View tracker

Såhär såg det ut efter mycket rivning ifrån det nya som dom hade spikat ihop, rummet var alltså hälften så stort som det är på bilden pga att dom hade byggt in väggarna samt taket innan.
Men här på bilden är det under tiden vi regla samt isolerade och gipsade.

Så nu har vi reglat väggarna, isolerat, gipsat och lagt på det gamla golvet som var på motsatta sida. Nu är det bara att slipa väggarna och spackla väggarna samt slipa golvet och lasera golvet ljusare. WIHOOO

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

För några dagar sedan så såg det ut såhär i detta rummet på övervåningen, detta rummet kommer vara ''borta'' innan helgen. Imorgon kommer slammsugarn så ska dom suga upp allt spån som ni ser under planken sen ska vi slå ner resterande plank. Med andra ord de planken som sitter som tak i vardagsrummet.

I helgen fick vi bort golvet som vi har sparat till vårt sovrum som är mitt emot.
SÅ nu ser det ut såhär på denna sidan, bara 40 cm tjockt med spån som ska sugas ut imon som ja skrev ovanför och sedan så slår vi ner taket så det blir ända upp till nock.

Likes

Comments

View tracker

Utifrån även fast de är mörkt så ser man hur fina fönstrena är!

Wihoooo Asså såååå nöjda vi är, obeskrivligt!
4 stora fönster och ett lite mindre är insatt och vi har drevat runt alla fönster, dreva innebär att man isolerar runt om kan man säga. Så nu börjar fin liret och det ska vi få hjälp ifrån min fina far som är en riktig finsnickare egentligen, (även fast han inte är snickare 😁) haha!

Likes

Comments

Efter tre månader så kom ÄNTLIGEN våra fönster!!!
GUUUUD så nöjda vi är, 4 st sådana som det är på bilden och 1 lite mindre fönster med samma spröjs!
Wiho sååå fina och imorgon kommer dom på plats. Längtar !

Likes

Comments

Jo idag blev det att åka till Ikea för att fynda!!
Och wow... Va mycket ja hitta.. Haha livsfarligt men fått med mig såååå fina saker hem och bara nödvändiga saker!!

Här på bilden ser ni hur mamma övervåning bara blir mindre och mindre... Mina saker blir det bara mer och mer utav.. Haha! Love it!!

Här är ett utav köpen på Ikea!
En stor fiiiin fin matta som vi ska ha i vardagsrummet tillsammans med vår fina nya mörk blåa soffa. Dröm!!!
Aa shit vad ja längtar tills de blir såpass klart så man kan börja ta in möbler!
Galet nöjd med mattan, köpte 2 i samma serie fast 2 gånger mindre.

Likes

Comments

Japp såhär ser det ut idag på andra plan, påväg mot slutet i golvet och snart är planken på andra sidan över till sovrummet :D

Likes

Comments

Som rubriken lyder.. Mitt i allt så rev ju jag och Emil bort det översta lagret utav taket där nere, låter konstigt men i detta hus hade dom både 3 lager olika tak material samt golv.
Iallafall.. dååå såg vi att kökstaket i princip hängde i luften... en balk hade alltså gått av på mitten.
Lite komplicerat att förklara men vi var tvungna att ta bort en viss del utav golvet där uppe i sovrummet och hitta den söndriga balken, det gjorde vi rätt fort eftersom att man såg på ett ungefär vart den skulle ha kunnat gå sönder, men så onödig tid och så tråkigt att hitta sånt här men det är det man får räkna med när man renoverar gamla hus.

Så vi började, vi fick lägga i en ny / gammal balk som är hel och regla upp och lägga i isolering på nytt. Innan vi äns kom ner till balken / planken tog ett tag, det är ca 30 cm tjockt med spån över hela golvet här under (syns ej på bilden) men det tog ett tag att tömma.
Så ja det är lite vad vi har hållt på med nu, skit tråkigt eftersom att det var inget vi hade räknat med + att de tog sån tid!

Men tur att vi fann det nu och inte sen när man bor där och så måste man riva upp golvet igen osv osv så TUR i otur.

Som sagt så hade vi inte räknat med att regla / isolera och inget var öppet i söndags så vi fick ta de vi hade men det löste sig så bra så. Isolering som blev över från gipsningen i väggarna osv kom till nytta i golvet och det gamla golvet blev regling så vi har något att såga fast golvbrädorna i.

Här är en bild på andra sidan utav övervåningen, där jag står och tar kort är där sovrummet kommer bli och det är där golvet gick sönder och det är där vi håller på mest kan man säga.
Som ni ser på bilden så håller Emil på att ta upp dom fina planken som ligger där, vi ska ju inte ha kvar det rummet utan
där ska det bli ända upp till nock.
Så nu håller vi på att ta golvbrädorna som är sjuuukt breda, går inte att få tag på sådana idag så kommer bli super fint med dom i sovrummet, Åh längtar!!! ​

Likes

Comments

Solen lyser,snön är på plats (iallafall lite) och vi eldar för fullt i vårt lilla hus 😁

Likes

Comments

Åh igår va jag och fyndade denna söta lilla plast gran som ska stå på verandan (som den gör nu) och så är de fejk snö/glitter på den. Haha tyckte den va så liten och gullig så va tvungen att köpa den 😁

Likes

Comments

Hej!!
Här har det ekat lite tomt det senaste, som vanligt.. Är väldigt dålig på att uppdatera här men på Instagram är vi duktiga att uppdatera 😁

Iallafall.. Igår kväll var det premiär för första eldningen, dom satte ju in kaminen och järnspisen för 2 veckor sedan men det måste torka i kanalen i skorstenen. Så ja äntligen fick vi häääärlig värme 😍

Lite halv dålig bild men ska ta en bild mitt på dagen så ser man kaninen på ett annat sätt.

Likes

Comments