Idag har varit en ljuvlig dag. Ingen stress och framförallt så har jag känt mig ledig. Underbar känsla att inte behöva stressa. Bara ta dagen som den kommer. Imorgon är det tillbaks till praktiken igen, då jag går lördag-fredag. Skönt med 7 sammanhängande dagar, för att få kontinuitet.

Dagen började med sovmorgon. Därefter långpromenad med hundarna i skogen. Sedan åkte jag till stallet. Har inte ridit på nästan 3 veckor då jag legat sjuk. Men idag var det dags.

Barbacka ooch bettlöst fick det bli. Barbacka är sådan fruktansvärt bra träning. Man upptäcker muskler man knappt visste att man hade. Dessutom är det häftigt att känna hästens muskler så tydligt. Idag tränade vi på skänkelvikning, öppna/sluta etc.

När jag gått klart min utbildning har jag lovat mig själv att jag ska köpa en egen häst. Sedan jag var 4 år har det alltid varit min största dröm. Känns häftigt att ha ett konkret mål. Det är en bra morot för mig de dagar när man är omotiverad till att plugga. Ska bli så oerhört roligt att så småningom börja fundera på ras, stallplats, provrida osv. Dock är det 1 1/2 år kvar. Så det är ingen brådska direkt.

Det är mest känslan att snart kunna börja leta på riktigt som är så oerhört spännande. Den där häftiga känslan när man närmar sig en dröm.

Liksom att jag alltid drömt om en egen häst har jag alltid dröm om en egen hund. När jag var liten så fick jag ett JÄTTESTORT gosedjur som såg ut som en golden retriever. Den döpte jag till Lassie. Vart jag än gick följde Lassie med mig.

För snart 2 1/2 år sedan började jag och Pontus prata om att skaffa hund. Jag satt varje kväll och kikade på hundannonser, läste om raser osv. Drömmen har alltid varit en golden. Rätt som det är ser jag en kennel i Särö som ska omplacera deras hane på 15 månader. Vi åkte dit och blev TOTALT sålda.

Två dagar senare flyttade han hem till oss, i slutet på maj 2015. En dröm som blev sann. Snart blir han tre år vår lille pojke och jag älskar han över allt annat. Att vi nu har ytterligare en till bjässe till hund gör ju inte saken sämre.

Kontentan av det hela, så är det lite tjusningen med livet att ha drömmar och mål. Vissa slår in och andra kanske bara förblir en dröm. Vad tusan hade man gjort utan drömmar, mål och visioner?


Lilly, som jag är medryttare till, är en riktig liten pussgurka.

Charlie, första dagen i sitt nya hem. Maj-15.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår skrevs sista tentamen för termin 3. Märklig känsla. Nu på måndag börjar termin 4, och därmed är halva tiden gjord.

Jag kan inte hjälpa det, men det är en skräckblandad förtjusning. Är fortfarande inte 100% säker på att det är just det här jag vill. Samtidigt som jag vet att detta är en bra början. Dessutom finns det ju inget som säger att man inte kan vidareutbilda sig inom något annat yrke längre fram?. Samtidigt vet jag att det är typiskt mig att tvivla. Alla val jag någonsin gjort väger jag i en vågskål och i slutändan tänker jag alltid tillbaka på vad som hade hänt om man valt annorlunda.

Samtidigt kan det ju vara så att när jag väl börjat jobba som sjuksköterska kanske jag älskar det. Just nu är jag väldigt inne på att söka mig till kriminalvården när jag är färdig. På så sätt är det ett fantastiskt yrke. Valmöjligheterna är oändliga. För jag älskar ju mitt jobb. Jag älskar att jobba med människor. Så varför tvekar jag? Kanske är det den spännande ovissheten inför framtiden som känns läskig? Jag som är lite feg för allt nytt. Att inte riktigt veta vad man kan förvänta sig. Det kanske bottnar i oerfarenhet.

Nästa vecka börjar en 10-veckors lång praktik. Det ska bli oerhört roligt! Denna gången blir det på en avdelning med inriktining på palliativ/operation/rehabilitering.

Det är en svår konst att följa sitt hjärta. Hjärnan säger en sak och hjärtat säger motsatsen

Köpte ett par Nike air max i juldagarna, så nu är jag redo att springa benen av mig under praktiken och på jobbet.

Likes

Comments

Jag brukar vara uppstressad inför varje tentamen, men den här gången överträffar jag mig själv. Att tentaplugga med hög feber är ingen hitt. Bara att vända blad i boken gör mig andfådd. Känner paniken som börjar sprida sig i hela kroppen när man kollar på gamla tentor och inser att SHIT, det där har jag inte läst. INTE DET DÄR HELLER?! Det kanske inte är så konstigt att man blir lite tunnhårig efter varje tentamensperiod av ren frustration. Tänker samtidigt att "äsch, man kan bara göra sitt bästa", "det får gå som det går". Även om prestationsångesten ligger och gnager och säger motsatsen.

Kanske är det just detta som behövdes för att man ska ta det aningen lugnare med plugget? Allt ont för med sig något gott.

/ Hanna

Likes

Comments

Nu i både förkylnings- och influensatider kan jag varmt rekommendera att göra citron och ingefäradryck. Detta receptet har räddat mig många gånger när bl.a. halsont slagit till.

Du behöver:

* kokande vatten

* 1 citron

* Hel ingefära

* honung

Gör så här:

Koka upp vatten. Pressa i en hel citron i valfri mugg/glas. Använd rivjärn och strimla ner en liten mängd av den hela ingefäran i glaset, (ta hellre lite åt gången då det lätt blir för starkt), häll i det kokheta vattnet i glaset och tillsätt honung.

Så effektivt både mot envisa förkylningar och halsont.

Likes

Comments

Hej!

En stor anledning till varför jag valt att starta denna blogg är för att få lite perspektiv över vardagen. Sedan jag började läsa till sjuksköterska, hösten-15, har tiden rusat i hästväg utan att jag knappt hunnit reflektera. Därmed ser jag detta som ett sätt att blicka tillbaka i tiden, men även blicka framåt. Tanken är att denna blogg ska vara ärlig med andra ord en icke förskönad vardag, för visst har vi väll alla våra sämre dagar eller problem som dyker upp längs med livets resa?.

Lite kort om mig:

Jag bor tillsammans med min fina fästman Pontus samt våra två hundar Charlie och Tudor, och våra två katter Aslan och Elsa på västkusten. Utöver att läsa till sjuksköterska så jobbar jag extra på Varbergs sjukhus inom psykiatrin.

Vi ses! / Hanna

Likes

Comments