Header

Har lämnat barn och den här morgonen gick ovanligt smidigt -förutom att Inez försov sig. Engla mår inte bra så hon är hemma i dag.
Jag ska ta tag i det jag ligger efter med, känner lite lätt stress, men det är bara att kavla upp ärmarna. Ska plocka fram alla mina pennor och färger och sätta igång, det är kul och känns absolut inte som något måste när börjar att jobba. Pulsen går ner.


Tänkte avsluta med en väldigt kort filmsnutt på Hjalmar.

Han är så rolig med sina rörelser och helt plötsligt kan han börja danska en helt egen påhittad dans. Spelar ingen roll vart vi är eller hur mycket folk det finns där vi är. Det kan hända i mataffären, på en parkering, på lekplatsen, i spårvagnen osv. Får han lust att dansa så gör han det. Det blir många goda skratt för han ser så rolig ut ibland.

Önskar er alla en underbar torsdag :)


/ Maria

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I dag har jag äntligen haft tiden att redigera klart den nya youtube videon som nu ligger ute. Ifrån början var den dubbelt så lång men kortades ner till ca: 14 minuter. Helt otroligt vilken tid en sådan liten enkel redigering kan ta, då förstår man att det tar månader att göra en film. Ja, jag blir avbruten stup i kvarten och kan bara sitta med det korta stunder, där av den långa tiden- men kul är det.
En äventyrs lördag med massa skoj och bus. Vill du titta så sök på Maria Husetfullt. Har du en youtube kanal så säg gärna till så tittar jag in hos dig.Småkillarna tycker det är roligt och titta på sig själva och jag tänker att det är roligt för barnen att titta på dessa filmer om några år igen.


Annars har dagen gått fort i dag. Engla och jag var på ett kort möte idag, som precis som igår var bra. Det var med samma person och poängen var att Engla skulle få säga sin åsikt om skolan.


Det är fortfarande mycket spring i benen när vi hämtar hem killarna ifrån skola/ förskola


Arvid som gillar att klättra.

Jag har även hunnit med att träffa farmors bästis idag. Alicia 7 månader. Jag är så glad över att kunna träffa och umgås med henne varje dag.

Nu måste jag verkligen försöka att sova. Tänker varje morgon att jag ska komma i säng tidigare. Det är ju så roligt att blogga.


Önskar er alla en fin, fin natt och morgon :)

/ Maria

Likes

Comments

I dag har jag som vanligt varit i gång från morgon till sena kväll. Men dagen har varit bra. Jag har inte varit allt för stressad eller trött, fast jag vaknade med "grus i ögonen". Danne och jag har varit på ett litet möte som var inför ett större möte. Mötet var bra och lite lättsamt, jag gick därifrån med lätta steg - så det kändes bara bra.

I morgon ska jag till samma ställe med Engla. Hon ska få säga vad hon tycker inför det större mötet, där hon inte kommer delta. Mötet är till för Engla och att det ska bli bra för henne.Lite lunch i farten. I bland överraskar jag mig själv med att vara lite nyttig.

Är inte överförtjust i bars annars, men den här med mintsmak är riktigt god. Antagligen för att det smakar så mycket mintchoklad och inte så mycket bars. Den är inte så jobbig att tugga heller som dessa bars kan vara.


Nu ska jag redigera färdigt en ny youtube video.


Önskar er alla en fin natt och morgon. :)


/ Maria

Likes

Comments

Vilken dag - den tog nästan all min energi. Det började redan på morgonen . I väg i tid kom vi och det såg väldigt lovande ut, förutom att jag glömde Hjalmars gympakläder. När alla var lämnade så åkte jag och Engla till BUP för att kolla hennes blodtryck/ puls, som måste kollas ofta nu när dom ställer in vilken dos på ADHD medicinen hon ska ha. Allt såg bra ut och en eventuell höjning kan ske om någon vecka.

