Postad i: allmän uppdatering

Dom senaste veckorna har bloggen stått helt stilla, det pga skolan. Jag gick bara en termin i 7:an, vilket gör att jag måste vara mer fokuserad på skolan än vanligt nu i 8:an. Därför har jag valt att bloggen får stå stilla emellanåt.

På onsdag (21/9) & onsdagen efter det (28/9) ska jag & Ester tävla, vilket blir första agilityn för oss på ett ganska långt tag. Jag kommer uppdatera er med resultat och tankar kring dom tävlingarna, men mer än så kan jag dock inte lova på ett tag.

Vill också passa på att tacka er som kikar in här varje dag, trots att jag inte uppdaterat på ett tag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: harry, träning

Jag & Alva drog till stan tidigare idag för att socialträna Harry & Hampus. Passade på idag då det är barnens dag, och därmed mycket folk.

Harry har varit riktigt jobbig att ha med sig innan, men idag visade han en helt annan sida. Han skällde & hoppade en del i början, men efter jag sagt till honom några gånger lugnade han ner sig & gick fint bredvid mig. Vi åt också lunch på en uteservering, & även där skötte han sig jättebra (& fick därmed smaka lite ris😌)

Likes

Comments

Postad i: agility, ester, tävlingIndividuella loppet: Jag gick in på planen med en bra känsla & jag trodde verkligen på oss, och att det skulle funka i det här loppet. Banan var som gjord för oss, men tyvärr gick det inte ändå. Ester älskar verkligen balansen, helt klart hennes favorithinder. Ändå så hoppade hon av innan hon ens kommit över första kontaktfältet, och därefter sket sig allting kort sagt.

Lagloppet: Valde att diska oss (lika som igår) när hon hoppade över sista pinnen i slalomet två gånger, vilket är något vi behöver träna på. Hon var ganska distraherad av allt som hände runtomkring, men helt klart bättre än loppen innan. Det bästa av allt var att hon tog rc på balansen & därefter däcket, vädligt nöjd över den lilla delen!

För att sammanfatta helgen är jag nöjd, trots att det inte gått bra resultatmässigt eller i loppen överhuvudtaget. Men Ester har skött sig så otroligt bra utanför banan bland allt folk & alla hundar. Träffade även många tjejer som jag känner igen från socialamedier, jättekul!

Vill också passa på att gratta alla grymma ekipage som placerade sig under helgen, grymt kul att se!

Likes

Comments

Postad i: agility, ester, tävling

Nu är första dagen över, och jag har ganska blandade känslor. Två lopp har vi kört, ett individuellt & ett med laget, båda hoppklasser.

Individuella loppet: Vi började ganska dåligt, men bättrade oss mot slutet. Farten är jag väldigt nöjd med. Ester hoppade över sista pinnen i slalomet två gånger, och jag valde då att diska oss istället för att ta om. Men överlag är jag nöjd.

Lagloppet: Det här loppet var kaos om jag ska vara ärlig. Ester var väldigt trött efter dagen, så farten var inte med. Inte var vi samspelta heller, & samlade därmed på oss tre vägran. Känns bara irriterande & jag vill så gärna spola tillbaka tiden och få göra om loppet, för jag vet att vi kan så mycket bättre än det. Men vi tar nya tag & laddar upp inför imorgon istället för att fundera över det.

Likes

Comments

Postad i: allmän uppdatering

Vi har precis kommit in på hotellrummet efter att ha ätit. Ester var själv på rummet under tiden, och hon skötte sig verkligen över förväntan. Hon har tidigare haft stora problem med att vara ensam, men det blir bättre & bättre!

Tidigare idag åkte vi till Tyresö BK för att anmäla oss, sätta upp tält, vet. besikta Ester och bara kika runt lite på området. Träffade även Cornelia, Emma & Astrid, riktigt kul!

Ester gick igenom veterinärbesiktningen utan problem, vilket jag var väldigt säker på att hon skulle göra. Dock var hon lite skeptiskt när en okänd människa skulle känna igenom henne, men det glömde hon snabbt bort när jag gav henne lite godis.

Agilityn börjar 09 imorgon, så vi åker nog dit till 08:15. Bloggen uppdateras under dagens gång med resultat & annat.Likes

Comments

Postad i: agility, ester, tävling

Tidigare tävlingar som Borlänge BK arrangerat har varit riktigt bra, lika med dagens. Så positiv och trevlig miljö, och speakern peppar alltid ekipagen. Till mig och Ester sa hon tex "tyvärr en disk där, men en jättesnygg balans ska jag hälsa från proffsen här bakom" & "oavsett hur det går i loppet ska du vara jävligt nöjd med kontaktfälten". Så kul att höra, speciellt när resten av loppen inte gick så bra.

För att sammanfatta dagens tävling så blev vi diskade i båda loppen, men kände redan innan att vi inte var på topp. Dock så är jag supernöjd över kontaktfälten!

På fredag rullar bilen ner mot Stockholm och jag hoppas att vi är laddade och får en rolig helg!

​Foto: Sara Hedén

Likes

Comments

Postad i: ester, tävling

Idag är det tre dagar kvar tills bilen rullar ner mot Tyresö & USM 2016. Jag har väldigt blandande känslor kring det, för tillfället mest negativa. Känns inte som att tiden har räckt till alls, & jag har inte hunnit förbereda mig & Ester tillräckligt bra.

I dom individuellaloppen spelar det ingen roll om vi diskar oss, bara ett plus om det går bra. Men inför lagloppen känner jag sån extrem press. Jag måste prestera på topp och peppa Ester till att göra sitt allra yttersta. För att det ska hända måste jag först och främst kontrollera mina nerver. Därefter ska jag, rättare sagt så måste jag lita på Ester fullt ut. Om jag tvekar och inte släpper henne själv när det behövs och samtidigt inte kutar benen av mig kommer det inte att funka.

Jag vet att jag kommer ha kul oavsett hur resultaten blir. Ser verkligen fram emot att kolla på mycket agility & träffa alla tjejer jag har haft kontakt med genom instagram m.m, speciellt Amanda, Ammy & Elin i laget!
(Elin är inte med & tävlar då hennes hund har fått noskvalster, tråkigt nog. Men ser henne ändå som en del utav laget) 

Likes

Comments

Sitter bänkad framför NM med Ester. För tillfället ligger Jenny Damm & Lilli i ledningen, hoppas att det fortsätter så✊🏼

Likes

Comments