Hästar

Hejj, idag tänkte jag berätta lite om min konfirmation. Jag ska konfirmera mig 1 år tidigare för att jag ska kunna konfirmera mig tillsammans med min syster. Det är en rid konfirmation som kostar ganska mycket (tänker inte säga priset för att folk ska uppfattar det "fel"). Det kommer vara på Flyinge och jag kommer träna för dom bästa i Sverige. Det är i sommar jag tror det är andra veckan på sommarlovet!? Det är jag, min syster och 18-19 andra tjejer. Men det är inte bara jag sim är 03 där (tack gode gud), det är 2-3 som är 03:or en 01:a och resten 02:or. Detta blev nog en kort och väldigt flummigt blogg inlägg men jag skriver denna på söndagen (12/2) för att denna ska ut imon (måndag 13/2). Så förlåt men det kommer förmodligen en bättre skriven och genom tänk på torsdag (16/2), den kommer handla om min "psykiska ohälsa". Det kanske blir ett lite deppigt inlägg men, men. Här nere kommer lite söta "blund" bilder på Romis😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hästar, stranden, Vardagen

Idag har jag och min kompis varit på stranden Ringenäs!! Romeo tyckte det var jätte kul men oxå jätte läskigt❤ han var oxå väldig pigg och lite studsig😅 Det som var lite synd var att det var ganska mycket vatten som runnit och fryst och därför kunde vi inte galoppera så mycket. Plus att detta var Romeos första gång på en strand!

Likes

Comments

Hejj, har inte bloggat nu på ett tag pga skola och hästar. Så detta blogginlägget har inte riktigt något tema, tänkte bara skriva lite för att jag är sjuk också☹️ Men på dessa veckorna har jag ridit och pluggat, typ. Men om ni inte följer min Instagram så vet ni inte att Romeo har blivit kasserad och "igenom" kollad. Hon masseraren sa att Romeo var jätte fin, trevlig, en "bra" häst liksom. Men vi har ju haft lite problem med Romeo för att han stegrar, stussar och håller på. Han kommer från Irland och där behandlas hästarna väldigt dåligt, eller väldigt många. Och då säger masseraren att Romeo har blivit så hårt tränad att han har fått mjölksyra och att det gjorde ont, eftersom han är så ung (6 år idag) så är det inte bra att göra så, eller inte på någon annan häst. Så idag börjar han att stegra och hålla på efter 20 min ungefär och då börjar han ju jobba efter 20 min och då kopplar han det till att det kommer göra ont (men självklart gör det inte det). Men det går att träna bort det genom att när jag rider så ska jag bara rida dessa 20 min innan han tror att det kommer göra ont, sedan höja det till 25 min, 30min, 35 min, osv tills han fattar att det inte gör eller komma att göra ont. Jag och min syster ska på rid konfirmation till Flyinge, vi kommer att vara där i 2 veckor, träna för Sveriges och kanske världens bästa ryttare. Det kommer bli den bästa utbildningen Romeo och jag kommer att få.

Som ni ser på dom sista bilderna har Romeo fått skav av sitt täcke☹️ Han är väldigt känslig i både ridningen och får väldigt lätt skav, han har fått lite skav av sadeln också. Men jag har köpt ett bogskydd på Ullared (Gekås), som har hjälpt det är bättre nu än vad det var innan.

  • 87 Readers

Likes

Comments

1. Ebbassida: min favorit blogg just nu. Hon ör en dressyr ryttare som är 14 år. Hon är jätte go och har en jätte bra blogg om hästar.

2. Teampony: En tjej som heter Tova hon är jätte bra på att skriva blogg in lägg. Hon har även ett jätte bra instagram konto.

3. Hästsajten: Jag gillar hästsajten för att hon skriver som om det var hennes dagbok, korta men typ hemtrevliga blogginlägg. Hon har inte uppdaterat så mycket på sistone men jag har läst hennes blogg och jag tycker den är bra.

4. Hästmamman: hon heter Kaisa (tror jag). Hon är en bra bloggare (obviously), vet inte riktigt vad hon gör/skriver som får det att det är bra men jag gillar bara att läsa henne blogg innan jag går och lägger mig tex. (fick inte med någon bild)


5. Laryttarna: dessa tv tjejer heter Linn och Anna dom är 13 år och jag gillar dom för att dom är väldigt drivna inom ridning och ja, jag gillar dom.