Jag skulle efter det lämna av Engla på skolan och det gick allt annat än smidigt- det berodde inte på Engla. Engla som nu är halvtidssjukskriven börjar enligt schema med musik kl: 10,00 på måndagar. Under söndagen hade rektorn varit tvungen att göra en schemaändring på 10 minuter, vilket resulterade i att musiken börjar 9,50 och Engla skulle alltså komma sent. Ingen hade mailat mig och meddelat denna ändring - som kan tyckas vara liten - men för någon med autism blir det stort. Skolan vet om att rutiner och det som är sagt är viktigt att det ska bli så för Engla. Redan här blev hon stressad och irriterad. Samtidigt som vi kliver in på skolan går inbrottslarmet och alla barn/ ungdomar rusar ut. Det skojas och stojas och blir såklart allmänt rörigt. Vi går in när det lugnat ner sig och larmet går igen. Det blir nästintill ännu rörigare och nu är Englas stress och irritations nivå väldigt, väldigt hög och jag ser att nu är det nog ifrån hennes sida. Efter att vi pratat med specialpedagogen så får Engla åka med mig hem i stället. Hälften av denna stress för henne kunde hon sluppit om skolan mailat mig schemaändringen på söndagen. Att larmet gick kan ingen hjälpa eller förutse.

Ska det vara så svårt att förstå att små förändringar kan vara nog så jobbiga?

På eftermiddagen fick Engla även ett tråkigt besked. I sitt eget huvud hade hon redan tänkt att ett beslut skulle gå igenom- vilket det inte gjorde. Humöret var inte direkt på topp kan jag säga.

När Hedvig hoppar in i bilen efter att ha slutat är det första hon säger att skolan kommer ringa mig. Jaha säger jag. Sen börjar hon berätta att hon och några kompisar gjorde ett bus emot en annan kompis som fyllde år. Den här kompisen var med på det - men det uppskattades inta av dom vuxna på skolan- vilket jag har full förståelse för. Vi tog ett litet prat och Hedvig förstod att det inte var okej fast födelsedagsbarnet självt var med på det. Dom gjorde det "med glimten i ögat" så det var inget elakt, men ändå inte okej.

När Hjalmar slutade skolan så var han upprörd över att dragskedjan på hans jacka hade gått sönder, vilket är lätt fixat hos tex en skomakare eller laga själv. Men för Hjalmar själv var det ingen liten grej.

Jag hämtade dom små som bara haft det bra, tack och lov. Efter lite fixande hemma lade jag mig ner med ungarna i soffan och tittade på TV:n. Riktigt, riktigt skönt och energin kom sakta åter. Hedvig och Inez var med kompisar, Engla provade på basket som hon tyckte var jätte roligt. Oliwer kom hem ganska tidigt ifrån jobb, Cornelia tränade och Danne övningskörde med Elias. Dagen slutade iaf bra- det tackar vi för.


Önskar er en har harmonisk natt och en fin morgon. :)

/ Maria

Likes

Comments

Är i skrivandets stund ute och leker med barnen. Igår skogen och i dag ute i lekparken. Underbart väder har vi också- lite lite regn idag, men nu kom solen och värmer - precis som Igår.
Killarna leker ovanligt bra allt ifrån rollekar till att gräva slott i sanden.


Arvid sa

- ta kort på mig och då sträckte han på sig för att synad. Lite läskigt högt är det.


Evald gjorde likadant.

Och så kom den här lilla tjejen. Farmors bästis - vår allas lilla Alicia. Som verkligen älskar att busa och finns det något roligare än att ta av sig tossor och mössa när man inte får? Hon är så medveten om det och skrattar.

Hjalmar började bygga ett sandslott och då ville Erland hjälpa till, vilket han fick.

Det byggs flitigt. Även Arvid och Evald bygger egna slott.

Hjalmars och Erlands slott.

Arvids slott

Och Evalds.

Och nu kom regnet...


Önskar er alla em fin söndag :)

/ Maria

Likes

Comments

Är så glad över att det är fredag i dag. För varje dag i veckan som går kommer motståndet till skolan. Torsdagen är värst iaf för Hjalmar- då är han trött och tycker att det får vara nog. Det är mycket lirkande och glada hejjar rop ifrån min sida för att vi ska komma iväg i tid. Låter kanske som en enkel match- det är det inte alltid. Ännu så länge kan jag avled och i värsta fall bära ut honom till bilen. Med erfarenhet så vet jag att om detta fortsätter är det svårare ju äldre barnen blir att få i väg dom i tid.
Alla energi går åt för Hjalmar ( likaså Hedvig) i skolan och när han kommer hem är han som en trasa. Inte en utdriven trasa som lägger sig ner - utan snarare en trasa som har svårt att varva ner och får lätt utbrott- just därför att energin är slut och han inte riktigt vet hur han ska handskas med det. Orkan är totalt bortblåst fast han inte kan vara stilla.

