Ernæring & sundhed

Et svært spørgsmål ikke? Er det at være super tynd som alle modellerne? træne 5 gange om ugen? kun spise vegansk? at droppe gluten? aldrig mere spise slik, kage, chokolade og andet lækkert? Måske for nogen, men vi er ikke nogen, vi er os selv. 

Der er mange forskellige synsvikler på hele sundhedsspørgsmålet, og jeg ved ikke hvor mange eksperter derude som prædiker og et og en om noget andet. For ikke at nævne alle de sundhedsbøger som eksperter skriver om den ene og den anden kur, som skal gøre dig slankere og mere fit - for det er jo sundhed ikke? Og hvad med den mentale sundhed, er den ikke vigtig?

Sundhed er individuelt og hvad du som læser prioriterer som sundhed er ikke nødvendigvis det jeg mener er min sundhed. Men det er okay, for hvis vi ikke laver andet end at måle os ift. andre og deres udseende, liv osv. så finder vi aldrig ud af hvad vi vil, og hvilke værdier og prioriteter vi har, og hvad sundhed er for os.

Nu er jeg jo selv uddannet klinisk diætist, så nogle ville måske tro at jeg er en totalt sundhedsfreak. Spørger man derimod menneskerne omkring mig, er jeg rimelig sikker på at de ville nævne at jeg er virkelig kageglad! 🍰 Så er jeg jo usund ikke? Og spiser jeg så kage hver dag? nej det er jeg ikke, og nej det gør jeg heller ikke.

Jeg tror på 'lidt men godt' principperne og at du må få alt, bare i de rette mængder. Jeg er overhovedet ikke fortaler for at droppe det ene og det andet, for det er ikke realistisk i min optik. Den eneste grund til at du skal gøre det er, hvis du af helbredsmæssige årsager er nødt til det, eller hvis du kan mærke din krop reagerer dårligt ift. det. I lige præcis dette tilfælde tror jeg desværre gluten er blevet en stor synder. Jeg opfordrer derfor til (selvom det er vildt svært) at man finder ud af hvilke typer kulhydratholdige fødevarer man reagerer på, og derefter finde ud af ens max grænse ift. disse fødevarer, og jeg mener nemlig ikke det er gluten man er sensitiv overfor - et senere indlæg om netop dette 😉.

Vores kroppe er forskellige - min er lille og petit - heldige mig ville nogen måske sige, men jeg kæmper med andre udfordringer i stedet for - b.la. irritabel tyktarm og smerter i nakke og skuldre - noget som rammer negativt i min livsglæde. For andre er det måske at man altid har kæmpet med vægten, og bare skal se på en kage for at tage på, men husk at græsset aldrig er grønnere på den anden side. Vi har bare forskellige udfordringer i livet.

For mig hænger sundhed sammen med de værdier jeg har i livet. Sundhed handler for mig om at jeg har det godt fysisk og mentalt - ikke kun om kost og motion. Jeg har valgt at skrive en liste over de ting, som virkelig betyder noget for mig i livet - ting som jeg rigtig gerne vil prioritere, fordi det skaber værdi og glæde for mig.

Mine værdier er:

Et godt helbred

Det indebærer på ernæringsfronten gode og sunde råvarer, varieret mad, med plads til kage og andre sukkerholdige fødevarer. Jeg vil ikke slå mig selv i hovedet over at spise det usunde, da jeg forbinder det med hygge og frihed. Men jeg ved godt at det ikke skal ske hver dag, men når hverdagen skal forsødes og til specielle lejligheder. Det kunne være en romkugle, et glas kakao, lidt slik eller chokolade på bordet til fredag eller lørdagshyggen osv.

På motionsfronten har jeg altid helt fra barnsben været en ivrig gymnast, men som tiden er gået og efter et springuheld - og generelt bare andre prioriteringer er motion svært for mig at få implementeret i en fast rytme i hverdagen. Resultatet er skulder/nakke smerter som udløser en super fed omgang spændingshovedpine, som får mig til at indtage smertestillende piller, hvilket jeg ikke er fan er. What to do? Jeg kunne lave mine fysioterapeut øvelser, det ville nok være en god begyndelse meeeen... det sker jo åbenbart ikke. 'Hvorfor' er spørgsmålet at stille sig selv. Jeg er begyndt at skrive en liste omkring hvilke motionstyper jeg godt kan lide, og undersøge mulighederne ift. træning derhjemme eller i et center. Motionen er endnu ikke blevet en fast rutine, men jeg laver mere fysisk, hvad end det er udstrækningsøvelser, at gå crazy amok til pissefed musik derhjemme (alene) på stuegulvet eller tage til en fysisk træningstime med en holdtræner til at styre slagets gang - det er ligemeget, så længe jeg bare lavet noget! Jeg prøver altid at huske følelsen i kroppen bagefter, for følelsen er rigtig god, da jeg føler jeg har gjort noget godt for min krop og mit sind (sindet oftest ved yoga og meditation). Det bliver min motivationsfaktor - den fede følelse bagefter, og en krop med færre smerter og mere styke og smidighed.

Familie og relationer

Det er et ret svært punkt, da jeg har arbejdet meget med at identificere de negative relationer i mit liv, og derefter få dem ud derfra. Hvis ikke folk bidrager til noget positivt i dit liv - altid kritiserer, udnytter dig eller får dig til at føle dig dårlige tilpas efter et møde med dem, så skal de simpelthen ud - og jeg ved det er svært, især hvis det er et nært familiemedlem. MEN! Det er er DIT liv, og vi lever kun én gang, så derfor er der absolut ingen grund til at spendere den gyldne tid vi har, sammen med folk som grundlæggende ikke vil dig det godt, vel? Min værdi handler også om at prioritere mere tid sammen med familien og min partner, da det hurtigt kan blive forsømt i en travl hverdag, hvor man kan risikere at køre på autopilot det meste af ugen og vupti, så er det fjorten dage siden du sidst så familien - hvor blev tiden af?! Den blev prioriteret anderledes. Ens relationer skal grundlæggende kunne bidrage positivt men også konstruktivt til ens liv, være der i godt og ondt, lytte til dig og være der i de hyggelige mindeværdige stunder.

