Header

Någonting som kanske varit ganska uppenbart är att jag inte bloggat på ett bra tag. Jag har kommit fram till att denna blogg kommer att läggas i vila och inte fortsätta uppdateras överhuvudtaget. 

Det beror på diverse olika anledningar och jag har nu tagit beslutet att lägga ner denna blogg.


Likes

Comments

Då jag satt och funderade på vad mitt andra ögonblick skulle bli, så slog det mig ganska fort vilket jag skulle ta.

Mormor kom och hämtade mig från skolan en dag (13 december 2007), samma dag som mamma och pappa hade åkt in till BB. Sen sa hon att jag hade fått en lillasyster, då jag blev jätteglad och sprang upp till min lärare och berättade för henne.

Likes

Comments

​Den här månaden​ kan ju tolkas på lite olika sätt, däribland den gångna månaden eller de kommande 30 dagarna.

Under månaden som har gått har jag försökt komma in i skolrutinerna igen, vilket inte alla gånger går så jättebra, då orken helt enkelt inte finns där längre.

​Den kommande månaden​ hoppas jag blir lite lugnare. Nu har jag en vecka till efter ordinarie schema, sen v.8 har jag projektvecka (vilken kommer handla om typ kultur och statistik eller något liknande) och därefter är det lov. Då kommer Rasmus hit, så jag får spendera ett par dagar med honom under lovet, medan mina syskon har skola och föräldrarna jobbar, då syskonens lov ligger v.10 i år istället.

Jag vet med mig att jag inte är så jätteduktig på att blogga just nu, vilket beror på att jag helt enkelt inte har ork till att göra någonting när jag kommer hem, då alla krafter går åt till att orka gå upp på morgonen och klara av dagen. Men oavsett om det känns som att jag är inne i en kämpig period i livet just nu, så försöker jag ändå så gott jag kan med livet i allmänhet. 

Likes

Comments

Jag vet inte om det direkt finns någonting stort jag ångrar, då jag inte har särskilt mycket erfarenheter av livet om man säger så. Nej, men jag har väl kanske inte gjort lika mycket typiska "tonårs-saker" som många andra har. 

Men självklart kan jag ha ångrat att jag t.ex. kläckte ur mig att något om någon av mina vänner till någon annan. Det är väl mer sådana saker som jag ångrar i så fall.​

Likes

Comments

Samma sak här som favoritminnen, så har jag ingen direkt favoritfödelsedag. Men skulle väl kunna säga att min senaste var den bästa då, gjorde ingenting speciellt, satt mest bara hemma hela dagen och tog det lugnt.

Likes

Comments

Det här med minnen och favoritminnen är inte riktigt någonting jag kan säga så mycket om, då jag inte har något direkt favoritminne, men självklart har jag en massa minnen.

Men kan väl ta minnet från dagen då vi fick reda på att det kommande syskonet skulle bli en pojke, Marcus som idag är 5 år. Jag kommer ihåg att jag hade hoppats på att få en lillebror och började gråta när jag fick reda på att min önskan slagit in.

Kort och gott. Har som sagt inget direkt favoritminne, men det där var det första som dök upp i skallen då jag funderade på något minne att skriva om!

Likes

Comments

Två bilder från första gången vi träffades, 5 oktober 2013

Min första kyss var första gången jag och Rasmus träffades första gången. Vi satt på en random bänk och pratade, då det bara hände. Kommer helt ärligt inte ihåg så mycket av just det ögonblicket, annat än att det var den kyssen som resulterade i ett förhållande som lever än idag, lite mer än ett år senare.

Likes

Comments

Jag ber om ursäkt för att detta inlägg inte kom upp igår som det skulle.

