Hudiksvall, Livskvalitet , Kärlek, Vårkänslor

Tänk va fort tiden går... 9 år?!
Det känns som om tiden sprungit iväg med oss! Kan inte ens minnas (vill inte) hur det var att leva utan min älskade sambo... som jag valt för hans skull att inte lägga ut bilder på i bloggen.
Som för alla andra har vi haft både dåliga och jobbiga perioder men grunden finns alltid där! Man måste ju ge och ta, kompromissa när det behövs, men har man samma mål och kärlek så ordnar det sig ju.

Vi firade 9 årsdagen med att äta på min favorit restaurang som ligger i hamnen i Hudiksvall, Sigges💖 Jag bara älskar deras mat och vi har aldrig blivit besvikna när vi varit där och ätit! Tyvärr fick vi inte sitta utomhus /uppe på takterrassen idag trots det vackra vädret... Istället hamnade vi bredvid ett vääääldigt högljutt sällskap som var ganska störande. Tur att jag hade så vackra bruna ögon att blicka in i under middagen 💖

Maten var fantastiskt god med sååå välkomponerade smaker och texturer, jag orkade dock inte äta upp allt. Sambon valde rå biff till förrätt och jag tog lax. Till varmrätt valde vi båda oxrygg m kappa och den var gudomligt god!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Livskvalitet , Tankar och funderingar , Hopp om livet elr?!, Utmattning

Nu börjar det dra ihop sig för nästa viktiga undersökning i Uppsala och jag är så jäääävla nervös... Sover jättedåligt på nätterna och drömmer en massa återkommande mardrömmar om stålvajrar som sticker ut ur magen😱
Blod som sprutar överallt, bortopererade lemmar och stora hål i magen...

Fan ta min överaktiva fantasi och ständigt malande hjärna som bara matar ut inre bilder av katastrofer och "i värsta falls" scenarier! !!
Och faaan ta sjukvården som inte går att få tag på, eller som inte ringer upp när de ska!
Jag är inte en sån person som tar allt som det kommer, utan jag är den som behöver ha ALLT ordnat innan jag kan slappna av. All information måste finnas där innan jag kan processa den och känna mig lugn, speciellt när det gäller viktiga undersökningar som denna som har en jättestor inverkan på min hälsa och framtid!
Och eftersom jag måste äta så många olika mediciner vill jag vara helt säker på att jag tar dom på rätt sätt.
Jag vill ju inte behöva åka hela vägen ner till Uppsala bara för att få veta att vissa mediciner inte funkar, och som jag skulle ha gjort uppehåll med vilket betyder att jag INTE kan genomgå undersökningen!!

Usch, jag önskar att jag bara kunde få vara frisk och utan bekymmer... aldrig behöva äta en massa mediciner som gör att jag mår dåligt och som får mig att känna mig som 81 istället för 41 år! 
Jag vill bara bli frisk igen!

Likes

Comments

Hudiksvall, Infertilitet , Livskvalitet , PCOS

Att våga hoppas är jobbigt när man varit med om så många nederlag på sååå många olika sätt... Men idag fick jag ett bra besked som kan förändra ALLT!

Så jag biter ihop och hoppar!
Jag väljer att tro på hoppet och att bra saker kan hända oss igen!
Visst kommer det krävas en himla massa av mig och av oss båda men jag är INTE redo att ge upp det vi drömt om så länge!
Så idag gläds jag åt det lilla hopp som vi återfått och ser lite ljusare på framtiden 💖

Likes

Comments

Hudiksvall, Livskvalitet , Tankar och funderingar , Utmattning

Återhämtning och lugn är söndagens melodi, och då är det mys för hela slanten!
Allt som kräver minsta ansträngning är uteslutet idag...

Alla har sitt eget sätt att återhämta sig på, vissa tar ett bad och lyssnar på sin favorit musik, andra städar eller tränar, läser en bra bok eller ger sig iväg på en shoppingtur. Jag hade gäääärna tagit en sväng till IKEA och shoppat loss men som sjukskriven lever man inte direkt fett så shoppingturen går bort. Bada lockar mig inte just idag och jag har inget tålamod att läsa...
Så det får bli en stor kopp te och favorit filmen "Hobbit" nedbäddad i sängen istället!

Likes

Comments

Hudiksvall, Infertilitet , PCOS, Tankar och funderingar

Det sägs ju att man aldrig ska tappa sitt hopp... Jag har alltid levt med en känsla av att allt har en mening och det som sker i ens liv sker av en anledning!

Så idag väljer jag att tro, jag väljer att kämpa och att hoppas!

