​Tre gånger under programmet kommer vi ha ett moment som kallas för IPL, interprofessionellt lärande. Det innebär att vi bildar basgrupper om 8 personer med studenter från olika utbildningar inom medicinska fakulteten! Just den här gången är vi i min basgrupp två sjuksköterskor, tre läkare, en biomedicinsk analytiker, en logoped och en fysioterapeut. Det är så intressant att se hur vi i de olika programmen skiljer oss åt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

God morgon!!

Måndag idag, nya möjligheter :) Veckan kommer bjuda på plugg, som vanligt hehe... Idag ska jag iväg till Norrköping för lite föreläsningar och sen efter lunch har min ordinarie basgrupp bokat ett vårdrum på Clinicum för att öva inför det praktiska seminariet som vi har nästa vecka :)

Som ni ser har jag inte så mycket i mitt schema alls, detta är ett typexempel på hur en vecka i skolan kan se ut. Eftersom vi läser PBL så är det väldigt mycket självständigt lärande. Det passar mig väldigt bra, eftersom jag känner att jag lär mig bättre om jag själv får hitta informationen och i och med det läser det som jag tycker om :)

Ha en fin måndag <3

Likes

Comments

​Hej alla fina <3

Har ni haft en härlig helg? Det har definitivt jag. Jag har aldrig varit så produktiv som just under den här helgen, jag vet inte vad som flugit i mig.

I fredags skippade jag morgonens föreläsning och skrev på min IBU till den ordinarie basgruppen. Jag fick ta en paus i skrivandet efter lunch då jag skulle iväg till skolan för en komunikationsövning med min IPL-basgrupp. Efter det skulle jag bege mig hemåt, bara för att inse att vänta nu... Min cykel är inte kvar! En av mina tjejkompisar kunde snabbt lugna mig och berättade att alla cyklas som står "felparkerade" (jag tycker fortfarande inte att jag stod felparkerad) fraktas bort till sjukhusets gamla helikopterplatta. Och ja, dra mig baklänges, där stod den så fint.

När jag kom hem så skrev jag klart IBUn och åt middag med finaste sambon :)

Igår spenderades heeela dagen på IKEA. Vi hyrde en bil "för säkerhets skull" och tur var väl det för fönstershoppandet blev till en ny soffa, en fotpall, en tavla, en gigantisk planta med tillhörande kruka, galgar, en 10-literskastrull, pizzaskärare, julhanddukar till köket, matlagningsbyttor, möbeltassar... Ja en hel del alltså haha :) Jag tänkte fixa i ordning här hemma lite och sen kan jag fota så ni får se hur det ser ut!

Efter allt äventyr på IKEA bestod kvällen av möbelmontering, middag till PH och sedan lite mer plugg. Medan sambon tog sig ett bad så fick jag helt plötsligt ett sug efter att plugga. Som sagt, jag vet inte vad som flugit i mig...

Den här härliga söndagen har bjudit på ytterligare mer plugg, skrev bland annat klart min IPL-IBU och en reflektion från veckorna som gått. Jag har även städat och lagat lunch till mig och mitt <3

Kort och gott har jag alltså hunnit med mer den här helgen än vad jag gjort på typ två veckor :D

Likes

Comments

Jag tänkte beskriva lite om vad jag gör om dagarna när jag inte är på föreläsningar :)

Vi har någonting som kallas för IBU, individuellt basgruppsunderlag. Denna går ut på att vi vid varje basgruppstillfälle får ett nytt scenario som vi ska bearbeta, vi kommer fram till några viktiga och relevanta frågeställningar och dessa ska vi sedan söka information om och försöka besvara fram till nästa basgruppstillfälle! IBUn ska vara 1-2 sidor långt och ska refereras osv. Det är mycket jobb, men det är sjukt kul att själv få bestämma vad man ska läsa. Det är svårt att sväva iväg, då man har sina konkreta frågeställningar. Samtidigt är det även en väldigt bra träning inför hemexaminationen, plus att man ju redan gjort en del av arbetet genom att man har kanske 20 sidor fakta nersparat på datorn!

Jag försöker alltid göra mina IBUer så välskrivna som möjligt, för min egen skull. De börjar med en enkel rubrik...

Därefter kommer frågeställningarna

Följt av resultat, det vill säga en sammanställning av den information som jag funnit om ämnet

Sedan en kort reflektion om vad jag har lärt mig under bearbetningen, eventuella diskussionsfrågor och egna tankar om scenariot i sig

IBUn avslutas med en referenslista :)

Likes

Comments

​Hej fina ni!