Som jag nämnde i inlägget om framtid som jag skrev för ett par dagar sedan så är en av mina drömmar att utbilda mig till läkare, vilket jag drömt om sedan jag gick i sjätte klass. Hur jag kom fram till vad jag ville bli så tidigt vet jag faktiskt inte, men det har hållit i sig relativt konstant ända fram tills idag. Jag har haft en liten svacka i den drömmen i ungefär ett halvår nu, men tänker jag efter så finns fortfarande drömmen i bakhuvudet. Under denna tid har det även kommit upp yrken så som barnmorska, sjuksköterska och polis. Men som det ser ut nu så kommer jag söka in till olika utbildningar efter gymnasiet och gå efter vad hjärtat säger när det är dags att tacka ja till utbildning.

Utöver yrkesdrömmen, så drömmer jag också om att i framtiden få bilda en egen familj. Där jag först och främst drömmer om att få tre barn. Sedan vill jag gifta mig och slå mig till ro tillsammans med den framtida familjen i ett hus som jag själv ritat. Till detta har jag också för tillfället att föda upp hamstrar och hundar i framtiden, vilket är en av mina framtidsplaner som jag kommer ta den dagen jag verkligen slagit mig till ro och kan slappna av i min vardag.

Men mest av allt drömmer jag nog om att alla i min omgivning i framtiden kommer vara friska och lyckliga!

Likes

Comments

Dröm om morgondagen, minns gårdagen, lev idag

Jag vet inte om det märkts av det jag skrivit att jag gör absolut ingenting under dagarna, jag är inte den som drar iväg och träffar folk under min lediga tid och jag är inte den som frivilligt hittar på saker. Istället sitter jag hemma, gör de saker jag behöver få gjort och lever i framtiden. I min lilla bubbla är det bara framtiden som gäller och skulle man göra om ordspråket: dröm om morgondagen, minns gårdagen, lev idag, så att det passar in på mig skulle det istället bli någonting i stil med dröm idag, minns gårdagen, lev imorgon. Skulle inte jag ha framtiden att hoppas på, hoppet om att saker blir bättre i de dåliga stunderna och hoppet om att allt kommer gå framåt i allmänhet, så vet jag inte om jag skulle klara av vardagen.

Jag har tänkt en del på det här, jag gör det ganska ofta faktiskt... I princip dagligen tänker jag på en massa saker jag vill förändra och saker jag önskar för min egen- och andras del. Många av de här sakerna vet jag att jag kan klara av om jag ger det tid, men det är just det att jag inte har motivationen till att låta det ta den tiden, vilket gör att jag istället hela tiden målar upp en bild över hur framtiden kan komma att se ut om jag lyckas. När det gäller skolan, så har jag länge drömt om att plugga till läkare, vilket är anledningen till hur jag orkar med skolan trots att det blir lite för stressigt emellanåt. Tack vare att jag har mitt mål, min dröm och kan leva den i mina tankar, så orkar jag med att kämpa i dagsläget. Skulle jag däremot stå här utan min dröm och utan mina framtidsplaner, så hade jag nog inte klarat av vardagen. Men bortanför läkardrömmen är det tomt, vad händer när jag inte längre har någonting att se fram emot? Hur kommer vardagen se ut då jag inte längre har en fast bild av hur jag vill ha min framtid? Rädslan att förlora de som finns i min omgivning idag, som växer sig till ångest då jag inser att många kommer försvinna på ett eller annat sätt...

Ibland känns det lite som att jag inte riktigt är frisk uppe i huvudet med tanke på hur mitt tankesätt ser ut. Blir ofta att jag ångrar att jag är som jag är, när jag ser hur många andra i min ålder roar sig med vänner på helgerna medan jag själv isolerar mig på rummet och drar mig från sociala situationer. Jag lär ju knappast få en rätsida på allt, om jag ska fortsätta som jag gör nu. Förändringar sker inte av sig själva, men vart hittar man motivationen och orken till att kämpa för det man vill? Vart hittar man modet att ta itu med rädslor och ångest inför diverse olika situationer? Vart ska man börja om man vill ha en förändring? Så många frågor, så många ångestmoment, så många rädslor och absolut ingen som helst aning om hur man ska handskas med det...

Likes

Comments