Header

I kväll har det känts lyxig. Jag har varit och myst med världens sötaste Alicia- farmors lilla goskorv. Jag har längtat ihjäl mig eftersom jag inte har kunnat träffa henne pga att jag varit förkyld. Vi var alla rörande överens att spädbarn och förkylningar går inte ihop. Men idag- äntligen. En stor dag.

Idag överraskade Cornelia mig totalt när hon lagade middagen. Som jag nämt förut så har hon noll intresse för matlagning, men idag så gjorde hon det. Hon konstaterade sedan själv med ett förvånat skratt att hon stått i köket hela dagen. Till lunch lagade hon precis som dom sista dagarna sin specialitet - bananpannkaka till sig själv, Inez och Engla. Engla hjälpte även till med gräddningen.

Till middag svängde hon ihop småbarnens favorit rätt. Fiskpinnar, potatis och Kall sås. Att hon själv föreslog att hon skulle fixa maten var en sådan överraskning. Cornelia måste ha gjort något extra i smyg för småkillarna åt en väldans massa- trodde nästan ett tag att dom ville slå något slags rekord. Hur man kan älska Findus fiskpinnar så mycket övergår mitt förstånd, men tydligen är det en oslagbar kombo tillsammans med Felix fisksås, eller egentligen är det faktiskt en dressing. Jag gillar den också. I vilket fall som helst var det så skönt att slippa laga mat. Tack älskade gumman.

I dag kom vi i säng tidigt. Redan vid 21,00 låg vi allihopa i våra sängar. Vad jag gör vaken nu? Det undrar jag också. Som jag nämt förut så går ofta min kreativa hjärna på högvarv på kvällen och desto mer på natten, när det är alldeles tyst och små lätta snarkningar hörs. Det är bara att konstatera - att jag är en kvällsmänniska. Jag önskar att det vore tvärtom- att jag var en morgonmänniska. Men tyvärr, så här är jag. Att gå upp tidigt på morgonen känns som en plåga och jag kommer igång sent på eftermiddagen, vilket håller i sig till väldigt långt in på natten. Men tyvärr den dygnsrytmen fungerar ju inte. Då blir det så här emellanåt - att jag ligger vaken sent och "arbetar." Det är det jag gör nu, eller rättare sagt nu tar jag paus och bloggar. Men innan har jag legat här och funderat på att bearbeta om ett gammalt manus jag skrivit och skicka in till förlag på nytt. Det får bli så. Manuset har legat länge i "dvala" och "växt till sig", och nu är det dags att väcka texten till liv igen med nya fräscha ord och skruva till handlingen lite extra. Jag är förväntansfull på mitt eget arbete. Längtar tills jag kan sätta igång och skriva. Det blir en del att bita i, men långt ifrån lika mycket som att skriva ett helt nytt manus. Jag ser redan nu framemot att skicka in manuset till förlag. Eftersom min hjärna är i skrivartagen just nu så ploppade det upp en ny idé till en ny bok. En sak i taget. I vilket fall som helst är det otroligt roligt.

Nu ska jag sova och samtidigt drömma mig bort i sagornas värld.


Önskar er alla en mysig natt med mycket sömn :) och även en god morgon :)

/ Maria

Likes

Comments

Idag var det ett gäng tröttisar att få upp, tar ett tag att vänja sig efter ett lov. Blåsigt och mörkt dessutom när jag åkte iväg med dom minsta till förskolan, gör inte att jag tycker det är allt för kul. Tydligen ska det bli oväder med blåst och tung och blöt snö, så det kommer inte bli bättre.

I dag är det dags för utvecklingsamtal för Hjalmar. Han går i tvåan. Nästa vecka är det Englas tur. Kalendern är full som vanligt. Går inte en vecka utan något är inbokat.

I går kom alla hem glada ifrån skolan och dagen hade varit bra, roligt att träffa kompisar igen. Speciellt som vi var sjuka innan lovet. Det blev ett långt uppehåll ifrån skolan framförallt för Arvid och Hjalmar.


Softar länge hela dagen skulle vi inte tacka nej till. Får bli en annan gång.Hjalmar.


Så här glad blev Arvid igår när pinnarna han gömt låg kvar när vi gick hem ifrån skolan. Det behövs inte mycket för att lycka ska infinna sig.

