Mat, Nöje

Nu har det verkligen gått ett tag sedan jag bloggade senast och nu. Varför? Ja om man själv visste det. Fast det kanske jag vet. Vad har hänt sedan jag bloggade? Jo, jag har köpt lite saker, som jag brukar göra. Jag har äntligen köpt Viktor Frisk bok "Min superkraft" som handlar om hans ADHD och Therése Lindgren´s bok om hennes depression, "Ibland mår jag inte så bra". Jag har börjat läst lite och bläddrat igenom, men inte mer än så. Jag känner mig nog inte så läs sugen men så långt som jag har kommit så är det väldigt bra men jag måste väl ta tag i det här någon gång under sommaren. Jag ska ju bara jobba.

Jo medan jag har jobbet på minnet så har jag faktiskt funderat på. Verkligen funderat på att läsa till undersköterska. Jag vill ju hjälpa andra och det gör man ju som undersköterska, något som man kan läsa vidare senare. För jag tror detta med att bli lärare inte är min grej. Seriöst. Det finns för många barn i världen som kan vara väldigt otrevliga mot vuxna och andra barn. Så nej tack. Jag kanske ändrar mig igen längre fram. Nu tar vi en dag i taget. Men i allafall på fortsättningen om jobbet så håller jag på att läsa in så att jag kan ge de boende mediciner, så jag inte är lika beroende av någon från en annan avdelning om det skulle vara tajt med deligeringar. Förresten så kommer Kim börja att jobba på äldreboendet. Vilken avdelning vet inte jag än och jag tror inte att hon heller vet det. Iallafall så var det sist så när vi pratades.

Förra helgen så var jag helt ensam med Greta. Vi hade det hur mysigt som helst. På fredagen fick jag dock hoppa in och jobba, efter jag hade gjort delegeringstest så att jag kan ge ut medicin till de boende. Men efter det så var jag ledig med Greta hela helgen och vi hade det så mysigt så. På fredagen gick jag och Kim dock ut och åt på pizzerian, när vi hade ätit klart satte vi oss ner och spelade lite kort medan vi åt lite godis och pratade. Hur trevligt som helst. Dock så gick hon senare 😞 något som jag blev lite ledsen i ögat över. Men det gick bra ändå. Hursomhelst så blev det ingen sovmorgon direkt med Greta i farten. Hon skulle ut och göra sina behov redan klockan fem på morgonen. Och jag satte på henne kopplet och gick en lite promenad, innan vi gick och la oss igen. Både lördagen och söndagen så lagade jag mat som jag hittade på själv och det blev väldigt bra och smakade väldigt gott. Så jag är nöjd och både jag och Greta lever fortfarande så.. Det är att säga att vi sköte oss bra. Och det var så skönt med bara oss två. Det var ganska lugnt om man säger det så.

Något som är väldigt sorgligt att ens tänka på, är att Emma inte längre kommer vara min kontaktperson och jag ska redan nästa vecka, träffa den personen som kanske kommer bli min nya kontaktperson. Men Emma kommer aldrig att kunnas ersättas och jag är otroligt lycklig och glad att få lära känna henne och att vara hennes vän. Även om hon inte är min kontaktperson längre så kommer vi fortfarande vara vänner, och det kommer inte vara lika tvunget för henne att träffa mig. Ta detta inte på fel sätt. Att vara kontaktperson eller familj är en väldigt svår uppgift även om det samtidigt kan vara hur kul som helst. Varför Emma inte längre är min kontaktperson är bara mellan henne och mig. Och det var något som vi båda inte ville skulle ske. Men det som har hänt har liksom hänt. Tråkigt men sant. Tack Emma för att just du var min kontaktperson och senare blev en vän som jag hoppas ska veta att jag alltid finns här för dig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Aldrig Ensam

13 reason why eller på svenska 13 skäl varför, är verkligen en stark budskap till världen hur ett litet ord kan skada en människa så svårt att den senare begå självmord. Om ni inte har sett den än så rekommenderar jag starkt att ni ska se den. Den är dock väldigt sorgligt, vilket inte är ovanligt när det handlar om mobbning, självmord och utanförskap. Men också om våldtäkt, rykten, homosexualitet. Men det handlar så mycket mer än vad jag faktiskt kan säga. Men jag vill inte spoila för mycket. Dock så är det väldigt starka bilder och man får se när flickan som det handlar om tar livet av sig. Vilket kan kännas jobbigt för många (det gjorde det för mig) och att man inte ser det som en instruktionsbok, som många tycker det är. Jag tror så här om man verkligen vill ta livet av sig/har försökt ta livet av sig så vet man nog vad som kan göra så att man dör.

Jag såg hela den serien med 13 avsnitt på tre dagar, alltså en hel helg, och skoja inte om hur seg jag var i huvudet efteråt men det var värt det. Jag tycker att alla skolor från lekis till universitetet ska kolla på den, för att förstå innebären hur det är att bli mobbad och utanför. Och hur ett enda ord kan skada en enda persons själ så djupt. Jag fastnade för många av karaktärerna och visa fall så förstod jag varför de gjorde så som de gjorde, men samtidigt så ska man inte göra så som dem gjorde, men det är vissa karaktärer som jag faktiskt avskyr.

13 reason why visar väldigt mycket det som många tonåringar får gå igenom, vilka val de gör och hur de kommer påverkar dem och andra runt omkring. Jag tycker verkligen att man borde se den, visst det är typ en timma på varje avsnitt så man behöver ju inte göra så som jag gjorde det.. Men denna serie tycker jag ska visas i alla skolor, ifrån mellanstadiet/högstadiet till universitet. Men även på många arbetsplatser, för det har verkligen starka budskap. Men även att föräldrar ska se, för ni vet aldrig vad som pågår i era barns liv. Ni vet inte om era barn är offer eller mobbaren. Ni kanske inte vill veta eller tro på det ens.

Om ni inte vill se serien så finns det som bok, jag har själv inte läst den men jag har hört att serien är väldigt lik boken.

Men alla ska veta att det finns hjälp att få. Man ska inte ge upp. Att det alltid finns någon som älskar en för den man är. Man måste bara hitta den personen först. Men viktigaste av allt tappa inte tron på er själva. Ni är värda att leva och att bli älskade.

Var rädda om er och ta hand om varandra.