TRO på att allt kommer att lösa sig!

KÄMPA för det jag önskar mig!

HOPPAS att det bästa sker!

Och jag hoppas att ni alla får en härlig fredag!

Likes

Comments

Hudiksvall, Infertilitet , PCOS, Hopp om livet elr?!, Utmattning

Under de senaste 2 åren har jag känt att jag inte blivit tagen på allvar... jag har beskrivit mina symtom och visst har läkarna lyssnat men det har alltid varit "nja proverna visat att allt är inom normerna..." Jag har litat på dom och tänkt att ja jag gör väl som de säger, fast inombords har jag känt på mig att det MÅSTE vara ngt mer som är fel!!!

Idag fick jag svar på de prover man begärde från IVF kliniken i Falun och mycket riktigt så var min TSH värden förhöjda!
Så nu blir det ny medicin och förhoppningsvis kan den hjälpa till att reglera sköldkörteln och hjälpa mina utmattade binjurar... 
Blir dock så jäkla förbannad över att jag inte blivit tagen på allvar och att min utmattning och eviga trötthet inte bara beror på det höga blodtrycket utan snarare är en delvis (elr helt) orsak till att jag mår som jag mår!!! 
PCOS är ett helvete att leva med och det ställer till så himla mycket i kroppen vilket kan leda till mycket allvarliga tillstånd, men det gäller att man hamnar hos rätt läkare som har rätt utbildning och rätt erfarenhet... Synd bara att det gått nästan 2 år innan detta upptäcktes hos mig. Jag hoppas bara att medicinen kommer fungera och att skadan på sköldkörteln och hypofysen inte är för allvarlig!
Men en sak som gör mig FULLSTÄNDIGT galen med allt det här är att jag hela tiden känt att jag inte blivit hörd... att jag blivit bemött som en "svag kvinna" eller "bara hormonell"...
Det finns INGET som gör mig så förbannad som när jag blir bemött med den där nedlåtande "lilla gumman" attityden bara för att läkarna tror de vet bäst😡

Det här är MITT LIV och jag vill ha den hjälp och vård som jag och alla andra med PCOS har rätt till, utan att behöva få trycka i mig femtioelvamiljoner tabletter som bara dämpar symtomen istället för att nå ända till roten och orsaken till symtomen!

Känner att jag är på krigsstigen idag men mest är jag jävligt ledsen över all tid som min älskade sambo och jag förlorat på grund av allt detta... om jag blivit korrekt behandlad direkt kanske vi redan hade blivit gravida och jag säger VI för man måste ju som sagt vara 2 om det!

Mitt råd till alla som läser detta är att ALLTID ifrågasätta det era läkare säger åt er! Ställ frågor om behandlingar, mediciner, biverkningar och ge er inte om ni känner minsta lilla tvivel !

Likes

Comments

Hudiksvall, Naglar

Kände att jag behövde pigga upp mig med lite nya naglar och ville testa att göra Unicorn naglar...
Efter lite pill och en massa snabba turer in och ut ur uv lampan så fick jag in snitsen. Blev sjukt nöjd!!
Men min nya holochrome som jag hade tänkt ha den var toootalt värdelös... Så har ngn nått bra tips på en riktigt bra holochrome så vore jag himla tacksam!

Likes

Comments

Glutenfritt , Hudiksvall

Blev väldigt glatt överraskad nu på morgonen av älsklingen som köpt denna härliga bok till mig med massor av glutenfria bakverk, bröd, pajer och pasta...
Bara efter att ha bläddrat några sidor i den verkade den väldigt bra och jag fick tillbaka lite hopp igen! En jättebra och kärleksfylld present❤

När jag slutade äta vanligt bröd insåg jag hur mycket jag veeerkligen älskar ett riktig gott bröd... Tunnbröd, limpor, surdegsbröd, baugetter, valnötsbröd och tekakor...mums!
Ni vet hur det är "man saknar inte kon förrän båset är tomt" 😔 men det är bara att bita ihop antar jag. I handeln finns det ju ett ganska stort utbud att köpa men de är ofta ganska smaklösa och relativt dyra om jag ska vara ärlig! Och eftersom sambon äter vanligt bröd så blir det dubbla köp...
Så denna bok kommer bli perfekt och kanske till och med han kommer vilja smaka!

Men alltså kolla in den här bilden... MUMS!!
Detta verkar väldigt lovande inför sommarens fester, firanden och min födelsedag måste jag säga, så nu är det väl bara att sätta igång och baka!

Likes

Comments