Hejsan babes!

Det var länge sedan hör ni! Året har inte startat så bra för min del… har varit sjuk halva tiden, svimmat på blodprov osv. Ja o så var jag och träna simning med min kompis för första gången sen jag sluta simma. Nu sitter man då i skolan och önskar att sommarlovet skulle komma snabbare.

Ovanför ser ni mina första bilder från 2018 :)

Puss och kram :*

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lite snaps från vår resa till Lappland

Hejsan babes!

Okej för det första är jag arg på vår Wifi, för jag hade gjort detta inlägg klart och sen raderas allting. Arghh.

I alla fall så har mitt jullov hittills varit lyckat. Jag åkte den 22.12 till H:fors för att möta upp min bror. Vi var den 23 och handlade lite julklappar med min storebrors vänner i Jumbo. Kring nio på kvällen åkte vi till flygfältet för att flyga upp till norr. Dock så fick vi vänta på flygfältet i närmare två extra timmar, eftersom vårt flyg var försenat. Så vi var framme hos pappa närmare klockan fyra på julaftonsmorgonen. Så naturligt sov vi sent och började direkt med julmaten på morgonen. Vi åt då julmat till varje måltid i tre dagar, så jag kan säga att det kommer ut ur öronen.

Vi kom till backen endast en dag under vår resa, eftersom det antingen var för kallt (närmare -30°C) eller så var jag sjuk. Jag fick börja en antibiotika kur också. I varje fall var vi samma dag som vi kom till backen och tittade på lillbrorsans hockeyspel. Vad vi gjorde i norr: tittade på konstiga musikvideon, spelade Alias, tittade på Netflix och spelade dator spel (Sims 4 för mig).

Vi åkte ner med brorsan i förrgår, stannade en natt i H:fors och åkte sen igår hem till Åbo. Idag var vi först och käkade med mina morföräldrar (<3) och sen åkte vi raka vägen till Rauma förr att titta på spelet mellan Tappara och Lukko (bor ju i den ishallen). Det var ett super intensivt spel, var Lukko gick in i den tredje perioden med noll mål och kom ut som vinnare (5-4).

Imorgon är det nyårsafton, och mina planer är ännu väldigt tomma, men vi får se hur det blir.

Ps. Det var helt super att få spendera en tid i vinterunderlandet!

Puss och kram :*

Likes

Comments

Hejsan babes!

Just nu ligger jag döende i sängen. Nej jag skojar, men jag har feber, näsan rinner och har en hosta som river i halsen rejält. Inte skönt. Ännu bättre är det att jag ska resa på fredag till H:fors och träffa min bror och så flyger vi på lördag till pappa. Jesus. Hoppas jag kryar på mig tills dess.

Samtidigt pressar skolan på och man är bara "är det här vår julklapp?", i så fall tack så mycket skolan. Det blir så skönt med jullov när man inte måst vakna när det är mörkt ute, gå till skolan och komma hem när det är mörkt ute. Igen.

Puss och kram :*

Likes

Comments

​Hejsan babes!

Då var det söndag och jag tänkte berätta om min vecka lite grann. På onsdag det Lucia och jag var och kolla på Star Wars: the Last Jedi, vilken var rätt så bra, men kunde ha varit bättre. På torsdag storbakade vi med Matilda till lördagens basar. Hockeyspel på fredag i Rauma, vilket var mycket spännande, men vi vann! Sen på lördag den årliga julbasaren, var jag var som försäljare. Idag var vi och handlade julklappar och har druckit säkert en liter glögg :)

Mot en ny vecka <3 Och julen är också nästa vecka!!! 

Puss och kram :*

Likes

Comments

​Hejsan babes!

Nu i heglen har jag varit i H:fors och spenderat tid med mina bästa vänner som jag får träffa alldeles för sällan. Vi hade asmys igår med lite girltalk, mumma och film. Sara hade köpt sin gammeldans klänning och var super nöjd, den var verkligen fin. Idag var det först på morgonen gym, efter en snabb dusch lunch och sedan shopping i centrum. Hittade ju inte så mycket, men hade jätte trevligt. Vi var och käka pizza på Vapiano vilket vart super mys :)

Jag hade inte så tur med tågbiljetten hem… nämligen när jag skulle köpa tågbiljett, hade VR:s sidor crashat så ingen biljett för mig. Nå ja köper en från stationen tänkte jag. När jag väl är hos automaten finns det inga platser kvar. TYPISKT. Så jag fick ta ett tåg som for tre timmar senare istället. 

Så nu sitter jag på tåget hemåt. Mamma har varit i Stockholm hela veckan, så ska se henne för första gången på länge <3 Får se om jag är vaken ännu när jag kommer hem…

Vi hörs! Puss och kram :*

Likes

Comments

Hejsan babes!