Likes

Comments

Godmorgon på er.😘 Hur mår ni?😘 Just för stunden mår jag bra.😊

Nu sitter jag har framför datorn och försöker bara ta det lugnt innan jag ska ta en lång promenad med Helen och Vilja. Vilja har som sagt äntligen kommit hem och det är väldigt skönt att ha henne hemma igen. Jag har saknat henne så även om jag vet att hon har haft det bra hos uppfödaren. Men eftersom jag har haft hund i stort sett hela mitt liv så känns det konstigt när man inte har det längre hos sig. Dock så fick vi låna en hund av uppfödaren nu och det är Helen. Helen och Vilja är faktiskt halvsystrar och kommer väldigt bra överens. Just nu sover de intill varandra i en av fåtöljerna i vardagsrummet.😍

Nu har jag och Amanda i allafall bestämt (halvt) vart vi ska åka utomlands. Och trumvirvel. Det blir Grekland, mina damer och herrar. Dock så vet vi inte riktigt när men det blir nog hösten/vintern eftersom Amanda har fått ett ny jobbtjänst och ingen av oss två tycker att man kan resa iväg då. Vart i Grekland som vi kommer åka till det vet vi inte. Men vi båda två vill vara nära havet och inte så långt ifrån centrum. Så det är något som vi fortfarande pratar och planerar om. Dock så vill vi har så billig hotell som möjligt eftersom vi vill göra så mycket som möjligt. Så det är något som jag kommer se framemot.😍

Och jobbet går så klart bra. Jag tycker att det är fortfarande roligt. Och jag ska faktiskt jobba kväll, dock så tycker jag mest om att jobba dag. Men man får det man får. Visst är det kul att jobba kväll, det är inte det. Men det händer mer på dagarna och så är det liksom direkt när man vaknar att gå till jobbet. Men man ska inte klaga. Jag har faktiskt gått på en annans schema vilket jag tycker har gått bra och varit roligt..😊

Jag har iallafall försökt att träffa så många vänner som möjligt.😊 För två helger sedan träffade jag Emma och vi gick och ut på en ny resturang som har öppnas inne i stan. Chop Chop som har väldigt god mat ifrån Kina. Jag var där med Amanda också förra veckan när vi letade efter present till hennes mammas man. Så som sagt så har jag träffat Amanda en hel del vilket jag tycker att det är bra. Jag har även träffat Natalia, och har haft en trevlig dag på stan tillsammans med henne.

Dock så är det så här att jag måste tatuera mig innan sommaren kommer vilket är så svårt att välja hur det ska bli. Dock så ska jag vänta med fjärilen som är till texten som jag har. För jag måste funderar mer på den och ändra den i huvudet tills jag vet hur den ska se ut. Men jag har ju tatuering i studentpresent och jag har nog bestämt mig vad jag ska ha då iallafall, halvt. 😂

Nu måste jag nog göra mig i ordning så att jag kan gå ut med hundarna. Vi ses och hörs! Men så länge ha det bra😘


Likes

Comments

Hejsan, i detta inlägg så ska jag lägga upp hela inlägget, då jag skrev om min studentdag. Den första som jag hade har hackat så att alla bilder försvann så, då tänkte jag att jag göra om lite. 😊 Dock så tog jag inte alla bilder som togs den dagen, som det står här under men men. 


Tack ännu en gång ni som har varit med och gjorde min dag speciell. Det finns inte några ord att beskriva, hur lycklig jag fortfarande är tros det var nästan ett år sedan jag tog studenten. Tack plusgymnasiet som hjälpte och anpassade lektionerna efter mig och mina behov. Tack till min mentor och "storasyster" Sara för ditt tålamod och envishet. Tack till mina klasskamrater som jag fick dela de här tre underbara åren med. Tack till min familj och vänner som stödde mig. Tack alla.

Puss på er!

"Tjena hallå

Hoppas att allt är bra med er!!

Som ni kanske vet så tog jag studenten för mer än en månad sedan och jag vet att jag är dålig på att blogga men det är inte så mycket som händer i mitt liv som är speciellt nytt. Jag njuter av sommarlovet och värmen samtidigt som jag söker jobb och går på mlten med arbetslivsresurs vilket går väldigt bra. Faktiskt.

Det som har hänt är att min mobil har ännu en gång gått sönder så de bilder och videon som jag spelade in eller tog under den veckan (studenten) är försvunna men det är något som jag bara rycker på axlarna mot. Visst så är det tråkigt men det är inget som man kan inte kan göra någonting åt.

Men i allafall jag ber om ursäkt för hur bilderna ser ut. Jag var en aning berusad men jag kommer fortfarande ihåg vad som hände den dagen och jag vet att det ser ut som jag har tagit något slags knark men jag lovar och svär att jag var bara trött och en aning berusad.

Ps. Det är väldigt mycket bilder med och väldigt liten text..

Istället för att välja de bästa så tog jag nästa alla bilder som togs den dagen

Okej nu till saken så kommer bilderna nu😁⬇️⬇️⬇️ "


Tog studenten 10/6-2016 och jag tror att jag skrev inlägget någon gång i juli.

Likes

Comments

För er som inte vet så har min hund Vilja fått sina valpar nu... För mer än 6 veckor sedan... Ja jag vet, jag är väldigt snabb på att skriva ett inlägg om det. Men alltid sent än aldrig 😂

Jag har varit och sett dem och fått gosa med de alla fem pojkarna som det blev, förra söndagen så träffade jag dem äntligen för första gången. Dem andra gångerna som mamma och Ulf har åkt i väg så har jag jobbat eller inte haft ork att åka för att jag ska jobba dagen därpå.

Men visst är de söta😍

Likes

Comments

Nytt år, nya möjligheter, Nöje, Älska dig själv och var stolt över den du är

En sak är det som är säkert, jag är ganska dålig på att följa mina nyårslöften men denna år ska det bli ändringar på det. För jag har bestämt mig för att klara detta. Så detta mina vänner är mina mål inför 2017.

* Träna mer - jag tränar tre gånger i veckan, eller rättare sagt försöker göra det. Men jag vill träna ännu mer för att jag känner att min kropp mår bättre då. Jag kanske till och med börjar med yoga och zumba, eftersom det har intresserat mig länge. Men än så länge håller jag mig till gymmet och maskinerna.

* Börja laga mer mat - jag tycker faktiskt att det är ganska kul att laga mat, men jag vill göra det ännu mer. Snart så kommer jag inte ha någon som lagar mat åt mig och jag måste börja själv planera och göra lister hur jag vill göra det. Jag kommer ju förmodligen få flytta hemifrån någon gång i mitt liv. Och jag vill inte att någon av släkten ska komma över och laga maten åt mig, och att äta från restauranger blir ganska dyrt till slut.

