Oj, vad hände här lixom?

Hej allesammans!

Jag är mitt i en krisperiod. NEJ, det är inte så farligt som det låter. Situationen är den att jag flyttade till Helsingfors. Allting gick som planerat och it was smooth sailing. Jag tog med mej en laptop för att kunna blogga härifrån men den var inte till så mycket hjälp. Har pinat min stackars laptop att göra någonting, i ca. 3 månader men nu tänker jag den låta vila. Stackarn snurrar vid 110 °C, bara att man öppnar upp den. Har funderat på att jag ska stanna efter skolan för att blogga men det har inte blivit av vid det skedet då man redan har varit över 8h i samma sal och klippt videon.

Jag beklagar enormt mycket för att det inte hörts av mej på min blogg på ett tag. Har bara så mycket mer att göra nu då jag bor ensam och går i en skola som tar upp mycket av min tid. Ska fortfarande försöka blogga så mycket jag kan och hinner. Måste göra det via skolans datorer tills jag får min bordsdator till min lägenhet.

Fick även en påminnelse här om dagen, att jag hade lovat visa er mitt rum/lägenhet i Helsingfors. Detta är någonting jag fortfarande ska göra men det kommer inte komma upp som bilder, utan som en video. Jag har börjat med youtube!
Jag har länge funderat på om jag ska börja med youtube, men har aldrig vågat. Detta var ett perfekt tillfälle för mej att börja. Jag har utrustningen (minus en mic), utrymmet, kunskapen och allting man behöver. Har även nu tack vare skolan hittat den underbaraste vännen någonsin som stödde mej till 200% att börja med youtube och hjälper mej med allting jag behöver.

Detta är min första video jag själv gjort. Jag är enormt stolt över mej själv, dock finns det saker jag stör mej på, men I mean, det är min första video. Go easy on me! :) Gå gärna in och prenumerera på min kanal.

Ska försöka att vid något skede filma en room tour, i mitt lilla rum, så att ni kan få se hur jag bor.


Puss&Kram
Feffe

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

!!FINALLY!! har jag fått min "egen lägenhet". Jag flyttar idag in i en studiebostad men 3 andra personer i samma lägenhet. Personerna talar bara finska och verkar hittills som lite underliga mänskor. Har inte ännu "vågat" tala med dem så mycket. Men, what can you do??

På söndagen flyttade jag in, spenderade hela söndagen i an paket bil eller i mitt rum där jag byggde upp alla möbler. Jag är dock SUPER NÖJD med hur mitt rum blev. Jag lovet att ni ska få en "room tour" på mitt nya rum.


Idag är en vanlig skoldag. Det ända "spännande" som hände idag var att vi fick en ny gosse till vår klass. Han verkar helt chill. Hehe.. Idag hade vi Mathias och grafik första gången. Det första vi gjorde var att skriva ett mejl till oss själva som kommer att dyka upp i vår mejl kring den tiden då vi går ut från den här skolan. Så roligt! Har tidigare gjort den sådan liknande sak. Detta var dock i högstadiet. Det var första studiehandledningen på sjuan, vi alla skev ett brev, lade det i ett kuvert, gav det till läraren och fick det tillbaka tillika vi fick vårt avgångsbetyg på nian. Detta är en av de roligaste sakerna man kan göra, skriva ner vad som nu händer i ens liv, vad man hoppas att kommer att hända och vad man tror att man har hänt tills man öppnar brevet. Då man får emot brevet så har man ju så klart glömt allt man skrev. Det blir en rolig överraskning och man får se hur rätt och fel man hade några år tillbaka då man skrev detta brev.

Dagens planer är att vara i skolan tills 13.45, jobba på bloggen lite efter skolan, åka till stan och träffa en kompis, köpa batterier till min ljusslinga, åka hem till mej med min kompis, städa och bara chilla. Ca. kl 18 kommer en annan kompis, hon som jag bodde hos i en vecka, till mej på te. Mysigt med lite sällskap in i min lilla "lägenhet".


Puss&Kram
Feffe

Likes

Comments

Halloj!

Nu har jag enda sedan måndagen bott hos en bekant i Helsingfors. Jag bor ungefär 2km från skolan och jag stormtrivs redan att vistas i storstaden. Det är så lätt att röra sej med hjälp av spårvagnen. Man måste bara kolla vart man ska, vilken spårvagn som kör där förbi och så är det bra med de. Man hoppar på spårvagnen då den kommer, det kunde inte vara lättare.

