Hundträning

Hej!

Jag vet inte hur mycket jag typ håller mina tummar nu och väntar ett samtal, trodde det skulle komma idag men större chans imorgon. ✊🙈

Även om jag inte alls tror att vi får den turen att det blir vi men jag kan inte annat ön att hoppas.

Har tränat vidare med frysmarkering och har även påbörjat det med Limbo och måste säga att alla hundarna gjort stora framsteg 🖒🐕

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hundträning, Vardag

Hej!

Har under en tid planerat mer än vanligt och troligtvis kommer det blir ännu mera planering i veckan.
Kanske att man måste börja förbereda också. 🙂🤔

Väntar på ett spännande samtal. 🤗

Har idag fortsätt tränat fysmarkeringar och Benji har verkligen börjat förstå det och det börjar även se riktigt bra ut 🤗

Likes

Comments

Hund, Hundträning

Hej!

Tänkte börja skriva lite hur jag tränar mina hundar och vad jag använder för hundgodis, metoder eller hur jag tränar in ett kommando. 😊

För olika trick eller grund kommandon som ex. Sitt, ligg, tass eller snurra eller ex. sitta vid sidan (fot) använder jag nästan alltid till en början en klicker.

Då jag tycker att så fort hundarna lärt sig vad klicket betyder så vet dom att det kommer en godis efteråt och att dom gjort något bra. 

Just i början vid nya kommandon tills dom lärt sig det nya kommandot använder jag klicker. 

Jag tränar även utan klicker då det kanske inte passar till exakt alla kommandon. Men föredrar klicker vid trick och grundläggande kommandon.

Likes

Comments

Hund, Vardag

Det gick jätte bra idag med magnet röntgen och var inte alls så läskigt. Men det tog sin tid eller rättare sagt 40min i ett trångt utrymme 😅
Men det var ingen fara utan jag brydde mig knappt om det men man var ju lite rastlös allt.

Drog sedan hem där alla tre hundarna väntade på oss och Limbo klarade idag av 3h hemma själv i mitt rum utan att tugga på något. Samtidgt som Benji och Diesel var i resten av huset.

Åkte iväg till Djurmagasinet i Strängnäs och köpte hundmat och en födelsedagspresent till våran Tyson som blir 8år idag. ❤ 
Sedan till gamla P10 området där Thomasgymnasiumet ligger. Där vi tränade alla tre hundarna 🤗

Likes

Comments

Vardag

Hej!
Uppdateringen här blir inte som jag tänker mig, jag tänker hela tiden och vill lägga ner tid på mina inlägg och ge er upp till två inlägg per dag.

Men min ork och energi finns knappt speciellt inte nu när jag blir arg och besviken på mitt ben. Att jag inte ens kan vara i närheten av så aktiv som jag vill vara.

Efter jag sålde Verano kändes det lättare här hemma även om jag saknar han. Men på något sätt började jag plugga här hemma fixa med saker jag inte orkat fixa med tidigare börjat skriva berättelser och lsa böcker igen och könde mig glad även om jag saknar han.

Men något hjälpte mig att bli lite gladare och ta tag i saker det kändes som att det va rätt beslut.

Men nu har jag kommit tillbaka till att jag inte "orkar" men det är inte av samma anledning, nu är det för att jag får ont så fort jag gör något eller röttare sagt har ont hela tiden men mest när jag gör något.

Så kan man säga att jag längtar till magnetröntgen imorgon ? Samtidigt som jag är orolig på hur allt innan går till. Men det kommer lösa sig . Jag vill ha svar nu på vad det är som spökar i mitt ben. 😖😓🤗

Likes

Comments

Hund, Hundträning

Hej!
Igår var vi till Örebro, och träffade Limbos bror FM Link med sin fodervärd och Limbos syster FM Lia med sin fodervärd.

Vi började träna och sedan fick hundarna busa lite, sen tog vi en fika medans hundarna skulle sitta med och ta det lite lungt.

Limbo skötte sig allt väldigt bra.

Sen fick hundarna bada lite.

Till vänster FM Link  i mitten FM Limbo och till höger FM Lia 

Likes

Comments

Hund, Vardag

Hej!
Bilturen gick bra och Limbo skötte sig under alla raster. 🙂
Väl ute på berget var vi en aning tidiga med andra ord kom dit vid 14 racet började 16..
Tränade lite godis sök mellan springorna på berget, lekte lite.

