Header

Hej! Motivationen eller snarare inspirationen till bloggen finns inte längre. Jag tycker att det är väldigt kul att blogga, men på senaste tiden sedan jag var inlagd i december har det inprincip bara gått nerför. Därför funderar jag på om jag skulle tillåta mig själv att ta en paus och komma tillbaka ännu starkare. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om och allteftersom jag knappt fotograferar längre ekar det tomt på nya foton. Därför ska jag göra allt i min makt så jag kommer tillbaka på fötterna igen.

Händer inte särskilt mycket i mitt liv förutom min kurs jag läser i matematik och samtal på BUP hos min psykolog. Har nyligen påbörjat en utredning för borderline aka emotionell instabil personlighetsstörning. Vilket hon tror starkt på att jag lider av och vill att jag ska kunna lära mig leva med så att inte den här personligheten präglar mig genom hela livet. Därmed blir det väldigt intensivt! Mitt i allt det här blir min ätstörning allt sämre och har börjat eskalera. På så sätt tynar mycket energi bort. Sedan jag avslutade min sömnbehandling har jag även där fallit tillbaka i gamla banor. Vilket jag måste återställa till det jag hade under behandlingen. Mitt fokus måste helt enkelt ligga på mig själv och hjälpen från vården. Jag tror med tanke på min hälsa måste mitt fokus ligga på att bli bättre. Vi hörs någon gång i framtiden!

Kram Tilda ♥

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Blåsippor

Tre från gårdagens roadtrip till Östhammar tillsammans med Olle och Thomas. Vi grillade korv och pinnbröd. Hade en överlycklig lillebror med mig som äntligen fick elda!

Hej! Idag har jag varit på en lyckad arbetsintervju, haft möte på BUP hos min psykolog och varit ute i det fina vädret. Sedan har jag tagit en powernap, suttit längs med ån under solnedgången och nu ligger jag i sängen och pratar med Tilda. Snart ska jag göra mig redo för sängen och sedan ska jag försöka sova. Måste ladda om batterierna inför morgondagen. Hoppas allt är bra med er!

Kram Tilda ♥

Likes

Comments

Bloggen ekar tomt och jag letar efter min inspiration. Nu kommer en uppdatering på de senaste dagarna!

Torsdag 27 april

En helt vanlig dag som spenderades mestadels på hemmaplan men även på Trafikverket. Jag träffade min fina vän Sophia vid stationen för att köpa vår första cider då vi båda fyllt 18 nu. Vi firade även att jag klarat min uppkörning! Som vanligt flamsade vid rundor på stan och skrattade i mängder. Det är sånt vänner gör!

Fredag 28 april 

Fasta morgonrutiner med en god frukost, sminkning och mera. Denna morgon hade jag gått om tid innan skolan började vid 10:00. Tänkte därför att jag kunde locka håret och det gick sådär. När jag gjort en sektion råkar jag lägga locktången mot hakan och det resulterar i ett brännmärket. Inser ganska snabbt därefter att det inte är lönt att fortsätta för jag kommer bara fortsätta bränna mig. Jag avslutar därför och gör mig iordning för skolan. Det var väldigt härligt väder och därför passade jag på att sätta mig en stund vid Fyrisån innan skolan började då min skola ligger längs med den vackra ån. Skolan den sprang förbi och jag skulle egentligen till min psykolog vid klockan ett men det blev inställt. Därför cyklade jag hem och umgicks med mamma som varit hemma hela vecka då hon drabbats av ett virus. Olle slutade skolan vid klockan två och då hämtade jag honom på mopeden innan vi körde ner på stan för att köpa oss en varsin frappé. Vi körde hem en stund och värmde oss innan vi packade ner massor med saker som skulle lämnas tillbaka. Därefter körde vi till Netonnet där Olle ville köpa en sak, sedan vidare till Gränby. Avrundade dagen med pizza tillsammans med familjen och en massa körkortsteori.

Lördag 29 april

Vaknade av väckarklockan som ringde vid kvart i sju. Steg upp och gjorde mig iordning för mitt äventyr! Packade väskan, åt frukost och cyklade ner till stationen. Tog tåget till Stockholm och "umgicks" med min mormor när jag egentligen gick till Trafikverket för att ge uppskrivningen en andra chans. Jag kände mig väldigt säker på teorin men trots det vågade jag inte trycka på avsluta provet. Var så rädd att jag skulle misslyckas igen, som i torsdags då jag missade det på ett poäng. När resultatet kom upp på skärmen och det stod GODKÄND ville jag ställa mig upp och skrika av lycka. Men fick hålla mig samman istället. Sprang nästintill utifrån teorisalen och satte igång telefonen för att ringa mamma på FaceTime. När hon svarar jublar jag "JAG KLARADE DET MAMMA!!!", Thomas gick bredvid henne och fattade ingenting. Han visste inte ens om att jag skulle skriva upp. Därför berättar jag att jag tagit mitt körkort! Tar nästa tåg hem till stan. Ville sätta mig i bilen så snart jag kom hem men icke. Olles farmor kom till stan igår och hennes man. Det var väldigt trevligt! Efter deras lunchbesök hos oss tog jag, Vera och Olle bilen till CityGross för att handla och köra rundor lite. Vid klockan fem hämtade jag Sophia efter teatern och hon visste ingenting om att jag klarat mitt körkort. Hon blev så förvånad när jag ropar på henne från en bil. Först fattar hon inte, sedan trillar poletten ner haha. Vi körde runt en stund innan jag styrde bilen hem till oss för middag. Senare under kvällen åkte vi till Björklinge för att hälsa på mina kusiner för lite fika. En väldigt lyckad dag om jag får säga det själv!

