Fredag reiste vi opp til Boblebu igjen, mannen, dattra og meg. Vi storkoser oss der oppe. Det beste er at jeg finner en helt annen ro der enn hjemme. Skuldrene senker seg og jeg slapper av i kroppen så fort jeg får benet innafor døren.

Jammen var vi heldige med været denne helgen. Lørdagen stod vi opp til strålende sol fra tilnærmet skyfri himmel. Da har det ikke så mye å si at gradestokken viser -10.

Jeg fikk meg en nydelig tur i skisporet helt alene(de andre prøvde ut bakkene). Snakk om meditasjon da! Det var så deilig å bare gli avgårde i nypreppa løyper. Det ble en rolig fin tur på 2 mil med en liten pitstop på Pellestova. Jeg hadde jo selvfølgelig glemt å ta med proviant, hehe. Så da ble det et lite wienerbrød og en kakao før det bar ut i sporet igjen.

Er det rart at jeg gleder meg til flere helger og ferier her?

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hei og godt nytt år.

Håper dere har hatt en strålende jule- og nyttårsfeiring. 

Drømmen om julefeiring på hytta skulle gå i oppfyllelse. De siste helgene har vi montert kommoder, fått på plass senger, sovesofa og skap for å kunne ha alt på stell til familien kom oppover lille julaften.

Var ikke noe å si på julestemningen; det var hvitkledde grantrær og snødekte fjell så langt øyet kunne se. Så mens pinnekjøttet godgjorde seg på komfyren julaften tok vi en tur i flotte preparerte langrennsløyper - det ble 8 gode km før vi var tilbake ved grytene.
Julaften var fylt med gode samtaler, god mat og selvfølgelig gaveutdeling. Tror alle hadde en flott dag og kveld - iallefall hadde jeg det;)

Resten av romjulen var like fin med mange flotte skiturer og mye god mat. I julen skal man kose seg, man har resten av året til å leve sunt.
Besøket reiste 2. juledag og da ble vi alene noen dager før vi fikk nytt besøk både 5. dag og nyttårsaften.

I dag vendte vi snuta hjemover igjen - tilbake til hverdagen. Julen 2017 og hyttejul innfridde helt klart til forventningene og vi gleder oss til mange julefeiringer fremover på Boblebu.

Likes

Comments

Endelig har vi fått klarsignal og kan flytte inn på hytta igjen. To helger før jul så da skal det vel gå sånn akkurat å bli klar for en fin familiejul på fjellet. Det er jo dette vi har drømt om - å kunne samle familien på hytte og ha en deilig jul i fjellheimen.

Vi kjørte oppover med nok et flyttelass - 2 fullstappa biler med møbler og stasj. Vi har samlet alt i garasjen frem til nå så jammen skal det bli godt å få det på plass og kunne bruke garasjen til det den er ment for igjen.

Vi fikk unnagjort en god del i løpet av helgen. Skal opp igjen til helgen også så vi får tatt siste finish før det kommer gjester lille julaften.

Likes

Comments

Sitter her å drømmer meg bort i magasinet til Vakre Hjem & Interiør. Utrolig mange fine artikler her som jeg kan dra mye inspirasjon ut av. Hytta vår er jo ikke ferdig møblert enda så jeg tar med meg alle tips jeg kan få med meg. Jeg finner utrolig mye spennende både i magasiner og ikke minst på Instagram og Pinterest. Er så mange fine kontoer og utrolig mange flinke folk!

Her om dagen var jeg også innom Slettvoll i Lillestrøm, sukk..... Skulle gjerne kjøpt med meg hele butikken jeg, hehe

Jeg samler inntrykk og inspirasjon for å sette de ut i live i vår egen hytte når den er klar til bruk. Det vil jo aldri bli som i et interiørmagasin uansett - så mye penger har jeg ikke, hehe. Men, det finnes mange gode funn på Finn.no og de fleste merkevarer har jo en slags kopi av et slag så noe skal jeg nok kunne få ut av det.

