Hälsa, Nyttigt , Träning, ica, mat

Igår planerade jag att springa kl.8.00 idag men när jag vaknade av alarmet imorse kände jag att jag skulle må bättre av mer sömn. Jag sov tills jag kände mig helt utvilad och då var klockan 10:45, jag satte på mig mina träningskläder och tog en kort och långsam löptur runt området. Det var en bra start på träningen. När jag kom hem gjorde jag några övningar som fanns i en app som jag ladde ner för inte så länge sedan. Den heter 8fit och jag rekomenderar den verkligen. När du laddar ned appen så frågar den dig om din vikt, längd, vilka mål du vill nå, på hur kort tid du vill nå målen och hur många gånger du vill träna i veckan. Appen anpassar sig efter dig vilket är skönt.

Dagens pass för mig var 30 minuters löptur utomhus och 9 minuter workout från 8fit. Jag rekomenderar även att öppna ett fönster när du gör workouten eftersom det blir så kvavt när man gör övningarna. Efter allt svettande tog jag en kall dusch vilket var helt underbart. Kallt vatten är både bra för håret och dig själv.

Efter en superbra workout, gjorde jag världens nyttigaste frukost jag ätit på länge. Det blev två små mackor med skinka och sallad. Jag undvek margarinet för att det sägs vara onyttigt... Det blev två avokado halvor med salt, peppar och en skvätt lime och en pasionsfrukt. Det blev även ett glas laktosfri mjölk. Se bilden till höger.

Det var ganska tur at jag åt sådan stor frukost på morgonen eftersom jag drog till stan när jag hade ätit klart. Jag hann göra ganska mycket i stan. Jag hann sätta in pengar på Smålands nations bankkonto, jag hann boka tid på polisstationen för att skaffa mig ett nytt id-kort och jag hann även gå in på tiger och kolla in lite smågrejer till min nya lägenhet. Efter ca 3 timmar i stan åkte jag buss hem och köpte en halloumi på vägen från bussen till huset. När jag kom hem lagade jag lunch och det blev en liten Halloumi sallad med, tomat, spenatblad och paprika. Se bilden till höger

Och nu halvsitter jag på min säng och väntar på kycklingen som kokar, ikväll blir dett kycklingramen. Det är en japansk soppa med kyckling, nudlar och grönsaker. Jag ska använda Ica's recept: https://www.ica.se/recept/ramensoppa-med-kyckling-721095/

Men nu ska jag sluta skriva och gå ner och hjälpa mina föräldrar att laga kvällsmat. Jag hoppas att även ni har haft en lika effektiv dag som jag. Hade! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hälsa, Nyttigt , Snacks, Tentamen, Träning

God kväll allihopa!
Just nu åker jag tåg hem från Halmstad till Lund, äntligen hem till föräldrarna, till gratis mat och en skön säng!

Jag skrev tentamen i Envariabelanalys 1 idag. Tentan var inte svår men inte lätt heller jag trodde att den skulle vara värre. Tentan varade i 5 timmar.
Jag vaknade kl. 5:00 imorse och tog tåget till Halmstad, vi hade vår tenta i Bingohallen. För er som inte vet vart det ligger eller vad det är så ligger hallen vänster om Ica Maxi Högskolan Halmstad om man kommer körandes från Östra stranden. Eftersom vi är så många som går ingenjörsutbildningen så måste vi sitta i en stor hall. Innan jag kom till tentasalen så köpte jag vindruvor till mig istället för tex godis. Jag vet att snabba kalorier bara kommer göra mig trött. Därför valde jag något som man kunde äta på lite då och då! Jag drack vatten vilket inte är onyttigt det heller.
Jag satt bara till kl. 13. Jag kanske hade presterat bättre om jag suttit kvar till två. Men det var då! Anyway, jag sitter på tåget och planerar vad jag ska göra de kommande dagarna! Här kommer lite sneakpeeks på vad jag ska göra framöver.

10/1
Morgonen kommer börja med 30 minuter löptur kl. 8:00. Jag planerar även att plugga till MATLAB-redovisningen som jag har den 17/1.

11/1
Som föregående dag kommer dagen börja med en 30 minuters löptur. Så klart så blir det plugg efteråt också men kvällen ska jag och föräldrarna åka till Bjärreds kallbadhus för att fira min 20 års dag en dag tidigare.

Äntligen 12/1
Denna dag är ingen vanlig dag för det är min födelsedag! Och jag ska till världens bästa gatsby fest Göteborg med mina bästa vänner, med våra bästa outfits och våra bästa humör! Jag är så sjukt taggad.

Men nu hade jag tänkt vila mig så tack för ikväll. Hade!

Likes

Comments