View tracker

Jag tänkte berätta lite om Bounty. Bounty är en 20 årig blandning av New Forrest, Welsh och Shetland. Han är en liten C-ponny eller maxad B-ponny (vi ska slutmäta honom). Sen har jag döpt honom till Bounty, förra ägarna sa att han hette "Shit Man" för att han såg ut som en bajs korv när han var föl, men det tror vi inte riktigt på. Så förra ägarna kallade han för Ponii. Sedan är han okänd har inget pass, han har chip men det chipet är inte registrerat i något land, för han är inte svensk född. Så jag och mamma ska fixa pass eller vi får passet snart och då ska jag och Bounty börja tävla om han är C-ponny då som vi får hoppas på! Han heter Ponii Bounty för att mamma råkade skriva på ett papper att han hette Ponii, och jag ville att han skulle heta Bounty, så det blev Ponii Bounty. Han är 20 bast men är som 15, det sa vetininären också att han var ungefär 20 år "på" tänderna. Men om han bara hade kollat på hans kropp hade han sakt 15 år. Tex så är han dubbelt, trippelt, fjärdelt (??) gånger piggare än våran 8 åriga Welsh. Sen så älskar han att hoppa, så fort han ser ett hinder så börjar han trippa. Och när man rider ut så sticker inte han men han vill gärna springa hela tiden, han är lätt att få stopp på men som sagt han älskar att springa. Det bästa han vet är att rida fält tävlan, där han få både hoppa och springa. Han är värkligen världens bästa kompis. Sen nästan samtidigt som jag köpte Bounty så köpte Vilma (nouw.com/vilmanumason) min syrra en häst och Bounty och han har blivit bästa kompisar. Tex när Bounty stog grann box med Pikasso (som Vilmas häst heter) så stack Bounty tillbaks in iboxen 2 gånger och vände rumpan till när man kom in, han ville inte lämmna Picasso:)

Första bilden: Ponii Bounty med mig (Nellie Numason)

Andra bilden: Picasso med Vilma Numason

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Likes

Comments

View tracker

Hästar

Heej, heej! Här är lite bilder från vårt ridläger förra veckan! :)

Likes

Comments

Att kunna fly till häst världen är så skönt. Kunna släppa och pausa allt annat och kunna njuta, så skönt. Det är ännu skönare att kunna fly med Bounty. Kunna rida ut när jag vill rida bara när jag vill. Nu hoppas jag bara att Bounty är en C-ponny. Vi ska fixa pass till honom och sedan kan jag börja tävla men Bounty är väldigt liten. Förra ägarna sa att han var 130 cm men han kan ju vara 129 cm och så är det väll att han måste vara över 130 cm, jag vet inte jag hoppas bara att han är C-ponny. Jag hoppas hoppas verkligen det. Jag hoppas att han och jag kommer ut på tävlings banorna snart. Han är verkligen världens bästa tävlings kompis. Så om han blir B-ponny så kommer jag inte hinna tävla med honom så då ska vi sälja honom och det skulle vara synd.. Men vi får hoppas och se. Men min mamma mätte honom med tum stock och en pisk och då blev det 132 cm så vi får hoppas att det är sant. Men ja vi håller tummarna och så säger jag vad det blir sen. pus soch kram! :)

Likes

Comments

Heej, heej! Idag ska jag berätta om en grej som hände i förgår och i går. Det var en tjej som jag var väldigt bra kompis med och vi hade ju en "ute" dag med skolan på en stor fotbollsplan och då ville hon inte var med på då gick hon till någon annan och jag var då med mina andra kompisar. Rimligt? Men aa och då så blev hon arg på och ignorerade hon mig igår och idag för att "jag" lämnade henne för mina andra kompisar. Sedan igår så hade vi "ute" dag på skolan med höjdhopp, längdhopp, 60m och lite sånt. Då gjorde vi det fram till lunch då det var final. Jag skulle tävla i höjdhopp. Så efter maten skulle jag gå till höjdhoppen, men där var hon tjejen och hennes "vänner" hon hade pratat skit om mig att jag hade lämnat henne och dissat henne och sånt (som då inte är sant). Dom tjejerna hon hade snackat till blev skit arga på mig och sa: "Varför lämnar du henne?" Och sedan min syrras kompis lilla syster var en av dom tjejerna och hon var värst, hon sa att jag inte fick vara d'är och hoppa till finalen för jag hade ont i benen och skulle se om jag ens kunde hoppa. Då sa hon "kika här ifrån" och sen sa hon något "du och din syster" och något mer som jag inte hörde. det tog så jävla hårt på mig att hon hade sagt så till dom för dom är fortfarande arga på mig och den tjejen ignorerar mig fortfarande. Hon skrev också att hon inte hade snackat skit men så fort jag är med andra och hon inte står i centrum för mig så blir hon skit arg och snackar skit så nu är hon med andra av mina kompisar. Men dom har hon bara som "reserv" för om vi skulle bli kompisar igen (som inte kommer hända) så skulle hon lämnat dom. Hon är så jävla falsk. Jag trodde jag kunde lita på henne. Plus att samma dag som hon lämnade mig så berättade hon om en tjej som var kompisar med hennes kompisar och då så var hon och denna andra tjejen "elak" på samma sätt som hon varit mot mig!!! Hon sa att den tjejen hon var ovän med så sa hon att hon hade hjälpt henne och sen hade hon bara lämnat henne. Lik dant som den tjejen hade gjort mot mig. Jag hoppas ni hänge med jag orkar inte hitta på namn eller något. Och jag är så frustrerad på denna tjejen... Aja bye bye vi ses!

