Postad i: Vanilla Cottage, Vår 2017, Trädgård & Odling

Jag har ju börjat att så en massa grönsaker och blommor, nu när det är lite ljusare och varmare ute. Jag är alltid i god tid varje år med att börja odla men ta mig tusan i fyrkanten; något förstör alltid min första sådd! Förra året var det något som bara dödade mina plantor, året innan det bladlöss och året innan det var det temperaturen. Nu jäklar alltså! Så jag har satsat som faen i år och sått skitmycket. Jag blir ju eggad av vårvädret och ser mig själv som en liten blomälva som vecklar ut mina fjärilsvingar morgontrött när våren kommer och beredd med såpvatten i en bazooka och kevlar för blommor i form av näringspinnar och växtlampor för att bekämpa ondskan som är min eviga finede: något som alltid dödar mina sådder.

Jag har sått hur mycket som helst tycker jag och ändå har jag inte ens sått en tredjedel av alla fröer jag bör så. Många är way too early, men jag vill plantera ut sådderna så fort jag kan och så fort de klarar av det för största möjliga skörd och blomningstid. Jag såg att jag också hade en massa rabatter från ett frö-företag så det tänkte jag använda lite senare och köpa en ny batch med fröer.

Bland annat har jag frösått:
Aster, Zinnia, Slingerväxter, Ballonblomma, tagit sticklingar av röda rosbuskar och någon vit klätterros jag hittade i trädgården, Palsternacka, piplök, gullök, tre sorters chilisar, paprika, två sorters gurka, Riddarsporre, Tagetes, Pensé, honungsmelon, vattenmelon, två sorters tomater, pumpa, vindruva. Säkert många fler men det minns jag inte.

Som sagt så vet jag att det är för tidigt för flera, men jag räknar med att många dör och jag sår nya om en månad också. Vissa av de plantorna jag sådde och fick upp till stora plantor förra året tog så lång tid på sig att gro och växa så jag tänkte nu att jag börjar tidigare istället. Meeen, med min vanliga tur så kommer de väl säkert växa sjuhelsikes snabbt denna gången och huset se ut som Jumanjii till slut xD.

Resten som går att så nu vill jag gärna sätta senare idag eller imorgon om jag har ork över. Det är så sjuttons bra väder ute så jag har fått promenadcravings men så orkar jag inte så det slutar med att jag ont och förvirrad bara står i trädgårdens bakände och ångrar mig. Tänkte dock gå till rabarberlandet imorgon och leta efter fröer av de. Jag glömde ju totalt att samla in förra årets fröer och fick lite smått panik i veckan, men som tur var så satt nästan alla kvar, puuuh.

Jag har så många planer för trädgården i år. Jag vill göra om pallkrage-landet totalt och göra stenträdgård och förminska en rabatt, odla mååånga perenna växter och ta sticklingar på de jag redan har och göra fler växter av de. Jag vill sååå gärna ha pallkragar av flätad pil, dock försökte jag i somras men jag måste säga att jag är fruktansvärt värdelös på att fläta. Vidare vill jag starta min egna kompost, eller snarare göra om den jag har. Därför tänker jag kratta ihop så mycket löv jag bara kan nu i vår som redan ligger i trädgården och sedan höra mig för om det finns någon som säljer woodchips så jag kan börja med min Back to Eden gardening. Ååh, dröm...

Så här vill jag att mitt pallkrage-land skall se ut (bilderna), med fina gångar mellan kragarna, lavendel mellan grus och pallkragar, vackra klätterstöd och pallkragarna i räta linjer fullsmockade med bi- och fjärils-vänliga blommor, grönsaker och rotfrukter.

Bilder: Pinterest

Likes

Comments

Postad i: Vanilla Cottage, Vår 2017, Djuren, Familj, Sjukdom

Hellu. Jag har inte skrivit på några dagar nu... Jag har velat och tänkt på det, men inte orkat eller kunnat. Sedan kemon som läkaren höjde dosen på har jag varit utslagen och helt utmattad. Tack gode gud för kortison! I alla fall, jag har haft konstanta migränanfall från nacke till skalle, får ont i huvudet av plötsligt ljussken, höga volymer och blir utmattad rejält snabbt. Jag och sambon skrattade och skojade häromdagen och plötsligt sade det "POFF!" i hjärnan och jag fick sätta mig ned direkt och fick alla att lugna ned sig. Det känns som att jag sitter i en karusell; skallen snurrar, jag kan inte fästa blicken på något för det yr omkring, kan inte hitta orden eller så tappar jag bort mig, är hur glömsk som helst och jag mår illa och är yrslig som fan och svimfärdig. Igår innan jag somnade fick jag ont under vänster revben dessutom som sedan "spridde" sig till högersidan. Det kom i vågor och jag hade svårt att somna.

