Nu har bloggen legat på is och mycket har hänt. Vi har bytt bostad i fredags till en lite större och utanför stan. Dels för att vår hyra var så dyr men också för kiwis skull. Hon är så bilrädd.

Har också fått sluta på mitt älskade jobb :( och jobbar nu som personlig assistent. Det är också kul men mycket svårare så all heder till folk som jobbar honom vården.

Tipi väntar fortfarande på ett nytt hem :( tjejen som skulle ta henne fick ett drömjobb i Tyskland. Så efter att ja väntat i över 1mån står vi här på ruta ett. Stressen över flytten är dock inte över det är grejer överallt! Dessutom bråkar dom vi bytt lägenhet med över städningen. Jag och min mamma med fibromyalgi städade hela dagen. Gjorde vårt bästa men kan säga att deras städningen inte va så bra heller. Vi vill dock inte bråka. Nu har vi en bokhylla kvar, vi fick inte med oss den för den gick inte ner för tappen så vi ska fixa de så fort vi kan. Måste plocka bort lite av den för att få ner den och hyra ett släp. Känns ju dock sådär när dom håller på att bråka med oss men den står ju i trappen och inte i deras lägenhet. Nu hoppas vi vår tidigare hyresvärd tycker det är okej. Men det tror jag dom gör.

Iaf så är det en massa små fix som ska göras och fixas kartonger som ska packas upp och så. Ja det är en aning stressigt med jobb och djur men det ska nog gå.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är många som skaffar valpar nu :) men jag och husse tänkte skaffa en egen valp istället. Var aldrig meningen det skulle gå snabbt. Så jag är gravid 😍 iofs tidigt än och jag hoppas den lilla valpen vill stanna kvar nu så blir flocken en person större i januari. Jag är trotts allt snart 30 tiden tickar iväg :)

Mandel växer så det knakar och blir mer och med hund. Vi är mycket ute i skogen med hundarna nu så skönt att bara njuta av naturen.

Likes

Comments

Dagarna har spenderats i skogen så otroligt skönt och rogivande. Mycket tankar de senaste dagarna både på jobb och privat. Iaf så är det skönt med lite värme och nu är det inte mycket snö kvar.

Det bästa är 4 hundar som inte drar efter vilt. Trots att en fågel flög mitt framför ögonen på dem så står dem bara stilla och tittar 😍 mandel är otroligt följsam och trevlig att jobba med ute och leker så fint med alla i flocken :) bara citrus som ibland blir lite för ivrig.

Valborg gick bra. Skällde ut 6-8 idioter till ungdomar som smällde taketer när jag va någon meter ifrån :/ otroligt tur att både Tipi och lime är så säker när det kommer till miljö. Dom rörde inte en muskel men mitt huvud small av. Jag skällde ut dem efter noter och ena av ungarna har mage att ta fram mobilen. Efter några väl valda ord om polis och olagligt åkte den bort. Den blev ett tag lite hotfulla men med lime vid min sida är jag inte rädd. Hon är så pass osäker så hon hugger om hon känner sig trängd. Slutade med att en bad om ursäkt och dem lovade vänta tills jag var utom synhåll. Kan säga att det smällde inte mer :p antar dem blev rädd och bra det. Raketer är idiotiskt.

Likes

Comments

I lördags blev det ingen cykeltur utan det blev igår istället. Bra väder bra fart fram och tillbaka ca 7km lagom trötta hundar.

Idag var en riktigt tuff dag på jobbet så jag fick sluta lite tidigare från jobbet. I morgon är en ny dag som tur är.
Så snöar och blåser det tydligen har dem gått ut med en klass 1 varning. Så hundarna är nöjda med att stanna inne. Hundarna som fick motion igår är nöjda och sover iofs dem andra också :)

Det blir en lugn dag idag med lite träning senare ikväll.

Likes

Comments

Jag är fortfarande trött och seg och förkylningen ligger kvar. Det är också riktigt aprilväder hör uppe i Norrland. I måndags var det storm. Blåste och regna och snöa allt på samma gång och inte lite heller. Skönt idag är det sol och moln ute. Ständiga prat i Sverige om väder men sanningen är att vädret är väldigt intressant. Ena dagen sol och varmt nästa dag kallt. Vi är också beroende av vädret mer el mindre.

Iaf var jag på jobbintervju nr 2 får se om jag får jobb som personlig assistent åt denna kunden el inte. Ska bli spännande att se. Annars finns det ju fler som tur är :)
Idag är det dax att fixa cykeln så man kan börja cykla med hundarna snabbare, effektivare och roligare tycker iaf Tipi :) citrus är inte lika förtjust får se vad lime tycker. Hon springer iaf lös och hoppar runt i 100km/h.

Likes

Comments

Ja igår va det lite insikt att ha Tipi lös på vår sommar och höst går hon sticker inte super långt men tillräckligt för att man inte har koll hon ser och hör oss men vi ser inte henne. Hon spårar och har nosen i backen. Hon drar inte efter vilt men det är svårt när man för det mesta har väg i närheten och ev folk. Så nu blir det lina på henne och hon får släppas ensam. De andra 4 är så söta tillsammans som leker och springer. Så synd Tipi inte går att ha lös :( men vi har ett ställe och får hoppas vi kan släppa där snart igen. Då det är inhägnat. :) solen tittade fram också igår kväll men idag är det mulet och regn i luften. Mandel och Tipi fick också lov att duscha igår för att Tipi rullade sig i något och mandel är så lång så hans mage drar åt sig all skit. Har en ovana att vakna på nätterna och hosta och snora är så less.

