PCOS, Infertilitet , OvuSense Diary, Länkar, Tips

Spenderar du en massa tid, pengar och energi på att försöka pricka in din ägglossning för att kunna bli gravid?!

Då har OvuSense ett super erbjudande den här veckan (-26/11-17)!!! Detta är deras BÄSTA erbjudande någonsin!

30% i rabatt på abonnemang av 30dagars och 12 månaders startkit ( sensor + OvuSense tjänsten) , gäller även om du redan har en sensor men vill förlänga ditt abonnemang med ytterligare 12 månader. (Gäller EJ på 30 dagars fortsättning av endast abonnemanget!)  

Allt du behöver göra är skriva in koden:
BLACKFRIDAY
i OvuSense shoppen och du sparar massor med pengar!

Klicka på länken nedan⬇

OvuSense shop
https://www.ovusense.com/eu/store/

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Infertilitet , Kärlek, Länkar, OvuSense Diary, PCOS

Förra året vid den här tiden satt jag vid datorn och försökte googla på billiga ägglossning tester (för jag behövde så många/månad pga min pcos) och olika sätt att se om/ när man har ägglossning...

Jag kände mig så deprimerad och ledsen, vi var på väg att ge upp efter alla år av infertilitet och längtan. Det kändes som att jag tappat kontrollen över min kropp och jag hade ingen aning om när jag hade ägglossning.... Vissa månader/cykler hittade jag inte ens ägglossningen trots att jag använt mig av massor med ägglossning stickor och till och med clearblues fertilitetsmonitor...

Men så hittade jag en sida med kvinnor i samma situation som jag och några där nämnde OvuSense. Eftersom jag aldrig hört talas om detta tidigare så blev jag nyfiken! När jag hittade OvuSense hemsida började jag läsa och tänkte direkt att det här är PRECIS vad jag letat efter!!!!

Klicka på bilden ⬇för att komma till OvuSense hemsida och beställ en egen sensor!!!

OvuSense

Vi diskuterade de olika alternativen min sambo och jag och kom fram till att OvuSense var det vi ville satsa på så vi beställde en sensor och ett abonnemang på 12 månader... nervöst väntade vi i ungefär 1 vecka på att den skulle anlända från England och när den kom var jag så himla förväntansfull!

Skulle den verkligen fungera?! Skulle den kännas obehaglig under natten och vad skulle resultatet bli... jag var så spänd och nervös och orolig för att vi kastat så mycket pengar i sjön...

Efter lite problem med att få sensorn att koppla till min mobil pga att vi gjorde fel och för att vi använde oss av den mottagare som följde med om man har en Iphone, men sedan vi kommit på det funkade det perfekt!

Första natten med sensorn var lite konstig och det kändes lite obehagligt eftersom jag inte förde in sensorn tillräckligt långt in och det kändes lite som om den skulle glida ut hela tiden... Det blev många skratt den natten!

Tiden gick och efter några nätter hade jag vant mig och kände inte ens sensorn när den väl var inne, vilket ledde till att jag glömde bort den när jag gick upp för att gå på toa på natten och den gled ur... Inte så roligt då men så här efteråt kan jag skratta gott åt det!

Det som fascinerade mig mest med att använda min OvuSense var att se hur min kurva ändrades i appen och hur jag för första gången i mitt liv kunde se hur min kropp kämpade för att nå ägglossning. Då hade jag tydliga tecken på obehandlad PCOS och med det menar jag en kurva som går upp och ner hela tiden, som har hög temperatur ena dagen och väldigt låg temperatur nästa dag!

Och när OvuSense äntligen bekräftade min ägglossning på cykel dag 34 var jag så lycklig att jag grät! Jag hade ÄNTLIGEN fått veta att min kropp faktiskt fungerade, trots att läkarna sagt att jag troligtvis inte hade någon ägglossning på grund av mina långa cykler, och jag kunde känna hoppet återvända om att vi trots allt skulle lyckas bli gravida!

Nästa månad såg min kurva lite bättre ut och tredje cykeln med OvuSense så hade jag ägglossning på dag 18?! Jag trodde inte det var sant... Dag 18!!!

