Header

Lite mat mellan mötena.

Den här veckan har varit hemsk. Stressig och väldigt mycket att tänka på plus att jag varit sjuk också- nu är jag på bättringsvägen. Varje dag har det varit något och det har knappt gått att andas emellan. Att vara sjuk och känna att orken egentligen inte riktigt räcker till är inte kul, plus att jag blir väldigt känslig då. Det är ofta denna vecka jag haft väldigt nära till tårar- ja, jag har gråtit också. Ibland blir det bara för mycket. Alltid något jag måste ta tag i. Att ha barn med NPF- diagnos är verkligen ett heltidsjobb eftersom det för med sig så mycket och det krävs ibland kreativa lösningar. Det jobbigaste helt klart är när samarbetet med skolan inte fungerar och jag blir ifrågasatt. Det är fruktansvärt när jag vet att jag är så tydlig med vad mitt barn behöver och vilket behöv hon har, så tas jag inte på allvar. För att skolan har inte kunskap eller vill inte förstå.

Det är möten på skolor, på BUP och läkarbesök. Det är hela tiden nya frågeställningar att svara på och det är ett himla krigande för att skolan ska förstå. Jag har iaf turen att en skola förstår och gör allt för att det ska gå bra. Samtidigt som en annan skola inte förstår. Om allt detta krigande med skola, myndigheter osv inte skulle behövas och vi föräldrar med barn med autism, ADHD osv kunde lägga all energi på själva barnet, så hade barnet garanterat mått så mycket bättre och skolgången sett helt annorlunda ut. Att behöva slåss för sitt barns rättigheter ska ingen behöva. Det ska vara självklart att barnet får den hjälp det behöver, men tyvärr är det inte så.

Nu måste jag springa iväg.....


Önskar er alla en fortsatt trevlig dag och var rädda om varandra :)

/ Maria

Likes

Comments

Danne och jag fick världens finaste present igår. Inez hade gjort ett eget paket. Däri låg det kakor till mig och ölkorv till Danne. Nu förstår jag varför hon häromdagen smög omkring med presentpapper och frågade efter en kartong och såg lite hemlighetsfull ut. Så gulligt gjort.

När jag tittade igen min foton precis så ser jag att Erland tagit massa selfies.


Erlands första selfies. Han har sett hur syrorna gör.
Gullunge!

Önskar er alla en fin dag :)


/ Maria

Likes

Comments

Der tog sin lilla tid på vårdcentralen ca 3 h, ganska snabbt ändå eftersom väntetiden på läkaren kan dröja när man är på dropp in. Först är det en sjuksköterska som ska göra sin bedömning och behöver man komma till läkaren så är det bara att vänta igen.

Läkaren var väldigt trevlig och noggrann och kollade hur jag syresätter mig eftersom jag har väldigt hög puls. Han lyssnade sedvanligt på lungorna och konstaterade att jag har lite feber. Jag är annars låg tempad och ligger runt 36,3 i temp och nu hade jag 37,6 . Inte konstigt att jag satt med jackan på i väntrummet och frös. Ingen lunginflammation som jag faktiskt var lite rädd för, dock en rejäl infektion. Fick både hostmedicin som jag ska ta i två veckor plus astma medicin med order om att komma tillbaka om jag inte är bättre på en vecka. Sen blev jag tillsagd att kolla upp min astma när jag blir frisk. Jag vet, jag måste!


Jag hoppas att medicinerna börjar göra nytta fort. Känner mig otrolig andfådd och med en tryckande känsla över bröstet och väldigt trött. Hoppas att jag kan sova i natt och slipper sitta upp och sova. Nu kan det bara bli bättre :)Dock har jag möten i veckan jag bara måste gå på, så jag hopppas verkligen att jag blir bättre snabbt. Måla kan jag göra med lite feber.


Önskar er alla en fortsatt bra dag :)


/ Maria

Likes

Comments

Sitter på dropp in på Vårdcentralen just nu. Hoppas jag kan få en bra hostmedicin. Har suttit och sovit en del i natt för att inte hosta för mycket, blir ganska så tröttsamt efter ett tag. Känns bokstavligen som jag ska hosta upp iaf en lunga. Tror att väntan här blir någon timme, precis nu är det 17 stycken före mig.Önskar er alla en fin morgon och förmiddag. :)/ Maria

Likes

Comments

Jag undrar allt hur den här natten kommer bli? Jag håller bokstavligen på att hosta upp lungorna. Hostar så jag nästan kiknar. Jag är lite rädd för att hostan och förkylningen kommer få mig att till slut få svårt att andas. Jag har inte haft astma medicin på väldigt många år, fast jag skulle behövt. Det har blivit lite av en vana att vara lite tungandad ibland. För ett par år sedan när Cornelia var på vårdcentralen och gjorde en astma utredning, så fick jag också prova att blåsa i munstycket som via dator visade lungkapaciteten, den visade att jag behövde astma medicin. Tror ni jag gick och fixade det? Nopp! Jag vet- dumt. Vid sådana här tillfällen ångrar jag det. När jag var tonåring och när Oliwer föddes så använde jag flera astmamediciner. Efter några år kände jag mig bättre och tyckte att jag inte behövde mediciner.
Urdumt antagligen.