Likes

Comments

Heej, heej! Idag skriver jag på morgonen för att min farmor eller farfar sak hämta mig snart. För vi ville inte ta bussen, för vi hade kanske inte skulle hinna och då ringde vi farmor/farfar. Jag börjar 08.30(?). Hoppas dom kommer snart så att jag hinner. Men jaja. Idag i skolan så ska vi har... aaa jag kommer inte på vad det heter men vi ska ha 60m och sånt min farmor kom nu hej då!!

Likes

Comments

heej, heej! idag tänker jag inte skriva långt för jag är trött mina ögon vill bara slockna men det är jag glad för:-) men idag har den här: we going on a trip.. oså vidare den har fastnat på min hjärna asså jag menar det värkligen jag och min kompis julia har gort två danser till den idag. två!! a vi är jaa som vi e:) och idag i skolan har gått till fotbolls planen jämte arena hallen och gjort sammarbets lekar brännboll, fotboll, orientering och lite sånt. På en lek så var det en platta med en krok under och långa reu ut så 5-6st kunde hålla i var sitt red och så ska man gå runt och fånga så träbitar med öglor på och då blev jag så jävla arg för att en måste ju sikta och den var jag och då tyckte typ alla att jag tog över d gick jag är ifrån jag pallade inte. För sånt får jag typ höra varje dag och då går jag helst där ifrån. Men det är ju killarna i min klass som säger och gör sånt för inte alla mn många är så jävla omogna och dom i mon klass säger typ "mask" i något sammanhang och börjar gap flabba eller säger dom "Nellie Nagel" till mig och börjar skratta(?). Men aja i dag svarade hästen jag hade skrivit till och hon skrev till baka att han var en maxad D ponny typ och så rekommenderar hon en ungdom eller tonåring same skit men aa så jag vill åka och preov rida honom!:) men ja vi får se. Denna blev lite kortare för innan skrev jag en kanska lång text sen hade jag inte internet och fick uppdatera och då var nästan hela texten borta så därför orkar jag inte skriva mer!:-( men bye bye!!  

Likes

Comments

​heej heej, jag har inte skrivit på länge nu därför att jag inte har haft ork och tid. Tiden beror på skolan det är mycket prov nu innan sommarlovet. förra veckan hade jag 4 eller 2 (kommer inte ihåg) matte prov, och idag har jag haft 2 prov idag i engelska och i veckan ska jag ha ett engelska prov och ett matte prov. orken beror på depression, eller nej inte depression jag är bara ned stämd ett längre tag kan man säga. detta kommer låta larvigt men då förstår du inte... jag har varit "nedstämd" för jag har inget som jag kan älska, ta hand om. lära saker, om du inte fattar så menar jag en häst i mitt fall. jag har haft hästar i nästa hela mitt liv, senast jag blev "av" med min häst så lånade vi ut honom (Clic) eller han  är kvar på gården men jag kan ju inte rida honom och sedan så red jag Caramell (min syrras gamla häst) men det är 2 andra tjejer och min syrra som rider han hela tiden så jag kan typ aldrig. jag önska att jag hittar en bra häst. nu för tiden har jag bara suttit inne hela dagarna, hade inte lust med något. inte ens fråga min syrra: Är Caramell ledig idag? jag hade inte lust inte nu heller. men när jag skaffar en häst en EGEN häst, bara min, så kanske jag kommer på vägarna igen. och ett skäl för att jag vill ha en nu häst och inte Clic, är det för att jag vill hålla på med det jag tycker är kul, frihetsdressyr och lära hästen saker "detta är inte farligt". Till dig som inte fattar så måste man göra det man tycker om (för mig) så att man är på toppen och vara glad, när det går dåligt så måste man vara glad från början så att man inte faller hela trappan. det är jobbigt att alltid låsas att man är på topp. "är du ledsen?" "Nej bara tröt". det är väll många som tänker "men jaha du som lever på en gård vem som helst skulle velat det var inte så bortskämd" mitt svar på det är: man måste inte alltid må bra bara för att man lever med sånt som andra hade velat. jag är avensjuk på dom som har tex en häst som dom kan ta hand om. sitter hela tiden och pratar om sina hästar och att dom har vunnit en tävling eller liknande, jag är avensjuk på att dom har hittat hästen som passar dom. "köp en häst då" det är inte så lätt att hitta DEN hästen som JAG vill tillbringa tid med. nu är jag färdig. PS. det är ingen jag är arg på det är bara så här jag skänner.

Likes

Comments

heej, heej! idag har jag träningsvärk från igår! det var jätte kul men väldigt jobbigt:( såå jaa. men idag började det en ny tjej i vår klass hon är jätte snäll men hon kan inte så mycket svenska. meen idag är jag också förskylld men det är lite bättre. och om en vecka alltså nästa måndag så ska jag få tandställning på under käken. mejlet från en av hästarna: hej, trimma är endast sutten på och riden rakt fram i skogen med ledare. mvh Malin. så den hästen blir det inte men aa vi får se var nästa ägare mejlar. det blev ett kort inlägg men det får "ni" leva med hej då ses!!


Likes

Comments

​jag har mejlat två fjordingar nu och ska kanske mejla en till såå aa vi får se vart det bli av det! men jag hoppas att dom svarar snart jag har frågat om dom är ridna i alla gångarter ute och om dom har hoppat, som jag inte hoppas dom har gjort eller jag vill att dom kan grunderna i hoppning men inte aa jag tror ni förstår:) nu har jag gjort många inlägg på enna dag nu måste "ni" har fått nog av mig men vi ses imon;)

Likes

Comments