Header

Barnens överraskning som jag pratade om var rena fyndet. Annars kan ju sådana här uteleksaker vara väldigt dyra. Erland och Evald har ju nyss fyllt år och länge har killarna önskat sig en lekstuga. Det här var rena glädjen för dom att få. Tänk vad en liten egen stuga kan ge magi och fantasi. Därtill rutchkana med ratt och kryp in. Det är nya lekar varje dag.Här leker killarna att dom ska åka till rymden och skaffa nya mediciner. Vad dom fått det ifrån vet jag inte. Men fin tanke och fin lek.


Erland lagar mat.

Sen blir det roligare att hälla ut... tydligen en misslyckad måltid.

Det blev en succé och fantasin flödar.


Återkommer snart. Snart är det Prison break.Önskar er alla en fin kväll :)


/ Maria

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I går var det festligheter i vårt bostadsområde eller iaf i det alldeles bredvid (olika hyresvärdar) den andra hyresvärden med fritidsgården ordnade en dag med uppträdanden och andra roligheter. Inez är mer i fritidsgårdens showgrupp och dom visade upp sina danser. Vi missade detta på Valborg, eftersom jag helt glömde bort att det var förköp som gällde då. Nu var det utomhus och givetvis att vi ville titta. Inez är så oerhört duktig på att dansa. Jag undrar vart hon fått den taktkänslan ifrån? Jag kan lova er att det inte är ifrån mig. Det var varmt och kändes som sommar. Alla var glada och här var det festligheter mellan kulturer. Vi fick möta danser och seder ifrån andra länder. Väldigt spännande. Jag tycker sådant är intressant och vilken glädje och gemenskap kultur ger. I dans förenas man och något alla kan dela. Även jag då som gärna inte dansar- men som publik. Kultur är fina grejer. Tänk vilken lycka och nya bekantskaper tex teater och dans ger.


Inez som är så duktig och verkligen älskar att gå till fritidsgården och dansa.
Det är så kul att se Inez dansa. Lite svårare att inte få med andra barn på bild. Tur att det går att redigera. Vad tycker ni om detta att lägga ut foton där andra är med på bild och ni inte kunnat fråga om det är okej- personer ni inte känner? Jag tycker att det är jätte viktigt att inte lägga ut dom fotona då. Tänk om just den personen tex har skyddat identitet? Det handlar om respekt tycker jag. Vad tycker ni?

Önskar er alla en trevlig dag :)


/ Maria

Likes

Comments

I går var det varmt och härligt och dagen var lugn. Allt gick i ett lugnt tempo, det är jag tacksam över för efter flera veckors farande till BUP, så var det skönt med en dag där inget var inbokat. Jag fick lite gjort och egentligen borde jag fått mer gjort, det struntade jag i. Vi hann iaf på lunchen ordna bankkort till Engla. Något hon velat haft länge, nu är det fixat. Smidigt och fort gick det.

I går kväll var jag och Hjalmar och tittade på "Alice i underlandet" Hedvig är med i skolans drama grupp- ett tillval som eleverna kan välja. Det var premiär i går, väldigt spännande och dramatiskt med häftig musik som effekt. Alla skådespelarna gjorde ett fantastiskt jobb. Så duktiga barn mellan 10-13 år. På dagen hade dom haft föreställningar för övriga skolan och sen var det föräldrars, vänner och släkts tur. Nästa vecka är det Hjalmars och lågstadiets tur. Hedvig var jätte duktig. Hon var den bästa dront jag sett. Ja, hon hade rollen som dront i pjäsen och bor i underlandet.

Hedvig som är så duktig. Vi är så stolta över henne och väldigt glada över att hennes stamning inte hindrar henne att göra det hon vill. Hon satte replikerna perfekt. Världens bästa Hedvig.

