Som ni kan se så har det hänt en hel del även på utsidan och just nu är det kaos. Planer för trädgården har vi så förhoppningsvis blir det bättre när vi är klara öven om det kommer ta sin tid. Det är svårt att förklara hur vi tänkt genom att kika på dessa bilder så jag får visa er allt efter som det händer saker. En sak kan jag förklara redan nu och det är att det förhoppningsvis ska bli en till parkering här på framsidan. Där dräneringen slutar och bort mot dörrarna ska det förhoppningsvis (säger så då vi inte vet om det är berg under jorden) bli fritt från jord och sten. Då kommer vi kunna parkera två bilar där.

Ska bli skönt att byta panel och sätta in de sista fönstren, lika skönt som att få gjort dräneringen. Det är inte bestämt när det ska ske än men förhoppningsvis i år.

Julia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Uppdateringen har varit väldigt dåligt nu det senaste och så är det självklart inte tänkt att det ska vara. Idag lägger jag upp några bilder på en del i köket som jag inte visat er innan. Ugn, micro, häll, kyl, frys, diskmaskin och vinkyl, dessa vitvaror är allihopa i kopplade. Så nu kan vi laga mat i det nya köket, är så glad och tycker det är jättekul! Och som jag längtat efter diskmaskin! Tusen tack för all hjälp vi fått med el och vatten och tack till min fina sambo som byggt en sådant underbart kök till oss (det gamla köket har redan rivits ut). På bilderna ovan ser ni ugn och micro och i de två skåpen till höger och vänster finns kyl och frys. Det är lite kvar att fixa innan vi är helt klara, bland annat att fixa med ventilationen på vinden till fläkten och att kakla väggen i köket.

Det har även hänt en hel del utvändigt då de håller på att dränera om huset, mer om detta kan ni läsa i ett inlägg som jag lägger ut senare i veckan.


Ha det fint!
Julia

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas ni haft en bra helg, det har jag haft. Den har bland annat bjudit på tårtkurs vilket var super roligt. Fick det i födelsedagspresent av mina vänner, tack så mycket! Får göra ett eget inlägg om detta, så håll utkik i veckan så får ni se bilder på resultatet (lägger upp en bild på instagram ikväll).

Nu tänkte jag skriva lite om bilderna jag lagt upp idag. A blev klar med bänkskivan i veckan och nu är den monterad och klar. Det blev vitoljad ek, precis som köksön och bänkskivan under vitrinskåpet. Bänkskivan matchar även golvet som går i en liknande nyans. Diskhon är en större modell av den som vi har på köksön och kranarna är likadana. Det är skönt att allt börjar falla på sin plats, det är inte mycket kvar nu. På bilderna kan ni också se en av de två hyllorna som vi ska ha mellan de två uttagen ni kan se på väggen. Det blir belysning i det undre. Ni kan också se en till födelsedagspresent och det är den fina skålen som jag fick ihop med en vas och en ljusstake, tack Misha. Ni skämmer bort mig! 

Vi testade att ställa diskmaskinen på plats för att se hur det blev. Den ska få en snickerifront när den är monterad, tror det är den vitvara jag ser fram emot mest att kunna använda. Okej kanske inte riktigt men att diska förhand är inte det roligaste.

I veckan kommer det förhoppningsvis både hända saker ute och inne. Håller er uppdaterade med bilder när det drar igång.

Julia

Likes

Comments

Kranarna till köket har kommit. Vi beställde två likadana och är nöjda med vårt val. Den är inte i kopplad än men vi kunde inte låta bli att prov montera den för att se hur det blev. Den stora diskhon har levererats och ska även den underlimmas till bänkskivan som den ni ser på bilden ovanför.