* Börja äta mer nyttigt - Jag vet inte hur många gånger jag har sagt att jag ska bli nyttigare men nu tänker jag verkligen ta tag i detta. Och så ska jag försöka äta mindre sötsaker.

*Börja spara mer - och det är ju till framtiden. Jag vill ju flytta hemifrån någon gång och det är inte direkt gratis.

* Res - jag vill resa jorden runt och någonstans måste man börja. Jag vill se olika kulturer och träffa nya människor.

Men det viktigaste av allt är att jag ska må bra och jag alltid ska göra det som är bäst för mig och börja mer tänka på mig själv.

Ha en trevlig helg 😘

Likes

Comments

Mat, Nöje, Nytt år, nya möjligheter

Gott nytt år och god fortsättning på er 😘

Jag hoppas att allt är bra med er, för mig är det sådär. Jag har ångest just nu, jobbigt men så är det med livet. Ångesten kanske jag har fått idag för att jag är nervös inför det nya året. Det brukar vara så med mig. Varför vet jag inte riktigt, men det är kanske något som jag aldrog få veta.

Nu har jag bestämt mig för att 2017 är mitt år. Det är året som jag ska tänka mest på mig själv och inte lägga onödig energi på de som verkligen inte förtjänar det, och vara med dem som älskar mig för den jag är. Jag har planer att blogga mer. Sätta nya mål som jag antagligen kan följa eller bryta. Detta är inget som jag bara skriver. Jag ska verkligen lägga mer energi på mig själv. För jag måste också få må bra.

De planer som jag har att till hösten börja plugga igen. Eller om det är planer till 2018. Jag funderar på att bli lärare eller psykolog/kurator. Men jag vet inte. Jag har beslutångest när det gäller det. Jag har iallafall funderat på att ta ett jobb till, så att jag kan utföra de planer som jag har tänkt. Jag har faktiskt tänkt att skaffa ännu en tatuering och att resa utomlands, för att ta lite pauser ifrån Sverige.

Men jag har ju lite tider på att tänka över och fundera mer över detta. Så ja men vi får hålla tummarna att denna år blir ännu bättre än förra och att vi fortsätter att se framåt. 😘

Likes

Comments

I torsdags så skulle min lillasyster skulle bli 10 år gammal. Om hon hade klarat sig. Dagen efter var det 10 år sedan hon dog. Hon blev alltså bara en dag gammal, då hennes kropp gav upp och läkarna äntligen lyssnade på barnets föräldrar att låta henne somna in. Astrid som hon hette föddes med akut kejsarsnitt i 6: månaden. Även om jag bara var 9 år gammal då så minns jag det väldigt bra. Den sorgliga är att jag och Albin fick aldrig träffa henne eller säga adjö till henne. Vi har så klart varit vid hennes gravidsten och lagt blommor och ställt ljus. Vi har sagt adjö till henne där, men vi var aldrig på begravningen något som jag faktiskt kan först varför vi inte var där men något som jag ändå önskade att jag skulle vara där.

Även vi har bara fått höra om henne och sett bilder av henne så kommer hon alltid att finnas i våra hjärtan. Jag saknar henne. Och älskar henne. Konstigt va? Men hon kommer alltid vara min syster och kommer ihåg när vi fick beskedet att vi hade blivit storasyskon. Albin för första gången och jag för den andra. Men den glädjen som vi fick gick snabbt till sorg då vi förstod att hon inte skulle klara sig. Vi fick veta två dagar efter hon hade somnat in på mammas bröst att det var Trisomi 18. Det var alltså aldrig meningen att hon skulle klara sig. Dem missbildningarna som hon hade var för stora och svåra att leva med. Innan hon dog så blev hon akut döpt trots prästen tyckte att det var ett stort obehag. Ett och ett halv dygn fanns hon hos mamma, Ulf och sin farmor som satt vid hennes sida. Hon kratschade til slut rejält och dem gav slutligen upp. De bönade och bad att sluta bråka. Tillslut gav läkarna upp och lyssnade på mamma och Ulf.

Mamma och Ulf hade bråkat stort sett hela tiden att läkarna skulle stänga av alla maskiner, för de visste att det inte var någon idé, för de såg att hon inte skulle klara sig. Något som de senare visade sig hade rätt.

Lite fakta om trisomi 18.

Trisomi 18-syndromet eller Edwards syndrom är en medfödd kromosomavvikelse som medför missbildningar och utvecklingsstörning. Orsaken till syndromet är att det finns en extra kromosom 18 i kroppens alla celler. Detta är en av de få trisomier som överhuvudtaget är förenligt med liv, med de flesta av de drabbade blir dödfödda. Syndromet drabbar oftare flickor än pojkar och i Sverige rör det sig om en födsel per 6000-7000 födda barn. Denna trisomi medför många missbildningar, både på inre och yttre organ. Svår utvecklingsstörning brukar råda och 80 % av de drabbade dör under nyföddhetstiden. Endast ett fåtal blir äldre än 1–2 år och ytterst få lyckas lära sig tala. Det är de svåra missbildningarna i kroppen och därmed dess funktioner som ligger bakom de höga dödstalen. En stor majoritet har till exempel hjärtfel.

Astrid, du kommer alltid vara älskad och saknad. Du är vår lilla ängel och du har lärt oss så mycket om livet även om ditt närvaro blev väldigt kort. För alltid älskad, för alltid saknad. 

Länk 1 och länk 2

Likes

Comments

Älska dig själv och var stolt över den du är, Aldrig Ensam

God förmiddag 😘

Just nu är jag och Albin barnvakt med en sjuk Theo, som just nu sitter och vila sig framför teven. Jag är just nu inne på mitt rum och vilar upp mig samtidigt som jag lyssnar på musik och bara tar det lugnt, jag väntar på att klockan ska bli tjugo över tre då jag ska börja gå till jobbet. Jag jobbar kväll idag. Och som vanligt har jag haft det fullt upp med möten, och försökt att träffa vänner. Jag jobbade i lördags under dagen men då var jag så trött så jag kan fortfarande inte förstå hur det gick ihop sig. Så det var skönt att komma hem och gosa med Vilja, och senare sitta under kvällen tillsammans med mamma och Ulf och titta på Så Mycket Bättre med en skål med stjärnor och ett glas med cocacola, Ser ni på detta program? Och vilken cover tycker ni är bäst? Själv så tycker jag om, än så länge "Dom band som binder mig, Öppna ditt fönster, Super 8, Ljudlöst och salt, Benen i kors, Open your heart, Snacket på stan, Allt som jag känner och Amelia" Och jag ser framemot denna veckan då det är Danny´s dag då jag undrar om hur det kommer bli då.

