Halloj!

Äntligen är det söndag och jag ska dela med mej av mina sagor. Som jag sade i torsdags inlägget så finns det en hel del av dem och därför kommer jag bara skriva ett par i detta inlägg.

Denna saga var den allra första sagan jag nånsin skrev. Det var på lilla julen 2004 och jag hade just fyllt 5 år. Jag kommer ihåg att jag var mycket spänd på att skriva denna saga eftersom jag just hade fått en ny skrivbok och för att detta var en "magisk" händelse jag inte ville glömma:

Felice och Henes Store bror och henes kusinär

en, dag, va, henes, kusiner, och, hon, var, ute, eftär, tomtar, sen, när, henes, kusin, Oliwer, tsende, nonting, bakom, sig, som, rörde, sig., sen, när, han, svengd, omsig, så, han, en, sek, ful, me, paket

K Felice

Felice, hennes storebror och hennes kusiner

En dag var hon och hennes kusiner ute och letade efter tomtar. Mitt i allt kände hennes kusin Oliwer någonting bakom sej som rörde sej och då han svängde om, såg han en säck full av paket.

//Felice

Följande saga var en saga jag var mycket stolt över och jag tyckte att den hade en bra röd tråd och en utmärkt uppbyggnad. Jag var fortfarande 5år då jag skrev detta. Detta var även under den tiden jag tyckte om att skriva texter med bara stora bokstäver:

FLIKAN SÅM HITA SIN GUNA

DE VA EN GÅN EN FLIKA SÅM VILE GUNA MEN HON HITA INTE GUNA HON LETADE OCH LETADE TILL SIST HITA HON EN GUNA HON BLEV SÅ GLAD SÅ GLAD SA AT HON GUNA HELA DAGEN

Ö. FELICE


Flickan som hitta sin gunga

Det var en gång en flicka som ville gunga, men hon hittade ingen gunga. Hon letade och letade, och till sist hittade hon en gunga. Hon blev så glad så att hon gungade hela dagen.

//Felice

Detta var de två första sagorna som finns i min anteckningsbok. I ett senare inlägg kommer det att komma upp några fler jag skrev efter detta.


Puss&Kram
Feffe

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Halloj alla mina vänner!

Jag har inte dött, jag har inte blivit kidnappad utan jag är levande och fortfarande säker men tyvärr sjuk. Jag slösade bort hela mitt sportlov på att vara sjuk. HELA sportlovet gick största delen till att ligga i sängen och ha det dö tråkigt. Jag älskar att åka slalom och snowboard men var allt för sjuk för att göra någonting sådant. Trodde igår att jag var på bättringsväg, men vaknade idag på morgonen och mådde så illa så jag bara ville sjunka genom jorden.
Var på tisdagen till läkaren men alla min magbesvär men som vanligt så hittade de inga problem på mej och jag får leva vidare med mina värkar och testa olika värkmediciner. Nice! Jag ska dock ännu på många olika tester och blodprover så vi kan hoppas att de hittar något fel på mej.

Eftersom jag nu har varit så länge borta känner jag att jag är skyldig er någonting "annorlunda". Detta kommer jag att ordna genom att totalt skämma ut mej själv på internet. Jag ska nämligen dela med mej av mina barndoms sagor, som jag skrev då jag var allt mellan 4-7 år. Jag kommer att skriva det exakt så som det står i min anteckningsbok, men håll i minne att jag var mycket liten och jag hade ingen aning om hur mycket fel jag egentligen skrev. Under original texten lägger jag in en "översättning" och förklaring på vad jag egentligen ville få sagt.

Det finns så många sagor och därför kommer jag att dela upp det i olika inlägg. Det första inlägget kommer upp på söndag. Stay tuned!


Puss&Kram
Feffe

Likes

Comments

Hello!

