View tracker

Det är aldrig kul att gå på lab och ta nya prover... visst det är nödvändigt och jag är ganska van, men det är lika otäckt varje gång!
Det brukar vara 2-3 rör, ibland 5-6 rör men idag tog de 9st rör varav 2 var storlek större😕
Sköterskan som tog blodproverna tittade upp på mig när hon satt på plåstret och sa åt mig att sitta kvar en stund.
"Du är lite blek om nosen"
Hm ja man blir det när man förlorar en massa blod på kort tid... Tack å lov att det fylls på snabbt!
Men jag fick sätta mig lite på vägen ut för jag kände mig lite vinglig, en kombo av att vara fastande, trött av blodtrycks tabletterna och av att bli av med 9 rör blod...
Förhoppningsvis så kommer proverna som ska skickas ner till Uppsala att hjälpa läkarna så att de kan hjälpa MIG!
En dag, ett blodprov i taget...
 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Prövningar och svårigheter i ens liv påverkar allt omkring som ringar på vattnet... vissa saker kan man förhindra eller avhjälpa själv men andra måste man tillslut få hjälp med!
I dagens samhälle är man obekväm och oönskad när man har ont i själen, och folk drar sig undan...

På alla sociala medier visar folk de bästa stunderna i livet upp i den ständiga jakten på "likes" men hur mycket av allt är äkta?! Det är arrangerade, filtrerade och onaturliga bilder på perfekta hem eller på den där nya svindyra vasen, ljusstaken eller va fasen det nu kan vara...

Det är så lätt att låta sig luras att tro att alla andra har det perfekta livet, men på alla dom där bilderna ser man inte vilka bekymmer folk har eller hur dåligt de mår i jakten på nästa innegrej.

Under ytan är vi ganska lika oavsett om vi har det perfekta hemmet eller inte, och vad är det som säger att det som är perfekt för dig är perfekt för mig?!

I vårt hem bor vi och vi gör vårt bästa för att lösa alla problem med utrymmen vi har på bästa sätt. Vi ändrar lite här och där, mest jag kanske då sambon inte bryr sig lika mycket, men vi har det bra!

Vi har inte de senaste prylarna eller bara "vitt, vitt och åter vitt" och vi kommer aldrig ha det heller. Men vi har ett hem! Ett hem där vi älskar, bråkar, skrattar och gråter...

Jag har lärt mig att det folk vill se är inte verkligheten utan fasaden, där allt är perfekt och lyckligt, där ingen mår dåligt eller är ledsen, och gud förbjude har ont i själen!

Helst ska man ha en sjukdom som syns, en bruten arm eller hoppa på kryckor...

Likes

Comments

View tracker

Vissa saker hör julen till och en av de sakerna är att ha en julkalender anser jag. Oavsett om det är en kalender med luckor eller små paket, choklad eller kuvert med uppdrag så är det en jultradition som jag älskar!

Att se glädjen hos den jag älskar öppna kalendern är så himla härlig, oavsett vad det än är i paketet. Det kan ju vara allt från favorit godiset till ngt som mottagaren behöver... Eller ngt busigt 😉😆
Det viktiga är INTE vad kalendern, eller gåvan för den delen, kostat utan själva tanken bakom och att den visar kärlek och givmildhet!

Likes

Comments

Egentligen är jag en morgonpigg person... eller jag va iaf det förr😕
Brukade kliva upp och börja jobba kl 6 vissa dagar, men ser var då det. Det var livet innan sömnlöshet, alla mediciner och utmattning!
Idag ska jag iväg på ett läkarbesök och då måste jag hinna duscha och göra mig iordning INNAN jag tar morgontabletterna för annars är det risk att jag somnar i väntrummet...
Önskar sååå innerligt att ingen av er behöver gå igenom det jag lever med varje dag, att ni slipper känna er så här trötta och att ni aldrig behöver ta en massa tabletter!

Förhoppningsvis har läkaren lite bra nyheter och har jag tur så får jag ta bort ngn tablett, men realistiskt så får jag vara glad om jag nte behöver öka ngn dosering!

Det positiva är ju att det är fredag idag och även om jag kommer slockna i soffan ikväll så är det ju snart helg!

Likes

Comments

1 december.... första dagen på årets julmånad med allt det innebär.
Julkalendrar, jul granar, tomtar och snö... nä just ja det finns INGEN SNÖ?!
Jag har så svårt att komma i stämning inför julen utan snö! Okej det behöver inte vara 2 meter höga drivor direkt, men liiite vitt på backen vore himla trevligt just nu...