Likes

Comments

Nå begynner denne fruen å bli rimelig lei..... Hyttelivet skulle jo være skikkelig igang nå. Forventningene var store i slutten av august da hytta stod ferdig og vi hadde overtakelse. I én uke følte vi oss som de heldigste i verden. Vi storkoste oss på hytta vår - drømmen var blitt virkelighet!

Sommeren var på hell og vi gledet oss til nyte helgene på hytta med god mat, peiskos, venner og familie. Nå skjønner du sikkert hvor dette bærer - det er ikke blitt slik ! Siden siste helgen i august har hytta stått tom og ribbet for både kjøkken, bad og gulv. En feil i løpet av byggeprosessen som ikke ble fanget opp resulterte i vannlekkasje.

Vi er nå på 9. uke med store industrivifter gående for fullt for å få alt til tørke. Foreløpig oppbyggingsdato er satt til 20. november så gjenstår det bare å se hvor lang tid det vil ta.... Har et håp om å kunne flytte inn igjen andre helgen i desember - da vil vi få god tid på å komme oss i ordning til jul - time will show.

Det er jo ikke verdens undergang dette her, men allikevel så utrolig kjipt og unødvendig....

Så nå er det bare å smøre seg med tålmodighet. Plutselig er vi tilbake i fjellheimen igjen.

Likes

Comments

Helt i slutten av august gikk flyttelasset oppover og alt var klart for overtakelse og innflytting. Vi tok oss en uke ferie for å flytte inn og komme oss godt tilrette i hytta vår.
Vi la planer for hva vi skulle gjøre med tomta, vi ryddet skog, lagde platting fra inngangsdør til boddør, vi snekret TV-benk av overskuddsmateriale, koste oss i solveggen etter endt arbeidsdag og hadde det helt topp!
Været var strålende og naturen vakker - en helt perfekt uke på hytta.

Det var da vi pakket sammen og skulle reise hjem at jeg oppdaget det. Jeg skulle flytte på noen brettspill som var blitt liggende i gangen og da jeg løftet de opp var det nederste gjennomtrukket av vann!! Når jeg så nærmere etter så jeg at det lå vann langs hele lista i gangen. Vi skjønte fort at noe var riv ruskende galt!!

Her var det bare å ta kontakt med rørlegger, hytteutbygger og forsikringsselskap. Her måtte ting skje fort, vann er ikke til å spøke med.
Kan tro vi ble skuffa da vi skjønte at dette ville ta tid. Det var altså et vannrør som lakk inne i veggen.
Nå måtte det rives - og vi som akkurat hadde flyttet inn, da var det bare å flytte ut igjen. Skadene ble store! Gulvet i stue, kjøkken og soverom samt hele ene badet måtte rives. Så da var hytte ubeboelig igjen - her ble det satt inn store industrivifter for å tørke såla.

Håper bare det ikke tar så altfor lang tid​

Likes

Comments

Det er et skremmende antall hyttebranner i Norge. I en undersøkelse gjort av Norsk brannvernforening og Tryg Forsikring i 2016 viser det seg at mer enn 30.000 hytteeiere i Norge har opplevd brann på nært hold siste tiår, enten i egen hytte eller på hyttefeltet man tilhører. Brannsikkerhet er ekstra viktig på hytta da det kan ta lang tid før det lokale brannvesenet rekker fram. På hytta må du selv være forberedt på å slokke en eventuell brann. Mange branner oppstår ofte i forbindelse med bruk av ildsted, samt håndtering av aske fra ildstedet (som skal kastes i ildfast beholder og ikke naturen, søppla osv...)

Nå er det jo slik at jeg er gift med en brannmann så hos oss vil jeg si at vi er ganske forsiktige mtp lading av telefoner, bruk av levende lys, vaskemaskiner osv... Jeg er jo den som elsker levende lys og da gjerne overalt - det er ikke min mann veldig glad i for å si det sånn.... Han har sett såpass mange branner som har startet pga dette at vi her i huset har fått prentet det inn i margen å ikke la ting stå på eller lade om natta. På hytta som hjemme har vi installert seriekoblede røykvarslere og selvfølgelig røykvarslere i alle rom. Brannslukkeren er på plass - her har vi valgt skum. Så nå gjenstår bare brannøvelsen - den kommer når vi har flyttet inn i hytta!

