View tracker

Igår morse kom snickarna hem till oss och skulle göra håltagning för våra tre nya fönster som ska sitta i gavelväggen i vardagsrummet och köket. På bilderna ovan ser ni resultatet. Anledningen till att vi gjorde såhär är för att vi ska kunna fortsätta invändigt tills dess att de nya fönstren kommer på plats (som kommer ske någon gång till våren). Det är alltid lika spännande att komma hem från jobbet och se vad som hänt när man vet att det har grejets där hemma. A har även börjat ta hem delar av stommarna till köket, mer om detta i ett annat inlägg.

Julia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Bakade super goda kolor häromdagen med Melisiaahlberg men det krävdes två satser innan de blev bra. Ingen av oss har bakat kolor innan så vi följde receptet till punkt och pricka men vi lät det koka lite för länge. Eller ganska mycket för länge eftersom första satsen blev lika hård som cement. Det var bara till att göra om och göra rätt, denna gång så gjorde vi kulprov tidigare. Vi lät den koka ca 17 minuter om jag inte minns fel. Den blev utsökt. Ett tips är att strössla lite havssalt på den när den är klar, det blev såå gott. Sött och salt är en bra kombination det. Receptet vi använda oss utan är följande -->
http://www.leila.se/varldens-godaste-smorkola/recept/julbak/index1,21.htm?id=5039

Julia

Likes

Comments

View tracker

Idag har vi haft huset i ett år. Helt otroligt vad tiden har gått fort och vad det hänt saker under året som gått. Man blir lite hemmablind men när man ser tillbaka på alla bilder jag tagit så ser man hur mycket som hänt. Ska fixa ett inlägg med lite bilder men tills dess får ni en bild på vitrinskåpet som är färdigt. Glaset kom häromdagen och igår monterade A på glaset på luckorna och sedan kunde vi inte låta bli att testa hur det såg ut.

Har även ett annat inlägg på gång, nämligen om vårt tak i köket och vardagsrummet. Fick hjälp med elarbete av våra vänner i helgen. Det är rör överallt, tänk vad fint det kommer lysa här inne sen. Men mer om detta i ett annat inlägg.

Julia

Likes

Comments

Häromdagen så kom A hem med två stycken fina skåp. Detta är alltså vårt vitrinskåp och kommer sitta i höjd med bänkskivan och upp till taket. Vi (läs A) testade att koppla in belysningen som är infräst i skåpet och den lyser så fint. Lade även upp en bild där ni kan se hur vitrinluckorna ser ut. I förrgår fick jag även kika på stommarna till vårt kök, istället för vita stommar så har vi valt att ha samma grå som köket.

Julia

Likes

Comments

Här kommer några bilder på hur det ser ut hemma hos oss just nu. Vilken skillnad det blir! Före och efter-bilder kommer såklart när allt är klart. Totalt fyra av våra nya fönster är på plats, två vridbara och två fasta. På den översta bilden så ser ni de som är vridbara och dessa sitter i köket. Snickarna var här i förra veckan och gjorde klart dessa två och igår när vi kom hem från jobbet så möttes vi av en väldigt trevlig syn, nämligen det stora fönsterpartiet med pardörrar. Det var väldigt kul att komma hem och se detta. Roligt att det börjar hända saker igen. Det som kommer ske härnäst är att snickarna ska förbereda hålen från insidan för de tre fönster som vi ska ha på gaveln. Dessa ska inte sättas in nu men på så sätt så vi kan fortsätta med det som är kvar i kök och vardagsrum. Till våren blir det byte av resterande fönster samt panel.

Julia

Likes

Comments

Här är tre bilder som jag tog tidigare idag. A har börjat med vårt kök och hunnit med en hel del. Alla luckor, syliga sidor, lister och socklar är klara och står nu hemma i huset. Igår kom han även hem med de fina hyllorna som ni kan se på bilden i mitten. De är vita och ska sitta på väggen som kommer ha vitt kakel på sig men resterande delar i köket kommer vara i mörkgrått.

Julia

Likes

Comments

Idag vaknade vi upp till den här utsikten. När man ser detta så älskar jag vårt hus och denna plats extra mycket. Jag längtar tills vattnet i mossen har fryst till is för då vankas det hockey med fina vänner. Om några månader så har vi tre fönster ut mot gaveln och då får vi ut ännu mer av denna fina vy.

Likes

Comments

Ungefär 11 månader tog det innan vi fick upp våra första tavlor här i huset. Annat var det i lägenheten, vi han flytta ut innan vi hade fått upp några tavlor på väggarna. Köpte dessa tre ramarna när jag var på IKEA med mamma senast men vi (läs jag) har inte kunnat bestämma oss för vilket motiv vi ville ha. Det slutade med att vi beställde hem dessa från desenio och vi blev väldigt nöjda med resultatet. Den i mitten är en världskarta i grått, den till höger är moln i gråskala och den till vänster är grön skog med moln. Är ni sugna på att beställa posters så tycker jag ni ska spana in desenio.

Julia

Likes

Comments

Jag lagade en god champinjonsoppa för ett tag sedan och här kommer receptet på den. Till den gjorde jag eget vitlöksbröd. Jag köpte surdegsbröd och stekte skivorna i olivolja och sedan blandade jag smör, persilja och vitlök och sedan bredde jag detta på brödskivorna. Väldigt gott måste jag säga er, vitlök är en favorit ingrediens!

Champinjonsoppa

Julia

Likes

Comments