Header

Hej på er!

Jag ligger och är mega sjuk, förkyld och hostar så jag spyr... febern har åtminstone gått ner nu.
Har vart sjuk i en vecka så börjar bli riktigt less på att bara ligga o göra inget och Hugos energi är på Max.
Så hoppas innerligt att jag blir frisk väldigt snart så vi kan ta långa mysiga promenader igen!

Men som lite tröst fick jag hem ett paket med posten idag, ett nytt objektiv till kameran men det får nog väntas ett tag till innan jag kan prova de helt.

Likes

Comments

En av dem bästa sakerna med att ha hund är att man träffar så otroligt trevliga människor som jag förmodligen aldrig hade träffat utan Hugo.
Jag har tappat verkligen alla mina vänner när jag mått psykiskt dåligt i flera år och att hitta nya vänner har vart en utmaning för mig då mitt självförtroende har vart nere på botten.
Men tack vare Hugo har jag träffat så otroligt mycket bra vänner i olika åldrar och det är jag evigt tacksam för!

Idag var tanken att vi skulle ta en runda själva borta på skjutfältet men när vi kom dit var det en med två andra hundar där, en hane och en tik.
Hugo börjar såklart vråla som en galning och när jag fått tyst på honom så säger jag att han inte är aggressiv på något sätt så vi börjar prata lite och sen när Hugo sitter lugnt så släpper jag ihop honom med dem andra två och det funkade super bra så vi tog en promenad ihop och alla 3 hundarna fick springa lösa ihop hela rundan.
Vi kommer definitivt träffas fler gånger för promenad ihop 😊
Så att ha hund är det bästa som någonsin kunnat hända mig 🐶

Likes

Comments

Mitt i allt dåligt som händer så finns det en som verkligen får mig att skratta varje dag! Det är Hugo... jag må bli så irriterad på honom ibland men han ger mig en mängd kärlek tillbaka.
Jag vet inte ens vem jag hade vart utan honom, förmodligen hade jag inte ens levt nu.

Allt galet han gör är det som gör honom så speciell, han är otroligt envis och har en vilja av stål.
Jag kanske inte har vart världens bästa matte till honom men det är han som lärt mig allt vad hundträning innebär och det är jag otroligt tacksam över.
Jag vill bli en bättre matte och det försöker jag bli men oavsett så älskar vi varandra och han kommer alltid att förbli min galna Hugo.

Likes

Comments

Varför trodde jag ens att något bra skulle hända mig? Idag krossades precis en av mina drömmar som jag haft i ca 2 år, på bara några minuter.
Jag trodde verkligen att det kunde vara början till att mitt liv kunde bli bättre... men så fel jag hade...
Hela jag är helt tom och vet verkligen inte vad jag ska göra med mitt liv nu, för en plan B hade jag ju inte.

Likes

Comments

Så idag vart de veterinärbesök då Hugo har utslag vilket troligtvis beror på allergi. Provade en nu klinik och dit lär jag inte återkomma, sämsta jag någonsin vart med om.
Och dessutom är Hugo enligt henne överviktig och ska gå ner minst 4kg.
Jag kan känna revbenen tydligt så det kan jag inte hålla med henne om, mer muskler behöver han bygga och det håller vi på med.
Han är 65cm och väger ca 32kg så jag tycker iallafall inte att han är överviktig men med lite mer muskler så ser han nog snyggare ut ;)

Likes

Comments

Mitt mående är nere på botten just nu, dem dagarna allt flyter på bra och jag mår hyfsat bra så fokuserar jag på att träna Hugo för det är de som gör mig lycklig.
Men när allt verkligen känns skit är de svårt att ens orka med honom, promenader får han för det är ett bra sätt för mig att få rensa tankarna.
Men han är väldigt förstående och känner av när jag mår dåligt och då vill han inte ens träna utan lägger bara sitt huvud i mitt knä så blir det massa gos istället.