Idag ska små killarna få en överraskning. Något som dom har velat haft väldigt länge. Det är otroligt roligt att göra super fynd helst när något är så efterlängtat. Hjalmar frågade senast igår om vi inte kunde köpa just en sådan. Lite otippat att det är han som längtar mest. Vad får ni se senare. Lite lurigt kan det få vara.


Idag blir det en underbar dag. På förmiddagen ska vi gå på dansuppvisning. Inez som är med i fritidsgårdens showgrupp har föreställning. Det blir kul. I vårt bostadsområde kommer det firas idag. Det är fler aktiviteter som cirkus mm. Utomhus ska allt vara och förutsättningarna kommer vara strålande. Nu 8,30 är det redan 16 grader varmt. Jag kan knappt tro att det var höstväder plus hagel bara för någon vecka sedan. Barnen har nedräkning till sommarlovet. En ledighet dom verkligen förtjänar.

Dags för frukost.

Önskar er alla en toppen dag. :)

/ Maria

Likes

Comments

I dag är det äntligen varmt ute. Riktigt skönt. Det blev som sagt ingen tom dag i dag precis som om jag misstänkte där jag bara kunde ritat klart pågående arbeten. Engla fick en snabb extra tid på BUP. Barnens hälsa och välmående går alltid före och jag är glad att hon får hjälp. Jag skippar gärna all min egen planering bara barnen mår bra. Just nu är det lite så att jag får ofta släppa det jag har för händerna och ryka in. Därför är det lite svårt för mig att planera. Men som sagt barnen är viktigast.

Hann snabbt titta in hos den här lilla tjejen också. Hon lyser ikapp med solen. Är alltid glad och på ett strålande humör. Hon jollrar och skrattar.

Farmors lilla Alicia.

Önskar er alla en fin och solig eftermiddag/ kväll :)

/ Maria

Likes

Comments

I går så sprang Inez vårruset med fritidsgården. Något hon tyckte var jätte roligt. Inez var så stolt för hon och kompisen hade orkat springa hela loppet. Verkligen bra jobbat. Hem kom hon med en fin medalj och en hel massa gott och annat. Allt ifrån Lindts choklad, drick yoghurt, halstabletter, frukt och en binda. Inte konstigt med tanke på att det är ett lopp för tjejer/ kvinnor.I dag när jag hämtade Hjalmar var han väldigt trött. Han tar helt ut sig i skolan och energin är väldigt låg just då. Vi åkte in en snabb sväng till affären. Ofta blir det att han har svårt att vara stilla, konstigt med tanke på att han är helt slut. Antar att det är ett sätt att hålla igång. Hjalmar måste pilla på precis allt. Han har svårt att styra sina impulser. Är det något han vill röra på i affären så gör han det. Utan en tanke att det kan vara bättre att inte röra någonting.


Idag lade han sig ner mitt på köpcentrets golv utanför Willys.

Han sov bra natten till idag med medicin och sitt kedjetäcke.


Skönt att det snart är sommarlov. Det behöver barnen verkligen. Det behövs avkoppling och ingen stress över skolan. Dom behöver känna att dom behöver ingenting. Tid för återhämtning är oerhört viktigt även för ett barn. Att bara få leka, spela fotboll, bada, cykla mm helt krav fritt unnar jag barnen verkligen.

Idag lös solen och det börjar kännas att det finns hopp inför helgen. Visst ska det bli nästintill sommarvärme då?

I kväll var jag och Arvid i på informationskväll inför årskurs 1. Vi fick information bla om vem som kommer bli barnens lärare. Alla förskoleklasser visade upp små cirkus nummer. Alla barn var så duktiga. När uppvisningen var klar så sprang alla sexåringar ivriga iväg och då ramlar Arvid. Det kunde ha gått illa. Han var nära på att slå pannan i en kant, men ramlade i stället på asfalten. Givetvis fick han ont. Arvid ville gå hem då och inte följa med upp till klassrummen. Vilka ha vistas i dagligen då förskoleklassen har sin verksamhet i samma hus som övriga skolan. När vi kom hem ville han vila och se på TV, för att sedan bli pigg och inte ville gå och lägga sig. Det tog ett tag med nattningen men efter ett tag sov alla djupt.