Likes

Comments

Så vad händer i mitt liv egentligen? Hur mår jag och vad gör jag om dagarna? Bloggen har ekat tomt sedan i söndags och ingen ursäkt finns. Jo kanske att jag levt livet! I måndags var jag tillbaka i skolbänken för två timmars matte på förmiddagen, igår var det en hemmadag med körkortsteori, serietittande och lite tid för övningskörning. Idag på förmiddagen ältade jag ännu mer körkortsteori innan jag mötte upp Sophia på stan för en lunch sådär innan skolan. Dagarna springer på ganska bra och det gör skolan också. Har endast varit i skolan i två dagar och jag har redan tagit mig fram till kapitel 3. Det här går förvånansvärt bra! På fredag blir det skola igen och jag är ovanligt taggad.

Jag mår ju som jag gör, ganska bra men en del svängar. Delvis tror jag det beror på min justering i medicineringen men annars är läget stabilt. Är peppad på livet och allt gott det vill mig. Nu ska jag göra mig redo för sängen! Ha det bäst och sov gott!

Kram Tilda ♥

Likes

Comments

Efter en fantastisk 18 års dag som spenderades med familj, men främst vänner kunde jag landa gott i min säng måttligt påverkad av det champagneglaset Kava jag drack under kvällen haha. 18 år låter så klyschigt och fritt vilket jag inte trodde det skulle vara. Men det har klart och tydligt motbevisat mig dess riktiga sida på endast två dagar. Jag är evigt tacksam för min familj, släkt och främst mina underbara vänner. Att ha goda vänner som förgyller ens vardag och pryder den med en guldkant betyder ALLT! Det är en känsla som är obeskrivlig, men som man känner igen.

Min förmiddag spenderades i köket då jag gjorde en äppelkaka till kvällens födelsedagsfirande för mig tillsammans med släkten. Därefter satte jag på mig träningskläderna och mötte upp Inji på gymmet. Idag körde vi ben och kondition. Ska försöka strukturera upp ett bra träningsschema som jag ska följa så gott det går. Allteftersom man ska komma in i rutiner igen. När jag kom hem åt jag en lätt lunch innan jag tog en skön dusch. Efter det var det dags att förbereda middagen som skulle serveras när mamma slutat jobbet och när min moster och kusin Sanne kom. Mitt firande var lyckat och nu under kvällen har jag varit bort med fika till min mammas moster och sedan körde jag förbi Sophia så hon skulle få smaka på vårt goda fikabröd. Nu ligger jag i sängen och ska alldeles strax släcka ner eftersom det är skola för min del imorgon. Första gången på flera veckor. Sov så gott!

Kram Tilda ♥

Likes

Comments

Hej! Veckorna de bara springer iväg numera och igår var jag på BUP för läkarsamtal. Har justerat lite i mina mediciner som varit fasta sedan två år tillbaka. Därför la jag fram som förslag till min läkare att jag ville höja dosen på den medicinen och läkaren gick med på det. Efter samtalet tog jag mopeden hem och åt lunch samt pratade lite med Tilda. Olle slutade skolan vid två och därför cyklade jag ner till stadsbiblioteket för att möta upp honom där. Under eftermiddagen och kvällen umgicks jag främst med mina syskon samt lagade mat tillsammans med Olle. Fick sovsällskap inatt av Olle och för en timme sedan väcktes jag med sång och lite presenter. Nu ska jag njuta så gott det går på min 18-års dag! Ha det bäst!

Kram Tilda ♥

Likes

Comments

Till Min Krigare

Det gör så ont i mig att se hur dåligt du mår. En fin själ som du skulle aldrig behöva må såhär dåligt. Vissa är födda med lycka och andra som krigare som kämpar för att hålla huvudet ovanför ytan. Vi träffades under den mest otänkbara tiden någonsin, och du räddade mitt liv. Nu är det min tur att rädda dig från att sjunka under ytan. Livet är inte idylliskt! Livet är en tung börda, du och jag bär dagligen på tunga ryggsäckar som tynger oss i vardagen. Som fyller oss av ånger och nedstämdhet. Men vi ger inte upp, för vi är krigare och vi kämpar tills dess att vi nått vårt mål - det friska livet med många nya synvinklar på dagens samhälle. Tilda, du är en kämpe och det får du aldrig någonsin glömma! Du har fått mig att lands på denna jord många gånger. Nu ska jag få dig att landa och inte fly av ångest. Du är min twinnie, och min soulmate, glöm aldrig det!