Nu måste jag sätta fart.Önskar er alla en fin dag och håller tummarna för att vädret inte blir extremt hos er :)


/ Maria

Likes

Comments

Är det någon i familjen som är hälsomedveten så är det Cornelia. Hon och Elias tränar hårt och tänker på vad dom stoppar i sig. Det är inte så att dom avstår godis osv. Det äts både godis och chips och fikabröd mm, men dom tänker vad som bör ätas när man tränar. Ska tillägga att ingen i familjen räknar kalorier, och inte dom heller. Här handlar det om att äta rätt och få i sig tillräckligt med protein och kolhydrater så kroppen byggs upp och orkar.

Förutom Kebabsallad som är Cornelias absoluta favorit. Hon tröttnar aldrig.

Har hon även en nyttig variant av mellanmål som hon gör ofta. Bananpannkaka. Ett snabbt lätt och nyttigt mellanmål.

Nu är inte Cornelia något stort fan av att laga mat. Hon blir irriterad och har noll intresse. Det här mellanmålet passar henne perfekt- eftersom det går så fort och blir så gott. Ja, det gäller att man tycker om banan. Tillsammans med Protein Choklad pudding blir det suveränt. Jag har lite svårt för protein smak, men den här chokladpuddingen gillar jag. Smakar nästan som vanlig chokladpudding, men så mycket nyttigare eftersom den även är sockerfri.

Gott och nyttigt och en smak av sött och choklad i nyttig form. Kan det bli bättre?


Önskar er alla en fortsatt fin eftermiddag/ kväll.


/ Maria

Likes

Comments

I går var Arvid hos tandläkaren som ni vet, det gick bra. Någon tand blev inte utdragen, då vi tar det nästa gång när han även ska få lugnande. Idag var det Cornelias tur att besöka samma tandläkare. Jag hade påmint henne i flera dagar och även skrivit upp hennes tid så snygg i kalendern som hänger i köket. Kallelsen fanns också i köket. Allt klart som korvspad. Cornelia går upp på morgonen, fast hon i vanliga fall kan sova. Hon kommer en halvtimme innan sin tid och sätter sig och väntar. Hos den här tandläkaren behöver vi inte anmäla oss, det är så familjärt att dom kommer ihåg deras patienters namn. Jag tycker det är så fint. När Cornelias suttit och väntat i ca 15 minuter, så ropar tandsköterskan på henne.

- Cornelia du ska vell inte vara här idag?

- Mamma sa att jag hade en tid.

- Du har tid 7 februari klockan 9,00.

Det blev ett gott skratt hos tandläkaren och en uppmaning till Cornelia att själv skriva in sina tider i mobilen och inte blanda in mig. 😳 ja, jag kan inte förstå varför.

Jag kan inte heller fatta hur jag kan missa dag och månad helt? Stackars Cornelia tyckte allt det var pinsamt.

Med en vimsig mamma kan allt hända.


Önskar er alla en fortsatt fin dag :)


/ Maria

Likes

Comments

I dag var det dags för tandläkaren för Arvid. Meningen var att han skulle dra ut en tand. Arvid var jätteduktig, sa inte mycket och fick massor av trollsalva (bedövning), men han tyckte det var lite obehagligt. Hans underbara tandläkare stoppade då och sa att vi fortsätter nästa gång, så ska Arvid även få lugnande. Hon lyssnar verkligen på barnen och gör inget förhastat och förklarar precis allt. Arvid var glad och stolt att han fixade så mycket trollsalva. Vilken kille. :)

Arvid vår fina kille som fixar det mesta och längtar efter sex- års i morgon.

Nu ska jag ta och städa lite granna och tvätten behöver hängas.Önskar er alla en fin eftermiddag :)


/ Maria

Likes

Comments

Idag ska vi iväg och fira min bror som fyller 21 år. Oliwer ska dock inte med eftersom han jobbar. Han är i väg och filmar. Han ansvarar för och filmar B-foto, när Peg Parneviks nya musikvideo ska spelas in. Jag blev så paff när han blev tillfrågad, så otroligt roligt för Oliwer. När han studerade film i USA förra året, så spelade dom in musikvideos, så han kan och är väldigt duktig. Riktigt roligt jobb för Oliwer dom här dagarna. I natt kom han hem strax innan 02,00 och åkte igen innan 07,00, så jag har inte hunnit prata så mycket med honom. Ska bli väldigt intressant att höra honom berätta om sina dagar i kväll. Jag vill veta allt!


