Okej okej okej nu kör vi lite träningsmål för fru skägg som inte har så mycket skägg. Alltså Puma.

Apporteringen: Okej hon är lite understimulerad nu och då tappar hon hjärnan lite granna och då kommer tugg tugg tugg. Så nu är målet att få henne att koppla hjärnan vilket hon redan hon har gjort. Övningen ska dock trigga tugget. När hon håller apporten ska jag dra den mot mig och hon ska bara fortsätta att komma in och hålla fast. Det här förstod hon väldigt snabbt. Så nästa steg blir att hetsa henne eller gå programmet och sen kommer apporteringen och försöka pressa henne och tuggar hon inte då då har hon klarat övningen och haft med hjärnan. Dock att börja pressa henne och försöka få upp henne ännu mer (anledningen att jag vill få upp henne är att hon är som en travhäst som bara blir piggare och piggare. ) är när min fot är mer läkt. Jaguar har redan hoppat på den och spräckt blåsan och vill inte riskera mer.


Fria Följet: Hjärna, hjärna och hjärna. Och skotten måste ta tag i vill först ha en pisk dock. Funderar dock om jag ska gå ff innan foten är läkt. Gör så satans ont när hon råkar trampar på foten.


Ställandet: jobbar vi med bakåttänk så hon tar tag med bakbenen och bromsar med dem. (note: nästa hund ska tränas så här) är nästan som hon ska sätta sig i och med inbromsningen så hon lägger kraften där, Har tränat på halare golv så jag ser mer hur hon rör sig.


Spåra: Spåra på alla underlag och även som på vatten (som på bilden) . Ska se om jag kan spåra på stranden. Men är så svårt när man bara kan gå i foppa och man är handikappad. Variera och var konsekvent. Spring med henne innan eller låt henne dra på kickbike om hon är lite nervig. Apparaterna ska inte in än men snart. Men hon har spårat bra det har hon. Variera även tiden. Spårade ett 12 h spår med henne och det var nyttigt. Det hade även korsats. Måste dock hitta andra spårläggare är väl det största problemet nu och då även skriva ned exakt hur de ska gå och göra.


Rondering: hon skäller. Tränat lite vid träd. först skälla sen springer hon runt utan att skälla får hon belöning. Är egentligen bara att skicka tills hon inte skäller och sen belöna. Vi jobbar alltså på. Vill även köpa en rosa väst liksom kolla väskbilden och har bara en röd väst. Inte för att det hade hjälpt vår träning, eller jo det kanske det hade gjort. Och ska man misslyckas eller vinna kan man göra det med stil ;) får då även köpa mer rosa färg XD och matcha hela skiten XD OMG kommer bli en galen rosa tant hör jag XDhahaha

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja nu var det ju bara så där 10000 år sedan jag skrev på den här portalen. Eller ja i alla fall dryga sekunder eller något. Antar jag är världens lataste människa just nu men har inte dokumenterat min träning här.

Det jag har nu att dokumentera är att jag håller på att lära hundarna att frysmarkera lagerblad för mitt gymnasieprojekt och det enda jag har tränat den här veckan är fjärr och apportering. Puma är duktig och säger det igen, borde starta en class 1 med henne. Bara att göra det men är så mycket med jobb. Ja jo kan ju ta en söndag ledigt men nu måste jag också se med foten och innan vi tävlar vill jag typ sänka hennes "motivation" lite. Hon har inte fåt överspel på drygt en månad vilket är en sådan stor vinst. Våra rallytävlingar gick ju inte bra poängsmässigt men att sätta henne i den situationen och hon faktiskt blev frustrerad och inte fick spel är en stor framgång. Det går framåt.

