Här om dagen fick jag lite trollhassel av en kär klasskompis! Det är en så super häftig växt, hur det kan vara ett enda trassel som ändå ser så fint ut!! Det fick ta plats i ett hörn här hemma ett tag för att få lite ombonat!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hur många är inte trött på sina tråkiga pärmar? Jag har tröttnat på mina och ville göra om dom lite!
Jag fick tag i lite gratis tapetprover, sen var det bara att mäta, skära och börja klistra! Tyvärr tog limmet slut, jag använde kontaktlim, så jag kunde bara göra två stycken men det var ett enkelt och smidigt pyssel!
Nu hoppas jag bara att dom håller sig fina ett tag även när man öppnar pärmarna.
Det blir så mycket mer personligt och fint med lite olika pärmar! Så kan man göra dom efter sin egen stil och vad som passar i hemmet!
Ska bara komma på något bra att ha som etikett också så jag vet vad som är i vilken pärm. Nån som har förslag på etikett? ​​​​​

Likes

Comments

Hej hopp!

Nu börjar det bli tid att så frön för vissa grödor som vi vill ha till på balkongen i sommar!
Idag började jag med att så chilipeppar som ska sås tidigt. Jag provade något nytt och sådde fröna i äggskal. Detta ska tydligen ge extra näring åt jorden och sen är det bara att krossa äggskalet och plantera i större kruka när de förhoppningsvis kommer upp nåt! Värt att testa tycker jag! Det är nog viktigt att vattna ofta dock eftersom skalen är så små och det bara får plats lite jord! Täck över med plast för att behålla fukten.
Sparade några äggskal som det ska planteras tomater och annat i lite senare när det blir dags för de fröna att hamna i jorden!

Igår åt jag även en avokado, så jag sparade kärnan och planterade även den idag! Ska bli spännande och se om det börjar växa upp ett litet miniträd! Den skulle planteras med den spetiga sidan upp och sticka upp ca ½ cm från jorden! Håller alla tummar jag har för att jag ska ha några gröna fingrar och att de kommer upp något!!

Likes

Comments

När jag kom hem från seminariet i skolan idag så hade sambon satt upp vår nya spegel i hallen! Så glad! :D Nu börjar hallen kännas någorlunda klar, bara en ny byrå som behövs men det är inte så brådskande! Jag är såå nöjd med min hall men den har krävt en del jobb. Då det inte fanns några lådor som jag tyckte var lagom stora att ha som skohyllor så fick jag helt enkelt fixa det själv! Det var bara att åka till bygghandeln och sen börja snickra! Eftersom vår hall är inte så bred så fick hyllorna på höger sida bli smalare så de passar bara till skor med max storlek på 37 haha! Tänk på att det är svårt att bara spika ihop dom... när man slår i en spik åker tre andra ut på grund av vibrationerna..! Så jag började om från början och limmade ihop alla bitar först, det tog betydligt mycket längre tid på grund av väntetid emellan för limmet att torka men det blev ett väldigt mycket bättre resultat. När alla var ihop snickrade och klara så blev dom vitbetsade för att få en fin vit trälook!

Eftersom hallen är så pass smal ville vi inte ha någon hatthylla att slå huvudet i så vi köpte snygga lantliga krokar och sedan gjorde jag en egen variant på hängare som jag har sett bilder på från internet. Att kunna hänga saker på galge i en hall tycker jag är viktigt, om någon kommer med en kavaj till exempel vill man inte hänga den på en krok då risken är stor att få ett märke efter kroken.
Hängaren är gjord av galgar som jag skruvat ur kroken ur (OBS det går inte göra på nya galgar tyvärr... så jag fick hem och leta gamla galgar hos mamma som funkade! Dom var då såklart trefärgade så vi fick spraylacka dom vita först) När kroken är urskruvad kom precisions arbetet med att borra hålet större för att få i ett snöre! Klipp snöret i lagom längd och fäst en galge på var ända med en knut. Vi tog sex galgar och då tre snören och knöt en knut på mitten för att de ska hänga fast. Därmed fick vi en snygg förvaring som inte tar någon plats när det inte behövs!

