Hello.

Jag är en tjej på 16 år som brinner för just jakt och hundarbeten. jag går själv som hundförare åt mina ena gråhund. Jag gillar och jaga mest älg men även gris och rådjur.

Jag har jagat sedan jag var 10 och då kände jag att jag aldrig ville bli jägare. men sedan efter några år kände jag att det var det jag brann för. Att bara vakna på morgonen för att packa in allt i bilen och dra iväg för att sedan släppa hunden och höra hur han skäller härligt ståndskall.

När det var dags att välja gymnasiet visste jag inte vad jag ville bli. Efter mycket om och men så valde jag utbildningen jakt-och viltvård. Redan första dagen jag kom till skolan fick jag känna mig som en liten rebell. Är ända tjejen i klassen med en hög killar. På tre årskursen är det bara två tjejer som går just jakt.

Tanken med denna bloggen är att få fler tjejer att börja jakt. Jakt är inte "typiskt manligt" som många säger. Man kan lika gärna vara tjej och brinna för jakt. Så tanken är att fler tjejer ska våga gå emot normen och bli jägare, eller något inom skog eller något som sägs vara typiskt manligt.

Det var en liten presentation om mig och bloggen. Hoppas ni kommer gilla denna blogg

Likes

Comments