View tracker

Till kvällen middag har jag gjort en kall bearnaisesås som är väldigt enkel och god!

Har fått receptet av en god vän men vet inte vart hon fått de ifrån!

Till 4 portioner behövs
4 äggulor
2 dl rapsolja
1 msk dragon
1 msk vitvinsvinäger
200 g smör
salt vitpeppar

Börja med att smälta smöret och ställ åt sidan en stund. Blanda dragon med vinägern och ställ åt sidan.
Vispa äggulorna och tillsätt rapsoljan sakta under vispning och öka medans såsen tjocknar. Häll i smöret sakta under vispning men inte de vita i botten. Häll i dragonen och smaka av med salt och vitpeppar.

En jättegod sås som man lyckas med !

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej hej!
1 december idag alltså och jag bjuder på ett väldigt enkelt men väldigt gott julgodis recept!

Du behöver
150 g mörk choklad 70%
200 g vit choklad
10-15 polka grisar

Smält den mörka chokladen över vatten bad och häll ut på en bakpappersklädd plåt och bred ut den så den blir tunn, ställ kallt.
Smält den vita chokladen över vatten bad och häll över den mörka och bred ut över den mörka.
Krossa polkagrisarna och strö över.
Ställ kallt ett par timmar och bryt sedan i önskade storlekar.

Likes

Comments

View tracker

En jätte god tryffel som kan passa nu till jul!

2 1/2 dl vispgrädde
3/4 tsk salt
3/4 dl socker
25 g glukos
300 g mjölkchoklad
125 g mörk choklad
50 g smör
Rivet skal av 1 apelsin
ev 1 tsk cointreau

Fin hacka chokladen och lägg i en bunke.
Lägg apelsinskal och smör i tärningar i samma bunke och ev cointreau.
Koka upp grädde och salt i en kastrull.
Smält socker och glukos i en annan kastrull tills det är gyllene. Blanda ihop grädden i socker försiktigt under omrörning. Låt de koka upp så att sockret löser sig i grädden.
Häll grädden över chokladen och låt stå i ca 2 minuter utan att röra.
Rör sedan ihop till en slät tryffel och häll upp i små aluminium formar eller en form med papper så att du sedan får skära dom i Bitar!
Om man vill kan man sikta över lite kakao och Rivet apelsinskal. Låt kallna i kyl och förvara i kylen.

Likes

Comments

Hej på er!
Ja detta är väl ett original recept kan jag tycka och väldigt gott enkelt att göra och snabbt!

Koka pasta till 4 personer.
Knaperstek 2 paket bacon som du hackat upp.
Krydda med salt och peppar på baconet, vitlökspeppar va också väldigt gott på!
Häll av spagettin och blanda ihop med baconet. Tillsätt 2 råa ägg och ev lite mer salt och peppar! Servera direkt med lite riven ost!

Likes

Comments

Hejsan
Vi slängde ihop lite kola idag också!

100 g margarin
2 dl socker
4 msk mjöl
2 msk kakao
1 dl ljussirap

Lägg allt i en kastrull och koka på medelvärme i ca 5 minuter tills de tjocknar.
Häll ut på bakpappersklädd plåt som pappret är oljat så kolan inte fastnar.
Ställ kallt så de stelnar. Klipp eller skär i lagom bitar.

Förvara kallt.

Man kan doppa bitarna i choklad om man vill.

De finns inte många sätt att ta kort på kola som blir bra så ni får ursäkta bilden!

Likes

Comments

Goddag allihopa!
Idag är vi hemma från dagis för Elvira har feber efter helgen, stackarn gör ont i mamma hjärtat när som mår dåligt.

Här är en kaka som jag bjöd mina familj på i lördags efter en brakmiddag.

Den är riktigt saftig!

200 g margarin
1 paket saffran
1 sockerbit
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver 

florsocker

Ugn 175 grader.
Smörj och bröad en springform 24 cm i diameter.
Smält margarinet och låt svalna.
Stöt saffranet i en mortel med socker biten.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, margarin och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner i smeten.
Häll i formen. Grädda i nedre delen i 45 minuter. Låt kallna. Sikta ev över lite florsocker innan servering.

