Header

Målen som jag hade för detta året har verkligen inte gått bra men just nu har jag ett mål som jag hoppas kunna uppnå med herr vit.

I oktober är det KM på klubben och jag har tankar på att anmäla oss till rallylydnaden.

För att vi ska uppnå det målet så krävs det att få en bättre kontakt med störning.
Och för att bättra på de så tänker jag varje dag gå ut på olika platser och träna ögonkontakt, i fotposition och framför.
Om det sitter så är vi redo för skyltarna kan vi redan.

Om vi lyckas uppnå det på några få veckor återstår att se.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hugo som alltid har gillat människor innan har nu blivit väldigt osäker mot dem flesta som han inte känner.
Han skäller på mötande människor, vågar inte riktigt gå fram och drar öronen bak så långt det bara går när någon klappar honom.

Förut har det kommit fram fulla människor som skriker och går väldigt hotfullt fram mot honom och nu dem senaste veckorna/dagarna så har massa ungar skrikit och sprungit mot honom för att få en reaktion.
Så jag kan helt förstå att han är som han är just nu. Så otroligt tråkigt att människor inte bara kan låta honom vara, han är en levande individ och om han blir tillräckligt skrämd så kommer han bitas och det är jag som blir skyldig för det. Jag vill inte behöva avliva min hund för att han bitit ett barn.

Min hund kan kan inte vara ute i VÅR trädgård själv på dagtid under veckorna för att det är orientering precis utanför och ungarna retar både min och grannens hund. Skolan borde ha ett ansvar att ha koll på dem för någon gång kommer en hund få nog och bitas.

Jag bor i en skit håla där alla barn och ungdomar beter sig som idioter. Skit tråkigt.

Förlåt för detta inlägg men jag är så fruktansvärt trött på alla som ska reta upp min hund så behövde skriva av mig.

Likes

Comments

Var på klubben idag, mycket folk och mycket hundar.
Gick dit med inställningen att det skulle gå skit men wow så fel jag hade, lite stress och skall på enstaka hundar men annars så var kontakten fantastiskt bra och jag kunde köra Agility med honom lös utan att han stack 😍 enorma framsteg.
Denna träningen kommer jag leva länge på 😁

Likes

Comments

Imorgon är det måndag igen och tanken är att åka till Värnamo på morgonen om vädret är bra. Ska miljöträna i centrum och prova att gå en promenad som vi aldrig gått förut.
Lägger mycket tid på miljöträning just nu då han fick för lite av det som valp, förhoppningen är att han ska bli lugn i alla möjliga situationer och det är även det som gör att vi inte kan tävla.

På kvällen är det tänkt att gå på öppenträningen på klubben, jag har aldrig varit på de förut då Hugo är som han är och jag mest skäms över honom.
Men bestämde med en annan att vi skulle träna ihop, Hugo har aldrig träffat hennes hund heller men jag tror att det kommer gå super.
Men blir en utmaning att ha med honom om det blir mycket folk/hundar som kommer men suverän träning trots att det kanske blir mest passivitet 😊

Likes

Comments

Idag på morgonen drog vi till klubben med @Dreverankan
Vi ses inte så ofta längre så det vart trevligt och Hugo blev överlycklig att få träffa sin Anka igen, finns ingen hund som han gillar lika mycket som Ankan 😅

Började med Agility, körde en liten kombination som stod framme. Gick super.
Första gången på länge som det faktiskt var roligt att köra de med honom, förut sprang han alltid ifrån mig och vägrade komma tillbaka men nu hade han fullt fokus 👍🏼

Avslutade med lite lydnad, Inkallning + FF, även det gick super. En hund med mycket energi som gjorde det han skulle med suveränt fokus.
Så jag är riktigt nöjd över herr H.
(Filmer finns på instagram: lifeofhugo_ om man är intresserad av de)

Likes

Comments

Idag åkte vi till Mariestad på utställning för blandraser.
För första gången på länge så var jag inte nervös för att Hugo inte skulle sköta sig för jag vet att han göt det, härligt att äntligen kunna känna så.
Han sov i sin bur hela tiden och var super lugn. Inne i ringen tappade vi kontakten och nosen var nere i backen nästan hela tiden men domaren fick iallafall känna igenom honom utan protester :)
Vi fick HP och BIG 3.

Som jag har kämpat med den hunden för att han ska kunna slappna av bland människor och andra hundar.
När hans problem var som värst så vågade jag aldrig hoppas på att det en dag skulle bli bra men i dem svåraste tiderna så hade jag instruktörer och vänner som vågade tro på oss och hjälpte med det dem kunde.
Nu på flera månader så har inte jag haft någon att bolla idéer och tankar med så istället har jag fått klara allt själv och har vart så nära på att bara ge upp allt med honom men just nu är jag så glad att jag inte gjort det för idag blev det inte ett enda utfall 🌸

Likes

Comments

Efter 2,5 år så åkte tandställningen äntligen bort idag, galet skönt och väldigt ovant, tänderna känns helt plötsligt enorma.
Imorgon ska jag dit igen då dem ska sätta dit någon skena.

Nu är jag iallafall äntligen påväg hem, åkte vid 6 på morgonen då jag fick för mig att krångla till det då jag inte ville gå på ett fullt tåg 😅
När jag åndå va i stan blev det in till djuraffären, köper alltid något när Hugo inte får följa med :p denna gången fick han ett gosedjur som låter vilket säkert blir väldigt uppskattat, han gillar att gosa med något innan han somnar 🙈
Och senare blir det förhoppningsvis en promenad i skogen med en hund som säkert har fruktansvärt mycket energi :)

Likes

Comments

Känns verkligen inte som att något går bra längre, jag mår dåligt och Hugos träning står stilla och känns inte som att något blir bättre och det är kanske inte så konstigt när jag knappt inte har orken till att göra något längre.
Vart försvann den där livsglädjen jag hade för några månader sedan?!

Men Hugo måste aktiveras oavsett hur jag mår så idag på morgonen tog vi o cyklade i skogen, det var fortfarande mörkt ute och mörkrädd som jag är så kändes det som att någon förföljde oss hela vägen så det blev en snabb runda...

Har även anmält oss till en utställning om några veckor, bra för mig att få komma ut o göra något så jag inte bara ligger hemma och tänker svart.
Får se om jag lyckas få H någorlunda fin i kroppen tills dess för han är så ful just nu :/

Ha det så bra tills vi hörs nästa gång!

Likes

Comments

Besökte SSM IPO idag, bor så nära att jag kan gå dit så det är super smidigt 😀
Tittade på skydd först när jag kom dit sen blev det att köpa 2 kamprullar till H som jag tänkt ha när vi tränar Inkallning och än så länge älskar han dem.
Och efter det var det lydnaden. Super trevlig dag blev det och roligt att se alla ekipage.
Imorgon blir det några timmar där igen 👍🏼

Likes

Comments

MÅNDAG:
Inkallning + Kontakt.

TISDAG:
Koppelträning + Kontakt

Onsdag:
Passivitet + Kontakt

TORSDAG:
Ska eventuellt till Ullared och då blir det vila för H.

FREDAG:
Inkallning + Kontakt

LÖRDAG:
Jag ska till SSM IPO och så blir det Lydnad för H.

Söndag:
SSM IPO och Lydnad för H.

Tänker att jag kan dela med mig av vår veckoplanering lite då och då, ibland kommer jag skriva lite mer utförligt och ibland står det endast vad vi ska träna som det gör denna gången 🙂

Likes

Comments