Så har det varit sedan kemon, fast det har varit värre direkt efteråt. Idag vaknade jag med förkylning eller influensa. Hela huvudet värker och varje led i kroppen klagar. Jag vet inte om det är på grund utav själva behandlingen (man får sådana biverkningar) eller om det är min grundsjukdom eller om det faktiskt är en riktig förkylning/influensa. Either way så mår jag inte bra.

På tal om något annat har jag saknat att läsa böcker. Men jag kan inte fokusera blicken efter ett tag och får ont i huvudet av det, men jag tänker att jag läser innan jag somnar, i alla fall försöka läsa. Det har varit jobbiga dagar och jag mår inte bra och är riktigt nedstämd. Vi fick inte alls bra nyheter av chef's onkologen.. Han skulle ringt med provsvaren från analysen igår, men han var inte ens där på varken skolan eller sjukhuset men sköterskan mejlade honom för att påminna. Han ringde inte heller idag. Det är ju gaaanska viktigt liksom och tiden är knapp. Vi måste ju veta ifall vi skall börja med cytostatika, kortison och smärtstillande för henne. Vi har haft sedan förra veckan på oss att smälta allt detta vi fick reda på hos onkologen... Jag har mått dåligt, Chinne har mått dåligt, Pansen har mått dåligt - ingenting händer som är bra och en massa att göra och fixa. Samtidigt försöker jag leva normalt, men jag orkar inte med. Alltså kroppen är inte med. Jag blir trött jättesnabbt och måste ta flera pauser där jag sitter stilla i tystnad och mörker och blundar. Och så mår jag illa som fan. Pinne verkar dock inte må dåligt, men vi fick reda på en av anledningarna till varför av onkologen. Hon är pigg och glad och gosig som fasen. Vilket känns så jäkla skönt! Jag sover fortfarande på soffan och har börjat att älska det, haha. Jag sover med alla djuren på, bredvid och ovanför mig. Palte vill sova på mitt ansikte på nätterna. Jag nekar. Vi tänker flytta ned sovrummet på nedervåningen, men det får bli en fråga i framtiden. Jag har dock tokstädat om fan. Det gjorde jag igår morses. Jag vaknar aptidigt och så satte jag igång på morgonen och huset är helt fläckfritt verkligen. Det luktar gott, det ser bra ut och det typ... ekar, haha! Det ekar verkligen.

Nej, allt dåligt händer på samma gång. Så finns det puckade jävla idioter som gör allt sämre. Herregud, liksom. Jag har fullt upp med min egna kropp, min familj och vänner; cancer, kemo och tusen andra mediciner och sjukdomar och är helt begränsad vad jag kan göra och det finns folk som seriöst ifrågasätter Chinne's cancer? Som att jag ljuger om det liksom. Folk är helt jävla sanslösa... Har ingen energi för drama what so ever. Min prio ett är min lilla tösabit och min familj. Nej, man gör inte så vid tillfällen som denna. Jag pratade nyss med en tjejkompis och nu är jag helt trött i skallen, igen. Känns som att jag åkt karusell i en halv dag. Tryck över solarplexus också. Uffa.

Jag skall gå och göra oboy nu och sedan lägga mig ned och kolla på serier och sedan läsa en stund om det går. Så får vi hoppas att onkologen ringer imorgon istället och kommer med bra nyheter! Sov gott, gullisar <3

Likes

Comments

Postad i: Inspiration, Vår 2017, Shopping

Jag har fått någon knäpp i skallen. Jag har fått tokdille på Jumpsuits. De passar så bra för både fest och vardag och jobb. Liksom, dress for the job you want. Min favorit är den längst till höger, jag älskar Jazz-byxor. Jag måste bli bättre på att köpa kläder faktiskt... Jag är urdålig på det verkligen.

Inlägget innehåller affiliatelänkar

/ 1. Jumpsuit HÄR / 2. Jumpsuit HÄR / 3. Jumpsuit HÄR / 4. Jumpsuit HÄR

Likes

Comments