Idag jul bakar vi lite gott!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag gjort iordning framsidan, lite ny blommor och växter fick det bli!

Trevlig helg!

Likes

Comments

Hej på er!

Nu var det ett tag sen jag skrev här.
I helgen fyllde min lilla mamma år så vi har så klart varit och firat henne lite !

Likes

Comments

F R E D A G

& det känns verkligen att hösten har slagit till och har kommit för att stanna ett tag!
Idag är vi lediga så det blev långfrukost med barnen!

Trevlig kväll!

Likes

Comments

Hej!

Idag var jag på bakhumör och bestämde mig för att göra en citronpaj med italiensk maräng! Så god, här kommer receptet!

Pajbotten
3dl vetemjöl
100g smör
3 msk vatten
0,75dl florsocker
1 nypa salt
3 äggulor, varav 1 till att pensla på skalet

Fyllning
1 burk kondenserad mjölk
Skal + saften från 3 citroner
3 ägg
2 äggulor

Italiensk maräng
3 äggvitor
2,25dl strösocker
1 nypa salt
0,5dl vatten

Såhär gör man:

Botten
Lägg smör, mjöl, salt, socker, 2 äggulor och vatten i en bunke eller matberedare. Arbeta ihop till en jämn deg. Knåda inte degen. Slå in pajdegen i plastfolie och lägg in i kylen i 30 minuter

Kavla ut degen med lite mjöl och tryck ut den med händerna längst formens kant. Sätt i frysen i 15 minuter

Nagga skalet och baka den i ugnen på 170 grader varmluft och ta sedan ut den för att pensla med äggulan. Sedan in i ugnen igen i 2 minuter.

Fyllning
Blanda kondenserad mjölk, citronsaften och skalet med en slickepott i en bunke. Vänd ner äggulorna och sen äggen. Rör försiktigt ihop till en jämn smet och ställ i kylen i 15 minuter.

Sila sedan smeten så citronskalet försvinner.
Häll smeten på pajskalet och ställ i ugnen 15 minuter på 170 grader varmluft. Låt den sen avsvalna helt innan marängen läggs på.

Vill man skära pajen i bitar så ställ den i kylen minst en timme och skär den sen i bitar innan du lägger på marängen! Då blir den lättare att skära.

Marängen
Vispa äggvitor och en nypa salt till ett vitt skum i en rostfri bunke

Koka upp socker och vatten till 121 grader

Häll i sockerlagen i äggvitorna i en jämn tunn stråle under omrörning. Låt den vispas till den blir plank och styv.

Spritsa på pajen och bränn den med brännare till en gyllenbrun färg. Dekorera med jordgubbar!

Lycka till!

Likes

Comments

Likes

Comments

Söndag = ledighet

Så idag blir det långfrukost med barnen

Trevlig dag

Likes

Comments

Hej!

Idag har vi varit på barnensgård hela dagen, klappat djur, lekt och badat! Roligt värre
🙂

Likes

Comments

Hej!

Igår var det dags för våra fina vänner att säga ja till varandra!
En helt fantastisk dag


Likes

Comments