Dante, Penny

Idag var vi på 6månaderskontroll med Penny. Allt såg bra ut och läkaren gav henne OK-stämpel! Det var väl vikten de anmärkte lite på, men hon gör som sina syskon och föräldrar - planar lite. Tror inte det är möjligt för mig att få en riktig knubbis, det finns inte i generna helt enkelt. Jämför man med Dante så följer de nästan exakt samma utveckling i viktkurvan. Jag är inte orolig iaf och det är inte vår ordinarie bvc-sköterska heller (hon var sjuk idag så vi fick träffa en annan).

Dante, min stora kille, fick gå idag. Hade inte med syskonsitsen till vagnen och det gick super! Han gick lydigt bredvid vagnen hela tiden förutom några sekunder när han glatt hoppade i en vattenpöl och mamman inte hade en chans att hinna stoppa honom. Busunge! Sen gick vi till affären och även det gick strålande! Hans utveckling har verkligen gått superfort! Snart har jag inga små barn längre, gråter en skvätt för det tror jag.

Hade ingen bra nytagen bild på barnen så jag bjuder på en bild på min fina "amningslugg". Så sjukt fult med de där fjunen som sticker upp sådär. Men de lär väl växa ut ordentligt någon gång hoppas jag. Fattar inte hur det kunnat bli så stora fläckar med det där håret, har ju inte varit kal där innan det kom. Jaja, bara gilla läget. Har även börjat få några gråa hårstrån. Det känns faktiskt inte kul, är ju inte ens gammal!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har fått så fruktansvärt ont i magen. Som mensvärk typ. Har molat hela dagen, men nu för ca 10 min sen ökade smärtan något otroligt. Gissar på att det är äl som spökar för jag är ungefär där i cykeln. Men det gör ju så satans ont! Har svårt att gå upprätt så jag går ungefär som Quasimodo, haha! Har svårt att röra mig överhuvudtaget. Vet att jag känt av ägglossning rätt tydligt med mycket smärta i början efter alla förlossningar så varför skulle det vara annorlunda den här gången? Jobbigt bara att det ska infalla när jag är ensam hemma med alla barnen. Har tagit Alvedon nu och hoppas det ska lindra lite. Klarar inte av att leta reda på vetekudden, den hade ju varit guld! Ska lägga mig i soffan och försöka lyssna på Östersundsmatchen som spelas i Uppsala. Men först måste prinsen äta upp sin macka!

Likes

Comments

Dante, Penny, Vardagsliv, Amelia

På fredag börjar september, höstens första månad. Skönt på ett sätt, men jobbigt när man måste ha mer kläder på sig. Sebbe fyller år på lördag och jag vet inte riktigt vad jag ska ge honom. Frukost på sängen kanske? Chipsfrulle delux, det skulle han nog uppskatta. Försöker minnas vad han tycker om förutom kanelbullar, men minnet sviker mig rejält! Vill baka något, men vet inte riktigt vad. Han gillar inte tårta så mycket, men något födelsedagsbakverk vill jag se till att ha.

Jag minns inte riktigt vad jag skrev om sist och jag orkade inte titta efter heller, haha! Men jag har inte haft den mentala orken att skriva så mycket på ett tag. Har gått igenom några privata kriser så har haft fullt upp med dem.

Just nu sitter jag i köket och ska precis fixa lunch till mig och Dante och jag kan inte undgå att det stinker vitlök i köket!? Vad kan det komma ifrån? Vi har inte ätit vitlök på ett tag. Visserligen köpte vi vitlök igår för att ha till middagen, men kan den verkligen sprida sån lukt när den är helt orörd?

Bilden togs för några dagar sedan i mitt stökiga kök, lovar att det inte är riktigt lika stökigt för stunden. Amelia läser för Dante. De två har mycket kul ihop, men kan syskonbråka med. Och jäklar vad de kan speeda upp varandra!
Dante leker mer och mer rollekar och jag upplever att man kan ha djupare samtal med honom, att han förstår mycket mer vad man säger till honom.
Amelia har börjat trean (!!) och känns bara större och större. Lärt sig knyta skor och utvecklats i fotbollen, även om hon fortfarande tycker att bollen är lite läskig emellanåt.
Penny följer bebisutvecklingen rätt exemplariskt måste jag säga. Rätt jämn i det mesta. Är väl bebispratet som inte helt kommit igång, men det kommer det med.
Sebbe jobbar på och jag vet att han är otroligt kompetent i sitt jobb.
Jag då? Jaa, jag vet inte hur jag mår. Rent fysiskt mår jag bra, men de där kriserna är långt ifrån över så jag får väl försöka vänta ut dem.

