Hopp om livet elr?!, Hudiksvall, Infertilitet , Livskvalitet , Tankar och funderingar , Utmattning

Okej så då är det dags igen och jag är laddad för en ny omgång!
Nytt för denna månad är egentligen inget nytt men något jag återupptagit kan man väl säga, och det är positiva affirmations kort. Tidigare har jag kört med positivitet genom meditation men ibland behöver man läsa sig till klarhet och insikt!
Jag har märkt att jag tar till mig det jag läser bättre än det jag lyssnar på, speciellt eftersom meditationen får mig att slappna av så mycket att jag nästan glömmer bort allt omkring mig... 

Efter att under en längre period känt en ökad ångest och oro i kroppen med många mardrömmar och vakna nätter som följd, så känner jag att jag måste ta tag i det och försöka hitta mer positivitet i tillvaron.
Inte bara genom att göra saker utan också att försöka tänka mig till positivitet...
Och ja, jag vet att det kanske låter luddigt men jag måste göra något för att lyfta mig själv lite!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hudiksvall, Infertilitet , PCOS, Kärlek, OvuSense Diary, Tips

Jag har tidigare nämnt här i min blogg att när man försöker bli gravid och har försökt under en längre tid, om det så är 1 år eller 8 år, så är det nästan lika för alla kvinnor enligt min erfarenhet, och det är att man går mellan hopp och förtvivlan varje månad...
I början av cykeln när mensen kommer och man inser att man inte lyckats bli gravid denna månad heller så dör hoppet och man gråter, blir arg eller apatisk beroende på hur man är som person eller hur länge man kämpat. När mensen är slut har man sörjt och vill gå vidare med livet!
Det är då dom i alla fall jag börjar om med motion, nyttigare mat och kosttillskott...

Det är även då som jag kan börja använda min OvuSense igen och följa min tempkurva och se när vi har störst chans att lyckas kommande månad. Det är då hoppet byggs upp lite i taget... man följer kurvan dag för dag för att se hur den utvecklas. Och de flesta kvinnor som inte har PCOS har relativt jämna kurvor som håller sig lågt direkt efter mensen och stiger vid ägglossningen, och om ägget befruktas och fäster i livmodern så håller sig tempen hög plus att den oftast stiger ytterligare. Men ibland händer något, ägget fäster inte och tempen sjunker igen och mensen kommer...

Men för en kvinna som har PCOS kan tempen stiga och sjunka om och om igen innan ägglossningen sker, detta betyder att kroppen försöker trigga igång ägglossningen, men det finns inte tillräckligt med hormoner för att få ägget att mogna och äggblåsan att spricka så att ägget kan börja sin väg genom äggledarna mot sperman och livmodern. Detta kan man se genom att använda sig av OvuSense!!!

Jag fick hoppet tillbaka genom att jag kunde se månad för månad hur min kropp kämpade för att nå fram till ägglossningen... Jag kunde se hur kosttillskotten och de ändringar när det gäller min kost, samt andra livsstilsförändringar jag gjort förändrade hela min cykel från skarp men lång berg-och-dalbana, till en mer jämn kurva!

Jag säger det igen... TACK OvuSense! Nu känner jag att jag har bättre kontroll över min kropp och kan se direkt i OvuSense appen hur mina kurvor förändrats. Och jag känner att tidigare stod jag i "skuggan" utan hopp och förstod inte att JAG kan själv förändra mitt mående utan p-piller som gjorde mer skada än nytta...

Nu känns det som om jag stigit fram i "Solen" och skuggan bakom mig blir bara längre och längre. Men hellre stå i solen än i skuggan!!!

Likes

Comments

Infertilitet , PCOS, Länkar, OvuSense Diary

Tack vare att jag använt mig av OvuSense de senaste 7 månaderna så har jag lärt mig mer om min menstruations cykel än jag gjort under ALLA de åren vi försökt bli gravida!!!

