Hudiksvall, Kärlek, Livskvalitet

Vissa dagar blir bara så himla bra!
Även om det händer en massa strul som att slangen i duschen går av och vattnet sprutar åt alla jäkla håll som en vattenspridare, förutom dit det skulle, nämligen till håret för att få bort allt schampo... Det slutade med att jag gapskrattade för mig själv i duschen medan jag kämpade för att få lite av vattnet i håret och inte i ansiktet!
Brukar ju alltid använda balsam för mitt hår blir så flygigt annars, men det var bara att ge upp den tanken.

Vi hade bestämt med mamma och pappa att de skulle följa med oss på en skördemarknad i Hillsta som ligger utanför Hudiksvall så de hämtade upp oss. Jag älskar att köra deras Tiguan som är så himla lätt att köra och eftersom de inte hittade så fick jag köra👍👍
Önskar nån bara kunde ge mig en massa pengar så vi kunde köpa en egen "Tigga"!
Hur som helst kom vi till Hillsta där Ystegårn ligger som är ett jättemysigt ställe med en gammeldags charm, och skördemarknaden var i full gång. Det fanns allt från goda ostar från trakten till Hälsingesåpa och sambon fick äntligen smaka på de Kolbullar han hört talas om och längtat efter i åratal.

Vi hade det så mysigt på marknaden och utforskade alla stånd och de bodar med så himla mycket fina saker, jag köpte två olika sorters kanderade mandlar och så provade vi olika ostar.

På väg tillbaka till bilen gick vi förbi en så vacker gammal bro över en liten bäck och jag var bara tvungen att ta ngr kort, men då bestämde sig min mobil för att ge upp så sambon fick fota istället.

Nästa stopp för dagen var middag på restaurang Route 84 som jag varmt kan rekommendera! Så otroligt god mat, och enorma portioner... så jag kan lugnt säga att vi blev minst sagt mätta! Det blev paltkoma delux efteråt trots att vi inte orkade äta upp allt...

Igår var en sån där dag man kommer minnas med glädje och det är precis såna dagar jag samlar på! Dagar med dom som betyder mest i mitt liv, dagar med roliga aktiviteter och skratt. Det är efter en sån dag som man känner sig nöjd och belåten med livet när man går och lägger sig! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hudiksvall, Infertilitet , Kärlek, Tankar och funderingar , Hopp om livet elr?!, Motgångar

Det senaste halvåret har jag funderat mycket över mitt liv och hur jag vill leva...
Kanske beror det på mitt mående, på yttre faktorer eller på att vissa saker helt enkelt bara inte är menat att fortsätta för evigt! Hur mycket jag än kämpat och bitit ihop, försökt och försökt så hjälper det inte när man inte längre är önskad....

Jag tror vi alla ibland behöver stanna upp och verkligen fundera över hur vi lever våra liv. Om det vi gör och säger är bra för oss eller om vi bara trampar runt i gamla hjulspår av gammal vana?!

Flera i min närhet har valt att byta arbetsplats/yrke och satsa på något nytt. Dessa tankar har även jag haft av och till de senaste åren, mycket på grund av smärtan i att arbeta med barn när man själv går igenom kampen med att försöka få egna...
Jag har många gånger blivit tvungen att stanna upp och verkligen fundera över hur jag vill ha det!? Kommer mitt mående bli bättre av operationen?! Kommer jag att kunna fortsätta studera?!

I livet är det inte många saker jag behöver och de flesta kan inte köpas för pengar.
Men jag har lärt mig att även om det man vill ha inte kostar kronor eller ören så har de ett slags "pris" ändå...

