Här kommer några bilder på takfläkten. Det är lite kvar att fixa på vinden innan den är helt klar. Har testat den några gånger och den funkar fin fint. Vi är båda väldigt glada att vi valde just en talfläkt så man ser ut över vardagsrummet samt att man inte hör ljudet av motorn. Väldigt bra belysning är det också. Har truckutbildning på jobbet denna vecka så här har jag suttit nu om kvällarna och pluggat. Perfekt pluggbelysning.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Denna bild är tagen av Fastighetsbyrån Varbergs fotograf

Denna bild är tagen av fastighetsbyrån Varbergs fotograf

Hej på er! Här kommer senaste nytt från huset vid mossen.

Detta rum har varit vårt kök (som ni kan se på de två första bilderna) men vi rev ut det för någon vecka sedan och igår var vi på dumpen och slängde allt. Två vändor blev det. Vi rev även ut masonitskivorna som täckte tak och golv, plastmattan på golvet, lister, ugn och fläkt samt en ljusrosa panel vi hade på en av väggarna. Väldigt skönt att det är utrivet. Nu kommer det inte hända så mycket mer med detta rum på ett tag framöver. Rummet kommer tills dess att vi fortsätter användas som förråd men när vi är färdiga så känns det som det kommer bli vårt sovrum.

Godnatt

Julia

Likes

Comments

Det är klart!!! De var bara här någon timma på förmiddagen igår och gjorde klart det sista. Det är väldigt skönt att detta är gjort nu. Det kommer bli varmare i källaren och mindre fukt och man vet att vattnet rinner till rätt ställe.

Vi har börjat med att plocka bort mindre stenar (de har säkert kört bort flera ton) och krattat gräsmattan så den blir jämn. Vi han även med att så lite gräs. Har lite kvar innan vi är klara men vi vill ha detta gjort så snart som möjligt så vi får en fin gräsmatta tills i sommar. Det ser inte så kul ut nu (fast det har sett värre ut under dessa veckor kan jag lova er) men vi får hålla tummarna att gräset växter till sig fort.

Det kommer bli en nivåskillnad i trädgården (som ni kan se på bild fyra) och längst med denna ska vi ha en mur. Ett projekt som vi ska försöka börja på i år. Tanken är att det ska bli en uteplats på baksidan som går runt mot framsidan av huset och mot gatan men det är inget som vi kommer lägga fokus på i år, om inte längre än så. Som ni ser på sista bilden så var det inget berg utan en väldigt stor sten så nu får vi plats med våra två bilar vilket är perfekt.

Ha det fint och trevlig helg på er!

Julia

Likes

Comments

Som ni kan se så har det hänt en hel del även på utsidan och just nu är det kaos. Planer för trädgården har vi så förhoppningsvis blir det bättre när vi är klara öven om det kommer ta sin tid. Det är svårt att förklara hur vi tänkt genom att kika på dessa bilder så jag får visa er allt efter som det händer saker. En sak kan jag förklara redan nu och det är att det förhoppningsvis ska bli en till parkering här på framsidan. Där dräneringen slutar och bort mot dörrarna ska det förhoppningsvis (säger så då vi inte vet om det är berg under jorden) bli fritt från jord och sten. Då kommer vi kunna parkera två bilar där.

Ska bli skönt att byta panel och sätta in de sista fönstren, lika skönt som att få gjort dräneringen. Det är inte bestämt när det ska ske än men förhoppningsvis i år.

Julia

Likes

Comments

Uppdateringen har varit väldigt dåligt nu det senaste och så är det självklart inte tänkt att det ska vara. Idag lägger jag upp några bilder på en del i köket som jag inte visat er innan. Ugn, micro, häll, kyl, frys, diskmaskin och vinkyl, dessa vitvaror är allihopa i kopplade. Så nu kan vi laga mat i det nya köket, är så glad och tycker det är jättekul! Och som jag längtat efter diskmaskin! Tusen tack för all hjälp vi fått med el och vatten och tack till min fina sambo som byggt en sådant underbart kök till oss (det gamla köket har redan rivits ut). På bilderna ovan ser ni ugn och micro och i de två skåpen till höger och vänster finns kyl och frys. Det är lite kvar att fixa innan vi är helt klara, bland annat att fixa med ventilationen på vinden till fläkten och att kakla väggen i köket.