Det som har hänt denna månad är att jag och Albin plus pappas familj va hos mommi och moffi, den 3 november tror jag att det va, för mommi hade fyllt år. Vi grattade henne. Vi köpte en påse godis till henne och en tidning eftersom det var det som hon ville ha av oss. Vi blev bjuden på mat: köttbullar och potatis med brunsås och lingonsylt, och fika: glass med chokladsås och på toppen med det fick vi äta tårta som mommi och moffi hade kvar sedan dagen innan då hon fyllde år. Så man kan verkligen säga att vi blev proppmätta, iallafall jag blev det. Men det var gott 😘 jag och Albin stannade ett tag efter pappa hade åkt hem med barnen. Och vi väntade på Karin så hon kunde hämta oss på vägen hem ifrån hennes jobb. Vi pratade ett bra tag med mommi och moffi samtidigt som jag gosade/lekte med deras tvååriga mini pudel Lisa eller som farmor kallar henne för Liselott 😂

Så under månaden så har jag försökt att träffa så många vänner som möjligt eftersom jag har saknar dem. En av dem som jag har träffat är Mikaela som jag har fikat och pratat tillsammans med. I fredags så träffades jag och Amanda för att fira att vi båda hade fyllt år men också för att hon har tagit körkort. Grattis igen partner!! 😘 Och för vi saknade varandra. Såklart.

Denna vecka är jag helt fullbokad vilket jag tycker är bra, jag gillar att få ha saker att göra och inte bara sitta still även om det är skönt att bara ta det lugnt. Så imorgon efter ett möte jag ska på så ska jag träffa Kim, som jag har saknat så mycket. På onsdag så ska jag på möte igen och på torsdag så ska jag jobba kväll igen. På lördag så ska förmodligen träffa Emma som jag också har saknat såklart. Med förmodligen så menar jag att det kan ju bli ändringar något som jag verkligen hoppas att det inte ska bli. Och så ska jag försöka klämma in gymmet så jag få träna. Både för min hälsas skull men också för att jag tycker att det är roligt. Visst så tycker jag inte om att bli svettig men när jag gymmar så är det ett undantag. För mina må bra hormoner kommer fram, vilket får mig att känna mig positiv, vacker och att jag må bra. Och att det känns som jag dansar på rosenblad.

Jag köpte för en vecka sedan ett armband som är det allra bästa som jag har köpt. På armbandet så står det Aldrig Ensam, vilket är en organisation som arbetar förebyggande för bättre psykisk hälsa bland unga vuxna.

Så här har deras grundare Charlie Eriksson skrivit om själva sidan som man kan hitta på Facebook:

"Den övergripande idén är att fler unga ska söka vård för sin psykiska ohälsa. Det här sker genom att tillhandahålla information på Internet till allmänheten för att bättra på kunskaperna, reducera fördomarna och därmed sudda ut den skam/tabu som idag råder kring ämnet. Den primära målgruppen är unga vuxna (18-25år), men informationen ska finnas tillgänglig för den breda massan. Konceptet är inte unikt, men varje budskap har rötterna i min egna historia och den är inte lik någon annans. Genom nytänkande och kreativa marknadsföringsstrategier kommer informationen nå ut genom bruset och fram till de potentiella mottagarna. Vårt mål är att psykisk ohälsa ska bli socialt accepterat och därmed leda till att fler människor vågar söka och få vård. Liv ska räddas, sjukdomar ska normaliseras och all skam/tabu ska suddas ut, för evigt."

Så för att visa att jag stödjer andra med psykisk ohälsa och för att visa att det finns hjälp att få, även att man få visa fall kämpa väldigt hårt för att komma fram till det målet. Jag vet för jag har varit där. Jag vet också att jag mår bättre genom att var öppen med att jag har depression och att jag inte försöker gömma det. Visst det finns människor som inte tror att det finns och man bara "låtsas" för att få uppmärksamhet. Men så är det inte och det får inte oss med psykisk ohälsa att må bättre. Vore sig jag vill eller inte vill så kommer denna ohälsa att alltid finnas kvar. Och det är inget som vi människor inte kan göra något åt. Det ända vi kan göra något åt är att vi accepterar, respekterar och älskar alla tros hur de mår, har för bakrund, diagnoser, och så vidare. Och att vi framförallt inte dömmer någon, oavsett vad man tror på så är inte vi människor som ska döma. För ingen har en prick fri liv. Och att de människor som behöver hjälp ska få den hjälpen som de behöver igenom livet vore sig det tar hela livet för dem eller två veckor.

Och för er som lider av psykisk ohälsa så finns det alltid hjälp att få. Det finns alltid någon att prata med, för man är aldrig ensam oavsett hur man känner och upplever det så finns det alltid någon som har eller mår lika dåligt som du, någon som har funderat på att avsluta sitt liv. Vet ni hur många som dör genom att ta sitt egna liv varje år? Nej, inte jag heller. Men jag vet att i Japan försöker ett par hundra varje år att avsluta sina liv, 2010 så var 54 av dem som lyckades. Varje dag tar runt 70 japaner sitt liv. Och Japan är den femte självmordstätaste kandet bland länderna som OECD (en samarbetsorganisation med 34 medlemmar) mäter men Litauen ligger i topp. Klicka här! För källbevis.

Så respektera, behandla och älska varandra, för vi kommer aldrig vara likadana. Att vi är olika men det gör oss alla bara unika också. Så sprid kärlek istället för hat!

Likes

Comments

Älska dig själv och var stolt över den du är

Nu har jag kommit framtill att jag börjar känna att jag är mer stolt över min kropp. Att jag börjar att älska den och mig själv.

Visst den är inte perfekt och det finns delar av min kropp som jag vill ändra på, men samtidigt inte. Jag börjar att inse att jag är jävligt snygg. Jag skiter fullständigt hur ni andra tycker. Det viktigaste är vad jag tycker om mig själv och inte hur andra ser mig som person eller hur jag ser ut på utsidan.

Men man ska aldrig säga något elak kommentar om hur någon ser ut. Absolut inte!! Det är väldigt lågt för ingen bestämmer hur de ska se ut. Va stolt över dig själv. Du är vacker och underbar precis som du är😘

Likes

Comments

Hejsan hejsan! 😀

Hoppas allt är bra med er!! Här är det faktiskt ganska bra. Iallafall idag så är det bra. vJo det var ett tag sedan jag bloggade sist har jag märkt. 😳 Så nu kommer det att bli en väldigt lång inlägg. Veckan som har gått har det inte hänt så mycket. Jag har tyvärr inte jobbat denna vecka, det ända som jag vet är att när jag ska jobba är på julafton och I torsdags så träffade jag Kim och vi åt tillsammans på Subway😜. I lördags så träffade jag Emma. vi åkte till Marieberg. Jag köpte det gamla vanliga: body butter, duschtvål, ett halsband(med mitt månadssten), hårsnoddar, en bok, lite godis 😁 och underkläder.