Bäst att plocka iordning lite grann. Danne är iväg och hämtar Inez ifrån en kompis. Även Hedvig har sovit över hos sin kompis och ska hämtas senare. Det är full fart som vanligt. I morgon är det sista lediga dagen innan skolan börjar igen, och det "firar" vi med ett tandläkarbesök för Arvid.


Önskar er alla en fin söndag :)


/ Maria

Likes

Comments

I går fick vi äntligen snö och barnens glädje är total. Givetvis ville killarna ut och åka pulka. Dom hade knappt tid att äta frukost. Fast dom vill ut, så går det oftast inte smidigt med ytterkläderna. Thermobyxorna är knöliga, vantarna är fel, Hjalmar hittar inte sin mössa. Arvids ena känga är borta osv. Ibland känns det som ett mindre träningspass att få dom påklädda. Jag rör mig mellan golv och tack, krypandes efter mössor på vift, letandes i skåp högt upp efter andra thermobyxor, ålandes efter en känga under möbler osv. Det tar sin tid- närmare en halvtimme skulle jag tro.

Tillslut kom vi ut.
Evald uppskattade pulka åkningen till en början. Lite roligt att ligga ner.

Hedvig och Hjalmar.

Snabbt blev det kallt och Erland blev ledsen.

Arvid han var redan på väg hem.

Jag tror att vi var ute i en kvart. Så kan det bli. Barnen var helt överens om att det var bättre att gå in och dricka varm choklad istället. Blåst och minusgrader är inte roligt oavsett hur kul det är med pulkaåkning.

I dag har vi varit inne. Barnen kände inte för att gå ut när minusgraderna kröp ännu längre ner. Jag kände mig förkyld idag, inte så farligt - men tillräckligt så jag inte vågade hälsa på Farmors lilla goskorv ❤ finaste lilla Alicia.


Såg precis på nyheterna att RS-virus slår till värre den här säsongen än andra. Att små barn under 1 år och äldre kan bli mycket allvarligt sjuka. Det är absolut bäst att inte träffa väldigt små barn när man är förkyld. Att alltid komma ihåg att tvätta händerna noga med tvål och vatten.

När Inez föddes nov-05 var Hedvig 14 månader. Hedvig hade börjat det året på förskolan i augusti och blev ganska direkt väldigt förkyld. Hon fick snabbt svår hosta som inte ville ge med sig och feber av och till. Det var inte många dagar hon gick på förskolan den hösten. Vi gick till läkaren (flera gånger) och fick hostmedicin mm , men ingen tänkte på RS-virus ant för att hon fyllde 1 år i september det året. Så föddes Inez i November och blev bara någon vecka gammal förkyld. Hon fick hosta som inte gav med sig. Inez och jag blev inlagda en natt och hon fick inhalera. På morgonen blev hon utskriven med orden att det är inget farligt, hon fixar det. Det gick några dagar och vi åkte upp till barnakuten. Inez spydde när hon åt och det syndes tydligt att hon hade svårt att andas. Hon hade även hög feber. Hennes hosta var den klassiska RS-hostan. (Som Hedvig också hade, men det fattade inte vi eftersom ingen läkare hade reagerat på den) Där berättade jag även att Hedvig var sjuk och hostat i flera månader. Läkaren bad oss komma in med henne också på en gång. Det slutade med att jag och tjejerna blev isolerade i ett rum på barnavdelningen i 10 dagar. Hedvig med dropp och Inez med sond. Prover togs som visade att bägge två hade RS- virus. Stackars Hedvig måste ha haft RS- virus i flera veckor. Väldigt märkligt att ingen läkare reagerade (ant för att hon var 1 år.) Det var tuffa dygn där inne i rummet med sondmatning, andnöd, spyor, hög feber och provtagning. Inez yngre än en månad och Hedvig på 14 månader. Blev knappt någon sömn alls och en väldig oro. Danne var också på sjukhuset några dygn och mormor och morfar var barnvakt. Sen kom morfar och hjälpte till på sjukhuset i något dygn. Det var väldigt jobbigt att se våra två tjejer så sjuka. Som följd av RS-viruset fick bägge två astma och speciellt vid förkylning var det jobbigt för dom. För några år sedan växte deras astma bort, som tur är. Men det var kämpigt under några år, bägge var så små.Hedvig

Inez.