Lägenheten jag just nu bor i är en väldigt liten tvåa. Jag som kommer från Pargas, är van med att man får en relativt stor lägenhet för ett par hundra i månaden. Medans i Helsingfors får man en väldigt liten tvåa för en mycket större summa.

Som sagt lägenheten jag nu bor i är väldigt liten, men det är den mysigaste lägenheten jag nånsin har varit i. Det är inrett så att det känns lätt att vara där inne, man får inte stress av någonting och man kan känna lugnet i lägenheten. Hon, som bor där, har lyckats med att få bort känslan om att det är liten med hjälp av olika möbler och färger. Hon har även verkligen lyckats ta nytta av varje yta på ett så bra sätt som det bara går.

Fö tillfället sover jag på en gammal soffa som knarrar varje gång man svänger sej. Haha inte det optimala men det fungerar. Mamma sydde åt mej en bäddmadrass med ett underlakan runt sej. Detta gör nu så att jag har mycket lättare att bädda, jag behöver inte sova rakt på en läder soffa, det knarrar mindre och "sängen" är helt klart bekvämare.

I allmänhet är huset det mest spännande och konstigast huset jag har satt mina fötter i. Alla grannar är helt olika, det händer en hel del spännande saker, och vilken tid på dygnet man än rör sej så får man alltid se någonting inne i själva trapphuset eller rakt utanför huset. Detta är någonting jag tycker om och tycker att är väldigt fascinerande. Jag gillar då det händer saker och man aldrig riktigt vet vad man får se till näst. Sarah brukar förklara sitt liv och hus som "En dålig film". Jag håller helt klart med henne, för allt jag själv har upplevt och alla historier jag har hört, så är det helt som på en dålig film. Haha, det låter väldigt negativt men det är bara roligt.

Bilderna är tyvärr av väldigt dålig kvalité eftersom de är tagna med min telefon kamera.
Försökte dock redigera bilderna så de fick en "grynig effekt".

Idag fyller även min kära storebror år. Han blir redan 20år gammal. Det är helt sjukt. Det känns som att han ännu är någonstans kring 15-18år. Kan inte förstå att min bror är halvvägs till 40.. WERID!?!?! Hur som helst, han är gammal. Men GRATTIS nu bror, ha en bra dag och vi ses imorgon på tåget så vi åker hem.


Puss&Kram

Feffe​

Likes

Comments

Det är spännande hur livet mitt i allt kan kastas runt och man har ingen aning varken vad som händer eller var man är.. detta hände nyss och händer just nu för mej. En stund bodde jag hemma, jag gick i PSG, jag träffade familj, vänner och pojkvän varje dag. För tillfället sitter jag ensam på tåget till Helsingfors. WHAT?!?! Hur kom jag hit?

JAG HAR KOMMIT IN PÅ MEDIA LINJEN I PRAKTICUM I HELSINGFORS

Denna vecka, tills fredag, kommer jag att bo hos en kompis, detta för jag inte har någon bostad och för att hon kan hjälpa mej komma in i storstadslivet. På söndag flyttar jag troligtvis till Borgå och bor där, så länge jag väntar på att min lägenheten, i Helsingfors, blir ledig. Efter det kommer jag troligtvis och förhoppningsvis bo på ett och samma ställe i Helsingfors i 3år. De som känner mej vet att det kommer hända någonting och det inte går som planerat, men allt sådant får man ta sen då det kommer.

Detta är en mycket hypad och glad stund tillika som det är väldigt ledsamt och skrämmande. Klart det att jag är hypad för att flytta till Helsingfors och att få vidga mina vyer, men jag kommer sakna alla mina vänner, familj och min pojkvän och det kommer vara skrämmande att flytta till en stor stad där man inte känner någon och man vet inte var någonting finns eller hur saker fungerar. Allt detta är sådant jag får jobba mej genom med hjälp av alla nära och med bloggen.

Orsaken varför jag inte har varit aktiv är bara av den simpla orsaken att det hände så mycket vid tillfället och jag behövde bara en paus. Detta är varför jag tog hela sommaren ledigt och är nu tillbaka.

Jag har lite svårigheter med att blogga pga att jag måste göra det över min iPad eller telefon, har för tillfället ingen dator. Datorn jag tidigare jobbade från var en vi fått från skolan och eftersom jag inte går där mer så gav jag tillbaka datorn. Jag vill varna att bild kvalitén kommer möjligtvis vara sämre än tidigare. Ska dock försöka att uppdatera så bra jag hinner och få måttligt bra / bra kvalité på mina bilder.


Puss&Kram
Feffe

Likes

Comments