View tracker

En sak i min så smått hektiska vardag jag funderar över och till och med stör mig lite på är det där med ”ipolinjer” . Nu tänker ni kanske, varför då Corro? Jo det ska jag skriva ett inlägg om ;)


Jag tycker det är ganska ofta man hör folk snacka om just så kallade ”ipolinjer.” Ibland som något positivt och ibland som något negativt, och för att vara helt ärlig jag skiter i vad folk har för slags åsikter så länge de inte ser ned på någon annan eller snackar skit om en person eller en hund. Men för att komma till saken vad tusan är ”ipolinjer”? Är det så om man skaffar en hund med ”ipolinjer” så är det en sådan halvgalen hund som MÅSTE få bita och är helt crazy? Nej såklart inte. Det finns sådana hundar men varför är det från ”ipolinjer”? Det kan väl lika väl vara en kelpie som är så där?


Jag personligen tycker att en brukshund ska ha driv i sig för att kunna arbeta men såklart kan det finnas olika levlar på det. Personligen vill jag ha en het hund för det passar mig men en annan som satsar lika högt kanske vill ha en lite lugnare hund. Jag kan förstå i den biten att hundar som håller på med sporten ipo behöver en hel del drifter i sig men varför skulle de bara duga till ipo? Puma är född från en kull där en till kör ipo, en var väktarhund, en tredje är champion i sök och den fjärde har kört drag på elitnivå. Pumas kull nu som är från som vissa kallar det för ”ipolinjer” är det två som kör ipo och jag har kanske planerat att tävla lite lydnad med Jaguar (så hon kanske blir en lydnadshund också) , en spårhund och en rapporthund.( Ja och en kom i ett dåligt hem och fick tas tillbaka och mår mycket bättre just nu.) Puma som är en ipohund har testat på allt möjligt. Så rent tekniskt sätt är hon också en rally, lydnads, agility, freestyle och sökhund, och ja nosework har hon också testat på! Talang i alla grenarna hade hon för hon är just avlad på att arbeta inte för att just träna ipo utan just bara för att arbeta. Jag hade kunnat välja på att satsa på lydnad, hade man då sagt att hon kommer från lydnadslinjer?


Nä jag tycker att det är egenskaperna vi vill åt. Vill man ha en hund med mycket driv i skaffa en hund med mycket driv i. Men den hunden kan ha hållt på rallylydnad men fortfarande ha dessa drifter i sig. Linjerna är inte den sporten vi vill ägna oss åt (undantag jakt och vall) utan de egenskaperna vi vill ha i vår hund för att kunna matcha oss själva med hunden i hundsporten.


Likes

Comments

Ytlighet...

"nä men han är inte så snygg."

"Du borde verkligen fixa till ...."

"Har du sett hur han ser ut."

"Ja och .(namn).... bara I don't get it."

"Alltså han är såååå pinsam."

"hahahaha alltså vad är fel på dig?"


Ytligheter som sagt. Låt mig säga att jag går i en ytlig klass där märkeskläder ska vara "on point" och inte ska man gå osminkad en dag i skolan. Bakom varandras ryggar pratar man nedvärderande åt andra och ibland till deras ansikte. Inte är det lätt att vara en stark och självständig kvinna då kan jag säga. Jag bryr mig inte så mycket och alla kommentarer man får nu på sitt utseende eller sina kläder (ja låt oss säga jag är en rea-mästare och loppis-mästare) . Såklart reagerar man på dem men man tänker "tack för den" men man bryr sig inte så mycket mer. Men varför måste det vara så här. Varför ska någon du vara insatt i utseende om man inte bryr sig. Jag ser anständig ut och vissa dagar är jag sminkad och kämpar lite extra likväl som vissa dagar går jag i mjukiskläder. Nu är jag säkert inte ytlig på det sättet men tyvärr smittar det av sig och kommentarerna dyker upp i huvudet men där stannar dem. Och jag hatar att behöva spela med dem.

Jag hatar att fester och killar är det man ska vara så kåt på. Men bara att döma ut en annan människa på det sättet. Träffar man någon och visar bild på hen och man får kommentaren tillbaka "jaha men hen var inte så snygg" får man upp i huvudet "Men hen är mycket trevligare än vad du är och har du sett dig själv i spegeln."

