Header
View tracker

Vilken morgon!

Dagen började som vanligt vid 06,00. Skjutsade Danne och Elias till jobbet först för att sedan komma hem, väcka Erland, Evald och Arvid och iväg med dom till förskola och morgon frita. ( dom stora är hemma om något skulle hända) Just onsdagar är annars en dag som är lugn på morgonen- eller rättare sagt beror det på hur morgonen kommer att bli. Idag var det en sådan mindre harmonisk morgon.

Hjalmar och Hedvig börjar alltid 10,00 på onsdagar och då kan man ju tro att jag har gått om tid. Men icke. Jag väcker dom i tid och det är lugnt - tills vi ska åka. Då kommer Hedvig på allt hon inte gjort och måste göra på en gång, trots att jag påmint henne om gympakläder. Nu dög inte dom tränings tajts jag la fram, så det blev ett mindre utbrott. Sen hittade hon inte favorit koftan. Koftan var helt plötsligt totalt borta. I det här läget var Hedvig i upplösningstillstånd för att enligt henne var allt emot henne och jag fattade inget. Jag var totalt stressad för att både Hedvig och Hjalmar började skolan om mindre än 10 minuter. Jag hade även Engla som stod och väntade på mig utanför sin skolan för att hon ska vara hos tandläkaren 10,10. Det tar 10 min att köra till Hedvigs skola och sedan någon minut till Hjalmars skola. Till tandläkaren tar det 10-20 minuter beroende på trafik. Jag insåg att detta kommer aldrig att gå. Just att komma försent en onsdag när både Hedvig och Hjalmar börjar nästan två timmar senare än vanligt, känns väldigt pinsamt. Det finns hur mycket tid som helst på morgonen och få saker gjorda på. Nu tyvärr fungerar det inte så när man har barn med NPF ( Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, som tex ADHD, autism osv)

Att planera är A och O, men att göra den planeringen i praktiken är inte så lätt för dom här barnen. Att som förälder planera åt dom och tex plocka fram gympa kläderna fungerar inte alltid heller. Inte om just dom kläderna inte faller i smaken den dagen eller om favorit koftan är borta. Då ställs allt på ända och inget är bra. Det kan ju tyckas vara lätt att ta på sig en annan kofta eller plocka ner andra tränings tajts, men så är det inte. För en annan kofta sitter inte exakt likadant eller känns inte lika mjuk, eller dragkedjan ät trögare eller går längre upp, färgen kanske är mörkare rosa. Det kan vara mycket som gör att det bara är favorit koftan som passar en helt vanlig onsdag. Tränings tajtsen fungerar inte heller, för det är annan snörning i midjan eller dom slutar inte vid knäna som favorit tajtsen,utan går ner till foten. Att ha gympa med dom fungerar inte.

Det är inte lätt och jag förstår och är högst medveten om att det blir kaos i huvudet på henne, och hon blir alldeles förtvivlad.

I dag hände det - det som brukar vara så svårt. Hon tog på sig en annan kofta och lade dom andra tajtsen i gympapåsen. Sur som citron gick hon till bilen. Vi kom iväg och alla kom försent. Och det var mitt fel. Men trots allt slutade det bra. Att stressa i denna situation vet jag är att "bita sig i foten." Då kan det lätt ta minst 30 minuter till att komma iväg och då även med en tjej som är mer upprörd än innan.

När vi släppte av Hedvig på skolan hade det värsta arga och förtvivlan gått över. Hjalmar hoppade in i klassrummet glad som alltid. Lärarna är informerade om varför vi ibland blir sena och jag är så tacksam över att dom förstår.

Engla även hon kom till tandläkaren tillslut, dock nästan 30 minuter försent. Som tur var hade hon en längre tid och det gjorde inget. Engla som är lite rädd för att gå till tandläkaren skulle bekanta sig med bl.a. Lustgasen. Det hann hon med och både tandsköterska som vi hade tiden bokad hos i dag och Engla var nöjda. Det är huvudsaken.

Nu har jag precis skjutsat Engla tillbaka till skolan och tänker bege mig hem för att äta, innan det är dags att hämta Hjalmar när han slutar skolan.
Engla som var så duktig.Ibland blir det inte riktigt som tänkt- men tillslut kan det bli riktigt bra ändå.

Önskar er alla en fin, fin onsdag. :)

/ Maria

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Fredagen började lugnt för att sedan sluta lite i dramatik.

Barnen var mer vilda än tama i fredags efter att ha varit hemma i över en vecka. Energin låg verkligen på topp. Hjalmar var feberfri och jag ansåg att det var fritt fram gällande maginfluensan. Vi behövde gå ut och tog en promenad till affären och McDonalds, vilket jag ska säga var väldigt uppskattat.Mumsigt tycker Erland.