Önskar er alla en harmonisk natt och en underbar morgon med sol :)


/ Maria

Likes

Comments

Idag har jag varit trött. Jag blir alldeles matt emellanåt pga alla inbokade möten, läkarbesök etc. Det låter kanske inget jobbigt, men det blir det. Att hela tiden hålla huvudet "skarpt" för sina barn, så att dom ska få den bästa hjälpen är jobbigt. Hjärnan blir lätt utmattad tillsist. I dag har det varit en sådan dag. Morgonen började med ett logopedbesök för Hedvig. Det är inte så
att jag satt i väntrummet undertiden. Som förälder får jag också redogöra för hennes stamning och hur det påverkar henne. Nu är vi sådana i familjen att vi inte tänker så mycket på att hon stammar. Vi avbryter henne inte när hon pratar. För oss är det inget konstigt. Dom gånger Hedvig blir ledsen över stamningen och dom gånger vi andra tänker på det och blir berörda av det är när någon retar henne. Jag blir lika förbannad varje gång. Det är så skönt för hennes egen skull att hon får börja gå hos en logoped nu.

Skjutsade Hedvig till skolan efter logopedbesöket och en halvtimme efter var det Englas tur. Hon hade en inbokad tid med läkaren på BUP. Samma sak där - inget väntande i väntrummet utan jag ska med in och redogöra hur jag uppfattar att Engla mår och vad jag tycker osv. Det är inte så att jag inte vill med in, men det innebär att det också blir som ett möte och inte bara ett vanligt läkarbesök. Framförallt här så måste jag hela tiden tänka till och analysera mig själv så inte läkaren uppfattar mig fel. Mötet gick bra och vi fick med oss lite tips. På onsdag ska vi ha möte på BUP med skolan så att förutsättningarna bara blir bättre för Engla till årskurs 9. Hon behöver mer anpassningar och skolan har inte riktigt förstått vilka.

Två timmar efter så var det dags för telefonmöte med BUP ang Hedvig. Hedvig behöver också anpassningar i skolan och inför högstadiet så behöver vi få med oss BUP. ( nuvarande lärare är helt underbar och har gjort massor för Hedvig) BUP lät positiva och det kan bli så att Hedvig får göra om sin ADHD utredning. För några år sedan fick hon ingen ren ADHD diagnos, utan den ligger på gränsen. Hon har samma svårigheter i stort sätt som en tonåring med ADHD. Vi ser att det blir bara jobbigare för henne. Jag skulle få svar om några veckor om utredningen eller iaf en del av den ska göras om. Kuratorn jag pratade med lät hoppfull.

Efter det samtalet var jag faktiskt ganska utmattad mentalt.

Min vecka ser ut så här:

Mån: *Hedvig logoped. 8,00
*Engla BUP läkare 10,00
*Telefonmöte BUP ang Hedvig kl: 13,00

Tisdag: *Engla BUP kl: 8,30
*Jag & Danne BUP kl: 8,30
*Arvid föräldramöte inför år 1 kl: 7,15-19,15

Onsdag: *BUP möte med skolan kl: 8,30
*Telefonmöte BUP ang Hedvigs medicin
Kl: 15,00.

Torsdag: ?

Fredag : ?

Skulle inte förvåna mig om torsdag och fredag också blir hastigt inbokade, brukar bli så ibland - att tomma dagar inte förblir helt blanka. Så här ser mina veckor ofta ut. Jag har ständigt mellan 2-4 möten inbokade varje vecka. Det är livet med barn med NPF- diagnos.Att ha barn med NPF- diagnoser om det så bara är på gränsen är en utmaning varje dag. Vi föräldrar får vara kreativa och flexibla i vårt sätt. Vi får analyser och lära oss tolka varenda millimeter av vårt/ våra barn. Vi får vara bereda på det mesta. Vi måste kunna släppa det vi har för händerna och ryka in på en gång. Att ha "många bollar i luften" får en helt ny innebörd.

