Projekt 2

Eftersom jag hade valt temat drömmar på projekt 1 så blev nu temat sport. Med temat sport så var det viktigt för mig att få fram en stark känsla och rörelse på pappret. Jag ville göra något om just de två sporter som jag älskar mest - fotboll och viktträning. Sem fick jag en idé om att jag kan måla en gubbe som gör ett marklyft i typ som en serie. Så tillslut valde jag att ta ämnet viktträning, för jag hade en grym idé där starka känslor och rörelse kunde få plats på pappret. Jag höll fast mig vid min idé igenom hela processen, men det ända jag valde att ändra på var att bara använde ett papper. Det var väldigt lätt att komma igång och jag körde på med en gång. Processen gick snabbt och bra. Sen skulle jag behöva måla samma gubbe nästa på varandra men som gör olika rörelser. Så jag målade 6 stycken bilder av samma gubbe lite ifrån varande men ändå så man kunde fortfarande se att det är samma gubbe som utför en rörelse (ett marklyft).

Jag använde mig av blyertsteknik och vanligt A4. Sen så använde jag mig av ett ljusbord. Jag tänkte på hur jag skulle få en helhet i bilden så jag valde en blyertspenna med hög hårdhet på den fösta och sista avbildningen. På de andra tog jag en lite snällare penna så att det största fokuset är på den första och sista gubben. Jag valde då blyertsteknik för att det hade sätt konstigt ut om jag hade använt färg med. Med blyerts utseendet så ser man tydligare hur lyftet går till och rörelsen blir fokuset. Vi hade väldigt kort tid på oss med detta projektet så jag valde att använda ljusbord och skissa av flera bilder av gubben för att spara tid. Jag hade kunnat rita av själv men det hade tagit mycket längre tid. Sen när jag blev klar så hade jag lite tid över. Då ritade jag en bild av samma gubbe när han i slutet av lyftet och försökte detaljera mer med hans ansiktsuttryck. Nu hade jag två bilder som jag valde att klistra fast på ett rött papper. Det röda pappret stärker hela bilden och gör bilden mer levande och känslorna kommer fram tydligare.

Eftersom jag hade min idé och min plan så gick allt på bra och hade inga större problem än att stiftet på pennan tog slut. Så allt gick perfekt. Jag är också riktigt nöjd med bilderna och hade nog gjort på samma sätt igen i framtiden. Men då förhoppningsvis har jag lite mer tid på mig så jag kan detaljera lite mer och få en snyggare bild.

//Lager out

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har jag jobbat med projekt 2 (tema sport). Jag har skrivit ut massa bilder som jag sedan ska skissa av i en serie typ. Jag är nöjd med min plan och det kommer nog att bli prima.

//Lager out

Likes

Comments

Nu ska jag börja med projekt 2. Temat är sport. Jag har tänkt ut vad jag ska göra inom temat och hur jag ska göra projektet.

// Lager out

Likes

Comments

Idag har jag gjort klart projektet i konsthistoria. Jag hade van Gogh. Sen har jag börjat fundera på projekt 2. Jag har en bra plan. Mitt tema är nu sport och jag kommer att teckna min förebild.

//Hugo Lager

Likes

Comments

Redovisning - bildmappen

Bild 1 - Presentera
Bild 2 - Temat var identitet. Jag gillar gitarr så det var min första tanke.
Bild 3 - Jag utgick från att jag ska rita en gitarr och letade efter en bra bild på en gitarr som jag kunde rita. Så jag gjorde en skiss på gitarren. Bilden jag ritade efter var bara formen på en gitarr, så den hade inga stänger eller andra detaljer. Då tänkte jag eftersom man skulle på något sätt skriva sitt namn att jag kan väll använda fyra strängar av gitarren som sedan ska stava mitt namn: HUGO. Jag tog lite inspiration av min egna gitarr som jag har hemma och la till detaljer.
Bild 4 - Jag tecknade med vanlig blyerts och skuggade. Bilden jag ritade efter är målad med blyerts så jag tänkte det blir snyggast om jag gör likadant. Jag tänkte att det skulle bli snyggast och lättast för mig om jag skulle rita gitarren i negativt diagonalt och placera dem högt upp så att jag kunde enkelt använda de nedersta strängarna på gitarren och bilda mitt namn under gitarren. Gitarrens ställning gör så bilden blir levande. Det blir en helhet när jag använder strängarna från gitarren att stava namnet.
Bild 5 - Budskapet är enkelt. Jag ville bara göra en snygg bild som representerar något jag gillar mycket.
Bild 6 - Avsluta

