​För bara en liten tid sedan fick jag det otroligt fina erbjudandet att blogga hos Homespo som drivs av Emilie och Rebecca. Det tog mig ungefär tre sekunder av tankeverksamhet innan jag tog ett glädjeskutt här hemma och sedan skickade iväg ett rungande "jaaaa gärna" till Emilie och Rebecca. 

Det känns helt fantastiskt att få lov att vara en del av Homespo och jag ser verkligen fram emot att blogga här. Och så ser jag ännu mer fram emot att ni alla hänger med, fortsätter att hålla koll på vår vardag och samtidigt spanar in allt annat ljuvligt som finns på Homespo. 

Här ---> Välkomstintervju <--- hittar ni en rykande färsk välkomstintervju med mig. 

Här ---> Bloggen <--- hittar ni nya bloggen. 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Helg

I fredags, efter trippen till Ikea, rymde jag och loppan ut till päronen i Hällevik. Maken har fått jobba ostört i huset i helgen och vi har vilat öronen från sågverk och hammarslag.

Trots lite bitiga vindar och massor av moln på himlen så har vi spenderat flera timmar på stranden varje dag. Visst längtar man efter lite riktiga sommarvindar, men för en ytterst gravid kropp (snart v 40!) så var just detta vädret ljuvligt ändå.

Och i huset har det hänt massor. Men mer om det senare, nu ska jag snart sätta mig i frisörstolen hos Malin och få ännu mer avkoppling. 


Likes

Comments

Bebissaker

När Anna och Oskar kom förbi en snabb vända förra helgen så hade de med sig ljuvliga presentpåsar från Livly. 

I påsarna gömde sig fantastiska hårrosetter till loppan och söt mössa med tillhörande tossor till kommande bebisen. 

Nu - ska jag ta med mig bonusfar till Ikea för att köpa golv till vinden. Vem som ger sig iväg till Ikea, som ligger en bra bit härifrån, gravid i v 39..? Ja, det gör visst jag. 

Likes

Comments

Mat och sånt, Vardag, Hemma

Jag har nog (flera gånger) erkänt mina icke så gröna fingrar, men också att jag i år bestämt mig för att lyckas. I alla fall med ​något​. Så här hemma har det odlats, med den allra största kärlek och omsorg, tomater, chili, smultron och jorddubbar. 

Jordgubbarna ligger nog nästan allra närmast hjärtat, både för att det är så vansinnigt gott men också för alla barndomsminnen som flödar fram av att kunna gå ut i trädgården och plocka från egna plantor. 

Och ser ni..? Fina små röda gubbar har nu börjat dyka upp. Både loppan och jag stod med hänförda ansiktsuttryck tidigare idag och tog sedan, mycket högtidligt, det första smakprovet


Likes

Comments

Sommar, Vardag

Igår lyste solen med sin frånvaro och vindarna var minsann ganska så kalla. Men vad passar då bättre än att bli varm i kroppen av en fotbollsmatch tillsammans med dottern?

Så vi tog på oss fotbollskläder och gick bort till en närliggande skola. Vanligtvis brukar vi bara kunna låna deras grusplan på helgerna men nu när det är lov är det ju ledigt nästan jämt - tur för oss!

En utmärkt uppladdning inför kvällens premiärmatch för Sverige i EM. Även om det nu kanske gick si så där…

(ja hennes pappa har gett henne en sommarpresent i form av fotbollskläderna…) 

Likes

Comments

Mat och sånt, Sommar

​Det finns få saker som jag tycker är så gott som bakad potatis. Jag njuter gärna av det i vanliga fall också, men under denna graviditeten (precis som förra) så har jag verkligen inte kunnat hålla mig ifrån det. Jag tror att jag kan ha ätit bakad potatis ungefär en gång i veckan…

Så de där kilona som ligger utöver vad graviditeten i sig väger vet jag precis vad jag ska "skylla" på. 

Loppan gillar inte riktigt röror eller när man blandar ihop mat för mycket så för hennes skull så gjorde vi en skål med varje tillbehör lite mer frånskilt från varandra. Så tog vi föräldrar en skål med ost- och skinkröra med sting av grön chili vid sidan om. Slurp!

Likes

Comments

Mat och sånt, Helg

(Det gick bra i fredags, även om det kom en liten tår krypandes när min lilla familj kom och hämtade mig på kontoret och det därmed var dags att släcka lampan för sista gången på några månader)

Under kvällen igår tog vi oss ut till Hällevik och gick på Dagmars Hamnkrog tillsammans med Max och Carro. Den ursprungliga planen, och kanske anledningen till att vi tog oss till just Dagmars, var för att Anna och Oskar var nere från Stockholm.