Hjalmar igår i bilen vid skolan och han hade inte riktigt lust att kliva ur. Jag följer alltid med ända fram till skolan och dörren till klassrummet.

Nu är det äntligen fredag och som alltid så ligger det någon slags lättnad i luften. Hämta lite andrum för att kämpa vidare.

Vad ska ni göra i helgen? Jag ska nog fixa till en ny youtube video. Det är så kul! Vi går nog ut i skogen med barnen och leker vid Kotterbanan - det är en önskan ifrån dom små. Se någon bra film på kvällen och bara hämta andan. Det blir nog bra. Kanske att jag hinner måla lite också.


Önskar er alla en toppen dag :)

/ Maria

Likes

Comments

Jag sitter på BUP och väntar på att Engla ska bli klar, jag kommer alltid in till psykologen den sista kvarten ungefär. Där hon går igenom med mig vad dom talat om. Englas mående går upp och ner hela tiden och det betor helt på hur det är i skolan. Nu har hon precis blivit halvtidssjukskriven igen så vi hoppas det blir bättre. Det är så oerhört viktigt för henne att kunna hämta energi och samla sina tankar. Det blir svårt för henne att klara det under en hel skoldag, därför behöver hon var sjukskriven halvtid. Engla har mycket att brottas med och återhämtning är A och O. Jag är tacksam över den hjälp hon får. Är så oerhört synd om alla barn/ ungdomar som inte får den hjälp dom behöver. Önskar så att alla kan bli hjälpa i sitt mående oavsett om det är fysiskt eller psykiskt. Det ska inte vara någon skillnad på den hjälpen- den ska finnas. Otroligt tragiskt att samhället brister där många gånger. Skulle aldrig ens få hända. Hoppas verkligen att det blir till det bättre för alla som behöver hjälp. Att ALLA får hjälp och stöd.


Visst är hon vacker vår Engla.

Efter att ha varit här på BUP ska vi hasta iväg och hämta Hjalmar och rusa till Hedvigs utvecklingssamtal. Kommer inte bli lätt att komma i tid. Tur att det inte är långa avstånd.

Jag längtar redan till kvällen. Visst är det lite skönt när mörkret faller och barnen förstår att det är kväll? Det blir ett helt annat lugn när vi går emot hösten. Ett lugn som jag gillar. Det känns harmoniskt. Jag kan även tycka det är avslappnande med regndroppar emot fönstren och att då få känna att det är okej att göra ingenting. Bara vara. Den enda gång jag direkt avskyr regn är på en vardags morgon. Det kan jag hoppa över. Annars kan regn skänka mig ett lugn - helst om hösten när luften är så där lite lagom kall och hög och bladen skiftar färg. Då är hösten faktiskt vacker med eller utan regn.

Önskar er en fin fortsatt dag :)

/ Maria

Likes

Comments

I dag var jag med Erland hos logopeden. Han var så förväntansfull och det syntes riktigt hur sprallig han var. Kanske mycket därför att han vet att Evald går hos en logoped. Vi pratar ofta om besök hos logopeden hemma och Evald har ibland små läxor. Erland tyckte det skulle bli så spännande och ivrig var han. Det spelades ett akvariespel där han skulle fiska upp fiskar, skattkista, sjöstjärna osv - det var så kul att Erland absolut inte kunde vänta på sin tur. Hon kollade av både uttal och språkförståelse.
När det gäller uttalet så vet vi att han ligger efter, men han har gjort enorma framsteg sedan i mars då han bara sa några enstaka ord som manna, pappa, titta, bil osv. Nu har Erland ett betydligt större ordförråd och kan sätta ihop korta meningar och härmar vad vi säger. Uttalet blir långt ifrån korrekt - men han har utvecklats. När det gäller språkförståelse, färger, prepositioner osv visste jag att han låg lite efter jämnåriga- men inte så mycket som han faktiskt gör. När logopeden sedan räknade ihop hans poäng på alla testerna så fick han ett värde på 13 poäng - medel är 50 poäng- så han ligger klart under. Det slutgiltiga blev att även Erland har generell språkstörning precis som Hjalmar.
Erland leker när jag och logopeden pratar. (Erland tre år och 5 mån.)

