Huset, Renovering

I söndags hade vi vår första och enda husvisning!

Så mycket spänning och känslor det var i kroppen när huset nu skulle visas. Vi har slitit hårt med röjning, städning och fix inför denna dag. Vi ville såklart visa huset när det är som finast, välstädat såklart och inte en massa saker överallt. Jag kan nog villigt erkänna att det ALDRIG varit så rent och fint hemma som det var i söndags.

När visningen väl var klar ringde mäklaren och meddelade att allt gått bra. Det var 35 st par/familjer som kom och tittade, några sa direkt att de inte var intresserade medan några hade visat sitt intresse. Nu fortsatte såklart nerverna att pirra.

Redan samma kväll kom första budet - dock 250 000 kr under utgångspris!

Nerverna började spela oss ett spratt och oron att inte ens få utgångspriset grodde i kroppen...

Som tur var så va inte det fallet utan på måndagen satte budgivningen igång och höll i sig till lunchtid på tisdagen. Det var 6 st budgivare från början och huset ökade mycket i pris! Det var så roligt att ändå 6 st par/familjer mer än gärna skulle vilja bo i vårt hus, sen att det ökade i pris var ju ingen nackdel. Ju mer mer vinst på försäljningen - desto mer tillval kan vi välja till på vårt nya hus!

Slutbudet kom i alla fall vid lunchtid på tisdagen och redan samma eftermiddag träffade vi de blivande köparna och skrev kontrakt. En rejäl vinst kunde vi också glädjas åt 🌟 vilket känns otroligt roligt!

Så detta hus som varit vårt hem och trygghet i 10 år ska nu få nya ägare.

Det är med lättnad, glädje och även sorgsenhet som vi nu ska skiljas från varandra. Vi väljer inte att flytta för att vi inte gillar huset, utan det är mer att vi växt från varandra eller rättare sagt att vi växt ur huset.

Vi har lagt ner mycket tid, pengar och kärlek i huset och på tomten under alla år så det är med en del vemod som vi nu väljer att gå vidare. MEN att bygga ett helt nytt hus och kunna välja och påverka varje liten detalj i huset är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Vi ska nog vara glada att vi ändå bott i detta, äldre hus i så många år för nu vet vi vad vi "behöver" i det nya. Vad som för oss är viktigt att ha.

Den dagen som nycklarna ska överlämnas kommer vara en tuff dag, och med en hel del hormoner på spel kommer det garanteras fällas en eller tusen tårar hos mig, MEN det känns bra med de nya ägarna. Ett yngre par som har lusten och orken att fortsätta vårda huset så att det får finnas kvar i många, många år framöver. 🌟

Likes

Comments

Imorgon är dagen vi jobbat oss fram till... Husvisningen!

Barnen och hunden har varit på jullov i Örebro hela veckan, Mikael har jobbat och sedan röjt och städat på kvällarna. Jag har haft en tuff vecka med lite sömn, onda fogar och inte orkat med så mycket jag velat. Men har lyckats greja en hel del hemma inför morgondagen.

Nu är huset så städat det faktiskt kan bli! Det har nog aldrig varit så rent som det är nu. ☆

För att kunna slappna av lite grann bestämde vi oss för att sova på hotell inatt. Jag hade definitivt inte sovit bra hemma inatt, stressat över obäddad säng, smulor i kök osv. Nu är huset tipp topp och vi kan sova gott och njuta i vår helt egna
Premiumsvit på Varbergs kusthotell
och imorgon väntar det bästa, hotellfrukost!

Till visningen imorgon är det hela 42 st bokade... det betyder att närmare 80 - 90 st kommer gå runt och granska vårt hus. Det är rätt skrämmande! Tur vi inte hör vad de har att säga 🙈

Likes

Comments

Bebis, Graviditet

För ett tag sedan träffade jag och Mikael en aurorabarnmorska på förlossningen i Varberg. Vi var där för att prata om den kommande förlossningen. Då jag har en stor rädsla inför förlossningen utifrån tidigare erfarenheter fick vi en bokad tid med en specialistutbildad barnmorska. Hon hjälpte mig och Mikael att förbereda oss inför denna kommande förlossning, det som kändes så bra var att hon inte hade några förutfattade meningar innan vi kom dit utan lyssnade på våra upplevelser och vi kom tillsammans fram till hur vi ska göra denna förlossning till en bra upplevelse.