Efter handlingen tog vi en liten paus och läskade oss med slurp, även det en riktig höjdare enligt dom små.


Vi gick fram och tillbaks och det var riktigt skönt att vara ute trots lite gnäll att någon inte orkade gå. Inte blev överskottsenergin mindre av att vara ute. Efter att killarna hade tankat på energilagret med lite film, smurfarna så var det full fart. Det lektes med allt och inget. Det var kurragömma, jaga, och bilrace med små bilar i hallen. Arvid lugnade ner sig ett tag och lekte med lego.

När vi skulle börja göra oss i ordning för kvällen och Idol ( som jag för övrigt tycker just nu är skit tråkigt) så hände det- olyckan.

Hjalmar, Arvid och Evald busade i soffan. Precis innan det hände så sa vi till dom att sluta busa, för någon av er kan ramla. Vad hände? Jo, Hjalmar ramlade och for rakt in med knäet i kanten till valvet in till vardagsrummet. Det blev en riktig smäll på knäet och han grät och grät. Hjalmar är annars väldigt tålig, så vi förstod att han hade jätte ont. Vi fick inte heller lägga vår hand på hans knä och han skrek rakt ut när vi försökte kyla ner det onda.

Det fanns inget att orda om- bara att åka upp till akuten. Där vi varit ganska mycket senaste tiden känns det som. Hjalmar kunde inte stödja på benet och inte heller rätta ut det. Han fick hjälp fårt och blev skickad upp till röntgen.

På röntgen tog det däremot tid. Det togs säkert 10-15 plåtar på hans ben och knä. När vi suttit ovh väntat i säkert närmare en timme på svar om plåtarna var okej eller inte. Och om vi kunde återvända ner till akuten, kom dom på att hans "friska" knä inte hade röntgas. Mera väntan......

Tillsist fick vi åka ner till akuten och då kom vi in direkt. Hjalmar hade tur i oturen. Han hade slagit i knäet så hårt att han fått som en inbuktning i knäskålen, men ingen fraktur, som tur var. Inbuktningen syns ganska tydligt på röntgen plåtarna, som Hjalmar till sin stora glädje fick kopior på. Det hela slutade bra och det hjälper med lite smärtstillande och bandage i ca: en vecka. Så det kan bli enkelt vanlig fredagskväll.


I helgen har vi bara tagit det lugnt och nu äntligen är alla friska.


Önskar er alla en fin dag :)

/ Maria

Likes

Comments

View tracker

Jaha, när jag tror att vi närmare oss slutet på magsjukan och tycks se oss snart friska, så spyr Inez i natt. Hjalmar ligger här bredvid och sover med feber. Arvid är lös i magen igen..... suck!

Ska det här gå igenom oss allihopa, så är det inte över ännu på många dagar.

Men det kan bara bli bättre nu, Eller hur?

Jag tycker jag läser att det härjar sjukdom över allt. På skolor, förskolor och på arbetsplatser är folk sjuka. Inte undra på att det är svårt att hålla sig frisk. Jag fick avsäga mig ett jobbpass nu i morgon till fredag, tack vare magsjukan. Kan inte komma som timvikarie och smitta ner alla ungdomar och övrig personal. Likaså är jag nog så illa tvungen att tacka nej till ännu ett pass lördag till söndag. Jag avvaktar lite- positiv som jag är tänker jag att det stannar vid Inez nu. Men samtidigt måste en ny vikarie kunna ringas in, så det där med att avvakta får inte dröja för länge.

Inget att göra något åt. I vilket fall som helst är det synd om våra små sjuklingar. Jag hoppas innerligt att herr och fru bacill tar sin packning och reser långt bort. Nu vill jag att sjuklingarna blir friska och ingen mer blir sjuk.

Bild ifrån Google.


Önskar er alla en fin och frisk onsdag. :)

/ Maria

Likes

Comments

Det går upp och ner i sjukstugan. Jag är mycket bättre. Har kunnat äta idag. Hedvig och Oliwer mår också bättre efter gårdagens insjuknande. Alla är vi väldigt sega och har huvudvärk. Arvid är dålig i magen men har inte spytt, hoppas det håller sig så. Hjalmar ligger nerbäddad i feber och verkar i motsatt till oss andra ha drabbats av vanlig influensa och inte maginfluensa.

Det är som sagt bara att gilla läget.

