Postad i: Australien

G'day mates!! Igår tog vi det lugnt hela dagen och fixade och trixade endel med väskorna som vi blev tvungna att packa om eftersom vi nu inte behöver tjocktröjor, långbyxor och jacka. Efter det tog vi en sväng in till stan på strandpromenaden som var riktigt fin, käkade lite gött och handlade mat till resten av veckan.

Idag har det varit annat än lugna puckar, vi hade bokat en dyk/snorkel båttur ut till barriärrevet som vi trodde skulle bli riktigt kul! Det första dom frågar när man ska dyka är om man har några hälsoproblem t.ex. astma vilket jag (Hanna) har så jag svarar ja och då visar det sig att mitt läkarintyg från Sverige inte räcker utan att det måste vara från en läkare i Queensland (en delstat i Australien), så det blev tyvärr inget dyk för mig, lite tråkig start på dagen! Båten var jättebra och personalen var jättetrevliga, maten var även den riktigt bra. Dock var tyvärr både snorkling och dykning inte alls så bra som man kan tänka sig att skulle vara. Många döda koraller, dålig sikt och klent med fiskar. Vi blev ganska besvika båda två. Vi visste att snorklingen/dykingen inte skulle vara lika bra som man har hört att det har varit förr eftersom att revet är döende, men lite fisk såg vi båda två ändå, Belinda såg en white tipped reef shark, sweet lips, unicorn fish och så en stooor stingray som vi båda såg, jag såg även en sköldpadda, en leopardshark och några färgglada fiskar. Det finns bättre och mycket vackrare snorkling/dykning på andra ställen men nu har vi iallafall sätt barriärrevet! Tur att den vackra båtresan och allt runt i kring väger upp trippen!

Imorgon blir troligen en slappardag igen, skönt att få vila lite på denna semester också, nu när man äntligen bor på sammaställe i mer än två nätter! 

Framme i Cairns!

Häftiga pelikaner, så stora!

Man får tydligen knappt bada någonstans här uppe då det finns krokodiler överallt!!

Klagade inte när vi hängde på den här sandön mitt ute på barriärrevet!

Från Belindas dyk

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Australien

Jajamen nu är vi tillbaka i Australien fast denna gången i Cairns. Vi hade dock hela dagen i Auckland då vi flög på kvällen. Efter utcheckning och fix av transfer till/från flygplatsen spenderade vi resten av dagen med att gå runt i stan. Vi hittade en fin park som vi hängde i ett tag, innan vi tog en lunch på Ät (svenska resturangen) och gick sen tillbaka till hostelet för att ladda mobilerna och spela lite kort! Flyget var helt okej, kollade på Me before you och grät lite (Belinda grät mest, eller okej jag (Hanna) gjorde väl det om vi ska vara riktigt ärliga) och så försökte vi sova för att inte vara för trötta när vi kom fram till Cairns. Här är kl 22 och i Auckland hade den varit 01! Nu är vi framme på hostelet i Cairns och imorgon får vi se vad staden har att erbjuda!

Bilder ifrån sista dagen i Auckland som bjöd på toppen väder!

Likes

Comments

Postad i: Nya Zeeland

Nu är vi tillbaka i Auckland i väntan på att vårat flyg till Cairns lyfter. Här är det inte många knop som görs, vi promenerar runt kollar på båtar och bestämmer vilka vi ska köpa i framtiden ;) Just nu sitter vi på ett fik/resturang som heter Ät och serverar svenska rätter och svenskt fika, riktigt gott!! Imorgon på kvällen åker vi alltså vi tillbaka till australien men denna gång till varma Cairns där vi förmodligen ska kunna använda våra lite svalare kläder igen utan att frysa ihjäl!

Turistinformationen i Matamata som dom har förvandlat till ett hobbithus!

Var även på ett rehabcenter där dom försöker öka antalet kiwis ute i naturen, tyvärr fick man inte fota inne där de kläcks, matas och lever.

Tråkigt att lämna den fantastiska naturen

Hela hamnen är full av drömbåtar!!

MUMS!!!

Likes

Comments

Postad i: Nya Zeeland

Dagens äventyr var minst sagt illaluktande fast ändå väldigt coolt! Vi har vandrat omkring i en park med geotermisk aktivitet överallt! Var vi än tittade var det bubblande och ångande platser. Vi såg allt ifrån bubblande lerpooler till glödheta vattenkällor. Det fanns även två gejsrar, men tyvärr fick ingen av dem ett utbrott när vi var där.

