Header

Hej på er!

Så underbart varma och härliga dagar vi haft det senaste, har spenderat nästan varje dag vid sjön vilket har vart väldigt härligt enligt både mig och Hugo.
Tog även första doppet idag, inte så kallt som jag trodde det skulle vart.

Vår träning just nu är mycket kondition och kontakt, drog ut vid 4 på morgonen idag och cyklade med herr vit, tanken var drag men hans kondition är galet dålig så han orkade inte det så länge så han fick snällt springa bredvid istället.
Älskar att dra ut tidigt på morgonen då vi alltid möter massa rådjur och Hugo börjar fatta att det inte är något han får jaga 👍🏼

Bjuder på lite bilder från dem senaste dagarna 🙂

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sitter just nu i bilen påväg hem från utställningen, har ca 1h kvar innan vi är hemma så tänkte passa på att göra ett inlägg om hur det gick för oss idag 🙂

Hela dagen började jag med att vakna vid 4 och ta en promenad med Hugo så han får rasta sig innan vi skulle åka.
Vi åkte sen vi 6:00. Vart super nervös för visste inte hur Hugo skulle reagera då det var en helt ny miljö med nya hundar och dessutom var det väldigt varmt.

Men vår träning med andra hundar har gett enorma resultat, han kunde gå förbi varenda hund utan ett enda utfall, han kollade knappt åt dem och andra kunde gå förbi vårt tält utan att han blev sur. Han kunde även lägga sig där inne och sova(!!)
Inne i ringen blev det lite nosande men jag fick lyckades få upp hans kontakt vissa stunder så jag är nöjd över det då han var väldigt varm och trött när vi gick in där 🙂

Det blev:
HP
BIG 2
2:a teamwork.

Så överlag är jag väldigt nöjd med dagen 👍🏻

Likes

Comments

Har galet mycket att göra inför lördagens utställning.
Idag har jag klippt Hugos tasshår och pälsen vid ben/rumpa och imorgon fortsätter jag med kloklippning, rengöra öron och dusch. Ska även försöka hinna städa mitt rum så de kan bli lite rent och så ska jag baka något till mamma eftersom hon fyller år på lördag.
Idag satte vi även upp tältet för att se så det var helt och rent, har även packat in det mesta i bilen redan 👍🏼

Har även kommit igång med att springa med Hugo igen nu när han fått en ny sele.
Drog ut på en runda idag vid 5 på morgonen innan det blev för varmt, mötte både rådjur och några andra som var ute o sprang med en hund. Bra träning för min herre 🙂

Hittade en bild innan vi skulle på vår första utställning för typ 2 år sedan som jag bjuder på nu ;) där vart han i bättre form men inte lika lydig 🙈

Likes

Comments

Ny vecka och vi har verkligen inget planerat alls förens på lördag då vi åker på blandras utställning ca 2 mil norr om Norrköping.
Nu tänker säkert vissa "varför ska man ens ställa ut en blandras?"
Jag gör detta endast för miljöträning och att få göra något roligt ihop med min hund :)

Jag har inga förväntningar alls på honom då han inte vart i en tävlingsmiljö på väldigt länge men jag tror och hoppas på att han kommer sköta sig.

Så borde kanske träna på "stå" nu i veckan då det var väldigt länge sedan vi tränade det och på fredag blir det massa pälsvård och dusch för honom något han hatar ;)

Likes

Comments

Hejsan!
Fredag igen vilket är super skönt. Tog en promenad på nästan 2h på skjutfältet idag med en vän och hans hund.
Länge sen hundarna fick träffas så dem vart som vanligt galna och Hugo fick springa lite lös i skogen vilket alltid uppskattas.

I helgen har vi inte så jätte mycket planerat, lydnadsträning blir det och även lite utställningsträning då utställningen är nästa lördag.

Men ni alla får ha en fortsatt bra kväll 🙂

Likes

Comments

Ni som följt oss ett tag vet troligen att jag har tävlat en del i rallylydnad med Hugo men nu tagit en paus från det.
Och för er nya läsare så kommer här en kort förklaring på varför vi tagit paus från tävlingar:

Hugo är en hund som har väldigt svårt för nya miljöer. Han stressar upp sig och blir nästan helt okontaktbar. I början av förra året kom vi igenom två banor och fick åtminstone lite poäng men efter dem så klarade han inte av tävlingsmiljön längre och vi diskade oss på alla eller så bröt jag.
Så under detta året har jag valt att fokusera på störningsträning i olika miljöer och även träna upp kontakten bland andra hundar.
Så därför har vi tagit denna välbehövliga paus.