I år har vi herhjemme bestemt at vi ønsker os oplevelser i gaver fremover. Det kunne være alt fra biografbilletter, oplevelsesbokse, hyggelige middage, ture til zoologisk have, museum osv. - så længe vi gør det sammen! Oplevelser giver i vores optik vores liv mere værdi end en genstand nogensinde ville kunne komme til, og vi mangler grundlæggende ikke noget (kun store ting, som ikke er egnede til gaver), men oplevelser kan alle bruge, og man skaber minder sammen.

Et passioneret arbejde

For mig et det her punkt det sværeste lige pt. - hvad vil jeg? hvad er jeg passioneret omkring? puuuha alle de spørgsmål, men jeg er i gang med at finde ud af det. Er det måske en ny uddannelse der skal til? tid måske - ift. at vente på jobbet? Jeg aner det ikke, men jeg ved at jeg skal finde det spændende og være passioneret omkring det - ikke nødvendigvis et job som betaler mest, men det som passer bedst i mit liv og mine værdier. To be continued.. 😉

Hygge

Åh vi danskere elsker jo det udtryk, men hvad indebærer hygge egentligt? For mig er det at lægge og putte under dynen, hive dynen med ned på sofaen, tænde stearinlys i hele huset, se og høre regnen udenfor, se en mega god film, lytte til afslappende musik, lave absolut intet! eller lave lige præcis det, jeg lige har lyst til at lave, spise kage og slik med min kæreste, nyde en lækker middag i godt selskab og jeg kunne blive ved - Det er de mest hyggelige stunder og jeg elsker dem! Derfor skal de prioriteres for de gør mig glad!

Hvad er så sundhed for mig?

Alle værdierne skrevet ovenfor, for er jeg i ubalance i bare en af dem, så påvirker det min helbred. Hvis jeg spiser dårligt så får jeg problemer med maven og er jeg for inaktiv får jeg smerter. Er der knas i relationerne fører det til et virvar af tankemylder og et trist og dårligt humør til følge. Er jeg ikke passioneret omkring det jeg bruger en tredjedel af mit liv på, så er jeg heller ikke glad og motiveret til at stå op om morgenen og møde dagen. Er jeg i tvivl om hvor jeg skal hen i livet bliver jeg frustreret og det kan føre til skænderier, stress og generelt dårligt humør. Føler jeg i stedet ikke at tiden er der - eller at tiden bliver prioriteret til at hygge så er konsekvenserne faktisk det samme som nævnt ovenfor.

Alle disse værdier kan påvirke det jeg vil kalde 'min sundhed' og prioriterer jeg ikke dem, så påvirker det min livskvalitet negativt. Jeg prøver for det meste at forsøge at være i balance på en sund måde selvfølgelig, da man ikke altid kan være det. At være en smule ude af balance - at befinde sig i situationer som er uden for ens komfortzone hjælper en med at vokse - det skal man også huske.

Noget af det vigtigste er også at finde frem til, hvorfor det er man ønsker at lave det og det om, eller hvorfor ønsker du at spise dette. Hvorfordelen er så vigtig! Den skaber motivation. At kreere ens værdi- og sundhedsliste er en supergod øvelse, for man sætter sit liv i relief og begynder at tænke over ens mønstre, hvorfor de er der, og om de egentlig hører hjemme i ens liv. For mig giver det mit liv en retning og et klarsyn.

Måske finder man ud af at man er lige der, hvor man gerne vil være og det er fedt! eller også finder man ud af at der skal justeres på nogle ting, og så bliver det svære selvfølgelig at få den nye justering gjort realistisk og overkommelig, så den kan blive implementeret i ens liv.

Vi har kun ét liv, så det handler om at få så meget ud af det som muligt, sammenlign dig ikke med andre - græsset er virkelig aldrig grønnere på den anden side, men find ud af hvem du er, hvad du vil og ikke mindst hvad du vil bruge DIT liv på og find en måde at prioritere det på. Prioritering har jeg efterhånden skrevet en del gange, men det er det som det handler om - at prioritere det som gør en glad og skaber værdi for en i livet.

/Sanne

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

DIY/hjemmekreationer

Jeg har haft denne lille idé i et stykke tid, da jeg ønskede at opbevare natron, bagepulver og vaniliesukker i andet end de forskelligefarvede samt reklamefyldte emballager, som de ankommer i ved indkøb.

Før så opbevaringsdåserne ud som på nedenstående billede.

Jeg har længe ledt efter de rigtige opbevaringsglas, som havde den rigtige størrelse og skruelåg i stedet for patentlåg, som bare ikke lige er mig.

Jeg fandt nedenstående opbevaringsglas samt labelmakeren på Panduro.dk. Labelmakeren laver præcis det rustikke og lettere grove udseende, som jeg synes er virkelig fed! Jeg fik tippet omkring labelmakeren af bloggeren fra sabinasverden.dk, som selv anvender denne til hendes DIY kreationer.

Jeg er vildt med resultatet, og jeg elsker at det ikke krævede alverdens fingersnilde eller tid for at kreere det 👍 Opbevaringsglassene kan nu indeholde mere, og jeg har et mere roligt og minimalistisk udseende af opbevaringsglas i mit køkken uden unødige reklamer til at forstyrre.

Håber i kunne bruge indlægget, og at i måske selv har lyst til at kreere lidt af dit og dat, som kan være med til at personliggøre jeres hjem 😊

/Sanne

Likes

Comments

Mode & skønhed
Et af mine 'to-do' punkter var at få ryddet op i alle mine toiletsager. Det er nu sket, og i toilettasken finder i al min make up, ansigtspleje og hvad vi kvinder nu ellers finder på at eje, og ja toilettasken kan lukkes! 😜
Grunden til at jeg jeg synes at toilettasken var den næste i rækken til at blive ryddet op og simplificeret er, at jeg i mit daværende arbejde var den områdeansvarlige for parfumeafdelingen - og det betød masser af vareprøver! Noget enhver kvinde nok ville blive helt vild i varmen over, og det samme blev jeg. Alt hvad jeg kunne få fingrene i skulle med hjem og jeg blev ret grådig, for havde jeg egentlig brug for dem? og ville jeg virkelig komme til at bruge dem? - nej, det ville jeg nok ikke og det er jeg faktisk heller ikke kommet til. Det eneste jeg fandt værdi og brugbarhed i af vareprøver var tandpasta, tandbørster, håndsæbe og showergel. Så nu skulle der ryddes op!

