"Jag är så jävla ful" "så sjukt äckligt jävla ful" "Jag önskar jag var mer som hon.."

Hon är 14 år och minst i hela jävla världen. Hon är 14 år och strävar efter att uppnå det ideal som egentligen inte finns. Men i hennes hjärna gör de det. I hennes hjärna är hon inte ens en människa, inte ens en personlighet...hon är bara en vandrande värdelös ful liten kropp.

Och jag vill omfamna henne, läka henne, berätta för henne att allt kommer bli bra, det kommer faktiskt det.
Jag vill berätta för henne att hon är ung och oförstående och att dessa saker kommer kännas så oväsentliga inom en snar framtid, du måste bara landa lite först. Men jag vill inte förminska henne. För jag vet precis hur jävla illa det är.

Jag vet känslan av att i omklädningsrummet på idrotten i åttan planera hur du som snabbast ska byta om för att få slippa visa upp ditt jävla träsk för något som känns som hela världen, i det lilla omklädningsrummet.

Jag vet känslan av att noggrant uppmärksamma det andra, kollar det på mig? Kanske är det bättre att jag vänder mig om här, försvinner så långt bort från de som möjligt. Att skynda sig till omklädningsrummet för att få hänga jackan på den bästa platsen, dvs så långt bort från de andra som möjligt, så du kan dölja dig så gott det går. Att i värsta fall, smita in på toaletten,
låtsas gå på toa och fixa lite och i farten ta på sig sina kläder där, bakom stängda dörrar.

Och tro mig, jag vet hur det är att strunta i badet och bli tvungen att göra simtestet efter skoltid,
för att man inte klarar av att visa sin kropp för killar,
för att man för fan inte ens klarar av att visa den för sina egna vänner. Eller det mest smärtsamma, att man inte klarar av att visa upp den, för sig själv.


Tro mig, jag vet, vi är tyvärr allt för många som vet.
Men vad jag också vet, är att det där inte är jag längre.
Jag vet att världen erbjuder så mycket mer.

Vad jag nu kan se klart, var att det aldrig var mig det var fel på.

Det var tankarna jag hade som var fel.

Tankarna som pressade in mig i en ram,
tankarna som så många människor fortfarande är inramade i.
Jag trodde då att desperationen att vilja se annorlunda ut handlade om att jag inte dög nog,
jag förstod inte ens själv att det var ett sjukt beteende, men jag förstår ju det nu.. Att det var det som var problemet. Hur jag såg på mig själv med sexistiska ögon.

Men det är inte lätt att bli övertygad, det är inte lätt att acceptera sig själv.
Så vad hjälper det dig om jag säger att du faktiskt är vacker, att du är bra precis som du är och att ditt värde inte ens baseras på ditt yttre.
Att du är så mycket mer, att det finns så mycket mer. Du skrattar bort det, du tänker att jag ljuger. Att jag drar en klyscha som tappat betydelse,
eftersom den aldrig passade in på dig.

Hur ska jag kunna övertyga dig när du under hela ditt liv varit någon slags sidofigur? När din kropp vilt har diskuteras på jobben, i skolor,
på sociala medier, på fester och i reklam. Kanske inte just din, men de kropparna som gör att din rannsakas, som smittat av dig till att göra detsamma. Jag fattar att du ser ner på dig själv då du under år har varit en måltavla, vilket gjort att du steg för steg har byggt upp ditt självhat.
Men därför frågar jag dig. Om du istället hade fått intryck och fått höra Att du och din kropp, men framför allt person är bra nog,
kanske tom att du är en helt fantastisk människa. Hur hade dina tankebanor sätt ut då? Om du fick börja bygga ditt jag från grunden,
i opåverkat tillstånd, utanför alla intryck och normer?
Förmodligen helt annorlunda.

Jag vill att ni ska veta, att även om självhatet inte går att trolla bort på en dag,
så är det inte dig, utan normerna du eftersträvar det är fel på. Du tror mig bara inte för att det jag säger går emot i princip allt det du blivit inlärd och det självhat du har byggt upp.

Jag vill att ni ska veta, att även om det känns helt omöjligt att acceptera sig själv,
så finns set alltid en väg ut, alltid. Och jag säger det för att jag själv har varit där.

