Header

Många månader sen sist , jag har vart på botten men inte så långt ner som denna gång . Min mamma finns inte mer den 20/3 somnade hon 05.15 och vi var med ända till slutet , jag vet inte vad jag känner över att se henne ta sina sista andetag . 11 dygn sov och vakade vi med henne på Hospis .11 dygn som jag och mina syskon upplevde både glädje och sorg men framför allt så blev mamma trygg i hennes fruktansvärda smärtor och ångest . C hade kommit hem och jag och mina barn fick en kväll med henne när hon fortfarande var närvarande och kunde prata .. Allt gick så fort efter strålningen och det pendla mellan hopp och förtvivlan . Det var efter anhörig mötet som mamma gav upp , varför får vi riktigt aldrig veta men hon hade 5 av sina barn där på samma gång sin bästa vän och det var kanske det sista hon ville innan hon sakta började lämna livet .

Jag fattar fortfarande inte att du inte längre är med oss ❤️

Hennes minnesstund var fin och mina vänner sjöng och spelade så fint , mamma log nog i himmelen . När vi tog ett sista farväl kom det lite regn det sägs att det är tårar från ovan . Jag tror det var mamma som sa tack för livet mina barn och tack för att jag fick ett fint sista farväl .Och jag är glad att jag hade mina barn , syskon och vänner den här dagen .

Så mitt i allt så händer något som man inte trodde skulle hända en och nog är värre en allt du kan förställa dig . Jag vill och kan inte tala om detta , då det är extremt känsligt . Men det jag kan säga är att min son lämna Uppsala dagen efter mammas / mormors begravning . Och jag kan uppriktigt säga att jag inte skulle vart kvar här om jag inte haft Hugo W .

Vi har bott i byggkaos sen Oktober och i Maj kom vårt flyttlass med vår efterlängtade säng och massa annat . Jag kunde börja andas . Vi trivs jättebra

Gamla köket vart vårt nya badrum
Våga vägra vitt var vårt motto
Sommaren 
Sommaren blev mysig på Lösholmen och så fick vi gå på fint bröllop och Dottern vann guld i Unt cupen .
Vi avslutade med årliga resan till Barcelona där min älskade bardomsvän så passand bor sen i Juni . 8 dagar med god mat skratt och en hel del Estrella vill jag lova . Fy fan vad glad jag är över den veckan trots hemskheter.
För mitt i all glädje över att få visa min dotter underbara Barcelona så händer något fruktansvärt på tordagen ska V flyga hem själv och några timmar efter att vi gått hela Ramblan upp till Placa Catalunya där bussen till flygplatsen gick ,Började vansinnesfärden och att jag sen gick där 1 gång till på tillbaka vägen är helt skjukt . Och stakars V som mellanlandar i Oslo där hon möts av den hemska nyheten och försöker ringa mig men inga telefoner funkar . Mitt <3 du har också haft ett år av massa tråkigheter .
Det har tagit hårt på mig , men det som inte dödar en härdar  eller ?  Men just nu känner jag att det får vara nog . Jag har ställt mig frågan 1000 ggr om jag ska orka ha kvar Hugo W , i November är det 5 år och den här paradgatan som äntligen börjar bli klar efter mer en 1 år har inte vart skoj för verksamheterna på Vaksalagatan .
När vi sa hejdå till mamma skrev min bror en sista hälsning till henne . OM JAG VAR HÄLFTEN SÅ STARK SOM DIG MAMMA SKULLE JAG VARA GLAD ♥️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mer än 2 månader sen jag träffa min älskade pojke nu börjar det bli riktigt jobbigt , varje morgon vaknar jag av att ha en klump i magen av saknad . Men nästa helg kommer han hem och sen är det inte långt kvar tills han kommer hem på heltid . Vi pratar ofta och det känns verkligen att han är på rätt väg . Och en annan saknad har vart min syster och hennes familj nästan 6 månader var dom borta men nu är dom hemma . Så den ända som saknas är ju C  Min hjälte <3

När jag tittar på den här bilden kan jag inte låta bli undra vad det var som gick fel . Som mamma känner man sig så liten .