Vi jobbar nu på ännu snyggare ställande, läggande och apportering. Men hon blir aldrig trött den här hunden! Blir ju inte heller bättre nu när jag har brännskadat foten. Jag som inte är äckelmagad tänkte först lägga ut bilderna men inte så trevligt för er andra. Men jo förra onsdagen då var jag klumpig och fick kokande vatten över foten så ett missat matteprov och ett besök hos vårdcentralen senare fick jag typ världens största plåster och en ny tid, som ledde till en ny tid och nu ska jag dit igen på måndag. Kul alla sköterskor har sagt "oj". Så vaknade runt 3 inta av en bultande fot som inte kyldes ned ens av is. Man bara JIPPI. Puma är helt understimulerad men det funkar. Så nu kan man stämpla idiot på min panna. Varför ska jag alltid skada mig?

Körde dock skydd (ja det gick med ond fot och foppa, eller ja ) var länge sedan för den figuranten menar kört skyddslydnad med en annan och det har satt sig. Hon satt tyst och stilla på hela modprovet även vid skriken. Gjorde mig så glad. Dock var hon lite för taggad men inte så konstigt när man inte har fått träna ordentligt.


Men istället för en äcklig bild får ni en bild på en nybadad hund. TJAO från en understimulerad Corro som bara vill ut och spåra.

Likes

Comments

Hon älskar mig och jag älskar henne

Hon är med mig överallt och ger sitt allt för mig och jag önskar jag kunde ge henne så mycket mer

Jag älskar henne över allt annat och vet inte vad jag skulle göra utan min Puma <3

För mig är hon mer än en bra hund, hon är min bästa vän <3

Likes

Comments

HEJ Gais jag har inte skrivit på hundra år och jag vet jag har varken skrivit om min tävling eller om mitt spår vilket jag borde göra gick såååå sjukt bra!!! Men är så mycket nu. Igår kom jag hem halv 8 för jag hade suttit kvar i skolan och idag måste jag sitta kvar i skolan och sen hem och träna hund och på torsdag exakt samma visa. Hibikis träning har kommit lite på kant men annars går det. Men jag är trött, igår kände jag verkligen hur en hund måste känna efter ett jobbigt spår. Alltså har mycket mer förståelse för Hibikis lathet i spåret nu ibland. Ska aldrig mer grotta mig ned på det utan lida med henne.

Har prov idag och blir alltid sjukt nervös så då skriver jag nästan alltid en liten novell som jag inte läser genom på morgonen innan provet vilket jag tänkte om ni vill läsa får ni väl läsa den. Är inte Jane Austen men gillar att skriva. Och vi har varit valpvakter åt en Castello vilket var den mest underbaraste valpen någonsin men mer om honom när jag hinner och när min puls inte slår så hårt att man ej kan sova. en bild får ni i alla fall.

​Andrahandsval

Det hände igen. Jag blev lurad igen. Nu stod hon där och gick inte ens fram till mig. Varför var det alltid jag som skulle gå fram till henne, särskilt efter det hon hade berättat för en vecka sedan. Mina fötter blev tunga som stora stenblock och jag kunde inte röra mig utan stod bara där och tittade på henne. Bak i tiden var det alltid jag som kom med förslag och hon var alltid positiv. Ur hennes mun kom alltid ord som ”jag kommer aldrig lämna dig”, dock var den rätta meningen ”jag kommer alltid komma till dig nära jag är ensam och då be om ursäkt för du kommer att förlåta mig.” Såklart skulle jag trösta henne och förstå allting för att en vecka senare bli lämnad igen.


En vecka sedan ringde hon mig för första gången på tre månader. Pladdret flög ur telefonen om hur hon inte såg sin vän längre som hon hela tiden hade umgåtts med innan. En vän som hade fått henne att prioritera bort mig. Ett samtal om hur mycket hon saknade mig och att vi skulle ses. Knuten i min mage fanns där så varför sa jag inte emot? Kanske var det för hon bad om ursäkt för just det jag hade känt? Hon visste att jag var sårad och det hon hade gjort var oacceptabelt. Varför såg jag inte genom det? Varför skulle jag bara acceptera allt som hon gjorde när jag visste att hon inte skulle ändra sig?