Kärlek är något man ger, men det är INTE saker som smycken eller dyra presenter. Kärlek är beröring, uppmärksamhet, engagemang, att prioritera kärleken framför datorer, mobiler och annat! För får man inte något tillbaka så dör den sakta dag för dag tills inget finns kvar av de känslor man haft i så många år! Man måste anstränga sig och båda måste aktivt jobba för att sin relation vid liv... För tillslut orkar man inte längre vara ensam om att ge av hela sin själ och hjärta, att ställa upp och hela tiden bita ihop... vara den som måste ta på sig skulden för allt! Vissa saker ska man helt enkelt inte behöva be om, vissa saker måste ges frivilligt och från hjärtat för annars är de inte värda ett endaste dugg💔

Likes

Comments

Hudiksvall, Kärlek, Livskvalitet , Utmattning

Hux flux åkte jag på väääärldens förkylning i fredags efter att jag varit upp till Sundsvall i några ärenden och låg helt däckad igår... jag har sällan feber och eftersom jag har 26,2 i normaltemp är 26, 9 feber i min värld. Snorade, nös och hade svinont i kroppen hela dan och jag låg nedbäddad mest hela tiden.
Men idag laddade jag med sovmorgon, panodil, Berocca Boost, apelsinjuice och extra vitaminer för att orka gå en sväng på Hudik marknad.
Vi gick inte nån lång tid där men det var fint väder och jag fyndade en ny handväska i alla fall!
Och kokosbollar såklart! Det är ett måste!
Förr om åren så köpte vi alltid langos och mjukt tunnbröd, men det går ju bort nära inte äter gluten tyvärr...
Orken tog tvärslut på hemvägen och jag fick skärpa mig sista biten, men efter lite vätska och vila blev det en tur till Rusta. Surade lite över att typ ALLT jag hade tänkt köpa var slut... men jag sparade ju pengarna iaf!

Sambon fixade ihop en härligt mumsig Irish Coffee till mig när jag säckade ihop i soffan som en trasig ballong och jag fick t om en kokosboll💖

Allt som allt en härlig söndag!
Imorgon börjar en ny vecka och då måste jag sätta mig ner och jaga reda på min läkare i Uppsala och höra när de planerar att göra min operation...
Jag har väldigt viktiga planer som bara väntar på att operationen ska genomföras och att jag ska återhämta mig tillräckligt mycket för att de ska kunna startas!
Tiden går och går och jag vill inte att våra chanser ska gå om intet...


Likes

Comments

Hudiksvall, Infertilitet , Kärlek, Livskvalitet , Paradiset i Torrsjö, PCOS

September är här och det innebär början på hösten...
I år hoppas jag på goda nyheter, långa promenader i den vackra färgsprakande naturen både hemma i Hudiksvall och i mitt paradis Torrsjö. Förhoppningsvis blir det en relativt varm och härlig höst utan en massa regn och rusk. Älskar när det blir frost på de vackert färgade löven!

Jag hoppas också att min operation blir bra och att jag återhämtar mig bra vilket gör att blodtrycket sjunker och jag kan börja plugga igen efter jul.
Men först så måste jag försöka ta bättre hand om mig själv och försöka hitta lite ro i själen igen...

Jag hoppas också få lära känna mina nyfunna släktingar i Kanada mer, de bor ända borta på västkusten i Vancouver trakten och inåt landet. Det är ganska otroligt egentligen att tackvare ett namn taget ur ett fotoalbum som min farmor hade och Facebook så hittade jag rätt familj! Jättekul att få träna på att skriva engelska och äntligen har jag fått användning av 5an jag fick i nian. Även om jag iofs ofta använder engelska i de pcos och fertilitet grupper jag är med i på Facebook, men där används mycket förkortningar som inte passar in i vanliga samtal direkt 😃

Men hur som helst vill jag också berätta att september är PCOS månaden och jag kommer göra flera inlägg om själva PCOS och om kost, biverkningar och behandlingar.

Hoppas ni får en underbart färgsprakande September🍁🍂🍃

Likes

Comments

Hudiksvall, Infertilitet , Utmattning, Motgångar, PCOS

Idag är en skitdag!!!
Livet suger big fucking time just nu och jag mår verkligen skit!
Alla visdomsord och positiva bilder är totalt  bortkastade på mig idag för humöret är skitkasst...
Hormoner, sorg, besvikelse och saknad är dagens ledord vilket inte egentligen är något att blogga om, men alltså vissa dagar suger livet så jävla fucking mycket!
Jag vill inte träffa någon, inte göra något här hemma fast att det är sjukt stökigt! Men jag skiter i det idag, och vem fan bryr sig egentligen?!
JAG MÅR DÅLIGT!! Där, jag sa det man inte ska säga!!! 
Jag är trött på att behöva äta en jävla massa mediciner varje dag som gör mig så jävla trött att jag somnar i soffan, sköta ALL tvätt och städning, bädda, plocka och fixa😡