Jag är säker på att C kommer få nytta av sin ADHD i framtiden många framgångsrika människor har diagnosen

Gud vad tiden springer i väg . Uppdraget på Stationsgatan Slutfört , förra Lördagen kom kunden hem en sväng från Italien och klev in i en totalt inrett hem och alla är nöjda och glada . Foton tagna av Nils & Sebastian

Och när det gäller vårt projekt har det inte gått så snabbt , men i morse var Snickare Håkan , Micke rörmokare och el Kurre där när jag vakna och min man som tog emot en stor container som förmodligen Mr M fyllt nu . Vårat blivande sovrum var nämligen en soptipp .

Nu är köket beställt och jag har blandat en egen färg som fått ett NCS .
När jag satt och kolla foton så dök dessa upp från ett repotage i en inredningstidning från vårt hus i Fålhagen , då först slog det mig att jag saknar ett riktigt hem väldigt mycket . Vårat bohag förutom det nödvändigaste typ ,trosor & dator , allt annat är magasinerat. i går gjorde jag 25 matlådor för jag kräks på snabbmat . Men det går förvånansvärt bra att på på 34 kvm på övervåningen , kaffebryggare , kyl ch micro klarar man sig långt på och vi har både badkar och en dusch. Jag kan säga att badkaret används ofta .

Likes

Comments

Vad menas med det egentligen , på senare tid hör jag att det är okej att vara otrogen eller vänsterprassla . Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå detta . Det jag där emot kan förstå är att man kan förlåta ETT snedsteg och att det kan bli bättre , oftast är det en uppmärksamhets grej eller ett rop på hjälp . Men allvarligt människor som har en annan under flera månader eller år hur orkar dom se sig själv i spegeln ? och hur fasiken kan dom titta sin partner i ögonen . Man måste vårda sitt förhållande hela tiden och om man tappar det eller känner att man inte vill då är det bara att gå vidare . Tyvärr är det ganska vanligt att man hittar någon annan innan man gör slut på sitt förhållande eller att man träffar någon och en attraktion uppstår och det får en att vakna upp .


Men i min värld går man hem och gör slut innan man hoppar i säng men någon annan det respekten måste man väl ändå ha och speciellt om man har barn , Jag vet inte om jag skulle kunna titta på en människa som varit otrogen mot mig och känna respekt och det är ju sorgligt om man har barn och måste ha en fortsatt relation .


Alla vill känna sig sedda , men då måste man också kunna visa sina känslor och våga prata .

När min son var lite mer en ett år hamna jag och och pappan i en rejäl kris , han såg inte mig och jag tyckte att hans liv var oförändrat medans mitt som mamma var en total förändring , det var en liten människa som var det viktigaste. När jag sen började jobba träffa jag en kille på jobbet som gav mig allt jag inte fick hemma . Jag förstod då att något var fel och vi separerade under några månader . Mellan mig och killen var det bara en attraktion som snabb gick över från min sida , det var bara ett rop på uppmärksamhet för jag älskade ju J och efter några månader var det vi igen .

Ta aldrig någon för givet ! i samma sekund du gör det är den andra människan på väg bort .

Blir man klokare med åren ?

I mitt fall ja ! innan jag fyllde 40 år så bestämde jag att jag inte ha människor i mitt liv som inte gör mig glad eller inte själ min energi . Men framför allt våga visa att människor som beter sig illa att det inte är okej . Det finns nog inte något osexigare en konflikträdda människor som inte kan stå upp för något .Och i den är stan är det rätt vanligt att man klappar varandra på ryggen för att sen vända sig om och spy galla

Det är enkelt att radera människor som du inte vill ha i ditt liv . Testa

 Dom värsta egenskaperna

Ego

Falska

Fega

Missunnsamma

Självgoda

Slarviga

Bortskämda

Snåla

oärliga

konflikträdda


Snart tar jag helg från en härlig vecka på Hugo W 

En massa nyheter dök upp i veckan

Soultrain var grymt kul förra veckan och den avslutades på bästa sätt , min underbara dotter och hennes lag tog sig till final i Parcupen en välförtjänt Silvermedalj blev det .