En jätte god och enkel julkaka.

Likes

Comments

Den här tårtan har jag gjort nu som vi ska bjuda på imorgon och den ser jättegod ut och alla fyllningar smakade jätte bra!
Receptet hittade jag på fb från kökets hemsida.

Till 2 bottnar:
6 ägg
6 dl socker
300 g smör
150 g mörk choklad 70%
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
smör och ströbröd till formarna.

Jordnötsfrosting:
3 dl jordnötssmör
4 dl philadelphiaost
2 dl florsocker
2 dl vispgrädde

Chokladsås:
100 g mörk choklad 70%
1 dl vispgrädde
1 dl ljussirap
25 g smör

Ljus choklad frosting: 100 g mörk choklad 70% 125 g mjölk choklad 1 1/3 dl vispgrädde 1 msk glukossirap 175 g smör

Gör så här:

Ugn 175 grader. Börja med bottnarna. Rör ihop ägg och socker, de behöver inte bli pösigt. Smält smöret och blanda ner hackad choklad så den smälter, låt svalna. Blanda sedan ner i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i smeten. Smöra och bröad 2 18cm i diameter formar och fördela smeten (jag hade bara 1 form så jag gjorde i 2 omgångar) grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt sedan svalna och förvara i kylskåpet över natten så är det lättare att dela dom.

Rör ihop allt till jordnötsfrostingen och vispa grädden för sig som du sedan vänder ner i kladdet.

Lägg alla ingredienser till Chokladsåsen i en kastrull och koka till en tjock sås, ställ åt sidan och låt svalna.

Koka upp grädde och glukos till den ljusa frostingen och häll över den hackade chokladen, låt stå en stund och börja sedan att vispa ner smöret i tärningar.

Nu kan du börja montera ihop tårtan genom att såg isär bottnarna så du får totalt 4 st. Lägg frosting emellan. Klä in tårtan med den ljusa frostingen och släta till den. Låt stå i kylen i ca 1 timme innan du Häller över Chokladsåsen och toppar med lite jordnötter. Låt stå i kylen till servering.


Super smaskig men mäktig och räcker till många!

Likes

Comments

Nu har jag bakat dessa också till våran födelsedag klassiska Bondkakor vem kan säga nej till de!

Till ca 70 st
5 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk ljussirap
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
1 dl grovhackad mandel
200 g smör

Lägg allt i en bunke och blanda till en smidig deg. Forma till 2 rullar som du plastar och lägger i kylskåpet i ca 1-2 timmar. Ugn 200 grader. Skär kakorna i ca 1/2 cm tjocka skivor, lägg på bakpappersklädd plåt och baka av i ugnen i 7 minuter.

Likes

Comments

Hej längesen jag skrev något igen men har varken ork eller lust att göra jätte mycket men nu måste jag göra nånting för Fredrik och jag fyller år snart och då ska vi ha lite fika än så länge har jag bakat dessa kakor som är från Leila Lindholm men jag har ändrat lite 😊

Du behöver

200 g mörkchoklad

125 g mjukt smör

3 dl farinsocker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl mjölk

2 dl vetemjöl

6 msk kakao

2 tsk bakpulver

1 nypa salt


Ugn 175 grader.

Smält chokladen över ett vattenbad.

Vispa ihop smör och farinsocker.

Vispa ner äggen.

Tillsätt vaniljsocker och den smälta chokladen.

Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt.

Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen ska vara lite kladdig.

Forma degen till lagom stora bollar de ska bli ca 40 st. Rulla varje boll i strösocker först och sedan rikligt med florsocker.

Placera på plåt med papper och grädda i 14 minuter.

Likes

Comments

Idag är de kladdkakans dag och då gjorde jag denna kaka och den vart riktigt god!

4 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
150 g smör
150 g mörk, ljus eller både och choklad

Ugn 175 grader.
Smält smör och choklad i ett vattenbad tillsammans.
Rör ihop ägg och socker och tillsätt de torra ingredienserna och sedan smör och chokladblandning.
Häll i en 24 cm form som är smord och bröad och baka mitt i ugnen i 30 minuter.

Servera med vispad grädde.

Likes

Comments