Dagen! Vökna, jöbba för att sedan komma hem och gå ut med sin understimuöerade riesen och dvärgen som alltid hänger med. Mår lite dåligt andra dagen hon vilar nu pga att jag jobbar mycket 😅. Eller igår ville jag att hon skulle smälta allt och idag hans inte tiden med. 2 km lös och hon sprang när jag släppte lös henne, ganska mycket vilket är ett tecken på understimuöans hos puh. INTE bra.

Åt och vilade och sen var det jöbb igen och nu är jag hemma och är trött. ska duscha och sen sova. Gå upp tidigare så jag hinner färdigt med jobbet för att kunna gå till jobb nummer 2. Eller något. Spår måste i alla fall stå på schemat imon!

Lite bilder från prommisen

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår var jag och Zinfan på stranden. Tror det var hans första gång och han tyckte det var så sköjigt! Vattnet var läskigt i början men man är ju en stor kille så orädd var han ju sen ;)

Så en liten bildbombning!

Likes

Comments

Ja jag har drabbats av den mest hemska sjukdomen som existerar på denna planet, valpsjukan. Ni vet den sjukdomen där man går runt och längtar efter en valp och börjar planera vad man ska göra med valpen. Det är inte ovanligt att den sjuke kollar upp olika linje, kennlar och ibland raser om hen inte har bestämt sig för vad hen vill ha för ras. Den sjuke kan sällan botas och vill sällan få bot för sin sjukdom men här har jag … anledningar till att INTE skaffa valp, listan är utformad för mig.

  1. Hur ska du få plats med en till hund i sängen? Riesen vid fötterna och dvärgen som tar upp resten av sängen. Riesen nummer två ligger på dig när hon sover där.
  2. Du kan lägga 15k på en resa istället eller sjukt mycket läger med din gamla hund. En resa eller en valp (skit, det valet var ju lätt! #barahundmänniksorförstår)
  3. Valpsuget kommer först efter mellan 2-6 år efter den första hunden då man har glömt hur hemsk denne var som valp. Gå till en hypnotisör och kom ihåg alla dyra skor som blev uppätna, alla lister som plötsligt inte fanns och alla skitunghundsbeteende. NEJ skratta inte åt det eller minns det som en rolig sak! Det var HEMSKT!
  4. Valpen kan nada kommando inte ens de vardagliga som stanna, nej och ”yah” (varsågod) . Något man använder helt naturligt på den valpen man är valpvakt just nu åt och blir helt förvånad att herr valp följer efter en. Tänk på det Corro!
  5. Du har ingen djupare relation med din valp. Fast det är ju kul att bygga upp.
  6. Tänk på allt man får uppleva igen.
  7. Tänk på allt valpgos.
  8. Det är roligt att bara kolla på valpar. Mycket bättre än TV.
  9. Tänk på alla planer man kan göra när man har skaffat valp och alla mål man har! Och valpkurs är så mysigt
  10. Det här gick inte så bra….

Likes

Comments

Nu har vi fått hem en liten Zinfandel 😍😍❤❤❤

Resan hem gick jättebra samt mötet med de andra tre. Puma är ju så valpkär ❤❤

Första måltiden här hemma höll vi bara på med klickerns betydelse vilket kommer ligga lite i fokus samt omvänt lockande. Man behöver ju ett okej kommando och ett nej kommando ;)


Nu ska han vara här ett tag innan han åker hem 😄

Likes

Comments

Får man skriva det? Får man klaga på sig själv lite granna? Får man det? Får man skriva att just nu är det jobbigt att träna hund? Att jag som coach till mina fyrbenta vänner misslyckas helt totalt.

Att man bara känner sig sämst. Den sämsta i hela världen.

Ibland frågar jag mig själv, varför slutar jag inte? Magsjuk är och har jag varit i tre dagar och kastade upp senast i morse men annars frisk, ändå går jag ut i magknipet och lägger ett spår. Fast man känner sig nere i det torra underlaget där man går med magknip, foppatofflor och en deciltermått med mat i så gör man det. Varför?

Kan inte något positivt framsteg nu magiskt hända i hundträningen.

Kommer jag någonsin att få ihop Puma? Är jag tillräckligt duktig?

Kommer jag någonsin att lära Hibiki de grejerna jag vill att hon ska kunna?

Kämpa, kämpa, kämpa och le. Allt ska vara så perfekt hela jädra tiden. Just nu känns inte VM i Tjeckien som något som kommer att uppfyllas. Det känns inte som jag räcker till. Men en tävling till i augusti får vi testa och en tävling i september.

Sen kämpa, ha kul och klappa dig själv på axeln.


Snälla ingen yrsel som kan stoppa mig. Orkar inte mer den mer. Orkar inte med att vara sjuk.

