Visste ni att det var tulpanens dag idag? Dessa fick pryda vårt soffbord.
Visst är det ljuvligt med lite färska blommor hemma.

Likes

Comments

Mums för lite nyttigt kvällsgotta!

På denna tallrik:
Jordgubbar, äppel med kanel, apelsinskivor utan skal, fröknäcke (recept finns på bloggen) och små läskade proteinpuddingar som är så smaskiga så det känns som man äter en efterrätt.

Här har jag hällt upp 1-2 msk proteinpuddingar från märket propud med smakerna
* choklad
* caramel
* blueberry muffin

Mina favoriter är caramel och blueberry muffin. Carmel påminner om créme brulée 😋

Detta snacksade vi på i lördagskväll. Nygjort fröknäcke som är så fantastiskt gott! Till det hade vi lite prosciutto skinka. Grönsaker med avokado och hollidaydipp. Plus smaskiga sojabönor med flingsalt.

Likes

Comments

Så har även den här helgen svischat förbi i rasande fart. I fredags var jag på aw med mina gamla favorit kollegor från mitt tidigare arbete i Globen. Vi var på en indisk restaurang på Kungsholmen som heter saffran. Som vanligt hade vi massor att ta igen och vi hade knappt tid att beställa. Det är alltid så trevligt att ses. Visst behövs det lite "tjejsnack" ibland!

Jag tog en mixtallrik med med lamm, räkor och kyckling. Lammet var inte topp men resten var riktigt gott.

Från kontoret och snabbt in till stan..

Likes

Comments

Nu har vi varit lediga några guld dagar. Det är otroligt skönt måste jag säga. Jag älskar att göra saker tillsammans med familjen och det saknade jag verkligen innan jag fick lilla C. Jag hade till stor del tröttnat på uteliv osv och såg fram emot mysiga familje saker. Jag måste säga att det inte finns något bättre.

Igår var vi på Disney on ice med lilla C och hennes ögon var stora som oliver i 2 th. Hon älskade verkligen det. Särskilt passande var det att temat var filmen FROST Vilket är hennes stora favorit. Hon sjunger låten " let it go" minst 150 gånger per dag. Hon kan just bara de orden också. Hon ställer sig upp, fixar med håret som Elsa gör när hon släpper ut sin fläta och sen sjunger hon ut högt och tydligt. Även på förskolan får de ta del av hennes "skönsång". Alltså denna 2- åring 😂.

Här om dagen var vi även hos en av mina bästisar och hennes underbara familj. Jag har turen att vara gudmor åt deras ur söta lilla guldkorn till dotter. De bjöd på en god gryta och smoothie till efterrätt.. Mums! De var även så gulliga och gav oss julklappar oxå. Vi fick bl.a. Jennys matbloggs bakbok. Det fanns då mycket gott där i som jag vill prova till nästa kalas eller träff❤️

Nu när vi har varit lediga har vi även passat på att börja leta efter en resa. Att resa det är det bästa som finns! Men att leta resa det är en djungel! Vi står i valet och kvalet om vi ska göra en sommarresa typ till Spanien, Portugal, Kreta eller om vi ska spara lite längre och göra en resa till USA nästa februari eller mars. Det skulle verkligen vara en upplevelse att komma dit. I så fall funderar vi på att kombinera att hyra hus och bo på hotell på två olika orter. Samtidigt som vi kommer att sakna att inte åka någonstans i sommar. Har ni några bra semestertips? Fina hotell, länder att besöka? Jag vill gärna ta del av de!

Idag har vi rensat vårt förråd/walknig closet och vår "skräp låda" och fy vad skönt det var! Detta har jag velat göra länge. Så himla skönt när det är gjort. Älskar när det är ordning och reda hemma. Helst vill jag ha den där känslan när man precis flyttat in och fått ordning på allt. När allt är utrensat och på sin plats.


Bilder från vår resa till Korfu i somras.. Åh vad man längtar!