Her er så alle delene pænt lagt ud, og jeg vil gennemgå dem i kategorier 😊

Toilettasken! Jeg elsker denne bløde udgave fra DAY med to indvendige lommer, hvor jeg gemmer de små dele. Jeg har flere gange overvejet at skifte den ud til fordel for en med flere rum og lommer (jeg elsker opbevaringsting med alle deres delere, lommer, rum osv.!) men den fejler ikke noget, jeg har ikke brug for mere plads eller rum og så er jeg ret glad for den ♥.

Hudplejeprodukter: Min hud havde en ret slem periode med mange udbrud i T-zonen, og særligt hele vejen rundt ved hårgrænsen, så jeg besluttede mig for at investere i en professionel ansigtsbehandling inkl. køb af produkter, som passer til præcis min huds udfordringer. Ikke en billig omgang, men jeg er glad for at jeg gjorde det, da mine gamle hudplejeprodukter ikke var i stand til at rense nok i dybden og samtidig har jeg gamle ar fra en teenageperiode i 9. klasse der har sat sine spor her og der. Jeg var meget specifik omkring det ikke at have for mange produkter og jeg endte derfor med at købe tre produkter fra mærket Dermatologica, nærmere specifikt PH formula serien.

Jeg købte en cleanse ansigtsvask/make up fjerner, recovery ansigts creme og en spot on tube. Jeg anvender ansigtsvasken morgen og aften, efterfulgt af cremen. Den lille spot on anvender jeg, når jeg 'spotter' en begyndende urenhed/bums, hvorefter produktet efter et par ganges påføring fjerner bumsen/urenheden inden den bliver for stor. Jeg er blevet super glad for serien, og nu er renserutinen blevet en fast del af min hverdag. Som hudplejeprodukt - eller allround produkt har jeg ligeledes anskaffet mig en 100% ren mandelolie fra Sard Copenhagen, som både anvendes som kropsolie, make up fjerner, ansigtsolie, hårolie, neglebåndsolie - you name it.

Make up: Som man kan se på billedet er jeg ikke den store bruger af make up, og jeg har anvender det faktisk kun til særlige lejligheder. Inkluderet er en mascara og blush fra Loréal, en sort eyeliner fra Max Factor, en øjenbrynsfarve fra Maybelline, en fast/flydende 2 i 1 concealer fra Nilens Jord, og til sidst en øjenskyggepalette fra Lancome med fire grålige farver inkluderet. Jeg bryder mig ikke om den hårde lille børste som kommer sammen med blushen, så jeg har i stedet købt en blød en fra Matas.

Smykker: Ja alle mine smykker kan også være i toilettasken 😜. Jeg har virkelig simplificeret dem, da jeg oftest bruger de samme hver dag. Smykkerne er opdelt i ringe, øreringe og halskæder. De er fordelt i de runde akrylbeholdere samt den lille pose. I alt har jeg to ringe som jeg bærer til specielle lejligheder og én jeg altid har på (den første gave jeg fik af min kæreste helt tilbage i 2009 😍 - som jeg har mistet og genfundet to gange!), to par øreringe og et par på, fire halskæder fordelt i en akryl boks og i posen og til allersidst mit From Soldier to Soldier armbånd.

Øvrige: Her er sådan set resten, en neglesaks, en negleklipper, en fil, en pincet, en blyantspidser, en brilleklud, en læbepomade, min Wetbrush hårbørste (som virkelig kan anbefales, hvis man ligesom mig har et let krøllet/kruset hår med tendens til crazy filtrering efter bad. Den redder virkelig hele børsteprocessen, og kommer blødt igennem håret med dens bløde børster), mine p-piller, 2 hårelastikker, 3 hårspænder og hårnåle. Det allersidste er min deodorant. Jeg veksler mellem den fra Sanex (på billedet) og en fra Nivea. Normalt kan jeg godt lide at undgå parfume, men som nogen måske har bemærket, så ejer jeg ingen parfume, og deodoranterne fungerer derfor for mig som det jeg dufter af, sammen med vaskemidlets duft.

Én ting har jeg dog glemt at inkludere på billedet, og det er min håndcreme fra Avené, som ligger fast i natbordsskuffen. Den blev glemt i processen 😜. Jeg forsøger at anvende den hver aften, da mine hænder ellers bliver ekstremt tørre - og er de ekstra tørre påfører jeg først et lag mandelolie.

Selve oprydningen

Det er sjovt at gennemgå sine egendele på den måde, men jeg tænker dog, at det er sjovest for en som virkelig elsker at rydde op - #me 😉. Jeg har fundet ud af, at jeg ikke er så bundet til mine ting, som jeg gik og troede. Nogle at tingene som jeg var i tvivl om, samlede jeg i en lille pose og gemte i skabet. Jeg har ikke savnet dem én eneste gang, og ærligt så kan jeg ikke huske hvad posen egentlig gemmer på mere. Et lille tip, hvis man er i tvivl om værdien af specifikke ejendele - gem dem væk (giv en deadline på, hvor lang tid de må ligge, så det ikke ender med mere rod!) eller sov på det. Man bliver kun klogere, og for mig betyder det nu, at materielle ting ikke er så vigtige i mit liv, som de engang var.

Håber indlægget kunne bruges, da jeg synes det er lidt sjovt at lægge det hele frem, og virkelig se hvad man egentlig bruger i dagligdagen. Måske andre har lyst til at prøve det samme og toilettasker er jo ikke ens - de kan være store, små, farverige, indeholde andet end det jeg har, måske mindre eller mere, men så længe tingene skaber værdi for en, og bliver brugt i hverdagen, så er det egentlig ligemeget hvilke ting, som befinder sig i sin toilettaske 😉.

/Sanne

Likes

Comments

Personlige indlæg, Mode & skønhed

Mit sidste indlæg handlede om denne nye 'minimalist rejse', som jeg er på - både fysisk og psykisk. Min blog omhandler netop om disse ting, som pt, fylder meget i min hverdag, og det er lige nu dette kæmpe projekt.

Hvorfor minimalisme? hvad er minimalisme? eller hvad er det for noget pjat? 😜 kunne man jo have af spørgsmål.

For mig er minimalisme egentlig en gren af, eller en anden form for 'simple living' og Marie Kondo's oprydningstips omkring at tingene skal skabe glæde. 'The Minimalists' som jeg før har refereret til, har inspireret mig rigtig meget - både igennem deres dokumentar, deres essays og for nyligt deres podcasts som jeg har fået øjnene op for. For dem handler det om at leve et mere meningsfuldt liv, med færre ting, mindre stress og mindre rod, og i stedet leve et liv med mere tid til ens passion(er), de personer som betyder noget for en og mere frihed - evt. økonomisk frihed. Og jeg er vild med det!

