Header

Bara för att allt gick så fel igår så försöker jag istället tänka på alla bra stunder på tävlingar & träningar vi haft.
Jag kommer fortsätta att tävla med honom men det blir inte mer detta året utan jag ska bygga upp självförtroendet hos både honom & hos mig och när jag vågar ta beslutet att tävla igen så kommer det bli en träningstävling för att få det bekräftat om vi verkligen är redo.
Så istället taggar vi för mydog i Januari där Hugo ska få följa med för tredje året 👍🏼

Bjuder på lite olika bilder från träning/tävlingar där allt bara vart helt perfekt ☺️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Om jag då ska beskriva dagens tävling med ett ord så är det HEMSK.
Trevliga människor och bra arrangerat var det. Men vad hände egentligen när det var vår tur att gå in på banan!?
Han låser sig TOTALT, aldrig vart med om liknande men tror det kan bero på att en Hugo känner stod och kollade så då drog Hugo dit hela tiden och var omöjligt att få hans kontakt så efter alldeles för mycket kämpande med att få hans uppmärksamhet så valde jag att bryta, domaren tyckte det var bra och sa att vi kunde välja en skylt som vi kunde så det iallafall avslutas på topp.
Valde även att stryka mig från andra starten då jag inte visste om han skulle bli ofokuserad igen och ville därför inte ta chansen att starta ytterligare en gång och det också går dåligt.

MEN ska jag säga något positivt om dagen så är det att han gjorde inte ett enda utfall, han blir lugnare med det på tävlingar men oftast brukar det bli 1-2 utfall men denna gång blev det inte ett enda.

Nu blir det iallafall att tänka över om vi någonsin kommer tävla mer, kanske endast inoff och träningstävlingar som gäller.
Vi båda älskar rallylydnad men vet inte om jag vågar mig ut på tävlingar igen efter denna gången :/

Likes

Comments

Efter några månaders uppehåll så är det dags igen.... imorgon åker vi tidigt till Tranås för att tävla rallylydnad, 2 starter ska hinnas med.

Vi har verkligen tränat stenhårt inför denna tävling, behöver inte få något kvalificerat resultat utan mitt mål är bara att gå in och ha roligt tillsammans.
På nästan alla tävlingar har Hugo fastnat med nosen i marken och går förbi alla skyltar medan jag står där som en idiot och försöker få hans kontakt vilket brukar sluta med en disk eller att jag bryter.
Så hoppas på lite regn för då brukar han kunna fokusera mer på mig än på alla dofter men bara vi kommer igenom banorna så blir jag nöjd.

Senast vi gjorde en riktigt bra runda var i februari och sedan har det bara gått dåligt så nu hoppas jag att vi kan få en riktigt bra känsla och att vi bara går in i vår egna bubbla :)

Bjuder på en bild från en tävling som var i april, slutade på 14p där men var hel nöjd med det med tanke på att jag hade en glad hund som hittade en pinne att busa med 🙈

Likes

Comments

Idag var det första gången på en Kontaktkurs jag tänkt gå med Hugo, blev på Jönköpings brukshundklubb denna gången.
Jag har aldrig gått kurs där förr men har hört mycket bra om den och även många som sagt att denna instruktören är bra.
Jag kan dock inte säga att detta var en bra klubb och instruktören var i mina ögon inte särskilt bra, hon är säkert jätte duktig och kan sin sak men det var ingen jag vill gå kurs för igen.

Vi började med en presentation av alla inne och instruktören gick igenom olika belöningar. Vi fick sedan hämta hundarna och ta in dem, redan där blev jag osäker på hur det skulle gå för Hugo... att komma in i ett trångt rum där han aldrig vart med massa främmande hundar. Inget jag helst gör och då blev det såklart utfall där inne och sen höll sig alla på avstånd från oss resten av kvällen 🙈
Han låter farligare än vad han är, världens nallebjörn är min stora vovve :)
Där inne gjorde vi några enkla grundövningar som att hunden ska ta kontakt medan jag har en godis i handen.

