Vi fick ett infall under tiden vi var i Thailand och impulsbokade (vi borde typ heta impuls i efternamn) en semester från semestern

Hans frågade om vi inte skulle haka på Hans familj till Singapore nästa dag. Jo men i så fall får vi åka till Bali också sa jag.

Hans var på direkt men efter att vi bokat några timmar senare blev han lite ängslig. Det kommer uppenbarligen mer ängslighet ju äldre man blir men det handlar om barnen. Marlon var 4 månader och Hans som tidigare bott i Indonesien kände väl att "hur säkert är det att åka dit" vilket startade en oro inom honom. Han bodde i Pangkalan kerinci mitt i djunglen typ så att att jämföra det med att åka till värsta turistön Bali kändes lite som att jämföra äpplen & bananer. Vi googlade lite och kände oss snabbt lugnare.

Vi hyrde en galet fin villa i Jimbaran. Vi valde Jimbaran för att min syster & kille befann sig i de området just då och för att det inte var så långt från flygplatsen. Jag skulle inte vilja påstå att Bali kändes särskilt barnvänligt alls. Eller kanske mer att det inte är ett optimalt resmål med små barn.

Vi hann inte se så mycket av Bali då vi bara var där några dagar. Men jag är verkligen glad att vi åkte dit.

Solnedgångarna var overkliga!!

I jämförelse med Koh lanta kändes det modernare och lite mer exploaterat. Men jag har som sagt inte sett så mycket av Bali tyvärr.

Åker jag dit igen skippar jag Jimbaran och att ha små barn med mig. Lite större barn hade jag lätt åkt dit med :) 

Singapore är en härlig stad. Om ni reser via Singapore någon gång så tycker jag ni ska stanna 2-3 nätter där. En väldigt mysig stad. Vi var där när Charlie var lite under ett år och då tyckte jag inte lika mycket om det som nu andra gången vi var där. Tror det beror på att vi gick i "rätt" områden nu och att vi var där med Hans familj vilket gav lite avlastning.

Vi kommer ta några nätter i Singapore denna gången också, då blir det night safari. Hans har tjatat om att ta med Charlie dit sen första gången vi var där.

Likes

Comments

Först ut 2017 var en resa på sex veckor till Thailand & Koh Lanta.
Där hyrde vi en stor villa precis vid stranden med egen pool.
Helt fantastiskt!
Koh Lanta är verkligen en favorit. Därför vi funderar starkt på att flytta dit.
Allt är enkelt. Förutsättningarna för att vara här & nu, att fokusera på det som spelar roll i livet, att komma ifrån stress och att verkligen njuta av livet är klockrena på denna ö.

Det finns inga vattensporter, inga solstolar, inga inkastare eller strandförsäljare, inga stora hotellkomplex, ingen prostitution eller sånt vidrigt.
Jag kan varmt rekommendera Koh Lanta till alla! Åker man med barn så är det skönt för att allt finns & jag upplever att det känns väldigt tryggt utan att det känns extremt exploaterat.

Det är dessutom enkelt att ta sig till Koh lipe som ligger 2-3 timmar bort med speedboat. ÄLSKAR Lipe 😊!

Likes

Comments

Du har ett heltidsjobb, låt säga på ett lager med en bra lön, men du tycker verkligen att det är världens tråkigaste arbete/arbetsplats. Varje söndag är ångesten där & påminner dig om hur du egentligen känner.

Helst skulle du vilja arbeta deltid med funktionshindrade och tycker att det hade varit så mycket mer givande och stimulerande! Plus att du fick känna att du gjorde något fint för en annan människa. Men så skulle det innebära en mycket sämre inkomst vilket i sin tur leder till att du inte kan bo kvar i ditt fina och ganska stora hus.

Vad väljer du? Vilket gör dig lyckligast in the end? Ett fint hus eller att ha gått till ett arbete där du mått bra och dessutom fått andra att må bra. Vad skulle dina barn må bäst av? En glad förälder som mår bra och är harmonisk eller ett ”perfekt hem” men en förälder som inte trivs med sin tillvaro.

Jag har aldrig strävat efter karriär eller pengar. Men jag gillar pengar. Vem fan gör inte det! Men mer pengar leder till mer utgifter och mer utgifter leder till att man blir ägd av pengarna som hela tiden måste rulla in. Jag gillar inte den biten.

Jag vill inte inte att pengar ska styra mig & min familj. Så om jag sänker mina krav på det jag trott är viktigt, så kan vi också sänka våra utgifter. Då kan vi arbeta färre timmar och få mer tid till varandra och att göra sånt som vi mår bra av och verkligen tycker om. 

Om vi istället kunde lära oss att sträva efter mindre istället för att hela tiden sträva efter mer, kanske många av oss hade mått mycket bättre. 

Jag och min man kämpar med detta just nu. Att inse och släppa sånt som inte spelar någon roll för oss på riktigt.

Det platsbyggda underbara köket vi tänkte bygga, vi kanske bara ska köpa ett Ikeakök istället. Det duger lika bra det, det är ju bara ett kök. 

Vi jämförde och på att exempelvis välja ett kök på Ikea som ändå blir jättefint skulle vi spara runt 400k! Det är mycket pengar om man omvandlar det till tid! Samma sak med billen.