Jag längtar efter snötyngda granar i skogen och sparkar längs vägarna, skidor och pulkor i backarna med barn som skrattar för att det är så härligt att leka. Snögubbar och snöbollskrig, en långtur på skidor i solen med fika i ryggsäcken. Varm choklad och ostmackor...
Dessa saker får mig att minnas tiden då jag var som lyckligast på jobbet och de underbara kvinnorna jag jobbade med på Skottsund! Visst var det slitigt ibland med för stora barngrupper och krävande barn, men alltså guuud va mycket roligt vi gjorde och som vi skrattade tillsammans😂
Precis så ska det vara anser jag, och det borde alla få uppleva på sina arbetsplatser!
Men man saknar inte kon förrän båset är tomt antar jag, och vissa kor blir tyvärr inte saknade alls... Det är en hemsk känsla att inte vara saknad eller känna tillhörighet!

Så här sent på året tar jag alltid mig lite extra tid att minnas allt det roliga som hänt under året. Det här året har varit det tuffaste i mitt liv och jag har verkligen fått tänka efter för att hitta positiva saker som hänt, men jag har insett att alla har varit tillsammans med min familj, nära och kära vilket även innefattar vänner!
För vad är egentligen viktigare än de man älskar?! För mig finns det inget viktigare än de jag älskar, och man kan älska på många olika sätt...

Huvudsaken är ATT man älskar, att man visar det och att man bryr sig om sina nära och kära!

Likes

Comments

Lördagar är vilodagar för de flesta och för mig är det oftast så också, men idag blev det städdag och utrensnings dag ist.
Helt okej för mig eftersom det alltid känns sååå himla skönt när allt är klart och man bara kan njuta i lugn och ro efteråt!
Har gått o valet och kvalet om jag ska ta fram julgranen nu när adventsljusstakarna och stjärnorna kommer upp...
ÄLSKAR verkligen julen och allt däromkring!!!
Men jag brukar inte ta fram granen så här tidigt och är tveksam... ser ju många på både Instagram och Facebook som redan har gått "all in" och plockat fram alla julgrejer.
Den här tiden på året blir jag alltid så nostalgisk och känslosam... Minnen från min barndom gör sig påminda och jag tvingas stanna upp och ta en paus i städandet.

Julen är en magisk tid för mig och det är väldigt mycket tradition och förväntan blandat med mycket mys och kärlek till mina nära och kära 💖
När jag växte upp så var det alltid så mysigt pyntat i hela huset och julstämningen var hög med pepparkaksbak, knäckkokande, nötter i olika skålar som vi knäckte och skräpade ner överallt till mammas stora förtret och doften av hyacinter i fönstren. Julgranen hämtade pappa ngr dagar innan julafton och jag brukade alltid gå och titta längtansfullt på den där den stod ute i pannrummet för att all snö skulle rinna av den. Den togs in dagen innan jul och kläddes oftast av mig och mamma med fina kulor och olika dekorationer som jag eller brorsan gjort. Och sen var det ju glittret såklart, alltid på samma sätt "börja vid toppen...". Mamma och jag ställde fram julkrubban och alla tomtarna på spishyllan och la ut en massa bomull som snö... Minns speciellt hur vi fixade och donade för att få till en liten backe till skidtomten. Julgardinerna med Carl Larssons "flickan på sparken " var uppe och det låg röda dukar på alla borden. Julklapparna låg på den gamla avlutade och utsirade soffan i vardagsrummet och bara väntade på att få bli öppnade på julafton ...
Jag och min bror fick alltid öppna ett paket på julafton morgonen som oftast innehöll ngt som skulle hålla oss sysselsatta en bra stund medan allt gjordes klart till middagen, det kunde vara nya tuschpennor och en målarbok till mig och nya hockeybilder till brorsan. Eller en ny pulka till mig och ett par trick skidor till brorsan...
Det var nästan alltid massor av snö eller iaf kändes det så eftersom pappa skottade stora högar med traktorn, som vi grävde gångar och grottor i och lekte i hela dagen. Och så ropade mamma "Nu börjar snart Kalle Anka! Skynda er in!"
Jag minns hur vi tävlade om vem som skulle komma in först och jag kan väl säga som så att det var sällan jag utan min 3 år äldre och betydligt snabbare bror 😆
Men det var ju glömt när man satte sig framför tvn och tittade på Kalle, Robin Hood och alla de andra!
Tänker ofta på min uppväxt nu för tiden och hur mysig den var... visst var det slitigt många gånger med att ha kor men allt det där jobbiga har med åren glömts bort och kvar finns all lycka och glädje och all kärlek!
Jag är så tacksam och stolt över att jag kan säga att jag är uppväxt på en bondgård och kunnat leka och busa i skog och mark, att jag har fått ha hund och katter med kattungar i massor och kor, grisar, kalkoner, hönor och tuppar i olika varianter och till och med en liten ( som blev ganska så stor till slut) minigris som hette Sue Ellen.

