Kanalen Disney junior går nästan dygnet runt här hemma men det är inte för att min dotter sitter placerad framför teven. Utan för att det har blivit en av favoriterna enligt mig...

Jag tror inte på att man ska sätta en bebis framför teven, speciellt inte när de har en hel värld att utforska. Så när hon ligger på sin lekmatta och tränar på att resa sig, tugga på sina leksaker etc så är det jag som sitter och sjunger med till Musses klubbhus!

Pinsamma människa...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det händer så otroligt mycket saker runtomkring mig hela tiden att jag inte riktigt förstår hur jag hade tänkt att det ska finnas tid till att blogga.. Men det är vad som är så skönt med just den här bloggen, det är en blogg gjord för MIG. Så att jag ska kunna skriva av mig när det behövs.
När mitt mammahjärta värker för mycket pga någon fånig reklam som gör att jag börjar gråta.

När jag känner att det blir alldeles för mycket och att jag inte hinner med.

När jag blir trött på min sambo för att han påbörjar massa nya projekt som inte alltid blir klara på en gång.

När jag blir trött på mig själv för att jag påbörjar massa nya projekt som inte blir färdiga. Japp, vi är väldigt lika han och jag, på gott och ont.

När jag helt enkelt bubblar över av någon sorts känsla, alltifrån stolthet (som när vår dotter får ut ett läte liknande ordet mamma) till gråt (stod i ett provrum för första gången igår efter förlossningen och tårarna forsade).

Att inte behöva känna någon som helst press över att vara störst och bäst eller att skriva flera inlägg/dag. Är det ingen som läser detta så är ett helt okej. Eftersom den här bloggen är för mig så kommer jag vara helt ärlig. Att vara en förälder är inte alltid en dans på rosor och det tar tid att kunna förstå vad som krävs av en. De människor som säger att de kunde allt redan från första sekund ljuger. Misstolka inte, att ha blivit mamma är verkligen det bästa som hänt mig! Men en oerhört stor utmaning bara. Just därför denna blogg behövs, så att jag kan skriva av mig när någonting bra/jobbigt händer. Och längre fram kunna gå tillbaka och läsa alla dessa tankar och känslor och faktiskt inse att detta klarade jag alldeles galant! (med min fantastiska sambo såklart)

Likes

Comments

Ny inredningsdetalj i sovrummet gjort av ett gammalt skärp som inte används längre. Bara att förborra och mäta ut på väggen vart de ska sitta!

Likes

Comments

När man bor i gamla hus så hittar man alltid en hel del saker som lämnats kvar, alltifrån tyger till möbler. Och just denna lampan fattade jag tycke för men den var i ett stort behov av renovering!

Ursprungsfärg är brun sen har någon målat den guld. Jag vill ha den svart istället.

Sagt och gjort, inhandlade svart matt sprayfärg och ut i garaget. Jättenöjd med resultatet!

Det är en fullt fungerande lampa med plats för 3 glödlampor men här hemma kommer det bli levande ljus i den istället.
Nu ska jag bara be min kära sambo att fästa den ordentligt i taket, fler bilder kommer när det är klart.

Likes

Comments

Det sägs att om man odlar avokado på det här sättet så kan man inte misslyckas!
Haha vi får väl se med tanke på att jag är så långt ifrån "gröna fingrar" man kan komma.

Så här gör man:
1. Ät avokadon genom att ha den i tillexempel en mumsig sallad. Spara kärnan!

2. Låt kärnan torka i 2-3 dagar, eller tills du märker att skalet går lätt att ta loss.

3. Sätt i 4 st tandpetare. Jag har gjort på 2 olika sätt, på den första har jag satt dom högt upp, på den andra i mitten.

4. Sätt dom i valfri vas eller glas, bara dom är tillräckligt små så att tandpetarna räcker ut till kanten. Anledningen till att det ska vara genomskinligt är att man vill ju SE när det börjar växa och när det är dags för städning.

5. Fyll på med kallt-ljummet vatten så att botten av kärnan är under vattenytan. Byt vatten 2 gånger i veckan och se till att botten alltid är under vatten.

Jag kommer återkomma när det börjat växa, spännande!

Likes

Comments