View tracker

Här är två bilder från lördagens projekt nämligen grävning för fiber. Det ska bli skönt att få in fiber i huset, just nu använder vi oss av play och det funkar väldigt bra ändå måste jag säga. Egentligen borde vi grävt för detta i höstas men som har skjutits fram och nu äntligen är det gjort. Det blev ganska många meter och det gjordes på fyra, fem timmar. Som tur var hade vi vädret på vår sida, kallt var det men det regnade i alla fall inte.

Julia

Likes

Comments

Den här vegetariska lasagnen är super god! Fick detta receptet av en god vän för något år sedan och har lagat den flera gånger. Jag tycker det är roligt med variation och jag försöker bli bättre på att få in mer vegetariskt mat i vår kost. Tycker verkligen att ni ska testa att laga denna. Väldigt god att äta med sallad och lite nötter.

Vegetarisk lasagne

Julia

Likes

Comments

Här kommer ett nytt inlägg med bilder på sittbänken som vi har i köket. Den är helt färdigmonterad med lister och sockel och pyntad med två fårfällar som jag fick i födelsedagspresent (tusen tack!). Från fönstret som är vid sittbänken ser vi ner till mossen. Längtar tills det blir minusgrader så vi kan spela lite hockey snart. Vi är glada att vi valde ha en sittbänk just där för det blir väldigt mysigt. Både utseendemässigt i köket och utsikten då såklart.

Julia

Likes

Comments

Monteringen av köket är i full gång och här är dagens bilder Jag lägger ut någon bild i taget så får ni se hela köket när det är klart, vilket inte är så långt bort egentligen. Ser man till det stora hela med allt jobb som gjorts för att få det att se ut som det gör idag i vardagsrum och kök så ser man nu ljuset i tunneln. Förhoppningsvis är köket klart om några veckor. På bilderna ovan ser ni skåpen som finns ovanför frys och micro/ugn. Det fattas ett skåp på bilden och det är skåpet ovanför kylen. På bilderna kan ni även se ventilationsgallret som A gjort. En detalj som gör väldigt mycket för helheten. I veckan väntas jakt efter ugn, micro, diskmaskin och häll. Även efter diskhoar då vi ska ha två stycken, en större och en mindre på köksön.

Ha det fint!

Julia

Likes

Comments

Äntligen så är braskaminen på plats. Vi upplevde den bredare i butiken men blev positivt överraskade när den kom på plats. Ska bli väldigt kul att elda i denna framöver. Innan dess så måste sotaren komma hit och besiktiga den. Det får bli ett samtal som hamnar på "to do" listan för morgondagen.

Ha en fortsatt bra dag!

Julia

Likes

Comments

Här kommer två bilder från vardagsrumsdelen. Förra veckan så blev vi klara med spacklingen och slipningen (evighetsgöra). Efter det var det dags att måla vilket är mycket roligare även om det kan vara lite svårt ibland. I fredags förra veckan lade A in vårt golv. Det är lite svårt att se på bilderna på grund av ljuset och att det är så dammigt. Det är ett ek två-stavs parkettgolv som är matt och vitlaserat. Vi har lagt samma golv i sovrummet och ska ha samma golv i det gamla köket som ska bli ett sovrum. Spottarna är på plats och lyser så fint så fint. Vi valde placeringen fyra, tre, fyra osv och är jätte nöjda med resultatet. Bättre bilder på spottarna kommer vid ett annat tillfälle.

Ha det bra!

Julia

Likes

Comments

Gott nytt år på er! Hoppas ni hade ett bra nyår. Vill passa på att tacka för all hjälp vi fått under året. Vi är otroligt tacksamma. Vill även säga tack till er som kikat in här på bloggen och för alla fina ord om huset. Fortsätter med bloggen såklart, kika in här igen i veckan så kommer det ut en sammanfattning i bilder av 2016 och även hur det går med vardagsrum och kök.

Ha det fint

Julia

  • 370 readers

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas ni haft en riktigt bra jul, det har jag haft. Här hemma har det hänt en del sedan sist jag uppdaterade. A har byggt klart köket, på bilden ovan ser ni de flesta stommarna men inte alla. Vi valde att ha den gråa färgen även på insidan av stommen. När golvet är lagt så kan vi börja montera upp köket. De står mot väggen nu när det spacklas och slipas. Bilden till höger är tagen idag innan vi gav oss på spacklingen och slipningen för dagen.

A's föräldrar var här idag och hjälpte oss spackla och slipa. Tusen tack för hjälpen! Fick gjort en hel del så nu börjar vi se slutet på spacklingen. Förhoppningsvis är det färdigmålat här till veckan.

Här är två bilder till som båda är tagna idag. Den till vänster är i vardagsrums delen. Där hålet är ska braskaminen installeras. Till höger om braskaminen kommer vi ha en tv. På bilden till höger ser ni våra två fönster som sitter i köket. I taket kan ni se håltagningen för takfläkten som vi ska ha i köket.

Likes

Comments

Här hemma händer det grejer ska ni veta. I helgen fick vi hjälp med elen så nu är all el i vardagsrummet och köket klar. Tusen tack för hjälpen! I söndags så började A att gipsa väggarna och han höll även på några timmar igår. Nu är det inte många bitar kvar innan väggarna är färdig gipsade. Näst på tur står taket och när det är gjort är det dags att börja spackla och slipa. Sedan ska det målas och läggas golv. Förhoppningsvis hinner vi med detta innan den 5e januari för då ska braskaminen installeras. Köket som A byggt är klart, på bilderna kan ni se några av alla stommar. Bättre bild på detta kommer när vi har kommit i ordning lite mer här inne.

Ha det bra och glad lucia på er!

Julia

Likes

Comments

Igår morse kom snickarna hem till oss och skulle göra håltagning för våra tre nya fönster som ska sitta i gavelväggen i vardagsrummet och köket. På bilderna ovan ser ni resultatet. Anledningen till att vi gjorde såhär är för att vi ska kunna fortsätta invändigt tills dess att de nya fönstren kommer på plats (som kommer ske någon gång till våren). Det är alltid lika spännande att komma hem från jobbet och se vad som hänt när man vet att det har grejets där hemma. A har även börjat ta hem delar av stommarna till köket, mer om detta i ett annat inlägg.

Julia

Likes

Comments