  • 110 readers

Likes

Comments

Jag har försökt att rivstarta det nya året på ett hälsosamt sätt. Jag laddade hem super appen lifesum där jag fyller i allt jag äter och tränar så räknar den ut vad jag ska äta mer och mindre av gällande protein, fett och kolhydrater samt hur många kalorier jag ska äta på en dag. Jag upptäckte att jag faktiskt hade kaloriunderskott varje dag. Särskilt de dagar jag tränade. Då kunde jag ligga back på flera hundra kalorier. Vilket inte är bra för kroppen och säkert har det varit det som gjort mig sugen på onyttiga saker. Dessutom vill jag ge min skadade kropp de allra bästa byggstenarna. Visste ni tillexempel att socker skapar inflammation i kroppen! Vilket jag lätt får kring mina artroser och diskbråck.

Så nu fyller jag på med massa bra råvaror och hälsosamma råvaror. Målet för 2017 är verkligen hälsa.

Jag måste säga att det är riktigt beroendeframkallande att fylla i och försöka balansera upp en sån bra dag som möjligt.

Jag tror inte på att utesluta kolhydrater. Utan jag tror på att äta långsamma bra kolhydrater för annars missar man en massa viktiga saker till hjärnan plus vitaminer och mineraler. Jag tror inte heller på att äta en kost med mycket fett. Visste ni att medelhavsdieten klår lchf med hästlängder i den största forskningen i värden. Den hade mycket bättre effekt mot både diabetes och hjärt och kärlsjukdomar. Men detta är inte så känt pg av att det är många i matindustrin som tjänar stora summor pengar på dessa "kostråd". Det är till och med svårt att få fram vad medelhavskost är på ett rättvisande sätt. Söker du på det kommer oftast lchf, 5:2 fram istället. Medelhavskost innehåller mycket fisk, skaldjur och den otroligt välgörande olivoljan (jungfruolja har en jätte bra effekt mot hjärt och kärlsjukdomar).

Apropå hälsa så har jag några favoritfrukostar jag tänkte dela med mig av här. Man kan även äta de som mellisar när man tränar).

Min frukost ska ha ett kaloriinnehåll mellan: 348- 487.
Det är helt sjukt att kaloriinnehållet förändras så mycket beroende på råvaror. Ex äter du 2 temackor med smör och ost så har du ätit 505 kalorier! Du kan äta betydligt mer och betydligt bättre för kroppen om du väljer rätt råvaror. För mig är det viktigt att det smakar bra oxå. Så håll till godo med mina favoriter just nu.

1. Chiapudding med alpro kokos och vaniljyoughurt
Recept: detta är en perfekt frukost som man kan göra ordning på kvällen och så står den färdig på morgonen
249 kalorier
2 msk chiafrön, 1 dl alpro kokosyoghurt, 1 dl alpro vaniljyoughurt

2. Chia mix
1 dl fiberhavregryn, 1 msk chiafrön, 2 dl alpro kokosdryck, 1 krm vaniljpulver (utan socker), 5 skivor banan, 1 msk blåbär. Skaka om och låt stå i kylen minst 1 th.
319 kalorier

3. Bananpankaka med kanel och blåbär. Detta är så gott!
297 kalorier:
1 mosad banan. 2 ägg, 1 krm ekologiskt vaniljpulver, 1 tsk smör att steka i. Vispa ihop och stek i smöret. Strö över blåbär och pudra över kanel.

4. Chiafrön med proviva
2 msk chiafrön, 2 dl proviva. Låt stå minst 1 th. Rör om då och då.
102 kalorier

5. 2 skivor danskt rågbröd med smör och ostskiva,
432 kalorier

6. Fruktsallad med keso och kanel 1 potion
205 kalorier

De flesta av dessa frukostar ligger under rek intag men lägg till en kaffe, te osv så har du snart rätt mängd.

Bananpankakorna är lånade från mytaste

Bild lånad från "måbra"

så här ser lifesum appen ut och överst har ni min dag i onsdags

Likes

Comments

Teriyaki lax med persisk sallad, mango, bladpersilja, avokado, koriander och citron! Alltså mums! Så gott.