Likes

Comments

En kris eller bra ren utmattning på allt som hänt sista åren
Å vad jag skulle vilja vrida tillbaka tiden till år 2008

Då skulle jag gjort en del saker annorlunda , Samma år som jag och barnens pappa separerade åkte vi till Dominkanska republiken där min mamma var bosatt vi hade då inte träffat henne på ca 8 år och det var första gången hon träffade min dotter , det var en upplevelse både bra och dåligt , Det var min storasyster hennes 2 söner och min lillasysters hennes kompis min bror och så mina 2 barn .

I November2008 träffade jag mannen i mitt liv strax innan vår resa

Vi förlovade oss Midsommar 2009 och den 5 December 2009 vart vi man & fru ett härligt bröllop med maffia tema . Vi hade 2 barn i var när vi blev ett par och allt var bara så underbart . Det kändes verkligen som inget skulle kunna rubba vår kärlek .

v


Barnen växer upp så snabbt och i en relation med barn från andra relationer är det viktigt att man har samma regler och rutiner för alla och att ens ex är med på båten . Man måste vara enad inför barnen sen kan man alltid ifrågasätta sin partner eller exet . Det värsta jag vet är föräldrar som tar sina barn i försvar eller tar det personligt . Vi har aldrig förnekat att det vart jobbigt och vi har pratat med barnen om något uppstått och jag är glad att jag och mina barns pappa alltid gjort det . Varför skämmas eller inte våga prata , jag hade hamnat på Ulleråker om jag inte haft mina nära och kära


En del barn växer upp utan några hinder och en del hamnar snett och börjar med droger , en del blir mobbade , en del mobbare en del får ätstörningar . Oavsett så känner man sig skyldig som förälder och får dåligt samvete . Men om man sopar allt under mattan år efter år och inte vågar se eller prata om det kommer inget förändras . Man blir som sina föräldrar på gott och ont .

Jag är en människa som älskar ordning och reda , utan rutiner faller min vardag , sen är jag spontan och kan ändra utan att det ställer till något , bara uppgiften blir gjord innan eller efter . Annars blir det jobbig att gå på toan och göra 2an eller vända på trosor eller kalsonger .


Små barn små bekymmer stora barn stora bekymmer ?


När min sons mentor säger att hon tror att han använder droger så känns det som jag ska dö . Han går då i sjuan .Vi hade ganska nyligen gjort en utredning på BUP när diagnosen vart ADHD med betoning på AD . Och om jag ska vara ärlig så kände jag då att han var i riskzonen för att börja med droger med tanke på umgänget och närstående . Där och då började resan med kissprov , möten med Soc och en sjukt jobbig tid som fortfarande pågår . Men efter nästan 2 månader på låst behandlingshem i sommar ett bra ställe med grym personal är han nu drogfri . Men herrgud vilka värdelösa hem vi har, dom stoppas in utan hjälp ! utan bara en förvaring kommer inte ens ihåg hur många han vart på . Nu valde han och ge sig i väg ytligare 3 månader till Göteborg och en motivationsbehandling . Han ville vara i från Uppsala ett tag och om 2 veckor har han permis , om vi åker dit över en helg eller om han vill komma hit får tiden utvisa . men Gud vad jag längtar efter min pojke han är så fin och så oerhört stark.

Men det jag mått sämst av var att jag skulle förstått att C behövde rutiner och ordning han skulle inte bott varannan vecka utan bott på ett ställe han säger också att han inte mådde bra av det nu när vi pratar .

Här är mina 3 favorit kvinnor , alla dessa har någon egenskaper som jag vill leva efter . Och jag tror att den här mixen är jag . 

Min älskade farmor satt fängslad i Etiopien och under den tiden tog hon han om gravida kvinnor och deras barn när dom föddes där . Hon var också starkt engagerad i kvinnofrågor och deras rättigheter .


