Header

Återbesök hos vet idag för Hugos öron, jag var verkligen jätte nervös innan besöket ifall att det blivit värre.
Men nu är svampen helt borta i båda öron och han friskförklarades, såå skön känsla att öronen äntligen är bra igen.
Och den lilla tumören har faktiskt blivit mindre så just nu blir det ingen operation vilket jag är otroligt lättad över 😄
Nu är det bara att hoppas att han håller sig frisk.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu har jag börjat komma igång med Hugo igen efter lägret, blev en lång vila efter det som vi båda verkligen behövde.

Vårt fokus ligger just nu på konditionsträning, vi båda behöver få bättre kondition för att orka med vardagen.
Fokus ligger även på kontakt, koppel och hundmöten. Min kropp klarar verkligen inte av att han gör plötsliga ryck så det ska vi försöka bli av med och ska även försöka hitta någon antijakt kurs då hans intresse för vilt ökar för varje dag vilket gör att jag nästan aldrig kan ha honom lös längre vilket är väldigt tråkigt.

Han behöver även lite socialiserings träning med andra hundar, han har inget problem med andra utan han funkar med majoriteten av alla hundar han träffar men han blir väldigt spänd när han träffar hanhundar så har lite hundträffar planerade så han ska få träffa så mycket hundar som möjligt för att kunna bli en trygg individ.

Så det är detta all vår tid går åt till och tävlingar har vi lagt på hyllan ett tag så dem kommande månaderna fokuserar vi på vår kontakt och att han ska bli en trygg individ.

Folk säger till mig ofta att jag är väldigt duktig med Hugo men så känner jag verkligen inte, han är min första hund och jag har nog gjort alla misstag man kan göra som nybörjare så hoppas på att jag kan få ordning på denna hund så jag kan känna mig stolt över oss båda!

(Bild från idag när han fick träffa sin bästa kompis)

Likes

Comments

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så var vi hos veterinären för Hugos öron och en bula han har, vi har återbesök på tisdag så tänkte uppdatera här om problemen blivit bättre.

Öronen som han då hade jästsvamp i, mer i det vänstra. Han fick örondroppar och jag tror faktiskt det blivit bättre, båda öronen ser mycket bättre ut nu och klådan har minskat så hoppas på att vet säger att det är helt borta.

Och den lilla hudtumören sitter där den sitter, den växer inget och han har inte något problem med den.
På tisdag får vi reda på när operationen kommer bli men då Hugo nästan dog senast han opererades så kommer vi kolla med dem först om den verkligen måste opereras bort eller om han kan leva med den.
För vill inte att det ska bli så stora komplikationer som det blev sist. Och skulle det vara ett måste med OP så får dem kolla över Hugo så att han verkligen kommer klara av det.

Likes

Comments

Tidigt idag åkte vi till Visingsö, första gången Hugo var med dit men tyckte han skötte sig super, han blir alltid lite galen på nya platser men det bästa av allt var att han fixade att remmalagen åkte förbi honom. Han har alltid vart lite skeptisk mot hästar men nu gick det riktigt bra och vi stötte på en hel del människor som frågade om ras och tyckte att han var väldigt fin så det vart ju skoj 😊
Var ju så sjukt varmt idag så han fick bada lite vid en badstrand, väldigt uppskattat.
Ett utfall blev det på en annan hund då dumma matte inte tog ut tillräckligt med avstånd från den andra hunden men det är bara att ta nya tag och träna vidare på hundmöten för vi ska bli av med det problemet! 🐶

Likes

Comments

Hade en tid till veterinären med Hugo idag, han har haft problem med sitt ena öra ett tag och har även en röd knöl på hakan.
Han skötte sig helt ok, fick hälsa på en liten 10 månaders valp i väntrummet som vart galet söt och för första gången så vågade han gå upp på veterinärbordet 👍🏼

Det visade sig att han hade jästsvamp i båda öronen och en hudtumör på hakan. Så nu blir det behandling av öronen och återbesök om ca 2 veckor.
Och det kommer bli operation av tumören, jätte ångest över det då han nästan dog förra gången när han var under narkos :/ så jobbigt att Hugo ska drabbas av allt men är bara att hoppas på det bästa..

