Header
View tracker

Mitt mående är nere på botten just nu, dem dagarna allt flyter på bra och jag mår hyfsat bra så fokuserar jag på att träna Hugo för det är de som gör mig lycklig.
Men när allt verkligen känns skit är de svårt att ens orka med honom, promenader får han för det är ett bra sätt för mig att få rensa tankarna.
Men han är väldigt förstående och känner av när jag mår dåligt och då vill han inte ens träna utan lägger bara sitt huvud i mitt knä så blir det massa gos istället.

Jag går hemma varje dag och väntar på ett brev, jag är livrädd för va de kommer stå i det. Hoppas på positivt besked men i värsta fall kan det ändra hela mitt liv.
Detta får mig att må väldigt dåligt psykiskt, jag vet att jag borde ta hjälp med mitt mående men tycker alla läkare/psykologer har vart skit som jag träffat förut så det är inget allternativ.
Jag går även hemma och läser på om förbannelser(!!??) börjar till med tro på allt som står om de, jisses...
Så det är så mitt liv ser ut just nu, en himla massa otur.

Men något vettigt har jag hunnit med att göra idag, har skrivit som ett personligt brev inför en utbildning jag tänkt söka.
Får bara hoppas att kommunen godkänner det också :)

Likes

Comments

....Alla hemlösa katter. Nu ikväll när det snöar för fullt och är kallt så kom jag att tänka på alla stakars katter som inte har någonstans att bo, många av dessa katter kommer förmodligen att dö nu i vinter genom att förfrysa eller att svälta ihjäl. En del av katterna försöker kanske ta lite skydd hos någon människa och hoppas förmodligen att den kanske kan få lite mat och vatten men majoriteten av människorna försöker skrämma iväg katten. Jag tycker att det är otroligt hemskt att människor dumpar katter för att dem ska resa bort eller helt enkelt tröttnat på den. Alla levande varelser förtjänar ett hem, både tvåbenta och fyrbenta.

Jag har själv tagit hand om en hemlös katt som tyvärr inte finns med mig längre. den relationen jag hade till honom har jag aldrig haft med något annat djur. Så om jag någon gång ska skaffa en till katt så blir det en från ett katthem för dem sitter där och väntar på att få sitt egna hem med massor av kärlek.


Likes

Comments

Började denna dagen med att gå en promenad i lite nya områden, har bott i denna hålan i hela mitt liv men har aldrig riktigt "utforskat" den så det passade jag & Hugo på att göra idag och det är något vi kommer fortsätta med så kanske vi hittar någon ny favorit promenad att gå 😊

Senare under dagen började det både snöa och blåsa ordentligt, så tanken var att ha lite tv mys men såklart slutade varenda tv att fungera.
Tog då och tränade tasstarget vilket han verkligen älskar att göra och vi har även busat i snön ❄️❄️

Tänkte ta o lära Hugo något nytt trick men har verkligen svårt att komma på något..
Är det någon som har förslag på något skoj jag kan lära honom?? 🙂

Likes

Comments

Allt går verkligen bra med Hugo nu, han har börjat få en träningsmotivation han aldrig har haft förut och då tycker även jag att det blir roligare.
Vår relation blir bara bättre och bättre och jag har aldrig älskat honom så mycket som jag gör just nu.
Han är en väldigt vek hund och bara om jag berömmer honom med för mycket röst så blir han rädd för mig. Det är något jag måste tänka på för att inte sabba vår relation.
Har även börjat med att "brottas" efter varje träningspass vilket han verkligen älskar så just nu går allt så otroligt bra i vår träning 😄
Hoppas verkligen att det fortsätter gå såhär bra så vi kan börja tävla igen!

Likes

Comments

Besökte MyDog igår och jag kan inte vara mer än stolt över Hugo, golvet var väldigt halt så det tyckte han var väldigt läskigt så vissa stunder kröp han fram och för hans skull så valde vi att få därifrån tidigare än planerat.
Men när han väl kunde gå och var lugn så gick allt super och inga utfall mer än att morra lite på vissa hundar och dem som gjorde utfall mot honom ignorerade han totalt, duktiga hund.
Köpte en dyna att ha i hundburen, BOT nättäcke och Nose work kit + en bok.