Vart finns alla de människor som vill träna? De människorna som går ut fast de är trötta? Stiger upp en eller två timmar innan skolan för att träna hund. Vart finns de?

Kämpa gråt och le. Nu väntar mitt foppatofflespår, godis i varje steg och lugna ned dig Corro det kommer kanske gå skit. Men fast man har lockigt hår och fula skor så är det okej.

Likes

Comments

Vet inte varför jag väljer att skriva det här just nu idag. Men våra hundar betyder allt för oss och något jag har märkt är att de aldrig lämnar oss. Vare sig man vill det eller inte kommer alltid känslan för din försvunne vän alltid finnas kvar. Senast idag fick jag en video skickad till mig från min syster på en hund som bar en jättestor pinne och vi tänkte direkt på när Buzan knäckte (!) en liten björk i skogen som hon sedan bar på i några km.

Även hur småbarnen vid gränden alltid prukade pynta henne medan hon bara låg där och tyckte nog det var ganska skönt med uppmärksamheten.


Man kommer ihåg när man går vid vattnet och Buzan var direkt på och ville jaga vattnet som "kastades" upp och hon älskade när man sparkade vatten och snö. När hon simmade plaskade hon alltid med framtassarna för att jaga bubblorna

Izzi vår första hund som gick bort när jag var 9 nafsade alltid till mig när jag försökte lyfta henne (bakom mina föråldras rygg då). Och där brukar vi alltid skämta om spårningen. Hon var duktig på att spåra men hon gick ut några meter superbra sedan satte hon sig ned och kollade på kaninerna och lite annat. Sedan fortsatte hon. Hon hade så mycket humor den hunden.


Samma sak som Penny min första hund som var en gudinna på spår. Gick alltid i kärnan med nosen i backen och tappade hon spåret gick hon tillbaka där hon hade det och fortsatte. Aldrig sett en hund spåra bättre men hon hatade lydnad och att springa. När vi var ute och sprang låtsades hon alltid att vara halt på höger fram men när vi vände blev hon mystiskt frisk. Hon älskade barn över allt annat och nog aldrig sett en lika söt hund som hon var


Den tuffaste känslan för mig är dock att se dessa två bilder.

Som ni ser är inte Jaggan mycket större på denna bild. Och det är för att det bara är några få veckor innan Penny blev akut sjuk och fick avlivas

Men ledsna ska vi inte vara. Vi ska ha våra minnen om våra gamla kamrater som gav oss stöd och inte se avlivningen som något ledsam utan som en vis gammal kvinna sa till mig en gång "det är privilegium vi har att kunna ta bort våra bästa vänners smärta"

Så ha alla goda minnen kvar hos din bästa vän och älska de du har nu. De är jobbigt när din bästa vän går bort men det kommer att bli bättre. Du kommer aldrig att sluta sakna dem och ibland kommer du lägga en tår när du inser de skulle ha blivit 11 i år eller när du ser en tår men alla goda minnen kommer finnas kvar och många skratt kommer att finnas efter deras död av allt de gjorde. Ta vara på dem minnena <3

Likes

Comments

Då var min ipo 3 debut avklarad. Jag och hur gick det? Ni vet såklart redan om ni har kollat på titeln. Det gick fan värre än värst! Spåret tog vi som på ett mirakel oss runt och det var kaos XD av 5 ekipage var det faktiskt bara en som klarade spåret och jag fick modiga 55 poäng. Alltså skit men jag vet ändå att vårt spår är inte bra så det var på något sätt skönt att ha ett kvitto på det så man slipper att argumentera mot det. Ja och mer Puma började aldrig att spåra. Hon var bara stressad och irrad runt. Gick över en vinkel och fortsatte gå typ 5 meter och var allmänt stressig. Lade sig för första apporten bra men de andra lade hon sig för och bara gick vidare. På detta tappade jag linan och fick springa efter den vilket också störde henne. Alltså piss helt enkelt.


Ja Och lydnaden. Allt som kunde gå fel gick fel. Jag hade startnummer 1 och gick sist på spåret så den hunden jag tog ut var samma stresshund som jag hade med mig in på banan och det var katastrof. På skottet var det som allt utlöstes och hon fick frispel i 30 steg sedan gick hon skitbra. Sned i första inmalningen då hon inte han att bromsa. Och jag gjorde visst ett DK i mitt sitt det var allt på det.

apporteringarna sprang hon runt hopphindret men det var dumt av mig att inte kasta om MEN hon SKA INTE göra det. Säger jag hopp ska hon hoppa. Så det är irriterande men nu var hon så jädra uppe. Och på frmaåtsändandet lade hon sig INTE ned på ligg så domaren tog det som hon sprang utanför banan. Och platsliggningen kom hon till mig på skottet och all oro bara kom ut och hälften av mig ville trösta mig hos henne och hälften av mig ville sälja henne på blocket.