Nu när det gått några månader sedan sista tävlingen så tänkte jag göra en lite uppdatering om hur det går för oss.
Han är inte tävlingsredo än och det vet jag inte om han någonsin kommer bli men med mycket träning tror jag vi kommer vara på banan snart igen ;)
Vår kontakt har stärkts otroligt mycket och han kan fokusera på mig i nästan alla miljöer men hans självförtroende behöver stärkas en aning.

Jag har faktiskt kollat in en träningstävling i Augusti, tänker att det är bra att börja med sånna för att se vart vi behöver träna lite extra på innan vi tävlar officiellt igen. Så det återstår att se om jag anmäler till den :p

Nu i maj så är det en utställning planerad så då kan jag också se lite hur han funkar i en tävlingsmiljö, jag tror på honom och att vi kan börja tävla igen men jag tar det i hans tempo. Är inte han redo så blir det helt enkelt inga tävlingar 😊

Likes

Comments

Var på vår gamla skolas öppet hus och kosläpp idag.
Galet mycket folk och hundar på kosläppet så jag laddade handen med korv för att distrahera honom vid hundmötena, men så förvånad jag blev när vi gick förbi hund efter hund och han endast kollar på dem utan någon tendens alls till utfall.
Vi ställde oss i skuggan och där kunde vi köra lite tricks och kontaktövningar trots alla människor och hundar precis bredvid oss så hade han fullt fokus på mig.

Efter det åkte vi ner till djurvården, han kände igen sig rätt så bra och blev alltså mycket jobbigare.
Vi körde lite agility då det fanns att man kunde köra med egen hund, fullt fokus på mig hela tiden!
Sen gick vi runt o kollade på resten av alla djur och han skötte sig toppen men sen var han nog både varm och trött så då blev det ett utfall men han lugnade sig snabbt efter det.
Som avslutning på allt tittade vi på ankvallning, Hugo älskar ankor så han vart lite spänd när han först såg dem men sen somnade han med huvudet i mitt knä!!

För bara några månader sedan hade det inte vart möjligt att ha med honom i en sådan miljö då det hade stressat honom för mycket så jag är galet nöjd över vår utveckling 🙂

Likes

Comments

Typ halva veckan har redan gått men lägger upp hur vår planering ser ut för dagarna som är kvar ☺️

Onsdag (idag):
Lydnad fick det bli, fokuserade på fotgåendet. Han är så sjukt seg och det är svårt att få med honom, ibland är det mer energi men ibland hade han nog hellre bara legat o sovit.
Vi tränade även på ingångar, lite seg där också men går definitivt bättre om jag använder leksak som belöning istället för godis.

Torsdag:
Lydnad med fokus på apporten. Han kan det riktigt bra men måste bli ett bättre grepp och mindre tuggande.

Fredag:
Blir troligen som idag att vi fokuserar på fotgående.
Eventuellt simning om vädret tillåter det.

Lördag:
Öppet hus på vår gamla skola så vi åker dit och kollar på koutsläppet och övriga djur.
Eftersom det kommer vara galet mycket folk där så blir det en hel del kontaktträning och passivitetsträning.

Söndag:
Eventuellt hundpromenad med massa andra så då blir det kontakt och koppelträning.

Likes

Comments

Hej på er!

Hugo har spenderat några timmar hemma hos @Dreverankan idag medan jag har vart i Ullared.
Hittade hen hel del till honom och nästan inget till mig själv, är alldeles för kräsen när det gäller saker till mig så slutar alltid med att det inte blir något alls. Blev iallafall ett par jeans, fleecetröja, keps, ryggsäck, schampo.
Till Hugo hittade jag desto mer vilket resulterade i en super glad hund 😅

Ha en fortsatt bra kväll! :))

Likes

Comments

Tog och anmälde Hugo till en blandras utställning idag, hade egentligen inte tänkt att ställa honom detta året men bra träning och han verkar tycka att det är roligt :)
Så i Maj får han visa upp sig igen, oavsett hur det går så kommer han alltid vara världens finaste för mig 💖

Likes

Comments