Idag har varit en ytterst produktiv dag för mig ska ni veta. Jag började morgonen med en riktig pannkaksfrulle, satte mig för att plugga vid 8 och tog lunch vid 12. Jag hann renskriva anteckningar från två föreläsningar, börja skriva ner lite information om stöd i matsituation inför det praktiska seminariet som min grupp har om ca två veckor samt läsa igenom min IPL (interprofessionellt lärande) basgrupps IBUer (individuellt basgruppsunderlag).

Efter lunchen begav jag mig mot skolan för att träffa min basgrupp i IPL och skriva lite på en inlämning som vi ska göra tillsammans. Den ska inte vara klar ännu, men det är skönt att ha börjat i god tid :)

Efter vår lilla träff hade vi basgruppstillfälle tillsammans med en handledare. Där diskuterade vi det scenariot som vi bearbetat under den senaste veckan och påbörjade nästa scenario. Nu kommer det handla om livskvalitet, det ska verkligen bli intressant att lära sig mer om!

Jag kom hem vid halv sex och då kickade jag och sambon igång med middagen. För mig blev det belugabolognese och vanlig bolognese för honom. Nu har jag matlådor så det bara sprutar om det, jag har inte ens ätit upp alla rester från middagen i måndags haha :)

Nu väntar nog ett litet bad, kanske kolla vidare på skräckfilmen som jag började se igår kväll. Imorgon har jag en kommunikationsövning med min IPL basgrupp där vi ska filmas och sen studera hur vi kommunicerar vid olika givna scenarion! Sjukt läskigt haha, är redan nervös.

Hoppas ni får en fin kväll <3

Likes

Comments

​Det är dags för en frågestund igen peeps! Jag tänker att eftersom det är en ny kickstart av bloggen med en del nya läsare från Linköping så är det dags att ställa lite frågor. Vad vill ni veta om mig? Sjuksköterskeutbildningen? Är något av det jag skriver oklart? Shoot! Jag vills här och kommer svara på allt!

Ni har till och med söndagen den 23e oktober 23:59 att ställa så många frågor ni bara kan. 

Som vanligt kan ni ställa frågorna både som kommentarer, i ett meddelande här på bloggen eller i mail. Min mailadress finns under min fina profilbild :)


xx

Likes

Comments

​Jag tänkte skriva ett litet inlägg om tiden som gått sedan sist jag uppdaterade här, vilket var innan midsommar hehe (shame on me!)

Till min hjälp har jag en lista (jag älskar listor) som egentligen ska sammanfatta hur året har varit men vad fasen jag kan lika gärna köra det här också för det känns som att det gått så lång tid ;)

Gjorde du något under den här tiden som du aldrig gjort förut?

Oh ja, jag åkte Katapulten på Gröna Lund. Det var hemskt. Gör aldrig om det. Jag blev även sambo, flyttade till en ny stad inom Sveriges gränser, jag snickrade ihop en bokhylla helt själv... Jag har gjort extremt mycket nya saker haha :)

Vad önskar du att du gjort mindre?

Latat mig under mina lediga dagar :) Jag önskar att jag hade åkt ut på utflykter, upptäckt saker. Den här perioden har bara kantats av jobb, flytt och skola helt enkelt.

Bästa köpet?

Vår nya GARDEROB!!!

Vad spenderade du mest pengar på?

Kurslitteratur hehe...

Har du träffat några nya personer?

Alla mina fina klasskamrater, vissa som jag umgås mer med än andra tyvärr men alla är himla goa :)

Det bästa du gjort?

Tackat ja till platsen på Sjuksköterseprogrammet.

Ditt största misstag?

Katapulten.

Vilket datum kommer du alltid att minnas?

Haha inget, jag är fruktansvärt dålig på datum :P Det enda datumet jag minns är årsdagen för mitt förhållande, den 18e augusti, så jag får säga det :)

En låt som alltid kommer påminna dig om den här tiden?

Kernkraft 400 - Zombienation

Vad är det pinsammaste du gjort?

Hahaha... Jag var väl lite väl rund under fossingarna mina en kväll under Nolle-P och cyklade in i en bro med axeln, ner i ett dike och samtidigt frågade varför min cykel lät. Jag skäms fortfarande över detta.

Likes

Comments

Det var dags för en liten throwback igen, såhär i höstmörkret! Vid den här tidpunkten hade jag varit i London sedan ungefär en månad tillbaka, men skolan hade inte riktigt kickat igång på riktigt än. I London har man nämligen mycket kortare terminer, oktober-december ungefär, vilket innebär ett mycket mer stressigt schema mot slutet av terminen då alla arbeten ska in osv.