Sarha Jessica Parker en person jag likna mer förr men jag har fortfarande humor och älskar att skratta . Och jag har haft en Mr Big , Aidan och Berger i mitt liv .

Madonna min idol genom livet och någon jag är grymt imponerad av . Jag behöver ha lite av hennes renlevnad i mitt liv och hennes muskler hahaha

Så nu är det dags att spotta i nävarna och plocka fram dessa kvinnors egenskaper som jag någonstans tappat på vägen , i morgon är det 4 år sen jag fick tillträdde till Hugo Ws lokal ! och om jag orkat kämpa så länge så kan jag göra det 1 år till , för att sen göra en utvärdering om jag ska fortsätta efter min femårsplan .

What goes around comes around

I kväll blir det Bj och Soultrain med massa tjejer men framför allt får jag hänga med min Dotters Gudmor eftersom hon också  är egen förtagare ses vi för sällan utanför jobben .
Trevlig helg !

Likes

Comments

Hugo W Petterson i egen hög person , han ska veta att jag sliter i hans gamla lokal där han drev en charkuteributik på 30 & 40 talet . En stilig karl var han iallafall .


Jag har tänkt på att människor alltid gnäller på oss som jobbar i service yrken . Ofta kommer människor i min butik pratandes i telefon , det är lika otrevligt för mig när man säger hej och får noll reaktion . Eller när man säger hej och får en sur blick. . Samma sak när man står och gör mat etc till kunder som beställt eller får hjälp och nästa efter får vänta en stund och sätter i gång och säger ursäkta vi vill beställa och man säger att man snart kommer och hjäper till då får man en suck och ibland går dom i väg för att dom inte kan vänta i 2 min . Men det gör mig ingenting för såna människor med noll respekt vill jag inte ha så enkelt är det . Hur gör dom på banken eller ICA ?

Idag hade jag en kvinna i butiken som bara gick och rev runt och jag frågade om hon ville ha hjälp, men icke. Jag veck i hop byxorna som hon rivit runt i och i samma sekund som jag gjort det gick hon tillbaka och rev runt i samma hög igen ,Vad är det för fel på folk ? gör dom det för att jävlas !!!! . Om jag går på affärer så sliter jag inte och om jag tittar på något lägger tillbaka så gott jag kan .

Det tråkiga i det här är att just såna här människor som får dig och undra varför du jobbar med sevice , å andra sidan så är det dom trevliga och som uppskattar dig som får dig att stå ut och älska ditt jobb.

Alla människor kan ha en dålig dag , men jag har aldrig gått in i en butik eller besökt ett restaurang och låtit min dåliga dag gå ut över dom .

NU PÅGÅR RIVNING VILL JAG LOVA ! I veckan ska jag riva ur vår klädkammare . 
En härlig dag som började med besök till mitt uppdrag på Stationsgatan , stolarna vart snuskigt bra till bordet och i morgon kommer nästan alla möbler . Nu börjar det roliga . 
Sen vidare till mitt favoställe , där hämta jag blommor som jag ska ha till morgondagens styling i en underbar 2a på Höganäsgatan som ska fotas på Tisdag . 
 V ladda för 2 matcher med brunchen på Ikea med tanke på att det kosta 74 kr för oss båda var den helt okej men köerna var det värre med och då var vi där redan kl 10.15 . 
Efter fotboll och inköp hann jag med skogen , lite kantareller till goda pastan blev det . Receptet kommer här 

LITEN GUL LÖK

BLANDAD SVAMP

3 MSK GORGONZOLA

3-5 DL GRÄDDE AV NÅGON FORM

1/2 TÄRNING KALVBULJONG 

1 DL VATTEN

KALVFOND EFTER SMAK

SALT & PEPPAR

Stek löken och tillsätt svampen

lägg i buljongen och vattnet låt puttra lite

tillsätt Gorgonzolan när den smält häller du i grädde och fond .

salt och peppar

Maizena finns för brun eller vitt sås som man rör i

koka pasta

När du servera kan du lägga lite Parmaskinka eller steka en bit kött om du vill .