De 2 följande cykler hade sen ägglossning på dag 30, 34 men sen cykeln efter der dök ägglossningen upp tidigt igen och jag upptäckte ett mönster med 2 långa cykler och sen 1 tidig osv osv. Allt tack vare OvuSense!!!

Efter alla år vi kämpat med infertilitet så kändes det fantastiskt att hitta en underbar och stödjande grupp på Facebook där man kan få hjälp att tolka sina kurvor och ställa en massa frågor till andra kvinnor som också använder sig av OvuSense för att bli gravida. Det är många i gruppen som lever med pcos och OvuSense är ju utformat för bland annat kvinnor med pcos som ju ofta har ett förhöjt LH hormon vilket leder till att vanliga ägglossnings stickor/tester ger ett falskt resultat. "OvuSense users groupe" har blivit som en livlina för mig och stödet från dess medlemmar betyder så otroligt mycket för jag VET att de upplever samma saker, samma oro och samma motgångar som jag gör varje dag!

Eftersom OvuSense kommer ifrån England är gruppen engelsktalande men det upplever jag inte som ett problem utan tvärt om, för många läkare här i Sverige vet knappt vad pcos är och ännu mindre hur kvinnor upplever hur det är att leva med infertilitet, behåringen, övervikten osv. Tack vare OvuSense och Facebook gruppen så har jag lärt mig massor om olika behandlingsmetoder, mediciner och kosttillskott som kan hjälpa och det är utöver allt jag lärt mig om att tolka kurvorna och mina cykler. Utan OvuSense skulle jag ha gett upp för länge sedan och tappat ALLT hopp om att bli gravid!

Det här är 3 bilder på min senaste cykel och även om vi inte aktivt kunde försöka bli gravid denna cykel på grund av att jag opererade bort en sjuk binjure, så ser den bättre ut än någonsin och den ger mig hoppet åter. Tack vare den uppdatering som OvuSense gjorde nu i höst kan man avläsa/tolka kurvorna på ett bättre och mer tydligt sätt än tidigare. De höga topparna och djupa dalarna omvandlas till en slätare kurva vilket visar hur temperaturen verkligen ser ut. Dessa gör också att man som användare blir lugnare och man behöver inte stressa upp sig längre över en plötslig topp eller dal utan man kan se ett snitt av sin temperatur.

Idag, 1 år efter att vi beställde vår OvuSense så har vi lärt oss så mycket om varandra och om hur min kropp fungerar. Vi har INTE gett upp hoppet om att bli föräldrar! Tack vare OvuSense känns det som om vi fortfarande har en chans ❤

Det här året med OvuSense har varit fyllt av så många känslor, lycka över att kunna se min ägglossning och hur mina cykler förändrats till det bättre, och sorgen över att vi inte lyckats bli gravida ännu... Men jag har fått tillbaka hoppet tack vare OvuSense!

Likes

Comments

Hudiksvall, Infertilitet , Motgångar, PCOS, Utmattning

Svensk sjukvård har försämrats en hel den de senaste 10 åren och de ibland ofattbart stora sparkraven gör det svårt för sjukhusen att hitta sköterskor och läkare... men vilka är det som drabbas, jo VI patienter!!!

Men det här inlägget ska egentligen inte handla om sparkrav och liknande utan om hur diverse läkare leker gud med våra liv och för att "effektivisera" sin verksamhet så inför de nya regler som gör att man inte längre bara kan ringa och få en tid när man år orolig för något, utan man måste skicka in en "egenremiss" och gissa vad man har för fel...
Jag har som jag nämnt tidigare något som heter PCOS (polycystisk ovarien syndrom) en hormonell sjukdom som gör att man inte har ägglossning som andra kvinnor, får ökad behåring osv osv..
Hur som helst så har jag haft PCOS sen övre tonåren och känner min kropp vid det här laget och jag har se senaste året känt att allt inte är okej med mina hormoner och min kropp, så jag ringde gyn i januari för att få komma och ta prover samt göra en gynundersökning. Men fick då svaret att om det inte var ngt akut så var det bättre att vänta eller be en läkare skicka en remiss...
Lite chockad över att inte kunna få hjälp direkt i Hudiksvall blev jag såklart eftersom jag aldrig haft problem att få en tid på kvinnokliniken på Sundsvalls sjukhus när jag bodde i Sundsvall. Men jag gick till min läkare på medicin kliniken som jag gick till för blodtrycket, och han sa att han kunde ta proverna jag ville ta men tyckte det var konstigt att jag blivit nekad och så skrev han en remiss till gyn.