Den här rätten är så otroligt enkel och god! Vi har bestämt att vi ska äta fisk/skaldjur minst 2 gånger i veckan så denna kommer att göras flitigt.

Recept:
Laxfile
Teriyakisås
Gurka
Tomat
Rödlök
Fontanas Limejuice
Mynta
Salt
Peppar
Bladpersilja
Mango
Koriander
Citron
Avokado


Lägg laxen i en ungsäker form och häll över 2 dl teriyakisås. Låt stå ca 25 min på 200 grader. Strö över lite sesamfrö om du vill.

Skär upp avokado och mango. Pressa citron över och salta avokadon. Strö över koriander. Lägg på ett knippe bladpersilja.

Hacka tomat, gurka och lök efter behov. Blanda de med lite rappsoljamynta,peppar, salt och fontanas limejuice

Färdigt!

Likes

Comments

Detta är min stora favorit just nu. Färsk tonfisk i ett skal fyllt med citronsallad, avokado, koriander och sen pressa massa lime över tonfisken. Detta hade vi som en av rätterna på nyår som Eric fixade.


Tonfisken liknar en oxfilé när man köper den. Man steker den runt om på hög värme och skär sedan upp den i skivor. Den ska vara lite röd inuti fortfarande. Det tyckte jag från början såg lite läskigt ut. Men jag garanterar att den bara smälter i munnen.

Vi köpte krustader ( såna där skal man brukar ha till förrätter (den största storleken) till och provade även att göra egna skal av indiska Papadums bröd som vi stekte i olja.


Båda blev utsökta!

Om man vill kan man även klicka i en liten klick majonäs. Gärna tryffelmajonäs och strö över lite sesamfrön.

Likes

Comments

Så fort julen är slut blir jag sugen på vår! Jag vill genast kasta ut all julpynt och släpa tillbaka granen till skogen.

På bordet vill jag ha en stor bukett crispiga tulpaner och rent klädmässigt vill jag ha in härliga mjuka pasteller och lägga alla "murriga" färger långt in i garderoben.

När jag sprang ner på stan en dag kunde jag inte låta bli att köpa med dessa godbitar till vårgarderoben. Dessutom har jag varit hänsynslös med utrensning av garderoben. Det som inte använts på ett tag men bara finns utifall jag någon gång vill ha det åker till människor som får större glädje av de kläderna. Det är skönt att få lite luftigt (kanske att ta i när det gäller min garderob ha ha) men i alla fall bättre ordning.

Bilder från i julas när vi var hos mina föräldrar

  • 113 readers

Likes

Comments

Nu i julledigheten så var vi i Söderhamn och jag måste bara visa er lite uppdaterade bilder från renoveringen.

Nu håller badrummet på att färdigställas, varmvatten ska in och sen kan vi bo där! Längtar!
Vi håller på att leta efter en soffa som kan passa in.

Nu går redan tankarna till gården. Vi skulle vilja göra i ordning ett utekök och en veranda. Eric har en spännande disk som vi tror går att göra om till ett fint utekök. Har ni några bilder eller tips på fina utekök blir jag jätte glad att få ta del av dem.

Köket (är bilden lite hackig är det för att jag försökte ta en panoramabild).

Vardagsrummet.

Likes

Comments

Är det fler än jag som får sötsug om kvällarna? Det här bra tipset fick jag från en annan bloggare. Perfekt för att inte falla i sockerfällorna och hålla sig till lite nyttigare alternativ.

Banan
Pistagenötter
Hallon
Kokosflakes
90% choklad

Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad. Skär bananen i skivor. Hacka pistagenötter och frusna hallon. Doppa bananen i chokladen med hjälp av en gaffel och strö nötter, hallon och kokosflakes över de.

Förvara i kylskåpet och ta fram när sötsuget smyger sig på. Älskar hur crispigt goda de blir.

Likes

Comments