Header

Vi har ligget lenge på latsiden når det gjelder oppdateringer på bloggen. Ting går ikkje alltid som planlagt, men nu er vi på plass i nytt hjem og hverdagen har innhentet oss etter nesten 13 uker sammenhengende bobilliv. Kort resyme:
Hundene har deltatt på utstillinger og vært på sommerferie
-lille skatt har vokst seg godt til og bestått valpetiden med glans. Et herlig sjarmtroll av en puddelonge som er på full fart inn mot junioralderen og noen nye utstillinger.
Lykke har hatt lang sommerferie fra besøkshund tjenesten. Hun fyllte 9 år i mai og er blitt ei voksen dame som med god samvittighet kan ligge lenge på begge sider.

Nå er det på tide å blåse støv av kamera og datamaskinen så et hav av bilder som har ligget på vent i flyttesjauen kan få se dagens lys.

Vi er på plass igjen -bilderas kommer

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

VIDA har hatt første "treningsøkt" på sykehjem i form av lukt, syn og lyd. Hun gikk flott gjennom de store dørene som åpner seg ved bevegelse, og trippa rett inn.
Vel inne tok ho det store overblikket, gikk rolig frem og tilbake ved min side. Store glassdører skiller avdelinger, men hun har god mulighet til å se menneskene på andre siden, både de gående og rullende.

En ansatt på sykehjemmet fikk hilse på henne, og det var med hopp og sprett på valpevis til felles glede. Det var også allsang like ved der vi var, og VIDA tok ingen notis av stemmen i mikrofonen eller av musikken. Hun hadde ingen synsintrykk av den menneskegruppen, kun lyd inntrykkene.

Vi avsluttet med extra go"bit og sitt fremfor utgangsdøra...Superstolt matmor :)

-er det her inne LYKKE får så myyye godis ???

HALLO-ooo -er det ingen her-

HEIHEI -har du gooodis :)

-det var SUPERKOSELIG å hilse på deg -takk for kosen-

Likes

Comments

VIDA fikk i dag bli med og hente bestemor si pia etter skoletid. Vi bor bare minutter fra skolen, og må krysse gata som har stor trafikk. For en valp på 15 uker er alt som skjer i våken tilstand trening. Ved gangfeltet ble det stopp, og hun måtte sitte ned før vi fikk gå over. Vi stoppet på fortauet og tok inn lydene fra buss og lastebiler, snuste langs hagegjerder, og hilste på forbipasserende.

Ved SFO måtte hun sitte utenfor inngangsdøra noen korte minutter, mens lillemor fikk på seg yttertøyet. Hun var hele tiden under oppsyn gjennom glassdøra, satt rolig og avventende og fikk positiv tilsnakk fra meg gjennom døråpninga.

Kan trygt si at gleden er gjensiding når de møtes 💛

  • Hund
  • 58 Lesere

Likes

Comments

💛 LYKKE 💛

Om knapt en måned fyller vakkerdukka vår 9 år. Hun har vært ute av utstillingsringen noen år, men vi satser på å vise henne i ringen som veteran utover sommeren. Hun er ei snill, klok og tålmodig "dame" og en drøm å stelle pelsen på. Hun har vært nedklippet pga ryggprolaps for noen år siden, og jeg vurdere å klippe henne til høsten siden hun "jobber" fast på et sykehjem som besøksvenn.

LYKKE kommer fra kennel Ting-Ge-Ling

  • Hund
  • 55 Lesere

Likes

Comments

Årets Påske er vel overstått, som for min del ble borte i et hav av feber og hostekuler. Bihulebetennelse og bronkitt satte stopper for påskeutfart. Heldigvis er infeksjonen på retur. LYKKE er godkjent besøkshund, og vi skulle ha vært på "jobb" i dag, men må vente en ukes tid for å være sikker på at jeg er smittefri.

Besøkshund på institusjoner er blitt vanlig flere steder i landet. Vi har et fast sykehjem vi besøker et par ganger i mnd, sammen med en annen ekvipasje. Det er utrulig rørende å se hvor glade beboerne blir når hundene kommer.

. Forskning viser at beboere på sykehjem, både sover bedre, øker matlysten og trivsel der besøkstjenesten med hund finns. Det er en krevende jobb hundene gjør. De skal være trent for påkjenningene, og takle alt fra unormal gange og verbale lyder, og ikke minst være trygg på rullestoler og krykker. Jeg gleder meg hver gang vi skal av sted, det tror jeg LYKKEtrollet også gjør -og hun vet i alle fall å nyte kos og klapp og ros hun får på besøket.

Vanker det go'biter hender det hun danser på to av glede 💗

Ting-Ge-Lings Mysterious Minnie "LYKKE"-arbeits tøyet-


Likes

Comments

 -Kald vårdag i mars -

  • Hund
  • 82 Lesere

Likes

Comments

Tenke prøve ut denne bloggen. Hovedgrunnen er at jeg ønsker å poste innlegg og bilder direkte fra mobilen. Det har vært et savn når vi bl.a har vært på bobilturer. Håper at dette vil gjøre bloggen mer attraktiv å holde oppdatert -og ikke bare blogge i skippertak.

Ha en fin kveld :)

-​Vakkerdukka-

Likes

Comments

Vinteren er ikke på hell enda -selvom det har dryppet fra takrenna i dagevis og gården nesten var snøfri. I dag har det snødd og blåst skikkelig, og VIDA viste stor glede over nysnøen da hun kom ut. Hoppet og spratt rundt på terassen med snuta godt plantet ned i snøen som en muldvarp ~valpemoro~


~Den første kjærligheten er som den første snøen: Man ser sporene så tydelig~
~Hvis et snøfnugg hadde vært en klem, ville jeg ha gitt deg en hel snøstorm~

Det snør, det snør, tiddeli bom.


Puddelpels er som Havanaispels, så på ett blunk ble hun forvandlet til hvit puddel. Har noen utedresser etter nakentrollet Yamina, som er fòret og fin til langhårshunder. VIDA var litt stiv i bevegelsene, men øvelse gjør mester -så etter en runde med matsøk på terassen fikk hun normal gange i den :)

Vi er ute mye på dagene, så er greit med klær som passer været og gjør utetiden trivelig, både for hund og eier. Ellers trener vi kontakt, sitte før matskåla kommer på gulvet, og litt apportering. Ho er veldig lærevillig.

LYKKE har så smått begynt litt drakamp med henne. Det er nesten 9 års forskjell mellom dem, så gamlemor liker best å gjøre ting i sitt eget tempo. De sover litt i lag, og om ett par uker reduseres valpelisensen, så tenker LYKKE trer aktivt inn i oppdragelsen etter hvert....

-snølykke-

  • Hund
  • 63 Lesere

Likes

Comments