Åkte sedan till Borås och träffade Hugos syster Lexie, dem har inte träffats sedan dem skildes åt som valpar så det vart super kul.
Dem vart inte så lika i utseendet, Hugo är lik pappan och hon är lik mamman.
Men personligheterna vart väldigt lika ;)

Likes

Comments

Tänkte ta o göra en lista med lite olika saker jag vill göra innan jag dör, finns säkert mycket mer men det är detta jag kommer på nu 😄

1. Åka till Australien.
2. Åka till Afrika.
3. Simma med delfiner.
4. Besöka Crufts.
5. Tävla SM i rallylydnad.
6. Skriva en bok.
7. Tatuera mig.
8. Prova att surfa.
9. Fjällvandra.
10. Åka luftballong.
11. Flyga med helikopter.
12. Åka hundsläde.
13. Hoppa bungyjump.
14. Hoppa fallskärm.
15. Åka på valsafari.
16. Gå längs walk of fame.
17. Titta på norrskenet.
18. Bada i varma källor på Island.
19. Besöka Disneyland.
20. Gå på kinesiska muren.
21. Tälta i vildmarken.
22. Flytta till ett annat land.
23. Lära mig ett nytt språk.
24. Se en aktiv vulkan.
25. Bygga en igloo.
26. Springa ett maraton.
27. Skaffa ett jobb jag trivs med.
28. Gå uppför kebnekaise.
29. Gå på skumparty.
30. Vinna ett pris.
31. Prova skydiving.
32. Äta på resturang med en känd person.
33. Bygga mitt eget drömhus.
34. Äga en häst.
35. Gå på times square.
36. Åka på drive in bio.
37. Flyta i döda havet.
38. Ta en bild vid Hollywood skylten.
39. Bli rik.
40. Färga håret lila.

Likes

Comments

Brukar aldrig ha några nyårslöften då jag ändå aldrig kan hålla dem men några mål har jag iallafall.
Mina mål:
• Ta tag i min hälsa & börja träna.
• Ta körkort.
• Skaffa ett jobb.

Hugos mål:
•Bygga mer muskler.
• Förbättra självförtroendet.
• Förbättra konditionen.
• Ett godkänt resultat i rallylydnaden.

Det är dessa mål jag åtminstone vill försöka uppnå, vissa av dem är helt omöjliga men går alltid att försöka ändå :)

Nu är det bara några dagar kvar tills MyDog drar igång, jag är super taggad. Åker dit på torsdag och Hugo är med för tredje året :) efter mässan åker vi till Borås så ska Hugo få träffa sin syster Lexie vilket kommer bli super kul då dem inte träffats sen dem skildes åt som valpar :)
Är det fler som ska till MyDog?? :D


Likes

Comments

Snart nytt år då och det börjar på bästa sätt med en hel dag på mydog 😄

Träningsmotivationen börjar dessutom komma tillbaka lite smått, fokuset ligger just nu på fotgående och apporten vilket blir bättre för varje gång så det är ju super kul.
Är fruktansvärt sugen på o träna agility men alla hinder är inplockade på klubben och lat som jag är så orkar jag inte dra fram dem, får kanske sätta upp lite i trädgården istället om jag orkar det i helgen ;)

Tog en mysig promenad idag i det lilla samhället, gick till en liten park där vi gjorde lite kontaktövningar och ett hundmöte blev det men jag vart snabb på att reagera så det blev som tur va inget utfall 👍🏼Likes

Comments

Jag har ibland skrivit om Hugos hemska utfall vid möte med andra hundar, så tänkte göra en liten uppdatering om hur det faktist går med den delen av träningen.

Några gånger i veckan går vi olika promenader i samhället där det finns en chans att möta hundar.
Det går framåt och utfallen har minskat, han stressar inte upp sig lika mycket om en annan hund går framför oss och har vi en hund bakom skäller han iallafall inte utan sätter sig endast ner och vägrar gå.
Utfallen finns fortfarande men inte lika hemska är dem, tar jag ut avstånd blir det inget utfall alls.

Jag är ändå nöjd med vår utveckling trots att det inte är helt bra, lite tråkigt dock att folk tror han är värsta aggressiva hunden när han egentligen bara vill fram o hälsa...
Men detta problemet har gått ifrån att Hugo bet mig till att nu göra endast några fåtal skall där jag får tyst på honom direkt så det är jag hel nöjd över :)

Likes

Comments

Haft fullt upp hela långa dagen.
Promenad med Hugo och han var såå duktig, lite envis med sitt nosande men annars skötte han sig suveränt bra. Har även hunnit med att träna på att runda föremål och apporten, det går framåt och arbetslusten finns :)

Sedan har det även blivit att tillaga min vegetariska mat då vi åker till mormor & morfar imorgon och dem lagar inte direkt de till mig...
Så jobbigt att det är jul imorgon, hatar julafton och har gjort de dem senaste åren... bara ren ångest kring den dagen.
Tur man har Hugo att ta promenader med när allt blir för jobbigt :)

Nu blir det bingo så ha en fortsatt bra kväll allihopa 😊

Likes

Comments