Header

Jag påbörjade min resa 04.51 igår morse när jag satte mig på bussen in mot centralstationen. Jag hoppade sedan på tåget som skulle ta mig upp till hemkommunen. En lång och dryg tågresa. Kl 10.00 satte jag mig i måmå och foffas bil. Fick följa med hem till dom och få lite mat. Sen skulle vi strax iväg till Västerås för att hämta hem min nyopererade mor.
Jag och mamma kom hem hit till hennes lägenhet och bestämde oss för att bara ta det lugnt. Vi skulle lägga oss och sova en stund. Jag var så slut så jag somnade på en gång - medan mamma bara vilade då smärtan gjorde att hon inte kunde somna. Resten av kvällen satt vi mest i soffan och slappade. Jag tog hand om hennes disk och fanns till om hon behövde mig för någonting. Just då handlade det väl mer om sällskap än något annat.

Det är skönt att vara här just nu. Att finnas till OM hon skulle behöva mig. Vilket hon har behövt också. Jag fick bland annat hjälpa henne med sina fragminsprutor som hon fick med hem. Jag kunde lugna henne med min närhet när hon inte kunde somna pga diverse krämpor under natten. Hon har ju trots allt tagit hand om mig i 20+ år så det är min tur att pyssla om henne. De första nätterna är dom jobbigaste att ta sig igenom och det tycker inte jag att man ska behöva göra ensam.

Läs om Hysterektomi - HÄR

Annars då? Jag får uppdateringar lite då och då från PJ i Gdansk. Han verkar ha det bra och de har fullt upp med roligheter hela tiden. Han är hemma i Göteborg igen imorgon eftermiddag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

... för ett par dagar i Polen tillsammans med jobbet.

Haha förlåt för den rubriken. Den var lite taskig faktiskt - men passande. För idag blir jag faktiskt gräsänka fram tills på lördag. Hujedamig... eller vad man ska säga... Det var längesen som vi var ifrån varandra så länge.
Detta inlägg inklusive den taskiga rubriken var menat att skrivas i stil med att jag hade sådan ångest över att vara ensam här hemma. Varför? Jo det är ju så att mamma ska in till sjukhuset idag för operation. Hon ska göra en Hysterektomi. Detta till följd av den infektion som hon blev inlagd för i somras. Det var meningen att jag skulle jobba i helgen och det hade jag ångest över. Hur skulle jag kunna sitta själv hemma när jag visste att mamma hade behövt mig där. Till min räddning kom Pontus som jag jobbade med i måndags och sa att han kunde ta mina tider om jag kände för att ta semester. Så jag sprang ner till cheferna och sa till dom. De godkände det. Alltså åker jag, på torsdag, upp till hemkommunen för att finnas till när mamma kommer hem från sjukhuset.

Jag får se om jag hinner med att åka iväg till hans jobb efter dagens arbetspass som jag avslutar senast 14.00. Jag vill göra det - men samtidigt tror jag att det skulle spä på min separationsångest litegrann. Kanske är bäst att låta bli. För jag vet ju att blir jag stressad och ångestladdad så kommer PJ inte kunna sluta oroa sig ens för en sekund.
Det jag behöver göra när jag kommer hem är dock att packa och plugga. Har tid till det under vistelsen i hemkommunen också - men jag vill komma igång snarast då det är ett stort projekt jag har framför mig.

I'm gonna be here for you <3

Likes

Comments

Det bästa som finns är verkligen att hitta enkla sätt att fixa matlådor/mellanmål till jobb och skola. Här har ni en video som är perfekt, också för er som har barn. Nu har ju ungar i Sverige inte med sig mat till skolan - men om ni kanske bor så pass nära jobb/skola att erat barn kan vara hemma ensam en kort stund så kan ju detta vara perfekt att ha i kylskåpet redan.