Sedan blev det äntligen att gå ut och den första övningen var att hunden skulle gå framför mig medan jag backar och då ska jag belöna när den har kontakt med mig.
Vi gjorde även någon övning med någon skål men kan inte förklara hur den går till då jag knappt fattade det själv :p
Kan inte säga att jag längtar till nästa gång men hoppas iallafall att dem andra tillfällena blir bättre :)

Likes

Comments

14 oktober idag vilket innebär att jag fyller år... gillar egentligen inte denna dagen men detta året är det extra mysigt när man slipper gå i skolan 👍🏼

Började iallafall dagen på bästa sätt med en promenad till "sjön" och det var verkligen så lugnt under hela promenaden, inte några människor ute så det var helt perfekt ☺️

Likes

Comments

Vad är ditt fullständiga namn? - Carolina Linnea Unbeck

Ålder? - Blir 19 på fredag.

Hur gammal är du? - 14 oktober 1997.

Vart bor du? - I skilligaryd, några mil söder om Jönköping.

Vem bor du tillsammans med? - Mamma, hennes kille, 3 katter och en hund.

Bor du i hus eller lägenhet? - Hus.

Är du hund eller kattmänniska? - Älskar katter men är nog ändå mer en hundmänniska.

Din favorit mat? - Är vegetarian så gillar de mesta vegomaten, men det får nog ändå bli stuvade makaroner med vegobullar.

Din favorit dryck?- Typ hallonsoda.

Din favoritfärg? - Blå. & lila.

Vilket är ditt favoritland? - Australien, aldrig vart där men är helt klart ett måste innan jag dör.

Vad längtar du till? - Till mydog.Likes

Comments

Besökte nationalparken Store Mosse idag tillsammans med Kim & Ankan. Mysigt ställe men som vanligt lyckas vi tappa bort den leden vi skulle gå men vi lyckades tillslut hitta tillbaka till parkeringen ;)

Hugo sover som en gris och det lär han göra fram till ikväll då det är dax för mat, omöjligt att väcka honom när han sover och gå ut vill han inte heller nu efter vandringen :P


Likes

Comments

Blev en tur in till stan i eftermiddag då Hugo och även hans kompis Ankan skulle få lite massage.
Som vanligt när det händer något är han full med energi och måste utforska hela rummet.
Massagen gick bra, han tyckte inte det var super kul att sitta stilla och när hon dessutom hade en burk med godis bredvid sig så vart den väldigt lockande 😝
Men vissa stunder tror jag nog han tyckte det var riktigt skönt.

När det var klart blev det att kolla runt lite i djuraffären, min lilla tjuv till hund tycker att man får trycka ner huvudet i varje "burk" med godis... så fick dra bort han därifrån ett antal gånger så han inte skulle ta något ;)
Han fick iallafall ett ben och massa godis vid kassan som han alltid brukar få 🙈

Likes

Comments

Svanskotan börjar bli bättre men eftersom den fortfarande gör väldigt ont så får man försöka aktivera Hugo på något annat sätt så jag slipper röra på mig för mycket.

Både igår & idag har jag tränat honom på att trä över ringar på pinnar vilket går hyfsat bra.
Med lite mer träning så kan han det snart helt perfekt 👍🏼

Likes

Comments

Började denna dag med en promenad på 12,5 km med Hugo & Kim.
Trevlig runda i varierad terräng & Hugo gjorde inte ett enda utfall mot varken kor eller hästar (!!!!!) så grymt stolt över honom!
Och såklart är jag värdens klumpigaste människa som lyckas slå till svanskotan, endast för att jag inte kunde kolla vad som fanns bakom mig när jag skulle ta kort på Hugo 🙊

Så med en grym smärta så tog vi oss ut på 1 timmes promenad nu ikväll, mycket skönare att gå än att sitta stilla när det gör ont så det var precis vad jag behövde 😊

Likes

Comments