View tracker

Nu är jag och Hibiki iväg på vår allra första innof agilitytävling. Nu tänker ni: men du tränar väl inte agility. Och det ni har ni helt rätt i! Men jag ska åka med min bästa wheatenkompis (som är asduktig på agility) Så det ska bli såååå kul och är så taggad!!! Kanske blir ett agilityekipage av oss 😉😉😉

Men film kommer imorgon 😄

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag, Corro/Conne lilla jag. Lilla lilla 180 jag behöver snacka ut.

Som alla vet är allas liv ingen dans på rosor, det inkluderar mit liv också. Jag har turen att ha de 4 mest underbaraste vännerna man bara kan ha som jag kan berätta mycket för. Inte allt men mycket. Jag har turen att ha två underbara föräldrar som alltid försöker sitt bästa att uppfostra en svår sjuttonårig tjej. Jag har en syster som är absolut den bästa i hela världen. Jag lovar inget är bättre än henne. Och framför allt har jag de mest underbaraste hundarna i mitt liv. Jag vet ärligt talat hur jag förtjänade sådana fina individer, de finns alltid där för mig fast jag inte kan ge lika mycket tillbaka.

På detta har jag andra vänner och bekanta som är helt underbara. Men fast detta så är inte mitt liv en dans på rosor. Jag känner mig faktiskt lite hemsk att bara känna detta då folk i min omgivning (inte alla men många) faktiskt är helt underbara och mina älskade hundar, jag hade inte klarat mig utan dem.

Okej till saken, jag mår inte jättebra nu. Eller rättare sagt jag har inte mått jättebra på ganska länge men just nu är jag i en liten dipp. Ni kanske har märkt det på bloggen att den är i en liten dvala just nu och det känns som hela mitt liv är en dvala. Eller rättare sagt i ett mörkt hål. Där väggarna är som illusioner av allt som måste göras och alla dåliga handlingar. Detta har både påverkat skolan och hundträningen vilket jag tycker är jättetråkigt. Det är bara så jobbigt, det jag säger till mig varje dag är "skärp dig" men ändå är jag fast i kvicksanden och är fast. Jag blir irriterad på mig själv att jag inte bara gör sakerna. Men när jag väl försöker göra dem är den där tröttheten och tungheten i min kropp. Jag kan knappt gråta längre jag är bara tom.

Detta har speglat sig i hundträningen så just nu känner jag mig som världens sämsta matte. Kort stubin och stimulerar inte Puma tillräckligt. Trots detta är de med mig i vått och torrt och bara finns där och älskar mig lika mycket. Intresset finns där men mörkheten också. Jag mår så sjukt åligg över detta och har så mycket skuldkänslor över detta.

I skolan är relationerna jobbiga och hemma också. Dock inget jag vill gå in på. mer än i skolan är kanske inte allt så bra. Jag är inte mobbad i skolan men trött på allt det falska spelet. Och är du inte med det är du utanför det. Jag tror jag får tillräckligt sagt med det. Sen är den stressen. Orken finns inte och allt bara flyger runt i huvudet och till slut är man där och man vet inte vad man ska göra.

Jag hatar att känna så här känns som man tycker synd om sig själv vilket jag verkligen inte vill göra. Men ändå kommer tankarna att jag är tjock, ful, värdelös, hemsk.... SKÄRP MIG, men det känns inte som jag kan. Som jag har gett upp, men det har jag väl inte? Jag går och pratar med en, hon tycker jag har en depression / nedstämdhet men jag VILL INTE ha det. Inte jag! Inte glada Corro. Fast Corro är inte så glad, men kanske bara det är en period? Jag kan inte bli deprimerad. Jag hatar det ordet, inte jag. Jag mår bra.


Likes

Comments

View tracker

Ja gais! Jag har mått skit. Jag tror det kommer ett annat inlägg om det. Så har inte blivit mkt träning.

Dock 30 sek 90 grader väg

25 knäböj

och 40 cirklar med armarna.


Ska se om jag kan hitta något lätt. Har verkligen inte orkat.

Pass 30/100 klart borde ju köra något litet varje eller varannan dag nu så jag kommer igång igen

Likes

Comments

Igår sprang jag och körde ett 20 min pass


så pass 28 och 29/100 är klart

Likes

Comments


Ibland känns hundträningen som skit. Jag tror det gör det för alla. Ibland vet man inte vad man ska träna på och man sitter fast. Att gå ut och träna hunden känns som bland de svåraste uppgifterna. Vad ska jag göra? Hur ska jag göra? Ibland känns det som det man gör aldrig kommer bli bättre respektive att man inte vet vad man ska träna på. Så jag tänkte tipsa lite saker som hjälper mig med hundträningen.