Nu är jag så här trött och ska sova.

Önskar er alla en skön nattsömn :)


/ Maria

Likes

Comments

Jag ligger här och slö tittar på Eurovision. Inget jag direkt fastnar för, blir nästintill sömnig av det. Ändå får det stå på. Röstningen är alltid lite spännande eller kan vara en nagelbitare vissa gånger. Nu är jag inte ett dugg engagerad, men hoppas så klart på vårt egna låt. Ärligt talat är jag inte så imponerad över det heller. Håller tummarna det gör jag.

I dag blev det tillslut att vi bara var hemma. Jag städade och plockade undan i motvind eller snöstorm om man så vill. Snabbt blev det lika stökigt igen. Ibland känns det verkligen hopplöst. Killarna har varit ute och lekt på vår gård och i sandlådan. Alla försöker dom smyga ut vatten och leka med. Jag har inget emot det om det inte vore för golven. Dom glömmer att ta av skorna, kan spilla osv. Är det något jag är trött på så är det golv...finns roligare saker än att skura.

Den här charmknuttten blir iaf jag väldigt glad av att se.

Här hade vi precis hämtat honom ifrån förskolan i går.

Evald vårt bustroll.

Önskar er alla en skön natt :)


/ Maria

Likes

Comments

Härligt med lördag och idag lyser solen, dock har vi lite små friska vindar. Fick knappt en timmes sovmorgon. Cornelia som ska jobba på Stadium Sports Camp i sommar skulle vara på ett tidigt möte och behövde skjuts. Givetvis är det som brottningstränare hon ska jobba. Det är inte hennes första sommar på sportscamp - utan det har blivit några nu, hon tycker det är jätte kul.

I går var vi och handlade lite snabbt. Jag gillar inte fredagshandlingar och fredagskvällar ger jag inte alltid heller högsta betyg. Varför kan ni läsa om Här håller ni med mig eller hur är det hos er?


I går var vi så illa tvungna att handla och det direkt efter förskolan. Erland var riktigt trött, men när han fick ha Dannes arbetsglasögon och sitta i kundkorgen blev det roligare. I bland är det bara att avleda så att det iaf går att göra ett snabbt besök i affären. Alla avleder vi på olika sätt. Jag ser ofta föräldrar som ger barnet något att äta som kex, godis eller någon dricka innan de har gått igenom kassan och betalar sedan för det uppätna. Den taktiken väljer inte vi, men som sagt är vi olika och väljer det som passar oss bäst. Bäst är det tycker jag att låta barnen stanna hemma, ifall möjlighet finns. Hur gör ni med trötta barn i affären?

Danne fick hoppa in och jobba idag, tydligen finns det massor att göra. Själv ska jag städa och sedan tänkte jag ta barnen och gå ut till någon park.


Önskar er alla en skön och solig lördag :)

/ Maria

Likes

Comments

Herre jösses vilken stressig morgon. Idag verkar vi alla redan tagit helg. Inez ville ha skjuts till skolan eftersom hon var försenad, hon går alltid annars. Vi andra var också sena. Engla var trött, Hedvig visste inte var borsten var, Hjalmar hade inget bråttom alls. Egentligen började kaoset med Erland innan förskolan. Han har blivit väldigt bestämd över vilka kläder han ska ha. Som nybliven treåring är det väldigt viktigt att få bestämma själv. Efter att han tagit av sig två tröjor i protest , så valde han en som tydligen var mycket bättre än dom andra två- en Batman tröja. Det som gäller nu för vår lilla kille är spindelmannen och Batman. Evald försökte få vara hemma en extra dag genom att säga att han har ont i magen. Det är tydligen inget kul på förskolan, tråkiga leksaker som han utrycker det. Kan säga att det inte var något roligt alls att lämna honom gråtandes. Jag ringde precis för att höra om allt var bra, och det var det. Nu lekte han och var glad.