Likes

Comments

Penny, Dante, Vardagsliv

Idag lyckades Penny vända sig från mage till rygg! 😍 Så kul när det händer saker i utvecklingen! Sen är hon otroligt nära att lyckas ta sig från rygg till mage, bara den där armen inte var i vägen 😂

Dante utvecklas väldigt mycket just nu han med. Märks mycket på lekarna han leker. Det är rollspel och sånt. Och mycket dialog 😊 han låtsas prata med oss i telefon eller så säger han "Hej då! Ses sen!" och sätter sig på sin bobbycar och åker iväg för att handla eller vad det är han leker. Och han pratar allt längre meningar. Så spännande och kul! Sen vill han ju vara bebis som Penny emellanåt och kalla sin pappa för Sebbe, för det gör ju Amelia 😛

Fick för mig att jag skulle baka en chokladtårta idag och det gjorde jag också 😊 Den blev väldigt god! En riktig chokladbomb!

Likes

Comments

Ibland känns det som att allt rasar även fast allt står lika stabilt som vanligt. Även fast allt är ljust så fumlar jag i mörker, letar efter en lampknapp. Det finns tillfällen då ljuset faktiskt är släckt vilket gör det så mycket enklare. För det är mycket lättare att tända en lampa som är släckt än en som är tänd...

Likes

Comments

Penny

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om först, vill ju inte skriva värsta mastodontinlägget för det orkar ingen läsa 😜 Men kör väl lite Penny-grejer först 😊

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om först, vill ju inte skriva värsta mastodontinlägget för det orkar ingen läsa 😜 Men kör väl lite Penny-grejer först 😊Förra måndagen (19/6) var vi iväg till Barnhjärtmottagningen på Akademiska för att kolla upp hennes blåsljud ordentligt. Vi kom dit och till Dantes förtjusning fanns en rutschkana i väntrummet! Fast den fick han inte åka så länge eftersom vi fick komma in ganska direkt. Klä av Penny och förbereda med elektroder och grejer. Hon var glad när vi gick in, men redan nu började hon markera att detta var inte alls något roligt. Sebbe började hålla henne medan jag fick försöka hålla Dante någorlunda lugn (lättare sagt än gjort), men slutade att jag satt honom i vagnen och så fick han kolla på Alfons Åberg som de startat på en tv i rummet. Penny blev mer och mer ledsen och inget Sebbe eller läkaren gjorde ville hon låta sig lugnas av så vi bytte plats han och jag och så försökte vi med lite amning. Nu har ju ingen av mina barn varit några långammare utan har ätit klart på en sådär max 10 min och det var ju inte direkt något undantag när hon var ledsen över den där ultraljudsmanicken som hela tiden trycktes in i bröstet på henne. Och inte var det den mest ergonomiska ställningen jag ammat i heller, eller hållit henne en så pass lång stund för den delen. Kändes i ryggen både då och efteråt. Hur som helst så hade hon ledsnat på bröstet efter bara några minuter och läkaren frågade lite förvånat om hon inte ville amma längre. "Nej, vad tror du" tänkte jag lite irriterat. Hon var ju liksom lätt hysteriskt över undersökningen och jag ville bara att läkaren skulle skynda sig bli klar så jag kunde få trösta min lilla skatt. Och räta på min värkande rygg. Sen gillar ju inte Penny att ligga i famnen utan vill att man ska hålla henne mot axeln. Så det var mycket som inte föll damen i smaken. Tydligen så är det inte bra om de är ledsna under undersökningen så läkaren gick och hämtade sjuksköterskan som skulle hjälpa till att trösta och hon stank så mycket rök så jag trodde jag skulle kräkas. Penny fick till slut syn på skärmen som visade hennes hjärta och den var tydligen väldigt intressant för då blev hon tyst och tittade fascinerat på den. Om vi bara listat ut det tidigare 😂

Efter att läkarna tolkat ultraljudet fick vi veta att det inte var något farligt utan skulle troligtvis växa igen (som vi trodde), men att vi får göra en uppföljning när Penny är runt 1 år för att säkerställa att det har gjort det. Det är iaf inget som Penny påverkas av.

Mer på Penny-fronten är att vi haft dop för henne på självaste midsommardagen. Hon var superduktig och sov sig igenom större delen av ceremonin 😂 Efteråt fikade vi alla och det blev en mycket lyckad dag 😊 Stort tack till alla som uppvaktade vår fina lilla tjej!