Tiden gick och jag ringde flera gånger under våren till gyn för att höra varför jag inte fått någon tid... jag fick många olika svar:

"Jag ska kolla upp detta och återkomma"
"Tyvärr hittar jag ingen remiss... vad var det du hette sa du?!"
"Nä... jag vet faktiskt inte vad som kan ha hänt men om du ringer imorgon igen så ska jag kolla upp det..."

Jag väntade snällt och led under tiden av min ökade behåring samt av olika andra symtom kopplade till PCOS men i början på hösten kände jag att nu har det gått förbannat lång tid och snart måste jag få hjälp!!!
Så någon vecka innan min operation ringde jag gyn igen och bad ännu en gång om hjälp. Sköterskan jag pratade med började med att föreslå att jag skulle skicka in en "egenremiss" och då brast det TOTALT för mig och jag kände att nä nu väntar jag inte längre som en "snäll och duktig flicka"!
Jag förklarade lugnt och sakligt att min läkare på medicinkliniken skickat ett remiss redan i januari och att jag behövde hjälp NU!
"Jaha... ja men det remiss svaret gick ju tillbaka redan i februari..." svarade hon mig och jag blev skitförbannad helt ärligt och kände mig så överkörd. Jag ifrågasatte varför jag inte fått information om detta och det kunde hon inte svara på... och eftersom remiss svaret gått tillbaka så var saken utagerad i deras ögon.
Jag försökte förklara för henne att jag ju inte fått någon hjälp och att jag FORTFARANDE behövde få göra en gynundersökning och ta prover eftersom jag känt en längre tid att allt inte var okej, varken med mina hormoner eller med mitt underliv! Jag försökte gråtande och förtvivlat förklara för henne att jag behövde få hjälp eftersom vi (sambon och jag) skulle göra ett nytt IVF försök när jag läkt efter min operation. Att jag behövde få veta hur mina hormoner låg till innan IVF så den inte skulle behöva senareläggas pga medicinering eller liknande...
Svaret jag fick efter hon rådfråga deras fertilitets läkare var att den enda hjälpen jag kunde få var p-piller eller Spironolakton (en blodtrycksmedicin som har effekt mot ökad behåring genom stabilisering av hormonerna) men någon gynundersökning skulle jag inte få för, och jag citerar

"...de tänkte inte göra de privata fertilitetsklininernas grovgöra..."

Nä visst, så må det ju vara men eftersom jag är 42 år har jag redan överskridit åldersgränsen för rätt till hjälp med "fertilietsrelaterade problem" som IVF, det är ju därför vi sökte hjälp av fertilitetskliniken i Falun och gjorde vår IVF och vårt FET (frozen embryo transfer) där. Jag begärde INTE att vi skulle få göra ivf i Hudiksvall men nu handlade det om att få göra en gynundersökning som jag väntat på att få göra i nästan 1 år!?

Efter att ha gråtit och känt mig förtvivlad och heligt förbannad på gyn och på fertilitetsläkaren på gyn, som jag dessutom stöter ihop med då och då eftersom vi bor så nära varandra, så har jag bestämt mig för att göra en anmälan till patientnämnden!
Jag känner mig väldigt illa behandlad och rent ut sagt kränkt av det dåliga och nedvärderande bemötande jag fick när allt jag ville vara att få hjälp för att jag inte mår bra! Och eftersom jag ofta möter kvinnor som har PCOS som inte får den hjälp de behöver eller möter läkare som har uppenbart bristfällig kunskap om vad PCOS är och hur det bäst behandlas så tycker jag det är viktigt att jag delar med mig av mina upplevelser!

​Dela gärna detta till andra med PCOS 

Likes

Comments

Hudiksvall, Kärlek, Livskvalitet , Motgångar, Tankar och funderingar , Utmattning

De flesta av oss är mer eller mindre stressad över olika saker i våra liv, men vi hanterar den på olika vis.
Stress kan vara det man upplever i sina arbeten, i skolan eller i livet i stort. Beroende på hur man mår och vilket stöd man har omkring sig så kan man klara av mer eller betydligt mindre yttre stressiga situationer...

