Godkväll
Idag skötte Hannah ichac så hon red honom men jag fick tränat de andra varsitt ordentligt pass.
Emil var först ut och vi gjorde följande:
Idag var det markarbete på schemat satte upp ett litet kryss i medellinjen och sen 3 bommar varav 2 meter mellan varje samt att den i mitten var upphöjd med sockerbit se bilderna. Red fram i alla gångarter och gjorde mycket lösgörande i ca 20 min sedan var det dags för övningen. Använde sedan denna övning i båda varven i både trav och galopp. Red som på en volt och till en början var han livrädd för bommarna och gjorde tvärstopp och därefter stod jag på marken med hästen i handen haha. Men det gick bra och hoppade upp igen. Fick sen till flera bra omgångar i båda varven i galopp och nöjde mig med det. Travade sedan av och han var supermjuk i kroppen och även svettig. Kortfattat är jag nöjd med passet med lillemil.
På eftermiddagen var det Louiz tur och blev ett lätt dressyrpass med bara trav och galopp på volten samt lite skänkelvikningar som verkligen börjar bli bättre. Blev inte så långt pass ca 30-40 min men imorgon väntas hårdträning så det ser vi fram emot!

På kvällen blir det trevligheter när jag och min pojkvän ska träffa lite vänner hemma och äta tacos, mums!
Kommer mer update imorgon, ha en bra kväll 🌸

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Är nu hemma och fått i mig lite lunch, stallet klart och Emil riden. Blir tillbaka till stallet senare för ett dressyrpass med Louiz samt insläpp av alla hästarna. Idag fick det bli lite spagetti och köttfärssås till lunch, bästa jag gjort.. så gott 🍝mer om ridpasset med Emil i ett annat inlägg 🐴

Likes

Comments

Stallet klart och kl är strax 10, nu blir det lägga fram bommar och sedan rida Emil!
Blir lite galoppbommar hade jag tänkt mig och sen blir det hem och äta lunch 🐴

Likes

Comments

Godmorgon har precis kommit till stallet och ska släppa ut alla 14 hästar och ska sedan fixa stallet. Alla hästar ska ridas idag med Hannah rider Ichac så jag ska endast rida Emil och Louiz. Louiz ska gå ett dressyrpass och Emil ska få gå över lite galoppbommar, spännade :)

Nu vill hästarna ut så mer update sen <3

Likes

Comments

Hej!

Tänkte göra ett lite annorlunda inlägg och det handlar om den stora frågan, FODER! Tänkte berätta vad mina hästar äter på ett dygn och från vilket märke + vilka sorter.

Jag använder mig av hästfodret Aveve och är super nöjd. Innan dess hade jag krafftgrov pellets och en saracen improver mix (musli) till Louiz samt mineraler och lucern.

Idag får mina hästar bara foder från Aveve bortsätt från hösilage, mineraler och lucern. Jag använder följande:

- Balance mix

- Sport mix zero

- Rs mustang röd

- Lucern

- Recup mash

Detta är de produkter som jag använder och hästarnas foderstater är följande: 

Louiz äter 10-11 kg hösilage per dygn, 2 kg balance mix, 1 kg sport mix zero & 1 dl mineraler

Emil äter 8-9 kg hösilage per dygn, 1 kg balance, 0,5 kg lucern hackstrå & 1 dl mineraler

Ichac äter 9-10 kg hösilage per dygn, 2 kg balance mix & 1 dl mineraler

Recup mash är ett tillskottsfoder som jag ger efter hård träning både som belöning och för snabbare återhämtning, ibland lägger jag även till extra elektrolyter. 

Rekommenderar verkligen detta märket, har sedan jag började använda det sett stora skillnader på hästarna och de har en högre energi och har dessutom lättare att sätta muskler, speciellt Louiz har blivit betydligt grövre, så kul! 

Hoppas detta var intressant, ha en bra kväll <3
Likes

Comments

Hej! 

Igår var det dags för veckans Lena träning och det gick bra. Vi fortsätter och utvecklas för varje träning som går och vi har äntligen börjat träna mer rörelser nu. Vi har nu börjat träna LA rörelser såsom galoppfattningar från skritt, skänkelvikningar och förvänd galopp. SÅ kul med hans utveckling och det går verkligen framåt. Det är en väldigt kul känsla att utvecklas så med honom då jag som ni vet haft honom sedan han var 3 månader (hämtade honom vid 6 månaders ålder). Känslan att ha gjort allt "själv" samt hjälp av främst Lena ​är det super kul och därför roligt att dela med sig av det. 

Framtida målen med Louiz är att till våren starta LA klasser samt i sommar börja öva MSV rörelser för att KANSKE kunna starta det till senhösten!! Så spännande men samtidigt så kul. Louiz är verkligen en stjärna. 

Här kommer en väldigt kort snutt från lektionen filmandes med mobilkamera så dålig kvalite men ändå kul att visa lite hur han se ut i dagsläget :) 

Ha en bra kväll 

https://www.youtube.com/watch?v=KwmlE2X6Cas

Likes

Comments

Hej!
Mycket har hänt sedan sist. Nytt stall och nya förutsättningar för min satsning. Idag har alla tre hästarna trimmats. Fick hjälp av Hannah med Ichac så red jag Louiz och Emil själv. Gick kanon, Louiz alltså... vilken häst!!! Han var helt underbar idag!

Idag var det även dags för Ichac att klippas så han fick en helklippning och ett bad, nu ser han ut som en riktigt tävlingshäst!! Kolla så snygg han blev🐴
Imorgon är det jobb 9-19.30, alltså vilodag för Louiz och Emil. Hannah rider nog Ichac imorgon också!
Sedan blir det trim på onsdag med, ha en underbar kväll ⭐️🐴

Likes

Comments

Godmorgon!
Gårdagens ridpass med Louiz gick fantastiskt bra. Red först ut en 30 min skrittrunda för att sedan rida ett lagom länge pass i paddocken. Han skötte sig super och han kändes super fräsch. I helgen är det tävling, spännande. Vi ska bara rida en LB:2 för att öva på att tävla samt få rutin. Idag ska vi åka till en annan klubb och rida i dressyrstaketet så får vi se vad han tycker om det. Idag ska både Ichac och Louiz trimmas. Ichac får dock gå dressyr hemma :)
Ha en bra dag🌸

Likes

Comments

Hej!
Är just nu ute med ichac på ett ordentligt konditionspass ute i skogen. Super fint väder och ca 12 grader 🙈
Uppdaterar senare om resten av dagen och onsdagens träning med Louiz!
Ha en fin dag ⭐️⭐️

Likes

Comments