Döm mig ni som vill men det SKITER jag högaktningsfullt i för jag orkar inte mer... prova att leva mitt liv en dag, en vecka, en månad så får ni se hur det känns!
Jag är så sjukt TRÖTT på mitt liv, på min kropp som motarbetar mig hela tiden och på att behöva kämpa i uppförsbacke hela tiden...
Å NEJ jag gnäller inte, jag säger bara sanningen!

Likes

Comments

Kärlek, Tankar och funderingar , Paradiset i Torrsjö

Igår tisdagen 29/8 blev vi abrupt påminda om att livet är väldigt skört och på en sekund kan våra liv förändras för alltid...

Eftersom det var min pappas födelsedag så skulle jag åka till mitt föräldrahem och fira honom. Jag hade en jobbig förmiddag med illamående och migrän så jag kom iväg betydligt senare än planerat.
Via sociala medier läste jag att det skett en frontalkrock med en bil och en motorcykel precis utanför huset jag växt upp i och jag kunde även se mina föräldrar på bilderna.
När jag läste rubriken hann jag tänka med skräck på min bror, men insåg efter ngr sekunder med lättnad att det inte kunde vara han eftersom han befinner sig utomlands.

När jag kom fram berättade mina föräldrar vad de sett och hört, att de satt ut varningstrianglar för att göra andra bilister medvetna om olyckan. De var båda så otroligt tagna av det som hänt och hur lite de övriga bilisterna visat hänsyn... De berättade om ambulanserna, brandmännen och om poliserna som kom till platsen.
Vi läste att personen på motorcykeln avlidit på sjukhuset och våra tankar gick såklart till hans anhöriga... men även till våra egna nära och kära.

Livet är en gåva och det kan när som helst ta slut... vi får inte ta livet gör givet och skjuta upp allt till "en annan dag" för den dagen kanske inte kommer!

Jag läste i en bok för många år sedan hur man liknade livet som sanden i ett timglas och vi har alla våra unika timglas. Några har väldigt mycket sand och några har lite mindre eller väldigt lite sand...
Men för alla gäller samma sak, när den sista sanden runnit ner så är vår tid på jorden över!

För att hedra den som gått bort valde vi att tända ett ljus i en lykta på platsen för olyckan och vi hoppas att hans själ fått frid.
Vi kände honom kanske inte men hans liv och bortgång påverkade oss på ett så kraftfullt sätt, och fick oss att tänka efter på det som är värdefullt och viktigt för oss...

Ta vara på livet!

Älska dig själv och dina nära, berätta för dom att du älskar dom!

Skjut inte upp saker du drömmer om!

Lev idag, för det kommer kanske ingen morgondag!

Likes

Comments

Livskvalitet , Tankar och funderingar , Paradiset i Torrsjö, Recept och kost

Surströmming...

Det finns 2 läger när det gäller denna mycket speciella rätt. Några hatar det och andra älskar det!
Jag tillhör de som ÄLSKAR surströmming 💖
Bara jag känner lukten så börjar snålvattnet (saliven) rinna och jag riktigt läääängtar efter första tuggan....

Det finns väldigt många olika preferenser när det gäller tillbehören till själva strömmingen. Några äter inget förutom potatis till, och andra har allt möjligt till.

Jag måste ha rödlök, tomat, potatis och creme fraiche till min surströmming. Det första jag gör efter att ha rensat och tagit bort skinnet på strömmingen (vissa låter skinnet vara kvar) är att göra en tunnbröd smörgås och sedan lägga på alla godsakerna...
Och alltså den första tuggan... den är sååå fantastiskt god då jag kan knappt beskriva den...

Så man kan väl konstatera att jag tillhör de som verkligen ÄLSKAR surströmming 😍😋

Vad tycker du?

