Hygge Interior

The dark ages & the pain

Festival of Fall colors

1 December & full blown chaos

Ledsam dag, skitfan.

Fashion - ootd: winter melody

6 Fave's: Interior inspiration

Plantor & Slagsmål.

Plantor & skov.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

God kväll, hörrni. Vi har inte haft något internet på två dygn, så jag bloggar från min tröga mobil. Internet är ju inte sååå vidare bra på mobilen liksom. We have entered the dark ages. Men men. Det störande är att om jag bloggar från mobilen så måste jag skriva bokstav för bokstav och det är automatiskt inga stora bokstäver efter varje mening. Tar evigheter.

Eftersom att reumatologmottagningen och min läkare fuckade upp rejält med mina värktabletter så har jag haft ont nonstop hela helgen. Varje dag har mina fötter framförallt varit toksvullna så att blodådrorna har liksom poppat ut och så man känner de om man drar fingret över. Min magkatarr är värre men jag tar två olika mediciner för det, min mage är kaputt och jag har ont basically överallt och lite till. Jag får sätta på mig strumpor och två par sockar i tofflor för att det skall vara så pass mjukt att jag kan gå. Jag hoppas till gud att det inte blir permanenta skador av det här för då jäävlaar alltså. Nätterna och mornarna är skit. Jag får som sagt sätta på alarm fyra timmar innan jag skall vakna för att ta värktabletter. Idag glömde jag av det så när jag vaknade och gick ut med hunden, gjorde frukost och allt det så hade jag så ont att jag fick feber och kallsvettades och kände mig rejält bakis i kroppen. Det tog flera timmar och ca 1300 g alvedon innan jag kunde må som vanligt igen.

Igår möblerade jag om litegranna. Vi fick ju en till Expedit av svägerskan som sambon själv fick frakta hit och ta in. Jag skall ju inte lyfta och göra ansträngningar. Men däremot så torkade jag rent den och flyttade liiite på den och gjorde lite fint med dekorer i rutorna igår. Jag gjorde även julhus med julkulor och färgade lampor och satte ut jullamporna på farstun. Jag tänkte mig flera men det blev bara skit av det av olika anledningar. Sedan städade jag lite, tog hand om disken, var ute med hunden och jag läste och kollade på serier. Vi har ju inget internet så jag tog fram gamla dvder med serier jag hade i den andra expediten. Jag tycker sådant är fint faktiskt med mycket dvder i fina hyllor.

Jag har inte gjort ett jota idag. Jo, jag har lagat mat till Andy och seeeen... FICK JAG MITT PAKET! På black friday så köpte jag julklappar till mig själv som jag sett fram emot ett fucking år. Och idag kom det! Gaaaah, jag är sååå lycklig! Ni skall få se sedan när vårat internet kommer igång, då skall jag bomba bloggen med bilder. Så jag har organiserat allt mitt smink och alla mina smycken, så det tog två och en halv timma tror jag det var. Resten av dagen har jag bara tagit det lugnt och försökt att tänka på annat än smärtan, men smärtan i fötterna är fan värst. Hälen är jättesvullen och ibland finns det inte ens de där små rynkorna man har. Nej, det gör apont och jag önskar inte ens det här på min värsta fiende.

Nu skall jag kolla vidare på serier och sedan ta tag i disken (jag har tagit fram julporslinet som måste rengöras), göra en eller tio koppar te och lägga mig i soffan och läsa Isfolket.

Take care / Love, Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Likes

Comments

Hej och hå. Glad första December!

Idag mår jag lite bättre än igår och förrgår. Kroppsvis då alltså. Kortison på full dos och alvedon och vitaminer och mineraler och ändlösa koppar te har gjort susen. Så nu känns det som att skovet kaaanskee ger vika åtminstone litegranna. Igår och idag har jag haft fullt upp från att jag vaknat till att jag gått och lagt mig. Igår satt jag i telefonen hela dagen, pratat och ringt poliser varav tre chefer och ringt runt till andra instanser och så vidare. Det är mycket som skall fixas, lösas och planeras in. Det är skönt att ha det att göra, jag tycker ju om att prata med myndigheter och jag är en sådan person som älskar ordning och reda och struktur. Varje dag skriver jag i min almanacka vad som skall göras under dagen och vad jag skall göra, jag gör listor på typ allt och jag älskar det. Jag är en planeringsperson så det här är up my alley.

Jag är fortfarande ledsen, bryter ihop lite då och då men gör saker så att jag får annat att tänka på. Men det är ju så när man är ledsen att ibland vill man bara gråta ut ofantligt och behöver det och andra tillfällen vill man vara aktiv och ta tag i saker och göra annat för att få vila upp orken inför nästa morgondag. Jag har tack gode gud ett enormt stöd i min älskling och våran familj som bor här precis vid oss. Jag har fått flera presenter av de, haha. Vi fick ju en till expedit av min goa svägerska, jag fick en kappa av min svärmor idag och så har sambon varit i två vändor och köpt gåvor till mig som kan vara värt lite extra i det jag går igenom just nu. Igår köpte han två lyxdesserter till mig som bara är mina, två sorter av mina favoritkakor och så ville han ge mig något fint men affären där han var hade inte något sådant så han köpte det närmsta han kom; hårsnoddar. Tror ni inte att mitt i bölutbrottet jag hade innan och medan när han kom hem och överraskade mig med dessa och snoddarna att jag bara brister ut i gapskratt! 😂 Min underbara, älskliga, stöttande partner och kärlek. Faaan vad jag älskar min karl. Jag har gapskrattat åt det idag igen, jävla hårsnoddar.

