Fick precis denna videon skickad till mig från Emil som har vart i skogen hela morgonen för att såga ner några trän som vi ska ha som stockar i huset. Eftersom att vi ska ta bort en vägg som är bärande så ska vi ersätta de med balkar uppe i taket och dom balkarna är nu påväg ut ur skogen😁

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår så var jag och mamma här i huset och höll på lite på utsidan, så som att rensa blommorna osv. Så mitt i rensande så gick vi in och kikade i ladugård efter att ställa ut något gulligt, så hittade vi detta underredet till en gammal symaskin så vi tog ut det och ställde på min fina blomma ja fick :)
Alltid roligt med lite färg och blommor vid ingången och runt om huset!

Likes

Comments

Vår lilla hörna i köket som vi har försökt piffa upp med en söt samt billig tapet eftersom att vi ändåså ska riva bort och göra om här..
Vår fina köksoffan som jag har gjort iordning, en gammal lampa i fönstret från 60 talet om inte tidigare samt en söt gardin för en billig peng!
Ja man tager vad man haver och detta är favvo hörnan i huset, så mysigt och så skönt att sätta eller lägga sig på köksoffan och bara andas ut emellanåt :)
Vad tycker ni? Gulligt för att bara vara tillfälligt va ?

Likes

Comments

Vi har så många funderingar och frågor som man antagligen aldrig kommer få reda på angående huset, men idag när vi åkte hem till en vän till familjen, Julia som hon heter så fick vi en väldans mycket inspiration tack vare hennes gamla och otroligt fina hus som hon och hennes familj håller på att renovera. Så roligt när man ser att man kan göra så mycket själv som man inte hade kunnat ana själv!
Aa ett jätte tack att vi fick komma förbi (om du läser detta)

Mitt i huskollen hemma hos familjen så tog Julia fram en gammal bok med en väldans massa hus i. Där mitt bland alla sidor så hittar vi vårat lilla, asså SÅ KUL!! Och vi har ett namn på våran lilla gård också, Ändagården, asså jag blev så glad?!


Jag är så himla ung men intresset för renovering och det gamla för mig har verkligen vuxit fram i raket fart för mig. Alltid gillat lite gammaldags men aldrig trodde jag att ja skulle gilla gamla kannor,gamla kaffekvarnar och fina köksoffor som är 100-200 år gamla, vem skulle ana det? Nä.. Men efter att vi köpte huset så är det bara mer och mer intresse för detta och det är verkligen så kul!!
Aa jag blir alltså chockad själv när jag bara skriver det men ja, det är sanning!

Till er mina vänner som är i min ålder och kanske inte tycker detta är sådär himla intresserat och undrar "hallå va skriver hon" men nä hade det vart jag för 1-2 år sedan som läste en blogg som det stod så på ☝️ då hade jag också rynkat på pannan.
Men jag känner bara shit, vilket vuxen kliv jag och Emil har tagit ihop nu när vi köpte gården och håller på för fullt, intresset för att se världen och ut på krogen.. Det är långt bort, det hinner jag med sen utan nu är verkligen allt prio på vår gård. Japp det är galet att jag säger det men det är vad lilla hjärtat säger, haha känner mig så gammal... Men men här skriver jag vad vi/jag tänker och känner!

Hoppas ni tycker det är lika kul som jag att följa renoveringen och våra tankar, Kramis!

Likes

Comments

Igår när vi höll på inne i vardagsrummet så såg det ut som det gjorde på värsta bilden i hela rummet.
Bilden till höger är på hur det ser ut i 2/3 delar utav rummet nu, alltså isolerat emellan springorna så värmen stannar samt att det blir mycket snyggare när färg osv kommer på.

Imorgon lär det bli klart med isolering och fogning för både jag och Emil är lediga 😁 känns väldigt skönt när man kan ägna en hel dag utan att behöva tänka på annat när man åker till huset.
Mer bilder kommer imorgon helt enkelt 😍

Likes

Comments

Spelar ingen roll hur dåligt väder det har vart på dagen och det regnar 2 minuter här ifrån men ALLTID på kvällarna så kommer solen fram. Så otroligt otroligt skönt!

Likes

Comments

Idag börjar vi med nedre våningen i vardags rummet som vi ska göra exakt samma sak med som vi har gjort på övervåningen. Ett jäkla jobb förrutom att nu slipper vi stå på pallar / stegar för nu är de bara 4 väggar som ska göras och inget tak! Härligt !!
En vägg är redan stoppad med sågspån och trälim så nu jäklar.

I veckan så var Emil ute i skogen och fick letat upp 4 fina trän som vi ska med till ett sågverk framöver. Så ska dom skala av trät kan man säga så ska vi ha dom som bärande på övervåningen för att vi ska ta bort mellanväggen på övervåningen (den som är på bilden).
Aa fortsättning följer!

Likes

Comments

Såhär såg rummet ut på visningen (visningsbilden)

Och idag ser det ut såhär!!!! :D
Tagit bort sidoväggarna, innertaket, fram med det gamla golvet (nu ligger det byggplast på) och en väldans massa jobb på att isolera / foga och grundmåla och nu sist men minst färgen 😍 vilken skillnad!!

Likes

Comments

När man inte har gröna fingrarna så är det tur man har en mormor med sådana 😍

Likes

Comments

Det är denna mörka väggen som ska bort som vi ska ersätta med bjälkar uppe i taket som kommer möta varandra. Som ett kyss/sax höst upp, så nära balken som går igenom hela huset i toppen. Ja det ska bli riktigt intressant, så den väggen ska bort så ska vi öppna upp hela golvet i det rummet som vi håller på att måla i så ända bort till skorstenen alltså in i sovrummet. Då ser man nämligen skorstenen ända upp till tak från storarummet på första våning. Väldigt avancerat att förklara om man inte har sett hur det ser ut i verkligheten och jag är värdelös på att förklara.. Men men hoppas ni förstår :D 


Nu är jag (alicia) påväg hem från jobbet så nu blir det hem till huset och byta till arbetskläder och lägga på andra lagret med grundfärg så vi är väl klara till ikväll ;)! 
Kramis!

Likes

Comments