I början av oktober var min pojkvän och hälsade på mig i London. Vi hade en långhelg med varandra och gick bland annat och såg Les Misérables på en musikal! Det var helt fantastiskt, speciellt eftersom det är typ min absoluta favoritfilm någonsin! De var så sjukt duktiga allihop!

Det fanns lite olika utflykter som anordnades av skolan, och detta var en av dem. Det var en rundvandring i East Side då vi fick se massa street art. Det var hur coolt som helst!

Lite suddig bild hehe men det var svårt att få en bra bild i mörkret :) Här är utsikten från en bar inne i byggnaden the Shard. Jag och två vänner gick dit och tog en drink en kväll. Dyrt, men väldigt kul att ha varit med om!

London är en otroligt fin stad att fota i. Denna är tagen under en promenad i Regents Park, typ 5 minuter från där jag bodde.

Denna bild är tagen i Notting Hill. Jag och en klasskamrat skulle leta efter ett café och jag kunde inte motstå att ta en bild på dessa gulliga hus.

Min utsikt på soluppgången från mitt studentrum

​I slutet av månaden for jag upp till Sverige för att hälsa på min älskade pojkvän. Halloween spenderades i Linköping. Det här markerar även slutet på mitt London-äventyr!

Hittills har oktober varit bättre än förra året, då förra hösten bjöd på mycket stress och ångest. Jag saknar London väldigt mycket, men hjärnan har ju fina sätt att förtränga det jobbiga på.

Likes

Comments

​Åh nej men hej på er!

Vilken fruktansvärt lång tid som gått sedan jag skrev någonting här... Kanske börjar det bli dags för lite bloggande? Jag saknar det faktiskt. Dock bjöd sommaren på en hel del stress med jobb och därefter flytt och skolstart. Ja, ​jag bor i Linköping nu!

Hur kommer det sig att jag hamnade här? Det är nämligen så att jag kom in på Sjuksköterskeprogrammet vid Linköpings Universitet! Jag har gått ca 1,5 månad nu och stormtrivs! Jag har även gått och blivit sambo med min underbara pojkvän. Det har minst sagt varit en händelserik sensommar/tidig höst. Vi har fortfarande inte kommit helt i ordning men det börjar arta sig :)

Stay tuned för lite fler inlägg! Jag har saknat er och er underbara närvaro och jag hoppas att ni vill följa mig på min nya väg som jag valt!

Likes

Comments

Juli månad bjussade på en uppåtgång i livsglädje ska ni veta!

Mängden selfies på jobbet - oslagbart! Jobbade bara fram till mitten av juli innan jag tog sommarlov på riktigt.

Dag 1 på sommarlovet spenderades med pojkvännen (vi var inte tillsammans vid detta laget). Vi stack ner till Linköping för absolut ingen anledning alls, sov i bilen på Ica Maxis parkering och strosade runt dagen efter och åt lunch på bästa Hälsofreak! Det var i samband med denna resan som jag bestämde mig för att börja äta ordentligt igen och oj vad mat smakade gott!

Jag lekte lantlig ute i Danderyd när jag hittade de här små sötnosarna

Frulle blev mitt absoluta favoritmål på dagen och spenderades gärna ute i solen :) Glutenfritt knäcke med banan och keso, glutenfria flingor med frukt och ett glas råsaft.

Ja, som sagt, jag levde för frukostar haha :) Blev även förälskad i gröt under denna perioden, något som jag fortfarande tycker så mycket om!

Tyvärr medförde ätandet en del tvångsträning, men det är väl så det funkar tänker jag. Här var på landet under en av mina powerwalks :)

Haha jag och pojkvännen (fortfarande inte tillsammans än) sprang runt och jagade åskväder en kväll. Det var magiskt att se :)

Vi "tältade" på uteplatsen haha :P Det finns en ställning där man kan haka fast tygväggar och myggnät om man vill sitta och äta ute fastän det regnar eller är mycket mygg. Det bestämde vi oss för att göra ett tält av, drog in madrasser och filtar och ett portabelt element :)

I slutet av månaden skaffade jag mig tatuering #3 och 4.

Sprayfärgade topparna rosa och övervägde att faktiskt färga det på riktigt, men det blev aldrig av.

​Sista dagen på månaden spenderades ute på landet för att fira pappas födelsedag! 

Summa summarum, juli bjöd på många fina minnen och händelser som jag kommer ha med mig i resten av mitt liv!

Likes

Comments