Efter att alla telefonsamtalen var slut på kvällen när folk slutar jobbar så kunde jag äntligen sätta igång med att ta tag i saker här hemma. Jag städade köket och tog i och ur diskmaskinen, hängde tvätt och städade vardagsrummet lite. Det är ju inte mycket så, det kanske verkar som det, haha. Men det har varit och är kaos just nu och då får man åsidosätta saker som städ och dylika saker. Tvättmaskinen och diskmaskinen och Pansens hemmalagade mat kunde ju köras och kokas utan att jag ägnade mycken uppmärksamhet på de så jag kunde göra andra saker samtidigt. Jag pyntade lite mer med julen men tog det väldigt lugnt resten av kvällen. Jag hade redigt ont och hade feber hela dagen och kvällen och natten och halsen gjorde ont och ryggen var bara bajs. Den har gått på strejk utan någon som helst planering, den jäveln.

Idag som sagt har jag ringt en massa också med start på morgonen. Reumatologmottagning är dumma i huvudet. Läkaren har skrivit ut mina värktabletter fast liksom tvärtom i doser, ena värkisarna för mycket (de jag inte tar så ofta) och sedan för lite de jag måste ta varje dag, dessutom med uttagsintervall som jag aldrig haft tidigare och på två månader. Så hela förra veckan och denna veckan har jag varit minst sagt i fucking krig med de. Jag kommer kontakta patientnämnden sade jag till de, det här är oacceptabelt att JAG som patient skall behöva läxa upp avdelning med sköterskor och läkare om min egna dos och journal! Det är helt jävla sjukt befängt att jag skall ha det ansvaret över mina egna mediciner, det skall de sköta. Sedan att jag måste äta de som jag inte tar så ofta är jag ju tvungen till nu och anledningen till att jag inte VILL ta de ofta är för att jag har början på ett magsår och får ordentliga och allvarliga tarmvred av den medicinen plus att de inte är kortverkande vilket gör mig basically handikappad i mellan 4-6 timmar från det att jag vaknar.

Så... jag somnade sent inatt vid klockan 3 pga ont och skit, men var ändå tvungen att ställa alarm på klockan 4, 6 och halv sju och åtta för att jag skulle ta värktabletterna och kortisonet så att de kan hinna verka innan jag kliver upp för dagen. Så jag ser ut som fan nu, mörka ringar under ögonen och har sömnbrist. Jag har inte fått sova ut en enda natt/morgon för de nätterna som jag faktiskt KUNDE göra det så hade Pansen diarré och jag måste gå ut med honom en massa gånger under nätterna.

Summa summarum: fel värktabletter och inte de jag SKA/Behöver ha, sömnbrist i två veckor, jobbig händelse som tär på mig hårt, måste sköta en del saker som att ringa runt till olika instanser och på det min egna familj, sambo och djur och hem och lägg då också till min autoimmuna sjukdom och skov, influensa symtom som då är själva skovet som feber och ja ni vet ju influensa, och mina övriga sjukdomar som min ovanliga anemi som det är såååå viktigt att sova ut för eftersom att min kropp inte producerar järndepåer som forslar omkring syret i kroppen, spytt som en jag vet inte vad och konstant magkatarr/magsårs början och förstoppad och supermensvärk som var en halv månad försenad pga kortisonet. Ja och så reumatologmottagningen som klantar sig och hittar på egna anledningar till varför jag vill ha detta misstaget läkarn gjorde ändrat men de fattar ju för faaan inte ens EFTER SJUTTIOELVA tusen jävla meddelanden och samtal! Utan de ville BOKA en jävla tid för att diskutera smärtlindring. Asså vad i helvete skrek jag.

Pratade med en sköterska igår där jag fick förklara som om jag förklarade till ett litet barn så de skulle fatta nånting, de tomma nötterna. Nej inte ens det. Håret på kokosnötterna. Gamla, slitna hårstrån som man inte ens vet syftet på. Bingo. Så jaa... jag har fullt upp. Dessutom fick jag lämna meddelanden till de i morse igen för jag vaknade utan känsel på underläppen och runt omkring. Helt bortdomnad. Det har inte lättat eller blivit bättre ännu. Hoppas och håller alla tassar och tår att det inte blir kronisk Poly-neuropati där som jag har på andra ställen på kroppen...

Blogg inlägg som jag hade planerat att posta kom aldrig upp på grund utav allt detta men jag skall försöka att hinna med de i alla fall, åtminstone kanske varannan dag då? Jaja, det visar sig väl. Bloggen är för mig terapi och ett sätt att hålla reda på mina dagar. Den motiverar mig att fortsätta ha längtan till att börja jobba igen. Jag tjänar inga pengar på den alls över huvud taget, men det är ändå skönt och givande. Jag har bekanta, några vänner och så är det ju Egenodlat (vet inte om det är OK att jag nämner dig vid namn?) som bara är helt underbar mot mig. Som skickar privata meddelanden och kärleksbrev. Alltså... kärlek. Kärlek, tacksamhet och uppskattning känner jag för denna välsignade varelse som jag tack gode gud har i mitt liv nu. Och det är ju tack vare att vi bloggar här på Nouw som vi fått kontakt. Sådana saker är ju styrkande och givande med tanke på bloggen min. Det betyder liksom.

Nej, nu blev det ett megalångt inlägg. Men det är vad som hänt i mitt liv igår och idag på det senaste. Nu skall jag sätta på vattenkokaren och göra te och hänga tvätten, sedan skall jag hänga upp gardiner och efter det, då skall jag lägga mig i soffan i min pyjamas med pälsklingarna och käka lyxdessert och bara gotta mig.

Take care / Love, Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Likes

Comments

Instagram@hunnycaakes