Allt detta har skapats på naturlig väg eftersom att Nya Zeeland ligger mitt på gränsen av två kontinentalplattor. Detta leder till att jordskorpan är tunn och lätt spricker och då kan all denna värme bubbla upp. Väldigt häftigt fenomen!

Dock oerhört illaluktande!!! Fy fasen vad det stank! Tänk er att ha näsan i en skål med massor ruttna ägg och så tar ni den stanken gånger 10, ungefär så luktade det! Vi var tvungna att gå och hålla för näsan stor del av tiden för att inte kräkas. Men som sagt, förutom stanken var det väldigt coolt!

Imorgon ska vi åka vidare till Auckland. Där vi kommer spendera våra sista två nätter innan vi åker tillbaka till Australien igen, fast denna gång till Cairns.

Godnatt ifrån andra sidan jorden!

Bubblande lerpool

Olika ämnen och salter ifrån jorden skapar dessa häftigt färger!

Allt för att överleva!

Denna varma källa är egentligen en stor spricka dryga 60 meter ner i jordskorpan!!

Detta är, tro det eller ej, vatten!

Varm källa där man kan bada

Likes

Comments

Postad i: Nya Zeeland

Nu ni händer det grejer, vi har bestämt oss för att ändra våra planer lite! Tanken var ju från början att åka till Singapore efter Cairns, sedan Borneo, Langkawi, Koh Lipe och Bali om vi hinner. Efter att ha letat billigt flyg från Cairns till Singapore utan resultat kom Belinda på att vi kunde ta Bali tidigare eftersom det ändå ligger på vägen upp till asien igen! Så efter lite uträkning i kalender kom vi fram till att vi hinner med allt vi vill ändå! Biljetterna till Bali är bokade och dit  flyger vi den 27e oktober från Cairns!

Turen blir nu alltså: Cairns- Bali- Singapore- Borneo- Langkawi- Koh Lipe- Kuala Lumpur

Vi är taggade!!

Likes

Comments

Postad i: Nya Zeeland

Nu var det ett tag sedan vi uppdaterade bloggen eftersom att vi har haft ett par lugna dagar.

I lördags åkte vi ifrån Wellington för att påbörja vår resa tillbaka till Auckland. Detta innebar tyvärr att vi var tvungna att säga hejdå till vår nyfunna vän Felicia eftersom att hon ska stanna kvar i Wellington och jobba. Men vi ska ha en återträff när vi alla är tillbaka i Sverige igen så vår hejdå är bara temporärt.

Från Wellington åkte vi till Tauop där vi sov en natt innan vi åkte till Rotorua och här är vi nu. Vi har sovit i Rotorua en natt och ska sova ytterligare två innan vi åker till Auckland.

Här i Rotorua har vi hunnit göra lite grejer. Igår kväll fick vi uppleva Maori-kulturen när vi åkte till Tamaki Maori village. Jättehäftigt upplevelse och kultur! Vi fick gå omkring i en liten by till olika små hyddor där de berättade om olika saker de gör som är typiskt för deras kultur. Självklart berättade de om deras Haka. Haka är en form av synkroniserad "krigsdans" som endast män får genomföra men det är så mäktigt! För er som aldrig har sett en Haka, googla! Det är supercoolt.

Efter rundvandringen i byn fick vi delta i en stor festmåltid som var lagad på Maori-vis. De lagar maten genom att gräva ner maten som ska lagas i stora hål i marken tillsammans med glödheta lavastenar. Gott var det iallafall!

Idag har vi varit på jakt efter en adrenalinrush igen, och det fick vi vill jag lova! Vi har nämligen kört White water rafting i en flod med flera vattenfall, var av det högsta droppet var 7 meter! När vi åkte ner för det högsta vattenfallet hamnade hela båten under vatten, men vi lyckades alla stanna kvar i båten. Galet roligt upplevelse! (även om det var nära på att vi ramlade ur några gånger).

Imorgon ska vi åka och kolla på en gejser och massor andra coola grejer i en park med geotermisk aktivitet. Mer om det imorgon!