Tipi skulle ut kl 3 och kissa jag är glad det gick snabbt och en massa onyktra killar såg jag så va väldigt arga och envisa pratandes i telefon. En av dem gick mitt på vägen. Tipi tycker det är lika kul som alltid men det regna så hon var inte så angelägen att stanna ute mer än nödvändigt. Idag står städa på schemat. I morgon jobb.

Over and out.

Likes

Comments

Det har inte hänt så mycket här. Dels för att jag fortfarande är förkyld. Jobbet tar en hel del energi, nu när jag är sjuk har jag inte varit på topp. Sedan ska hundarna ha motion alla utom en som får nöja sig med att vara lös ute och leka.

Inte mycket har egentligen hänt. Mandel växer och har blivit större och sover lite bättre vilket är skönt. Lime är inne i dövöron-period och lyssnar inte riktigt. Antar att löpet snart är nära. I helgen har vi också varit hundvakt åt en granne. :) gizmo heter han en otroligt snäll och lugn hund passar så bra in i min flock. Även om lime sura ibland så accepterar hon honom så länge han inte kommer för nära när hon inte vill. Natten igår var lite orolig mest pga att gizmo Sov över första natten men nu i natt var det lugnare. Var mest mandel som tyckte han va lite skrämmande men nu går det så bra :) nu åker han hem i eftermidda om en timme el så. Så kul att se hur mycket piggare han är jämfört med i höstas då han var riktigt dålig i sin allergi/utslag men nu var han pigg och glad och som en hund igen. Hans äger har verkligen gjort allt för honom och ser märks.

Nu ska jag ta det lugnt och vila en stund. Förkylningen är fortfarande envis :/

Likes

Comments

Ja el så är jag halvdöd. Fick för mig att jag skulle gå hem med två hundar dvs Tipi och lime. Lime var lös sprang som en galning med lyssnade bra. Kommer till ett ställe där det är på ena sidan gångvägen väg och den andra en fin kulle mot staket så tänker att hon får gå lös ett litet tag till. Klantig som hon är lyckas hon kasta sin pinne över mig och ut på vägen (typ 2dm på vägen) jag hinner stanna henne och framtassarna når vägen innan hon vänder så klart ser en bil detta och ska skälla ut mig. Jag tittar bara på honom och går lugnt vindare och tränar lite intill (ett mindre strikt fot) och fokuserar på henne. Bilden hade tydligen vänt och skällt ut mig igen. Jag hörde honom aldrig för jag va så fokuserade och det var en del trafik på den från mitt håll sett högra sidan av körfältet. Jag orkar inte bry mig jag träna lite och kopplade och vi fortsatte vår promenad hem. Ja jag vet man SKA inte bla bla bla jag vet. Dock aldrig hänt att hon kastat en pinne så långt aldrig varit med om det och jag haft hund i hela mitt liv. Nu gick det bra jag har lärt mig och ingen kom till skaka.

Jag är fortfarande förkyld så jag känner mig väldig seg känns tungt med jobb i morgon men det är bara att stiga upp och se glad ut. Våren är här såg en fluga idag och två svanar tidigare i veckan. Så nu tycker jag det är vår. Hundarna blir så skitiga ut så det är hemskt. Speciellt lime och mandel är mer grå än vit. Känns så onödigt att duscha dem två också så jag sköljer bara av och torkar så gått det går.

Idag var jag ute med de två yngsta. Lime och mandel fick gör av med en massa energi och va dom sprang lime körde slalom mellan träden och vilken fart och kul hade hon. Mandel gjorde sitt bästa det gick mindre fort ;) Tipi skulle mest tugga på gräs och annat skit som tinar fram 😁 så less på allt skit som folk slänger på marken. Sluta med det!

Over and out.

Glömde ju träffade två bekanta i fredags med lime och citrus och oj va dom fick kli och gos tror båda gillade uppmärksamheten från tjejerna :) så där ska mandel va när husse och matte jobbar någon dag iaf får se när det blir :)

Likes

Comments

Ja som rubriken lyder är jag förkyld :/ det började igår eftermidda och sedan på jobbet frös jag som en blöt hund. Jag har också börjat mitt nya jobb :) jag är resurs till en elev och det börjar gå bättre och bättre för varje dag. Alltid svårt med nytt men det går :)

Idag var jag hemma då jobbet är mån-Tors då jag är sjuk stanna jag hemma och har sovit heeeela dagen. Vaknade vid 17 var och träffa två kompisar som så klar ville träffa mandel :) han charmade dom båda och en lärare på universitet. Vi har inte gjort så mycket speciellt egentligen. Mest för att jag varit så trött troligen pga förkylningen men några promenader på isen hann vi med innan den stängdes för i år. :( älskar isen men samtidigt längtar vi till våren nu :)

Over and out.

Likes

Comments