Vi åt och fikade och hade det som vanligt väldigt trevligt. Vi åkte in till stan strax innan Marieberg stängde och väntade på att min buss skulle komma. När jag kom hem så gosade jag med hundarna och satt ute en stund med min familj och pratade lite medan vi tittade på Så mycket bättre. Tyvärr så hann jag inte se hela men det jag såg var bra 😀

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan hejsan!

Nu är det en månad sedan som jag senast bloggade men jag har haft det ganska fullt upp:

Jag har jobbat, träffat kompisar, gått på två undervisningar som ingår i jobbet och gått på möten. Och de gångerna som jag har tänkt att blogga på så har jag antagligen varit för trött eller har inte orkat. Men det går jätte bra på jobbet. Det är bara att det tar än så länge tar på mitt ork, som förhoppningsvis kommer bli bättre snart.

Men imorgon, torsdag och fredag så ska jag jobba✌🏼

Jag mår fortfarande ändå så länge bra. I allafall de dagarna som har gått. Men som sagt jag har varit upptagen med annat som har gått mer i förväg än bloggandet.

Och det som har skett i mitt liv de senaste veckorna är såklart jobbet och så är jag diplomerad i lyft(körkort) och Demens ABC. Demens ABC blev jag klar med igår så "klapp på axeln, Tora" Och lyftkörkortet/diplomen(erna) blev jag klar med den 22 september 😁 Den 27 september så fyllde min älskade partner 19 år. Amanda, välkommen till verkligheten gamling 😘 och ni få som vet så har jag gjort en video till Amanda, för att tacka hennes vänskap men också för att det var en födelsedagspresent som jag gjorde tillsammans med hennes mamma och hennes bästa vännina Linda som jag har jobbat med i några månader... Men som sagt jag blev väldigt nöjd och det viktigaste Amanda blev nöjdast.

Jag träffade även Natalia någon gång i september, när minns jag inte 😂 men jag vet att vi åt, gick på stan tillsammans och jag köpte en nice tröja på New Yorker och ett par nya skor som jag köpte någonstans på vågen 😂 vi stötte även på Kim, hennes kille Johan och Anna som vi stannade och pratade lite med.

I lördags så träffade jag Emma som jag inte har sett på jätte länge (det känns som det i allafall) vi åkte till Marieberg och jag shoppade för mina studentpengar som jag fick när jag tog studenten. Jag köpte en ny selfiestick för min förra som Albin gav mig i julas har jag lyckas tappat bort. (Men jag tror att någon tog den när jag satt på bussen hem. Men jag är inte helt säkert så vi kan säga att jag slarvade/tappade bort den.) En ny tröja från Vero Moda (som jag inte kommer på priset är just nu) smink från Kappahl. Vi pratar även om att resa utomlands tillsammans. 😀 Så vi gick där och åt lite innan vi bestämde oss för att ta bussen tillbaka in till stan för att vi båda kände att det blev för mycket med människor. När vi kom fram till stan så såg vi att vi skulle typ vänta en timma på min buss så vi gick in till ett café och jag drack bara (det är faktiskt sant) en chai latte 😀

Idag så ska jag gå på bio med Kim och en kompis till henne så nu sitter jag och väntar på Expresso House att de ska komma 😀 Och så kanske ni undrar varför jag redan är i stan är för att jag var på psyk (ungdom) för att vi håller på med lite träningar som vi jobbar för att minska min panikångest, så vi får se hur det går 😀

Likes

Comments

Nu har jag äntligen skaffat mig min efterlängtade tatuering som jag fick i studentpresent av bästa Cicci och Fredrik plus deras barn Felicia, Tove och Gabriel. Tack återigen 😘

Jag älskar den. Det är nog min första förälskelse och jag vill redan ha fler tatueringar som jag kan kära mig ner i 😂

Tros det var en vecka sedan jag tatuera mig så svävar jag fortfarande på moln och tjatar inför mina närmaste att jag redan vill ha en till 😂 Tatueringen är dock inte klar än 😂 jag ska antagligen ha en pusselbit, fjäril, fågel eller stjärna, jag har inte riktigt bestämt mig än. Pusselbiten ska stå för autism.

För mig betyder texten att man ska älska och respektera alla oavsett hudfärg, sexualitet, kön, religion och om man har diagnoser eller inte. Att vi alla har rätt att leva. Att känna oss älskade och bli älskade för den vi är. Men jag valde texten framförallt för de diagnoserna som jag själv ha. Eftersom jag har känt att jag inte blir älskad eller respekterad för den jag är. Men också för att det är ett steg närmre seger för mig att själv älska mig själv för den jag är. Och jag kan säga att jag redan börjar med det. Jag mår så mycket bättre än vad jag har gjort förut. Och jag hoppas att det håller i sig ett tag till. Tros att jag får fortfarande ångest och panikattacker så tycker jag att jag klarar av det väldigt bra ändå.

För jag vägrar att ge upp. Jag tänker fortsätta kriga till demonerna har gett sig. Även om jag mår dåligt så ska jag alltid göra mitt bästa. Att jag förtjänar att leva. Att få vara den jag är. Att göra saker som jag älskar. Att följa mina drömmar även om de är väldigt höga för att nå så ska jag kämpa. Älska mig själv och de omkring mig. Jag behöver inte vara vän med dem som gör så att jag känner mig dålig. För den enda som kan påverka detta är jag själv.

Likes

Comments

Hejsan hejsan! 😄

Som ni har märkt så har jag flyttat min blogg ifrån blogspot till nouw bland annat för att jag tröttnade på blogspot men också för jag ville testa något nytt. Men bara så att ni vet så finns inte min gamla blogg på blogspot kvar utan jag tog bort den direkt efter jag hade importerat alla inlägg till denna blogg. Det har inte hänt så mycket de veckorna som har gått men jag har i allafall varit på en gruppintervju, vilket jag tyckte själv gick sådär. Jag var super nervös men tydligen så var jag ett intresse för dem för nu på tisdag så kommer jag gå på en introduktion. Men jag kan säga att jag saknar skolan och alla rutiner som man hade. Så jag är lite avundsjuk på ni som fortfarande gå i skolan. Men jag har funderat om jag ska läsa vidare nästa höst. Men jag hinner ju ändra mig fram till dess.

