Bröd/buffe, Semester tips/Äta ute

Idag blev vi bjudna på brunch på welcome hotell i Barkarby (en födelsedagspresent från mina föräldrar). Så HIMLA mysigt!

Efter allt fix i går så var det så otroligt härligt att bara bli lite bortskämda. Dessutom så hade vi en städerska hemma som gjorde allt tip topp där hemma. Fast jag måste säga att jag hade en grym sambo som hade städat undan allt väldigt bra medan jag fixade med fikat igår så nu blev allt verkligen extra fint! Lyx!

Jag kan verkligen TIPSA er som vill ha en weekend i Stockholm att boka welcome hotel i Barkaby. Det tar bara 12 min in med pendeln till centralen och stationen ligger nära hotellet (man ser den till och med). Det är så himla mysigt hotell. Snygg design och bra pris! 700-800 per natt med frukost! Det finns bubbel pool, ute pool och gym. Så mycket mer för pengarna än många pytte små lite tråkiga rum mer centralt.

Boka här:

https://sv.hotels.com/ho267427/?hotelid=267427&dateless=true&PSRC=AFF05&rffrid=sem.hcom.SE.google.003.03.02.s.kwrd=m.172414068404.41947859464.680132783.1t2.aud-134570078909:kwd-4585867341.1012228.1012228.welcome%20hotel%20barkarby.EAIaIQobChMI1bunuKyE1wIV55XtCh2OgQN5EAAYAiAAEgLkS_D_BwE.aw.ds&gclid=EAIaIQobChMI1bunuKyE1wIV55XtCh2OgQN5EABbAbYAiAAEgLkS_D_BwE&gclsrc=aw.ds

Min tallrik...

Boka här

Mums vad mycket gott det fanns på brunchen!

Det kändes verkligen som ALLT var väl utprovat för ALLT var så himla gott! Och personalen jätte trevlig.

Undrar hur många gånger jag använt ordet ”himla” i det här inlägget 🙈 ha ha

Mums mums mums

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efterrätter/glass, Lilla C

Äntligen är vi redo för att bjuda in till glasskalas imorgon. Nu tar vi en välförtjänt paus framför idol efter att ha förberett ända sedan i morse. Tänk vad allt tar tid! Trots att jag börjat med bakningen och delat upp allt så långt i för väg. Nästa gång blir det köpe fika ha ha.

Nu njuter vi av lugnet före stormen inför imorgon när ett gäng glada barn kommer intågande. Lilla C är så förväntansfull!

Likes

Comments

Vegetariskt


HÄSOSAMT - GOTT - SUPER BILLIGT

( 320 kalorier och bra näringsfördelat, 10 kr per portion)

Gillar du också att äta lasagne. Min tidigre kollega som gärna äter sunt och vegitariskt delade med sig av denna lasagne helt utan vete, ost och bechanelsås. Så nu står det 8 st matlådor färdiga i frysen. Perfekt till jobbet.

Recept 8 portioner

Durumvete lasagneplattor (grön förpackning)
4 burkar passerade tomater
2 hönsbuljong el grönsaksbuljong
1 stor burk keso el keso mini
2 dl spenat (från frysdisken)
2 rivna morötter
Paprika pulver
Muskot

Gör så här:

Kokade passerade tomaterna med buljong, och kryddor. Låt det koka ner lite. Lägg i morötterna, keso och spenat. Lägg lassagneplattor i en ugnsform och varva med tomatsåsen. Det kommer Gå ca 10-12 plattor. Lägg även ditt lite vatten mellan plattorna så att de suger åt sig lite pg av de inte behöver kokas innan 4-5 dl går åt till hela formen. Då sätter den sig fint och blir saftig. Sätt in i ugnen på i 20 - 25 minuter. 200 grader

Servera gärna med sallad till

Likes

Comments

Nu bakas det något nytt varje helg inför lilla C kalas. Jag kan verkligen STARkT rekommendera denna hemmagjorda glass som är helt fantastisk. Man behöver ingen glassmaskin och ändå blir den len och krämig.
Recept här:

Glassrecept

Här med samma grundrecept sedan har jag smaksatt med nutella :)

Likes

Comments

Små tacopaket... Bara vik ihop och lägg i formen.

Tacos får jag nog aldrig nog av. Om jag blev tvungen att välja en maträtt som jag skulle äta resten av mitt liv skulle det nog bli en rejäl tacotallrik med qucamaule och chili chips.