Jag hatar att man inte kan få ha sin egna humor eller musikstil utan att fler kommentarer ska komma. Nu dessa människor som lägger dessa kommentarerna är inte farliga kan man säga då de klassas som mina "vänner" och jag är inte öppen mot dem förutom mer än nödvändigt. Men riktiga kommer de aldrig bli om de inte kan respektera sina medmänniskor.

Jag önskar jag kunde skriva här *va dig själv* men det kan jag inte. Vår ungdomliga värld idag är hemsk där bland den stora bördan av skolarbeten får du inte vara för dålig eller för bra. För att överleva måste du vara en annan variation av dig själv. Du kan inte berätta saker som är du och inte vara den du är. Jag är inte populär och önskar verkligen inte att bli det för man ser allt utifrån. Liksom varför ska folk älska mig och ge mig komplimanger när de ser mig så här (redigerad av turast.weebly.se) och då är man mer accpeterad.

Men är man galen och glad är man annorlunda och ja då fan! Då ska man få stryk genom blickar och kommentarer. Jag har färgat mitt hår rosa till exempel. Varför? För jag ville och det är ju bara hår liksom. Kommentaren var liksom vad fan har du gjort. Och jag var "skit jag har missat en fläck" och en svarar "ja jag tänkte på det." liksom tack. Nu har jag fått komplimanger för det men liksom varför måste jag säga förlåt för mitt tycke och smak. Lägg av! Lägg av med det där ytliga!

Därför utan att säga "ååå jag bjuder på mig själv" för det här jag i pyjamas med en påse på huvudet när jag färgar håret! Jag bjuder inte på mig själv, jag är mig själv!

Likes

Comments

42/100

Likes

Comments

körde ett minipass för bwhöver få upp motivationen så ska göra ng litet varje dag o vara nöjd med det
50*2 krysshopp
50 knäböj
50 sek planka
25 på varje ben Åsnesparkar
41/100 klart

Likes

Comments

Det är nu allt börjar kännas stressigt igen och kaoset börjar komma upp mer och mer. Så därför nu ska vi planera upp våra liv så vi blir lyckliga och får mer tid att sova.

Måndag: Idag blir en jobbig dag med mycket plugg. Ska se om man kan göra klart hela matteidagnosen men måste även stanna kvar på mattestugan. Ja och sen ska svenskans utkast skrivas klart. Hemma ska jag träna på framförgåendet med Hibiki och inkallning (position) med puma och även koncentration (vilket jag egentligen inte riktigt vet om det är smart i och med om hon är dräktig) Även kolla genom fysiken och kunna grunderna

Tisdagen. En lång skoldag och kommer hem vid 17:00 . Måste plugga minst 2 timmar fysik. Lägga ett apportspår till både Puma och Hibiki på asfalt

Onsdag: Slutar tidigt så ut och lägga ett riktigt spår. Ett spår på 150-200 på gräs till Hibiki och ett spår med godis i varje-var femte steg till Puma som ska vara med mycket slangar. Gör 3-5 uppgifter matte och sedan fysik.

Torsdag: Hundar ska få ledigt och jag ska bara plugga fysik.

Fredag: Fysikprov: Gå till klubben och kör framförgåedne med Hibiki och fart med Puma. Plugga matte

Lördag: Jobba, Plugga matte. Och koncentration och kontakt med hjälp med skyddet med Puma

Söndag. Långpromenad Med Hibiki och kanske en joggingtur med Puma. Ledig från skola. Ev. 3 mattetal


#tuffvecka #död

Likes

Comments

20 frågor om mig


1. Namn: Cornelia

2. Längd: Hela 180 cm

3. Singel/relation: Singel

4. Vad spendera du helst pengar på?: Hundsaker höhö

5. Senaste boken du läst?: Den senaste boken jag har läst ut är tillsammans är man mindre ensam. Men håller på att läsa Harry Potter och halvblodsprinsen nu :D

6. Favoritfilm: Oj kollar inte mycket på film. Men Gillar Red

7. Favoritämne i skolan: Matte och naturämnena

8. Värsta ämne i skolan: Engelska och Franska (frågan är bara VARFÖR valde jag franska 4 hahaha)

9. Drömhuset: Ett hus på landet som är så där lagom stort och modernt. Ett stall med 6 boxar och stort ridhus och bana. En hundhall och gräsplan och en massa mark med skog, betesmark och hav eller sjö.

10. Favoritårstid: Ingen aning. höst. Det är lagom varmt. Skolan har precis börjat. Och det är så vackert med alla löven.

