Albert var inte beredd på träning, dvs han låg och sov djupt när jag hämtade godis. =jättebra träning och (håll i er) inte ett endaste litet ljud!!!!!😍

Började första passet med inlärning av kryp. Tänker jag testar mig fram lite och ser hur det går. Lockade med godis från liggande ställning framför mig och han förstod fort. I början trodde han att han inte får följa efter godiset eftersom jag drar den ifrån han så att följa en godis var lite nytt.
Han arbetade mkt med rumpan eftersom det är det vi sist lärde in, och tror det var rätt bra faktiskt! Han är väl medveten om att han har en rumpa så bakdelen hängde med mer än framdelen :) Vi ska ta det här i små små steg och se det som ett litet roligt projekt i vinter.

Sen körde vi följaövningar med massa händelser vid sidan. Började med att snabbt påminna han om pallen då jag tkr han glider fram och glömmer bakdelen i ff vänstersvängar. Sen gjorde vi övning i stegförflyttning höger för att också påminna om att rumpan finns och för att vara första gången så hängde rumpan med otroligt bra 😀 Han tyckte det var roligt det syntes. Sen körde vi lite längre sekvenser av följa med lite rally och ordförståelse och heeeelt tyst 😱😃

Ikväll har vi tid i inomhushallen i Knivsta med lyndadsgänget. Ska inte ta upp en endaste leksak är min tanke. Bara godis nu ett tag och ser om det får effekt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Åh! Massa energi med dagens små träningspass i Fridas kök. Tentaplugget har dragit igång, igen.

Tänker att starta Albert i träning när han som minst anar det. Han är i så mkt behagligare sinnesstämning då än när träningsvästen åker på och vi är på en klubb eller i hall.. Och idag helt underbar 😍 Något litet litet pip i allt vi gjorde, tex följaövningar med svängar trångt hit och dit med flera långa sekvenser blandat med rally. Började han pipa bytte jag ba hund till Mio istället 😅 Och sa åt Albert att lägga sig. Hade vi varit i hundhall hade den metoden aldrig fungerat men idag fungerade det toppen. Albert låg då tyst och väntade på sin tur och jag kunde då byta hund igen med en då tyst Albert i träning👌 Ingen leksak bara godiset hade vi tillgängliga. Lite kommendering fr Frida smög vi också in.

Fler pass när han inte vet att det är dags! Så himla roligt när det är som idag 😍 som en nål som tappas kan höras👌

Likes

Comments

Frida med Mio, Sara med Frost och Maja med Aston

Albert supertaggad som vanligt nu. Pip pip men fick inte starta förrän han var tyst. Belönade när han låg och inte pep.

Blev friad och körde följa övningar med massa belöningar i form av godbitar varje gång han var tyst. Vid halterna var han aldrig tyst första fem minuterna..

Sen hände någon och han gick underbart helt tyst med flera halter och svängar osv.. Som en smakbit av vad man önskar. På någon vis kom ljudet dock tillbaka smygande.

När jag senare blev kommenderad av Sara blev han totaltsplittrad och visste inte vad ligg var. Trots tre försök 🤔 Tror han hade låst sig på Rutan ev men inte säker..

Lärdom, måste köra ut han innan. Typ drag, leta boll eller var som helst. Dvs köra ut han UTANFÖR planen så han inte går in med sån enorm förväntan i högenergi..
Vet inte om det nånsin kmr fungera att gå in mer honom skitladdad som bomb och kräva tystnad. Dock så svårt, jag har inte den tiden att först ladda ur jämt OCH sen träna..

Ännu lärdom är min känsla i kroppen. Känner hur jag har som en klump/tryck nu i träningen vilket egentligen kan vara orsak till ljudet och som sen blir en spiral.. Idag när jag filma blev det så tydligt hur jag själv upplever allt vs hur det ser ut. Måste jobba bort negativa tankar och försöka få bort den där känslan hos mig. Kan inte kräva en tyst hund om föraren är splittrad även hon 😳


Annars sån jädra bra fokus, trots massvis med störningar. Hundar som kom springande, Mio som körde agility bredvid osv.. Vilka jättekliv han tagit där✨

Likes

Comments

Träningsplats: Knivsta BK
Sällskap: Frida med Mio och Sara med Frost

Kallt som tusan. Målet med träningen var att testa och utvärdera uppvärmning för minska ljud. Varför jag nu startade denna blogg som ett ställe att utvärdera olika varianter..

Idag. Gick in på plan med fokuserad men redan här lite ljud. En kampis i varje hand, Albert fick köra byta-lek och ibland bara byta och ibland skickas till ruta eller lägga sig. Ett test att få ur energi men samtidigt lyssna! Frustration kommer fort om jag inte säger vad han ska göra direkt, annars erbjuder han annat. Får ej hända. Annars var han här tyst med massvis av energi, han vill gärna skaka leksak sjukt mkt vilket jag inte får bort med bara en hand så att bara ha en kampis och få till en bra kamp är nog bättre :) 

Temat på dagen var störningsträning utan krav. Frida och Sara retades med varsin kampis och Albert skulle följa mig som i ett ff. Han tycker det är superkul och var jätteduktig utan ljud. Han fick belöning i form av köttbulle hos mig eller skickade att kampa med nån av tjejerna - dvs förstärkte störningarna ytterligare :-) Rolig träning men med mkt belöningar. Då har vi sällan ljud.

Sen bytte vi nog lite väl fort "träningsmode" då jag fick för mig att kedja tre moment. Bara jag ställde upp mig framför hoppet (skulle köra hoppet-läggande u gång-apport) så börjar pipet. Frustration genom hela kedjan. Pip oavsett om han var nära eller långt ifrån mig..

Belönade jag upp honom?
För stor skillnad mellan "kravlös lek" till "seriös kedjning"? Svar JA på sista.. Så tydligt idag.

Slutade träningen sen för oavsett vad jag gjorde var det ljud och jag blir då i fel sinnesstämning så Sara hjälpte mig att avbryta ist för att fortsätta med frustration. Provade bara gå och gå i ff för att testa trötta ut, men det blev bara värre. Han blev mer splittrad vad jag höll på med (förståeligt).

Nästa pass kör vi samma typ av uppvärmning men även godis och inte bara leksaker. Sen mindre leksak och mer godis istället överlag på träningen. Tror jag börjat med "för mycket" leksak. 

Likes

Comments