Som sagt jag tror att man kan dela upp motivationen i två delar. Det första är man vet inte vad man ska träna på. Allt blir bara halvdant och ingenting blir riktigt bra eller så är allt bra. Mitt tips då är att kolla upp någon tävlingsgren som du vill tävla i tex. lydnad. Kan din hund allt där? Kolla sedan på någon som har ett bra tex lydnadsklass 2 och var kritiskt. Vad gjorde för att hen fick så höga poäng? Lägger min hund verkligen så snabbt på läggandet? apporteringen, tuggar verkligen inte min hund eller har den bra fart in som ut? Sedan en annan sak, vet min hund verkligen allt den ska göra? Kan den vartenda kommando med förståelse. Vet den vart den ska vara i fotposition? Testa och se ;) . Mina hundar följer mitt vänstra ben vilket betyder om jag tar fram högerbenet sitter de kvar. Tar jag bak vänsterbenet backar dem också. Ett sätt som jag ser tex att de är med. Eller i språng marsh så testar jag dem att stanna med vänsterbenet bak och se hur mycket de egentligen hänger med.


Såklart är det alltid bra att gå kurs och få ny inspiration och folk kollar petigt på dig men om du inte kan vara med en kurs/träningsgrupp filma och visa annat folk och be om kritik.Sen har vi den andra delen i kedjan där INGENTING går som man vill. Jag har känt detta och vet hur jobbigt det är. Hibiki var innan en passiv hund och var egentligen sådan som valp också. Nu 3 år senare ser jag vad jag annat kunde ha gjort men då kändes allt hopplöst. Vissa sa även att jag skulle skaffa en till hund för att hon inte räckte till. Och jag var nära på att bara ge upp.


Jag tror när man känner så här i den här stunden kan man alltid tänka på att ta en paus. Inte ge upp men pausa från allting i 2 veckor eller något. Bara fokusera på något annat så man inte kommer in i en ond cirkel. För det är okej att ta en paus.Mitt andra tips är att skit i media där alla visar upp det perfekta resultatet. JAG LOVAR att det inte alltid ser ut så. Någon gång blir det lite tugg på rapporten eller hunden tappar fokus eller hunden sätter sig på läggandet. Man visar oftast de finaste delarna av sin träning och när det går bra. Liksom det är inte ofta någon bara ”Kolla här! Det här är mitt fotgående för en 7” (btw ni människor som gör det i love you liksom är så starkt att visa sin hundträning även om den inte är perfekt just där det är ni som inspirerar mig)


Mitt tredje tips är fråga sig själv, hur kan jag förenkla momentet? Jag tror att de flesta kollar upp hur andra gör när något inte fungerar. Men tänk efter och ut hur din hund är. Hur kan du ta tipset från videon eller texten och utforma själv. Fråga dig själv hur din hund är och hur den reagerar tex tänker din hund själv eller behöver den mycket stöttning.


Om det handlar om motivitationsproblem försök att MAX göra 5 rep på övningen och gör allt så enkelt och roligt som möjligt. Man kan säga försök att bygga upp någon slags förväntan (vilket kan vara supersvårt) men försök att hitta något som din hund gillar. Tex gillar den tunnlar kan du kanske träna snabba sättande/läggande för att när hunden lägger/sätter sig ned får den springa genom tunneln. Ju snabbare den lägger sig ju snabbare får den springa genom tunneln. Och sen kommer kraven smygande. I Början räcker de bara med ett läggande men sen ska det vara mer direkt. Hur jag tänker mer där kommer i slutet.


Är hunden för taggad tänker jag mer hur ska jag tydligt lära min hund vad den ska göra. Tex det där med vänsterbenet i fotgåendet. Försökt att skala ned det och hellre att stanna kvar på ett steg en gång för länge än att gå framåt för fort. Förstår hunden verkligen steg 1? Finns det någon annan hjälp som kan hjälpa hunden att förstå. Kanske med bakdelskontrollen att peta lite med kanske ett spö för att hjälpa hunden att fatta aha flytta baken det är det jag ska göra. Så hunden gör rätt och får belöning. Men som sagt. Har man problem med något moment kommer alla försöka hjälpa dig mitt tips är där lyssna på alla men utforma själv.

Det fjärde tipset är att utforma en träningsdagbok. Eller planerade pass. Där du skriver ned vad ditt slutmål är och vad dina delmål är. Skriv teorier och förslag hur du ska uppnå dem. Skriv hur du ska testa dem eller hur du ska göra. Försök att resonera utifrån din hund är. Det här hjälper dig att hålla en röd tråd i din träning och förstå VARFÖR du gör som du gör så du inte bara gör något bara för att. Starta kanske en blogg där du utvärdera dina pass (host host corro du kanske borde ta dig åt det här tipset hihi).


Slutligen vill jag säga.