Gott till tusen

Nu laddar vi för en Måndag med städ , styling , Stationsgatan och Paddel med tjejerna med ett glas rött och Wallander 

Likes

Comments

I morse vinkade jag av min älskade pojke på stationen , gör så j.... ont i hjärtat fast jag vet att det är nödvändigt . Du är den starkaste personen jag känner ! Love u C ❤️
Lite roligare är att jag är nominerad till årets stjärnföretagare i Uppsala , vinnaren åker till stora finalen i Göteborg . Det är såklart kul med det där med att ragga röster tycker jag suger och tjata på vänner mfl och det finns alltid någon som känner någon som kan fixa så man får en massa röster . Eller så är det klubben för inbördes beundran som sitter i juryn , så har det vart tidigare i Uppsala , men nu vet jag inte vem som står bakom det här så jag ska inte gnälla . Jag är stolt över vad jag åstadkommit iallafall så jag överlever utan ett pris . Men väldigt glad och stolt över att vara nominerad och fint skrivet i nomineringen . se länk eller bild nere . PS jag raggar inga röster

Här ser ni en bild på Moi & mina grymma vänner från en tidigare företagargala när Hugo W var nominerade . Inget pris med vi hade skoj ändå . 🍾
I dag har jag beställt en tycka synd om mig själv present från Edblad den ska jag mysa runt med i höst . 🌙🌙🌙
I kväll är det första Tisdagen med musikquiz på Hugo W, var verkligen hur kul som helst på Kulturnatten .
Just nu spelas Lady Gaga i högtalaren och följd frågan är vilket hennes riktiga namn är , vet ni ? jag kunde bara förnamnet

Likes

Comments

Madam Stoltz 

Barvagn är verkligen på tapeten och jag har sålt en del varianter på Hugo W

Dom här har sålt väldigt bra och val av färg på marmor är inte lätt , den gröna sticker ut och vita är mer safe .
Nordal 
Solarna är fantastiska och finns i fler färger finns även utan armstöd . 
PR HOME 
Jag säljer mängder av olika lampor på Hugo W & det bästa är att den är vettiga priser , lampor kan nämligen vara äckligt dyrt 
I dag är man inte kaxig , jobbade 14 tim i går när vi Uppsalabor fick uppleva Kulturnatten. På Hugo W var vårat bidrag till kulturen Musik quiz mycket trevligt och fullt ös . Och som vanligt åkte man inte hem och sov utan ett härligt gäng anslöt på Hugo sen gick vi vidare till Dryck där Uffe och Jonas spelade skivor. Massa sköna människor och grym personal. Min äldsta barndomsvän Lisa var på besök då måste vi köra Flurran och Nybrogrillen . Sen fick vi med 3 nattgäster hem en del somna (Jag & Lisa ). Nu måste man ladda om för ny arbetsvecka så jag misstänker att det blir en påse ostbågar, fanta och lite serier . Ha en skön Söndagskväll på er . 

Likes

Comments

Kökstankar  ! 
Köket är det viktigast rummet och det som är svårast. I min värld ska man inte behöva förflytta sig så långt under tiden man lagar mat.
Vitvaror ska väljas ut i denna djungel .Favoriten är och förblir SMEG älskar deras design. Men det måste vara praktiskt eftersom ytan vi har till just disk , kyl & frys vid vägen det är ett mått vi inte kan tänja på . Så blir det när man vill ha en storköksö med barstolar och plats att umgås  
Jeans har jag på Hugo W där kan gäster hämta sin dricka (alkoholfritt) , Smeg lät mig köpa den väldigt billigt när jag presentera mitt koncept . 4 år senare kommer forfarande folk in och får stora ögon när dom ser den . Bruna gillar jag men det har aldrig funnits någonstans den passat in hos mig . Guld har jag gärna fylld med Champange någonstans . 
Nu är det dags att sova , tar på krafterna att jobba 12h varje dag . I morgon ska vi gå en sväng på La parillas 1 år jubilium . 