En annen fordel med å tenke brannsikring på hytta er lavere forsikringspremie, og skulle uhellet være ute er du sikret full utbetaling.

Her er en sjekkliste alle hytteeiere bør følge:

* Test røykvarsleren hver gang du tar hytta i bruk.

* Gå aldri fra levende lys.

* Ikke bruk peis/ovn som tørkestativ.

* Askeavfall må håndteres på en forsvarlig måte.

* Ikke gå fra hytta med elektriske husholdningsapparater i bruk.

* Ved bruk av gass: Sjekk utstyret jevnlig.

* Påse at hytta har tilstrekkelig med brannslokkeutstyr.

* Sørg for å utføre alle bygningsmessige endringer etter gjeldende regelverk

* Sjekk skorstein og ildsted. Fei skorstein etter behov.

Så da satser jeg på at med vår kunnskap og min brannmann at vi er utenfor fare. Med alt nytt av elektro og varme så mener jeg vi burde være innafor :)

Hvordan er brannsikkerheten hos deg ?

Likes

Comments

Kjøkkenet Familiehytta tilbyr i sine hytter er Ikea Bodbyn i farge grå. Og med hvitevarer også fra Ikea. Bortsett fra blandebatteri som kommer fra rørlegger Ramsøy.

Vi synes kjøkkenet var funksjonelt nok og gikk for Bodbyn. Synes Bodbyen har et litt mer hyttepreg enn de andre valgmulighetene vi hadde. Noen endringer på kjøkkenet har vi jo gjort da; vi var litt skeptiske på fargen så vi endte opp med off-white innreding for at det ikke skal bli for mørkt. Vi byttet ut enkelte hvitevarer (kjøl/frys, stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin), satte inn en mikroovn i tillegg til stekeovn, byttet ut vasken - har alltid ønsket meg en porselenvask så nå blir det det -, satte inn skuffeseksjoner istedenfor underskap, vitrinedører i overskap, annen type benkeplate, ekstra rom for fremtidig vinskap og et litt mindre hjørneskap enn standard.

Kjøkkenet i hytta er nå klart og jeg gleder meg stort til å reise opp i morgen og se. Håper at det er like funksjonibelt som jeg tror. Alltid spennende med kjøkken synes jeg. Husker jeg var veldig spent når vi pusset opp kjøkkenet hjemme også. Man klarer liksom ikke helt se det for seg før det er på plass.

Vi - eller jeg da, hehe - valgte mørk benkeplate i fargen valnøtt. I Familiehytta sin standard er det sort benkeplate som benyttes. Jeg mente at det kanskje kunne bli veldig hardt så jeg gikk for en litt mykere variant - altså valnøtt. Hadde med fargeprøve av veggfargen, men det er aldri optimalt å se hvordan det vil bli kun med en liten fargeprøve.... Så ja jeg er spent på hvordan det passer sammen.... Utifra bildene jeg har sett så ser det bra ut, men bilder kan alltid lyve. Bilder av kjøkkenet kommer i eget innlegg :)


Likes

Comments

Jammen er det mye å tenke på når det kommer til det elektriske. Vi har sammen med Skogvang Installasjon på Øyer gått igjennom alle punkter og både trukket fra og lagt til (lagt til desidert flest!!) elektriske punkter. Totalt i begge etasjer er det vel 65 downligt ute og inne tilsammen - så det blir forhåpentlig nok lys, hehe. Sånn er det når man bor sammen med en forhenværende "fagmann".Vi har også satt opp godt med stikkkontakter - da har vi valgt lavtbyggende og mørke sånn at de ikke skal bli så dominerende på veggen. Synes ofte det er et manko på stikkontakter rundt omkring - det blir liksom litt dumt om du må gå å leite etter stikkontakter i et nybygg.. Etter tips fra Skogvang så har vi også lagt opp til at det i fremtiden kan monteres el-bil lader. Selv om vi ikke har el-bil pr i dag så er iallefall greit at det ligger klart. Geir jobber en del med kamerainstallering så her blir det kameraovervåking og vi har selvfølgelig også lagt opp til brannvarsler i hvert rom.