Jag går hemma varje dag och väntar på ett brev, jag är livrädd för va de kommer stå i det. Hoppas på positivt besked men i värsta fall kan det ändra hela mitt liv.
Detta får mig att må väldigt dåligt psykiskt, jag vet att jag borde ta hjälp med mitt mående men tycker alla läkare/psykologer har vart skit som jag träffat förut så det är inget allternativ.
Jag går även hemma och läser på om förbannelser(!!??) börjar till med tro på allt som står om de, jisses...
Så det är så mitt liv ser ut just nu, en himla massa otur.

Men något vettigt har jag hunnit med att göra idag, har skrivit som ett personligt brev inför en utbildning jag tänkt söka.
Får bara hoppas att kommunen godkänner det också :)

Likes

Comments

....Alla hemlösa katter. Nu ikväll när det snöar för fullt och är kallt så kom jag att tänka på alla stakars katter som inte har någonstans att bo, många av dessa katter kommer förmodligen att dö nu i vinter genom att förfrysa eller att svälta ihjäl. En del av katterna försöker kanske ta lite skydd hos någon människa och hoppas förmodligen att den kanske kan få lite mat och vatten men majoriteten av människorna försöker skrämma iväg katten. Jag tycker att det är otroligt hemskt att människor dumpar katter för att dem ska resa bort eller helt enkelt tröttnat på den. Alla levande varelser förtjänar ett hem, både tvåbenta och fyrbenta.

Jag har själv tagit hand om en hemlös katt som tyvärr inte finns med mig längre. den relationen jag hade till honom har jag aldrig haft med något annat djur. Så om jag någon gång ska skaffa en till katt så blir det en från ett katthem för dem sitter där och väntar på att få sitt egna hem med massor av kärlek.


Likes

Comments

Började denna dagen med att gå en promenad i lite nya områden, har bott i denna hålan i hela mitt liv men har aldrig riktigt "utforskat" den så det passade jag & Hugo på att göra idag och det är något vi kommer fortsätta med så kanske vi hittar någon ny favorit promenad att gå 😊

Senare under dagen började det både snöa och blåsa ordentligt, så tanken var att ha lite tv mys men såklart slutade varenda tv att fungera.
Tog då och tränade tasstarget vilket han verkligen älskar att göra och vi har även busat i snön ❄️❄️

Tänkte ta o lära Hugo något nytt trick men har verkligen svårt att komma på något..
Är det någon som har förslag på något skoj jag kan lära honom?? 🙂

Likes

Comments

Allt går verkligen bra med Hugo nu, han har börjat få en träningsmotivation han aldrig har haft förut och då tycker även jag att det blir roligare.
Vår relation blir bara bättre och bättre och jag har aldrig älskat honom så mycket som jag gör just nu.
Han är en väldigt vek hund och bara om jag berömmer honom med för mycket röst så blir han rädd för mig. Det är något jag måste tänka på för att inte sabba vår relation.
Har även börjat med att "brottas" efter varje träningspass vilket han verkligen älskar så just nu går allt så otroligt bra i vår träning 😄
Hoppas verkligen att det fortsätter gå såhär bra så vi kan börja tävla igen!

Likes

Comments

Besökte MyDog igår och jag kan inte vara mer än stolt över Hugo, golvet var väldigt halt så det tyckte han var väldigt läskigt så vissa stunder kröp han fram och för hans skull så valde vi att få därifrån tidigare än planerat.
Men när han väl kunde gå och var lugn så gick allt super och inga utfall mer än att morra lite på vissa hundar och dem som gjorde utfall mot honom ignorerade han totalt, duktiga hund.
Köpte en dyna att ha i hundburen, BOT nättäcke och Nose work kit + en bok.

Åkte sedan till Borås och träffade Hugos syster Lexie, dem har inte träffats sedan dem skildes åt som valpar så det vart super kul.
Dem vart inte så lika i utseendet, Hugo är lik pappan och hon är lik mamman.
Men personligheterna vart väldigt lika ;)

Likes

Comments