Om ett moment har blivit negativit för hunden för det har blivit jobbigt av någon anledning. Backa tillbaka steg och gör det enkelt för hunden igen där den alltid lyckas. Det här är ett sätt som jag får jobba mycket med min dvärg. En enkel grund många gånger sen kräva lite mer när hon är taggad. Bli överlycklig och sluta passet, vila från momentet och sen gå tillbaka till grunden och sakta jobba sig framåt. Det tar längre tid men om hunden tycker det blir jobbigt se till att utmaningarna känns som stora framgångar. Och bara för hunden klarar det en gång betyder det inte att den kan det eller det blev enkelt för den. Tex. fast Hibiki har gjort en hel apportering ( med hjälp) går vi ändå tillbaka med grepp och springa med den för hela apporteringen är det fortfarande krävande och hon kan inte hela momentet. Och den dagen hon vet hela momentet måste jag ändå friska upp hennes minne i grunderna så hon tycker det är kul.Jag hoppas att denna text kanske inspirerade någon till att få upp träningsmotivationen. Vet att exemplen är många och fler vill man skriva men jag hoppas det blev något tydligare med dem. Så idag gå ut på planen med en plan, utan för höga förväntningar och försök att göra tydliga steg för hunden och för dig själv. Fråga alltid dig varför du göra så här och våga satsa och våga misslyckas.

Likes

Comments

100 krysshopp

50 knäböj

60 situps

35 crunches

20 sidocrunches på varje sida

40 kasta ned benen (fällkniven fast utan fällningen med kroppen)

50 sek planka

40 hålla position på knäböjer och guppa upp och ned

40 motsatt tå touch med ett steg ut.


Kanske glömt något men detta tog ca 20 minuter :)

pass 27/100 klart och dagar kvar 163

hmm undra om jag ligger bra i fas?

Aja en minichallenge tills nästa vecka är att äta två brödskivor per dag :P

Likes

Comments

Appen strulade igår så får skriva det här nu

Har i alla fall värsta träningsvärken idag så något rätt gjorde man ju :P

60 sek planka

30 sek armbågsplanka

30 sek på varje ben, planka lyft ena benet

30 sek på varje sida; sidoplanka

30 sek planka

60 sek armbågsplanka

75 knäböj

70 ryska tvisten

ligga på rygg och byt plats på benen upp och ned; 50 stycken

Ligga på sidan och lyfta benet upp och ned; 30 på varje

40 nudda motsatt tå med den motsatta handen

pass 26/100 klart

Likes

Comments

Igår sprang jag en liten runda med både Puma och Hibiki. Det var intressant. Puma fick man lugna ned och Hibiki peppa MEN Hibiki sprang på bra faktiskt. Sprang inte jättelångt då det var Hibikis första gång på 1 år och hon ska i alla fall tycka det är ok att springa. Hon har nämligen tyckt det är astråkigt men Puma peppade henne lite

Så duktiga ❤❤❤ Idag måste jag träna Puma ett ordentligt pass hon är understimulerad som fan o det tar sig i stress. Inte bra inte bra.

Så pass 25/100 klart. Helr sjukt en fjärdedel är klar!!!!

En nöjd liten hund och en stor hund som tkt vi sprang alldelles för långsamt och hon vill dra. Så får väl ut och dra en minisväng med henne idag 😅😂😜

Likes

Comments

Jag är så (ursäkta språket) jävla trött på vissa människor. Människor som inte jag har gjort något men ändå är dryga mot BARA mig. Nu är det inte så att jag inte vet att jag är en speciell människa, för det är jag och jag menar inte att man ska vara överdrivet trevlig mot mig, men för helvete är så jävla trött på alla kommentarer man får och all dryghet och sättet att ”jag är bättre än vad du är”. Liksom kan alla andra vara hövliga mot mig kan väl för fan du också vara det.


Gör mig så sjukt ledsen när jag ser den här människan vara så trevlig mot alla andra men när det kommer till mig är det helt andra bullar. Och hen har gjort så här mot mig från dag 1! alltså hen har aldrig gett mig en chans! Jag börjar bli arg och ledsen. Vill bara skrika och drämma till den här människan hårt. Är fan inte okej att behandla mig så olikt när man sitter i en grupp och verkligen pointera ut det!


Jag vet att jag inte är vacker, smal eller har den perfekta personlighet. Jag vet att jag är mullig, inte snygg och är en speciell människa men inte är det så att jag blir mindre värd för det?! Är bara så ledsen just nu! Fast jag egentligen inte bryr mig om den här människan blir jag ändå så ledsen då det blir så påtagligt!


Jag är så trött på människor som nedvärderar andra! Har fått nog av det! Ja just nu är jag ledsen. Och för att vara dubbeltydig, jag menar inte att vi ska prata med varandra eller umgås bara att hen ska vara hövlig mot mig. Inte som att hen visade tydligt varje gång jag öppnade munnen eller kommer till bordet att hen önskade att jag inte var där. Hen gör mig osynlig!


Och ni alla som behandlar någon nedvärderande eller ohövligt eller visar tydligt att ni stöter ut någon ur en grupp GÖR INTE DET! Ändra på er idag! Ni fattar inte vad ni gör och hur hemskt det känns! Ge alla en chans, man behöver inte bli vänner men trevlig på en lagom nivå kan man alltid vara! Den här människan får mig att känna mig skit i skolan ibland! Gör inte det till någon annan!!!!!!

Likes

Comments

Instagram@hundochtraning