Likes

Comments

"With a childhood tragedy that overshadowed their lives, three men are reunited by circumstance when one has a family tragedy to deal with"

Mina tankar om filmen - Jag och PJ kollar ofta upp recensioner och betyg på IMDB när vi ska se någon film som vi tidigare inte hört talas om. Denna film hade höga betyg och jag menar... den har Kevin Bacon och Sean Penn i huvudrollerna. Så den verkade ju lovande. Så var inte fallet. Medan IMDBs användare lovordade filmens "känsloladdade" skådespeleri så satt jag mest och rynkade på näsan. Det var händelser i filmen som jag inte alls förstod. Varför behövde dom lägga in 100 sekvenser där en av karaktärerna visade sitt ogillande gentemot en tonåring? Vi kunde inte låta bli att tycka det var löjligt...

Däremot ska jag erkänna att vi fick en annan syn på filmen nör vi läste att dom som gett filmen beröm hade läst boken som den är baserad på. Så kanske fanns det detaljer som vi inte såg. Jag skulle rekommendera er att se den - mest för att det alltid är intressant att se hur andra tolkar filmer som man själv inte förstår sig på. Om jag skulle ge den betyg....?.

3 av 10 

Likes

Comments

Jag känner att en dryg vecka ligger framför mig. Tänker inte berätta om allt just nu - för då har jag inget att skriva om senare, men kul blir det inte om man säger så... Jag hade önskat att jag var ledig denna helg. Då hade saker varit annorlunda. Istället är jag låst på jobbet. Ni kommer förstå så småningom. Det finns ändå ingenting som jag kan göra åt saken. Jag får bita ihop och ta mig igenom även denna vecka. Det blir bättre. Det vet jag ju.

Klockan är nu 4.00 och jag har några kapitel i Vård och Omsorgsarbete 2 att ta itu med innan det är dags att åka mot jobbet. I denna kurs handlar det väldigt mycket om lagar och annat tråkigt (men nödvändigt) Jag får trots allt en djupare kunskap om saker jag redan kan. Inte helt fel om jag får säga det själv, men att läsa om det är väl inte jätteparty. Läxan ska läsas i alla fall då det är skola imorgon. Jag ser inte riktigt fram emot det måste jag säga. Samtdigt ska det bli kul. Ja... ni märker ju vilket state of mind som jag är i just nu.

Likes

Comments

Min fredag var så himla skum. Jag sov helt ok under natten och ett hyfsat bra antal timmar. Jag tog mig till jobbet utan problem. Om man bortser från det faktum att jag lyckades bli alldeles för tidig igen. FAST jag hade försökt att för en gångs skull vara på plats lite senare. Jag gick liksom från lägenheten när den vanliga bussen hade passerat våran hållplats. Trodde jag i alla fall. När jag kom till hållplatsen så lyssnade jag på musik och filosoferade en smula. En buss kom och jag tänkte ju att det var den som jag skulle ta. Jag hoppade sedan av vid Nordstan och såg nästa buss komma lite längre bort. Jaha tänkte jag. Då måste ju min buss ha varit försenad. Jag joggade dit och klev på. Kollade runt efter min kollega som borde ha varit på den bussen - men det var hon inte. Hmmm. Jag tog en plats och tog upp mobilen för att se om jag fått något meddelande. Då såg jag vad klockan var... De tidiga bussarna hade alltså varit sena så jag hamnade på dom ändå. Jag kunde inte annat än att skratta. Så typiskt mig verkligen.

Hela arbetspasset var bara så jävla konstigt. Jag kände mig så hängig och trött. Min kropp värkte. Det kändes som om jag inte hade sovit på hela natten. Min och Sanna's humor var bedrövligt låg. Allting gick i slow motion.
Efter jobbet gick jag och Sanna för att möta upp en annan kollega. Vi skulle bara ta någon öl och sedan skulle dom vidare för att shoppa. Men vi hamnade i en djup diskussion och plötsligt (fast några timmar senare) så var det dags för mig att möta upp PJ för att gå på bio. Vi skulle se Kingsman 2. Vi gillade den första filmen som fan, så det kändes som ett måste även om jag var skeptiskt pga den bedrövligt dåliga trailern. Det visade sig tillslut att även filmen inte var något att hänga i julgranen. Ytterst få stunder som faktiskt var häftiga. Men samtidigt var filmen inte skitdålig.