Dessa fem bloggarna gillar jag väldigt mycket, jag brukar läsa dom på kvällarna när jag har svårt att sova, särskilt läser jag Ebbassida väldigt mycket ;)

Likes

Comments

Detta video klipp var när jag red för ett par veckor sedan och det gick lite så där, för att han är ganska svår riden. Han skjuter ut bogen, segrar, hoppar och allt han gör. Men det var en av dom bättre ridpassen ändå om det inte gick helt bra så jag är ändå ganska nöjd med detta rid pass. Han är väldigt pigg också men jag har börjat ge honom magnesium i hans foder och det har faktiskt blivit lite bättre den senaste veckan. (Och videon kommer från Youtube jag la ut den där så att jag skulle kunna lägga ut den här) Meen hoppas ni gillar när jag lägger upp videos här!! ;)

Likes

Comments

Hejj, idag ska jag tycka till om trender inom ridning och jag kommer skriva pris och en länk till var man kan köpa den! Såå jag hoppas att du kommer gilla det och kom ihåg att det är mina åsikter och om jag inte tycker det är fint så betyder det inte att jag tycker du är ful när du bär det. Det är bara att jag inte skulle ha den/dom sakerna. (INLÄGGET ÄR INTE SPONSRAT)


KEP Ridhjälm Cromo T med solskärm 5195 kr

Jag tycker denna hjälmen är jätte snygg! Men personligt så gillar jag inte solskärmar, men på andra som passar i det är det skit snyggt. Sen så är den väldigt dyr så jag skulle inte köpt den meen otroligt snygg!! Har inte testat den så jag vet inte hur den sitter och inte heller kvalitén.


Freejump SOFT`UP PRO 2490 kr

Jag älskar freejumps har såna bruna själv dom är jätte bra och snygga! Egentligen finns det inget dåligt med freejumps för utom att dom är ganska dyra, men eftersom dom håller i nästan 10 år såå är det nog ändå värt priset!! Det finns även Freejump SOFT`UP Lite 1529 kr och dom är ungefär lika danna men lite mindre. Freejumps är säkretsstigbyglar och har små taggar på sig så att foten är stadig.
Lyckoänglar 69 kr

Lyckoänglar är jätte fina men har inte så mycket att säga om dom. Jag tycker dom är jätte snygga att ha på tävlingar ex i tränset! Har faktiskt inget dåligt alls att säga!! Har dock inte dom själv och vet därför inte kvalitén osv.


KINGSLAND KAITLYN RIDTIGHTS 899 KR

Dom här älskar jag så otroligt mycket har dock inga själv men har provat ett par och dom är så sköna och dom satt helt perfekt (på mig i alla fall men dom sätter sig bra på kroppsformer) på mig!! Dom är ju kanska dyra men jag skulle säga att det är värt priset! Hittar inget dåligt med dom här heller!? Det finns liknade tights på Hööks för 599 kr ;) Jag gillar dom också fr att dom är sköna att rida i på sommaren då det känns som att man är ¨friare¨ och när det är varmt.


Träns Micklem Competition Horseware 1449 kr

Jag gillar Micklem väldigt mycket för att dom är väldigt snygga, värda sitt pris och dom sitter bra på hästen så att inga ex nerver sitter i kläm och den är bekväm för hästen (alla hästar gillar inte samma hästar tycker också olika). Man kan söka på Micklem på Youtube och då berättar dom mer exakt varför Micklem är bra ;)Tack för att du läste hela och gillade mina bedömningar om trender ;) hoppas du tittar in snart igen!!❤

Likes

Comments

1.

LC+ hoppning- jag vill ha hunnit tävla och blivit felfri i LC+ innan 2k17 är slut (LC+=95 cm för D-ponny)

2.

Suger cup- vill delta för att jag ska börja någon stans för jag vill ju delvis satsa på terräng

3.

Jag vill byta skola från Furuland där jag går nu (kommer skriva varför jag ska byta skola i ett inlägg under nästa vecka)

4.

Jag vill börja träna regelbundet både hemma träning och på gym- för att det ska underlätta för min ridning

5.

Vill delta i en dressyr tävling- vill ha startat en tävling men som jag skrev i mitt förra inlägg att Romeo är svår riden men man måste sätta lite krav på sig själv och sin häst ;)

6.

Vill ha hoppat 115 cm på träning- vill ha hoppat minst ett en skilt hinder men helst bana

7.

Vill bli helt frisk- har ångest och ångestattacker osv (kommer också att skriva om detta i samma inlägg som jag sa i nr. 3)

8.