Today is one of those specials days of the year, one of those days when people show more love then usual. This day is specifically nominated to be that day of love, Valentines day. The day that you either feel more loved or more lonely then any other day of the year. I just wanna say that even if you do not have a significant other, it doesn't mean that you can't "celebrate" Valentines day. The day is all about love and no one has ever set up a rule to who your love should to go. The love you have can of course go to you significant other but it can also go to your best friend, any of your family members, a neighbour or even a total stranger. I would get super happy for the day if, f.ex. a kid gave me a card on Valentines day.

I have the luck that I'm going to spend my day with my lovely ♥. Don't know what we are going to do, he has been the one in charge and has planned some kind of surprise for me. The only "suggestion" I gave was for it not to be anything big or expensive. The most important thing is that I have tha possibility to be with him.

Let this day bring love and let everyone feel loved! ♥


Puss&kram
Feffe

Likes

Comments

Halloj!

Jag tror vi alla kommer ihåg det sociala mediet ASK.fm. Denna nätsida var ganska känd då jag gick i åk 7 och 8 men har nuförtiden smått dött ut. För er som inte vet om ASK så var det ett ställe där man kunde ställa frågor till varandra både med namn eller anonymt. Frågorna eskalerade snabbt och frågorna blev mer till internet mobbning. Eftersom man kunde vara anonym var det lätt att mobba andra utan att bli fast för någonting.

För några dagar sen hittade jag mitt eget ASK konto och bestämde mej för att gå igenom det. Detta är alltså frågor som har ställts till 13-14 åriga Felice, och mina svar.

Visste redan som 13 åring att WiFi och internet i allmänhet är LIVET!

Hade som 13 åring lärt mej att man ska lägga värde på sej själv och inte låta andra göra vad de vill..

Savage!

Choklad for life!

Vad tänkte folk? Börjar fundera vart denna värld är på väg då folk tror att en 14 åring inte är oskuld mer?? Jag vet att det finns "16 and pregnant" och allt möjligt annat, men det är fortfarande fel. Man blir byxmyndig som 16 åring men det betyder inte att det första man gör är att bli gravid.
Jag hatar inte på folk som blir gravida tidigt men jag vill bara att alla ska tänka genom vad de gör och om de på riktigt är säkra på sitt val.

Där var några utdrag ur min ASK profil. Jag är väldigt glad att jag inte är en av de som fick allt för mycket hat eller blev mobbad över ASK. Klart att jag fick en del men jag var vid det skedet så väluppfostrad och stark så jag förstod att inte ta till mej det lilla jag fick.
Jag kommer ännu ihåg alla de gånger jag fick stöda min vänner då de fick så hemska saker över sociala medier. Jag fick själv med egna ögon se hur hemska folk är. Jag vill bara lägga ut på min blogg alla mina åsikter om nät mobbning. Jag anser personligen att det är den fegaste mobbningen någonsin. Ingen mobbning är bra men om man har någonting man vill säga till en annan mänska så ska man stå för sin åsikt och inte säga det anonymt över nätet. Även fast man inte säger det anonymt så är det fortfarande fegt att man inte vågar säga det till mänskan så länge man står och ser på den. Om man har någonting man verkligen måste få sagt till någon så ska man våga säga det till dess ansikte och kunna ta mot vad som än händer med den andra mänskan.

Snälla bara avstå från att mobba andra mänskor. Du vill inte själv heller bli mobbad och så ska du inte göra det till någon annan heller. Om du har åsikter om någon så håll dem för dej själv eller skriv ner dem i en anteckningsbok. Men säg det inte till någon annan eller personen själv.
Jag hörde en gång en mänska som står mej mycket nära säga; "Man ska aldrig säga någonting elakt om eller till någon annan. Hur mycket man än tror att man vet om personen, så vet man aldrig helt och hållet vad hen har gått igenom. Även fast man sku veta allt så vet man inte hur mänskan tog det och därför får man ALDRIG säga någonting elakt om eller till någon."


Puss&Kram
Feffe

Likes

Comments