Nu elsker jeg jo også oprydning, så det er klart, at så snart nogen siger oprydning at jeg står klar med sorte affaldssække og julelys i øjnene. Nogen vil måske ikke synes selve oprydningen er særlig fed, som jeg gør, men jeg tror alle er enige i, at følelsen efter oprydningen er mega fed! 😁

Men selve minimalismen handler ikke kun om at rydde, smide alt ud, så man har så få ting som overhovedet muligt, nej det handler om kun at beholde det som giver dig en reel værdi - eller glæde. Ting som du virkelig bruger og er glad for.

Men nok det allervigtigste handler minimalismen ikke om HVORDAN man rydder op, men HVORFOR man gør det. Et super vigtigt spørgsmål at stille sig selv, da rodet ellers vil komme tilbage, unødvendige ting vil igen blive købt, og du ender samme sted som før. 'Hvorfor delen' er svær, og nok den kedeligste, hvis man gerne vil se resultater NU. Men som sagt er det den vigtigste. 'Hvorfor delen' er den del som skal give dig motivation og retning, på den nogen gange uoverskuelige vej gennem alle de ting vi igennem livet har fået anskaffet os.

Hvorfor ønsker du denne forandring? Hvad vil du gerne opnå ved at at simplificere dit liv og dine egendele? Hvad er det, som er skyld i at du lige nu sidder med tanken om at prøve denne livsstil?

For mig handler minimalismen om:

- At blive en mere bevidst forbruger - at købe/anskaffe mig ting som jeg virkelig behøver - og ikke kun lyster.

- At blive mere økonomisk bevidst. Ved at stille sig spørgsmålene: 'Har jeg virkelig brug for/råd til den her?' og 'Vil den skabe glæde/bidrage med noget godt i mit liv'? bliver købene meget mere velovervejet (og vanskeligere 😜), og måske finder man ud af, at det er et ren impulskøb eller også finder man ud af, at man virkelig har brug for den/det. For mig undgår jeg rigtig mange fejlkøb, som jeg især har gjort når det handler om at købe nyt og trendy tøj. Det økonomiske er mit vigtigste punkt, da jeg hellere vil bruge penge på noget som virkelig betyder noget.

- At have mindre rod i mit liv - jo færre ting, jo mindre rod. Især hvis man finder en plads til alle sine ting, så man ved, hvor de skal hen når der skal ryddes op. Hvis ikke de har hjemme et sted, så ender man med rodede overflader eller rodeskuffe 1, 2 eller 3.

- At bruge mindre tid på at stresse over hvad man nu skal købe - hvad man mangler til samlingen, så den er komplet - alle Kähler vaserne, alle Kaj Bojesen fuglene, alle de fine porcelænsting fra Royal Copenhagen i Mega Mussel - også kagefadet, selvom man egentlig aldrig laver lagkager. Alle disse ting man bare SKAL have fordi de mangler (men har man brug for dem?). For mig handler stresseriet også omkring hvad jeg skal have på af tøj - for jeg vil jo gerne se super trendy ud, selvom tøjet egentlig ikke er det jeg har det bedst i. Alt det stress for at passe ind i samfundet, imponere venner og familie med dyre genstande - been there, done that.

Hvad har vi selv skaffet os af med?

Jeg har selv købt alle ovennævnte dele og mere til. Mit Royal Copenhagen blev brugt langt flere gange til instagram billeder og fremvisning på en åben hylde, i stedet for et lukket skab end det blev brugt til det, det rent faktisk er lavet til. Vi var så bange for at ødelægge stellet - og lets face it, det er bare så DYRT at vi konkludererede at vi aldrig ville nå at få et fuldt sæt til 12 personer. Vi valgte at sælge det, og jeg har i stedet valgt at købe et billigere stel - et fra Eva Trio, med 10 års garanti, og vi er meget gladere for det - selvom det er billigere 😉.

Jeg havde også købt/fået nogle Kähler termokrus og skåle samt 3 vaser (deriblandt den meget prestigefyldte jubilæumsvase med kobberstriber 😱). Jeg synes vi havde så meget forskelligt stel fra forskellige mærker, og jeg ønskede egentlig bare at have færre forskellige mærker, i stedet for at have krus fra Bilka, Kähler og på det tidspunkt Royal Copenhagen - hvad skulle vi dog med så mange forskellige??

Det er først for nyligt jeg har solgt de tre vaser, og grunden var at jeg kiggede ind i skabet og så i alt 5 vaser, hvoraf jeg måtte indrømme at jeg faktisk brugte de 2 billige vaser fra Erik Bagger langt mere end de 3 Kähler vaser - simpelthen fordi at de buketter jeg køber passer langt bedre til formen på de vaser end på Kähler vaserne. Hvor mange mennesker har også 5 vaser i brug hele tiden?? - Ikke mange tror jeg, så hvorfor have dem? Omvendt skal man selvfølgelig beholde de her ting, hvis man synes de skaber værdi eller glæde for en - men det gjorde de ikke for mig og jeg var faktisk langt gladere for at slippe af med dem, og se grønne tal på min konto end jeg var for at beholde dem - og jeg savner ikke nogen af tingene - heller ikke jubilæumsvasen, som jeg jo aldrig kan købe fra ny igen.

Det seneste jeg er begyndt at sælge ud af er mit Trip Trap juletræspynt, Georg jensen juletræspynt/uroer og Rosendahl By Karen Blixen juletræspynt - de skaber simpelthen ikke nogen glæde for mig mere. Dengang jeg købte dem var det fordi tingene skulle passe til samlingen - og der kommer jo en ny en hver år! Hvilket igen er et godt eksempel på at samfundet med dens reklamer og vores generelle forbrugskultur 'tvinger' os til at købe mere og mere. Jeg har i stedet valgt at beholde min 5 sæt Trip Trap årsnisser, da jeg bare elsker dem! De er bare så søde, og jeg glæder mig til hvert år at stille dem frem.

Jeg må virkelig indrømme at den økonomiske del af det at skaffe sig af med alle de mærkevare ting virkelig holder motivationen oppe hos mig. At sætte ting til salg er også stressende - at skulle prutte om priser, finde tid til afhentning osv. men jeg elsker simpelthen de grønne tal😍, at det er det hele værd. At kunne se sin konto vokse, og at trangen til at købe og købe bliver mindre, (dvs. langt færre røde tal på kontoen) gør mig så meget godt. Jeg har færre ting nu - ikke nær så mange 'prestigefyldte' ting, som jeg havde før, men jeg har det langt bedre med de ting jeg/vi har valgt at beholde.