Med hjälp av BARA denna fiffiga lilla apparat/sensor och appen som tillhör så vet jag nu att jag har inte ägglossning på samma dag varje månad... Detta är i och för sig en biverkning av min PCOS och det är vanligt att man har väldigt oregelbunden ägglossning eller ingen alls.
Men jag har upptäckt ett mönster i mina cykler som jag aldrig skulle ha kunnat se om jag använt mig av vanliga ägglossnings stickor! Dessa funkar ändå inte på de flesta kvinnorna med PCOS på grund av att vi har förhöjda nivåer av LH hormon och det är just det som ägglossnings stickorna mäter...

Tack vare OvuSense så VET jag att var 3e cykel så har jag en tidig ägglossning, och de övriga cyklerna så är ägglossningen betydligt senare... Så tidigt som dag 16 och så sent som dag 31 har OvuSense bekräftat min ägglossning bara genom att mäta min kärn temperatur under natten när jag sover!

Om jag skulle använda mig av vanliga ägglossnings stickor skulle jag behöva minst mellan 10-20 st varje cykel för att ha en liten chans att hitta rätt dag. En förp med digitala ägglossnings stickor kostar mellan 100- 280kr och innehåller 5-10 stickor.

Jag vill inte ens tänka på hur mycket pengar jag bokstavligen "kissat" bort under alla år vi kämpat för att bli gravida 😯😨😢 Men det hade definitivt räckt till en veckas all inklusive till kreta...

Här nedan kan ni se de cykler jag haft tidig ägglossning ⬇

Ta chansen NI också och få hjälp med er fertilitet och den baby ni längtar efter!
OvuSense har just nu en rabatt kod som ger 25% på köpet till nya kunder

SUMMERBABY

Här är en direktlänk till OvuSense shoppen och glöm inte fylla i koden i kassan!

https://www.ovusense.com/uk/store/

Likes

Comments

Livskvalitet , PCOS, Tankar och funderingar , Utmattning, Hopp om livet elr?!

Idag väljer jag att tro på hoppet!
Visst är jag skitnervös över vad kirurgen ska säga och vad all den informationen innebär, men jag måste ta en sak i taget!

Det som jag klänger mig fast vid är förhoppningen om att den här operationen ska hjälpa till att få ner blodtrycket, vilket gör att jag behöver mindre mediciner och det gör att jag kommer vara mindre trött och kaaaanske bli mig själv igen... Och att vi har större chans att lyckas med vår väntande IVF!
Så som sagt, jag väljer HOPP framför rädsla!

Men visst kommer jag att vara LIVRÄDD när den väl sker men just nu skjuter jag den rädslan åt sidan.
Jag har alla frågor jag vill ställa nedskrivna och klara i mitt "hälsoblock" som alltid är med på alla undersökningar, ingrepp och samtal med läkarna.
Bilen är packad, sambon är klar och matsäcken är med så nu är det bara att åka iväg. Och hoppas på att det inte blir alltför mycket trafik på hemvägen, för det är ju trots allt dagen före midsommarafton och många åker till stugor osv idag...

Skicka mig gärna en vänlig tanke vid 11 snåret för då är det dags hos kirurgen!

Glad midsommar om vi inte ses💖

Likes

Comments

Hudiksvall, Infertilitet , Livskvalitet , PCOS, Tankar och funderingar

Idag väcktes en känsla i mig som legat och pyrt under många långa år... som gnagt och tärt på min själ och min självkänsla lite mer för varje dag som gått.
Ilska!
Jag har varit "duktiga Sussie" i hela mitt liv och alltid kämpat för att behandla andra så som jag skulle vilja bli behandlad. Kämpat för att få bra betyg trots att skolan alltid varit jobbig. Jag har försökt vara trevlig mot alla jag mött, vänner, arbetskamrater och familj... Många gånger har jag bitit ihop och varit tyst istället för att ge igen när jag blivit påhoppad, men nu får det faaan vara nog!