Det handlade aldrig om att rätta sig till idealen och att jag nu blivit någon perfekt person. Tvärtom är jag precis lika operfekt som jag var då, det handlar om att fatta, att man trots det...duger ändå


För vad betyder skönhetsidealen när du i ren lycka berättar för din vän hur mycket du älskar henne. Vad betyder idealen när du vaknar upp på morgonen med din största källa till kärlek bredvid dig? Vad betyder idealen när du och din mamma sitter och pratar om alla fina saker ni har varit med om?
Vad betyder dem ens..alls? När det finns så mycket som väger så mycket mer. Om ni inte förstått det än, så kan jag lova er att det kommer.

Det blir bra, jag lovar det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan!

Här kommer den sista presentationen, men långt ifrån det sista inlägget ifrån oss!
Dagens presentation är om Lisa Olsson (mig själv alltså) som är VD för UF-företaget. Frågorna är ställda utav Elin, som är en höjdare på att formulera sig och göra knepiga frågor som ofta tvingar fram djupare svar..

Hur skulle du beskriva dig själv om du fick göra det från två perspektiv, där den ena är den du är utåt och hur du tror andra uppfattar dig och det andra är vem du är där bakom?
Om jag skulle se mig själv från en annan persons perspektiv, som egentligen inte går, så skulle jag nog se mig själv som en väldigt glad och sprallig person med en känsla för att lägga tid på dom runtomkring. Men att jag även är en person som har väldigt starka åsikter och står upp för dom. Jag kan nog tro att alla ser mig olika och att mina vänner är med mig av olika anledningar, beroende på hur de ser mig såklart och att de som inte tycker om mig hittar punkter som dom inte gillar med mig.

Skulle jag istället säga vem jag är bakom så är jag en person som har alldeles för många bollar i luften, jag är väldigt ambitiös och som sagt, lägger all min tid på att folket runt omkring mig ska må bra. Jag älskar att träna, umgås med folk och även att få spendera lugna hemmakvällar. Jag är också en jäkel på att diskutera när jag bestämt mig för något, vilket jag borde kontrollera bättre, men jag lever väldigt sarkastiskt, dvs. driver väldigt mycket med folk på min egen bekostnad. Så svårt att säga exakt, då jag själv inte riktigt är helt 100 på vart jag står med mig själv just nu, jag har alldeles för mycket i mitt huvud, haha.


Varför vill du just jobba med det här projektet och vad är din vision med det?
Det här projektet är något av de bästa valen jag gjort. Jag vill göra det för att tabun om psykisk ohälsa verkligen måste bort, att fler människor ska våga dela med sig utav deras händelser men även att jag ska lära mig mer om ämnet och om mig själv. Jag vill med detta verkligen försöka nå ut till fler att ingen är ensam om någonting och att det är hur många som helst som lider utav en "sjukdom" som fortfarande är så svår att prata om i dagens samhälle. Jag tycker att vi borde kommit så himla mycket längre i utvecklingen att en sjukdom som är så stor ska kunna pratas om, det är liksom inget man ska behöva hålla tillbaka eller skämmas över.


Senare kommer vi skriva en hel del här på bloggen, vad är det främst du kommer vilja lyfta fram?
Jag kommer framförallt, som jag nämnde ovan, att lyfta fram att det ska vara okej att prata om. Sen tror jag själv att om vi i företaget delar med oss om egna erfarenheter, samtidigt som vi låter andra öppna sig både anonymt och inte så hoppas vi att fler vågar haka på.


Vad skulle du säga är den största missuppfattningen kring psykisk ohälsa? Och vad kan vi göra för att förändra det?
Att det ska vara skämmigt att säga, "hej, jag heter .. jag lider av psykisk ohälsa", liksom varför ens skämmas över det? Du har aldrig på något sätt o vis valt att få sjukdomen, som vilken sjukdom som helst? Ingen väljer att ha diabetes, epilepsi eller exempelvis en muskelsjukdom, men det vågar man prata om, varför är det då så jobbigt att prata om psykisk ohälsa? Missuppfattningen ligger i att man ser den som en annan slags sjukdom, ofta läggs skulden på den som lider utav det, vilket gör att fler stänger in sig. Jag tror att folk dömer sjukdomen på ett helt annat sätt än med vilken annan sjukdom som helst. Jag tror att tillsammans kommer vi kunna göra en liten skillnad, för en stor skillnad skulle kräva ett så mycket större projekt än vad vi har tillgång till. Jag vill få personer att känna sig bra som de är, att de rockar världen trots att sjukdomen lever med en.


