Vi har haft en liten uteplats längst upp i trädgården i form av stenplattor. Lite mysigt men vi kände ändå att vi hellre vill ha gräs. Så dessa är nu bortplockade och sparade till altanbygget som vi tänkte börja med nästa år. Vi har tagit bort tre träd (tyvärr plommonträd men de var ingen idé att spara dem) och vi ska ta bort två träd till. Tanken är att försöka framhäva gärdsgård då vi tycker det är fint. Sen ska det sås gräs ända fram mot muren.

Det är planen vi har för trädgården just nu. Det finns mycket kvar att göra men vi har sagt att vi inte ska ha för många projekt igång samtidigt. Lite svårt ibland när man kommer på något bra men samtidigt en bra sak att förhålla sig till.

Ha det bra!

Julia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Här kommer fler bilder på gaveln vi rivit ner och nu isolerat. Allt är färdigt för att börja montera panel och sätta in ny dörr samt fönster. Detta är bilder på en av husets sidor men det finns ju fler. En av långsidorna är också klar och nu håller vi på med framsidan.

Julia

Likes

Comments

För någon vecka sedan nu fick vi hjälp att koppla in belysningen i det undre hyllan som ni kan se på bilden ovan. Inte nog med det utan även också uttagen bredvid och mer därtill. Blev super nöjd och väldigt glad. Är så tacksam för all hjälp vi fått av våra vänner och familj. Tack ska ni ha!

Julia

Likes

Comments

Semestern är över för denna gång och idag är första dagen tillbaka på jobbet. På tal om jobb så har vi fått gjort en hel del hemma under våra tre veckor tillsammans. Givetvis har vi hittat på flera roliga saker med vänner mellan allt husfix. Det blev lite semester från bloggen men har mycket bilder att visa er så ni kan vänta er inlägg framöver.

På bilderna ovan kan ni se ett av projekten, nämligen fasaden. Vårt hus har gavlar i tegel och långsidor i trä, allt detta ska bort. Vi är färdiga med gaveln ovan (fler bilder på hur gaveln ser ut nu kommer i ett annat inlägg). Vi fick hjälp att riva väggen vilket vi är tacksamma för, tack så mycket! Någon gång i Augusti (förhoppningsvis) kommer våra snickare för att montera panelen på huset. De ska även montera flera fönster samt två dörrar. Längtar otroligt mycket efter detta.

Julia

Likes

Comments

Köpte ett grått ceféset häromdagen. Saknade att ha ett bord och stolar ute. Vi vill inte köp något större bord än innan vi vet hur vi ska göra med trädgården och altanen vi tänkt bygga. Längre fram skulle jag vilja köpa ett stort växthus och då hade detta set varit perfekt att ha i det . Bakgrunden ser dock inte så rolig ut men den ska snart få en makeover.

Julia

Likes

Comments

Det var inte länge sedan vår trädgård såg ut såhär. Det var inte roligt alls och det var jord och gegga överallt. Som ni kan se så var trädgården kaos.

Bilderna ovan är tagna häromdagen, det är alltså så det ser ut i vår trädgård just nu. Är så glad att gräset växt så pass bra som det gjort. Det trodde man nästan inte när det såg ut som det gjorde. Det ligger många timmars fixande bakom detta som så mycket annat. Och all sten.... har att det förr men hur mycket sten kan det finnas i en trädgård egentligen?! En hel del har vi märkt men nu är det inte så mycket kvar. Eller?

Julia

Likes

Comments

​​Min sambo kom hem med god glass häromdagen. Lagom till när A s lillasyster kom på besök. Jag köpte rån och doppade kanten i smält choklad och piffade till det med lite strössel. Vill man göra egen glass så har jag fått ett tips om att testa receptet jag länkar till nedan. Ett bra grundrecept som man kan smaksätta efter eget tycke och smak. Gjorde vaniljglass i helgen och den blev jättegod.

Grundrecept glass

Julia

Likes

Comments

Bakade en banoffee-paj häromdagen, enkelt och väldigt gott (och väldigt sött). Blev bjuden på detta för ett tag sedan nu men har inte testat att göra en själv. Går att servera i portionsform, pajform eller varför inte i ett glas. Receptet jag använde mig utav hittar ni här nedan.

Banoffee-paj

Julia

Likes

Comments

Har visat er bilder på hela köket men inte i en och samma bild. Så här får ni se hur det blev. Listerna runt fönstret kom upp dagen efter jag städade och plockade i ordning för att ta fina bilder, så allt är på sin plats. Dock så har jag inte tagit kort på det än (hade antagligen redan hunnit stöka ner igen). Är så glad över vårt kök, älskar att det är öppen planlösning ihop med vardagsrummet. Även glad över att vi vågade oss på ett grått kök. Det är stort för ni som känner mig vet att jag är lite rädd för färg (men har börjat bli lite mer färgglad av mig tycker jag).

Trevlig helg på er!

Julia

Likes

Comments

Vi grillade hemmagjorda hamburgare häromdagen och vad passar inte perfekt till det om inte picklad rödlök. Sagt och gjort. Resultatet kan ni se på bilderna ovan. Tänkte dela med mig av receptet som består av en 1, 2, 3 lag. Hittade det på mitt kök och länken finner du nedan.

Picklad rödlök

Likes

Comments