Det var inte länge sedan vår trädgård såg ut såhär. Det var inte roligt alls och det var jord och gegga överallt. Som ni kan se så var trädgården kaos.

Bilderna ovan är tagna häromdagen, det är alltså så det ser ut i vår trädgård just nu. Är så glad att gräset växt så pass bra som det gjort. Det trodde man nästan inte när det såg ut som det gjorde. Det ligger många timmars fixande bakom detta som så mycket annat. Och all sten.... har att det förr men hur mycket sten kan det finnas i en trädgård egentligen?! En hel del har vi märkt men nu är det inte så mycket kvar. Eller?

Julia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​​Min sambo kom hem med god glass häromdagen. Lagom till när A s lillasyster kom på besök. Jag köpte rån och doppade kanten i smält choklad och piffade till det med lite strössel. Vill man göra egen glass så har jag fått ett tips om att testa receptet jag länkar till nedan. Ett bra grundrecept som man kan smaksätta efter eget tycke och smak. Gjorde vaniljglass i helgen och den blev jättegod.

Grundrecept glass

Julia

Likes

Comments

Bakade en banoffee-paj häromdagen, enkelt och väldigt gott (och väldigt sött). Blev bjuden på detta för ett tag sedan nu men har inte testat att göra en själv. Går att servera i portionsform, pajform eller varför inte i ett glas. Receptet jag använde mig utav hittar ni här nedan.

Banoffee-paj

Julia

Likes

Comments

Har visat er bilder på hela köket men inte i en och samma bild. Så här får ni se hur det blev. Listerna runt fönstret kom upp dagen efter jag städade och plockade i ordning för att ta fina bilder, så allt är på sin plats. Dock så har jag inte tagit kort på det än (hade antagligen redan hunnit stöka ner igen). Är så glad över vårt kök, älskar att det är öppen planlösning ihop med vardagsrummet. Även glad över att vi vågade oss på ett grått kök. Det är stort för ni som känner mig vet att jag är lite rädd för färg (men har börjat bli lite mer färgglad av mig tycker jag).

Trevlig helg på er!

Julia

Likes

Comments

Vi grillade hemmagjorda hamburgare häromdagen och vad passar inte perfekt till det om inte picklad rödlök. Sagt och gjort. Resultatet kan ni se på bilderna ovan. Tänkte dela med mig av receptet som består av en 1, 2, 3 lag. Hittade det på mitt kök och länken finner du nedan.

Picklad rödlök

Likes

Comments

Igår kom muraren och fogade mellan plattorna så nu är den delen klar. Känns lite overkligt att kakelväggen är på plats. Han som fixade detta har även kaklat och klinkrat badrummet samt hallen. Är super nöjda med det han gjort här hemma. Anton fogade med silikon mot taket och mot vitrinskåpet, en liten detalj som gör väldigt mycket speciellt utseendemässigt. Det ska fogas med silicon mot bänkskivan också men vi ska eventuellt olja in bänkskivan först så det får vänta. 

Igår kväll satte vi upp hyllorna A gjort och självklart kunde jag inte låta bli att piffa till dem lite.

Julia

Likes

Comments

Nu är köket färdig kaklat och vilken skillnad det blev. Det är dock inte första gången jag sagt det men denna gång blev skillnaden väldigt stor. Från en gipsvägg utan färg till kakel. Kaklet och placeringen känns helt rätt. Till veckan så ska det fogas och sedan är den biten klar. Här kommer givetvis upp fler bilder på det färdiga resultatet. Snart kommer det hända fler spännande saker här hemma. Uppdaterar er när vi är igång.

Julia

Likes

Comments

I år har jag förkultiverat basilika och busktomater inomhus och här ser ni resultatet av basilikan. Har två krukor till som står i det andra fönstret (det blev mer än vad jag trodde det skulle bli). Dock är jag glad för det då jag kan laga massa god mat, som det jag lagade härom dagen. En super god sallad med risoni som mamma brukar laga. Till salladen åt vi lax och en grön sås på basilika. Recepten hittar ni här nedanför:

Risonisallad

Grön sås - Gjorde denna på endast basilika, anledningen ser ni på bilden ovanför

Julia

Likes

Comments

Häromdagen köpte A mursten och murade upp runt källarfönstret (det enda som delvis ligger under marknivå). Innan vi dränerade om huset så hade vi en betong (klump?) som höll jorden borta men den valde vi att inte ha kvar. Istället blev det som ni kan se på bilderna ovan. Mycket finare än den stora klumpen vi hade innan. Det har legat en hög med makadam bredvid fönstret sedan de var här och grävde som vi skulle använda för att fylla igen. Dock så räckte inte det utan vi fick köpa ett halvt ton (!!!) till och det var precis att det räckte.

När man kikar på bilderna så blir det väldigt tydligt att vårt hus är i behov av ett fasadbyte och nya fönster. Detta ligger inte långt bort i tiden. Uppdaterar er med inlägg när det börjar bli aktuellt.

Julia

Likes

Comments

Den här busken stod på framsidan men grävdes upp när vi skulle dränera om huset. Nu har vi planterat den på baksidan istället, håller tummarna att den överlever flytten. I samma veva så plockade vi ännu mera sten (känns som det växer sten istället för gräs i vår trädgård, det tar verkligen aldrig slut) och gjorde ett försök att få lite gräs genom att så frön. Lite nytta gjorde det för det har börjat växa litegrann i alla fall. Blir så sugen nu på att fixa och göra fint i trädgården. Nytt inlägg kommer upp snart med bilder på en mur runt källarfönstret som A fixat.

Julia

Likes

Comments