Jag tänkte tipsa om en riktigt festlig och god Tacogratäng som jag brukar göra ibland. Tycker det är gott att variera lite.

Tacogratäng:

4 pot

500 g nöttfärs

1 påse tacokrydda

mjuka tortilla bröd

1 liten burk majs

3 cm salladslök

1-2 paprikor

2 dl grädde

1 liten burk cremefraiche

2 dl chilisås

Gör så här:

Stek färsen med tacokrydda.

Skopa i 1-2 skedar tacofärs i mitten av ett runt bröd och vik ihop till ett paket. Fortsätt och fyll alla bröden till packet och placera dem i en ugnsform. Placera de vikna ändarna neråt i formen. Lägg över hackad salladslök, paprika och majs.

Värm sedan 1 burk cremefracie, 2 dl grädde och 2 dl chilisås i en kastrull. Koka upp lätt och häll sedan blandningen över paketen och grönsakerna. Strö över riven ost. Sätt in i ugnen i 175c tills osten smälter.

Servera gärna med tacochips och en grönsallad.


Likes

Comments

Bakverk

Vill du baka kanelbullar till kanelbullensdag imorgon? Jag har på riktigt världens bästa recept på kanelbullar! Stora, super saftiga och alldeles underbara! Jag kommer aldrig någonsin göra ett annat recept. Självklart delar jag med mig till dig och hoppas att du gillar det lika mycket som jag.

Följ länken:

http://nouw.com/i1medpricken/varldens-godaste-kanelbullar-19778590



Likes

Comments

Pyssel

Idag firade vi en kollega på jobbet som fyllde hälften till hundra. En fin böna skulle så klart ha en fin bukett så jag pysslade ihop en med chokladsmak 😘

Jag är så förstjust i dessa buketter för de är så enkla att göra och samtidigt lite roligare än att ge en vanlig blombukett (inte fy skam det heller) men blommor och choklad kan ju inte gå fel.

Jag har tidigare lagt ut instruktioner på en sån här bukett. Vill du göra så hittar du här:

https://nouw.com/i1medpricken/ferrerobukett-26391619

Likes

Comments

Vegetariskt
Denna rätt experimenterade jag fram efter jag varit på ett restaurangbesök och blivit serverad en likande rätt. Den var så himla god så jag ville äta det igen. Så igår gjorde jag ett försök och halleluja så nöjd jag blev. Det blev huuuur gott som helst. Smakerna inte bara gifter sig de dansar lambada också.. hi hi. Dessutom är den enkel att göra och relativt billig.

Jag tycker faktiskt inte alls det är en dum ide att äta vegetariskt minst en gång i veckan. Det är bra för både hälsan och miljön.

Scrolla ner för att komma till receptet.

Recept: 4 portioner

3 morötter

1 palsernacka

3 potstisar

2 paket förkokta rödbetor

1 gul lök

1 vitlök

Ett litet knippe färsk bladpersilja

2 chevreostar som delas i mitten. 1/2 till varje portion (ca 100 g/portion).

1 msk smör

Lite honung

Gärna lite pinjenötter (det hade jag inte hemma men det hade varit toppen)

Gör så här:

Skala alla rotfrukterna och skär i delar. Skär även den gula löken och de förkokta rödbetorna. Lägg rotfrukterna i en ugnsform.

Hacka ett litet knippe bladpersilja. Smält smöret i en stekpanna och pressa ner en vitlök. Lägg i persiljan och låt den steka med. Stek tills vitlöken mjuknat och persiljan tagit smak.

Häll smör/vitlök/persilja över rotfrukterna och blanda runt. Salta och peppra. Ställ in i ugnen på ganska låga grader ca 160 C. Låt det ta lite tid så blir rotfrukterna ännu godare (ca 1 th). Känn efter med sticka när rotfrukterna är mjuka.

Stek chevreosten på ganska svag värme så den hinner bli varm inuti (jag tog även denna rätt som matlåda dagen efter och hade då inte stekt osten. Så jag värmde den bara i micron tillsammans med resten av rotfrukterna och det blev kanon gott).

Lägg osten på rotfrukterna och ringla över lite honung. Är man allergisk mot honung fungerar det även att ta agavesirap. Om man vill så kan man även strö på lite nötter exempelvis pinjenötter eller valnötter.

mums mums mums!

Likes

Comments