Då var det #suomisata igår och vi firade med en grupp tjejer med lite bubbligt och god mat. Dessutom tittade vi på slottsbalen, var vi igen i år såg en massa horribla klänningar. I varje fall hade vi det asnajs med lite Singstar, pannkaka och frågesport. Men man måste ändå säga att själva sällskapet var bäst.

Vi kan stolt säga att vi är Finländare med alla våra förmåner såsom gratis skola och hälsovård till under 18 åringar. Dessutom har vi social stabilitet och ett demokratiskt land. Det är ett super land med snö och sommar och jag är lycklig med att kalla mig själv finländare.

Puss och kram och grattis Finland 100 år :*​

Likes

Comments

​Hejsan babes!

Jag måste säga att jag älskar denna kjol. Den passar också med mitt rosa hår. Mamma var ju inte så glad när hon såg mitt hår, eller kjolen för den delen, men jag måste säga att det är jävligt najs. En trevlig omväxling, ni vet. 

Idag är det i skolan studentdimission (Grattis alla nyblivna studenter!) och självständighetsfest. Jag måste säga att man har gått lite på övervarv i Finland med #suomi100v ALLA VET JU ATT FINLAND FYLLER ÅR. Men det ska ändå bli jävligt najs imorgon med självständighetslunch hos mina morföräldrar och sen lite firande med kompisar. 

Nu stater jag och Matte och dricker en kopp kaffe förrän vi ska tillbaka till skolan för festligheterna. Och vi får blåbärspaj MUMMA. 

Puss och kram :*

#pinkhair #pink #happy

Likes

Comments

Hejsan babes!

Jag tar en tillbakablick till fredagen, när jag var tillsammans med min familj och tittade på Suomi100 hockeyspel. Vi åkte med min bror och syster till Raumo för att möta min mamma vid Kivikylän Areena var Lukko spelade mot Sport. Under första perioden hade Lukko på sig blåvita tröjor för att hedra Finlands hundra års jubileum. Dessutom fanns det krigsveteraner på läktarna, dessutom släppte en av dem spelpucken.

Det var ett spännande spel, vi fick verkligen spänna oss. Det kom en massa onödiga straff och spelet for på övertid. Men Lukko vann ändå, alldeles som vi hoppades också! Överlag var det en super kväll, roliga resor fram och tillbaka, ett bra spel och en super god köttpirog!

Grattis Finland 100 år! Jag är en stolt finländare <3

[Firar dock mer på ons :) ]

Puss och kram :*


Likes

Comments

Hejsan babes!

Jajamänsan det var länge sen, men har ärligt sagt varit död i två veckor och vaknade idag. Provveckan for okej, bättre än jag förväntade mig:D Drack mera koffein än vad jag konsumerar i en månad under en dag under provveckan, varje dag. Idag startar en ny period och jag har bara tråkiga kurser, men man måste gå dem också nån gång.

MEN HÖRNI JULEN ÄR BAKOM HÖRNET. Så jävla najs. Brorsan kommer hem på torsdag och vi ska o se på hockey på fredag o sen är det ren december<3 Jag ska iallafall fira jul hos min pappa. Vi flyger med min bror upp den 23 mitt i natten, men vi kommer tillbaka till nyårs. Såå skönt med jullov. Längtar.

Puss och kram :*

Likes

Comments

Hejsan babes!

Då är det fredag<33 Kan inte säga att jag inte älskar fredagar. Men vad har hänt sen senast, jo vi var o kolla på en hockeymatch med matte på söndag, hade kaffe med tjejerna och så har man haft ett helt lass med läxor, för surprise surprise provveckan är veckan efter följande. Icke najs.

Måste i varje fall berätta om gårdagen. Nämligen vi hade på filosofin en diskussion om #metoo. Ja det var ju flera pojkar som påstod att sexuella trakasserier inte förekommer i Finland, och sa att det typ bara förkommer i Amerika. man blir så förbannad när man själv blivit behandlad som ett objekt, som om jag vore en vagina på två ben och mer. Liksom vad fan, kvinnor är inte sexobjekt, utan likvärdiga människor, som äger sig själv. Som sagt kan jag inte fatta att människor i Finland, var allting borde vara som en dans på rosor, inte är medvetna om sexuella trakasserier. Jag sku kunna hålla på och tala om detta i timmar, för det är verkligen viktigt att våga stå upp för sig själv. Kvinnor, ni är lika mycket värda som män och ni förtjänar inte bli behandlade som sexobjekt! Våga stå upp för er själva.

Men från en sak till en annan. Denna helg kommer typ gå så här: sov, träna, plugga, träna, sov. Ser inte framemot. Men jag får äta glass ikväll vilket blir Såå najs. Bilderna är från idag när vi var och snappade några bilder efter skolan:) Njut av helgen alla!

Puss och kram:*

#metoo

Likes

Comments