Header

Igår fick jag äntligen en ny bädd till Hugo, någon av katterna tyckte att den andra passade bra som toalett och ni som har katter vet nog hur svårt det är att få bort lukten efter deras kiss.
Så vi köpte en ny, en ortopedisk bädd så det ska vara skonsamt mot lederna och än så länge duger den till honom... han är väldigt kräsen när det gäller sovplatser och den förra han hade var den enda han verkligen älskade men blir för dyrt att köpa en till sån :p

Och idag fick jag ytterligare ett paket, ett midjebälte. Har velat ha ett hur länge som helst, tänkt att använda de när vi springer och vid vandringar. Ska prova det på vår springtur imorgon så hoppas det funkar bra 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Har ofta skrivit här om Hugos utfall, att jag inte har någon alls motivation att träna honom för att verkligen inget går.
Men på senaste tiden har allt känts så otroligt bra med honom, han har blivit en mer harmonisk hund ute och stressar inte upp sig inför allt. Han gör fortfarande utfall men verkligen inte lika grova och vid vissa är han super lugn, slänger jag ut en godis bredvid honom så är det genast mycket viktigare än den mötande hunden och det är något som aldrig funkat förut. Så den delen är så mycket bättre.

Jag vill komma ut på tävlingsbanorna med honom igen, men vet aldrig någonsin om jag kommer våga det efter alla dåliga starter vi gjort. Kommer prova en träningstävling åtminstone för att se om vi är redo.

Har tanken på att anmäla oss till Run With Your Dog i Borås, men frågan är om jag orkar det. Har klicket hem ett midjebälte så vi kan ta tag i träningen så vi förhoppningsvis kan starta där för det är något han kommer klara av och han verkligen älskar att springa 😅

Imorgon drar vi till klubben och tränar Agility om vädret tillåter de 👍🏼

Likes

Comments

Begav oss mot klubben super tidigt idag för lite Agility.
Vi var där helt själva vilket jag ville då Hugo oftast sköter sig bättre då.
Var en bana som stod framme så körde en liten del av den vilket gick super bra.
Han lyssnade på mina kommandon till 100% och klarade av att vara lite mer självständig så jag är super stolt över honom 😊

Likes

Comments

Är väldigt sällan jag delar med mig av vad vi har planerat för träning under veckorna men tänkte faktist göra det denna gång och får se om jag fortsätter med det :)

Måndag (idag):
Joggingrunda - Både min & Hugos kondition måste förbättras så det kommer vi fokusera mycket på.
Lydnad - Försöker träna in apporteringen. Det går väldigt bra och vi kommer framåt för varje gång.

Tisdag:
Agility - Drar bort till klubben och tränar lite olika kombinationer.

Onsdag:
Joggingrunda.

Lydnad - Apportering och fotgående ska tränas.

Torsdag:
Agility - Tänkte nog öva på att ta slalomet lite mer självständigt.

Fredag:
Joggingrunda.

Vardagslydnad - Träna på kontakt, gå fint i koppel och hundmöte.

Lördag:
Tricks - Utveckla dem han redan kan så att de blir ännu bättre.

Söndag:
Kontakt & Passivitet - Vi ska iväg på ett hundevenemang och där blir det en hel del kontaktövningar och passivitet med mycket störningar.

Likes

Comments

Har vart väldigt dött här lite då & då och det beror på att jag mått dåligt och inte haft någon som helst träningslust och samtidigt har Hugo haft problem med sin allergi.
Men nu känns det som vi är tillbaka, är mer taggad än någonsin på att lösa alla våra problem.

Med tanke på den fruktansvärt långa vintervilan har Hugo gått upp och blivit lite tjockare så det är det första vi ska fokusera på, bygga muskler och gå ner lite i vikt så han får en finare kropp. Lättare sagt än gjort ;) men har fått ner honom ca 1 kg och märker redan stor skillnad på hans humör. Mycket piggare och vill verkligen göra något hela tiden.
Och snart kan vi komma igång lite smått med simningen utomhus så då kommer allt gå lite smidigare ;)

Likes

Comments

Vår dag började med en längre promenad i skogen, vart fruktansvärt kallt men blev ändå en mysig promenad :)

Jag är dessutom så fruktansvärt stolt över herr vit som inte gjort utfall mot hundar varken igår heller idag.
Kanske börjar det gå mot rätt håll?
Och vi har även börjat komma igång med lydnadsträningen lite smått igen. Fokuserar mycket på fotgående. Blir endast väldigt korta pass då vi inte tränat något speciellt på väldigt länge och med korta pass så hinner han inte tröttna :p

Likes

Comments

Jag som hade hoppats på att våren var påväg men så kommer det massa snö igen.
Älskar snö och tycker det är jätte mysigt men snön hade jag hellre velat haft vid jul och inte nu.
Men Hugo älskar det iallafall och kan vara ute i evigheter om man inte säger att han måste få in ;)

Igår blev det en sväng till veterinären då Hugo skulle vaccineras, han skötte sig bra som alltid. Hjärtat lät bra, tänderna var fina och hon tycker han är är en snäll pojke.
Så jag är jätte stolt över honom och sprutan märkte han inte ens :p
Vi tränade även lydnad med fokus på fotgående, lång vila hjälper verkligen för vilken otrolig fokus han hade på mig, jag har aldrig sett honom med det fokuset vid träning förut så det vart jätte kul 😊

Idag har vi hunnit med en promenad till dammen och Hugo stojade runt i snön och tänkte även köra lite Nose Work med honom vilket han börjar bli riktigt grym på 👍🏼

Likes

Comments

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Hugos födelsedag 🎉
Hela 4 år blir han.

TACK Hugo för att du gör mina dagar till något bra och jag hoppas vi får många fler år tillsammans. Kan inte beskriva i ord hur mycket jag älskar dig ❤️

Likes

Comments

Hej på er!

Jag ligger och är mega sjuk, förkyld och hostar så jag spyr... febern har åtminstone gått ner nu.
Har vart sjuk i en vecka så börjar bli riktigt less på att bara ligga o göra inget och Hugos energi är på Max.
Så hoppas innerligt att jag blir frisk väldigt snart så vi kan ta långa mysiga promenader igen!

Men som lite tröst fick jag hem ett paket med posten idag, ett nytt objektiv till kameran men det får nog väntas ett tag till innan jag kan prova de helt.

Likes

Comments

En av dem bästa sakerna med att ha hund är att man träffar så otroligt trevliga människor som jag förmodligen aldrig hade träffat utan Hugo.
Jag har tappat verkligen alla mina vänner när jag mått psykiskt dåligt i flera år och att hitta nya vänner har vart en utmaning för mig då mitt självförtroende har vart nere på botten.
Men tack vare Hugo har jag träffat så otroligt mycket bra vänner i olika åldrar och det är jag evigt tacksam för!

Idag var tanken att vi skulle ta en runda själva borta på skjutfältet men när vi kom dit var det en med två andra hundar där, en hane och en tik.
Hugo börjar såklart vråla som en galning och när jag fått tyst på honom så säger jag att han inte är aggressiv på något sätt så vi börjar prata lite och sen när Hugo sitter lugnt så släpper jag ihop honom med dem andra två och det funkade super bra så vi tog en promenad ihop och alla 3 hundarna fick springa lösa ihop hela rundan.
Vi kommer definitivt träffas fler gånger för promenad ihop 😊
Så att ha hund är det bästa som någonsin kunnat hända mig 🐶

Likes

Comments