Alt dette jeg har nævnt er selvfølgelig, hvad jeg har fået ud af minimalisme begrebet - hvilke ingredienser jeg har kunnet bruge ud af de opskrifter 'The Minimalists' er kommet med, men som de selv siger, så er minimalismen ikke ens for alle. De har ikke en 'How to become a minimalist' to do liste, men giver råd og vejledning, der kan eller ikke kan være til glæde for andre. For mig har jeg taget de ting jeg kan bruge i mit liv og min hverdag til mig, og ændret mit mindset efter det. Den ene af de to herrer fra gruppen elsker f.eks. at snowboarde, og har derfor en del udstyr til den aktivitet, men det siger overhovedet ikke mig noget, men derfor er det jo ikke forkert at han har disse ting. Det vigtigste er at det skaber værdi for en.

Så hvis i læsere finder vildt meget glæde i jeres Kähler vaser, Royal Copenhagen, alt jeres malerudstyr osv. så er det fedt! Minimalisme går ikke ud på at man skal smide alle sine ting ud, men på, at beholde de ting som skaber værdi for en.

Den anden side af minimalismen

Jeg er VILD med den tanke, og jeg er simpelthen så passioneret omkring livsstilen lige nu, at det kan være hårdt at møde modstand fra andre. For mig er det stadig nyt, og jeg prøver stadig at finde det som passer til mig som person, men også til min kæreste og jeg som par, så derfor reagerer jeg stadig hårdt på det andre siger og mener, da jeg føler jeg skal forsvare denne nye passion i mit liv.

At fortælle folk omkring en at man nu er blevet en minimalist, kan for andre godt virke mærkeligt - hvorfor? fordi det måske strider imod alt det de står for som mennesker. Min far f.eks. er lidt af en samler - en maximalist kan man vel kalde det. Han elsker nye ting og især at vise dem frem, så for ham at komme hjem i vores meget tomme hus, det er jo helt forkert, fordi vores livsstil ikke stemmer overens med hans. Så ønsker i at prøve minimalismen, så vær forberedt på modstand fra jeres nærmeste. Vær forberedt på masser af eksempler på, hvorfor i absolut IKKE er minimalister, og det kan være ret så hårdt, når man er ny og prøver at se hvordan livsstilen passer ind i ens eget liv.

Men dette skal absolut ikke tage modet fra jer, og hvis i finder det interessant og spændende så go for it! og spørg endelig, hvis i er i tvivl, eller besøg theminimalists.com, hvor jeg selv finder en masse inspiration.

Hvis ikke i finder minimalismen som noget i kan bruge, så er det også helt fint! og jeg håber i er glad for hvor i står i livet med de egendele, bekendtskaber, tidsprioriteter som i nu har 😊.

/Sanne

Likes

Comments

Mode & skønhed

Lige siden min kæreste og jeg flyttede i hus, er hele minimalist livsstilen for alvor blevet et koncept vi er faldet for. Hele tankeprocessen omkring alle de ting man ejer, og som man ikke altid bruger, startede da vi skulle pakke hele vores lejlighed ned. Det var sindssygt hvor mange tætpakkede flyttekasser, der endte med at stå i vores lille 65 kvm lejlighed, klar til at blive flyttet til et 134 kvm hus. Jeg var især overrasket over alle de kasser, der var fyldt med køkkenting - især fordi køkkenet var det andet mindste rum i hele lejligheden. Men de fleste af tingene stod jo rent faktisk også inde i stuen, hvor de jo helt klart hørte til..

Da vi begyndte at rykke vores ting, besluttede vi rent spontant at lade nogle af de små mærkelige reoler og rumdelere stå, da vi et eller andet sted ikke ønskede at besudle vores nye hus med ældgamle patinerede møbler fyldt med edderkoppemøg. Ligeledes kunne vi faktisk heller ikke forestille os, hvor de skulle stå i det nye hus. Da vi så skulle til at pakke hver eneste lille ting ud igen, stillede jeg mig selv spørgsmålet 'hvor tit bruger jeg rent faktisk det her?' og hvis ikke vi havde brugt tingene i lang tid, var vi begge enige om at de skulle ud, i stedet for at gro til i støv inde i vores skabe og skuffer.

Siden indflytningen blev der for alvor lukket op for minimalismen da vi så dokumentaren 'Minimalism' - og jeg har set den 3 gange i alt nu 😝. Ligeledes læste jeg en bog af oprydningseksperten Marie Kondo, som beskrev hendes metode til, hvordan man gennemgår hver af sine egendele ud for parameteren om de skaber glæde i ens liv. En super fed rejse igennem alle ens ejendele blev startet, og jeg er langt fra færdig!

Det sværeste har for mig været mit klædeskab, da overvejelser som:

- Hvad man godt kan lide at gå i

- Hvad der egentlig er realistisk/praktisk for den hverdag man lever

- Hvad man gerne vil udstråle gennem sit tøj

- Og et brændende ønske om at eje mindre,

alt sammen skulle kombineres for at finde ud af hvilke stykker tøj man i sidste ende ender med at beholde. Det er virkelig udfordrende! - Især fordi jeg elsker at købe nyt tøj! Jeg har smidt ud - købt nyt, smidt ud - købt nyt, og jeg kan mærke jeg ikke helt er nået frem til et tilfredsstillende resultat endnu. Ligeledes afprøvede jeg Capsule Wardrobe principperne for at få et system på hele tøjindkøbsprocessen, men det var heller ikke rigtig mig... Men jeg fortsætter! Jeg må jo finde den gyldne vej på et tidspunkt.

Indtil videre har jeg solgt flere interiør ting end jeg har købt, mens mit største problem fortsat er tøjindkøbene. Ligeledes har det virkelig hjulpet ikke længere at arbejde i et supermarked, da man derfor ikke bliver udsat for den samme mængde 'gode tilbud' og 'nedsatte varer' som man jo liiiige skal have med hjem. Mit kreditkort har på det punkt holdt en lille pause, og det er derfor stort set kun dagligvareindkøb der bliver foretaget i ugens løb.

