Alva, Graviditet

Efter en kass natt med mycket lite sömn vaknade jag med huvudvärk och tröttheten hängandes över mig. Idag är det min lediga dag från jobbet och tjejerna skulle vara hemma med mig hela dagen. Det är väldigt skönt för både mig och tjejerna att starta veckan med en ledig, lugn och skön dag utan massa måsten. Förutom idag såklart när man vaknar och fortfarande är såå trött.

Jag hade inplanerat läkarbesök på MVC kl 10. Så tjejerna fick hänga en stund på Mikaels jobb medan jag var där. Läkaren sjukskrev mig 50 % i 4 veckor så får vi utvärdera sedan om bäckensmärtorna blivit bättre av att ta det lugnare.

Efter läkarbesöket åkte vi till Kungsmässan och åt lunch, tjejerna lekte även en stund i lekavdelningen, det resulterade i att jag fick nästan 1 timmes "egentid" som spenderades med fönstershopping (ok en klänning fick följa med hem, men det var allt😉).

Kl. 13 var det dags för Alvas 3 års besök hos BVC. Inga problem där, men vi blev tillsagda att sluta med både nappen och vällingen för nu är hon så pass stor. Nappen har vi börjat prata med Alva om att det är dags hon slutar med, men vi har inte gjort slag i saken ännu.
Vår tanke är att försöka på samma sätt som när Freja skulle sluta med nappen, då åkte vi till leksaksaffären och så fick hon välja vad hon ville i affären och sedan betala med napparna i kassan... Det gick så bra, men Alva är aningens mer bestämd än Freja så vi får förbereda oss på en tuff tid framöver.

Sköterskan på BVC rådde oss även till att sluta med välling, både på kvällen och natten... och såklart vet jag att hon inte "behöver" välling längre, men även där en vanesak. Alva är riktigt bestämd när hon vaknar på natten och ska ha välling innan det ens går att somna om. Vi försökte för någon vecka sedan då vällingen var slut och hon verkligen inte kunde få på natten, det resulterade i att hon var vaken i 2 timmar.

​Vi får väl helt enkelt (!) bara bestämma oss att nu är det slut... Lär inte kunna förvänta mig mer sömn under de närmaste nätterna. 

Likes

Comments

Byggprocessen, Familj, Husbygge, Huset

Idag var dagen då vi åkte in till husleverantören och faktiskt skrev på kontraktet för bygget av vårt drömhus.
Alla de stora besluten är klara och nu återstår bara resten 😱

Hjälp vilken resa vi har gett oss in på!

Huset vi valt kommer från LB-hus. Optimal 161 heter modellen och den är väldigt ny i deras sortiment, lanserades i maj i år. Det är således inte många som byggt just detta otroligt fina hus ännu.

Ovan ser ni den välkomnande entrén där vi valt till en extra ingång till groventrén i stället för fönstret som är till vänster om entrédörren. Skönt att kunna hänvisa smutsiga hundar, barn och män genom den dörren, medan jag kan använda finentrén 😉

Baksidan som ni ser ovan kommer ha en underbar utsikt över ängarna och fälten. Huset är som gjort för att passa in på vår tomt.

Poolen är ett måste enligt Freja! Finns den med på bild så måste den ju ingå?! Ett framtida projekt kanske.
Vi har valt till de stora fönsterpartierna som bilden visar och även de små fönstren som är överst till vänster i bild. Där ligger vårt framtida vardagsrum som vi valt ryggåstak till för känslan av extra rymd. Kommer bli så galet fint!

Liggande vit panel och ett ljusgrått tak är färgsättningen ute.

Ovan ser ni planritningen på huset. Det är ett enplanshus på 160 kvm. Barnen får en helt egen "flygel" med exakt lika stora sovrum och allrum som de får ha tillsammans. Köket blir husets mittpunkt och vardagsrummet kommer bli så fint och luftigt med ryggåstak. Klädkammaren från föräldrasovrummet har vi en tanke på att göra om till "kontor". Det finns möjlighet till det i alla fall.

Det vi fastnade mest för med det här huset var dels för den separata "barndelen" och dels för all förvaring som finns. Det är inte många nybyggda hus som har så pass många garderober eller klädkammare som detta har. Det finns även vindsutrymme över "barndelen" som till viss del går att bruka som förvaring. Sedan att huset innefattade rätt antal sovrum och att barnens rum är lika stora var även det ett stort plus.