Väldigt viktigt att tänka på att tvätta händerna noga vid förkylning och avstå ifrån att träffa små gulliga småbarn. Även äldre sjuka kan drabbas hårt.

I morgon ska det bli lite varmare ute och då kanske vi kan få roligare ute i backen. Jag hoppas också att vi alla slipper förkylning snarast, så vi kan mysa med vår fina Alicia .

Önskar er alla en harmonisk natt :)


/ Maria

Likes

Comments


En magisk natt. Det finaste som kan hända hände, ett nytt liv, så vackert och underbart. ❤
När natten så sakta skulle övergå till tidig morgon skapades magi. En flicka så söt, rund och go föddes så fort att dagen inte hann börja gry. Du efterlängtade fina flicka- farmors ögonsten du är😍 Du lilla fina nyponros, efterlängtad och älskad som få. Älskade lilla tjej - vårt fina barnbarn❤


Önskar er alla en underbar kväll :)


/ Maria

Likes

Comments

Ett tag var vi ute. Det är både kallt och rått. Erland började frysa och ganska snart efter att han och Evald gungat ville han gå in. Arvid sprang omkring i lekplatsen och höll sig varm med att klättra i klätterställningen, men blev väldigt rädd när någon sköt smällare. Att inte folk förstår att nu ät det förbjudet med smällare och raketer.

Vi hann iaf ha roligt den stund vi var ute.

Evald tyckte det var väldigt roligt med is. Han plockade med sig isbitar hem och lade snyggt vid sidan av vår ytterdörr.

Baksidan av nyår. Att det ska vara så svårt att plocka upp efter sig. Ingen tanke på att barn och djur kan skada sig. Delar inte folk uppfattningen att det ska vara rent och snyggt i utemiljön? Skulle dom som lämnat det så här vela ha skräpet hemma hos sig själva? Varför är det så svårt att respektera sin omgivning? Märkligt!!!

Synd att någon också förstört staketet till den fina konstplan vi har vid lekplatsen.

Evald som är världens nyfiknaste och oräddaste unge skulle genast plocka med sig både det ena och det andra. Han tar med händerna utan att ha en tanke på att det kan vara vasst osv. Det fanns glas också. Gärna vill han undersöka allt in i minsta detalj. Det passade bra efter att vi sett detta att vi var på väg hem. Nu tyckte inte vi andra att det var lika roligt längre, inte Evald heller eftersom han inte fick undersöka och plocka med sig resterna ifrån raketerna som han ville.Önskar er en fin eftermiddag/ kväll :)


/ Maria

Likes

Comments

Dagen har ännu så länge innehållet både frustration och en favorit. Arvid ville klippa i kartong för att tejpa ihop delarna till något hemlig djur. Det gick inte bra, så på sexåringars vis tog tålamodet slut och det blev både tårar och skrek. Kartongen hade legat ute under natten och därav fäste inte tejpen. Inte lätt när det inte går som man vill.

Alla barn kom och var hungriga samtidigt. Hade tänkt vänta lite med maten. Det fick bli en favorit i repris, har blivit ganska många repriser sista tiden. Fiskpinnar, potatis och kall sås. I dag gick det inte åt två stora paket med fiskpinnar, eftersom inte alla är hemma. Cornelia är med brottarkompisar och Inez är hos sin kompis bl.a.Två flaskor dressing måste vi alltid ha. Barnen fullkomligt älskar den här fisksåsen, inte Oliwer som aldrig har gillat någon form av sås förutom Remouladsås, vilken var slut så klart. Jag för mitt liv kan inte förstå att Remouladsås är gott. Danne gjorde för någon vecka sedan en egen kall sås efter recept, den var god. Barnen hade en annan åsikt och vill bara ha den köpta såsen på flaska.


Nu ska vi snart gå ut och se om vi kan hitta på något roligt på lekplatsen. Vädret är inte helt lek vänligt när det inte finns någon snö och sanden är frusen i sandlådan, men det finns ju annat vi säkert kan hitta på.Önskar er en fortsatt bra dag :)

/ Maria

Likes

Comments