Jeg har et ønske om i fremtiden, at få:

- Simplificeret mine toilet- og personlig pleje artikler

- At få mit tøj simplificeret en gang for alle, så jeg bliver tilfreds

- Slettet alle de butikker man dagligt følger på mail, Facebook og Instagram, da man derved ikke bliver bombarderet med nye styles/generelt beklædningdele, den nye fugl fra Kaj Bojesen osv. Det er igen medierne der gennem deres reklamer får vores hjerner omstillet til, at nu mangler vi da også lige en kjole eller en ny bluse - en tanke som kun blev dannet efter man så en reklame for noget nyt.

- De to medlemsapps - H&M og Matas på min telefon slettet, (der er nok nogle som har langt flere! - det havde jeg også engang) da jeg tænker de igen kun opfordrer til at købe mere for at få de gode tilbud eller rabatter inde i deres apps.

Jeg har et ønske om at få dette lavet i huset:

- At få lavet et kontorområde ovenpå, så mine kontor- og kreasager enten kan få en reel plads eller ryge helt ud

- At få indkøbt en skænk/rumdeler/anden mulighed som skal stå inde i stuen, hvor vi skal have plads til vores bøger, fotoalbums, vores fine glas (champagne, rødvin/hvidvin og whisky/rom glas) og vores vaser. Ligeledes kan der blive ryddet ud i disse sager, inden de får et nyt hjem.

Lige Pt. er alle disse sager gemt i et skab ovenpå, da de ikke har fået deres rette placering/hjem endnu. Noget som kun bidrager med rod, og alt rod bliver til, hvis tingene ikke har en fast plads. Havde de det, vidste vi også hvor vi skulle lægge dem, når de var blevet brugt.

Ift. minimalisttankegangen omhandler nye indkøb netop at disse skal skabe værdi for en, og dette føler jeg at disse to indkøb (efter lang tids tankearbejde og forestillinger) vil komme til at have. Kontorområdet vil skabe et helt nyt liv ovenpå, hvor en svær indrettelig kanap og et smukt lysindfald kan blive udnyttet. Ligeledes vil hvad end vi finder frem til af opbevaringsmulighed skabe dybde i vores stue, da vi lige nu har en væg, der desværre ser en anelse tom og bar ud, og som vil kunne være med til at skabe hygge og mere regelmæssig brug af de ting, som lige nu er gemt væk ovenpå.

Jeg håber alle har en rigtig dejlig dag, og hvis andre selv er gået i gang med et kæmpe oprydningsprojekt eller simplificering af jeres ting, så er i velkommen til at kommentere! især hvis i også har nogle ting i finder svære at sortere i 😊.

/Sanne


Likes

Comments

Personlige indlæg

Da jeg i januar 2017 blev færdig med min professionsbachelor i ernæring og sundhed, stod jeg virkelig som et stort spørgsmålstegn. Det gode ved uddannelsen var, at jeg vidste hvilken profession uddannelsen ville ende ud i, modsat så mange andre universitetsuddannelser, hvor man kun står med en fin titel, og derefter selv må til at finde ud af, hvilke jobs der ville matche det man har lært. Det gav mig en tryghed - og dog.

Min profession er klinisk diætist - en karakter du oftest vil møde på sygehuse eller sundhedscentre, hvor borgere med livsstilsrelaterede sygdomme bliver henvist til en diætist, for derefter at snakke om mulige kost- og livsstilsændringer, som kan hjælpe i forbindelse med det at føle en bedre håndtering af sit liv med sin nye diagnose, evt. minimere ens medicinbehov, og afhjælpe risikoen for fremtidige følgevirkninger.

Dejligt, så var det jo på plads - ud og søg en masse jobs med 'klinisk diætist' som søgekriterie. Dog var det ikke helt så nemt. Igennem hele uddannelsen har jeg godt været klar over, at jobmulighederne for kliniske diætister ikke har været de bedste. I sygehusregi - eller generel kommunal regi - bliver vi sparet væk, hvor sygeplejersker i stedet varetager vores funktion. I en by tæt på min, har jeg endda hørt at en lægesekretær med et kursus i ernæring varetager 'diætist' samtalerne med borgerne i den lokale lægepraksis. Ja for et kursus og en hel anden uddannelse kan jo helt klart erstatte det vi har specialiseret os indenfor i en periode på 3,5 år - ja helt klart.. Men sådan ligger landet desværre, og vi har derfor også måtte kæmpe for at skabe vores egne job, og se hvilke mulige job vi med vores profession er kompetente til at kunne varetage. Det er svært synes jeg, og også grunden til at min lyst for faget var dalet drastisk inden jeg allerede var færdig. Jeg stod derfor med mit uddannelsesbevis i hånden og tænkte 'hvad skal jeg nu?' 'hvad vil jeg egentlig?' - lidt ligesom dengang man i gymnasiet skulle beslutte sig for, hvilken uddannelse man ønskede at begynde på - for der er jo heller ikke rimelig mange at vælge imellem??

Heldig som jeg var blev til tilbudt en stilling i Bilka, hvor jeg har været ansat igennem hele min uddannelsesperiode på deltid. Stillingen endte jeg med at varetage i 8 måneder, og nu skal jeg så prøve noget helt nyt.

Tingene går ikke altid, som man ønsker og som man ihærdigt forsøger at planlægge dem til, men man må jo få det bedste ud af, hvad man har, og hvad med bliver tilbudt. Jeg endte med at have arbejdet hos Bilka i 8 år, og jeg må nu forlade min tryghedshavn til fordel for det ukendte farevande, hvor jeg ikke aner, hvor mange klipper og sten jeg skal passere. Gemmer der sig mon en solskinsø derude et sted? - det håber jeg! Jeg håber at finde min rette hylde, men det må jeg jo finde ud af når jeg begynder 2. oktober.

/Sanne

Likes

Comments

Opskrifter

Nogle gange har vi bare en klassiker som man bliver ved med at lave, fordi man ved det er en sikker vinder HVER GANG! For mig er det den her banankage 😄

Da jeg engang for længe siden havde lyst til banankage, googlede jeg en god opskrift. I den opskrift jeg fandt, opdagede jeg dog at der var mere sukker i end mel. Det virkede lidt forkert for mig, og jeg har derfor fået denne opskrift bikset sammen i stedet:

3 æg

150 g sukker

150 g mel (både hvedemel og sigtet speltmel fungerer)

2 tsk. vaniliesukker

1 tsk. bagepulver

50-75 g smør (jeg bruger altid flydende Becel)

2-4 modne bananer

50-100 g hakket chokolade, alt afhængig af hvor meget man foretrækker 😉 (Jeg elsker at chokoladen er blandet i dejen, men jeg ved, at andre foretrækker chokoladen på toppen af kagen. Det er derfor helt frit hvad man vælger 😄

Fremgangsmåde

Det lækre ved denne opskrift er, at alle ingredienserne bare skal røres sammen 👍. Hos mig foregår det i min Kitchenaid røremaskine. Når det hele er rørt sammen til en ensartet masse, fordeles dejen i en rugbrødsform, og bages ved 175 grader i 55 min.