Kroppsliga tillstånd som nedsatt immunförsvar, infertilitet, depression, vitamin/hormonbrist i olika former och sömnbrist är bara några orsaker till att man har en låg stresstolerans i vissa perioder av sitt liv. Men sen tillkommer saker som ökad arbetsbelastning, vantrivsel på arbetet, ekonomi, förändrade familjeförhållanden (separationer, skilsmässa, tillökning osv) och hot om arbetslöshet osv osv...
Listan över det som stressar upp oss är väldigt lång...

Vi behöver ALLA ha ett stödnät omkring oss med familj och vänner som visar att de verkligen bryr sig när det krisar och stormar som värst!

Likes

Comments

Hudiksvall, Kärlek, Infertilitet , OvuSense Diary, PCOS, Tips

Ibland är livet fyllt av ironi på hög nivå...
Man undrar ju vad meningen egentligen är där och då men i efterhand inser man att man får helt enkelt ha hopp och tillit inför det som ska ske.

Jag har i snart 1 år använt min OvuSense och även om jag inte ännu blivit gravid så har jag lärt mig mer om mina hormoner och min mens cykel än någonsin. Nu vet jag att mina olika kosttillskott och mitt Metformin har hjälpt mig att stabilisera min cykel och min vikt.

Denna månad har varit förlorad fertilitetsmässigt för mig/oss oavsett pågrund av den operation jag genomgick för att ta bort en sjuk binjure, men det har också ironiskt nog varit den bästa cykeln på flera månader...
Första ägglossningen på 2 månader och en otroligt fin kurva men alla de starka medicinerna jag var tvungen att ta och själva operation, både under och efteråt gjorde det omöjligt för oss att ha samlag.

Men det är bara att gilla läget och inse att tidpunkten var fel men "verktygen" är de rätta, nämligen OvuSense!
Vi tar nya tag nästa cykel och fortsätter tänka positivt.

OvuSense har de senaste månaderna utfört uppdateringar och är bättre än någonsin! Nedan ser man 3 olika sätt att tolka sin cykel kurva i OvuSense appen.

Den övre delen av bilden visar temperaturen som den är när man kopplar sin sensor till appen och de två under visar hur OvuSense filtrerar bort diverse febertoppar eller stigningen i temperaturen pga alkohol osv.

Jag tycker den här uppdateringen är jättebra och ger ett bättre och mer exakt resultat så man verkligen kan vara säker på att tiden för ägglossningen stämmer!

Även om det snart gått 1 år utan en graviditet så är OvuSense fortfarande det bästa köp vi någonsin gjort!!!

Likes

Comments

Hudiksvall, Kärlek, Motgångar, Utmattning

Som jag berättat tidigare i bloggen så var min ena binjure sjuk och läkarna trodde att eftersom man inte kunde se någon tumör på den så skulle hela vara påverkad,  "överstimulerad" vilket gjorde att den producerade för mycket Aldestoron.
Vilket ledde till att min kropp höjde blodtrycket mer och mer och mer...

När datumet för operationen var bokat blev jag tvungen att inse att den skulle kunna få 3 olika resultat...
1. Att min ärftliga faktor för högt blodtryck och stressen de senaste åren inte skulle göra tillräckligt stor skillnad även med operationen för att sänka blodtrycket tillräckligt mycket.
2. Att operationen skulle gå bra men att jag skulle få problem med infektion och liknande efteråt.
3. Att operationen skulle gå bra och att jag inte bara skulle få minska mina blodtrycksmediciner utan kanske också få ta bort 1 eller flera totalt!