I morgon ska jag försöka få en tid till läkaren. För att hosta så här är verkligen inget kul och Danne kommer antagligen inte kunna sova han heller. Får vell sova sittandes någonstans.

Vad vi gjort i dag. Inte mycket Danne är också förkyld med hosta så vi har bara taget det lugnt. Barnen har varit nöjda med en innedag. Det har leks med lego, setts på Pokémon, gjorts motorväg i hallen med en gammal tapetrulle och bilar. Inez och Hedvig är dom som varit ute i dag med sina kompisar. En lugn dag, skönt.

Igår fick jag ett roligt överraskande mail. Och det gällde dom här. Aporna är tydligen populära vilket är väldigt roligt. Jag målar gärna fler apor.

Öskar er alla en skön nattsömn och fin morgon :)


/ Maria

Likes

Comments

Det känns segt det här. Segt att vara förkyld och det verkar inte bli bättre heller. För någon vecka sedan höll jag på att hosta som en tok. En sak är säker iaf - jag borde bli sponsrad av halstabletterna Ficherman. Jag äter minst en påse om dagen när jag har hosta. Ligger och suger på en tabletterna på natten, hur konstigt det än låter så dämpar det hostan lite. Halsen fuktas och det blir aningen bättre - men tyvärr bara då. Jag tar sedan en ny halstablett och så där håller jag på. Tror även att jag käkade upp en stor ask Bisolvon också.


Så trodde jag att jag var frisk........ tills i natt då jag vaknar mer förkyld och med känslan av feber. Jag vaknade på natten av att jag frös för att några timmar senare vakna av att jag badade i svett under täcket, snoret rann för att jag någon halvtimme senare blev täppt. Är det något jag får panik över så är det att vara förkyld och täppt i näsan. Det känns på allvar att jag ska få panik. Som tur vad hade vi näspray i skåpet. Efter det gick det knappt att somna om. På förmiddagen kände jag mig bättre igen och tänkte att det var ju snabbt övergående- för att känna mig sämre tidig kväll. Nu känns det återigen bättre. Jojo förkylning minst sagt.


Bild hittad på Facebook.


Ja, vad säger ni?

Förra gången Danne var ordentligt förkyld och gick och beklagade sig här hemma och gnällde om att han har mansförkylning, så googlade jag just precis på mansförkylning. Jag sa åt honom att sluta larva sig. Till min förvåning fanns det en liten studie som slog fast att män blir sjukare vid förkylning än kvinnor, och att det alltså finns belägg för mansförkylning. Jag kan nästan slå vad om att den studien har gjorts av en man. Inte vet jag - men jag vägrar tro att en förkylning alltid är värre för män än för kvinnor. Dock spelar det ingen roll hur sjuk jag är. Jag ligger aldrig i sängen eller på soffan en hel dag, utan går upp och gör det som måste göras. Jag kan liksom inte bara checka ut.


Tror ni på att män blir sjukare än kvinnor?


Önskar er en harmonisk natt och en fin morgon. :)


/ Maria


Likes

Comments

Vad är inte bättre än att få tid med barnen? I går så passade jag på att få egentid med Cornelia och Engla.
Vi hade lite ansträngt med tid, så det fick bli mat ute. Väldigt bra att pizzerian har två för en. Ingen behöver göra en större gissning vad Cornelia åt?! Ja, precis Kebabsallad. Engla valde kebabtallrik

Cornelia och Engla.

Vi passade även på att stanna till lite och mysa med Alicia och leka med Anton. Det är så kul för hon är så med, härmas och ler fast hon är så liten som bars 5 veckor.

Engla med Alicia.


Vad det är kallt. Blåser nordanvind och är så råkalkr, så det känns in i märgen. Det var inte speciellt trevligt ute igår. Snö gillar jag- men inte blåst.


Engla och Cornelia i vinterkylan.Snart kommer Hedvigs kompis hit och sover över. Bäst att börja bli lite aktiv.


Önskar er alla en fin lördag :)


/ Maria

Likes

Comments

Foto ifrån Arvids skola. På nedre våningen ligger förskolan.Idag biter kylan i kinderna igen och det är inte alls trevligt ute. Det är hög tid att förbereda middagen - potatis, fläskytterfilé och vinsås. Alla tycker om det förutom Inez som hellre vill äta någon kinamat variant, hon är verkligen inte lätt när det kommer till mat.