Då vårt hem just nu är av det rörigare slaget så bestämde vi att de skulle sova ute i min mammas gäststuga. Och för att Max och Carro, dit vi skulle på middag allihopa från början, skulle slippa med allt jobb så kom vi på att också äta ute i Hällevik.

Nu blev det tyvärr så att Anna och Oskars lilla Alexander blev sjuk och de begav sig (så klart) därför hemåt mot Stockholm mycket tidigare än planerat. Så Max och Carro fick helt enkelt stå ut med bara oss.

Hade det inte varit för de kalla vindarna så hade vi stannat mycket längre för det var god mat och mysigt att sitta precis ute vid havet med båtarna precis intill. Istället packade vi ihop och avslutade med en godisskål hemma hos oss (mitt i all byggkaos).Likes

Comments

Vardag, Gravid

Hur det känns att åka tågpendla in mot sin sista arbetsdag på 14,5 månader? (Med något lite gästspel där mellan i och för sig)

Ja... Det känns faktiskt lite konstigt. Hur ska vardagen se ut nu? Jag ska alltså inte träffa kollegorna måndag till fredag längre då?

Det är också en skön känsla. Jag erkänner att det har varit en påfrestning de sista veckorna och kroppen är liksom mör. Foglossningen sprider sig varje dag och det har varit svårt att hitta samma fokus som vanligt. Därför känns det skönt att "bara" fokusera på en sak - vårt liv där hemma - och låta kroppen få lite vila.

Det känns pirrigt. För några veckor sedan fick vi oss en liten skrämselattack eller i vart fall en väckarklocka - vi trodde nämligen en eftermiddag att förlossningen kunde vara på gång. (Falskt alarm) Och då var min spontana känsla "nej, inte nu". Det var verkligen en bra väckarklocka för oss som bygger, jobbar ända in i det sista och har allmänt mycket på gång att just när bebisen kommer - det styr vi inte över. Efter det falska alarmet så har vi förberett oss lite mer här hemma på bebis ankomst och förstått att vi egentligen får vara beredda när som.

Men nu när en milstolpe passeras idag så känns det inte längre "nej" utan bara väldigt pirrigt.

Jag tror egentligen att det är svårt att vara förberedd på vad som komma skall. Många runt om oss passar gärna på att berätta om tvåbarnschocken, tröttheten, att känna sig otillräcklig osv.

Och jag är säker på att allt det där kommer. Men jag är också övertygad om att det kommer en enorm kärleksbomb, att vi återigen ska få uppleva att välkomna ett barn, att få snusa hen i nacken, att uppleva syskonens kärlek och mycket mycket mera.

Nu ska jag försöka avsluta denna något känsloladdade uppsats och hoppa av tåget för att faktiskt göra det jag ska idag - arbeta min sista arbetsdag.

Likes

Comments

Festligheter, Gravid, Underbara dagar

Hade det inte varit för att loppan precis minuten innan i bilen plötsligt sa "vi ska på kalas, med en massa tjejer" så hade jag fortsatt tro att vi skulle ut för lunch på nationaldagen.

Visst, jag tyckte att det var lite märkligt att Andreas tog sig tid för restauranglunch mitt i en ytterst intensiv tid med bygget. Tid för att sitta på restaurang är kanske inte det vi har överskott av just nu i livet, och speciellt inte igår då det var människor överallt i och runt vårt hem.

Någon lunch blev det alltså inte. Istället en hel buffé av goda bakverk, massor av lekar och kärlek.

Så underbart det är att bli kärleksbombad och bortskämd en eftermiddag!

Tack tack fina ni och jag och kanonkulan känner oss (snaaaart) redo för att gå igenom det där magiska på den stora dagen.

Likes

Comments

Allmänt, Hemma, Helg

Maken bygger, dottern tar sin vila i vagnen och efter att jag själv sett om planteringarna och fått i lite nya smultronplantor så slog jag mig ner med en kopp kaffe och sitter just nu och klappar på magen.

Solen har gått i moln, men i ärlighetens namn så passar det mig ganska så bra just nu. (Och vår mitt-i-bygget-stökiga trädgård syns minsann, vi ska försöka råda bot på den med snart)

Och jag undra om det kanske inte anas lite regn..? Vilket hade varit toppen för vår ytterst torra stad där det råder bevattningsförbud p g a låga vattenreservoarer.

Likes

Comments