Det har även hänt en hel del utvändigt då de håller på att dränera om huset, mer om detta kan ni läsa i ett inlägg som jag lägger ut senare i veckan.


Ha det fint!
Julia

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas ni haft en bra helg, det har jag haft. Den har bland annat bjudit på tårtkurs vilket var super roligt. Fick det i födelsedagspresent av mina vänner, tack så mycket! Får göra ett eget inlägg om detta, så håll utkik i veckan så får ni se bilder på resultatet (lägger upp en bild på instagram ikväll).

Nu tänkte jag skriva lite om bilderna jag lagt upp idag. A blev klar med bänkskivan i veckan och nu är den monterad och klar. Det blev vitoljad ek, precis som köksön och bänkskivan under vitrinskåpet. Bänkskivan matchar även golvet som går i en liknande nyans. Diskhon är en större modell av den som vi har på köksön och kranarna är likadana. Det är skönt att allt börjar falla på sin plats, det är inte mycket kvar nu. På bilderna kan ni också se en av de två hyllorna som vi ska ha mellan de två uttagen ni kan se på väggen. Det blir belysning i det undre. Ni kan också se en till födelsedagspresent och det är den fina skålen som jag fick ihop med en vas och en ljusstake, tack Misha. Ni skämmer bort mig! 

Vi testade att ställa diskmaskinen på plats för att se hur det blev. Den ska få en snickerifront när den är monterad, tror det är den vitvara jag ser fram emot mest att kunna använda. Okej kanske inte riktigt men att diska förhand är inte det roligaste.

I veckan kommer det förhoppningsvis både hända saker ute och inne. Håller er uppdaterade med bilder när det drar igång.

Julia

Likes

Comments

Kranarna till köket har kommit. Vi beställde två likadana och är nöjda med vårt val. Den är inte i kopplad än men vi kunde inte låta bli att prov montera den för att se hur det blev. Den stora diskhon har levererats och ska även den underlimmas till bänkskivan som den ni ser på bilden ovanför.

Julia

Likes

Comments

I onsdags började bokrean (äntligen!) och vad passar inte bättre då än att jag visar bilder på hur det blev när vi flyttade ner våra bokhyllor till källaren. Vad tycker ni? Det var våran kompis Sandra som sa att vi borde testa att flytta ner dem till tv-rummet i källaren. Nu är det några veckor sedan vi flyttade ner dem och jag har fyllt upp dem allt efter som. Är glad att vi flyttade ner dem, det blev en mysig känsla i rummet och vi blev av med ganska många flyttkartonger vilket alltid är skönt. Dock så flyttade vi upp soffan till vardagsrummet så det blev snabbt tomt igen. Bild på det kommer en annan dag.

Julia

Likes

Comments

Här är bilderna från del 2. Den första bilden är tagen den sjunde maj och den sista är tagen den tionde augusti. Även här är det cirka tre månader mellan tagningarna. Det blev en del bilder från trädgården, kunde inte låta bli när jag såg allt grönt. Längtar verkligen till våren, tills när det börjar bli grönt och fint ute igen. Dock hände det inte bara saker med trädgården under dessa tre månader utan även mycket invändigt. Låter bilderna tala för sig själva.

Julia

Likes

Comments

När man kollar igenom bilderna jag tagit så märker man hur hemmablind man blir. För inte länge sedan så levde vi i renoveringskaos (saknar det inte!). Under dessa månader så hände det så himla mycket här hemma. Första bilden tog jag den tredje februari och sista bilden är tagen den sjunde maj. Lite mer än tre månader och mycket han vi med. Vi hade aldrig varit där vi är idag om det inte vore för all hjälp vi fått. Ett stort tack till er, vi är otroligt tacksamma. Detta får bli del 1 av bilder från 2016 så får vi se hur många delar det blir helt enkelt.

Julia

Likes

Comments