Hemmagjorda bars utan onödiga tillsatser är inte alls tokigt! Dessa mumsade jag och killa C på häromdagen ute på en solig balkong.

Recept:

200 g 85% mörk choklad

1 banan

60 g Crunchy jordnötssmör

1 msk kokosolja

Flingsalt

30 g granola

Gör så här:

Smält chokladen över vattenbad och häll över i ex en aluminiumform ( finns i vanlig matbutik som engångs matlådor). Ställ i kylen 10 minuter för att stelna. Blanda jordnötssmör med smält kokosolja. Ta ut formen, mosa bananen och bre på och häll sedan över jordnötsblandnigen. Finns det någon smält choklad kvar så kan du ringla över det. Strö över granola och flingsalt och fövara sedan i frysen. Skär sedan i portionerade bitar när allt har stelnat ( jag gjorde 6 st) och linda in i fint papper.

Här får ni en liten sneak peak på balkongen som inte är riktigt färdig än.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Bakverk , Hälsosamt

Man får verkligen bra tips när man läser bloggar! Ibland får jag faktiskt känslan av att bloggarna har tagit över media. Du hittar recept, inspiration, intedning osv. Vilken kraft att det "vanliga" folket har på något vis. Det för även med ett stort ansvar till oss som skriver...The pen is mightier than the sword.

Dessa godingar läste jag om här om dagen och förfinade bara receptet lite genom att ha på lite havssalt. Riktigt beroendeframkallande! Så himla bra med lite mer hälsosamma alternativ till fika tycker jag.

Recept:

till 16 st

200 g 85% mörk choklad

1 banan

60 g Crunchy jordnötssmör

1 msk kokosolja

Flingsalt

Miniformar

Gör så här:

Smält chokladen över vattenbad, skopa i 1/1 -1 i tsk smält choklad i formarna som du ställer i en annan form för att minska kladd. Ställ i kylen 10 minuter för att stelna. Blanda jordnötssmör med smält kokosolja (funkar att smälta i micron). Ta ut formarna och lägg en skiva banan på och häll sedan över jordnötsblandnigen. Finns det någon smält choklad kvar så kan du ringla över det. Strö över lite flingsalt.

Förvara i kylen och ta fram och ät på en gång. Så MUMSIGT!

Detta fikade jag på idag efter min rehab. Så gött!

Likes

Comments

Frukost/mellis

I går morse skämde jag bort sambon med denna macka till frukost... (han förstår inte hur bra han har det ;) Detta är garanterat den godaste "mackan" jag vet. Den har verkligen allt! Crispigt bröd med mycket smak. Färska kryddor och god smält mozzarella ost.

Recept: https://nouw.com/i1medpricken/basilikadoftande-lantbrod-fylld-med-toma-18592640

Denna är sim allra bäst alldeles nygjord när osten är så där härligt smält så den bara dras ut i jummiga längder och brödet fortfarande är crispigt.

Likes

Comments

Frukost/mellis

Äntligen har vi börjat att inreda balkonen och köpt en soffa dit. Dock fattas lite småsaker för att öka på mysfaktorn lite. Men vi bara måste inviga ändå men en enkel smarrig lunch.

Nu längtar jag till den riktiga värmen och att det här aprilvädret med snö och kyliga vindar ska vara över så att vi kan sitta ute på balkongen i värmen och skåla på ett glas skumpa......

Har ni fresten testat Barebells sockerfria Hazelnut cream? myyy gåård! Smakar precis som nutella och du kan äta den med lite bättre samvete.. dock finns det sötningsmedel i...jaja you can´t have it all.

Likes

Comments

Semester tips/Äta ute

Då har vi lämnat Göteborg och styr sikte på Stockholm igen. Vi har haft en härlig lång weekend och jag saknar redan de lyxiga hotellfrukostarna...

Gårdagens asiatiska restaurang var den bästa restaurang i den kategorin jag varit på och jag vaknade i morse och var sugen på samma mat.. Ha ha.

De vegetariska sesambollarna har redan startat ett craving hos mig! Tipsa gärna om ni har ett bra recept!

Likes

Comments


I torsdags åkte vi ner 18 personer på en överraskningsresa till Göteborg! Vi bor på hotell, myser och har det bra! Överraskningen var att vi skulle gratta en familjemedlem som var totalt ovetande om att hans familj/släkt skulle invadera hela huset. Det var så roligt att se hans min. Älskar såna överraskningar.

Idag har vi bokat bord för 26 personer på en fantastisk Asiatisk restaurang.. Det kommer mer rapporter därifrån.

För övrigt har vi ätit gott, druckit bubbel och badat i en kall pool. Fast lilla C verkade inte bry sig då hon mellan hutter och burr sa "mamma jag gillar kall" ha ha.

Gud vad det är välbehövligt med ett break från vardagshjulet ibland!

Igår tog vi en tur till härliga slottsparken. Våren har kommit längre här än i Stockholm som ni ser på alla blåsippor.

Idag har jag både hunnit träna och satt i mig en super frukost. MUMS!

  • 114 readers

Likes

Comments

Inredning och produkter, Lilla C

En ny svankudde har flyttat in i lilla "C" rum. Hon tyckte att hon hade fått en jätte fin "anka" ... hihi.

A new tail pad has moved into little "C" room. She thought she had a very nice "duck" ... lol.

Här hittar du den fina kudden: Svankudde

Here you will find the nice cushion.

Metatpiclänk

Likes

Comments

Inredning och produkter

Jag vill önska er en riktigt riktigt fin påsk! Det känns extra viktigt att ta hand om varandra efter fredagens händelse.