I kväll ska jag avsätta tid till mig själv och fortsätta jobba på med teckningar. Kommit på idéer till nya barntavlor. Jag vill även utveckla mina doptavlor. Har ni förslag på hur ni vill ha doptavlor, så får ni gärna dela med er? Med eller utan porträtt, stilrent eller väldigt personligt, tema eller inte? Det finns oandligt många varianter jag skulle kunna rita. Hur skulle du vilja att ditt barns tavla såg ut?


Har alldeles nya oöppnade pennor att använda. Det är alltid något speciellt - att öppna en ny förpackning pennor, om dom inte är torra, det är en riktig besvikelse. Tur att det inte händer för ofta. Jag måste ta tag i akrylen också. Jag är med i en grupp på Facebook där vi tillsammans ger oss utmaningar i form av olika motiv som vi ska måla. Vi tipsar och ger varandra pepp. Super bra och riktigt roligt. Det finns alltid något nytt att lära sig. Det gäller bara att ha tid.


Nu måste jag skala potatis.


Önskar er alla en trevlig kväll :)/ Maria

Likes

Comments


Har sett en sådan här lista hos några andra bloggare, tänkte att varför inte....,
Dagens bästa


När Hedvig kommer hem jätte glad ifrån skolan och talar om att hon fått massor av beröm av lärarna för att det Nationella provet i svenska gick över all förväntan. Det gick så bra att vi inte riktigt hänger med och förstår, helt galet bra. Hedvig som tycker skolan är så svår och haft panik över dessa prov. Nu håller jag tummarna för morgondagens prov.

När Engla kommer hem så frågar jag henne om hon behöver hjälp med läxan i sol energi. Den har jag redan gjort, talar hon om glatt. Har du skrivit alla sidor? Ja, får jag till svar.

Jag är oerhört glad idag.


Dagens sämsta


Att Arvid ramlade ner i från våningssängen när han skulle sträcka sig efter en låda med lego på hyllan bredvid. Det gick som tur var bra, lite ont i handleden och den lösa tanden blev lite lösare. Kunde gått mycket värre.

Att jag försökt att sova och kan inte, tror jag sov för mycket natten till idag. Jag är inte van att sova länge.


Dagens roligaste


Att leka med fina bonusbarnbarnet Anton. Vi lekte spindelmannen, hund och tjuv och polis.


Sötaste.


Den här tjejen. Att jag fått mysa med finaste barnbarnet Alicia.

Förvirring


När Hedvig kommer hem och säger att det gick otroligt bra på nationella provet. Jag är fortfarande tvungen att nypa mig i armen. Så glad 😊


Ser fram emot


Att rita/ måla. "Det kliar i fingrarna"


Jag borde inte

Blogga nu. Men det är ju så kul. Jag gillar verkligen att skriva, framförallt inlägg som väcker tankar och där jag har en åsikt.


Jag borde


Sova helt klart


Nya


Allt nytt på socialmedier som jag inte testat tex att vara live, skulle det vara något? Hade någon tittat överhuvudtaget?Önskar er alla en fin natt och morgon :)


/ Maria

Likes

Comments

Asperger, autism och adhd medvetenhet månad och detta är för att hedra alla barn som kämpar varje dag!!! ❤️💙💚💛🌈

Så oerhört viktigt att öka medvetenheten. Finns så många barn och föräldrar som varje dag strider på i motvind. Vi strider emot skolor, förskolor, barnens klasskompisars föräldrar, emot samhället i stort. Vi strider för att bli förstådda. Vi strider för anpassad skolgång, vi strider för att samhället ska förstå och att omgivningen ska anpassa sig. Barnet som har tex autism försöker varje dag passa in, men känner sig oftast totalt missuppfattad, för det är ytterst få gånger någon verkligen på djupet vill förstå.

Det finns galor för det mesta för att öka förståelse tex QX gaygala. Varför inte en NPF- gala för att öka förståelsen för Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar? En gala som samlar in pengar till att verkligen på riktigt utbilda lärare, pedagoger, arbetsgivare mfl inom NPF- diagnoser. Så att medvetenheten på riktigt ökar, så att barn/ ungdomar kan få en bra skolgång. Tyvärr är det oftast inte så idag. Jag önskar att verkligheten skulle se annorlunda ut än vad den gör för många barn/ ungdomar. Många har det onödigt tufft, tyvärr. 😢 till alla er som kämpar en stor kram ❤
Önskar er alla en harmonisk natt och en fin morgondag :)


/ Maria

Likes

Comments