Tidsintervallet kan dog variere fra ovn til ovn, da jeg fandt ud af vores ovn kunne gøre det på 45 min ift. vores gamle. Så sæt lige uret til omkring 40-45 min, og vurder bagetiden ved et stikke en gaffel ned i midten af kagen. Klistrer dejen til gaflen skal den have lidt mere, men slipper kagen gaflen er banankagen færdig 😄

OBS! ved flere bananer kan kagen godt virke lidt mere klistret, men stik forskellige steder, og vurder derfra.

Håber i kan lide den ligeså meget som jeg, god fornøjelse!

/Sanne 

Likes

Comments

Mode & skønhed

Okay indrømmet, jeg var ellevild med ideen til at starte med. Hvorfor? fordi det skaber struktur. Noget at forholde sig til. Retningslinjer som umiddelbart er lette at holde sig til, men også meget firkantede.

Jeg er vild med hele oprydningen af garderoben, hvor jeg med en blanding af capsule principperne og oprydningseksperten Marie Kondo gennemgik hvert et beklædningsstykke med hård hånd i bedømmelsen af, om jeg virkelig brugte tøjet og om det skabte glæde i mit liv. Lidt men godt er noget jeg forsøger at holde mig til omkring alt i livet - om det kommer til mad, smykker, make up eller mit tøj. Jeg ønsker kun det nødvendige og at det jeg har betyder noget for mig og kan bruges på kryds og tværs.

Der hvor capsule wardrobe principperne gik galt for mig rent praktisk er, at tallet for max antal genstande i klædeskabet fra start til slut har været dybt urealistisk. Måske er det bare min dårlige sans for at kreere forskellige styles med de samme genstande, men i et land som Danmark, hvor vejret er forskelligt hele året, er der også behov for forskellige stykker beklædningsdele til at dække alle aspekter af vejret.

Jeg har læst at nogle anvender Capsule principperne ved at vælge max antal beklædningsdele, hvorefter de gemmer de resterende dele væk indtil næste periode - dvs. 3 måneder efter. Det forstår jeg simpelthen ikke? Hvis du alligevel har tøjet liggende, hvorfor så ikke også anvende det, i stedet for at lade det ligge i 3 måneder? Det begrænser jo kun dine muligheder for at vælge tøj.

Jeg tror måske principperne er mere realistiske i et land, hvor vejret er mere ensformigt og man ikke har behov for en sommer-, forårs-, efterårs- og vinterjakke - for ikke at glemme overgangsjakkerne imellem 😝. Eller også kræver det bare en virkelig god sans for kreativitet og styling af nye kreationer, så man ikke føler man går i det samme hver dag.

Det jeg heller ikke lige var vild med var, at det kun var hver tredje måned der måtte shoppes. Jeg kan godt li' at når man skal til et specielt arrangement, kan tage ud og finde det helt rigtige. For mig blev det lidt kompliceret da jeg skulle kigge tre måneder frem og se om jeg havde noget pænt at tage på til de kommende begivenheder og hvis ikke, så skulle jeg satme skynde mig ud at finde det lige nu, da det snart var tid til at gå ind i en shoppefri periode.

Med dette siger jeg ikke at man aldrig kan bruge det samme tøj igen til flere begivenheder, men nogle gange er det rart at man kan tage sig god tid til at tjekke de nye styles der er kommet hjem og vælge det helt rigtige.

Samfundets indflydelse

Men vores samfund har virkelig også ændret sig. Der var engang, hvor de nye opdateringer kun kom hjem i butikkerne i takt med at årstiderne skiftede. I dag sker det jo nærmest hver dag at der kommer noget nyt i butikkerne, og selvom vi kun har fire årstider på et år, skifter moden mere regelmæssigt, og kulturen er blevet til en smid-ud kultur, hvor man næsten smider hele sin garderobe ud for hver af butikkernes nyeste modeopdateringer, der opfordrer os gennem tv og sociale medier til, at nu er der kommet noget nyt, og så skal det gamle ud, da det er blevet outdated. En forbrugerkultur, som vores miljø ikke kan følge med til i længden. Jeg synes det er et rigtigt interessant emne, og hvis i vil vide mere, vil jeg virkelig anbefale at se dokumentaren 'Minimalism', der kan ses på Netflix, som beskriver det meget mere.

Nye garderobetiltag

Derfor er jeg gået væk fra Capsule principperne, og vælger i stedet at fokusere mere på at være en bevidst forbruger, der ved hvad der klæder mig, hvad jeg går efter og sammenholder de ønsker med, hvad der er realistisk ift. den jeg er, og den livsstil jeg lever, hvor cyklen f.eks. er et dagligt redskab for mig. Derfor er høje hæle bare ikke det jeg skal købe allermest af.

Bæredygtighed er noget jeg ligeledes gerne vil have med i tankerne når vi snakker tøj. Det bedste ville være at købe tøj i genbrugsbutikker. Dette er ikke lige mig, men jeg vil til gengæld være mere afklaret i det jeg køber, være sikker på at det kan matches med andre dele i min garderobe, passe på det, så det kan holde længere og undgå impulskøb og køb man kun køber det fordi det var på tilbud - har man brug for det så er det jo bare super fedt! hvis ikke så drop det selvom det er et godt tilbud.

Det er svært når ens kultur og samfund generelt presser en i en anden retning, og det kræver tilvænning at være mere velovervejet i hvert et indkøb man gør. Jeg kan stadig komme til at købe en bluse som er mega fed, og noget jeg håber kan komme til at blive en del af min stil, men vi mennesker er vanemennesker - vi følger de samme mønstre og det samme gælder det tøj vi tager på hver morgen. Så pas på at den pæne bluse, kjole eller hvad det nu måtte være ikke ender med bare at hænge og se fin ud i klædeskabet.