Redovisning - projekt 1

Bild 1 - Presentera
Bild 2 - Jag valde temat drömmar. Jag valde just drömmar för jag tyckte man hade mycket mer frihet i det temat. Jag valde att fokusera på mina framtids drömmar. Då blev det ämnet himmelen och helvetet.
Bild 3 - Eftersom jag aldrig har använt Photoshop innan så tänkte jag att det hade varit kul och jag hade en liten plan om hur jag ska göra. Jag hade väldigt svårt i början eftersom jag aldrig har använt photoshop förut och jag visste inte hur man gjorde. Men lite hjälp och förklaringar och jag lärde mig fort. Sen var det bara att köra.
Bild 4 - Så, jag började med att söka bilder på internet. Jag behövde en bakgrund som jag sedan kunde klistra in bilder på och göra lite effekter osv. Min plan var att eftersom jag inte kan Photoshop överhuvudtaget så var det väldigt viktigt att jag fick fram mitt budskap i bilden för jag kan nog inte göra ett fint mästerverk i photoshop.
Bild 5 - Själv tycker jag att mitt budskap syns väldigt klart bara av att kolla på bilden, men det kanske e för att jag har gjort det. Det jag ville uttrycka är att oavsett var du är, kommer folk att trycka ner dig, dra ner dig, reta dig, försöka att göra så du mår sämre osv. Men att det alltid finns hopp. För att det kommer alltid finnas sånna som kommer hjälpa dig lyfta upp dig. Du behöver bara lära dig att ta emot hjälpen
Bild 6 - Lite mer förklarat om mitt arbete och budskap. Som du kan se på bilden är det många olika saker på. Alla saker har sitt egna viktiga uppgift för att få fram budskapet. Nere i botten ser du eld och röda händer som kommer ifrån elden. Detta ska representera helvetet och att folk kommer trycka ner dig m.m. Sen i själva bakgrunder har jag satt in en bild på himmelen och paradis. Vid varsitt nedre hörn har jag en bild på folk som försöker att ta sig upp. Men dem klarar inte det själva. Dem får hjälp och dem samarbetar med varandra. Dem får en "hjälpande hand". Det största fokuset är gubben i mitten. Han går upp för trapporna och är nästan framme. Även om gubben är nästan framme och han klarar att gå upp för trapporna själv så är det ändå många händer som hjälper han upp hela vägen. Sen har jag några fåglar (vita duvor) som ska representera frihet. Jag blev faktiskt väldigt nöjd med resultatet.

Likes

Comments

Utvärdering av projekt 1
Nu är jag klar med mitt projekt. Jag är väldigt nöjd med det också.
Vi hade två olika teman att välja mellan, antingen sport eller drömmar. Jag valde då drömmar som mitt tema. Nu var frågan "vad ska jag göra för något"? Jag valde just drömmar för jag tyckte man hade mycket mer frihet i det temat. Jag valde att fokusera på mina framtids drömmar. Då blev det ämnet himmelen och helvetet. Jag har börjat gå i kyrkan igen så jag tänkte att det var ett bra val. Jag fick min inspiration av mina egna tankar och kyrkan. Nu var det bara att välja vilken teknik jag ville använda. Eftersom jag aldrig har använt Photoshop innan så tänkte jag att det hade varit kul och jag hade en liten plan om hur jag ska göra. Jag hade väldigt svårt i början eftersom jag aldrig har använt den tekniken förut och jag visste inte hur man gjorde. Men läraren förklarade bra och jag lärde mig fort. Sen var det bara att köra.