Vad tror du att av våra armband kan göra för skillnad?
Jag hoppas, och tror att folk som bär armbanden, vågar själva se på sig själva och säga att "fan vad bra jag är", och och att de sprider budskapet vidare till nära och kära. Sen eftersom att vi skänker allt överskott (vi tar inte ens ut en krona till egen ficka) till en organisation som jobbar för psykisk ohälsa så hoppas vi att fler köper armbanden, så att vi kan göra skillnad för dom!


Vad tycker du man ska göra om man börjar misstänka att man kanske lider av psykisk ohälsa?
Att prata med nära och kära först, någon man verkligen har tillit till. Jag vet av egen erfarenhet, att de gjorde jag fel. Jag gick istället runt o bar på det och då lägger man även all smärta dubbelt så hårt på sig själv. Sen att göra något man känner sig bättre utav, för de flesta funkar faktiskt att träna, oavsett om det är ett stenhårt gympass, en joggingrunda eller en promenad, att få luft och bara röra på sig. Därefter får man känna vad man själv vill, om man vill vända sig till psykolog, eller om man vill hålla de till nära och kära. Vi kommer att komma till de lite senare i bloggen, om hur man ska göra när man känner av de.


Vad tror du är viktigast för en frisk att tänka på för att förstå människor med psykisk ohälsa?
De första man ska göra är att INTE döma någon, aldrig någonsin. Att förstå är inte alltid lätt, men man kan visa sitt stöd och tillit till personen som har psykisk ohälsa. Om personen har en sämre dag än vanligt, ha respekt för de, de är en sjukdom, så ge den tid och låt personen bestämma själv vad man orkar och inte.


Sist men inte minst. Vad skulle du vilja säga till dig och alla människor som idag kämpar med att få må bra igen?
Sluta ALDRIG kämpa, du är värd allt de goda här i livet även fast de kanske inte känns så just i denna stund. Gå rakryggad och våga prata med någon kompis, mamma, pappa, bror/syster, lägg inte allt på dig själv, våga vara du och våga vara annorlunda.

Likes

Comments

Vi har ännu inte skrivit enskilda inlägg här på vår blogg förutom presentationerna om oss själva. Men vi tänkte kicka igång bloggen med att gå in och skriva inlägg när vi känner för det. I det här inlägget är det ekonomiansvarige Tanja Hagman som skriver.

Hej på er, hoppas allt är bra med er!

Som ni ser i rubriken så kommer det här inlägget innehålla 3 tips på hur man dämpar ångest. Jag har strax över ett år levt med panikångest syndrom och har mer eller mindre lärt mig själv hur jag ska dämpa ångesten när jag känner att den är påväg. Det är inte alltid lätt att känna, ibland kommer ångesten smygande och ibland kommer den som en blixt från klar himmel. Jag blir ofta rädd när jag har ångest, även fast jag vet att det inte är något farligt så blir jag rädd. Pulsen ökar, hjärtat slår snabbare och det gör ont att andas. Klumpen i halsen vill inte försvinna. Känner någon av er igen er? Det är hemskt.

Med tiden har jag testat på olika knep för att få huvudet på andra tankar, annat att koncentrera sig på, lura hjärnan helt enkelt. Dessa tips jag kommer ge nedan är knep som fungerat för mig, som jag hoppas ni kan inspirerade av och vill testa.

1. Rita/Måla, jag är ingen höjdare på att rita, men att måla och färglägga färdiga bilder har fungerat bra för mig. Vid ångest har jag satt mig ned på en bekväm plats och färglagt bilder. Finns ju såklart olika typer utav bilder att färglägga men jag valde mandalas liknande bilder som kan bestå utav små delar att färglägga. Lite pyssel helt enkelt som fått mig på andra tankar och dämpat ångesten.

2. Podcast, en tjänst som finns som app på iPhone. Jag vet inte om exakt denna app finns på motsvarande mobiler men någon liknande app finns garanterat. Att lyssna på någon annans röst, att höra om deras liv, att bara få lyssna på annat. Idag finns flera hundra olika poddar att lyssna på, allt från dokumentärer, till livsstil, till business med mera. Det finns något för alla skulle jag säga. Jag kommer ofta på mig själv att le eller skratta efter att lyssnat en stund på en podcast jag tycker om. Helt plötsligt är ångesten dämpad och det är enklare att slappna av.

