Header

Annat

Tjabba tjena! Jag tänkte prata lite med er hur jag har råd med designer stuff.

Spara!
Det jag alltid har gjort sedan jag har varit liten är att spara pengar länge. Så jag kan köpa de där extra dyra jag är ute efter. När jag var liten hade jag en glasburk med ett hål i ett fast limmat lock. Där la jag i de sedlar jag lyckades sammla ihop och sedan slog sönder den med en hammare när jag hade tillräckligt. Nuförtiden gör jag inte det längre haha. Jag har istället ett sparkonto. Där lägger jag in pengar och sakta men säkert blir det tillräckligt till det jag är ute efter. Istället för att jag lägger pengar på saker jag inte behöver sparar jag dom!

Jobba!

Jag började jobba när jag var 14 år. Har haft ett regelbundet jobb via Ungomsorg. Ungomsorg har varit ett jätte bra första jobb för mig och har lärt mig så mycket. Sedan hade jag också ett sommarjobb i somras på ett café. Det var helt olikt från Ungomsorg men också extremt roligt och intressant. Men det jag vill säga med detta är att dessa jobb har gjort det möjligt för mig att ha råd med lyx överhuvdtaget. Det är inte omöjligt att hitta ett jobb när man är ung jag lovar. Det gäller bara att vara ambitiös. Leta bland dina kontakter du har och försök hitta ett jobb som passar dig. Det värsta som kan hända när man söker är ett nej!! :)

Bestäm dig!

Ibland måste man bestämma sig för vad man vill ha. Jag försöker alltid ställa dessa frågor till dig själv innan jag köper något: Behöver jag verkligen detta? Kommer jag använda detta? Är detta jag? Kommer jag tycka om detta om säg 1 år?. Att tänka såhär gör att jag inte lägger pengar på onödiga saker. Genom detta kan du bestämma dig om du verkligen behöver saken.

Rea!

Mitt sista tips är att alltid kolla in Rean! Har hittat så otroligt många bra fynd. Det gäller att vara där först och veta vad man vill ha så brukar man hitta många fynd. Jag brukar också alltid skriva upp mig på newsletters. Så fort rean är igång eller ska starta så får man ett mail som man kan vara där när den startar.

Dessa fyra knep hjälper mig verkligen när jag ska handla lyx och jag hoppas det kan vara hjälpsamt för dig!

Nu ska jag till Morfar och käka! Vi hörs! Kram <33


Likes

Comments

alltså bajs på att allt på Chanel är så galet snyggt och så galet dyrt :((((

Likes

Comments

Skrev precis ut min gymnasieansökning. Alltså, hjälp. Står mellan två skolor; Östra Real och Danderyds Gymnasium (DAGY). Ena är jag säker på att jag kommer in på men den andra är jag lite mer osäker. På DAGY vet jag också att många av mina kompisar ska gå och det kommer typ vara samma människor som jag är med nu. Medan på Östra känner jag inte lika många , så då får jag (förhoppningsvis) fler nya kompisar.. Hört massa bra om den skolan också men intagningen är mycket högre. Kommer säkert bli bra i slutändan men nu känns de jättejobbigt. Det är jobbigt det här med förändring hörni. Samtidigt som det är otroligt kul är jag rädd och nervös. Hur ska detta bli!! GAhhhhh!!! Vill helst hoppa fram typ ett år i tiden där jag är lite äldre och har ett najs gymnasieliv. Nu ska jag gå och lägga mig och får tänka över de här. Sov gott!

Irrelevant bild men sommar <333

Likes

Comments

Tjabba!!

Idag frös jag så svinigt mycket. Tänkte att det var rätt varmt, men icke. Frös i skolan och ute var det inte direkt bättre. Nu ligger jag iallafall i sängen och har det bra! <33

Torsdagar är en rätt lång dag i skolan men när jag hade slutat mötte jag upp farmor vid hennes lägenhet. Har saknat henne jättemycket och var verkligen så mysigt att få träffa henne. Vi tog en prommis till Karla Café på Karlavägen. Fin inredning, god fika och gott kaffe! Sen skulle vi gå ner till NK men fastnade av en slump på en second hand butik som heter Boutique två tre gånger på Linnégatan 34. De säljer tyvärr bara damkläder men de kläderna är verkligen av hög kvalité. Vi stannade där i säkert en timme eftersom farmor stod och velade mellan två klänningar. Det blev en lätt sidenklänning från Diane von Furstenberg. Passade henne utmärkt. Rekommenderar butiken starkt! Fanns verkligen massor av najs grejer för rimliga priser.

Kram

Likes

Comments

Outfit

Skor, Jeans, Kappa, Liknande väst, Armband, Väska

Det är så otroligt mörkt,grått och tråkigt nu i Sverige håller fan typ på att bryta ihop. Hursomhelst var det detta jag hade på mig igår. Verkligen en vardags outfit. Brukar nästan alltid på vardagar ha skinny jeans och typ någon tröja. Sen försöker jag alltid att piffa upp det lite med en väska eller någon annan accessoar.

Likes

Comments

Kultur

Hej på er! Känns som ett nytt veckolöfte varje måndag, men ska försöka få igång uppdateringen igen. Varit mycket i skolan och inte mycket har hänt i helgen. Vad har ni gjort?

I lördags var jag och pappa på Hallwylska palatset på Hamngatan. Det var så vackert och ändå sjukt att det finns så välbevarat, att det fanns människor som hade så mycket pengar i början av 1900-talet. Palatset är på 4000 kvadratmeter och det levde bara två personer där innan det blev ett museum. Man får tillgång till det mesta av rummen och man får se hur de levde. Velat besöka det länge men äntligen blev det av. Verkligen värt ett besök enligt mig!

På kvällen var jag med kompisar, såg på Mello och bara skrattade och mös. Söndagen var en vanlig jobbdag för mig, fast kvällen avslutades med ett biobesök med familjen. Vi såg filmen om Jackie Kennedy! Helt okej, inte så mycket om hennes liv vilket jag tyckte var synd, men man fick en ny känsla för Kennedymordet.


Nu är det i alla fall ny vecka, ha en bra måndag :)


Likes

Comments