Stammen tar emot oss och accepterar att vi får komma in i deras by

Rundvandring i byn

Posering med Maorier! (att sträcka ut tungan och ge ifrån sig ett hest vrål är en grej som krigarna gör för att framstå som skrämmande) 

Show innan middagen

Matlagning och middag

Rafting

Fritt fall 7 meter ner!

Boat gone missing!

​We made it!

Likes

Comments

Postad i: Nya Zeeland

Hej på er det var några dagar sen sist nu! Som vi skrev skulle vi till River valley sova en natt och sedan åka vidare till Wellington. River valley var ett intressant ställe kan man minst sagt säga, det låg mitt ute på landet och man hade varken täckning eller wifi till mobilen. I sovsalen delade man rum med 16 andra personer och sov som packade sardiner, men annars var det jättefint runt omkring.

Igår så åkte vi alltså vidare mot Wellington, huvudstaden här på Nya Zeeland och en ca 4 h lång körning som dom delade upp så man fick en paus efter ca 1,5 h. Vi kom fram runt halv 6 och gick då upp till rummet för att fräscha upp oss innan vi gick ner till baren där man även kunde käka. Hade bestämt med Felicia (den svenska tjejen som vi reser med) och två tyska tjejer att vi skulle gå ut, så efter maten gick vi upp och fixa oss innan vi gick ner till baren under hostelet. Hängde där ett tag och sedan följde vi med på en barrunda, riktigt kul var det och när den tog slut fortsatte vi själva, trillade in på hostelet runt halv sex och sen sov vi gott!

Idag har vi bara tagit det lugnt, vi sov ganska länge innan vi bestämde oss för att ta tag i livet och gå ut på stan! Tog oss in till det kända museumet Te Papa och gick runt där i flera timmar. Det var riktigt stort, 6 våningar högt och flera utställningar på varje plan med olika teman! Riktigt intressant och kul att läsa om landets historia och maorifolket.

Stannade till vid detta vattenfall och tydligen hade Gollum också hängt där och käkat rå fisk!

River valley och vår fina sovsal

Hamnade på en cowboybar

Skelettet är ett blåvalshuvud (fick ej med kroppen på bilden) och även hjärtat ska va som en blåvals

Museumet och konstutställningar

Utsikten var fin!

Likes

Comments

Postad i: Nya Zeeland

Igår tog vi oss an en riktig utmaning, vi besteg ett berg! Eller rättare sagt en vulkan!

Vi påbörjade vår nästan 2 mil långa vandring vid halv 8 på morgonen. Vi visste att det skulle vara jobbigt men då vädret inte alls var på vår sida blev det riktigt jobbigt! Starka vindar, tjock dimma och väldigt kallt. Så kallt att vi under vissa perioder av vandringen vandrade i flera decimeter snö! Trots att det var otroligt jobbigt var det värt det i slutändan. Det som gjorde vandringen lite extra cool var att delar av Sagan om ringen-filmerna var inspelade där. På ett flertal platser satt det även varningsskyltar om vulkanisk aktivitet, men vi såg ingen lava.

Vandringen upp till toppen var tuffast. Så otroligt starka vindar att vi knappt kunde hålla balansen och underlaget var ostadiga stenar eller sand plus luften var så tunn att det blev tungt att andas. Men väl på toppen (ca 1900 meter över havet) var det värt klättringen! Dock var vandringen ner ifrån berget nästan värre; branta backar, våt sand, smala stigar och storm. När vandringen ner från berget var avklarad hamnade vi i ett vinterland och det var snö så långt ögat kunde se. Lite otippat att vi skulle vandra i djup snö under denna resa. Efter snön och ytterligare några mindre berg befann vi oss plötsligt i en skog. Vandringen genom skogen tog oss till sist till slutet på vandringen. Måste ändå säga att det var en väldigt häftig vandring eftersom att vi under dessa knappa 2 mil gick igenom så många olika klimat och landskap! Hela sträckan tog oss ca 6,5 timmar så vi var väldigt trötta efteråt. På kvällen gjorde vi inget speciellt, vi köpte pizza och fixade lite tvätt sen däckade vi i sängen.

Idag åker vi till River valley. Där ska vi inte göra något speciellt utan bara sova där en natt innan vi åker vidare till Wellington imorgon.

Bilder ifrån vandringen

Uppe på toppen!!!

En sjö uppe i bergen

Snö i mängder!

Snö på lavastenar!

Vacker utsikt ifrån bussen påvägen tillbaka till hostelet!

Likes

Comments