Språkstörning är vi vana vid i vår familj och vi vet vad vi ska tänka på. Det gäller att prata, upprepa ord och meningar rätt på ett lekfullt sätt och stödtecken underlättar. Givetvis att läsa böcker är alltid bra.


Önskar er alla en fin kväll :)


/ Maria

Likes

Comments

I samarbete med twistshake.

Fint erbjudande längre ner.


I dag sent på eftermiddagen har jag umgåtts med den här lilla tjejen.Farmors lilla goskorv.

Hon utvecklas i rasande fart nu, det går så fort. Ställer sig upp och tar något steg i sidled. Hon vill så mycket och blir tvärarg när det inte går som hon vill. Lite humör har hon. Hon har nyss blivit 8 månader, så hon är tidigare än vad hennes pappa, fastrar och farbröder var. Jag har skrivit det förr - men jag är så Fascinerad av barns utveckling, den är fantastisk på alla sätt och vis. Alla utvecklas olika och får barn bara ta saker och ting sin egen takt så lyckas dom oftast med det dom vill.


Alicia skrattar, kryper och försöker gå - farmors lilla bästis. Mat gillar hon också. Hon är glad i det mesta och hon gillar även sin välling. Twistshake flaskorna är otroligt smidiga för barnet att äta ifrån. Mina barn har prövat många olika flaskor i från både vanlig mataffär och apotek - vanliga och anti kolik flaskor. Jag måste säga att twistshake är suveräna och dom är även anti kolik utan att vara "tunga" för barnet att äta ifrån, som jag tycker många flaskor är- så tröga att suga ifrån. Med dessa flaskor går det smidigt.

Twistshake har även muggar som också är väldigt bra.


Nu har jag och Alicia ett samarbete med Twistshake, där vi vill jag erbjuda dig 40% PÅ HELA twistshake SORTIMENTET, men passa på erbjudandet gäller bara till 00:00 i natt.

Ange koden: mariahusetfullt40 i varukorgen om du vill ta del av erbjudandet. 😊


Alicia och hennes mamma och pappa är så nöjda med dessa nappflaskor och flaskor. Ja, farmor tycker med att dom är toppen- så lätta och smidiga att använda.

Här kommer ni direkt till deras hemsida.

https://twistshake.com

Använd koden mariahusetfullt40 för att få 40% på hela sortimentet.


Önskar er alla en toppen kväll :)


Återkommer senare

/ Maria

Likes

Comments

Vilken stressig morgon, men det är det i och för sig väldigt ofta. Att få iväg sju barn på morgonen varav sex ska skjutsas och lämnas av på olika ställen kräver planering och att allt går på räls. Det minsta lilla som tillkommer gör att det blir kaos och lite lätt panik. Fram till förskolan/ skolorna kommer vi alltid - men det är ju skönt att känna att vi är i tid också- vilket vi inte var i morse. Arvid sprang jag in med i sista sekunden till frita och Evald och Erland kom in på förskolan i samma tid som vanligt. Efter att ha gjort den rundan så börjar stressen på allvar. Jag riktigt känner hur klockan tickar på i väldig fart. Minuterna "rasar" omkring i huvudet på mig, som en klocka som faller sönder minut för minut.


Jag kommer hem igen och då är det dags för dom som "ska bara." Det ska sminkas, kamma håret igen, någon hittar inte en speciell tröja, nej nu kom borsten bort. Vart f**n är den? Lite tjaffs och så en Hjalmar som inte har lust alls att gå till skolan.

Inez som som har sin skolan närmast går alltid i väg på med sina kompisar- inte idag. Fredag innebär ofta att barnen är trötta och Inez hade nog legat kvar lite för länge i sängen, så hon ville ha skjuts.

Hon kom i tid. Hedvig kom några minuter för sent, likaså Engla och Hjalmar kom precis på sekunden.

Jag pustade ut åkte hem och kollade av dagens schema och mina egna deadline. Kastade i mig lite frukost och nu ska jag åka till Englas skola för hon behöver lite stöd idag.


Skönt att det är fredag. Senare i dag kommer en ny youtube video ut.Önskar er alla en lugn dag :)

/ Maria

Likes

Comments