Nu sitter jag i väntrummet på BUP. Jag och Engla kom inspringande i sista minuten till hennes inbokade tid. Otroligt att vi inte blev mer sena egentligen. Hedvig hade ingen aning om hon skulle ha hemkunskap eller matte nu på morgonen. Hemkunskapen har hon på högstadiet i ett helt annat hus en bit bort, så vi chansade och jag lämnade av henne i skolan till mattelektionen. Tydligen gjorde vi rätt för hon vinkade glatt ifrån entrén.

Nu sitter jag iaf och pustar ut.


Ja, man kan ju tro att vädret strejkar totalt. När vi vaknade 06,00 i dag var det minusgrader! Helt knasigt. Nu ska det vara sommarvärme. Inte så att Hedvig ska få panik för att hon glömt jackan och vi är tvungna att vända tillbaka hem för att hämta den. Idag ska hennes klass vara i VasaParken på eftermiddagen, så en jacka kan behövas. I maj ska solen lysa och det ska vara varmt.

Den här tyckte jag var lite rolig. Är det inte så alltid - fast man har inget att oroa sig för att man hajjar till om polisen har tex en vanlig hastighetskontroll?

Nu har pulsen gått ner och solen försöker titta fram genom molnen. Kan inte annat än bli en bra dag.

Önskar er alla en toppen fin fredag :)

/ Maria

Likes

Comments

I dag har vi sjuka barn. Jag vaknade på natten av att Erland som sov bredvid mig var väldigt varm, kände på honom och mycket riktigt så hade han feber. På morgonen vaknade Hjalmar med lite feber och Evald klagade också över att han inte mådde bra. Jag är inte förvånad, nästan väntat att dessa baciller och virus skulle hitta fram till oss. Kan man bli annat än sjuk i detta oberäkneliga väder? Idag så är det mer stabilt på väderfronten och solen tittar fram ibland.


Jag har som vanligt suttit i telefon och fått möten inbokade. Så nästa vecka är nästintill fullbokad. Livet som NPF- förälder helt enkelt.

Lite jobb med pennorna har jag iaf hunnit med.

Har även pratat med en annan mamma. Det här med sociala medier är inte lätt. Det blir en hel del missförstånd och konflikter och allra helst mellan tjejer. Har man dessutom lite svårt med dom sociala koderna så blir det ibland nästan obegripligt svårt. Då är det väldigt lätt hänt att man inte riktigt förstår vad som skrivs eller på vilket sätt man själv ska formulera sig - det blir lätt fel helt utan mening. När man har en NPF- diagnos så blir det här så svårt. Hedvig kom hem igår ifrån skolan och var helt förkrossad. Det tog ett bra tag innan jag förstod varför hon var så arg och upprörd. Några tjejer anklagade henne för att ha hackat någon annans socialamedier, vilket hon inte gjort. Så då blev givetvis tjejerna osams. Det är inte ok att anklaga någon utan grunder, tjejen som blivit utsatt sa att hon visste att det inte var Hedvig, men det hade inte räckt. Jag pratade med berörd tjejs mamma- som för övrigt är väldigt lätt att prata med och förstår precis. Ingen av oss sätter våra döttrar "på pedistalen". Utan vi vet att bägge kan. Jag är ju tex lite rädd för att Hedvig kan slänga ur sig lite både det ena och det andra för att hon inte riktigt förstår att det inte är ok, likadant så är impulskontrollen lite sisådär. Då kan det hoppa ur "en och annan groda" ur munnen på henne, vilket inte heller är ok. Ja, mamman ska prata med sin dotter och jag med Hedvig igen, så får vi hoppas att det räcker. Det handlar ju om kloka tjejer så det ska nog klaras upp.


Nu har jag hämtat den här coolingen Arvid.
Önskar er alla en toppen eftermiddag :)

/ Maria

Likes

Comments