Kanske att ni har fått nån ny inspiration?
Karin


Likes

Comments

Ibland behöver vi alla lite energiboost! Min kom idag när min studiegrupp arbetade med en gruppuppgift om folkhälsa! Dels fick jag mer energi till träning men allra mest energi fick jag av att vi hade ett grymt bra samarbete i gruppen och mötte inga problem med arbetet! Allt flöt på och en uppgift som var beräknad att utföras på två dagar var vi klara med på 4 timmar!! Grymt!! Det innebär att jag är ledig imorgon och kan ägna mig åt att plugga lite mer från inredningskursen istället!!

Min andra energiboost för dagen blev när jag såg mamma och hennes sambo på gymmet! De var där första gången och ska börja träna vilket gör mig otroligt glad! Träning och motion har faktiskt många fördelar på sin livskvalitet och hälsa! Framförallt kan det ge oss alla mer tid innan vi blir gamla och känner oss sjuka. Jag hjälpte till och visade olika övningar och fick nytta av min PT utbildning som jag har. Men eftersom jag inte vet vad jag vill bli och aldrig kan bestämma mig så jobbar jag inte PT heller, det känns inte som jag och jag känner mig inte trygg i situationen, men jag vet hur man gör och hjälper gärna mina nära och kära!

Nu är det januari och många är säkert fortfarande rätt peppade på träningen men så småningom kommer motivationen att tyna och flera personer ser vi allt mer sällan på gymmet, tyvärr. Lite tips för att orka hänga i lite till är att sätta upp konkreta mål som känns rimliga! Både långsiktiga och kortsiktiga. Det andra som funkar väldigt bra för mig är att i början av veckan boka in några gruppass, då känner jag en skyldighet att gå dit för annars har jag tagit platsen för någon annan!
Som Edward Stanley menade som levde på 1800-talet: att de som inte avsätter tid för träning nu får förr eller senare avsätta tid för sjukdom.

En av de största energiboostar jag kan få är när jag är i fjällen, men jag försöker ta vara på alla de små energikällor som jag kan samla på mig i vardagen!

Likes

Comments

Idag var en bra dag!
Idag bestod av en shoppingtur med tur! och lite magont...
Jag hittade flera saker som jag länge letat efter, bland annat den lilla svart/kopparfärgade ljuslyktan som skapade balansen i min kopparsamling! Så nöjd! Hittade även en ljuslykta som passade in i min vägghylla! Hyllan är jag dock inte helt nöjd med än så vi får se när jag springer på de perfekta föremålen för att göra hyllan komplett!

En stor spegel blev också ett fynd med mer än 50% rabatt!! Bild på denna kommer senare då vi inte har haft tid att sätta upp den än, det går ju inte hinna med allt. Jag prioriterade istället mig själv och gick på ett så skönt yogapass. Det är mitt andra yogapass jag är på så jag är nybörjade även där! Redan idag kändes det dock mycket bättre och det bästa är efteråt när hela kroppen känns avslappnad och utsträckt!
Nu ska jag ta en dusch och krypa ner i soffan, i ett annat av dagens fynd, Morgonrocken!! Alla borde äga en eller ett annat plagg som bara kopplas till lugn, det ger verkligen en avslappnad känsla. Helt ärligt, mitt mysplagg innan morgonrocken var en jumpsuit i pikachu modell! Så mysig och härlig men den har sett sina sista dagar, och svansen är perfekt för att samla alla hårstrån från golvet.. inte så fräscht!
Ett farmen avsnitt och sedan sovdags!

Natti natti!
Karin
Likes

Comments

Hur ska jag börja?
Jag har länge funderat på vad jag ska bli när jag blir stor. Och jag har fortfarande ingen aning!
Jag har nog snart fler utbildningar än de flesta i min ålder! Men måste man någonsin veta vad man ska bli när man blir stor? Eller kan man bara go with the flow och göra något för stunden?

Just nu pluggar jag till sjuksköterska, men eftersom jag inte vet om det är det jag vill bli så har jag även påbörjat en distansutbildning inom inredning, såå roligt! Därför kommer antagligen denna bloggen att handla en del om inredning!
Men även om mycket annat

I somras när vi köpte lägenheten blev ett av mina första projekt att skapa en härlig mjuk lampa att ha över sängen.
Jag letade inspiration och tillslut blev det en lampa av plastmuggar med mjuka runda former! Det gick åt nästan 2 paket med plastmuggar och en hel del häftstift att sätta ihop dom med, men vips så var min första lampa klar!Likes

Comments