Min sambos bror hamnade tyvärr mitt i kaoset efter terrordådet och likaså min kollega. De är inte fysiskt skadade och de kommer bli ok. De är starka och vi finns för varandra. Men jag kan tyvärr inte smälta att en 11-årig flicka har fått sätta livet till och att en mamma aldrig mer kommer hem igen. Det är bara ren ondska. Men det är tröstelsefullt att se hur motkraften växer. Havet av blommor av ren kärlek. Det får mig att tänka att det goda är så mycket större än det onda.

Under dagarna som varit efter har jag känt att det verkligen har varit viktigt att lägga ner telefoner, vara närvarande, se varandra och krama alla man tycker om länge, länge. Det är egentligen så det borde vara jämt och det jobbar jag faktiskt med på min rehab nu. Det låter kanske som ett konstigt upplägg för människor med långvarig smärta men det är helt suveränt. Man får tänka över vad som fyller livet med värden istället för smärta och obehag.. Ibland tar man så mycket för givet och tror att man har all tid i värden. Men sanningen är att morgondagen inte är lovad. Man har egentligen ingen aning om vart man befinner sig på sin egen livskurva. Man kanske tar för givet att man befinner sig någonstans där i trygga mitten. Men tänk om du redan står i slutet. Vad blir viktigt då.. Det är egentligen så man ska leva hela tiden. Det är väldigt lätt att spendera alldeles för mycket tid på saker som när det kommer till kritan är totalt oviktiga. Kanske behöver inte hemmet vara perfekt för det är viktigare att gå ut i solen och leka med ditt barn eller ta en fika i solen med din bästa vän och det är ju egentligen helt uppenbart att det är mer underbart att gå ut och känna vårgruset under fötterna och ljummen vårluft i näsborrarna än att för 1000 gången lägga kuddarna rätt i soffan. Det är otroligt viktigt vad man fyller livet med för när du sluter dina ögon för sista gången är det vad ditt liv kommer handla om. Så gör mer av det som får dig att skratta och mindre av det som lägger sig som tunga ok på dina axlar. Detta försöker jag i alla fall påminna mig om även om det inte alltid är så lätt.

Hoppas att ni har lite härliga planer för påsken. Vi har lite roligheter framför oss. Men jag kan tyvärr inte avslöja vad riktigt än. Ni får en uppdatering senare. Det ska bli så skönt med några dagars ledighet och få en break från alla måsten i vardagen. Ta hand om varandra och kramas länge!

My partner's brother ended unfortunately in the middle of the chaos after the terrorist attack and also my colleague. They are not physically damaged, and they will be ok. But unfortunately I can not digest that a 11 year old girl has been killed and that a mother never will come home again. It's just pure evil. But it is comforting consent fully to see how counter-force is growing. The sea of flowers of pure love. It makes me think that the good is so much greater than the evil ever will be.

In the days that was after I feel it really it was important to put down the phone, be present, see each other and hug everyone a long, long time. It's really the way it should be all the time. Thid is partly what the rehabilitering program I am participating in is about. It may sound like a strange approach for people with chronic pain, but it is absolutely superb. One should think over what fills life with values instead of pain and discomfort .. Sometimes you take so much for granted and think you have all the time in the world. But the truth is that tomorrow is not promised. You really have no idea where you are on your own life curve. You might think that you are somewere in the safe middle. But what if you are already standing at the end. What is important then .. That is really the way you shoud live all the time. It's very easy to spend way too much time on unimportant things. Maybe you do not need a picture perfekt home because it is important to go out in the sun and play with your children or have a coffee in the sun with your best friend. Perhaps it is more wonderful to go out and feel the spring air into the nostrils than 1000 time put the pads right in front of the sofa. It is incredibly important what you fills life with. When you close your eyes for the last time, that's what your life will be about. So do more of what makes you laugh, and less of what lies as heavy yoke on your shoulders. This, I try anyway to remind myself about although it is not always easy.

I want to wish you all a truly wonderful Easter! Take care of each other!

Vad livet utan det man tycker om! Det är fullt tillåtet att njuta av intedning, kläder och andra "ytliga" saker om det gör dig lite gladare. Jag blir faktiskt lite glad av att se de milda vackra färgerna i dessa pastelliga påskgodisar från TGR. 

Likes

Comments

Förbannad, ledsen och så bedrövad över denna rena ondska. Över helt oskyldiga offer som inte kan uppleva morgondagen och anhöriga som kommer leva med livslång saknad och sorg. Människor som gör detta mot människor... Svårt att greppa. Igår var jag själv på en Drottninggatan. En glad gata fylld av människor med vårkänslor. Idag blev det en overklig krigszon.

Men ni terrormonster tro inte för en sekund att vi kommer ge vika för rädsla och hot. Här finns civilkurage och mod. Skyldiga kommer blåsas ut. Tro inte för en sekund att ni är säkra.

Insatsstyrkan, polisen och bombgruppen all kraft styrka och beslutsamhet till er. Kanske kan även detta vara en kick i arslet till regering och riksdag att sluta rusta ner polisen.

Sprid kärlek inte ondska. Se varandra, hjälp varandra

---------------------❤️❤️❤️❤️-----------------------

Cursed, sad and so saddened by this pure evil. Over innocent victims who can not experience tomorrow and relatives who will live with the lifelong grief.

People who do this against other people ... difficult to grasp. Just the other day I was stroling around at Drottninggatan. A happy street full of people with spring fever. Yesterday it was a surreal war zone.
But you terror monsters do not think for a second that we will succumb to fear and intimidation. Here's courage and bravery. The guilty will be blown out. Do not think for a second that you are safe.
The Task Force, police and bomb group all the strength and determination to you. Perhaps this could also be a kick in the ass to the government and parliament to stop equipping the police.

Spread love not evil. See each other, help each other ❤️
❤️

  • 215 readers

Likes

Comments