3. Nextory, detta är något jag nyligen börjat använda. Nextory erbjuder e-böcker och ljudböcker direkt i mobilen via deras app. Denna app använder jag inte bara vid ångest utan även till vardags också. Men jag tycker att detta hjälper vid ångest. Det är lite lika stuk som podcast, fast böcker. Har du en favoritbok du vill köpa, så kan du enkelt lyssna/läsa den i mobilen istället. Nextory kostar från 99kr/månaden men enligt mig är det väldigt värt den summan pengar. På min egna blogg har jag just nu ett samarbete med Nextory som ger dig en hel gratis månad utan bindningstid. Helt perfekt enkelt mig. Är du intresserad utav detta eller känner någon som har problem med dämpande knep vid ångest, tipsa gärna om Nextory. För mer information om en gratis månad och om appen, klicka in HÄR.

Detta var kort och gott mina 3 knep på hur man kan dämpa sin ångest. Som sagt dessa knep fungerar för mig, men alla är olika. Ta hand om dig och din omgivning! ❤

Kram,
Tanja Hagman, ekonomiansvarig.

Likes

Comments

Har du samma problem som många andra när jultiderna börjar närma sig? Vet du inte vad du ska köpa i julklapp till någon i familjen, vännen eller arbetskollegorna? Då har vi den perfekta lösningen!

Passa på att få designa ett armband helt själv och ge bort i julklapp till någon du älskar eller bryr dig om eller varför inte ge dig själv en fin julklapp.
Du får välja en text helt själv med ett eller några ord som du tycker passar till den personen. Eller vet du inte vad du vill skriva på armbandet så tveka inte att höra av dig så kan vi ge några tips.

Vi har både vita samt svarta bokstäver och pärlor i många färger. Ett armband kostar 70kr och en del av vinsten går till organisationen Tilia som arbetar med ungdomars psykiska ohälsa.

Beställ nu och få ditt armband innan jul!

Ge bort en fin julklapp och samtidigt bidra till kampen mot ungdomars psykiska ohälsa!

Maila oss på hurgorvinuuf@gmail.com eller skriv här på Facebook om du vill beställa ett armband!

Med Vänlig Hälsning
Hur Gör Vi Nu UF!

Likes

Comments

Hejsan! 

Eftersom att det är tillfälle i akt imorgon för oss så ska vi även färdigställa ännu en presentation. 

Vi presenterar Jens Wallström.

Vem är Jens Wallström?
Haha, det vet jag inte riktigt själv men jag tror att folk skulle säga att jag väldigt ofta är en glad person. Det är nog väldigt få personer som har sätt mig riktigt arg.  Jag tror även att folk uppfattar mig som inte bryr sig så himla mycket om det som sker runt mig. Vilket även är ganska sant, jag bryr mig inte så mycket om det som sker i min omgivning och tänker inte så mycket på vad andra säger. Jag tror detta leder till att jag ofta är glad.   

Vilken roll har du i UF-företaget? Beskriv kort. 
Min roll i detta UF-företag är att ha hand om redigeringen som kommer att göras i själva UF företaget. Det vill säga ha hand om de tekniska bitarna inom podcasterna mm.

Vad har du för egna erfarenheter om psykisk ohälsa, utan att nämna för mycket?
Den psykisk ohälsa jag har varit med om är nog mestadels från fotbollen där jag som domare kan få väldigt mycket skit från spelare, tränare och publiken. Jag tror detta sker på grund av att människor inte är riktigt upplysta psykisk ohälsa. 


Vilka mål och visioner har du med UF-företaget?

Mina mål med detta företag är att försöka hjälpa människor som lider av just psykisk ohälsa samt upplysa männsikor om psykisk ohälsa och vad det är. 


Vad har du för tankar kring psykisk ohälsa?
 
Mina tankar kring psykisk ohälsa är att det är ett ämne som måste lyftas upp mera i dagens samhälle då det är väldigt vanligt bland ungdomar samt äldre. Jag tycker att det pratas alldeles för lite om psykisk ohälsa i dagens samhälle, lite som det Elin sa att många kommer att leva med det utan att dem ens vet om det. Detta sker nog pga att vi i dagens samhälle gärna döljer att vi mår dåligt istället för att prata om det. 


Tillsist, vad måste vi bara veta om Jens Wallström?

Jadu, att jag är väldigt duktig på att strunta i viktiga saker, sen så sitter jag där med ångest och stress och gör dem i sista stund. 