Sen började det gå förbi folk och lite roligt var att en personen  stannade och samtalade med oss om Limbo och stod och prata med min pappa om massa båt saker. Han stod med oss från säkert 15 till 17.30.

Limbo var i alla fall glad att fått hälsa på en person 😎

Sen dök det upp hundar, och det vart mindre bra men löste sig och Limbo gick åter till sitt lugna, harmoniska bland alla folk  som nu stod vid oss.

Människor ,barn inga problem han bara kollar runt läget, hundar däremot är en annan femma men jag vill helst glömma det negativa och se på det positiva istället.

Vad gjorde han då bra idag?
Jo han han var ute på berget i 3h i nästan stillhet.
Efter att ha åkt bil i mer än 6h.
Lät folk gå förbi honom utan att han promt skulle hälsa på dem vilket är stort framsteg på en sån folkkär hund som älskar folk.

Men just det där att han var helt otroligt lugn i mer än 3h förutom när hundar gick förbi då..
Det trodde jag aldrig han skulle klara av då han har svårt för passivitet och vi har kämpat med att hitta hans av knapp utom hus. Men vi verkar vara på rätt väg!

Väl vid hotellet tog vi en promenad vid kajen  där han gjorde ett helt klockrent hundmöte där han passerade en hund på en 2m smal brygga utan att ens försöka skälla 😎
Glädjen försvann snabbt när vi på vägen tillbaka mötte ännu en hund på bryggan men denna gång vart han skällig och dragig.

Men som sagt man får se det positiva i det hela! Hundmöten hade gått bättre om jag varit fullt kapabel till att gå med mitt vänstra  ben och i slutet vart jag riktigt trött i benet att jag inte kunde ta motstånd när han drog.  Och både jag och Limbo var/är dödströtta.

Likes

Comments

Hund

Hej!

Fick hem brev igår om magnetkamera undersökning. Själv trodde jag vi pratade om en helt vanligt röntgen.

Men tydligen magnetkamera/röntgen, det känns både väldigt skrämmande men bra att jag får en ännu bättre röntgen på en gång så om vi hittar felet om det nu syns men det skall det nog göra.

Har känns bättre på ett tag men nu idag har det varit lite värre och väldigt stel.

Men imorgon drar vi till Smögen och bilturen kommer säkert ta 6-7h med att stanna och rasta Limbo som ska med.

Kolla på båtrace som går där och vi stannar till på lördagen sen kanske vi går på Smögen bryggan och på lördag eftermiddag åker vi hem.

Vi får se hur det går med Limbo och ibland undrar jag nästan vad jag ger mig in på för utmaningar 😅 Bo på hotell med en hund som inte alls är van att sova ens i stan där man hör folk.. Utan bor på en gård utan grannar 😅 

Men det här ska nog gå! 🙈❤

Likes

Comments

Vardag

Hej!
I helgen började vi bygga valp hage vilket gick bra och vi har bara en kort sida kvar där det även ska vara en grind så vi får se hur den blir.

Den är hela 95cm hög så inte så liten direkt, och denna är ju då tänkt att använda när jag har hem en valp hit dom första veckorna under natten så den inte har för stort utrymme samt så kommer den stå vid min säng så jag ser valpen och kan ha ner en hand i fall valpen vill något.

Likes

Comments

Hund, Vardag

Hej!

I helgen ska vi äntligen sätta igång att bygga valphage så den är klar innan en valp skulle dyka upp här.
Hittills är ingen valp på inkom men senare i år skall det troligtvis dyka upp en liten krabat.

Ni får helt enkelt se bilder på hur vi gör senare och självklart bild på när den är klar. 

Idag bokade pappa och jag hotell på Kungshamn (Smögen). Vi ska kolla på  båtrace i Smögen och det är lite långt att åka fram och tillbaka så vi bokade in en natt på hotell.

Limbo kommer få åka med medans dom andra hundarna har en hundvakt.
Jag är lite orolig för hur bra platser det är bland bergen plus att jag inte vill att någon hund ska råka sätta sig bredvid oss för Limbo skulle inte klara av det så pass länge som loppet pågår.
Samt att det är farligt för både mig och honom om han skulle börja dra i kopplet som han kan göra vid hundmöten.

Men vi ska se till att han är något lugn innan man kan bege sig ut på bergen för att titta. 
Men jag ser ändå fram emot det men får hoppas mitt ben/höft blir bättre och klarar av fredagen samt lördagen nästa helg. 🐕🙈

Ha en bra helg allihopa!

Likes

Comments