I onsdags så rensade jag plattorna i vår minimala trädgård, direkt efter bakade jag några äppelpaj och senare så åkte jag in till stan för att träffa Kim. Vi åt på max och gick till bion för att titta på Lights Out. Filmen var väldigt bra men det var inte riktigt som jag hade tänkt mig. Den var mer sorgsen än vad den var läskig. Men den var ändå bra. I början kan man säga att den var läskig. Då hoppade jag riktigt till i stolen och grepp tag i Kim´s hand. 😂 Jag är så lättskrämd men ändå envisas jag med att se skräckfilmer.

I torsdags så fyllde jag 19 så pappa kom och hämtade mig och tillsammans så åkte vi till Kumla, som har ett café som heter Kafé till Salu. Väldigt mysig liten café med trevlig personal. Och det som jag tog (hummersoppa, hembakad bröd och kladdkaka) var gudomligt gott. Senare åkte vi hem till pappa, då vi lämnade bilen och gick till Mellösa´s dagis för att hämta Hugo. Vi gick senare vidare till skolan för att hämta upp Ellen. Emil kunde vi inte hämta upp eftersom han hade fortfarande lektion. Och för er som inte vet detta eftersom jag har inte viljat pekat finger men nu är det något som jag skiter fullständigt i. Jag skulle faktiskt inte blivit den personen som jag är idag om jag inte har fått genomgått det jag har gjort. Det finns oftas alltid något positivt i det negativa. Visst det är svårt att gå vidare men man måste det. Jag mår inte bättre om jag sitter och ältar det som har hänt.När jag började i den skolan så blev jag genast mobbad och jag har fått flera gånger när jag har följt med att hämta barnen eller varit i närheten av skolan fått ont i magen eller fått ångest. Men denna gång fick jag inte det och det är något som jag ser som en seger. Och jag är väldigt stolt över mig själv. Om ni vill veta vad som hände så kan ni läsa det i denna inlägg. När jag vart för trött och jag vill hem så skjutsade pappa hem mig där jag fick min present av mamma, Ulf, Theo och Albin. En smyckeskrin / låda. Super fin😍 Gick på en kvällspromenad med Vilja och bara nöjt av dagen.


I fredags så var det en slappa dag. Jag tog det bara lugnt och då kände jag att jag började bli sjuk senare på kvällen. Jag och Albin åkte till pappa och vi såg tillsammans med barnen på Kung fu panda 2.

Igår så åkte skjutsade pappa mig in till stan då jag skulle träffa Emma men jag bestämde mig först för att träffa på mommi och moffi något som var ett tag sedan. Jag pratade med dem, lekte med deras hund Lisa som är otroligt busig och söt. Och jag var nära på att stoppa ner henne i väskan och ta med henne hem😂 tyvärr så har jag inga bilder på henne. Men hon är ur gullig. Och så hade jag en lektion i Instagram för mommi 😂 det var något som gick sådär. Och jag var så nära för att Moffi skjutsade in mig till vågen där Emma möte upp mig. Och då upptäcke vi att Action Run var i farten. Jag har inte så jättebra koll på vad som händer i Örebro. Vi stod en stund och tittade på de som deltog och jag måste säga att jag beundrar er som var med väldigt mycket. För det verkade var hur tufft som helst, men det viktigaste är ju ha kul. Säger jag som aldrig skulle kunna ställa upp i det. Kanske för att tävla mot mig själv. Men nja. I allafall jag och Emma åt sushi, shoppade (eller jag shoppade mest😂) för de födelsedagspengarna som jag hade fått av pappa, barnen och Karin, men även av mommi och moffi. Det blev en ljusblå (brunnera blue/black) behå och en mörkgrön (olive night) kofta ifrån New Yorker. Och ett par jeansbyxor ifrån HM. Super snygga kläder om jag får säga det själv. Jag är väldigt nöjd över mitt köp och det är nästan så att jag vill åt och shoppa igen.Likes

Comments

Jag har sett på många andra bloggar med att frågor så jag har tänkt att göra några egna

1. Vad heter du? - Tora

2. Hur gammal är du? - 18 år snart 19

3. Vart bor du? - Odensbacken, utanför Örebro

4. Hårfärg? - Det rå på vem man frågar orangerött, guldkoppar färgat. Jag vet inte riktigt.

5. Ögonfärg?- Blåa eller gröna. Eller en blandning av dem två färgerna. Rå på hur ljuset är.

6. Hur lång är du? - 175 tror jag

7. Kär? - Nej. I så fall i min hund, Spotify, Chai Latte och te

8. Singel eller upptagen? - Singel✌

9. Om du fick beskriva dig själv med ett ord, vilket skulle det vara? - omtänksam.

10. Vilken var din favoritserie på tv när du gick på högstadiet? - Criminal Minds och CSI

11. Hur tror du att ditt liv ser ut om 5 år? - Förhoppnings så har jag ett jobb som jag älskar överallting annat och är redo på att bilda mig en egen familj.

12. Vilken är din favoritlåt just nu? - Ink in My Weins eller True av Gabriel Kane. Så bra rekommenderar starkt att ni ska lyssna på hans musik.

13. Vilken är din bästa årstid? - Jag tycker nog om alla årstider så jag kan inte riktigt bestämma mig. Men när det är vinter så längtar jag till sommaren och våren. Och så fortsätter det.


14. Vilka tre saker skulle du inte klara dig utan? - Musik, mina vänner och familj.

15. Vad är det bästa med att ha tagit studenten? - Att jag har kommit närmre stegen på att bli vuxen.

16, Vilken är din favoritfärg? - Blå, mörkgrön och vit tycker jag mest om. Men jag gillar alla färger.

17. Vilket är det finaste namnet du vet? - Just nu så tror jag att det är Noel och Eleanor, men jag hinner nog att ändra mig snart igen

18. Vad ser du fram emot just nu? - Att tatuera mig och att börja jobba. Förhoppningsvis så kommer jag få ett jobb. Men höll ändå tå och tummar för mig.

19. Vilket är ditt favoritfilter på Snapchat? - Jag gillar framförallt 3. Den med fjärilar, blomkransen och Pride filter.
20. Nämn tre saker på din att-göra-lista? - Blogga, skaffa mig ett jobb och träffa mina vänner oftare.