När vi skulle ta oss hem från bion så hamnade jag i ett tillstånd av grov ångest. Jag började vibrera i hela kroppen och det kändes verkligen som att jag bara skulle falla ihop. Men vid PJ vid min sida så kunde jag ändå fortsätta. Många pauser blev det längs vägen - men PJ försäkrade mig om att det inte gjorde någonting. Han höll om mig när det kändes som att hjärtat skulle slitas ur bröstkorgen på mig. Han höll om mig när vibrationerna blev så kraftiga att jag knappt kunde få fram ett ord. Idag kan jag knappt fatta att jag tog mig hem ändå... Det var återigen så jävla hemskt att gå igenom - men jag var så bestämd att faktiskt göra det och att inte låta ångesten hindra mig. Väl hemma så la jag mig på soffan och somnade ganska omgående till ljudet av PJs mekaniska tangentbord.

Idag hade vi bestämt oss för att ta en långpromenad - men istället hamnade vi på gymmet. Det var riktigt jäkla skönt att få träna efter en sådan kväll som jag hade igår. Jag körde lite allround träning och fokuserade inte på en viss muskelgrupp. Kände att det var rätt move just idag. Mycket annat har inte hänt denna lördag. Vi ska sätta oss och titta på en film nu. Sen får vi väl se om något annat kul händer de sista timmarna av denna dag.

Likes

Comments

​ Jag kämpar på mina vänner. Ångesten och panikångesten är ett faktum - men jag planerar och planerar för att kunna ta mig igenom det ändå. Jag pratade med en av lärarna i skolan i tisdags om det Så att hon kunde förstå om jag behövde smita undan helt plötsligt. Kollegorna på jobbet vet ju om mina svårigheter - så här känner jag mig liksom trygg. Det är de ensamma stunderna som är de svåraste. Att känna sig klängig och besvärlig när man inte klarar av det utan någon vid sin sida. Hittills har det dock funkat. Jag har haft sällskap på telefonen när det blir för jobbigt och jag lyssnar överdrivet mycket till min egen kropp, Sätter mig ner och andas vid minsta känning för att det ska bli lättare att undvika utbrott av ångest. Ibland hinner den ju komma ändå - men jag kan liksom möta den på ett annat sätt. Panikångest har jag bara fått en gång till efter den gången på affären som jag skrev om i förra inlägget - men jag satt ner och hade lagomt med space runt omkring mig så det var ingen större fara.

 ​Just nu sitter jag på jobbet ​och har några minuter till övers innan det är dags att sätta igång. Det har varit lite ändring i rutinerna under dagen - så jag kan inte ta upp någon ännu. Då blir kvällen så lång för dom.
Jag och Sanna hann få i oss lite sushi innan rapporten. Hon smsade mig igårkväll och frågade om jag inte kunde köpa med mig. Självklart. Då hade jag ju en ursäkt att köpa till mig själv och för en gångs skull skulle jag liksom få middag under ett kvällspass. Dumt att inte köpa med sig då. Jag slutar 21,00 och vänder direkt hem till PJ. Jag lär somna ganska omgående. Därför passar jag på att ge er en uppdatering nu. Ska nämligen börja klockan 7.00 imorgon. Ska vara på min våning (äntligen) med Sanna. Så det kommer gå bra. Sen har jag en ledig helg att se fram emot. 

