I onsdags började bokrean (äntligen!) och vad passar inte bättre då än att jag visar bilder på hur det blev när vi flyttade ner våra bokhyllor till källaren. Vad tycker ni? Det var våran kompis Sandra som sa att vi borde testa att flytta ner dem till tv-rummet i källaren. Nu är det några veckor sedan vi flyttade ner dem och jag har fyllt upp dem allt efter som. Är glad att vi flyttade ner dem, det blev en mysig känsla i rummet och vi blev av med ganska många flyttkartonger vilket alltid är skönt. Dock så flyttade vi upp soffan till vardagsrummet så det blev snabbt tomt igen. Bild på det kommer en annan dag.

Julia

Likes

Comments

Här är bilderna från del 2. Den första bilden är tagen den sjunde maj och den sista är tagen den tionde augusti. Även här är det cirka tre månader mellan tagningarna. Det blev en del bilder från trädgården, kunde inte låta bli när jag såg allt grönt. Längtar verkligen till våren, tills när det börjar bli grönt och fint ute igen. Dock hände det inte bara saker med trädgården under dessa tre månader utan även mycket invändigt. Låter bilderna tala för sig själva.

Julia

Likes

Comments

När man kollar igenom bilderna jag tagit så märker man hur hemmablind man blir. För inte länge sedan så levde vi i renoveringskaos (saknar det inte!). Under dessa månader så hände det så himla mycket här hemma. Första bilden tog jag den tredje februari och sista bilden är tagen den sjunde maj. Lite mer än tre månader och mycket han vi med. Vi hade aldrig varit där vi är idag om det inte vore för all hjälp vi fått. Ett stort tack till er, vi är otroligt tacksamma. Detta får bli del 1 av bilder från 2016 så får vi se hur många delar det blir helt enkelt.

Julia

Likes

Comments

Förra veckan åkte vi till IKEA i Helsingborg då A hittade en fin pall till köksön. Några dagar innan detta var vi påväg till IKEA i Kållered när jag såg på hemsidan att de var slut i lager så det var bara att vända om igen. Det närmsta blev alltså Helsingborg och där fanns det tre pallar kvar och det var precis det vi behövde (ödet?!). Köpte även lite andra saker i Helsingborg, bland annat kakel till köket och några knoppar till köket. Nu kan vi äntligen sitta och äta här. Vad tycks?

Julia

Likes

Comments

Inte bara glasälskare som rubriken lyder utan älskar det mesta som har med kök att göra. Det märktes tydligt när jag bar upp alla flyttkartonger med saker till just köket. Inte för att det var en nyhet kanske hehe. Vitrinskåpet är i alla fall fyllt med mina favoriter och mina fina böcker, ja jag råkar älskar böcker också... Perfekt med ett stort vitrinskåp helt enkelt, det rymmer en hel del när det får från bänkskiva och upp till taket. Vi har börjat sätta upp knoppar på luckorna men vitrinskåpet har inte fått på sina än. Återkommer med fler bilder.

Julia

Likes

Comments

I helgen så var det min jobbhelg och världens bästa sambo, A jobbade på flitigt här hemma. Han fixade klart fodret runt våra pardörrar och de två fasta fönstren på vardera sida om pardörren. Även fönstret vid sittbänken fick foder och de sista listerna ska inhandlas i veckan. Är verkligen nöjd med resultatet, har sagt innan att färg gör så mycket när det kommer på plats och samma sak är det med foder och lister. Det blir ett helt annat intryck, ett mycket mer färdigt intryck. På tal om lister så är även golvlisterna på plats. Började foga för spikhålen igår och har lite kvar innan det är klart.

Till något annat kul och det är från i förrgår då våra härliga vänner kom hit och hjälpte oss med elen. Vi är ett bra team tillsammans och fick gjort en hel del. Bland annat nya eluttag, fiberuttag, belysning i vitrinskåp och smygspottarna kom på plats!! Det blev verkligen pricken över i:et. Jag är SÅ nöjd! Tusen tack för all er hjälp. Det här rummet har blivit så mycket bättre än vad vi drömt att det skulle bli. Att detta rum varit tre rum för inte allt för länge sedan är svårt att förstå. Helt klart husets hjärta. Drt kommer förstås ett före, under och efterinlägg när det är klart.

Julia

Likes

Comments

Dagens uppdatering blir om köksön, har alltid drömt om att ha en köksö och här står den och jag älskar den. Häromdagen när jag kom hem från jobbet så möttes jag av att A gjort klart och monterat den fina bänkskivan med underlimmad diskho. Likt golvet så är även bänkskivan i ek och behandlad så den ska likna golvet, alltså lite vitare. Bredvid diskhon så ska vi ha en induktionshäll och sen blir resterande fri yta, perfekt plats för att hacka bland annat grönsaker. På bild två ser ni att bänkskivan går ut en bit från stommen och där ska vi ha tre stolar. Blir perfekt plats att äta frukost på och även för gäster som kan hänga där när man håller på i köket. I bakgrunden ser ni vårt provisoriska matbord med stolar. Nu äter vi i det nya köket men lagar maten i det gamla, väldigt smidigt att vi kan göra så.

Julia

Likes

Comments

Här kommer ett nytt inlägg om köket. Denna gång blir det med tre bilder på vinkylen i köket. Vi valde att placera den där bänkskivan kommer att sluta. På så sätt nåt man den smidigt från matgruppen och köksön.

Julia

Likes

Comments

Här är två bilder från lördagens projekt nämligen grävning för fiber. Det ska bli skönt att få in fiber i huset, just nu använder vi oss av play och det funkar väldigt bra ändå måste jag säga. Egentligen borde vi grävt för detta i höstas men som har skjutits fram och nu äntligen är det gjort. Det blev ganska många meter och det gjordes på fyra, fem timmar. Som tur var hade vi vädret på vår sida, kallt var det men det regnade i alla fall inte.

Julia

Likes

Comments

Den här vegetariska lasagnen är super god! Fick detta receptet av en god vän för något år sedan och har lagat den flera gånger. Jag tycker det är roligt med variation och jag försöker bli bättre på att få in mer vegetariskt mat i vår kost. Tycker verkligen att ni ska testa att laga denna. Väldigt god att äta med sallad och lite nötter.

Vegetarisk lasagne

Julia

Likes

Comments