Så, jag började med att söka bilder på internet. Jag behövde en bakgrund som jag sedan kunde klistra in bilder på och göra lite effekter osv. Min plan var att eftersom jag inte kan Photoshop överhuvudtaget så var det väldigt viktigt att jag fick fram mitt budskap i bilden för jag kan nog inte göra ett fint mästerverk i photoshop. Själv tycker jag att mitt budskap syns väldigt klart bara av att kolla på bilden, men det kanske e för jag vet budskapet.

Det jag ville uttrycka är att oavsett var du är kommer folk att trycka ner dig, dra ner dig, reta dig, försöka att göra så du mår sämre osv. Men att det alltid finns hopp. Att din tro kommer att hjälpa dig i alla situationer. För att Gud kommer alltid att lyfta upp dig. Gud kommer att välkomna dig till sitt rike. För att Gud älskar alla och hjälper alla.

Lite mer förklarat om mitt arbete och budskap. Som du kan se på bilden är det många olika saker på. Alla saker har sitt egna viktiga uppgift för att få fram budskapet. Nere i botten ser du eld och röda händer som kommer ifrån elden. Detta ska representera helvetet och att folk kommer trycka ner dig m.m. Sen i själva bakgrunder har jag satt in en bild på Guds rike. Vid varsitt nedre hörn har jag en bild på folk som försöker att ta sig upp. Men dem klarar inte det själva. Dem får hjälp och dem samarbetar med varandra. Dem får en "hjälpande hand". Det största fokuset är gubben i mitten. Han går upp för trapporna och är nästan framme. Även om gubben är nästan framme och han klarar att gå upp för trapporna själv så är det ändå många händer som hjälper han upp hela vägen. Sen har jag några fåglar (vita duvor) som ska representera frihet.

Jag har inte riktigt fått några problem. Det ända var att jag inte visste hur man använde Photoshop i början, men jag lärde mig fort. Sen har allting gott riktigt bra. Jag är väldigt nöjd med budskapet. Jag tycker att det syns på ett bra sätt och det har ett mycket bra uttryck. Sen blev jag riktigt nöjd med gubben i det vänstra hörnet. Jag tycker att det ser väldigt bra ut. Jag ville fokusera på hans hand så jag suddade bort lite runt själva gubben och gjorde så att handen syns tydligt.

Mina råd till en som ska göra något liknande är: även om du är som mig, ingen konstnär, så kan man ändå få fram grymma bilder. Jag tycker att om du väljer temat drömmar så ska du utgå från dig själv (dina drömmar och tankar osv.) Photoshop är en bra teknik för att göra på det sättet som jag gjorde. Så jag rekommenderar det.Hugo Lager 9H

Likes

Comments

Idag har jag gjort klart projekt 1 (tema drömmar). Jag blev riktigt nöjd med hela bilden. Jag fick inga problem i slutet och allt gick bra.

Likes

Comments

Bilden är lite dåligt.
Idag har jag arbetat med projekt 1. Jag har valt temat drömmar och jobbar med Photoshop. Jag har rätt så mycket kvar att fixa men jag kommer hinna till deadline iallafall:) Jag är väldigt nöjd med mitt budskap och jag tycker jag får fram det på ett bra sätt. Jag har inte fått några direkta problem, bara att jag tycker det är ganska svårt med Photoshop eftersom jag aldrig har använt det förut. Jag lär mig snabbt och det blir enklare efter varje gång.

// Lager out

Likes

Comments

Idag har jag gjort klart min mapp och skrivit klart utvärderingen. Just nu jobbar jag med Photoshop med temat "drömmar". Det jag är mest nöjd med är mitt budskap, jag är inte klar med photoshopen än men det går framåt. Jag har aldrig använt Photoshop innan så det är lite krångligt med get går bra. Jag lär mig snabbt. // Lager out

Likes

Comments