Känns väldigt bra att bli lite förståndigare haha.

Likes

CommentsIdag säljer vi vår fina & grymma bil! Man skulle kunna tro att vi tycker det är kul att förlora massa pengar på bilköp! 🤣
Vi köpte en ny fullutrustad xc90 för ett & ett halvt år sedan. Så värsta värdeminskningen är avklarad . Genom att mest bara stå parkerad & se snygg ut haha. Suck..

Men men. Vi visste inte att vi skulle flytta till centrum när vi skaffade bilen t.ex.

Nu blir det troligtvis en Toyota Avensis istället, så nu får jag lära mig att köra bil igen haha.

Det känns vettigare på många sätt att byta men måste ändå säga att utav de ÅTTA (!) bilar vi haft sista 5 åren så är verkligen xc90 en klar favorit!Likes

Comments

Om det beror på att jag inledde denna helg med 2,5 timmars yoga & Gong eller inte vet jag ej men vilken underbar dag! Kanske oftare ska ägna fredagkvällar åt Yoga/mindfulness/meditation. Bara myst runt och filosoferat hela dagen. En perfekt lördag!
Tacksam 💗

Likes

Comments

Tänkte göra en sammanfattning någon dag av årets resor, det blev ju ett gäng även i år! Helt underbart.

Berätta lite kort (lär ju inte hända att det blir kort) om varje resmål & vad vi tyckte om det. Våra barn är nu 1 år & 3,5 år, tänkte skriva lite hur vi upplevt de olika resmålen utifrån att barnen vart med.

Platser vi besökt under året

*Thailand - Koh Lanta & Koh Lipe
*Bali
*Singapore
*Florida- Västkusten, Orlando & Östkusten.
*New York
*Marbella
*Korsika

Charlie på Koh Rok !

Likes

Comments

Vi funderar på att åka till Korsika i sommar igen! Kan verkligen rekommendera det. En av favoriterna i Europa!

Likes

Comments

En rolig ”övning” att göra för sig själv är att leka med tanken att allt var möjligt! För många är det svårt. Vi har spärrar som vi inte ens tänker på som i sin tur inte låter oss sväva iväg & drömma!

Jag bad min mamma att rabbla upp för mig vad hon skulle göra om allt var möjligt. Hon rabblade upp vad andra skulle tycka, vad hon inte hade råd med, vad som inte gick pga att hon har en hund, jag kan inte flytta från mina barnbarn osv...

”Nej nej nej, allt går. Du har miljarders miljarder på kontot och allt är möjligt och ingen tycker någonting (fuck vad andra tycker oavsett)”

Efter en stund kom hon igång & kunde säga massa saker hon skulle vilja göra i livet utan att bara se hindren.

Jag tycker det är lite kul för man kanske hör sig säga saker man inte ens låtit sig tänka innan.

Det finns verkligen så mycket lösningar och möjligheter! Man måste bara (bara & bara hehe) våga! 

Varje gång jag hör någon säga att de sagt upp sig för de inte trivs på sitt jobb eller gör något som känns rätt & följer sitt hjärta blir jag så glad, varför det nu skulle ha betydelse för mig vad någon annan gör? Haha. Men så är det. Älskar när folk gör det som får dem att må bra. Världen blir en bättre plats då! 

Ogillar när människor slösar bort liv.. Men så finns det garanterat en mening med att saker och ting ska få ta sin tid! Så kanske inte ska se något som bortslösat utan mer att det fyller ett syfte. Likes

Comments

Snickaren var hemma imorse och vi gick igenom våra tankar & planer.
Det är lite roligt med hantverkare för alla vi träffat på hittills känns sjukt osugna på att jobba! Vad man än kommer med så är det bara stor suck tills svar typ!
Det enda de känns pigga & positiva till är mera kaffe haha. Men nu könns det som vi har hittat en väldigt bra företag!
Sen så är både jag & Hans helt vilse när det kommer till renovering. Vi ser som vanligt bara möjligheter & är kanske inte särskilt medvetna vad vi ger oss in på! Ett enormt badrum på 20-25 m2 på övervåningen krävdes tydligen att man tog hänsyn till bärande väggar & bjälklag för att kunna bära upp tyngden. ”Jasså jaha ja nä man vill ju gärna inte att badkaret åker ner en våning när man sitter där & försöker varva ner några hekto” hoppla där kom ett badkar genom taket! Sånt ska man tydligen tänka på. Redan trött på renoveringen typ, för det är ju bara massa konstigheter. Hade helst bara haft en gubbe som löste allt! Vart hittar jag sånna gubbar? 🤣


Vi har verkligen dragit ner på våra utsvävningar. Från att ha tänkt flytta varenda vägg & i stort sätt
vända upp & ner på hela huset är vi nu mera inne på att totalrenovera men hålla det lite mer enkelt.
Så istället för helt nya trappor som kanske skulle lossat på minst 400k med arbete bestämde vi oss idag för att vi försöker renovera de trappor vi har. De är skithäftiga så med rätt person som inte bara vill dricka kaffe tror jag verkligen det blir otroligt bra!


Inspiration hur vi vill renovera befintlig trappa.

Likes

Comments