Likes

Comments

Vi kom hem från campingen igår eftermiddag, jätte skönt att vara hemma men jag hade kunnat vara borta ett tag till ;)
Hugo fick beröm av camping personalen att han hade vart så lugn vilket var jätte roligt att få höra 😀

Vi började denna dagen med lite simträning, alltid uppskattat av herr vit.
Nu i veckan händer det egentligen inte så mycket, jag har lovat att hjälpa till med att måla husgaveln 🙈 tänkte även försöka få med någon ut i skogen så jag kan träna ljudövningar med Hugo då han tycker att det är jätte roligt 👍🏼

Likes

Comments

Just nu är vi på en camping då vi skulle slippa åka alla timmar hem från lägret på en gång, så vi stannar här tills på måndag men jag tänkte skriva lite kort på hur det varit på Marma för er som är intresserade 🙂

Jag kom dit förra söndagen och var galet nervös, hela jag skakade.
Det första som hände när man kom dit var att hunden blev besiktad, Hugo var lite tunn hårig på magen men annars så var allt bra med honom och efter det blev man skickad till en annan byggnad där man hämtade rumsnyckel och skrev på papper, sedan fick man packa in saker i sitt rum och även få in hunden i sin box i hundstallet.
På kvällen sen var det typ olika stationer om sjukvård man gick runt med i olika grupper.

På måndagen åkte vi till Gävle och hämtade uniformerna och sedan skulle man rita/skriva en presentation om sig själv.
(Med mitt dåliga minne så kommer jag inte ihåg utförligt vad vi gjort alla dagar så skriver bara lite av det jag kommer ihåg)

På tisdagen drog vi ut mot skogen, första gången Hugo satt i basen men han skötte sig toppen bra. Vi skulle sova den natten i tält så vi byggde upp hela platsen med två tält, toalett och handfat.
Vi tränade även funktionslydnad, miljöträning och något mer som jag inte kommer ihåg vad.
Av olika anledningar så ville jag verkligen inte sova i tält, hade panik över det men en instruktör försökte få mig att göra det så hon föreslog att jag kunde få ha hennes ena jakt golden bredvid mig och då kändes allt lite bättre så den tog typ hela min sov plats men det var jätte mysigt.

Men annars i veckan har vi spårat, tränat ljudövningar, patrullering, vindövningar, haft massa teori. Är säkert något jag glömt skriva nu 🙈

Men detta läger va de roligaste jag vart på i hela mitt liv. Jag trivdes inte alls i början och jag övervägde att åka hem tidigare men det fanns dem som verkligen peppade mig att stanna och senare i veckan trivdes jag riktigt bra och ville verkligen inte åka därifrån, hade lätt kunnat vara där någon vecka till.

Likes

Comments

Helt sjukt att det endast är 2 dagar kvar tills vi åker till Marma på läger.
Nervositeten börjar komma, mest för att jag inte vet hur Hugo kommer sköta sig. Han kommer troligen låta en del första dagen och i hundstallet men annars så kommer han förhoppningsvis sköta sig.
Han brukar sköta sig väldigt bra när det är mycket nytt på en gång så det ska nog gå bra 🙈
Vår träning går förövrigt framåt, mer energi har han så jag är jätte nöjd över utvecklingen han har gjort dem senaste månaderna!

Jag kommer inte uppdatera denna bloggen något mer förens vi kommer hem så under tiden om ni vill följa oss så är ni välkomna till Hugos instagram: @lifeofhugo_
Där kommer det läggas upp en del i storyn vad vi gör om dagarna ;)

Ha det så bra tills vi hörs nästa gång 😊

Likes

Comments

Idag kom vi ut på en längre promenad i skogen, mötte även 2 av Hugos kompisar så dem fick hälsa lite snabbt innan vi gick vidare.
Älskar dagar då han går bra i kopplet och bara lufsar på i skogen, släppte honom lös en liten stund och inkallningen satt perfekt för en gångs skull 🙉

När vi kom hem satte jag och skrev en lista på vad som ska packas till mig och Hugo, till lägret och sen även till en camping vi ska till direkt när lägret är slut 🙂mycket som ska med när man har hund.
Och sen blev det lite lek men han var en aning seg så vi tränade kontakt istället, jätte svårt för honom att hålla kontakten med mig om det blåser...

Likes

Comments

Hugos hudinfektion är borta och träningen går för en gångs skull framåt.
Så för första gången på länge så känns det faktist bra, nu ska vi nog kunna komma igång med träningen ordentligt igen och även fysträning behövs då han tappat en hel del muskler under tiden infektionen suttit i.

Det jag kommer fokusera på i träningen nu är lek. Vill att han ska tycka att kampa med en leksak ska vara roligt som belöning, det ska bli roligare att kampa än att äta godis.
Han blir så seg om jag hela tiden belönar med godis/mat och mycket mer fart i om jag använder leksak.
Så nu ska jag allt få honom att tycka lek är det bästa som finns 👍🏼

Likes

Comments