Likes

Comments

Hudiksvall, Utmattning, Motgångar

Jag har blivit rånad...

Det här har varit värsta dagen på länge!!!
Jag har blivit utsatt för ett kontantkort bedrägeri...
Någon har stulit mina pengar!

Jag såg när jag vaknade i morse att jag fått ett sms från min bank vid 4 tiden på morgonen.
"Viktigt! Ditt kort har blivit spärrat..."
Men va faaan har hänt med mitt kort?! Jag hann tänka väldigt många tankar innan jag fått tag på banken. Är detta på allvar? Har jag ens några pengar kvar?!

Efter att ha varit på banken fick jag ett telefonnummer till deras kortavdelning och fick prata med en kille som bekräftade att JA jag hade blivit utsatt för kortbedrägeri...
Flera försök till uttag hade gjorts från mitt kort på olika summor upp till 15 tusen kronor😱😱😱

Tackvare att jag inte hade så mycket på kortet så lyckades de bara komma undan med 404 kr...
Men för mig som är sjukskriven så betyder varje krona så mycket!

Just känner jag mig så jävla förbannad och ledsen på samma gång. Killen på banken sa att jag kan bestrida köpet när det bokförts och att jag kanske får tillbaka pengarna...

FYYY FAAAAN va less jag känner mig nu!!!

Här är några länkat som kan vara nyttiga om DU blivit utsatt för eller vill skydda dig mot kortbedrägeri

Konsumenternas.se

Polisen

Likes

Comments

Hudiksvall, Livskvalitet , Tankar och funderingar , Utmattning

Det har varit väldigt mycket den senaste tiden och jag är så sjukt trött hela tiden... Magen har totalt ballat ur vilket innebär att jag helst bara vill hålla mig hemma med en varm vetekudde väldigt nära till hands! Flera gånger den senaste veckan har jag fått spendera flera timmar på toa på natten...

Jag MÅSTE verkligen skärpa mig och se till att jag bara äter sånt som jag tål, även om det innebär att jag har matsäck med mig om jag ska bort någonstans och äta!

Kommentarer som :

"Men en liten smörgås kan du väl ta..."
"Det är bara liiite mjöl i kakorna..."
"Det är bara grädde i såsen, ingen mjölk..."

Svaret från och med nu blir
NEJ TACK!

Det är dags att jag tar bättre hand om mig själv och min hälsa för snart blir det operation och då kan jag inte vara förkyld eller ha feber!


Likes

Comments

Infertilitet , PCOS, Tankar och funderingar , Glutenfritt , Hopp om livet elr?!, Utmattning

Medan du sov plågades jag av biverkningarna av alla de medicinerna jag är tvungen att äta varje jävla dag...

Medan du sov fick jag gång på gång smyga upp och springa på toaletten för att många av tabletterna är drivande på flera sätt...

Medan du sov och snarkade gott låg jag vaken med ångest över hur mitt liv blivit och hur det hopp jag haft om att få bli mamma sakta men säkert försvinner...

Medan du sov...

Din verklighet är det du känner till och upplever men jag ber dig, försök att inte döma mig när jag behöver sova lite längre på morgonen eller vila lite på dagen!

Du behöver kanske inte äta mer medicin än en och annan värktablett då och då, men det MÅSTE jag för att tvinga min kropp att fungera!

Du vaknar upp till en ny dag full av möjligheter och utmaningar, kollegor, vänner och familj runt omkring dig medan mitt liv är fyllt ensamhet och oförståelse!

Så ursäkta mig att jag inte alltid är på topp och sprudlar av livsglädje, att jag inte hoppar upp ur sängen på morgonen när klockan ringer, men ibland finns det inte så mycket att glädjas över och orken är slut!

En kram, en puss, ett vänligt ord av förståelse som ges frivilligt är värt så otroligt mycket för mig, mer än jag kan uttrycka med ord...

Vill bara få lite förståelse och empati, över hur jag har det större delen av min tid...
Det sårar mig när jag möts av misstro fast att jag kämpar allt jag kan varje dag och natt.

Likes

Comments