Jag ska nu ta tag i att skura golvet, känns som att allt blir lite fräschare och friskare om jag skurar och dammsuger. Jag kan alltid lura mig själv att jag får bort alla baciller och eller virus då. Det är ungefär som när man går ut lite i friska luften,när man håller på att bli frisk. Att gå ut på balkongen eller verandan och allt känns genast lite piggare och fräschare. Eller att ställa sig i duschen. Det gör massor med mitt egna mående. Viktigt att få med det psykologiska, så tror jag iaf att vi blir friska fortare.


Har vädrat hela dagen också.


Nu ska jag ta in posten, så jag får lite friskluften.


Önskar er alla en fortsatt bra dag:)

/ Maria

Likes

Comments

Jaha då fick vi besök av fru och herr virus eller ska jag säga bacill? Maginfluensa har drabbat mig här på morgonen. Efter en natt av två timmars sömn för att Erland sovit dåligt kände jag att det var allt annat än bra med mig.

Hjalmar är sjuk med halsont så det är inte direkt muntert här hemma. Dom andra barnen är hemma eftersom regeln på deras skolor, förskolor säger att hemmavistelse gäller när syskon/ föräldrar har maginfluensa. Utan Hedvig och Engla som hann i väg på morgonen innan jag uppfattade att jag är sjuk. Helt plötsligt från ingenstans blev jag sjuk. Så kan det bli. Nu är det bara att hoppas att detta inte blir en långdragen historia, för då tar det tid innan vardagen kan ta vid igen.
Just vid maginfluensa är det en nackdel att vara många i familjen.


Småkillarna tittar på Netflix och jag hoppas kunna vila här bredvid dom i soffan. Ja, det kommer med säkerhet bli en lång dag.


Önskar er alla en fin och frisk dag :)

/ Maria

Likes

Comments

Dom små har varit hemma sedan igår. Det går magsjuka på förskolan och pedagoger och barn insjuknar en efter en. Jag hade ingen aning om att magsjukan nått förskolan. Såg lappen på dörren när jag lämnade Evald och Erland igår. Då hade jag redan klätt av dom och killarna var inställda på att leka med sina kompisar. Jag hade en del att göra också. Ska tilläggas att jag lämnade dom med viss tvekan. Vet jag om att maginfluensa härjar runt, så brukar jag ha dagis barnen hemma, tills det hela är över. Ett par timmar senare ringde telefon och jag blev upplyst om att två pedagoger inom loppet av två timmar blivit sjuka och gått hem. Jag hämtade hem barnen. Dels för att avlasta förskolan- det fanns bara en ordinarie kvar och några vikarier. Men även för att jag inte vill ha kvar mina barn under hela dagen. Det är verkligen bland det värsta - magsjuka. Än så länge har vi nog klarat oss. Jag säger det lite tveksamt för jag trodde bacillerna fått fäste. På dagen blev Evald dålig i magen och det luktade verkligen pyton. Sen lugnade det ner sig, så jag håller tummarna hårt. Nu får dom små vara hemma tills kusten är klar.

Min mamma har varit här under ett par dagar och målat i Hedvigs rum. Det kommer bli så fint och Hedvig är så glad. Vi är evigt tacksamma över all hjälp! Ska visa foton på rummet sedan när det är klar.

Jag jobbade som sagt lördag till sent på måndag kväll, och det tog på krafterna. Tur att det är kul. Det är först nu jag börjar piggna till. I morgon blir det en lugn dag - hoppas jag. Ska bara handla och leka med barnen. Erland lyckades verkligen stöka till i lekrummet idag. Han är i en period då allt ska läggas huller om buller eller i en hög. Det är lite typiskt tvååringar tycker jag, iaf våra barn har gjort så i den åldern. Sen börjar "lägga på saker i rad perioden." Erland valde att lägga allt ifrån bilar till små lego lite huller om buller. Behöver jag nämna att jag behöver plocka i ordning i rummet i morgon? Erland han får hjälpa till på sitt vis. I går var det hallen som skulle få liten makeover. Då tyckte han att alla leksaker skulle vara i hallen - i en hög. Lille gubben blev inte glad på mig när jag sa ifrån och vi städade bort det. Några leksaker är okej. Men inte alla! Där hade vi uppenbart olika uppfattningar. Inte lätt att vara två år och ha en stark vilja.


Erland som tycker om att städa när han själv vill.

Önskar er alla en fin, fin fredag :)


/ Maria

Likes

Comments

Sitter och äter och har lite ensamtid. Känner hur tröttheten tar vid, så det är tur att jag börjar jobba snart igen. 😂 Har precis för någon timme sedan gått av ett väldigt långt pass för att snart - om ett par timmar gå på ett mycket kortare pass. Strax innan midnatt är jag hemma igen hos mina små och stora fina hjärtan.


