Ja de är så här de blir när man börjar blogga. Går av bara farten ett tag och sen försvinner lusten. Så vi skriver väl lite så de inte står helt still!

Huset däremot står inte still. Allt är målat och klart, en altan är byggd och lampor är uppsatta runt om huset. Nu är vi nöjda med utsidan för det här året. Nästa år blir den stora altanen byggd är de tänkt. Planeringen ska strax börja inför hur vi vill ha bygget.

Insidan. Lite semester måste man ändå ha när vi gjort så mycket ut. Men nu har det målats om i vårt sovrum och imorgon går bilen mot Ikea för att köpa nya garderober. De gamla garderoberna fick man dyka in i och säga massa fula ord innan man fick tag i det man va ute efter. Nu ska det vara lådor att dra ut och bra lösningar på garderoben. Ska bli spännande!

Mitt liv då. Jo, jag blev sent antagen på förskollärarprogrammet. Hur roligt och spännande som helst. Men också super slitigt och förvirrande. Fick i alla fall godkänt på mitt första paper fast jag va sent antagen och alltså missat massor från dom första föreläsningarna. Blev såklart skit glad! Nu är de bara att kavla upp ärmarna och läsa mig igenom dom andra kurserna också.

Likes

Comments

Alltså wow! Min karl är faktiskt bäst. Igår hade han målat klart hela grunden på huset. Skit snyggt! Inte för att skryta men jag har faktiskt också varit med och målat på huset, men inte alls lika mycke som han har slitit. Är så glad att han inte är en person som börjat på nått nytt så fort de blir tråkigt. Utan de ska bli klart innan man börjar på något annat.
Kommer snart före och efter bilder!

Nu är de dags snart för dom där altanerna. Vi får se om vi bygger båda i år. Men tror de lutar åt att vi bygger söder altanen i år och den inglasade altanen får vänta tills nästa år. Vi vet på ett ungefär hur vi vill ha den, men inte helt hundra med exakt hur. Så de är nog bra att vänta med den så att den blir så som vi vill.

Likes

Comments

Nu är teglet äntligen målat. De har den i och för sig varit någon vecka nu. Bara grunden kvar. Längtar tills de är klart. Blir så fint!
Men nu då? Planering av altanen på baksidan har satt igång. Små diskussioner hemma. Ska mäta upp med snöre så att vi vet på ett ungefär hur stor den ska vara. Spännande! Söder altanen har vi klart för oss. Tror jag i alla fall! Kommer ungefär se likadan ut som den är idag, men vi höjer upp den lite och gör stor trapp ner till gräset. Blir toppen de!
Skulle vara trevligt med en ny ytterdörr också. Man vill bara ha och ha. Herregud, om man bara kunde köpa utan att bry sig. De är stora drömmen. Kunna handla utan att kolla prislappen på saker och ting.

Likes

Comments

De har målats för fulla muggar hemma. Äntligen är vi snart klara! Sista väggen kvar på garaget bara. De är inte så mycket tegel där som tur är. Sen blir de till att måla grunden svart. Då har vi ett svartvit hus. Så fint blir de!

Hade en liten tjej hemma i helgen som hjälpte till att måla också. Så himla duktig!

Likes

Comments

Fick helt plötsligt panik över vad saker och ting kostar. Va hemma hos en bekant som berättade att deras trall kostade 15 tusen. Min hjärna började gå på högvarv. Vad kommer inte då våra altaner kosta? Vi som ska ha två dessutom. Å gud, tänk bara den som ska bli inglasad och fin. Vi lär ju börja skita pengar snart
Och de här med jobb för mig i höst ser mörkt ut. Har mitt Mary Kay, nu är det högtid att börja ta de till nästa nivå. Jag ska börja satsa mer på ledarskapet och göra mig en karriär inom härliga Mary Kay. Nu är det dags!
Den drömmen ska bli sann och på så sätt kommer drömmarna om huset också bli sanna.

Likes

Comments

View tracker

Nu står jobbhelg på schemat. För mig är det jobbhelg på transporten och för Mange blir de jobbhelg på huset om vädret tillåter. Han borde få en medalj för att han är så duktig och inte ger upp målandet. Mitt tålamod försvann för längesen när det kom till att måla teglet.

Tänk nu är halva huset målat! Wow, altanerna är alltså inte så långt borta längre. Herregud, nu ska mitt huvud försöka få in hur dom ska se ut också. De är inte lätt att vara min hjärna nu för tiden.