 

 

 

 

Likes

Comments

Hej allihopa! Hoppas allt är bra med er!

Vi har två erkännande att göra från var sida, både positivist och negativt. Vi kommer inte att göra en podcast och ha som vår första prioritet. Vi har börjat känna att vi inte kommer ha tid för en podcast då vi har insett hur mycket tid det faktiskt kommer att ta upp. Det va då det negativa i detta erkännande..

Nu då till de possitiva, vi har börjat göra armband som vi ska sälja och överskottet har vi valt att gå till en förening som arbetar med psykisk ohälsa. Vi känner att detta kommer passa oss mycket bättre med hur allting kommer se ut i framtiden med schema i skolan osv.

Nu skulle vi dock vilja ha lite hjälp från er som stöttar oss och läser detta inlägg och följer oss på alla sociala medier.
Vi undrar om ni har någon förening eller liknande som ni vet arbetar med just psykisk ohälsa så skulle vi bli jätte glada! Vet vet inte riktigt än vilken förening vi ska välja att ge överskottet till.

Tack för att ni stödjer oss och förlåt från vår sida till alla er som längtade efter podcasten, men som plåster på såren så kommer vi fortfarande att skriva om psykisk ohälsa här på bloggen!
Puss och kram!
Hur gör vi nu UF ❤️

Likes

Comments

Hej! 

Här kommer vår tredje presentation om vår alldeles egna Michaela Thiger! 

 

Vi kan även meddela att vi numera har skaffat oss en rådgivare, hennes namn och meriter kommer att komma efter vårt möte med henne i nästa vecka, närmare bestämt nästa onsdag. Spännande för oss och vi kan lova att hon kommer vägleda oss på ett mycket bra sätt i företaget! 

Beskriv dig själv med några få meningar? 
Oj, jag vet inte hur jag ska beskriva mig. Jag är oftast väldigt glad men har precis som Tanja väldigt lätt till känslor. Är jag ledsen eller arg så märks det precis som det märks när jag är glad. När jag känner mig bekväm i situationer så pratar jag väldigt mycket men är mer tillbakadragen i motsatta situationer. Jag gillar att ha många järn i elden samtidigt och vet vad jag vill och hatar att misslyckas. 

 

Vilken är din roll i företaget? 
Min roll i företaget är att arbeta med marknadsföringen, kort och gott sagt så är det jag som ska försöka nå ut till fler om vårt företag via våra sociala medier. 

 

Vilket ämne inom psykisk ohälsa kommer du lyfte fram allra främst i både vår podcast och föreläsningar? 
Det jag vill lyfta fram är depression och hur man trycker ner sig själv när man mår dåligt pga hur samhället är idag. Jag vill också lyfta fram mina egna erfarenheter från min psykiska ohälsa och kunna ge tips på vad man faktiskt kan göra. 

 

Har du några egna mål med UF-året? 
Få några fler och kunna förmedla till iallafall 1 person att man inte är ensam. Också att jag själv utvecklas. 

 

Vi var ju på UF-kickoffen i måndags, vad tyckte du om den och vad tar du med dig därifrån? 
Jag tyckte att kickoffen var toppen bra! Det jag tog med mig mest från hela eventet var föreläsningen med Johannes Hansen. Han förklarade på ett så bra och enkelt sätt så man kunde förstå precis vad han menade, tex att han var en kille som aldrig ens kunde stå framför sin klass och hålla presentationer till att han idag står och föreläser inför tusentals människor till vardags, att man faktiskt borde tänka mer, Fuck Your Fears! (boken hittar ni HÄR)

 

Vad tycker du är det viktigaste med att lyfta fram "tabun" om att prata om psykisk ohälsa? 
Då det är så många människor som lever med psykisk ohälsa men som döljer de för att dagens samhälle ser det som att det är skam att prata om att man går till psykologen eller att man faktiskt lider av psykisk ohälsa, medan att säga att man ska till läkaren för att man är sjuk är en självklarhet. Psykisk ohälsa och att vara sjuk i tex influensan är samma sak enligt mig så jag tycker att det är fel att det är så skevt som det är idag. Många lever med sin psykiska ohälsa utan att ta hjälp och det slutar oftast inte bra, vilket jag tycker är helt sjukt hur många väljer att leva med sin psykiska ohälsa under sin radar för att man är rädd för att bli dömd och utesluten ur samhället. 