Her er mine seneste køb! Efteråret byder på koldere tider, og jeg valgte derfor at købe en lilla (virkelig lækker farve!) poncho/trøje, en orange (så blødt stof) langærmet bluse, en sort lang tætsiddende kjole (som jeg skal have på til et guldbryllup på lørdag) og de fineste to blonde bluser (en kort- og en langærmet), som kan sættes indenunder alle de ovennævnte bluser. Jeg er vist ret langsom ift. brugen af blondebluser indenunder en masse andet tøj, men nu ejer jeg altså to slags! 😍 Den kortærmede skal jeg have på under kjolen på lørdag, og den fungerer så fint med de andre bluser jeg allerede har hængende i skabet. Den langærmede passede super flot under den orange bluse og den lilla poncho. I begge tilfælde skal ærmerne rulles lidt op, så blondeblusen titter ud forneden - det ser så fedt ud! 😄

Alt det her har jeg ikke selv på magisk vis opdaget. I stedet fik jeg hjælp af en mega kreativ og ikke mindst tålmodig ekspedient, som hjalp mig med sammensætningerne. Det kan virkelig anbefales, da man får et andet syn på sin krop, og det tøj den kan bære, og får lov at prøve noget tøj, som man måske ikke selv ville have valgt 👍

Jeg håber alle har det godt i det tøj i har hængende i skabene, og kommenter endelig, hvis i har lyst til at se billeder, hvor jeg har noget af tøjet på 😊

/Sanne

Likes

Comments

Der har efterhånden været ret stille her på bloggen, men nu er jeg tilbage!

Tiden er blevet brugt på hverdagen, hvor tiden bare flyver afsted og så er der også sket et par ting i mit liv.

Min kæreste og jeg har jo som bekendt købt hus januar i år, og vi har efterhånden fået sat et mere personligt præg på huset - i hvert fald udvendigt 😜 terrassen er blevet sat i stand med nye fliser rundt om hele huset og kloakdræn, hvor vandet grundet en lille hældning ryger direkte ned i kloakken i stedet for at lægge sig som små pytter. Et godt indgreb fandt vi ud af, da vejret jo stort set ikke har budt på andet end regn, regn og atter regn ☔.

Vi besluttede os for at vores skur i haven skulle væk, da vi har et isoleret skur i forlængelse af vores carport. Terrassen virker nu meget større, og vi har fået konstrueret højbede, som jeg glæder mig til at plante smukke farvestrålende buske og blomster i engang til næste år. Ligeledes har vi også fået nyt hegn sat op, som ligeledes skal shines op med den flotteste rødbrune maling næste år.

Vi glæder os helt vildt til at få gavn af vores terrasse, hvor vores havebordssæt, grill og smukke blomsterkrukker skal gøre haven endnu mere indbydende og hyggelig 🙏

Et lille før og efter billede af indgangen til vores hus. Som det ses som forskel på billederne er kloakdækslet blev udskiftet, hvor den nyere model er en anelse mindre 👍

Jeg venter lige med før og efter billeder af terrassen på den anden side af huset, da den lige nu er meget bar uden planter, et hegn som ikke helt er færdigt og som skal males. Det gemmer jeg lige til næste år 😉.

Indendørs har vores trægulve fået ny lak, og jeg må sige det har gjort en kæmpe forskel på et let patineret trægulv 👌. Da vi blev spurgt om hvilken lak vi ønskede - en glans 5 eller glans 20 - var vi rimelig meget i tvivl. Fagmandens bedste resultater var dog med en lak i glans 5 og vi er super glade for, at vi fulgte hans råd!

Lakken på vores gulv har højst sandssynligt været en glans 20 - en meget shiny en, som ved lysindfald var meget afslørende i gulvets hakker og stød. Med denne nye glans har gulvet fået et mere eksklusivt look, hvor genskinnet fra solen ikke afslører gulvets hårde liv på samme måde som før - en lettere mak lak kan derfor klart anbefales!

Gulvet på det første billede er af et værelse ovenpå med den gamle lak. Gulvet på billede to er fra vores køkken nedenunder med glans 5. Der er selvfølgelig en forskel i lysinfaldet, men jeg synes solens stråler afslører mere på det første billede, hvor jeg i hvert fald kan se to ridser 😳.

Næste projekt indendørs skal være at få malet væggene i stuen i en super flot mosgrøn nuance, som jeg har tyvstjålet fra en anden blogger - livingonabudget.dk. Farven hedder 'misty le havre' og jeg glæder mig til at vise før og efter billeder, når det engang er blevet malet.


Håber alle har det godt, og nyder efterårets hyggelige nuancer af rødlige, gule blade og en masse regn 😊

/Sanne

Likes

Comments

DIY/hjemmekreationer

Min Familie og jeg var for et par år siden et smut i Skagen. Her besøgte vi det fineste glaspusteri, som lavede de sødeste figurer og super flotte velkomstskilte, som vi bare måtte eje et af.

Velkomstskiltet kom sidenhen til at hænge i vores lejlighed, på døren fra entreen ind mod de resterende rum. Efter vi flyttede i hus, har jeg ikke rigtig vidst, hvad jeg skulle gøre af skiltet, da det på trods af at være super sødt skal fastmonteres med to skruer. Det nænnede vi ikke rigtig at udsætte vores døre for, og jeg har derfor leget lidt med tanken om, at montere den fast på et skærebræt i stedet, og derved gøre det til en velkomstpyntegenstand.

Igår fik jeg endelig købt og samlet (med fars hjælp 😜) en kommode, som står i vores entre, og det var her jeg havde tænkt skiltet skulle være, for at byde vores gæster (og os selv) velkommen i huset.

Sådan blev resultatet, og jeg er vild med det! 👏

Skærebrættet som er lavet i akacietræ fik jeg købt i Søstrene Grene, og jeg er vild med læderstrop detaljen. Kommoden, som er købt i Jysk indeholder nu vores tørklæder/halstørklæder, handsker, huer og en enkelt taske, så de er lige for hånden når man skal ud af døren 😊.

Jeg har siden tirsdag været græsenke, da min kæreste er et smut i Budapest på sightseeing med sin familie. Derfor glæder jeg mig helt vildt til at vise ham resultatet, når han kommer hjem i næste uge. Det eneste vi mangler er et spejl ovenover kommoden og måske en bette plante til at stå på gulvet ved siden af, men det kommer nok med tiden 😉.

/Sanne

Likes

Comments