Har ni sett filmen Insidan Ut? Har på riktigt börjat tro på att det är små gubbar som styr min kropp. Glädje, vemod, ilska, rädsla och vemod. Då tycker jag att inredningsarkitekten kan få en plats där uppe på huvudkontoret! Det är verkligen dags för massa idéer och nytänk nu. Kanske borde handla en massa inredningsmagasin för att få hjärnkontoret att börja fungerar ordenligt. Eller det kanske är någon som kan komma hem till mig och inreda? Men bara om jag får den där enkla stilrena stilen svartvit. Lite less is more är nog mitt motto.

Likes

Comments

Status på huset är att måla om allt tegel nu.
Mange är verkligen super duktig! Va väldigt rädd för innan att de skulle bli halvdant och att de inte skulle färdigställas. Men tror jag har hittat en karl som är som min pappa. Allt ska gå fort och allt ska va ordentligt och klart!
Förra veckan hade han smått panik för att de knappt gick att måla. Som sagt den svenska sommaren! Igår måla han klart en kortsida på nolltid. Och lite smått är kvar så som runt fönster och längst upp som går ihop mot trät. Men där måste vi täcka ordentligt först så att vi slipper måla om allt trä mitt i allt.
Verkligen hur bra som helst! Jag däremot är inte så duktig. Har inget tålamod för de där. De pillriga gillar jag i sånna fall. Så ska ge mig på att ta runt fönstrena. Men ger lätt upp om de tar hundra år. Aja! Får stå för mat och sånt istället.

En bild från när han började måla teglet. Ska bli mer duktig på att ta foton på allt vi gör.

Likes

Comments

Äntligen har jag fått det lite mysigt i vardagsrummet i källaren. Kan ju som sagt ta tid. Men nu känns det här rummet rätt klart för nu i alla fall. Det blev mattan, som jag skrev om tidigare, och en ny lampa. Saknas ett litet bord bredvid fåtöljen, sen är jag hyfsat nöjd. Slänger in en bild på hörnan, mattan får ni se när herrn inte sitter i soffan och kollar EM.

Har smått börjat få panik över att vi inte har börjat göra om inne än. Vi har gjort en to do list där utsidan står som prio ett nu när de är sommar. Men vilken jävla sommar! Som vanligt är de regn regn regn. En sida har Mange hunnit måla, de är ju bra. Men han har myror i brallan här hemma när de inte går att göra så mycket. Vill väldigt gärna börja riva inne, speciellt den där förbannade garderoben man får krypa in i för att hitta de man vill ha. Men börjar man på flera ställen samtidigt är jag rädd för att allt blir halvdant. Har ingen lust att få hit arga snickaren direkt.
Hoppas vädret vänder snart!

Likes

Comments

Hade en fantastisk kväll igår med härliga tjejer. Tror inte jag har skrattat så mycket på länge. Tack tack tack! Magmusklerna fick verkligen jobba och då kan man med gott samvete trycka i sig tre rätters. Hade självklart tränat innan också så att jag riktigt kunde äta. Vem försöker jag lura nu? Ha! Jag äter vad jag vill när jag vill. Klart man tänker på vikten men när de är så god mat kan man inte tänka på den!

Förrätt: heta kycklingvingar som brann i käften.
Huvudrätt: svingoda hamburgare, medium perfekt stekt! Hetröra som dressing. Gillar när det brinner tydligen.
Efterrätt: vitchoklad- och oreocheesecake som va hållkäften god.

Toppen mat helt enkelt!!

Likes

Comments

Orkidéer har aldrig varit min grej. Dom har blommat super fint när dom är nyköpta och sen är dom stendöda. Men nu! Nu har dom hållit sig super länge och till och med blommat om. Tror dom trivs i vårt hus. Bra fönster och bra ljus på dom.

Måste också kolla vad för slags blommor som blommar vid våran entré. Magnus tror att dom som bodde innan har varit smarta när dom satt blommor där. För de är alltid något nytt som kommer upp när de andra dör. De svåra är bara att försöka behålla dom fina blommorna. Vet ju inte exakt vart dom är sådda så att man kan gräva upp dom och sätta nån annanstans. Tur att jag har en florist till kompis som kommer på söndag. Då kan de bli ett prov för henne att säga vad för blommor vi har. Spännande!

Likes

Comments