För övrigt utvecklas hon för fullt och har numer upptäckt sina händer som är väldans häftiga att titta och prata med. Vet inte om det finns något mer fascinerande för henne, skulle väl vara fötterna då 😂 Hon har även börjat lyfta huvudet ordentligt i magläge. Inte hela vägen upp, men nästan. Alla mina barn har varit sena med det, men tror nog att Penny är "tidigast". De har liksom bara bilvit skitförbannade om man lagt dem på mage och tokvägrat lyfta huvudet så BVC har alltid gett "hemläxa" att öva magläge. Jättelätt med en bebis som vägrar och det är ju inte så att man kan prata med dem om saken och förklara varför de måste öva. Men de har ju alla lärt sig till slut, ingen av dem går ju och hänger med huvudet idag så jag är inte orolig. De har helt enkelt inte velat lära sig "i tid" och Penny verkar inte vilja göra något större undantag från traditionen 😂 Det är mycket roligare att lyfta rumpan tycker hon.

Likes

Comments

Vardagsliv

Hinner inte alls med att skriva ner allt jag vill märker jag. Lite frustrerande tycker jag då jag vill dokumentera så mycket som möjligt. Minnet blir liksom inte bättre med åren 😉 ska försöka få tid över ikväll när barnen somnar, får se hur det blir med det 😛 fick för övrigt tillbaka mensen i tisdags. Den höll sig borta lite drygt 3 månader den här gången. Rekord! Har ju fått tillbaka den rätt tidigt med alla trots helamning. Amelia 2 mån, Dante 2,5 mån så verkar öka med en halv månad per barn 😂 Men mindre roligt för mig som förblöder. Vågar ju inte lämna hemmet i rädsla för läckage 😱 Aja, jag blöder inte för alltid hoppas jag...

Likes

Comments

Vardagsliv

Ikväll sitter vi på balkongen jag och maken. Penny sover och Amelia håller ett öga på henne, Dante sover i sin säng. Sitter i bara amningsbh och pyjamasbyxa och fryser inte 😊🌞 njuter av en alkoholfri öl och lite choklad 😊 passa på medan man kan!

Likes

Comments

Amelia, Penny, Vardagsliv

Nu var det länge sen jag skrev något här, men har helt enkelt haft fullt upp. Det är en gåta för mig hur alla toppbloggare med flera barn hinner med att uppdatera sina bloggar så ofta 😛
Det har varit skolavslutningar och grejer hela tiden känns det som 😆 och den hör veckan har det varit fotbollskola för Amelia plus att Sebbe sov borta med jobbet en natt. Självklart skulle det infalla en dag då Amelia har fotbollsträning, men inte mycket att göra åt. Nu är det iaf sommarlov och lite mindre tider att passa 😊 blir lite mycket nästa vecka då det är dop och det ska bakas och förberedas för det, men skönt när det är klart. Just ja, sen ska Penny till barnkardiologen på måndag för att kolla blåsljudet på hjärtat. Visst har jag nämt att de upptäckte på läkarbesöket vi 4 veckor att hon hade blåsljud? 🤔 fick remiss till specialistmottagningen där de sa exakt samma som på bvc, kändes lite onödigt att åka ända till Tierp för det. De i sin tur skicka remiss till akademiska så nu ska vi dit. Troligtvis är det något som kommer växa bort, men säkrast att utesluta att det skulle vara något allvarligt. Men det är klart att det här blåsljudet gör att man nojjar lite extra. Som sover hon inte lite väl mycket? Verkar hon inte lite överdrivet trött? Äter hon inte lite dåligt ändå? Och så försöker man minnas hur det var när de andra barnen när de var så där små, men det kan man ju inte minnas såklart 😂 och även om man skulle det så är det ju så individuellt allt det där så det går ju inte direkt att jämföra ändå. Hon följer ju alla kurvor fint så egentligen finns det ju ingen anledning till oro. Men försök att förklara det för min oroliga del av hjärnan 😛

Men söt är hon och en riktig hejare på att få in tummen i mun 👍🏼 mammas lilla gull 😍

Likes

Comments

Vardagsliv, Amelia

Idag har jag fått pedikyr av Amelia hemma i vardagsrummet 😊 Lyxigt va?

Jag fick välja ut några färger på lacken, resten har hon valt och fixat själv 👍🏼 färgglatt ska det vara! 🌈

Likes

Comments