Våra blickar möttes och min mage blev mörk och andningsrören smärtade när jag andades. Varför kunde inte allt bara vara bra? Jag förstod inte varför jag alltid var den som folk bara antog de hade. Det fina andrahandsvalet som kramade om dem när de grät och som alltid kunde stanna kvar efter skolan och hjälpa med matten. Jag hade hjälp att strukturera hennes liv och skola och öppnat upp mig inför henne. Det sistnämnda ångrar jag djupt. Människor kunde man inte lita på och i slutet kommer de alltid såra en.


Ett försök till leende närmade jag mig henne ”Hej Molly är allt bra?” vi kramade om varandra och falskheten regnade över oss. Jag ville skrika ut all smärta hon hade givit mig medan hon bara ville ha mig i ett mörkt hörn som hon kunde gå in och gosa med när hon vara nere. ”Hej Lisa! Gud vad jag har saknat dig, vi måste verkligen ses snart!” Jag släppte taget om henne , backade och skakade på huvudet ”Menar du verkligen det?” . Hennes kropp stelnade till och leendet försvann sakta men säkert. ”Var det inte onödigt med samtalet förra veckan? Varför måste du ljuga för mig? Kan du inte bara säga sanningen?” jag såg tårarna i hennes ögon och hennes försök att ta tag om mig. Jag slog bort handen och gick därifrån. Ögonen gjorde ont av all alla tårar som bara vill tränga sig ur och andas gjorde ont. Jävla Fitta.

Likes

Comments

Då får vi se om puma kan spåra i vatten 🙈

Likes

Comments

Jag kan säga att jag är stolt över mitt lilla skägg. Hon har verkligen utvecklats i spåret och börjat spåra som jag vill att hon ska spåra. I varje fotsteg. Spåret har varit något som man har velat undvika för det inte har varit bra och bara velat ge upp hoppet men nu gör om och nu har vi gjort rätt.

Här om dagen spårade vi ett 300-400 stegs slangspår där jag gick 10-30 steg sedan lade godis i varje i 2-8 steg och fortsatte så. Och hon fattade klockrent. Det var bra att belöningarna var täta för om hon skulle tappa bort sig och jag skulle behöva hjälpa med korrigeringarna så skulle hon snabbt få belöning och det bekräftade att hon gjorde rätt.


Samt såg jag en konflikt. som hette kanin. Jag och Puh har haft mycket konflikter i spåret vilket har ju skapat en del stress kring det och jag tror det blir en liten konflikt så hon stannade och hetsade upp sig men korrigerade med tickande och sa lugnt "nej, nej, nej" när hon fortsatte spåra berömde jag mjukt. Allt på ett lugnt sätt för att uppmuntra det lugna. Och låste hon sig gav jag ett extrakommando och då godiset kom snabbt fick hon bekräftelse, aha. Jag gör rätt. Kan man säga att jag var glad efter spåret? Att vi har kommit så långt fram genom omträning. Videon är gången efter då jag var trött och lade ett 30 stegs spår med godis i varje bara för att upprätthålla och gå tillbaka. Som pappa sa, du kör lydnad väldigt mycket. 5 minuter här och där gör samma sak med spåret. Varje spår fast hundens kapacitet klarar det behöver inte vara 700 steg långt ibland är det bara bra att gå tillbaka till le basic och repetera grunden. 