Då jag ska operera bort livmoder och äggstockar så snart det går efter förlossningen (kan tänka mig att det blir till hösten 2017) pga min ärftlighet för äggstockscancer så vill jag om det är möjligt inte genomgå kejsarsnitt denna gång.
Kejsarsnittet med Alva var en bra upplevelse, även om det kändes mycket skrämmande just i stunden så mådde jag så mycket bättre efteråt, både psykiskt och fysiskt. Så även om det snittet gick bra och även återhämtningen så känner jag inte för att behöva öppnas upp om det inte är absolut nödvändigt.

Men att föda vaginalt skrämmer ärligt talat skiten ur mig! De påstår att andra barnet som föds vaginalt är mycket lättare, går snabbare osv. men jag är livrädd! Livrädd för smärtan som kommer komma, ovetskapen när lillan vill komma ut och rädslan inför att det ska gå för snabbt!

Efter mötet med aurorabarnmorskan väntade ett möte med förlossningsläkaren för att planera inför förlossningen, vill jag ha kejsarsnitt, förlossningskontrakt eller en förlossningsplan?

Planerat kejsarsnitt
Det är något sjukvården helst inte utför då det är bättre för barnet att födas vaginalt och återhämtningen för mamman är ofta betydligt jobbigare med kejsarsnitt, många komplikationer kan uppstå efteråt.
Det kan vara svårt att få igenom ett planerat snitt, men har man goda skäl, medicinska eller psykiska, så kan man få till ett planerat snitt.

Förlossningskontrakt
Är ett "kontrakt" mellan blivande mamman och personalen på förlossningen där mamman kan avbryta den vaginala förlossningen och få kejsarsnitt pga psykiska skäl. Enda kravet är att förlossningen måste ha startat, man måste vara minst 3 cm öppen och förlossningen får inte ha gått för långt, gränsen är svår att dra, men bebisen ska inte ha sjunkit ner i bäckenet för mycket. Det kan då orsaka mer skada för barnet att födas med snitt.
Så även om personalen anser att förlossningen går som planerat kan de inte försöka övertyga mamman om vaginal förlossning om denne bestämmer sig för snitt. Sen kan väntan på snittet variera, bara för att man bestämmer sig för snitt betyder det inte att det sker på en gång.

Förlossningsplan
Innebär att man planerar hur smärtlindring och liknande ska ges. Vad man som förälder vill och vad man vill ha för typ av hjälp från barnmorskorna.

När jag var hos förlossningsläkaren enades vi om ett förlossningskontrakt. Jag kan alltså när som helst (nästan) avbryta förlossningen för att få ett snitt istället. Vi bestämde också om förlossningen inte satt igång innan den 20/2 som är beräknad förlossningsdag ska en ev. igångsättning göras. Detta för att i förebyggande kunna ge en bra smärtlindring och en positiv förlossningsupplevelse för oss.

Det känns bra att ha ett "kontrakt" att kunna utnyttja om jag inte klarar smärtan denna gången heller. Går det att undvika snitt så blir jag mycket tacksam och hoppas återhämtningen blir bättre efter denna (min absolut sista) förlossning, vetskapen att ha "kontraktet i ryggen" gör så jag känner mig lite lugnare inför den kommande förlossningen.

Nu längtar vi efter att ha lilla S hos oss 💜 Just förlossningsdagen längtar jag inte till, men dagen efter när hon ligger i mina armar och att vi alla mår bra... det längtar jag mycket efter!

Likes

Comments

Bebis, Graviditet

Idag har vi gått in i vecka 34 (33+0) och det är 48 dagar kvar till BF (beräknad förlossning). Sen kan lilltjejen bestämma sig för att komma tidigare eller så väljer hon att stanna kvar några veckor efter BF, det kan man inte veta, men det är i vilket fall inte lång tid kvar innan hon är här hos oss. ❤

Hur mår jag nu i gravidvecka 34?

Det går lite upp och ner. Vissa dagar mår jag betydligt bättre än andra, inte lika ont av foglossningen. Medan andra dagar kan jag knappt röra mig då det gör så ont i fogarna. Sömnen påverkas mycket och jag känner mig konstant trött. Tröttheten gör också att motivationen, orken och viljan att göra något är väldigt låg.

Idag var jag hos läkaren för att förlänga sjukskrivningen. Nu sjukskrev hon mig ända fram till förlossningsdatum så det känns skönt att veta att tiden fram till bebis väljer att komma så kan jag ta det lugnt och vila så mycket som krävs för att må bättre.

Likes

Comments