Tisdagen den 24/10 klev jag och sambon upp väldigt tidigt och körde ner till Uppsala för många möten med sjuksköterskor och läkare inför operationen. Vi var minst sagt trötta efteråt och jag var sjukt orolig och nervös. Inte ens en tur ut till IKEA Uppsala kunde pigga upp eller få mig att slappna av...
På morgonen den 25/10 tog jag en Sobril (lugnande tablett) jag fått av sköterska dagen innan att ta innan vi satte oss i en taxi till sjukhuset. Jag blev inskriven och fick byta om till en ovanligt ful och väl använd sjukhusdräkt med tillhörande hemska lårhöga strumpor. Sen gick det ganska fort och när de rullade iväg mig från min oroliga sambo var jag så himla tacksam för min lugnande tablett! En massa nålar sattes i mina armar och man tog blodtrycket innan jag fick order om att andas djupt 3 andetag i en stor mask, och sen minns jag inget mer förrän jag vaknade upp på uppvaket med sjukt torr mun...

Uppvaket var sjukt jobbigt pågrund av två saker. Det första muntorrheten som var överjävligt jobbig men lindrades lite av någon spray de hade och de få klunkar vatten jag fick, och det andra var när de hämtade min älskade sambo som väntat oroligt på att få veta hur jag mådde. Tyvärr fick jag veta av sambon att trots att vi blivit informerade om att han skulle hållas uppdaterad om operationen och hur jag mådde på uppvaket så hade han inte fått någon information alls. Och visst, det var ingen hjärt eller hjärnoperation, men om de säger att han ska få veta "fortlöpande om operationen" då ska det ju vara just det!

Efter några timmar på uppvaket kom jag upp på avdelningen och sov och var vaken om vart annat. Sov oroligt på natten och hade lite ont, men mest på grund av alla nålarna i armarna och på grund av upprepade väckningar av nattsköterskorna som tog prover och mätte blodtrycket. På morgonen längtade jag hem och efter min älskling. Och tursamt nog tyckte läkarna att mina resultat var tillräckligt bra för att jag skulle få åka hem!!!
De hade kunnat ta bort 2 av mina blodtrycksmediciner direkt efter operationen och alla kalium tabletterna, och minskat doserna på 2 andra!

Visst sa de att jag skulle vila och inte lyfta tungt i 3 veckor men deras förhoppning var att jag skulle kunna inom några månader även ta bort fler tabletter... kanske alla!
Väl hemma igen har jag haft lite ont och blivit tvungen att ta de starka tabletterna jag fick utskrivna, men för varje dag som går blir jag lite mjukare i kroppen och smärtan minskar lite i taget.
Jag ser lite ljusare på framtiden och visst kommer det säkert bakslag men förhoppningsvis inte alltför stora eller alltför många...

Likes

Comments

Hudiksvall, Kärlek, Livskvalitet , Motgångar, Tankar och funderingar

Idag tisdagen den 24/10 var en intensiv dag med en väldigt tidig resa ner till Uppsala, en massa fjärilar i magen och tusen frågor i skallen!
Efter en massa prover både här och där, möten med överläkare, narkosläkare och diverse olika sköterskor så var vi rätt så darriga båda två... eller mest jag😯
Sambon var verkligen en riktig klippa idag och ett otroligt stöd!

Ikväll har jag kämpat med mina rädslor och farhågor inför operationen jag ska genomgå för att ta bort min ena binjure.. jag har förträngt eller lagt locket på det mesta för annars kommer jag inte kunna få en endaste blund inatt!

Jag vet att jag är på ett väldigt bra sjukhus, att kirurgerna gjort detta massor med gånger och jag ska som min moster säger "lita på de professionella"... men det är ändå min första operation, min första sövning och jag är livrädd för att inte vakna igen, att inte få en chans att leva mitt liv!

Men trots rädslan inom mig så lever jag på hoppet! Men ni får gärna skicka lite positiv energi och styrka till mig onsdagen den 25/10 vid kl 8:00 tiden då operationen är beräknad💖

Likes

Comments

Hudiksvall, Livskvalitet , Motgångar, Tankar och funderingar , Utmattning

Att vara rädd och orolig kan ibland vara fullständigt förlamande!  

Rädslan gör att jag inte kan sova på nätterna utan ligger vaken och försöker att inte lyssna på hjärnspöken som viskar negativa saker till mig... 

Rädslan begränsar ofta mitt liv och ställer sig ivägen för det jag skulle vilja göra.

Rädslan får klumpen av ångest och oro i bröstet att växa lite mer för varje dag... 

Rädslan för att inte duga, att inte räcka till och att misslyckas om och om igen...

