Inredning och produkter, Livet

Nu är jag inne på min sista semester vecka. Jag njuter fortfarande av ledighet. Det har varit fantastiskt skönt att spendera de två senaste veckan i stugan. Vi har umgåtts massor med mina fina vänner och det var efterlängtat! Sena kvällar, grillningar, fika, langos jag skulle gärna fortsätta så här ett tag till. Det är så värdefulll tid för mig.

Min bror Peter kom även upp från Småland så det har varit toppen att få tid med honom också. Imorgon bär det av till Stockholm igen så ikväll njuter vi och tar en tur till skärså och äter i deras fiskrestaurang vid havet.

Det har blivit mycket tända ljus om kvällarna. Särskilt när det varit ruggigt väder. Jag fick ett så himla underbart luktljus som är totalt beroendeframkallande av min vän Lotta. Det finns på Månses design och heter bluberrey.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök på månses! Ett helt underbart ställe. Ta en titt här: Restaurang/design och inredning

Jag fick även så fina diskdukar från greengate av min vän Marie. De passar perfekt till stugans lantliga stil. Dessa finns ex att köpa på Majas café. Ta en titt på detta mysiga ställe om ni har vägarna förbi Regnsjö. Följ deras facebooksida här: Majas

Vi har njutit massor av den härliga stora altanen vi byggde i sommar. Retligt nog saknas det fortfarande pinnar längst bort i räcker. De ska gå nästan hela vägen upp. Det får vi ta tag i nästa gång.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Bröd/buffe, Kyckling , Röror

Jag kan nog inte räkna hur många sallader som jag har ätit denna sommar. Helt galet mycket! Det är ju så fräscht, gott och går fort att göra. Här har jag slängt ihop en grillad kyckling, hemodlad sallad, mild lök, rädisor, majs. Till dressing använder jag rappsolja, citron och salt.

Mamma använde mitt recept och bakade de goda baugetterna jag gjorde för någon vecka sedan. Du hittar dem här Baugetter.

Jag fyllde dem med min enkla och fantastiskt goda tonfiskröra. Jag gör bara min hemgjorda aioli som du finner här: Aioli och bara blandar i en tonfiskburk av bra kvalitet.

Likes

Comments

Gårdagen spenderades hela dagen på havet i pappas båt. Det är få saker som klår att vara ute på det blå. Det är total frihet för mig.

På kvällen hade vi bjudit hem våra fina vänner och vi gjorde hemmagjorda langos.. alltså.. såååå gott!

Vill du göra langos har du världens bästa recept här:

Langos

Min fina fina vän!

Vi gjorde mysigt ute på vår nybyggda veranda.

Dagens selfie.. salt av havet, fet i håret och orakade ben men shit the same.. he he. Vi lever!

Likes

Comments

Efterrätter/glass

Har ni hört talas om "what the hell syndrome". Ni vet när man exempelvis levt nyttigt och hälsosamt och så "råkar" man ta ett enda futtigt chips och istället för att stanna vid sitt lilla misstag tänker man äh "what the hell" och sätter i sig hela skålen, alla kakor och... ja ni förstår bilden.

Jag lovar för denna tårta hoppar jag gladeligen in i what the hell. Den är sååååå värd det! Det enda problemet är att alla andra också tycker det och innan jag hinner blinka är den slut.. ha ha. Så räkna inte med rester.

På riktigt denna tårta är jag sjukt stolt över för shit vad god den var! Detta blev definitivt ett nytt paradrecept som gick hem till fullo hos mina 13 grillgäster igår.

Så passa på att slänga ihop denna goding, bjud hem dina bästa vänner eller granne eller skopa i dig allt själv och förgyll en augustikväll.

Recept


* Marängbotten
(gör dagen inne och låt den stå framme på ett tort ställe). Då blir den helt perfekt i konsistensen. En spröd yta och seg och krämig inuti.

6 st äggvitor
3 dl strösocker

Vispa äggvitorna till en toppig marängsmet och rör sedan ner sockret lite i taget. När smeten är fast och fluffig så smeta ut den i en oval form på ett bakplåtspappersklädd ugnsform. Ca 2-3 cm hög. Grädda på 100 grader i 1 1/2 th.

