• Hej!
  • Suki är den yngsta av mina hundar i flocken, endast 1,5 år och jaktlabrador.
  • En labrador i miniformat med hjärtat på rätta stället.
  • Hon är otroligt mjuk,social och kramig, kanske den kramigaste av mina hundar. Alla är keliga men Suki gillar att bli kramad länge. Hon tycker om människor. Hennes bästa hundvän och lekkamrat är finska lapphunden Charlie som lärt henne allt om hur man bäst leker med en hundkompis.
  • Att delad glädje minst är dubbel glädje när det gäller att leka två med en pinne eller leksak. 
  • Det är sann glädje att se dom leka. Vår kloka Nikki har lärt henne följa harspår och att mattes höns inte är lovliga jaktbyten och hur man bäst dyker efter en leksak i havet.
  • Framåt våren 2015 hoppas vi på att Suki kan bli lämplighetstestad och starta utbildningen till besöks och terapihund hos Svenska Terapihundskolan. Vi tränar ofta, vardagslydnad och sånt som är bra att kunna för en blivande terapihund, tillsammans blir vi team Suki. 
  • Följ oss gärna och har du frågor maila , se adress här nedan.
  • Vi finns i Skåne, närmare bestämt Nordvästra Skåne och du bokar oss,
  • Team Nikki på: acka.storkboet@gmail.com

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

.Hej!

Här kommer en presentation av Charlie, den senaste av mina hundar och blivande Social Tjänstehund!

Team Charliie; Charlie blev lämplighetstestad i maj 2014 och godkänd för utbildning till Besökshund på Svenska Terapihundskolan!

                                                                                                                                                                       

Charlie är en Finsk Lapphund, 6 år, med erfarenhet från äldrevård, normalt åldrande och demens och sedan tidigare.Han har erfarenhet av barn och ungdomar. Han är en medelstor hund och väger ca 24 kg. Han är en glad, kelig och otroligt vänlig hund, med ett par cirkustrick i bakfickan på sin otroligt mjuka och sköna och klappvänliga päls. Charlie har stora bruna ögon som gärna söker din blick och ett vänligt leende och aldrig framfusig utan tar lugnt kontakt.

Finsk Lapphund är känd för sin ödmjukhet, tålighet och lugn. Idag är det Finlands populäraste sällskapshund. Tidigare var den Finska Lappisen mest känd som samernas renvallare och arbetskamrat Att den finska lapphunden har ett stabilt psyke och är en godmodig och vänlig själ, gör den mycket lämplig att använda som Social Tjänstehund, i arbete med människor.

Jag är otroligt glad att ha Charlie i min hundflock med labradortöserna Nikki och Suki, och ser fram emot att snart starta hans utbildning!

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag och Nikki gjort Praktik inom LSS för Terapihund-kursen. Motivation står på dagordningen och det handlar om att väcka ett intresse för promenader och träning med Nikki där vi satt upp delmål och mål, och vi är nära mål nu! Träningen flyter på och jag kan bara lyckligt iaktta vilken fin kontakt Nikki och hennes träningskompis utvecklat. 

Jag blir glad!

Vi utbildar oss hos Svenska Terapihundskolan som är Skandinaviens största utbildare inom Terapihundar och Sociala Tjänstehundar. Vår resa startade i maj 2013 då Nikki blev lämplighetstestad i Göteborg på Svenska Terapihundskolan och har studerat och praktiserat i 1,5 år när vi blir färdiga i höst! Det är tufft att hinna allt men man känner sig priviligerad som får arbeta med en kär hundkompis

Detta är något av det roligaste jag gjort och en dröm som gått i uppfyllelse som började ta form för redan 5 - 6 år sedan.

Hälsar Acka & Nikki

Likes

Comments

NIKKI - är jaktlabrador, 11 år och är en social, lugn tjej som gillar träna vardagslydnad , agility, trick - träning och cirkuskonster. Hon är väldigt följsam och pigg för sin ålder.

Hon blev diplomerad Besökshund i december 2013 och nu går vi Terapihundsutbildningen på Svenska Terapihundskolan för att även kunna jobba med motivation och rehabilitering.

Nikki & jag har erfarenhet från så skilda områden som LSS, Äldrevården/normalt åldrande och demensvård, Psykiatri, Daglig verksamhet och unga vuxna med Autism.

Nikki har lätt för att inspirera och motivera till träning då hon är väldigt glad för att träna.

I juli 2014 lämplighetstestades Nikki för att arbeta med barn under 13 år och då började vi utbilda oss till Fadderhund & Läs/READ hund-team för att arbeta med förskolebarn med bl.a stöd vid läsning och för att stärka empati och kamratskap i förskolegrupper. Nikki trivs även med att jobba med barn.

Vi är ett team Nikki och jag! 

Själv har jag arbetat inom LSS-handikappomsorgen som personlig assistent sedan 2006 och har utbildat mig till undersköterska de senaste åren ( klar 2014). 

Det är otroligt spännande att även få ha sin hund som arbetskamrat, att stötta henne i arbetet med att sprida glädje och bidra till att öka självförtroendet och motivationen hos dem vi möter.

BOKNING AV TEAM NIKKI gör du på MAIL:  acka.storkboet@gmail.com  Här kan du oxå ställa frågor om besökshunden! 

Nikki har även två hundkompisar som jag kommer att berätta mer om framöver som jag ser fram emot att få utbilda till besöks och terapihundar.

Likes

Comments