Dags att summera veckan:

Bra:

Jag har skrivit mycket

Gjorde np i matte 2c

Spenderat några fantastiska timmar med mamma och mormor 

ABBAs helt jävla sjukt bra musik

Dåligt:

Ingenting egentligen. Jag är lyckligt lottad.


Tack snälla någon för att jag får finnas till. Tack snälla för mina underbara vänner. Jag är tacksam för mina föräldrar och mina släktingar.

Visst är det skönt att va vid liv, en dag till.... 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Idag är det nationellt prov i matte, och jag sitter i en soffa och ser dum ut. 

När jag fick provet insåg jag att jag hade gjort det en gång redan, igår! Så E fick gå och hämta ett annat, lite äldre. Det var två timmar avsatta till första delen, men jag blev klar på 40 minuter. Därav soffan och att jag ser dum ut. Klockan är nu 9.55 och andra delen skulle börja 12. Vanligtvis skulle jag inte ha brytt mig, men jag vill inte lämna hunden ensam för länge. 

Gå hem eller stanna? 

Gå hem. 

Dum fråga. 

Likes

Comments

​Jag har två personer som jag tycker sådär speciellt illa om. Jag vågar inte nämna några namn, men allt du behöver veta är att de är dumdryga. Jättejobbiga.

Jag spenderar en massa tid på att följa deras bloggar och deras liv. En pluggar utomlands och en annan bor rätt nära. 

Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör mig så fruktansvärt irriterad, men det är som ett myggbett som man bara inte kan låta bli att klia sönder. 

Tjejen jag stör mig mest på håller på med hästar. Hennes hästar går sönder och hon fattar inte varför. Vem som helst som ser spektaklet utifrån skulle kunna berätta det för henne, men i och med hennes totala brist på självinsikt så skulle hon aldrig komma på tanken att granska sig själv och sina handlingar. 

Jag känner många som är curlade. De har föräldrar som sopar banan, som röjer bort alla hinder i deras väg. Sånt kan jag bli avundsjuk på. 

Jag känner många som har rika föräldrar. Sånt blir jag också avundsjuk på. 

Jag är så jävla trött på att vara fattig. Jag är så jävla, in i helvetes satans trött på att vara fattig. Så jävla piss-helvetes trött på att vara fattig. 

Jag vill ha pengar. Jag vill ha stöttande föräldrar. Jag vill att min mamma ska bli frisk. Jag önskar att jag hade råd att ta körkort. Jag önskar att jag hade kommit in på universitetet, för varenda jävla termin jag spenderar på komvux är ännu en jävla termin jag spenderar i nån jävla halv-fattigdom. 

När jag blir vuxen ska jag bli rik. Det kanske sticker folk i ögonen att man säger det rakt ut och inte går som en idiotisk blåögd katt runt het gröt, men det är allt jag vill. Pengar är trygghet. Och den som inte håller med har uppenbarligen aldrig varit riktigt jävla fattig. 

Likes

Comments

Dålig uppdatering, men jag är vuxen så jag får göra vad jag vill.

Jag fick tillbaka högskoleprovet förra måndagen och det har tagit en hel vecka att hämta mig från just den besvikelsen. Jag skrev 1.5 vilket är sämre än förra gången då jag skrev 1.6. Det är nästan fascinerande att man lyckas skriva sämre andra gången.

Besvikelsen. Åh, mina vänner. Besvikelsen.

Insikter:

Inga insikter. Livet är en ändlös räcka av besvikelser, tvivel, och frustration. Ibland är livet piss. Och då får man må piss. Nu har jag mått piss i en vecka. Så nu tänker jag försöka att må bra.

Likes

Comments

Radiooreporten var här. Jättetrevlig. Kändes bra. Jag fick dock inte sagt allt jag ville säga, mest för att jag fick hjärnsläpp. 

Tankar om feminism. Man läser mycket om att utöva rätt sorts feminism, och om man inte gör det är man en labil fitta som inte vet sitt bästa. Det är en rätt jobbig inställning. Jag tror att alla feminister tror som de gör för att de har åsikter, ofta välgrundade, om hur kvinnor behandlas i samhället. 

Problemen i dagens samhälle är inte att kvinnor blir bespottade när de går till affären, eller att vi sitter och kastar dart-pilar på porträtt av män. (nog för att jag är säker på att dom som gör det har sina skäl) 

Problemet är att jag inte kan gå hem från bion utan att riskera att bli attackerad. 

Problemet är att jag alltid måste tänka på min säkerhet innan jag gör nånting utanför huset. 

Problemet är att tjejer och kvinnor känner att det är bättre att stanna med en man som slår dom än att leva ensam. 

Problemet är att kvinnor stannar med våldsamma män därför att de tror att det ska vara så. 

Han slår ju inte jämt

Problemet är att jag måste försvara feminismen. Jag slösar tid på att intyga att jag har flera sunda relationer med män, att jag inte är en vansinnig manshatare som börjar varje morgon med att äta femti sidor ur Fittstim

Problemet är att folk ser snett på mig för att jag kallar mig själv feminist. 

Jag vill kunna gå hem från bion själv. 

Jag är feminist för att jag vill kunna gå hem från bion själv. Vem fan är du att förvägra mig det? 

Likes

Comments

Haha, nu låter det som om jag faktiskt har en plan. Och ni gick på det! Suckers...

Direkt framimproviserad veckoplanering:

Måndag (idag): Städa, diska. Plugga inför högskoleprovet (HP).

Tisdag: Gå till skolan. Slåss med Jobbiga Läraren (JL) om gymnasiearbetet. Låtsas att jag har läst på.. Plugga till HP. Radiomänniskan kommer.

Onsdag: Plugga till HP. Ignorera mattelektionen.

Torsdag: Gå till skolan. Prata skit med Bra Läraren (BL). Plugga till HP.

Fredag: Gråta över HP. Plugga till HP.

Lördag: Skriva HP.

Söndag: Ligga som död i sängen. Gråta över HP.


Föregående veckas insikter:

Jag tycker om att lyssna på Samir & Viktor.

Det är jobbigt att läsa långa böcker.

Högskoleprovet är aldrig långt borta.

Om allting annat skiter sig så får jag bli konditor.

Alla gillar kakor.


Imorgon kommer radioreportern. Jag tror jag inte riktigt förstått vad det ev. innebär om hon nu skulle göra ett reportage om mammas tillstånd. Jag vill det såklart, det vore så jävla skönt om nån satans läkare fick en smäll på fingrarna. Något mer kommer det såklart inte bli, men bara det vore så SKÖNT. Att de inte är felfria, utan faktiskt också måste lyda lagar och allmänt jävla hyfs. Jag vågar inte hoppas på något dock. Det har man vant sig av med för länge sen... 


Likes

Comments

​Rubrik är viktigt. Eller inte. Det känns konstigt att börja blogga på en plattform som är mer inriktad på mode och sån skit än tumblr som är till för precis allting. 

Dags att presentera mig själv då: 

Hanna. 21. Försöker komma in på läkarlinjen. Älskar att läsa böcker. 

Vill bli: akutläkare

Vill ha: 1. Jaguar XJ. 2. Cigaretter som inte framkallar cancer. 3. En vizsla. (hundras.) 4. Ett eget bibliotek.

Nu råkade jag visst lyssna på 1D också.. Hoppsan. 


Likes

Comments