Ända sen jag började vara öppen med min sjukdom PCOS och hur detta påverkar mitt liv, min vardag och framförallt min fertilitet har jag fått bittra och ibland riktigt elaka kommentarer via olika sociala medier...
Kommentarer om att jag är egoistisk som vill skaffa barn trots att jag är så "gammal" och att jag borde tänka på alla de barn i världen som inte har ngr föräldrar osv osv.
För det första vill jag bara säga att:

JAG bestämmer över mitt liv!
JAG tar beslut baserade på mitt och min sambos liv tillsammans.
JAG är allt annat än egoistisk!
JAG gör det jag känner är bäst för mig så får ni göra det som är bäst för er!

Till sist vill jag bara säga att det ni säger/skriver kanske ni glömt direkt efteråt men den som hörde/läste det kanske får sår som aldrig läker!
Så tänk på hur ert agerande påverkar alla andra!!!

Likes

Comments

Hopp om livet elr?!, Hudiksvall, Infertilitet , Livskvalitet , PCOS, Tankar och funderingar

Efter att ha plågats av ångest över det besked jag fick av kirurgen i Uppsala så har jag beslutat mig för att ta ett steg i taget för att inte oroa mig över det jag inte kan förändra.
Jag VET nu att det finns ett kroppsligt fel som orsakar mitt höga blodtryck och att det är min högra binjure som är sjuk och har cellförändringar. Det innebär att jag måste ta bort den för att kunna få blodtrycket att sjunka.
Så nästa vecka blir det ännu en tripp ner till Uppsala och akademiska sjukhuset, men denna gång till kirurgen för ett möte ytterligare en läkare... men detta möte hoppas jag ska lugna snarare än oroa. Tanken är att jag ska få mer information om själva ingreppet, om framtiden och få svar på alla de frågorna jag har om medicineringen och såklart operationen!

Om jag ska vara fullständigt ärlig är jag livrädd för att behöva opereras!!!
Att behöva sövas och kanske aldrig mer vakna, att bli av med en kroppsdel (även om den ju trots allt är sjuk!) och att de ska skära i min kropp...
Och visst vet jag ju att det inte är en jätteallvarlig operation som är livsavgörande, men trots det är jag rädd! Drömmer mardrömmar varje natt om att de uppstår en massa komplikationer, att de råkar lämna kvar ngt där inne eller att det visar sig att det är mycket allvarligare än de trodde och att de hittar ngt ännu värre...

Men jag hoppas att det kirurgen tror blir sant, nämligen att jag efter operationen kan få ner blodtrycket och förhoppningsvis trappa ner på medicinerna och kanske till och med sluta med de flesta av dom! Och det innebär att jag kan fortsätta leva mitt liv och bli klar med skolan.
Men det vi hoppas MEST av allt på är ju att vi genom att jag får ner blodtrycket ska få betydligt större chanser inför vår nästa IVF 💖

Likes

Comments

Tankar och funderingar , Tips, Utmattning

Sov skitdåligt inatt trots både Melatonintablett och insomningstablett... När jag väl sov drömde jag väldigt levande drömmar om ansiktslösa män i sjukhuskläder utrustade med långa knivar som jagade mig.
Nu sitter jag med söndertuggade naglar och frågelistan framför mig och väntar... väntar på att kirurgen ska ringa upp och ge mig domen!
Men jag har även endel saker jag är besviken över när det gäller den bristande återkopplingen från Uppsala. Som patient ska man inte behöva vänta hur länge som helst på resultat av undersökningar och provtagningar!
Och om jag ska ge er som läser min blogg ett tips så är det att själva gå in på minavårdplatser.se och läsa er egen journal!!!
Alla patienter har rätt att läsa sin journal och se vad läkare, sköterskor och andra vårdgivare har skrivit.

Fy faaan... min puls är skyhög och magen är i uppror... Fan, faaan!
Vill inte operera mig!!!!!

Likes

Comments

Livskvalitet , PCOS, Tankar och funderingar , Kärlek, Utmattning

Om jag fick välja mellan att bli snuskigt rik och ha dålig hälsa, ingen familj eller vänner och ingen kärlek i mitt liv...
Eller att leva resten av mitt liv med låg inkomst men med jättebra hälsa, en kärleksfull familj, härliga vänner och kärleken spirande till min älskade...

Ja då väljer jag att vara FATTIG!