En annan sak, vi kommer tävla ipo 3 senare i höst och tyvärr missa ras VM I KNOW är asledsen men när jag tänker på det är det för att jag har gått mot min magkänsla i träning och lyssnat på andra istället för att göra det som känns bäst för mig och inte ens ifrågasatt mig själv vad vill CORNELIA göra. Vilket har lett till en massa överslag i lydnaden och jag tappade helt lusten med hundträning i 2 månader då jag lyssnade på folk och inte på mig själv vilket förvärrade beteendet istället för att stoppa det. Men nu ska jag lyssna på mig själv. Nu behöver jag inte må dåligt över hur jag tränar. Och va fan SM och VM finns nästa år också och då får vi försöka att komma med (säger dock att vi inte kommer då det finns så många duktiga ekipage i Sverige) . Ingen stress och följa magkänsla är mitt fredagsbudskap

Likes

Comments

Visst är det kul med heta hundar? Alltid viljan på plats, de gör alltid sitt bästa och energin tynar aldrig. Allt har dock en baksida och jag tänkte dra upp några punkter på det.


  • Blåmärken ÖVERALLT det kvittar vilken årstid eller vad man gör men på något sätt så får man si sådär tusen blåmärken när man tränar
  • Bitmärken är också en annan variant på blåmärken men det brukar bli lite mer blodigt. Här möter man blåa naglar och naglar som lossnar och av erfarenhet, råkar man belöna bakifrån kan sidfläsket också få en fin dekor.
  • Den ständiga rädslan att få ett blåmärke eller bitmärke. Jag har hört om hundar som kommer in" liiiiite" för fort i inkallningen till exempel och PANG på kulorna. Eller när man ska belöna med boll under armhålan och hunden bara tjong NÄSTAN nafsar till en där. Och man tänker "hur tusan kan du vara så snabb?!"
  • löptikar. Puma löper just nu och hon blir en hund som absolut INTE kan kontrollera sina känslor. Det blir liksom turbo 1000 utan någon broms. Bara gas utan hjärna .
  • Ni vet det där känslan när man inte har tränat sin turbohund på några dagar och det är som en bomb som bara väntar på att explodera,,, typ.
  • Alla de stunder de "hoppar först och tänker sen"... Hjärtat har bara stannat en sisådär tusen gånger där man tänker "herregud Hundj'vel tänk dig för du kommer bryta benen av dig någon dag". Till exempel externbelöningar med boll där kan man vurpa x antal gånger för att sedan ställa sig upp snabbt som tusan, exakt lika glad som innan och hund frågar "ska vi göra det igen?" och själv ligger man där halvt död för ens hjärta slutade slå.
Men i slutändan är det väl ändå det vi gillar med våra arbetskamrater? Hur de aldrig tackar nej och vill bara mer. Och när jag sitter här med blåa ben, någon blå nagel och några ärr rikare tänker jag bara på hur kul jag har haft när jag har fått dem

Älskar citatet Whatever your 100 % looks like, give it Men våra arbetshundar kommer alltid ge 200% . De springer med mjölksyra, kämpar med oss genom alla lägen och de ger ALDRIG upp

Likes

Comments

Helt sjukt EM guld till Peder! 6 år sedan Rolf-Göran tog guld i Madrid och vem kommer inte ihåg detta. Alltså det bästa i kommentatorsväg någonsin!

Likes

Comments

Dagen! Vökna, jöbba för att sedan komma hem och gå ut med sin understimuöerade riesen och dvärgen som alltid hänger med. Mår lite dåligt andra dagen hon vilar nu pga att jag jobbar mycket 😅. Eller igår ville jag att hon skulle smälta allt och idag hans inte tiden med. 2 km lös och hon sprang när jag släppte lös henne, ganska mycket vilket är ett tecken på understimuöans hos puh. INTE bra.

Åt och vilade och sen var det jöbb igen och nu är jag hemma och är trött. ska duscha och sen sova. Gå upp tidigare så jag hinner färdigt med jobbet för att kunna gå till jobb nummer 2. Eller något. Spår måste i alla fall stå på schemat imon!

Lite bilder från prommisen

Likes

Comments

Igår var jag och Zinfan på stranden. Tror det var hans första gång och han tyckte det var så sköjigt! Vattnet var läskigt i början men man är ju en stor kille så orädd var han ju sen ;)

Så en liten bildbombning!

Likes

Comments

Instagram@hundochtraning