100 följare på min blogg- satte först 50 men jag utmanade ¨mig¨ själv lite ;)

Likes

Comments

Det var länge sedan jag bloggade nyss. Men det har hänt lite saker t.ex. har Romeo min nya häst för att Bounty blev B-ponny (kommer inte ihåg om jag har sagt det). Och jag tänkte bara skriva lite om hur jag köpte Romeo. Det börjad med att jag och min mamma hittade många hästar som en person sålde. det visade sig att det var två syskon som solde typ 10 (!) hästar var då provred jag alla hästarna och jag fastnade först för den första hästen jag prov red, men han drog ner huvudet varje gång man saktade ner. Sen red jag några hästar och då kom Romeo. Först vågade jag inte ens galoppera eller hoppa men sen slutade det med att jag hoppade 90 cm så vi passar väldigt bra ihop (om jag själv får säga det ahahhah). Romeo heter Emeracly Romeo och han är född 2011 alltså 6 år. Han är tävlad i LB cm som C-ponny (alltså 90 cm( men han är egentligen över 140 cm. Om jag ska gissa så är han kanske 145-146 och han kan växa 2-3 cm tills han slut mäts om 2 år. Han ska mätas den 17/1 på måndag för mig, bara för att man ska veta vilken klass man ska tävla, eftersom det är en klass högre för ex C och D-ponny. Men tillbaka till Romeo så är han en kritvit valack som älskar att smutsa ner sig (bra combo va) han ex i hagen letar upp den geggigaste platsen i hagen och rullar sig där. Men till ridning så är han väldigt jobbig! Han är sjukt snäll på uteritter förutom att han är väldigt rädd om sin rumpa och lite rädd att rida ut själv osv men om han har med en kompis så är han en ängel. Men när jag rider i ridhuset eller i paddock så är han väldigt svår riden, han stegrar, hoppar, stutsar, han har försökt att hoppa över paddock staketet (det var bara tur att jag fick stopp på han innan han hann hoppa) och han springer in i staketet och vill komma undan helt enkelt. Han vill in te skada mig eller så men han är en tonåring kan man säga. Han kommer från Irland och där har vissa eller ganska många har inte så bra med hästar eller kanske många fler djur och Romeo kanske blivit misshandlad för att han är väldigt rädd om sin rumpa och när han är dum så hoppar jag av och mamma tar han i tygeln och bara går mot han rumpa och han blir LIV rädd. Han hoppar och stutsar för att han blir så rädd för mamma och vissa hästar är bara rädda om sina rumpor men detta med att han är rädd för folk på marken ibland och han är rädd för spray flaskor (det kan han också vara för att han är ung). Så misstänker jag att han har blivit misshandlad men jag vet inte säkert. Men jag hoppas att jag och Romeo kan få väck det här med alla stegringar och så för han har såå sjukt mycket kapacitet för hoppning, dressyr och terräng så han kan nog bli en fälttävlans häst eller en bra hopp häst. Det var lite om Romeo och den 14/1 så hatr jag haft honom i 2 mån!! Och det betyder också att jag känner inte hela Romeo men ja.

Likes

Comments

Jag tänkte berätta lite om Bounty. Bounty är en 20 årig blandning av New Forrest, Welsh och Shetland. Han är en liten C-ponny eller maxad B-ponny (vi ska slutmäta honom). Sen har jag döpt honom till Bounty, förra ägarna sa att han hette "Shit Man" för att han såg ut som en bajs korv när han var föl, men det tror vi inte riktigt på. Så förra ägarna kallade han för Ponii. Sedan är han okänd har inget pass, han har chip men det chipet är inte registrerat i något land, för han är inte svensk född. Så jag och mamma ska fixa pass eller vi får passet snart och då ska jag och Bounty börja tävla om han är C-ponny då som vi får hoppas på! Han heter Ponii Bounty för att mamma råkade skriva på ett papper att han hette Ponii, och jag ville att han skulle heta Bounty, så det blev Ponii Bounty. Han är 20 bast men är som 15, det sa vetininären också att han var ungefär 20 år "på" tänderna. Men om han bara hade kollat på hans kropp hade han sakt 15 år. Tex så är han dubbelt, trippelt, fjärdelt (??) gånger piggare än våran 8 åriga Welsh. Sen så älskar han att hoppa, så fort han ser ett hinder så börjar han trippa. Och när man rider ut så sticker inte han men han vill gärna springa hela tiden, han är lätt att få stopp på men som sagt han älskar att springa. Det bästa han vet är att rida fält tävlan, där han få både hoppa och springa. Han är värkligen världens bästa kompis. Sen nästan samtidigt som jag köpte Bounty så köpte Vilma (nouw.com/vilmanumason) min syrra en häst och Bounty och han har blivit bästa kompisar. Tex när Bounty stog grann box med Pikasso (som Vilmas häst heter) så stack Bounty tillbaks in iboxen 2 gånger och vände rumpan till när man kom in, han ville inte lämmna Picasso:)

Första bilden: Ponii Bounty med mig (Nellie Numason)

Andra bilden: Picasso med Vilma Numason

Likes

Comments

Likes

Comments