11. Sushi/thaimat: Lätt sushi

12. Drömresemål: Oj har knappt rest något. Men någonstans där man kan uppleva naturen och hitta på en massa saker. Kanske Sydamerika eller Afrika. Oceanen verkar också vara fint.

13: Ålder: 17

14. längtar efter just nu: VM i höst

15. Längtar inte efter just nu: Min 18-årsdag och att skolan börjar

16. Katt/hund: Hund

17. Kött/vegetariskt: vegetariskt

18. Hur vinner man ditt förtroende: Ja du. Det är en bra fråga. Har svårt att lita på folk även mina närmsta vänner. Så bli en hund antar jag att svaret blir :P

19. Din svaghet: Har svårt att säga Nej.

20. Din styrka: Är mycket driv i mig


Vill nominera två av mina awsome vänner turast.weebly.com och wheatentassar.weebly.com


Men även du som läser detta! Tagga mig sedan i det

Likes

Comments

Om ni känner er nere. Kolla på denna o ni får ett litet leende 😄

Likes

Comments

Fria följet, ja det måste vara bland det roligaste och det tråkiga i hundträning. Ibland är det som allt går som en dans . Du har lyckats, hunden vill jobba, rumpan hänger med och allt är helt rakt. Eller så har du att du går hunden pekar fingret åt dig. Du har ingen kontakt, inget är i rätt position och du tänker.... Ja katter är faktiskt mysiga djur.

Med mina hundar har jag lärt mig att fotgående kan vara så olika och man kan ha så olika mål med det och allt behöver inte vara perfekt. Som med Puma vill jag att allt ska vara bra till ipot. Rumpan och positionen. Men det betyder inte att vi inte kan leka runt med momentet som styr hela programmet. Här har ni en video

Hibiki r det en helt annan femma. Den här videon visar nästan min målbild med henne (lite bättre rumpkontroll och lite rakare starter hade inte skadat) Men med den nivån vi siktar på tävlingsmässigt och med våra problem och mål med träningen är det här ett bra resultat. Hon har kontakt hela vägen och tycker att det är superkul. Så fast Pumas är snyggare (ja hon missade sättande lite men ni förstår) är detta också jag är sjukt nöjd då hon har den rätta attityden. Höhö och jag Puma och hennes boll fick agera störning XD

Så vad vill jag ha ut det här utöver at dokumentera filmerna och träningsframsteg. Jo att det är inget fel att lattja runt och att målen ser olika från ekipage till ekipage. Vi styrs av den perfekta mediavärlden där alla ska ha målet att komma till SM och allt ska vara så jädra perfekt. Men i vissa fall behöver det inte vara det. I vissa fall är Hibikis arbete perfekt men ibland räcker inte det med målen utan det måste likna Pumas mer (fast det inte är perfekt) .

Men även för att fotgående är bland det roliga att träna! Så var inte rädda för fel! Gå ut och våga ha kul!

Likes

Comments

Igår spårade vi. Inriktning på vinklarna och det fungerade det jag hade tänkt på :) Första vinkeln i spåret slarvade hon lite men godishögen fick henne att fortsätta framåt och alltså de två andra vinklarna omg liksom sååååå snygga. Dock ska man ju aldrig få stå och vara helt nöjd. Spårade skitfint följde slangarna jättebra. Något hetsig fast vet inte om det var för hon var superhungrig o det var stark vind. Fast hon ska ändå spåra lugnare. Men hon höll jämnt tempo var noggran o efter första vinkeln sååååå snyggt.

Men såklart ska men:et finnas. Hon lade sig inte för apporterna. Och fast vi ska vila idag så kör vi nog ett apportspår där jag belöningsfixerar apporterna. Men hon är ful! Hon vet vad hon ska göra o var nära på att lägga sig men fortsatte. Höhö spåret var viktigare. Men bara backa bandet och om jag känner puma rätt är det bara 2 rep så är hon på banorna igen 💪💪

Men nu blir det lite mys först innan vi går ut o spårar 😄

Borde egentligen köra ett 150-200 spår till fröken Hibiki och se hur långt vi har kommit. Aaaahhh appellen är ju målet i år. Så fortsätt spåra fortsätt spåra, jo vad gör man då man spååårar. ( kan ni gissa sången 😉)

Nä alla vänner, ovänner o de jag inte känner ha en awsome dag!

Likes

Comments

Instagram@hundochtraning