För vad faaan är livet värt utan familj, fina vänner, kärlek och hälsan? !

Inte ett JÄVLA dugg!!!

Likes

Comments

Hopp om livet elr?!, Infertilitet , PCOS, Tankar och funderingar , Utmattning

Jag känner att jag hamnat lite fel i livet och att jag just nu är lite vilse... Mina vanliga avslappningsövningar och meditationer fungerar inte längre och tankarna är "all over the place".
Sömnen störs varje natt av oroliga och ängsliga tankar vilket gör dagarna fullständigt vidriga. Jag är ständigt trött och irriterad vilket påverkar både mig och min omgivning! Men just nu har jag INGET att sätta emot... Jag är rädd!
Rädd för vad som kommer att hända och för följderna, hur de mediciner jag kommer att bli tvungen att ta resten av mitt liv kommer att påverka min fertilitet och vår nästa IVF och FET...
Jag tänker ständigt på vad jag kan ha gjort för att förtjäna allt detta?! Har jag gjort någon så illa utan att veta om det?!
Mitt liv har aldrig varit enkelt och jag har gått på många nitar när det gäller vänner och män, men det är inget i jämförelse med detta!

Jag kan inte planera något längre och får ta 1 dag i taget tills vidare... på fredag ska en kirurg från Akademiska sjukhuset i Uppsala ringa upp mig och det blir den 4 läkaren jag får kontakt med. Känns som om jag är en livlös trasdocka som kastas mellan läkare till läkare, varje gång måste jag dra HEEEELA min medicinska historia för de verkar inte ha förmågan att läsa i min journal?!

Suck... jag är så himla trött!


Likes

Comments

Hopp om livet elr?!, Livskvalitet , PCOS, Tankar och funderingar , Kärlek

Livet blir inte alltid som man har tänkt och man går igenom diverse känslostormar... Lycka så intensiv att man inte vet vart man ska ta vägen, som när man är kär och galen.
Besvikelser på olika situationer eller människor som sviker, på sig själv eller hur man hanterar olika händelser. Obeskrivlig sorg och saknad efter relationer som avslutats på olika sätt. Några kommer man aldrig över på grund av dödsfall.

Avundsjuka på andras lycka och skam känslor för att man ens har de känslorna!! Men trots detta så är dessa känslor lika starka som alla andra och lika viktiga anser jag... Jag erkänner ÄRLIGT att jag är avundsjuk på hur andra lever, på deras fina perfekt inredda hus eller nya fina bilar...

Men när jag ser andra glida runt i sina nya dyra bilar så påminns jag om något min mamma alltid brukar säga

Vem tror du äger den?! Jo BANKEN!

Så det jag vill säga är att vi längtar alla efter olika saker och vissa uppfylls genom hårt arbete, genom slump, ödet eller vad man nu kan kalla det... Och man ska inte glömma att bakom den där "fina" fasaden som ser döljer sig ibland riktigt hemska saker! Det dyra huset kanske inte alls innehåller en lycklig familj...

För vissa förblir drömmarna just det, drömmar! Även om man gör sitt allra bästa och kämpar med näbbar och klor, slåss och skriker ut sin frustration, så lyckas man ändå inte... Drömmar kan följa en genom hela livet och aldrig tappa sin styrka eller attraktion.

Och när man börjar tvivla, vad gör man då?! Det är lätt att känna sig besviken och ledsen, hopplöshet och förtvivlan. INGA ord kan hjälpa eller trösta!

Men mitt i allt detta inser jag att DU är Du och JAG är JAG, och vi har ALLA olika utgångspunkter och drömmar i livet och det gäller bara att vara tacksam för det man faktiskt har! Jag har inget vackert hus eller en ny dyr bil, jag har inte den snyggaste soffan eller de senaste inrednings detaljerna.. Men jag har människor i mitt liv som jag älskar och jag är JAG. Jag bryr mig om andra och jag försöker stötta och hjälpa alla de jag känner när de har det svårt.

Jag fortsätter drömma!

Är det inte det som livet handlar om?!

Likes

Comments