Header
View tracker

Namn vid köp: Lizzo, uttalades Lidzo.

Född: 1 Mars 2013.

Vikt: ca 33kg

Höjd: ca 65cm

3 saker han älskar: Busa med andra hundar, gå promenader & sova.

3 saker han hatar: Sin mat, borsta tänderna & klippa klor.

En bra sak med honom: Han älskar allt & alla.

En dålig sak med honom: Är rädd för det mesta.

Tränar: Rally, lydnad, agility, dog parkour, freestyle, spår, drag.
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Godmorgon på er!
Idag är tanken att gå en promenad i skogen, nackdelen är att det tar ca 15 min att gå dit men lite extra lång promenad skadar ju aldrig ;)
Så tråkigt att bo i denna lilla hålan där det inte finns någon bra promenad att gå och för att jag ska kunna komma till dem bästa rundorna måste vi gå igenom massa industriområden eller förbi skolan vilket jag aldrig brukar gå förbi då eleverna brukar försöka hetsa upp Hugo hela tiden.

Men annars idag har vi inget direkt planerat, kanske lära in ett nytt trick? Gäller bara att komma på vad 😋

Likes

Comments

View tracker

Det är december och det är snart jul men vart är den härliga snön?
Älskar att ta promenader i snön, det blir så mycket ljusare och härligare och få se Hugos lycka när det är vitt ute är oslagbar.
Så innan jul måste snön kommit för vill verkligen inte ha en grön jul ⛄️

Bjuder på en bild från vår morgonpromenad 😊

Likes

Comments

Hej på er!

Var ett tag sen jag faktist gjorde ett inlägg, det beror på att jag inte har ett dugg att skriva om.. Träningen med Hugo är som en bergodalbana. Ibland går allt så bra och i nästa stund så går inget alls. Han har fått ha lite lekträffar med andra hundar nu det senaste vilket han verkligen älskar så han har fått njuta av livet helt enkelt. Men nu försöker jag smått komma igång ordentligt med träningen igen för han har blivit lite understimulerad och klättrar nog snart på väggarna. Så får se vad jag kan komma på för rolig aktivering som han inte tröttnar på :p


Likes

Comments

Åkte med Hugo in till Värnamo idag för att träffa Jenny och hennes ena Border Collie Chess.
Dem funkade toppen ihop och hade super skoj, kom sedan en annan med hennes Newfoundland blandning Ludde. Hugo tyckte den vart lite för stor och läskig i början och den var lite för dominant för att Hugo skulle våga busa med den men bra träning för honom iallafall.

Efter blev det lite passivitetsträning vid stationen i väntan på bussen, fick åka 3 bussar för att ta oss hem då alla tåg är inställda.
Vargen skötte det helt utmärkt och somnade på varje buss så idag kan jag inte vara mer än stolt över honom 😊💖

Likes

Comments

Lyssnar just nu på Therese Lindgrens bok, väldigt bra tycker jag den är.
Då jag själv mår/mått psykiskt dåligt så känner man igen sig i mycket av det hon skriver.

Jag mår iallafall inte särskilt bra i nuläget, har en stukad handled, är förkyld och så måste jag samtidigt försöka hantera min ångest.
Bara för att jag inte mår särskilt bra så blir Hugos träning lidande, motivationen finns verkligen inte... kommer jag upp ur sängen för att orka rasta honom och åtminstone ta en längre promenad så är ju det bra.

Blir iallafall en sväng in till stan imorn för promenad och lite träning. Och nästa vecka är det planerat att träffa lite hundmänniskor så hundarna kan busa lite, bra för Hugo att vi träffa nya hundar :)Likes

Comments

Förra veckan fokuserade vi på att ta en ny skogspromenad varje dag så denna veckan blir det promenader i vår lilla ort och lite mer inne i centrum för att koppelträna och förhoppningsvis möter vi någon hund och lite människor.

Träna hundmöte är jag verkligen peppad på för dem senaste dagarna har det inte blivit ett enda utfall.
På vår morgonpromenad mötte vi en trevlig människa som gick åt sidan med sin Golden så vi kunde passera, Hugo vart lite spänd men kollade bara lite på den andra hunden och gick sedan snällt vidare utan minsta tendens till utfall.
Gick även förbi ett hus där det var 3 små hundar i trädgården som började skälla och Hugo reste endast ragg men gick snällt förbi med nosen i backen.

Nu hoppas jag att detta är början till problemfria hundmöten och att vi inte hamnar på ruta 1 igen :)

Likes

Comments

Fick upp ett minne på Facebook idag att det är 3 år sedan Hugo var med mig i skolan för första gången och det var även den dagen han åkte både tåg & buss för första gången.
Han var då 8 månader och vart verkligen super duktig och väldigt enkel att ha med sig :)
Hugo saknar nog helt klart skolan mer än vad jag gör :p

Likes

Comments

Då jag tycker om att planera allt jag ska göra så har jag börjat planera vad som ska göras i sommar, lite tidigt kanske att redan planera det då vintern precis kommit men jag tycker det är lite roligt att ha något att se fram emot :)

Det som planeras mest just nu är att åka längre upp i landet, först mot Dalarna och sedan mot Järvsö och eventuellt även till Funäsdalen.
Då jag aldrig vart där uppe så är det en hel del som ska hinnas med, nu är iallafall tanken att besöka järvzoo och resten är inte helt bestämt än men lär iallafall bli super skoj 👍🏼

Har mer skoj som vi troligtvis kommer göra men det är inget jag kan avslöja än ;)

Likes

Comments

Vart en lugn dag idag, blev en promenad på morgonen som tog ovanligt lång tid nu när snön kommit.
Hugo mår heller inte så jätte bra, spytt både igår & idag så han har bara sovit och inte direkt velat göra något.
Imorgon är det tänkt att åka till hundsimmet på lite rehab så hoppas han mår bättre då vilket jag tror han gör :)

Likes

Comments