LB hus har väldigt fin standardutrustning till sina hus. Vill man inte lägga till några tillval så är det ändå ett fint, väl genomtänkt hus med många finesser man får till ett mycket bra pris. Vi har valt till några tillval som ex. centraldammsugare, spröjs till fönstren, stora fönsterpartier i kök och vardagsrum, liggande panel, separat groventré m.m.
I det stora badrummet får man duschblandare och munstycke monterat men vi valde att även lägga till avlopp och badkarsblandare för att senare kunna sätta in det badkar vi vill ha. Vi valde att inte köpa kommod, badkar eller extra duschväggar (en duschvägg ingår till lilla badrummet) genom LB hus utan kommer köpa det och sätta in själva senare.
Båda badrummen är helkaklade och man får välja exakt vilket kakel och klinker man vill ha i badrum, kök, klädvård och hall. I standardutförande får man välja kakel och klinker för 300 kr/kvm, vill man sedan välja ett som kostar 450 kr/kvm får man lägga till 150 kr/kvm själv. Det finns alltså inte 5 standardklinkerplattor att välja mellan, utan man får välja fritt hos kakelfirman men vara villig att lägga mer pengar om man vill ha dyrare plattor.

I standardutförande har hela huset golvvärme (vilken dröm!!) och underbart fina fönsterbänkar i sjösten! Det gjorde verkligen det lilla extra med just detta hus och är så fint!

Vi är galet nöjda över beslutet och längtar till den dagen vi får nyckeln i handen och äntligen får flytta in!

Tänk att denna vackra utsikt kommer vi skåda genom våra stora fönster från kök, vardagsrum och från två av tjejernas sovrum. Helt underbart!

Likes

Comments

Bebis, Graviditet, Johanna, Tips

Nu har jag bestämt mig för vilken barnvagn det blir till lilltjejen 💗

Efter att ha provkört vagnen i affären idag är jag helt förälskad. Stabil men smidig vagn som kommer klara av tuffa terrängpromenader galant!

Det blir en Emmaljunga NXT90 Outdoor/Timber!

Så himla fin vagn. NXT90 är Emmaljungas nyhet som släpptes nu i höst (om jag inte fattat fel). Så här beskriver Emmaljunga sin nya vagn på hemsidan

"Oavsett promenad i stad eller på landsbygd så erbjuder denna pålitliga, kraftfulla barnvagn hög komfort med sina genomtänkta funktioner. Den är utformad för att ha styrka och smidighet för att klara de flesta terränger och väderförhållanden."

Vi kommer välja Outdoormodellen av deras vagn då den hade de bästa hjulen enligt oss. Vid leverans får man swirvelhjul fram på vagnen som är väldigt bra och gör vagnen lättstyrd, men ibland när man ska köra vagnen på gropiga skogsvägar så är det inte det bästa utan då vill i alla fall jag ha stora fasta hjul även fram. Det är en av de stora fördelarna med barnvagnen, vill man köra mer off-road så är det bara att byta hjul till stora, fasta istället. Vagnen blir inte lika lättstyrd men klarar garanterat skogsvägar och dåligt underlag mycket bättre, till och med snö och slask blir lättare att ta sig igenom.

Med några enkla tryck så ändrar man hela vagnens funktion!

När sittdelen senare ska användas kan man lätt välja åt vilket håll barnet ska vara vänd, mot eller från vagnköraren. Sittdelen går enkelt att fälla i tre olika sitt- och ligglägen. Frambågen över sittdelen öppnas lätt och är toppen vid i- och urstigning. Toppen om du frågar mig, så man slipper lyfta barnet i och ur varje gång.

Mikael höll på att svimma i affären när jag nämnde priset 😂 men efter att bara köpt begagnade vagnar tidigare vill jag denna, sista!, graviditet och småbarnsår ha en vagn jag verkligen gillar och vill ha!

Det får helt enkelt vara värt det, chocken lägger sig nog om ett tag för mister sparsam!

Likes

Comments

Graviditet, Johanna

Innan tjejerna skulle hämtas på förskolan idag tog jag och Nellie en lugn promenad i byn. Det är så vackert i naturen nu med alla härliga höstfärger 🍁 Det är nått väldigt avkopplande och rogivande att gå i skogen, bara vara, lyssna och andas frisk luft.

Jag har varit hemma, sjukskriven, onsdag - fredag denna veckan pga foglossningen. Det är inte mycket som hänt här hemma, inget direkt som blivit gjort utan jag har verkligen försökt ta det lugnt och vilat. Det har hjälpt för fogarna har inte bråkat lika mycket som annars, men smärtorna har fortfarande varit där men inte huggande på samma sätt. Idag har jag faktiskt varit lite aktiv, rensat en garderob och varit ute på promenad med Nellie, dock en lugn sådan.

Nu hoppas jag att natten går bra också, utan värk och smärtor.Likes

Comments