21. Cola eller Fanta? - Fanta. Framförallt med den med ananas.

22. Vad skulle du ha gjort utan mobil? - Hmm bra fråga. Jag tror inte att jag skulle göra så speciellt mycket men jag tror ändå att jag skulle klara mig. Så länge det finns en bra bok som jag kan läsa.

23. Dumpat någon? - Nej, inte så jag vet

24. Blivit dumpad? - Nej, och samma som ovan inte som jag vet

25. Vad för killar/tjejer föredrar du mest? - Jag tycker om när killar är omtänksamma, lojala och känslomässiga.

26. Vad har du för mobil? - Sony Xperia Z3 och jag älskar den.

27. Om du vann en miljon, vad skulle du göra? - Resa jorden runt, spara pengarna, ge till välgörenhet och så vidare.

28. Favoritland? - Jag har nog inte direkt något favoritland.

29. Film? - The Forrest, jag gillar skräckfilmer och drama. Och så ibland komedi.

30. Serie? - Scream, Teen Wolf, The Fosters, Baby Daddy, Chicago Fire, Chicago PD och säkert några fler som jag inte kommer på just nu.

31. Vad gillar du mest med dig själv? - Att jag är omtänksam men det är också något som jag ibland gillar minst med mig för jag kan känna att jag blir utnyttjad.

32. Vad gillar du minst med dig själv? - Att jag kan vara för snäll/omtänksam och låtas bli utnyttjad.

33. Nämn två personer du aldrig skulle klara dig utan. - Kim och Amanda och såklart Emma. Fast jag tror inte att jag skulle klara mig utan någon av mina vänner. För jag älskar och dyrkar de alla.


34. En person du älskar - Vilja, hon är inte direkt en person men det är henne som jag älskar mest. Personer i så fall är det de som står mig närmast.

35. En person du hatar - Hatar är en väldigt stark ord. Så nej jag hatar ingen. Och jag tror inte att jag tycker speciellt illa om folk heller.

36. Ut och festa eller myskväll? - Myskväll. Jag har faktiskt inte riktigt varit ute och festat. Dock har jag typ festat på studentveckan tillsammans med Amanda och Linda men då drack vi mest drinkar och pratade.

37. Saknar du någon just nu? - Ja, Messy och Elsa.

38. Vad är det bästa som hänt dig? - Att jag fick reda på min diagnos för annars skulle jag väl inte ha fått den hjälpen som jag har rätt till. Och jag skulle ha fortsatt att undra vad som var fel på mig.

39. Beroende av något? - Choklad och musik. Framförallt musik. Det går inte en dag utan att jag lyssna på musik.

40. Ditt livs största misstag? - Att jag förlåter människor för ofta. Även om de kanske inte förtjänar det och gör om samma sak igen och så fortsätter det. Men jag tycker själv att jag har blivit bättre på att inte förlåta folk. Om man har förlorat mitt förtroende så tar det en tid innan den byggs upp igen. Jag kan säga att jag förlåter någon men om jag har förtroende för den. Nej.

41. Om du fick välja en enda person att umgås med resten av ditt liv, vem skulle det vara? - jag kan inte välja, för jag älskar ungefär alla mina vänner lika mycket.

42. Fem bästa vänner? - Kim, Amanda, Emma. Men jag har också väldigt nära vänner också som jag ser som bästa vänner men de 3 översta är de som står mig närmast.

43. Piercingar? - Nej, fast jag har viljat haft när jag var yngre. Framför allt navelpiercing.

44. Vem är mest lik dig? - Jag har hört att min lillasyster Ellen är väldigt lik mig. Speciellt när jag var i hennes ålder. Men nu vet jag inte. Det också på vem av mina familjemedlemmar jag är med. För ena stunden är jag lik någon från pappas släkt och den andra stunden någon från mammas släkt. Men jag får också höra att jag är en kopia av mamma.

45. Har du någon förebild? - Ja, min mamma och mina vänner.

46. Vad ska du göra ikväll? - Jag ska efter jag har ätit, sätta mig framför teven eller datorn och titta på en bra serie.

47. Vad är det värsta du vet? - falska människor och de som ljuger för mig.

48. Vad är det bästa du vet? - Choklad, Nutella och att mina vänner är glada och lyckliga.

49. Vad åt du senast? - Morotsmuffins till mitt Chai Latte.

50. Vad vill du ha just nu? - Choklad. För det vill jag alltid ha

51. Vad köpte du senast? - hörlurar och ögonskugga

52. Vilka är dina favorit skådespelare? - Jennifer Aniston, Jennifer Lawrence, Jessica Alba, Chris Patt, Angelina Joline, Ansel Elgort, Adam Sandler, Nick Robinson, och några fler

53. Om du fick en dotter nu, vad skulle hon heta? - Sophie eller Louise.

54. Tränar du? - Ja! I allafall jag försöker 3 gånger i veckan. Men jag tränar varje vecka

55. När går du och lägger dig? - 10 ungefär

56. En äkta vän eller flera ”halväkta” vänner? - En äkta vän, alla dagar i veckan!

57. Är du nöjd med ditt liv? - Det rå på hur jag mår.

58. Tatueringar? - Nej, inte än men snart så fort hösten kommer så kommer jag skaffa min efterlängtade text:
" Love me for who i am."

59. Vad har du för smeknamn? - Jag har nog inte direkt något smeknamn men gumman(min familj), partner(Amanda), babe (Kim),Thorax och Tore( Natalia, Noemya) kallas jag för

60. Vilka länder har du varit i? - Jag har varit i Danmark(bussresa till Spanien, vilket gjort så att vi var i fler länder än de. Men det är bara dem som jag kommer ihåg) Spanien, Frankrike(flygplats till och från USA), Kanada, Bulgarien.

Vad skulle du välja…

1. Hund eller katt? - Hund eftersom jag är uppväxt med hund. Och har haft det sedan barndomen. Jag älskar alla djur men framförallt hundar

2. Chips eller godis? - Eftersom jag älskar choklad så det blir väl godis.


3. Aldrig mer dricka läsk (inte ens lightläsk) eller aldrig mer träna? - Aldrig mer dricka läsk. Träna skulle jag inte kunna sluta att göra.

4. Ha krattor som armar eller ha krattor som ben? - Svårt val. Men jag tror krattor som armar

5. Sprite eller Fanta? - Sprite

6. Aldrig mer Facebook eller aldrig mer Snapchat? - Aldrig mer Facebook. Jag använder mest Facebook till för att läsa andras inlägg, nyheter och skvaller. Jag har mer kontakt med mina vänner på Snapchat. Då jag ser vad de gör och hur det är med dem.

