Jag fick min dyslexi i slutet av åttan. En dyslexi som sågs vara uppenbar när man gjort testerna. Då har jag en fråga “hur kan ingen ha sett det tidigare så jag kanske hade kunnat få den hjälpen jag behöver i tid?” för enligt mig är i slutet av åttan väldigt sent och det var efter att mina föräldrar tjatade på skolan om att göra en utredning. En utredning som kom att visa sig vara nyttig. Men jag tycker än idag att det är väldigt tråkigt att man inte kunde hitta min dyslexi mycket tidigare för då hade jag kanske kunnat få den hjälp jag hade behövt. Då kanske jag inte hade behövt ha så stora problem som jag har, t.ex. så hade jag inte behövt ha så stora problem med grammatiken i engelska eller inte behöva flera veckor för att läsa en bok. För då hade jag kunnat ha tid att verkligen öva på dyslexin. För jag minns den dagen där jag fick reda på att jag hade dyslexi som att “vad fan spelar det för roll nu”, det var lite så jag tänkte då. Jag satt verkligen och funderade på om det här kunde hjälpa mig något när det känns som att jag redan har tappat en hel del saker på tidigare. Men jag har också insett att den hjälpen jag fått både på min förra skola samt på gymnasiet har betytt en hel del.


En av anledningen till att jag startade en blogg är för att kan var bra att öva på min skrivning och eftersom jag gillar att skriva egentligen trots problemen så tror jag det kommer att bli kul att få skriva och dela med sig av det. Eftersom jag nämligen tycker att det är väldigt skönt att skriva av sig. Hoppas ni kommer att ha överseende med att det på visa ställen i vissa texter kan var något stavfel eller grammatiska fel.


Nu ska jag ta min “lediga” tid till att plugga lite på en del läxor och till prov som snart kommer. Hoppas att ni får en fortsatt bra dag och ta hand om er!!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det finns jobbiga stunder i livet, de senaste veckorna har varit såna perioder i livet. Det är inte bar skolan som är jobbig just nu utan även mina problem tar över mer och mer på sista tiden även fast jag har börjat att jobba bort dom så tar det ändå över vissa gånger. Det är klart det är förjävla tråkigt att må dåligt men ibland är det nog nyttigt att göra det för att man ska uppskatta dom bra stunderna mer. Ibland frågar jag mig själv “vad gör jag för fel?”. Kan inte folk bara acceptera att ibland mår jag inte så bra även fast jag är så jävla glad annars? Jag är en känslig person som har lätt för att må dåligt och mina känslor ka gå upp och ner på bara några sekunder. Ja det måste få vara okej att vara ledsen ibland det är bara för människor att acceptera. Finns inget värre än när folk ska fokusera på allt det dåliga man gör. Vafan du är inte heller helt perfekt så varför fokusera på allt dåligt hos någon annan. Förhoppningsvis går veckorna mot mer positiva dagar. För att liva upp stämningen lite så bjuder jag på några bilder i ett varmt tema.

Likes

Comments


Mitt första blogg inlägg startar jag med att presentera mig lite kort.

Vem är jag?

Jag är en 16 årig kille från Stockholm. En person med extremt mycket energi och viljan att göra saker men där det alltid inte går då min panikångest sätter stopp för det. En panikångest jag inte haft hela mitt liv utan den har kommit nu det senaste åren. Jag är även en person med stark vinnarskalle och hatar att förlora oavsett om det är en jätteviktig innebandymatch eller lite basket med polarna så vill jag alltid vinna. Även en person med starkt intresse för innebandy och har utövat den sport i 10 år snart 11. Till sist har jag också ett intresse för foto och tycker det är avkopplande och roligt att bara foto lite.


20 snabba frågor om mig

1. Vad heter du? Hugo Friman

2. Hur gammal är du? 01a

4. förhållande eller singel? Förhållande

5. Finns det tre personer du kan lita på? Ja

6. Drömmar med livet? Bli så bra som möjligt inom innebandyn och bilda en stark familj

7. Vad är du rädd för? Döden

8. Vem pratade du senast i telefon med? Min tjej

9. Vilken film såg du senast? Vet ej, är inget fan av film

10. Vad köpte du senast? Cola

11. Stjärntecken? Stenbock

12. Födelsedag? 10 januari

13. Har du flickvän isf Vad heter hon? JA, Mathilda

14. Hur lång är du? 2,01

15. Är du kär i någon? Ehh ganska uppenbart

16. Favorit mat? Pizza

17. Föredrar du att va framför ellr bakom kameran? Bakom eftersom jag tycker om att fotografera

18. Pengar eller kärlek? Kärlek

19. Vilken färg är din favorit? Svart eller blå

20. Vill du skaffa barn i framtiden? Ja troligtvis


Ha en fortsatt bra dag!

Likes

Comments