Kram Tilda ♥

Likes

Comments

Do what makes yout soul happy - T.H

Fake it ´til you make it, visst är det så vi lever? Eller har jag lärt mig fel? Tror nog det har lett till en felinlärning i dagens skymda samhälle. Alla problem ska soppas under mattan och glömmas. En depression är inte bara att soppa under mattan, inte trauman för den delen heller. Varför ska det vara tabubelagt att må psykiskt dåligt? Varför ska jag inte kunna vara öppen och ärlig med mina brister, utan att människor i samhället ser ner på mig som person då jag har mina "udda" men otroligt vanliga brister? En ständig frustration men även en slags kärlek som endast personer som själv lider eller lidit av psykisk ohälsa kan känna igen. Ska inte jag kunna vara öppen med mina diagnoser utan sneda blickar fyllda av rädsla. Det är inte de dömande personerna som har de här diagnoserna, men de har värre fördomar än vad vi som är sjuka har. Det kan låta ur sjukt som helst, men ibland önskar jag bara att alla fick gå genom ett helvete så man kan sätta på nya glasögon och se saker och ting med ett nytt klarare perspektiv. Inte det trygga och dömande som lätt flyger ur våra munnar.

Jag har inte ett helt gäng med vänner, men de som är de finaste som hänt mig har jag träffat under de mörkaste perioderna i mitt liv. Linda genom våra bloggar, Lina som gemensam vän till Linda, Sophia på en slutenvårdsavdelning och Tilda när jag sitter på BUP akuten och hon blir min räddning då hon skriver ett fint meddelande till mig. Guldkorn allihop, och jag kan inte vara stoltare över att få kalla de mina vänner! När man möts när vardera person går genom sitt livs tuffaste period finner man en styrka i att hjälpa varandra. Inte sänka, utan styrka! På något sätt går vi genom ett helvete som ändå är väldigt vackert eftersom våra erfarenheter präglar oss och bygger upp en bättre version av oss själva.

2017 är vårt år Linda, Lina, Sophia, Tilda & Jag ♥

Show me the most damaged part of your soul, and I will show you how it still shines like gold. 

P.S Sophia skrev en text på påsklovet som jag tycker var så bra, som handlar om mig och henne. Därför tänkte jag dela med mig av den!

Ibland är saker svåra att förstå

Som att två vilsna själar i en lång korridor

En solig dag i april

Skrattar som om ingenting

Vad trodde vi då

Skulle hända med våra liv


Jag manisk, hon nästintill självmordsbenägen

Inlåsta bakom lås och bom

Stirrade oss tomma på en vit kal vägg


Idag gör vi vad vi vill

Inget hindrar oss

Kram Tilda ♥

Likes

Comments

Trist väder vilket har lett till en förmiddag i soffan med körkortsteori. Börjar bli så tråkigt att bara gå hemma om dagarna, fastän jag tränar och är ute på promenader. Det hjälper inte, haha. Men på måndag ska jag få komma in i nya rutiner igen vilket ska bli väldigt skönt! Min natt har varit väldigt jobbig och det har lett till dålig sömn. Allteftersom jag plågades av fruktansvärt jobbiga mardrömmar inatt. Det var länge sedan jag inte kände mig tillräckligt utvilad och nu känner jag mig som en zombie. Ska försöka göra det bästa av situationen och dra mig ner till gymmet framåt eftermiddagen. Ha en fortsatt fin dag!

Kram Tilda ♥

Likes

Comments

Kungsträdgården

Hej! Hur har er dag varit? Min dag har varit helt okej. Började som sagt min morgon hos psykologen och mötet gick väldigt bra.När det var över tog jag cykeln hem och gjorde mig iordning samt packade ner kameran i väskan och tog mopeden till mammas jobb. Hämtade upp henne då vi skulle hinna med tåget som gick från centralen 12.26. Vi mötte upp Linda och Sanne på perrongen. Väl framme i Stockholm gick vi till TGIF´s i Kungsträdgården där vi tog en lunch. Sedan gick vi ut till de blomstrande körsbärsträden och fotograferade lite innan vi intog Gallerian. Vi kikade mest då ingen av oss var på jakt efter något speciellt. Vid fyratiden satte vi oss på Espresso House vid Stockholm C och tog en fika innan vi tog tåget hem vid 17.11. När vi kom hem stod middagen på bordet och sedan dess har jag hunnit med att prata med Tilda och bara tagit det lugnt. Min dag bjöd på solsken och många härliga skratt, och jag hoppas att era var minst lika bra!

Kram Tilda ♥

Likes

Comments

Instagram@tildahydfors

"Do not judge my story after the chapter you walked in on." - Unknown