Header

Contains affiliate links

Nu när jag har spenderat mina vardagar på Tullhuset finns det gott om tid att spana in saker jag vill ha och det har verkligen kliat i mina fingrar när jag sett någonting fint, speciellt när det kommit någonting nytt. Så efter en veckas beslutångest slog jag till på fyra tallrikar, fyra små skålar och en stor skål ifrån Mateus. Jag är fortfarande tveksam på färgerna men jag har några dagar betänketid.

Jag drömmer mig bort till sommaren och ser en stor grekisk sallad i den orangea skålen, açaí bowls i de mindre och vilken maträtt som helst egentligen på tallrikarna..

Kryddorna är ifrån Nicolas Vahé och jag har hört så mycket bra om dem så bestämde mig för att köpa hem dem för att smaka själv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er! Idag har jag praktiserat hela dagen, vilket jag kommer göra veckan ut. Dagens uppgifter var att dammsuga, ta hand om de nya leveranserna och arkivera. Imorgon ska jag, vad jag vet hittills, fortsätta med att granska Mateus samt prismärka kläder och skor.

Dagen efter 100-dagarsfesten på Publik, som jag skrev om sist, var jag på ytterligare en 100-dagarsfest på Stadskällaren i Arboga. Där vann jag även bäst utklädnad på temat charter, vilket var så roligt! Turist som man var tog jag med mig kameran vilket resulterade i att det blev lite bilder och några tänkte jag faktiskt visa er i nästa inlägg. Resten av helgen hände det tråkigt nog ingenting speciellt. Godnatt!

Likes

Comments

Blev precis klar men sminket och nu ska jag köra hem för att byta om. Sedan hoppar jag på bussen och resten vet ni. Ha en jättebra kväll!

Likes

Comments

I woke up like this! Vaknade 20 i 8 och har försökt somna om fram tills nu, utan att lyckas. Hur ska jag orka kvällens bravader? Nu ska jag i alla fall duscha och sedan börja fixa mig. Vid 16.00 tar jag bussen hem till Klara och sedan tar vi oss vidare till en klasskamrat som ska ha förfest innan vi alla drar ut på 100-dagarsfesten på Publik.

Likes

Comments

Måndag:

Tisdag: Spänna tandställningen.

Onsdag: 100 dagar kvar till studenten!

Torsdag: 100-dagarsfest på Publik!

Fredag: 100-dagarsfest på Stadskällaren!

Lördag:

Söndag: Hemmaspa.

Likes

Comments

+ vitt vin, smör, mjöl, fiskbuljong, salt, peppar. När jag, Emma och Max senaste lagade middag fick vi till en jättegod skaldjurspasta och receptet kommer nedan.


4 portioner

400g pasta

420g räkor

1 stor laxfilé

2 klyftor vitlök

2 schalottenlökar

50g smör

2msk mjöl

2dl vitt vin

1 tärning fiskbuljong

3dl grädde

salt

peppar

parmesanost


1. Riv vitlöken.

2. Hacka schalottenlök.

3. Tärna laxen.

4. Koka pastan.

5. Fräs schalottenlök och vitlök i smöret medan pastan kokar. Rör i mjöl när löken blivit mjuk.

6. Tillsätt vitvinet.

7. Tillsätt fiskbuljong.

8. Tillsätt grädde..

9. Låt det koka ihop i 15 minuter.

10. Smaksätt med salt och peppar.

11. Blanda i fisk och skaldjur.

12. Blanda pastan och såsen tillsammans.

13. Toppa med riven parmesanost.

14. KLART!


Man kan självklart välja andra fisk och skaldjur istället för räkor och lax!

Likes

Comments

Exakt ett år mellan bilderna. Den vänstra bilden är ifrån min första dag med tandställning och den högra precis ett år senare. Inte de bästa bilderna men jag tror ni ser skillnaden ändå.

Likes

Comments