Men mest av allt är jag rädd för att ingen av mina drömmar ska bli sanna och att jag ska bli ensam och bitter på livet och allt som kunde ha varit! 


Likes

Comments

Hudiksvall, Kärlek, Livskvalitet , Motgångar, Tankar och funderingar , Utmattning

I normala fall klarar man att flera saker händer samtidigt och man får prioritera när och hur man ska ta tag i det, men jag har lärt mig de senaste åren att jag klarar inte av det på samma sätt som förr!
Den här veckan har lärt mig att jag kan INTE längre tro att jag klarar av att hantera stress som jag gjorde innan jag blev sjukskriven...
Innerst inne så VET jag ju det redan, men det är svårt att inse sina begränsningar och att man har förändrats. Och ibland måste man helt enkelt prioritera BORT saker för att man inte klarar av det!

För några år sedan var stressiga situationer min vardag och något jag gillade. Jag arbetade på en förskola med många barn, och det var högt tempo hela tiden och vi var väldigt ofta för lite personal till den stora barngruppen vi hade. Vi var 3 pedagoger som jobbade tillsammans på ett väldigt bra sätt och i hade otroligt roligt med många roliga aktiviteter och påhitt. Jag saknar den tiden och de skratten...
Många gånger var man ensam med hela barngruppen och det var mycket att hålla reda på med vanliga rutiner, konflikter mellan barnen eller aktiviteter man behövde styra upp. Utflykter som skulle fixas till samtidigt som man skulle få alla barnen att klä på sig osv.
"Tusen järn i elden" som man säger och visst var man trött och slut när man kom hem på kvällen men det var den bästa tiden i min yrkeskarriär!

Nu för tiden är det som om min hjärna bara stängs av när det blir för mycket... Som om alla de där små cellerna bara gått på lunch. Visst, det som hänt senaste tiden är inte vanligt förekommande speciellt ofta men ändå!
En väldig massa av min tid de senaste dagarna har gått åt till att sitta i telefon och försöka få kontakt med mina läkare i Uppsala inför min kommande operation, koordinations sköterskan och min läkare i Hudiksvall. Papper ska fyllas i, uppgifter ska lämnas och ändras beroende på vad läkarna ordinerar.
Min oro inför operationen och om den kommer lyckas som tänkt och verklugen kan sänka mitt blodtryck påverkar både min sömn och min vakna tid på ett väldigt negativt sätt... och det hjälper inte direkt till med att hantera stressen.
Och tyvärr fick familjen även det sorgliga beskedet att en anhörig gått bort...
Detta blev lite droppen som fick bägaren att rinna över och min hjärna tog semester och känslorna tog över istället.

När det blir för mycket då måste man ta ett steg tillbaka och bara försöka andas... Försöka tänka positivt och vända det negativa till något hoppfullt. Såklart är det inte lätt och när det varit så mycket tråkiga besked så är det fan inte lätt att se ljuspunkterna i mörkret!

Det är då som jag behöver dra mig undan och bara andas, tända ett ljus och fokusera på det som gör mig lugn och glad i mitt liv. Min familj och mina vänner💖
Jag hoppas fortfarande på en bättre framtid och operationens utgång är så himla avgörande för så många saker för mig och för oss som par...

Likes

Comments

Hudiksvall, Kärlek, Livskvalitet , Tankar och funderingar , Motgångar

Vi påverkar varandra på olika sätt beroende på hur vi mår, vilka upplevelser vi haft och beroende på vilka värderingar vi har.

Endel människor sätter sig själva främst i alla situationer och anser att det som de vill/tycker är det enda rätta oavsett hur det påverkar deras omgivning...
De anser sig alltid har rätt att ta plats och uttala sig om allt oavsett hur det påverkar andra människor.

Men så finns det de där människorna som lyssnar, som känner med andra och som, även fast de vet att de som skrävlar högst inte alltid har rätt! Dessa människor är extra värdefulla i mitt liv, de är de människorna som jag skulle göra allt för!

Ibland måste man ta ett steg tillbaka och tänka på hur andra människor har det, hur de mår och vilka motgångar de genomlevt eller som de är mitt uppe i... Och vad kan JAG göra för att hjälpa/glädja istället för att stjälpa?!

Likes

Comments