Igår gjorde jag en hemlagad müsli som jag gjort några gånger tidigare. Super god och enkel att göra. Åt den till frukost med turkisk yoghurt och flytande honung. En bra start på dagen helt enkelt. Receptet hittar ni i länken nedan.

(Det bränner lätt så denna gången så sänkte jag temperaturen och hade inne dem lite längre istället.)

https://www.ica.se/recept/hemlagad-musli-360859/

Julia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår var det dags för plåtslagaren att sätta upp mer plåt runt våra fönster och dörrar. Det är lite kvar att fixa innan det är helt färdigt. När all plåt är uppe så ska snickarna fixa foder runt fönstren men efter det så är det inte mycket mer jobb för tillfället (säger tillfället för man vet ju aldrig vad vi kommer på för idéer).

Våra nya källarfönster är också på plats. Så nu är alla gamla fönster borta och det känns så skönt. Likadant känns det att panelen är på plats. Nu kan det regna hur mycket som helst (Skoja! Efter dagens promenad till bussen så känner jag verkligen inte så).

Ha det fint!

Julia

Likes

Comments

Godmorgon!

Här har det hänt grejer i veckan. Panelen är nu uppe runt hela huset och det känns så skönt så skönt. Snickarna har gjort ett väldigt bra jobb, vi är super nöjda med resultatet. Det är lite fix kvar som ni ser, som tillexempel foder runt fönster och dörren på baksidan. Plåtgubben ska komma förbi och göra bläck mm. Sen ska även våra källarfönster bytas ut. Men så mycket mer att göra än det är det faktiskt inte.
Nu gäller det att hålla tummarna att det blir fint väder nu i några dagar framöver så vi kan måla huset. Gaveln mot gatan är klar och framsidan är påbörjad men det är inte ens hälften. Tur att det är kul att måla.

Julia

Likes

Comments

Godkväll på er! Nu är det på tiden att jag visar er några bilder på panelen. Gaveln är färdig och även långsidan som ni kan se här ovan (dock så är den andra bilden ovanifrån tagen innan långsidan färdigställdes). Ni har sett hur det ser ut med våra nya fönster inifrån men inte utvändigt. Här har ni alltså resultatet. Det är svårt att tro att det är samma hus som vi köpte för snart två år sedan (TVÅ ÅR!!!!). Ett före och efter inlägg är påbörjat och kommer självklart när panelen är satt. Idag sattes även vår nya ytterdörr in. Vi valde bort en dörr med fönster och tillslut kom vi fram till den här. Det har även hänt saker på andra delar av huset. Mer om detta i ett annat inlägg (jag kan ju inte avslöja allt på en gång).

Godnatt

Julia

Likes

Comments

Det är alltid något som blommar här i trädgården. När en blomma blommat över så dyker det upp en annan, ljuvligt om ni frågar mig. Just nu blommar höstanemonerna så fint.

Julia

Likes

Comments

I veckan satte A upp foder runt våra nya fönster och vilken skillnad det blir. Jag fortsatte i fönster spåret nu i helgen då jag passade på att tvätta dem mellan skurarna. Även där blev det stor skillnad (ja så smutsiga var dem). Har även fogat för spikhålen och runt om listerna. Hoppas ni haft en bra helg!

Julia

Likes

Comments

Som utlovat kommer här bilder på våra nya fönster, tre i rad. Det är först nu efter någon dag som man vant sig vid att det är ljusinsläpp från den väggen i rummet. Det har varit svårt att föreställa sig (även med plast pyntad med spröjs) hur det skulle bli med så många fönster åt detta håll men vi är väldigt nöjda. Det känns helt rätt och utsikten går inte att klaga på, det känns verkligen mysigt. Ner till vänster ligger mossen som är extra fin vintertid när det är is och upplyst.

Fler bilder kommer under renoveringens gång och självklart när byggställningen är borta och panelen är på. Nu är det inte så mycket mer vi ska göra innan det är dags för snickarna att sätta igång med panelen och byte av de resterande fönstren samt dörrar. Sa till A och mamma att det kommer bli tre dyra fönster för jag måste hålla ännu fler blommor vid liv. Håller tummarna att de blommor jag fått och köpt trivs i våra nya fönster. Fler inlägg med uppdatering av renoveringen kommer i veckan.

Julia

Likes

Comments

Så här såg det ut för någon dag sedan men inte längre. Tegel gaveln är riven och elen till utebelysningen är förberedd (tusen tack för hjälpen!!). Snickarna har varit här och fixat så nu är våra nya fönster äntligen på plats, som jag längtat (hur många gånger har jag inte sagt det?! Längtade lite extra mycket efter att få in dem). Inte nog med att det blev super bra så fick vi platsen tillbaka i garaget vilket var toppen. Vi har även fått in vårt ny gamla fönster i sovrummet (äntligen kan man sova med öppet fönster och höra hur regnet smattrar utanför). Bilder på resultatet får ni i helgen. Tills dess önskar jag er en trevlig helg

Julia

Likes

Comments

Denna bild är tagen av Fastighetsbyrån Varbergs fotograf

Denna bild är tagen av Fastighetsbyrån Varbergs fotograf

Denna bild är tagen av Fastighetsbyrån Varbergs fotograf

Kände att det var dags för ett före under och efter inlägg för vardagsrummet. När jag själv kikar på bilder där folk renoverar så är det alltid lika kul att se före och efter bilder. Så här kan ni se ett gäng med bilder på hur det såg ut här när vi var på visning, när vi var mitt uppe i renoveringen samt hur det ser ut idag. Det ska in tre nya fönster och självklart pyntas till men sen är vardagsrummet färdigt. Självklart blir det fler bilder då. Har lite pyssel på gång i form av gardiner. Jag och Sandra var iväg och köpte mååånga meter (16,2 meter för att vara exakt) tyg samt gardinstänger häromveckan så nu ska här sys gardiner. De ska täcka hela väggen, tror det kommer bli super bra när allt är klart.

Julia

Likes

Comments

Vi har haft en liten uteplats längst upp i trädgården i form av stenplattor. Lite mysigt men vi kände ändå att vi hellre vill ha gräs. Så dessa är nu bortplockade och sparade till altanbygget som vi tänkte börja med nästa år. Vi har tagit bort tre träd (tyvärr plommonträd men de var ingen idé att spara dem) och vi ska ta bort två träd till. Tanken är att försöka framhäva gärdsgård då vi tycker det är fint. Sen ska det sås gräs ända fram mot muren.

Det är planen vi har för trädgården just nu. Det finns mycket kvar att göra men vi har sagt att vi inte ska ha för många projekt igång samtidigt. Lite svårt ibland när man kommer på något bra men samtidigt en bra sak att förhålla sig till.

Ha det bra!

Julia

Likes

Comments