Hej på er!
Sitter på min lunch just nu och fick precis ett mail utav murarna.. Det stod " du har en bra smak " och detta fotot..
Ser ni vår fina järnspis är på plats.. Är helt till mig så himla nöjd med allt jobb dom har gjort!


Kåpan blev precis som vi ville och ja var väldigt orolig att den inte skulle bli bra för det är inte så vanligt att ha rund formad kåpa utan man brukar ha spetsig men eftersom att den sitter som den gör så går det inte med spetsiga hörnen. Men seriöst SÅ FINT!!
Bakluckan är på plats, järnspisen och det stora facket är till för ved.
Bättre bilder kommer när vi kommer hem, Kramis!

I'm in love

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

SÅÅÅÅÅ NÖJDA VI ÄR !
Denna fina köpte vi ny från en tillverkare ( kommer tyvärr inte på namnet nu ) hehe.. men vi betalde runt 10 för denna fina och den är sprillans ny samt vi får 10 års garanti. Så himla värt att köpa nytt med garanti och det ser exakt ut som förr, älskar det. Så denna fina ska murarna sätta in i köket på vår högra sida och sedan mura runt om.

 Sist men minst så kom även vår fina lilla kamin som vi ska ha i vardagsrummet, även denna va inte överdrivet dyr. Köpt hos Contura och denna serien kallas för 600 serien, till er som undrar. En liten kamin för ett litet hus, tar man för stor så är det lätt att man knappt kan elda i dom pga att det blir för varmt i huset. 

​Då tyckte vi det var bättre att köpa en mindre kamin och elda mer, svårt att förklara men aa. Vi är super nöjda med kaminen, enkel och stilren och så är den tre-glasad, alltså att man ser elden på sidorna och inte bara rakt fram ifrån.
​Denna kostade runt 15 för oss,väldigt bra pris om ni frågar oss.

Likes

Comments

Såhär roligt såg det ut i köket för några dagar sedan .... och nu...

Är det såhär fint på bara en dag! Det är långt ifrån klart men shit man ser redan hur det kommer bli med vår fina järnspis som har kommit också .
Järnspisen ska sitta på högra sida och ved facket ska vara på vänstra där trä ramen är nu för tillfället. Aa det kommer bli så jäkla bra.

Fördelen med hantverkare är att man kommer hem och det händer något nytt för varje dag, så himla skönt när man har gjort allt själv med hjälp av familj och helt plötsligt så får man stor hjälp med hantverkare DOCK betydligt mycket större kostnader.
Billigare att göra så mycket man kan själv men detta är något man bara måste få ta hjälp med, inget att leka med helt enkelt.

Likes

Comments

Efter MÅNGA timmars arbete med regling, isolering och gipsning så var det äntligen klart.
​Detta blev klart i helgen och har inte uppdaterat jätte bra här tyvärr.. uppdaterar bättre på instagram, så ni som vill kan följa oss där med: husetihaby heter vi där. 

Iallafall såhär ser det ut nu. så himla nöjd och ser ni att vi har fått in fönster också?! Passade så otroligt bra i vårt lilla sovrum. Som ni ser på första bilden så hade vi ju en trappa upp men nu har vi slått bort trappan och bommat igen där, så nu ska vi sätta ihop en spiraltrappa och så kommer man upp på andra sidan, alltså där jag har tagit kortet. Kommer bli så jäkla bra! 

​Nu är det bara lite spackling och putsning så börjar vi med det roliga så som färg och tapeter som vi ännu inte riktigt vet hur vi vill ha det.

Likes

Comments

Såhär såg vår roliga hall ut.. Med andra ord as ful!
Nu när vi har slått igen på övervåningen så man inte kan ta trappan upp utan det ska ju bli på andra sidan så behövs ju inte trappan mer.. Så...

Jag började slå och riva bort trappan utan att göra sönder den, eftersom att vi kan spara den och sätta in den i ladugården. (Slippa alla stegar)
Rivningen gick förvånande bra, men mycket kämpande för de var ju minst 10 skruv i varje trappsteg!

Och såhär blev det efter att ha tagit bort trappa,räcke samt plastmattan som låg på golvet!
Grymt bra, men långt ifrån klart!

Så blev det såhääääär!
Lite färg, gardiner så man slipper se den fula värmepumpen samt lite nytt!

Såååå mys! Med lite trasmattor och gamla möbler sen tidigare så blev det verkligen SÅ MYCKET bättre än tidigare. Ja jag är jättenöjda, imorgon ska ja bara klippa till gardinerna eftersom att dom är för långa men det går fort, vad tycks ?:D

Likes

Comments

Japp såhär ser det ut här nu i bygg kaoset, lite ordning iallafall men inte som man vill men så är det när man renoverar. Byggdamm här och där!
Men här får ni en liten insyn på hur köket ser ut ;)

Likes

Comments

Ja en sak har jag lärt mig nu med att fylla 18 år .. hos banken går det verkligen inte fort.

Idag var vi iallafall på banken för att höja vårt lån för vi har gjort otroligt mycket på 3 månader.. satt precis och skrev ner allt vi har gjort och harregud jag fick seriöst ont i magen.

Vi har gjort så otroligt mycket arbete själva och med hjälp utav min familj så jag höll på att tappa hakan.. Hade vi haft snickare / hantverkare / målare osv osv till allt vi har gjort så hade vi vart uppe i MINST alltså minimum 500 000 och allt vi har gjort är inte i närheten utav det. Tack vare all kunskap utav släkt och vänner samt allt stöd och stöttning så har vi ''sparat'' dom kronorna,obeskrivlig tacksamhet har vi för dessa människor ska ni veta ❤

Iallafall så på måndag kommer det en värderare/mäklare som ska värdera om vårt hus.. hoppas på rejäl höjning så vi kan låna lite till för att göra ännuuuu mer. Just nu har vi inget lånat för att göra något på huset utan de är bara själva husköpet som vi har en del på men inget så att renovera för. Allt vi har köpt har vi tagit ifrån egen ficka så man kan ju vara glad att man gillar sina jobb :D

Många är ju otroligt emot om att prata pengar / lån osv och att det inte angår andra och till viss del håller jag med. Men jag har inget emot om att säga att vi har lån på vårt hus men bara för det säger jag ju inte hur mycket osv osv.. medans vissa tycker det är skandal att prata pengar men varför ? Det är ju bara verkligheten.

Ja lite tankar och åsikter får allt vara med här på bloggisen.

Likes

Comments

Igår började vi riva bort i köket där vi ska ha vår järnspis som ska muras in. Murarna kommer nästa vecka och då sätter dom in järnspis i köket och kamin i vardagsrummet, äntligen lite värme!!
Så här ser ska järnspisen vara :D

Likes

Comments

Här ser ni på bilderna hur det såg ut efter lite regling och isolering... fortsättning följer nedanför...

Efter många timmars jobb så kom gipset på. Eftersom att allt är snett och ojämnt osv så var det inte bara att smocka på utan mycket mätning osv så kom det på plats!

Så nu är hela taket gipsat men inte allt, resterande kommer att gipsas klart på lördag.

Här har jag tagit en bild i vardagsrummet som är öppet en liten bit utav golvet på övervåningen. Sen ska ju allt golv bort så man kommer se från nedervåningen ända upp i nock. Det som är näst längst ner på bilden är golvet som vi har sågat igenom.

Likes

Comments

Det är som ett nytt hus, i love it!
Imorgon börjar finliret!

Likes

Comments