Önskar er alla en fin dag 😊

/ Maria


Likes

Comments

Har precis nu i skrivandets stund rast på jobbet, där jag jobbar som timvikarie. Skönt att kunna lägga sig på sängen på kontoret och vila lite.

Mötet i torsdags gick bra och jag hoppas att det förblir bra också. Hedvig kände sig nöjd och nu har flera tjejer hälsat på henne, så det känns bara bra och någon har sagt förlåt. Underbart! Nu hoppas jag bara att alla som skrivit elakheter till Hedvig följer med i detta positiva. Ingen ska behöva må dåligt. Hedvig i sin tur bad om förlåtelse för att hon svarade med lite fula ord. Samtidigt förstår jag henne, när man kommer i försvar och i underläge och får påhopp och elakheter skrivna till sig, så är det lätt att svara lite olämpligt när man blir ledsen. Men som sagt - hon sa också förlåt.

Nu hoppas jag att det är utagerat och att ingen någonsin skriver något elakt till Hedvig mera. Och att det här även når till tjejerna som inte känner Hedvig, genom deras kompisar. Jag hoppas verkligen det. I slutet på veckan ska Hedvigs lärare ha uppföljning tillsammans med Hedvig och ett par tjejer för att se hur det går, så det fortfarande är lika positivt. Skulle kännas för jävligt om elakheterna tog fart igen. Jag riktigt ser framför mig hur ledsen Hedvig skulle bli och även jag.


Dags att jobba igen. Återkommer senare.


Önskar er alla en fin lördagskväll :)

/ Maria


Likes

Comments

I går fyllde Inez år. Jag gör som alltid skriver en personlig text till födelsedagsbarnet, spm hon jan gå tillbaka och läsa sen när hon är äldre om hon vill.


Igår sa vi grattis till världens finaste blivande 11 åring. Inez vår färgstarka omtänksamma tjej fyllde år. ❤️

Inez vår älskade tjej som är så färgstark och självständig. Du tar intiativ och älskar att vara på fritidsgården, där du även är med i lilla styrelsen. I början på hösten åkte du över natt på styrelsemöte och tyckte det var så kul. Inez du älskar att hänga med dina kompisar på fritidsgården, och ni är gärna hemma och bara är. Du fantastiska tjej som ibland tar dig tid till dina småsyskon. Då blir Erland och Evald extra glada. Hjalmar och du brukar spela spel och vi ser att ni bägge två tycker det är så kul.

Du tar dig tid även till bara dig själv, och gör det du vill, vet du Inez det är en bra egenskap. Att i lugn och ro lyssna på sin inre röst och känna att du kan bara vara du i bland. Ditt rum som nu blivit så fint med mormors hjälp älskar du att stänga in dig i. Inez min vän din omsorg om dig själv är så fin. Just nu finns det väldigt många youtubers som fångar ditt intresse, likt många andra 11 åriga tjejer. Men du kan även släppa internet och sätta dig och pyssla.

Älskade tjej som har en vilja som stål, nära till skratt, men kan bli irriterad som få. Du vet vad du vill och jobbar på så hårt. Läxor sköter du utan problem och har gjort dom innan vi hunnit fråga.

Livet är ibland skrämmande och just nu är du ingen fan av clowner. Du har gång på gång visat din rädsla. Älskade Inez jag tror inte du behöver vara rädd och det viktigaste är att rädslan inte tar över. Du utmanar dig ständigt och övervinner varje hinder som är skrämmande.

Inez du är en hejjare på att koka nudlar, baka chokladbollar och fixa "Hedvig mackor" som vi kallar fattiga riddare för. Dina syskon äter mer än gärna och tycker det är så gott. Du serverar och hjälper till. Älskade lilla gumman du besitter så fina egenskaper och är en fantastisk lilla/ stora syster. ❤️ Älskade tjej grattis vår underbara Inez❤️🎂

/ Maria

Likes

Comments

Nu blev det sådär glest mellan inläggen igen, vilket jag inte alls gillar. Ibland finns liksom inte tiden utan energin måste läggas på annat.


Här hemma händer det grejer. Barnens mormor har varit här och gjort iordning Engla och Inez rum. Det har verkligen blivit så fint. Inez valde tapeten och den är verkligen så snygg.Rummet fick sig ett så otroligt stort lyft. Det ser både större ut och framförallt mycket snyggare. Innan var det målade väggar i olika röd/rosa nyanser och lite ritade pennstreck lite här och var. Klädförvaringen var också under all kritik. Men nu är det så fint och ordning och reda. Min mamma har verkligen lagt ner ett jätte jobb, tack!