Likes

Comments

Jag har börjat uppleva dom igen. Ångestattackerna har kommit lite då och då sen några veckor tillbaka. Jag som hade en sån bra period där ett tag. Den första panikångestattacken kom igår. När jag hade gått ensam till affären för att handla naanbröd till den eminenta masalgryta som jag hade lagat. På vägen till ica kände jag mig lite vimmelkantig - men det kunde ju bero på mycket tänkte jag. Jag gick in och hann 2 meter innan jag förstod vad det handlade om. Jag gick raka vägen bort till en bänk som står belägen vid juicekylen. Då sköljde panikångesten över mig med full styrka. Jag lyckades få upp mobilen och ringa till min mor som svarade rätt omgående. "Berätta om vad som helst" kommenderade jag mellan andetagen. Jag behövde inte be henne två gånger. Ganska snart var jag i tillräckligt ok skick att ställa mig upp och utföra handlingen med henne som sällskap i örat. Därefter skyndade jag mig hemöver.

PJ var skakad över att det hade hänt. Det var jag också. Det har ju gått så bra. Jag blir nästan lite besviken... Jag har varken tid eller ork till att gå igenom allt detta igen. Samtidigt visste jag ju hela tiden att det skulle komma tillbaka. Jag visste bara inte när. Jag tackar dock mig själv just nu för att jag lärt mig att lyssna på min egen kropp. Att jag inte längre är envis och ska klara det fast mitt psyke och min kropp säger nej.

Nej - i dagarna ska jag se till att ringa vårdcentralen. Jag vill ha en rutinkoll för att utesluta andra orsaker till att detta händer och sen kanske jag behöver be om avslappnande läkemedel snarare än ångestdämpande.

STORT TACK till min mor - som är och har varit ett fantastiskt stöd i eländet. Hennes röst lugnar mig alltid och hon vet alltid vad hon ska säga för att leda bort mina tankar från paniken som då var ett faktum.

Likes

Comments

Detta inlägg är INTE ett samarbete (I wish though) utan dess syfte är att tipsa er om en fantastiskt bra sajt där ni kan beställa... well... det mesta. :P Väldigt billigt dessutom. JAG lade en beställning, till mig och PJ, förra lördagen och igår hämtade vi ut paketet. För en spottstyver fick vi SÅ mycket bra varor. Jag tycker ni alla ska gå in på matsmart.se och kolla.

1 låda Naturdiet Cookies and Cream
1 låda Naturdiet Chocolate
1 låda Allévo Strawberry Cheesecake Mealbar
1 låda Allévo Chocolate proteindryck
2 förp. Chokladkaka bakmix
3 förp. Bönpasta
3 förp. Bönspaghetti
1 förp. Musli Blåbär

And i can tell you this... orginalpris skulle ha varit över 1600 kr för allt detta. Vad jag betalade? Runt 600 kr. Inte illa fan.

Likes

Comments

Nåväl - inte för att jag är där ännu. Men ännu en dag ligger framför mig. Jobb, gym och hushållssysslor blir det idag. Inte allt för händelserikt - men dagen är långt ifrån över och av erfarenhet kan jag säga att vad som helst kan hända.
Jag vaknade förövrigt inatt efter en riktigt elak och läskig mardröm. Jag försökte somna om i någon timme eller två - men tillslut fick jag erkänna mig besegrad. Det gick inte helt enkelt. Nu var ju inte det världens undergång för jag fick ett par timmar i alla fall, så jag är glad för smulorna. Till skillnad från de, alldeles för många, gånger som man behövt jobba på 0 timmars sömn. Jag satte mig då och fördrev tiden med ett av två nya spel till PS4an som jag och PJ inhandlade igår.
Destiny heter det och är ett first person shooter game. Tvåan har kommit ut nu och jag har länge velat spela Destiny - så kände att det var dags när jag ändå hittade spelet på Game Stop för under 100-lappen. Hitills så gillar jag det.

Nu ska jag börja klä på mig.... en av mina nya outfits :P YAS!!

Likes

Comments