Men vi fick massa med fina kommentarer och domaren kom fram till mig efter och sa att det var riktigt fint förutom de stora sakerna jag tog upp och att lydnaden var jättefin. Pappa sa att han sa i världsklass så det var ju kul vi fick 75 poäng med typ 20 poäng i skitmissar!

Skyddet! Ronderade perfekt men sprang runt figgen i sjätte skjulet. Skyddslydnaden var åt helvete typ och inte så snyggt och i modprovet var hon fortfarande uppe så även här kokade hjärnan över och hon saktade även in (som en normal hund gör i angreppet men Puma är dum i huvudet och gör vanligen inte det så tror hon hade en dålig dag ) i angreppet istället för att gå på idiotiskt som hon gör. Domaren var inte helt nöjd med hennes bett och första bettet köper jag för det var inte jättebra men de andra tycker jag var helt okej och fick inte kommentar på det förra gången så blir mycket skydslydnad framöver (fortsätta) och tävla för en ny domare och se vad hen tycker. 80 poäng här

På skyddet hade jag även yrsel. Var skitjobbigt och tror mina signaler även inte blev så tydliga som de är annars vilket också kunde ha rört ihop i hennes hjärna. Fick sitta inne sedan på en stol och käka lite choklad typ och dricka vatten. Orkade inte se resten vilket var jättetråkigt för det hade jag velat.


Så ja.... Kunde det gått sämre. Nej eller jo hon kunde ju bitit domaren. Men den här tävlingen var verkligen ALLT jag har tänkt på som kan gå fel gick fel. Alltså PRECIS ALLT. Vilket var väldigt märkligt men ja... tur att det händer på en tävling och inte att spåret gick bra och skyddet piss typ. Nu tror jag att hon ska snart in i löp Puma då hon har börjat att kissa och lukta mycket vilket om man vill se det så, en bidragande faktor till allt då hon bli stressig vid löp. Men ja... det är bara hem och spåra som f - a - n nu och köra på mitt sätt och sedan testa igen :)

Likes

Comments

Lite sent men bild på årets midsommartårta

superlätt. vanlig tårtbotten
Lager 1
200 g. cream cheese
1 dl kvar eller kesella
1 dl florsocker

lager 2
180 g chokladmjölk
3 dl grädde
Rör ihop bara

Smäl chokladen i grädden och låt den stå över natten. På morgonen vispa ihop den och lägg på tårtan med ett lager jordgubbar

Ovanpå vanlig grädde o jordgubbar. Superenkel och supergod!

Likes

Comments

What jag är inte nervös än! Ska tävla på söndag och är inte nervös än. Känns så här "jo men jag vet att spåret är pissdåligt så jag går bara in och springer efter henne och hoppas på det bästa" men jag Corro inte nervös det måste vara den första gången ever!

Jag ska bara gå genom skyddsprogrammet en gång. Ryggtransport, överfall sidotransport. Modprov sidotransport. Sen antar jag att domaren viftar mig till rätt plats. HÖR NI! sådan laid back tänk jag har! Aja det kommer bli en annan femma på fredag då kommer ett hetsinlägg. Men tror det är så mycket på jobbet just nu och kommer vara det hela juli att jag inte riktigt orka vara nervös för det här också. Så ja att jobba ihjäl sig har en positiv sida i alla fall ;)

Likes

Comments

Jo jag är lite sugen måste jag erkänna! Att bara åka iväg en vecka mellan januari till mars. Kanske till och med helt ensam eller med någon vän. Jag vet inte än

Jag har aldrig knappt rest med familjen men rest ganska mycket med skola. Ungern har vi varit en gång som en utlandsresa (tar inte DK som utlandet, det gör man inte när man bor vid västkusten eller är dansk medborgare) och Danmark har varit en gång. Men nu är jah sugen på att spara ihop en slant och bara dra iväg på en äventyrsresa. Men så många frågor?! Vart ska man bo? Hur hittar man landet man vill till? När ska man åka? Hur mkt kostar det? Vad vill jag göra?

Jag känner så liksom. Jag har aldrig rest på riktigt riktigt. Ungern resan var ett riktigt kap om man säger så men hur hittar jag som person det? Hur hittar man ett okej hotell och helt okej restauranger när man är ute? Hur hittar man aktiviteter och vart ska man liksom? Hade gärna åkt till något ställe där man kan slappa men vill ändå hitta på saker! När ska man boka sin resa?


Min sluttanke är ändå att man kanske ska strunta i det och spara pengarna istället men någon gång är väl ändå jag värd att lägga något på mig själv och inte bara på Puma och Hibiki?

Likes

Comments

Instagram@hundochtraning