Jag bara fullkomligt älskar deras nya lampa. Tänker att den även skulle vara snygg i vardagsrummet. Tjejerna och mormor har väldigt bra smak.

Två glada tjejer som fullkomligt älskar sitt nya rum.


Min energi har lagts på Hedvig som blivit utsatt för nätmobbning. Jag blir så innerligt arg när något sådant händer. Hon har blivit anklagad för att ha skrivit elakheter som hon inte gjort och även blivit retad. Det har startats ett Instagram konto där någon skrivit väldigt illa om Hedvigs bästa kompisar, och Hedvig har blivit anklagad för att det skulle vara hennes konto. Sedan har flera tjejer skrivit till henne att hon är falsk, en taskig kompis att hon inte kan prata, att hon är elak, att hon är en mobbare mm. Det är verkligen så hemskt. Hedvig har fått ta emot den ena anklagelsen och elakheten efter den andra, och det ända hon kan göra är att försvara sig. Ibland har det hoppat ut en och annan dumhet ifrån henne också - som svar pga att hon känt sig så ledsen och kränkt. Givetvis har jag då sagt att det inte är ok, men jag förstår henne. Att vara så i underläge och bli bombad på nätet av anklagelser som inte är sanna kan få vem som helst att skriva något mindre bra tillbaka. Vet att hon svarat med idiot osv.

Det har gått så långt att det inte finns en chans för oss att kunna stoppa det här själva. Som tur är vet hennes bästa kompisar att hon är en fin vän som inte pratar illa om dom. Jag har även sagt till Hedvig att det viktigaste är att vi och dina bästa kompisar vet att du inte ligger bakom elakheterna. Men i en 12 årings hjärta gör sådant här fruktansvärt ont och hon förstår inte varför någon eller några vill vara elaka emot henne.

Jag rasar när det kommer till mobbning och även till orättvisor. Det här är båda delar. Så otroligt illa gjort av den eller de som startade kontot och spred ett falsk ryckte. Hedvig får påhopp på nätet av både tjejer som går i hennes skola och ifrån tjejer hon absolut inte vet vilka det är. Det här gör så ont i mig och jag blir så jäkligt förbannad!!! Hur ska vi förhindra nätmobbning och hur ska vi hantera när det händer? Det är svårt eftersom mobbarna kan sitta anonyma bakom sina skärmar.

Egentligen blir jag inte förvånad att tjejer på mellanstadiet och högstadiet tror det är ok att skriva elakheter och påhopp på internet. Ingen behöver leta speciellt länge för att hitta samma fenomen bland vuxna. Det är oftast bara att besöka någon större blogg och sedan läsa kommentarerna, så hittar man påhopp och kränkningar. Förstår inte alls vuxna som ägnar sig åt det. Vill man inte vara ett föredömena för sina egna/ och eller andras barn? Jag kommer aldrig förstå!

När ens eget barn blir utsatt gör det väldigt ont! Jag har försökt få stopp på mobbningen från första början när det fortfarande höll sig inom Hedvigs skola och få tjejer var inblandade. Jag har ett flertal gånger försökt få tag på en annan mamma, men inget svar till och början med. Nu känns det här så mycket större - när flera tjejer verkar vara inblandade även tjejer som inte går på Hedvigs skola och vi inte vet vilka dom är. Att sitta anonymt och skriva riktigt dumma kommentarer till en för dom antagligen okänd tjej är så fruktansvärt och illa! Förstår dom överhuvud taget vad dom gör? Det tror jag. Men förstår dom här tjejerna hur mycket deras kommentarer skadar? Förstår dom konsekvenser av deras handling? Är dom så pass mogna att dom inser hur en tjej som får det ena påhoppet efter det andra på sin mobil mår? Kan dom överhuvudtaget sätta sig in i hennes mående? Jag har även tagit Hedvigs telefon och svarat på kommentarer och bett dom vänligt att sluta och hälsat då ifrån mig. Men icke - det fortsätter.

Hedvig har sparat allt som skrivits. Så att vi kan visa vad hon för stå ut med.

I morgon är det möte på skolan. Jag tror att en annan förälder kommer dit. Jag hoppas verkligen att vi kommer fram till en lösning! Ja, jag ska för allt i värden hålla mig lugn fast jag ant kommer koka inombords och ha lust att slå näven i bordet. Jag hoppas på ett bra möte.

Hedvig har världens bästa lärare och det är iaf tur.


Önskar er alla en fin kväll.

Likes

Comments