Nä nu är det dags att fortsätta städa!
Hoppas ni alla har en bra lördag och glöm inte att ta er tid att andas ut...

Likes

Comments

Efter November kommer December...

Många tankar och funderingar har passerat under november och många känslor. Man kan nog säga att allt på spektrat, från allra lägsta till högsta möjliga har funnits med...
Jag undrar ibland hur det kunde bli så här och hur mitt liv hade blivit om jag gjort andra val, tagit andra vägar och hur jag hade levt då. Men gjort är gjort och jag kan inte göra mer än kämpa vidare och försöka hålla huvudet över ytan!
Jag har under november försökt lägga mer energi på att stärka det mentala och använt mig av positiv affirmationer, vägledande avslappning och meditation. Man kan kanske inte förvänta sig underverk på bara 1 månad men varje gång jag gör det blir det lättare att slappna av.
Det är väl kanske ingen "mirakel medicin" direkt men ett bra verktyg för att fokusera på den inre resan...
Ett annat verktyg, om man nu kan kalla det för det :-) är att umgås med de som betyder mest i hela världen för mig, nämligen min familj ♡
Traditioner och minnen betyder så mycket för mig och när jag är nere och ledsen är det extra viktigt att få göra saker tillsammans eller bara vara med de jag älskar!

Likes

Comments

Diy är ju ett härligt koncept som jag älskar!
Jag följer flera återbruk och Diy sidor både på Instagram och Facebook och hittar sååå himla mycket inspiration där av massor med saker som kreativa människor har hittat på. Tyvärr bor vi bara i en 2a så alla mina idéer går inte att genomföra...
Meeen ända sedan i somras då vi flyttade runt lite (läs skiiiitmycket😂😂) saker här hemma så har jag haft planer på att göra om några saker så att de ska bättre passa in.
Visst kan man ju köpa nytt och fräscht om man är jätterik, men som sjukskriven har man inte direkt jättemycket att leva på...
Så då gäller det att vara lite uppfinningsrik med vad man redan har och ändra på det genom att använda lite färg!

Har sen länge spanat på IKEA s serie Vittsjö som är så sjukt snygg, men eftersom jag inte är rik som ett troll så bidde det ingen sån hylla.
Jag surade lite innan jag insåg att jag hade en annan hylla från ikea som egentligen är en lagerhylla för typ 99:- men som skulle kunna funka...
Så med hjälp av lite färg som blivit över från ett annat projekt och lite målning fick jag en hylla som jag verkligen gillar, och som inte alla andra har 👍

Likes

Comments


Det känns i luften att hösten kommit även om det är ganska varmt. Hösten är en härlig årstid om det är lite lagom kylig och helst utan en massa regn och rusk...

Färgskiftningarna på träden och den friska luften gör alltid ngt med mig och får mig att vilja måla. Kreativitet och skapande har alltid varit en stor del av mitt liv och det har varit ett sätt för mig att uttrycka mig.

Tyvärr så har jag de senaste åren liksom tappat bort den skapande ådra och jag har varken målat, sytt eller skrivit...
Men genom att jag tagit tag i mitt mående, både när det gäller själ och kropp, och ägnar mig åt daglig meditation för att komma ner i varv och sänka (iaf försöka) mitt envist höga blodtryck, så har lusten att skapa vaknat lite smått!

Likes

Comments

Dags för nytt läkarbesök och nya prover... frågan är om jag har ngt blod kvar efteråt? !
Tyvärr måste jag tillbaka på måndag för de prover som måste tas fastande.

Det senaste året har jag varit som en mänsklig nåldyna och jag har bytt ut min blodvolym flera ggr om med tanke på hur många rör de tagit vareviga gång...
Men dom är iaf himla trevliga alla sköterskorna och min läkare, och de gör ett otroligt bra jobb varje dag och jag är tacksam för att hjälp jag kan få.
Jag hoppas dock att jag snart kan få minska ner på medicinen...

Likes

Comments