7. Frysa eller svettas? - Frysa skulle jag faktiskt hellre göra. Jag får panik när jag svettas.

8. Guld eller silver? - Silver tror jag. Annars rå det på vilket sorts guld det är.

9. Morgon eller kväll? - Kväll, för jag älskar solnedgången och att gå och lägga mig

10. Året 2006 eller året 2016? - Året 2016 för jag vill inte gå tillbaka i tiden och älta det som har hänt i det förflutna. Jag vill bara gå framåt.

Likes

Comments

Hejsan! Hoppas att ni har haft det bra och förlåt för pausen igen... Jag har tänkt att blogga men det har inte blivit av något som ni själva har märkt.
Som jag har sagt tidigare så händer det inte något speciellt roligt i mitt liv just nu... Och jag har märkt att jag har börjat må sämre igen.. Varför? Bra fråga. Om jag visste det själv så skulle jag gärna kunna säga vad det är.. Men jag har inte riktigt haft de självmordstankarna som jag har haft innan.

Men jag ska fortsatta vad jag egentligen skulle säga. Annars så kommer jag tappa bort mig och det kommer bli en bok som ni inte kommer tycka är speciellt intressant.

Igår (eftersom jag än så länge fortfarande minns dagen, tro det eller ej) så var jag ute på Marieberg tillsammans med Emma. Jag hade jätte trevligt som vanligt. Vi gick och pratade tittade på kläder och så gick vi till max där vi satt och åt ute

Sedan gick vi tillbaka till Marieberg och gick in i fler affärer innan vi gick till bussen för att åka in till stan. När vi kom in till stan så gick vi direkt till Fratelli för att dela på en Nutella pizza
Som var läskigt gott . Sedan gick vi runt på stan och pratade om allt möjligt ännu en gång innan jag tog bussen hem.
När jag kom hem så gick jag åt med Vilja och bara myste med henne. Hon blev väldigt glad över att jag kom hem.

Så gott :D 


Under tiden på Marieberg så köpte jag lite ögonskugga som jag tyckte att jag förtjänade Och även hörlurar för jag vet att vilken dag som helst så kommer mina nuvarande kommer snart gå sönder. Eller om jag tappar bort dem så vill jag ha några extra. 

Likes

Comments

I förrgår så skrev en gammal klasskamrat till mig och frågade om jag vill gymma med henne något som jag svarade ja på. Så mamma och Albin som skulle in till stan igår körde in mig till sjukhuset där jag skulle möta upp Linda. Jag gick vidare bredvid svarttån till sjukhusbron som jag kallar det för eftersom jag inte har någon aning om vad den heter som allting annat här i världen. 

Såklart eftersom vi hade bestämt att gymma utomhus så skulle det börja regna.. Mitt vanliga tur. Linda kom några minuter och vi började prata som om vi tog igen alla år som vi inte har sett eller pratat med varandra. När vi kom fram till Alnängarna´s utegym så började vi genast att träna tills det började verkligen regna tillbaka så vi bestämdes att gå till stan för att ta en liten fika innan vi skulle åka hem. Hon cykla och jag med att åka med bussen. 

Vi pratade en heldel vilket jag tyckte var väldigt kul. Det var verkligen jätte roligt att träffa Linda efter sådan lång tid. 

Jag och Linda vi är barndomsvänner. Vi gick i samma klass i Sörby skolan från halva ettan till trean. Alltså fram till den dagen som jag flyttade och bytte till Stora Mellösa´s skola. Vi tappade kontakten då jag flyttade men jag stötte på henne i åttan, nian eller ettan på gymnasiet då vi delade med oss våra meljadresser, men vi tappade kontakten där med och en av anledningarna var att jag mådde pyton och orkade inte fokusera på något annat än skolan och mitt mående. En av anledningar att jag mådde dåligt vad att  jag hade fått reda på min diagnos och jag hade redan då mina självmordstankar. För några månader så hittade Linda, mig på Facebook där vi genast började att kontakta varandra genom. 
Vilket har varit väldigt roligt  Likes

Comments

Jag vet att jag är lite sen ute med denna inlägg men men, bättre sent än aldrig
I torsdags så hade jag min efterlängtade bal och det var så otroligt roligt. 
Jag åkte ganska tidigt till Anna med buss för att fixa mig där, något som egentligen inte var tänkt från början. Sen när vi var klara så drog vi till slottet för att ta lite bilder. Och så klart började det regna och håret som Hanna hade gjort i ordning på mig blev förstör, men men. Jag hade det ändå kul. 

Jag bar en grå silvrig klänning i från en affär i London som min mammas vännina hade köpt, väskan och armband var köpt på glitter medan, halsbandet köpte jag av en tjej på Facebook :) 
Och jag kände mig som en prinsessa. 

Vi åt mat på Elite hotell och maten var väl ganska god, men det var inget som var jätte speciellt men det var definitivt inget fel på det. Sen var även underhållningen under maten ganska trevlig. 

Efter att vi ätit 3 rätter så stack vi tillbaka till Anna för att byta om till kläder som vi kunde dansa i. Vi piffade till oss lite innan vi drog till strömpis. Dock så var det inte jätte många där, men jag hade allafall jätte kul med tjejerna :) tills jag tyckte att det fick vara nog för jag blev trött och orkade inte längre vara kvar. Tjugo i ett så kontaktade jag mamma att jag ville hem och Ulf kom och hämtade mig därefter. Vi köpte en varsin drick på vägen. Och när jag kom hem så kastade mig ner i min säng för jag var så trött. 

Som sagt så hade jag det jätte roligt
Likes

Comments

Hahaha, förlåt jag har glömt att berätta att jag har klarat de båda proven. Både den teoretiska och den praktiska. 
Men jag är inte än hudterapeut eftersom jag måste göra lite kompletteringar 
 men det är något som blir snabbt gjort. 

Förlåt igen, jag har helt glömt bort det och så har det varit rätt så mycket med skolan


Likes

Comments

Nu har jag gjort klart hudterapeut provet del 1 och jag är så nervös.... Och kommer nog vara det fram till jag får veta dennas resultat. Jag hoppas verkligen att jag klarar detta men jag är inte helt säker och jag är inte helt speciellt positiv att tro att jag har klarat det. För det känns inte som det men jag gjorde mitt bästa och mer kan man inte förväntas sig av mig. 

Men nu är det bara att hålla tummarna och vänta på det bästa. 

Och om jag får göra om så får jag göra om. Det är liksom inte den första gången som jag kommer får göra om ett prov. 

Likes

Comments