Det fine med å trekke ut elektrobiten er at da kan vi velge spotter, utelamper osv selv.... Så her blir det gyrospotter rund baut og opp/ned utelamper...

Det er også lagt opp til USB lader i loftstue og kjøkken, ekstra datauttak i stue og loftstue og vi har lagt strøm ut og ferdig til jacuzzi og fremtidig garasje. Vi har også bestilt sentralstøvsuger og Sikom - ring hytta varm.

Nå er det ikke lenge før inneteamet er på plass og begynner. Gleder meg til å se at veggene kommer opp og at det blir litt mer romfølelse.


Likes

Comments

Fredag dro vi oppover til Hafjell igjen og med arbeidshjelp denne gangen. Vi fikk god hjelp av svoger, svigerinne og svigerfar. Denne helgen var satt av til trekking av kabler, føringsrør og beising.

Slik så hytta ut da vi kom opp på fredag - jammen jobber de godt disse snekkerne våre. Vi hadde en hyggelig sosial kveld på hytta (vi er så heldige å få låne hytta til et vennepar de gangene vi er oppover) på fredag, men det ble jo litt tidlig i seng da lørdagen var satt av til jobbing.

Her er svigerfar og svigerinne i full gang med beising. Vi endte opp med å velge Tyrilin matt beis på veggene. Planen er da å ha glans på søylene slik at de skiller seg litt ut.

Guttaboys er i full gang med å trekke kabler.

Spisepause må også til. Et godt arbeidslag duger ikke lenge uten mat så jeg tok en tur ned på den lokale grillen og fikk med meg pizza til hele gjengen. Tror snekkerne satte pris på å få litt de og. Det var jo så deilig vær så vi satte oss i sola og nøt været.

Etter ca 9 timers dag pakket vi ned arbeidet og satte igang med middagen. Folket fikk sette seg ut på terrassen og nyte sola litt til maten var klar. Kan jo ikke drive de for hardt heller. Er imponert over svigerfar som runder 80 neste år - han er jammen sprek altså!

Det ble ikke seint på oss denne kvelden ihvertfall. Var nok 5 slitne arbeidere som fant senga tidlig. men solnedgangen den fikk vi med oss :)

Virkelig gøy å se at det går så fort fremover. Underliggerne er på vei opp og alle gavlvegger er beiset. I dag skal alle underliggere være oppe så Geir ble igjen der oppe når jeg dro hjemover igår. Jeg har jo ikke ferie enda så jobben kaller. Ifølge værvarselet i går så det veldig usikkert ut mot helga så da var det greit at han ble igjen for å beise ferdig underliggerne. Da slipper vi sånn smilende plank! Det er så kjedelig når treverket trekker seg sammen å du får de lyse stripene på hvert bord.....

Er glad for at vi valgte et overbygg foran stuevinduene. Selv om det slippes inn litt mindre lys så blir det litt massivt og hyttete med søylene.

Nå i dag er uteteamet ferdig med sin jobb og de drar avgårde til andre områder for å sette opp nye hytter. Til helgen kommer inneteamet - det skal bli spennende å se om de er like kjappe og flinke som utesnekkerne. Kan nesten ikke få ros de nok - de har vært helt supre og noen råskinn til å jobbe. Vi sa til de her for en uke eller to siden at det går fort, men det var de ikke enige i gitt. De pleier visst å være tre mann og hos oss har de "kun" vært to så de synes ikke det gikk så fort...... Men de skal sies at de har kun brukt 3 uker på å sette opp hytta!! Det er helt klart innafor synes jeg.


Likes

Comments

Instagram@tone_sondral