Julia

Likes

Comments

I onsdags började bokrean (äntligen!) och vad passar inte bättre då än att jag visar bilder på hur det blev när vi flyttade ner våra bokhyllor till källaren. Vad tycker ni? Det var våran kompis Sandra som sa att vi borde testa att flytta ner dem till tv-rummet i källaren. Nu är det några veckor sedan vi flyttade ner dem och jag har fyllt upp dem allt efter som. Är glad att vi flyttade ner dem, det blev en mysig känsla i rummet och vi blev av med ganska många flyttkartonger vilket alltid är skönt. Dock så flyttade vi upp soffan till vardagsrummet så det blev snabbt tomt igen. Bild på det kommer en annan dag.

Julia

Likes

Comments

Här är bilderna från del 2. Den första bilden är tagen den sjunde maj och den sista är tagen den tionde augusti. Även här är det cirka tre månader mellan tagningarna. Det blev en del bilder från trädgården, kunde inte låta bli när jag såg allt grönt. Längtar verkligen till våren, tills när det börjar bli grönt och fint ute igen. Dock hände det inte bara saker med trädgården under dessa tre månader utan även mycket invändigt. Låter bilderna tala för sig själva.

Julia

Likes

Comments

När man kollar igenom bilderna jag tagit så märker man hur hemmablind man blir. För inte länge sedan så levde vi i renoveringskaos (saknar det inte!). Under dessa månader så hände det så himla mycket här hemma. Första bilden tog jag den tredje februari och sista bilden är tagen den sjunde maj. Lite mer än tre månader och mycket han vi med. Vi hade aldrig varit där vi är idag om det inte vore för all hjälp vi fått. Ett stort tack till er, vi är otroligt tacksamma. Detta får bli del 1 av bilder från 2016 så får vi se hur många delar det blir helt enkelt.

Julia

Likes

Comments

Förra veckan åkte vi till IKEA i Helsingborg då A hittade en fin pall till köksön. Några dagar innan detta var vi påväg till IKEA i Kållered när jag såg på hemsidan att de var slut i lager så det var bara att vända om igen. Det närmsta blev alltså Helsingborg och där fanns det tre pallar kvar och det var precis det vi behövde (ödet?!). Köpte även lite andra saker i Helsingborg, bland annat kakel till köket och några knoppar till köket. Nu kan vi äntligen sitta och äta här. Vad tycks?

Julia

Likes

Comments

Inte bara glasälskare som rubriken lyder utan älskar det mesta som har med kök att göra. Det märktes tydligt när jag bar upp alla flyttkartonger med saker till just köket. Inte för att det var en nyhet kanske hehe. Vitrinskåpet är i alla fall fyllt med mina favoriter och mina fina böcker, ja jag råkar älskar böcker också... Perfekt med ett stort vitrinskåp helt enkelt, det rymmer en hel del när det får från bänkskiva och upp till taket. Vi har börjat sätta upp knoppar på luckorna men vitrinskåpet har inte fått på sina än. Återkommer med fler bilder.

Julia

Likes

Comments

I helgen så var det min jobbhelg och världens bästa sambo, A jobbade på flitigt här hemma. Han fixade klart fodret runt våra pardörrar och de två fasta fönstren på vardera sida om pardörren. Även fönstret vid sittbänken fick foder och de sista listerna ska inhandlas i veckan. Är verkligen nöjd med resultatet, har sagt innan att färg gör så mycket när det kommer på plats och samma sak är det med foder och lister. Det blir ett helt annat intryck, ett mycket mer färdigt intryck. På tal om lister så är även golvlisterna på plats. Började foga för spikhålen igår och har lite kvar innan det är klart.

Till något annat kul och det är från i förrgår då våra härliga vänner kom hit och hjälpte oss med elen. Vi är ett bra team tillsammans och fick gjort en hel del. Bland annat nya eluttag, fiberuttag, belysning i vitrinskåp och smygspottarna kom på plats!! Det blev verkligen pricken över i:et. Jag är SÅ nöjd! Tusen tack för all er hjälp. Det här rummet har blivit så mycket bättre än vad vi drömt att det skulle bli. Att detta rum varit tre rum för inte allt för länge sedan är svårt att förstå. Helt klart husets hjärta. Drt kommer förstås ett före, under och efterinlägg när det är klart.

Julia

Likes

Comments