Fyllning att ha på:
Denna är i världsklass!
4 dl vispgrädde
1 Philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ask jordgubbar

Vispa grädden hårt. Ta sedan en ny skål och vispa ihop Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker. Vänd ner smeten i grädden. Skiva i jordgubbarna och blanda (spar några till garnering). Om man vill kan man riva över lite choklad.

Ta da.. på ett enkelt sätt får du en otroligt god efterrätt som räcker till många.. och var beredd på att få skriva ut receptet till många..

Likes

Comments

Hur gott luktar det inte i vår stuga nu.. nybakade super smaskiga baugetter. Perfekt som matsäck till utflykten till trolska skogen imorgon. Vill du också baka dessa smaskiga baugetter så finns det lätta receptet här:


Baugetter

Likes

Comments

Den här enkla och smarriga rödbetssalladen slängde jag ihop idag. Den passar perfekt som ett fräscht tillbehör till grillningen eller bara ändå.

Recept:
Rödbetor i bitar
En näve färsk persilja
1 msk pinjenötter
Lite rappsolja
1/2 pressad citron
Salt

Likes

Comments

Contains affiliate links Lilla C

Hej därute
Idag är första jobbdagarna för många. Hoppas ni inte har allt för mycket ångest att återgå till vanliga rutiner igen.

Vi är lediga ett tag till och är i stugan och njuter av ett okomplicerat liv.. eller okomplicerat.. Eric o h pappa har kämpat med att få bort en stubbe på gården i två dagar nu. Jag tror det står 1-0 till stubben men skam den som ger sig.

Imorgon ska vi ha lite grillfest här och inviga vår veranda tänkte vi. Om vi får bukt med ett litet humle problem... naturen jobbar inte riktigt med oss för tillfället.. hi hi.

Idag tänkte jag i alla fall förbereda för en marängtårta och baka lite baguetter. Morgonen har jag spenderat med att rensa ogräs på gården. Tänk att det är en viss harmoni i att få fingrarna lite skitiga av jorden. På någotvis tror jag att ju närmre naturen vi lever ju mer balanserade bli vi.. åtminstone jag.

Jag märker att lilla C älskar att poa runt här i stugan. Hon blir aldrig rastlös utan hittar nya vänner i lekparken, startar hemliga klubbar på loftet eller fixar med oss på gården. Hon spenderar gärna tid med sin stora mjuka mysiga Rex och han är nöjd så länge det kastas bollar.

Volangtröja

Visst är den söt denna Volangtröja. Tryck på länken ovan för inköpsställe.

Likes

Comments

Bakverk

Recept:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1 påse dumle crisp

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C och placera ut 10 muffinsformar på en plåt eller använd en form med hårda kanter.
Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke.
Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt till sist det smälta smöret, rör om till en slät smet.
Fördela smeten jämt i muffinsformarna och tryck ner en dumlecrisp i mitten av varje muffins. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter.
Mumsa'

Likes

Comments

Ibland är det skönt när det är okomplicerat och enkelt. Precis så är livet i stugan. Vi var mer eller mindre bara hem och vände efter vi kommit hem från Spanien sedan åkte vi direkt till Söderhamns kusten, Tvättade bara upp all tvätt och packade om. Det är underbart härligt att vara ledig och kunna göra som man vill precis när man känner för det.

Igår pysslade vi på gården och den nybyggda verandan fick sig ett solsegel. Lilla C lekte med mitt brorsbarn och hade en hel mysig dag.

Att gå och plocka ärtskidor själv i morfars fina grönsaksland det är livet!

Min pappa lyckas alltid så bra med sina odlingar. Jag har verkligen inte ärvt hans gröna fingrar. Titta bara på denna underbara sallad.

Till lunch bjöds det på köttbullar med nykokt varm lingonsylt och crispig sallad från landet.

Likes

Comments

Livet

Gissa om vi kommer längta tillbaka till detta i vinter..

Likes

Comments