 

Till sist, vad måste vi veta om Michaela Thiger?
Att jag hörs och speciellt när jag är arg, då säger jag precis vad jag tycker och tänker om allt. Jag brukar säga vad jag tycker och tänker i lägen även om inte alla alltid kan ta mig på allvar.

Likes

Comments

Hejsan!
Det var ett tag sen sist, men nu tänkte jag slänga in nästa presentation som är om Tanja Hagman.

 

inom kort kommer även mer info om både våran podcast och våra föreläsningar, håll utkik!

 

 

Hur skulle du beskriva dig själv? 

-Jag skulle beskriva mig själv som en glad tjej som har väldigt lätt till känslor, både till skratt och gråt. Jag skulle säga att jag pratar väldigt mycket, för mig är det viktigt att prata och vara öppen om hur man mår för att man ska kunna utvecklas som person. Jag skulle säga att jag är väldigt hjälpsam och bryr mig mycket om andra. Får ofta höra att jag har en tendens bry mig lite för mycket om andra så jag glömmer bort mig själv och hur jag själv mår. Instämmer på vad Elin skrev i sin presentation, väldigt svårt att prestera när man ska beskriva sig själv. 

 

Vilken roll har du i UF-företaget? Och beskriv det lite kortfattat. 

-Min roll i UF-företaget är att sköta ekonomin. Jag kommer hålla koll på våra utgifter och kvitton för att sedan kunna göra en årsredovisning när det är dax för det. Jag kommer även ha kontakt med banken för att se till att allting går rätt till. 

 

Vilket är det ämne inom psykisk ohälsa som du kommer fokusera mest på att lyfta fram & varför? 

Jag tycker om att prata om psykisk ohälsa av alla olika slag, så att välja ett ämne att fokusera mer på är svårt. Men jag skulle ändå säga att bli nedtryckt i skolan, både av lärare och elever. Kränkningar är väldigt vanligt i skolan, ibland uppmärksammas det och ibland tror jag till och med att man inte förstår själv att man blivit kränkt. Jag har själv blivit kränkt och nedtryckt av en lärare, vilket gör att jag vill lyfta fram detta problem extra mycket då det är oacceptabelt. 

 

Varför tycker du att det är så viktigt att prata om samhällsproblem? 

Samhällsproblem kommer nog tyvärr alltid vara en del av vårt samhälle, men jag tycker att det är viktigt att prata om för att upplysa men framförallt för att försöka förminska alla dessa problem som vi har i vårt samhälle. 

 

Vilka är dina mål med UF-företaget? 

Mina mål med Hur Gör Vi Nu? UF är att upplysa ungdomar om psykisk ohälsa, men även upplysa vuxna om hur det kan vara att leva med psykisk ohälsa som ung utifrån mina egna erfarenheter. Självklart vill jag också att fler människor ska bli intresserade av ämnet och jag vill få människor som är tysta om sin psykiska ohälsa att våga prata om det och förstå att man aldrig är ensam. 

 

Sen så måste vi såklart fråga vad man bara måste veta om Tanja Hagman? 

En sak som jag alltid säger när jag får denna fråga är att jag älskar att kramas. Kramar gör mig glad.

 

Med vänliga hälsningar,

Lisa Olsson, VD

"Hur gör vi nu? UF"

Likes

Comments

Hej, nu har vi äntligen startat upp vårt UF-företag. 
Meningen med denna hemsida är att förmedla information men även göra personliga inlägg från oss som driver UF-företaget om våra egna livserfarenheter. Länkar till Instagram, Facebook och email hittar ni även här! 

 

Vårt UF-företag kommer att erbjuda föreläsningar på skolor och företag. Vi kommer under dessa föreläsningar lyfta fram viktiga samhällsproblem som finns i skolan och på arbetsplatser, t.ex psykisk ohälsa, val i livet vid ung ålder och diverse andra saker. 
Utöver det kommer vi att skapa en podcast där vi kommer bjuda in olika profiler som vill öppna sig och prata om just deras livserfarenheter. 

På sidan av kommer vi att ha en öppen E-post samt Facebook-chatt där vi gärna tar emot era livserfarenheter där ni får välja om vi får dela det vidare på vår Facebook-sida, Instagram och hemsida antingen anonymt eller personligt. 

Vill ni att vi kommer till er skola? Maila oss samt prata med er lärare. 

Med vänlig hälsning,
"Hur gör vi nu? UF"

 

Likes

Comments