Likes

Comments

Nu har vi fått ritning och i Lördags började vi på riktigt rita .
Badrummet börjar ta form 
​Det svåra är komoden , ska vi ha en eller 2 ? gammal eller ny?  det är såklart dyrare med 2 och tar mer plast. På VG köpte jag en gammal på Blocket för ca 2000kr och måla om. Vi lag en glasskiva på , blandare och handfat så den totala kostnaden vart ok . När man kollar på nya kostar dom väldigt mycket och är inte speciellt unika.​
​Det bästa med badrummet på VG är att det inte kändes som ett badrum och den känslan vill vi ha kvar . ​
När man tittar på dessa foton och forfarande gillar det man ser , vet man att man lyckats . Det ända som åkte ut var lampan .
Söndagskvällens höjdpunkt !  7 liter guld , fanns så mycket att vi fick ta hundbajspåsar. We will be back !
Måndagen har vart hysterisk ! förutom en mysig lunch med min dotters Gudmor och hennes underbara dotter . Sen har det vart rörigt . Blev ingen Paddel med tjejerna heller i kväll . Nu börjar inredning till Stationsgatan anlända och i veckan ska jag lägga trall på balkongen .

Likes

Comments

Mamma ❤️


Fullspäckad Fredags morgon Blomstergrossisten , Axfood Ackis & Stationgatan på 60 minuter

Mamma är kvar på sjukhuset men mycket piggare , gjorde inte saken värre när jag hade med en Orkidé och kruka . Som hon undra om hon fick ta med sig hem , ibland är det vimsigt .😂

Senaste dagarna har jag tänkt mycket på respekt , för mig har det alltid vart självklart att ställa upp på sin familj och vänner om det är möjligt . För ca 15 år sen tog min mamma med mina småsyskon till Dominikanska republiken och efter det blev inget Sig likt i vår familj .

Fast oavsett våra duster så kan jag inte vända mamma ryggen . Som min kloka son säger hon har trots allt torkat dig i arsle och uppfostrat dig till något bra mamma och eftersom min pappa fullständigt sket i mig , tycker jag hon gjort ett bra jobb som ensamstående mamma åt 6 barn med hjälp av mormor och morfar.

Min syster kom hem efter 5 år och min bror efter 7 år och båda har bott hos mig till allt fixat sig ,

Mamma kom hem efter 10 år med 2 STROKE i resväskan och efter 2 veckor hemma fick vi beskedet att hon hade i cancer i äggledare , livmoder mm och förmodligen hade max ett år kvar men hon tog emot strålning 5 dagar i veckan i 6 veckor och cellgifter 1 dag i veckan och 5 år senare är hon frisk men går och kollar fler gång per år . Hon har fått skador från strålningen och har svårt och gå .

Men hon lever trots allt
Älskade morfar Pelle & mormor Elsa

Men det fans 2 andra människor som inte sket i mig .

Saknaden är så stor , men glad att min mormor fick träffa min barn innan hon lämna oss

,

På pappas sida har jag fått kontakt med min häftiga faster Sophie och min coola farmor Tsion . Här är vi i London 2014 med hela familjen och hälsar på , min faster bor i London och farmor är på besök när det är regnperiod i Etiopien , för det är därifrån den här vackra kvinnan kommer och min farfar från Eritrea , han har jag aldrig träffat.

En fantastisk resa och ett härligt möte , vi vart familj direkt och man ser helt klart vart vi fått framtänderna ifrån . ⭐️⭐️⭐️

 Besökte vår lägenhet för första gången , köket mättes och våra hjärnor kokade över på ett bra sätt . Vår grymma snickare håkan var med . Sen vidare hem för lite Scampipasta & vin   . Kollade allt mellan himmel och jord på datorn . Köket måste beställas NUUUUU. 

Trevlig helg ! Glöm inte att ta hand om varandra 💋​

Likes

Comments