Hejj, idag ska jag tycka till om trender inom ridning och jag kommer skriva pris och en länk till var man kan köpa den! Såå jag hoppas att du kommer gilla det och kom ihåg att det är mina åsikter och om jag inte tycker det är fint så betyder det inte att jag tycker du är ful när du bär det. Det är bara att jag inte skulle ha den/dom sakerna. (INLÄGGET ÄR INTE SPONSRAT)


KEP Ridhjälm Cromo T med solskärm 5195 kr

Jag tycker denna hjälmen är jätte snygg! Men personligt så gillar jag inte solskärmar, men på andra som passar i det är det skit snyggt. Sen så är den väldigt dyr så jag skulle inte köpt den meen otroligt snygg!! Har inte testat den så jag vet inte hur den sitter och inte heller kvalitén.


Freejump SOFT`UP PRO 2490 kr

Jag älskar freejumps har såna bruna själv dom är jätte bra och snygga! Egentligen finns det inget dåligt med freejumps för utom att dom är ganska dyra, men eftersom dom håller i nästan 10 år såå är det nog ändå värt priset!! Det finns även Freejump SOFT`UP Lite 1529 kr och dom är ungefär lika danna men lite mindre. Freejumps är säkretsstigbyglar och har små taggar på sig så att foten är stadig.
Lyckoänglar 69 kr

Lyckoänglar är jätte fina men har inte så mycket att säga om dom. Jag tycker dom är jätte snygga att ha på tävlingar ex i tränset! Har faktiskt inget dåligt alls att säga!! Har dock inte dom själv och vet därför inte kvalitén osv.


KINGSLAND KAITLYN RIDTIGHTS 899 KR

Dom här älskar jag så otroligt mycket har dock inga själv men har provat ett par och dom är så sköna och dom satt helt perfekt (på mig i alla fall men dom sätter sig bra på kroppsformer) på mig!! Dom är ju kanska dyra men jag skulle säga att det är värt priset! Hittar inget dåligt med dom här heller!? Det finns liknade tights på Hööks för 599 kr ;) Jag gillar dom också fr att dom är sköna att rida i på sommaren då det känns som att man är ¨friare¨ och när det är varmt.


Träns Micklem Competition Horseware 1449 kr

Jag gillar Micklem väldigt mycket för att dom är väldigt snygga, värda sitt pris och dom sitter bra på hästen så att inga ex nerver sitter i kläm och den är bekväm för hästen (alla hästar gillar inte samma hästar tycker också olika). Man kan söka på Micklem på Youtube och då berättar dom mer exakt varför Micklem är bra ;)Tack för att du läste hela och gillade mina bedömningar om trender ;) hoppas du tittar in snart igen!!❤

Likes

Comments

1.

LC+ hoppning- jag vill ha hunnit tävla och blivit felfri i LC+ innan 2k17 är slut (LC+=95 cm för D-ponny)

2.

Suger cup- vill delta för att jag ska börja någon stans för jag vill ju delvis satsa på terräng

3.

Jag vill byta skola från Furuland där jag går nu (kommer skriva varför jag ska byta skola i ett inlägg under nästa vecka)

4.

Jag vill börja träna regelbundet både hemma träning och på gym- för att det ska underlätta för min ridning

5.

Vill delta i en dressyr tävling- vill ha startat en tävling men som jag skrev i mitt förra inlägg att Romeo är svår riden men man måste sätta lite krav på sig själv och sin häst ;)

6.

Vill ha hoppat 115 cm på träning- vill ha hoppat minst ett en skilt hinder men helst bana

7.

Vill bli helt frisk- har ångest och ångestattacker osv (kommer också att skriva om detta i samma inlägg som jag sa i nr. 3)

8.

100 följare på min blogg- satte först 50 men jag utmanade ¨mig¨ själv lite ;)

Likes

Comments

Det var länge sedan jag bloggade nyss. Men det har hänt lite saker t.ex. har Romeo min nya häst för att Bounty blev B-ponny (kommer inte ihåg om jag har sagt det). Och jag tänkte bara skriva lite om hur jag köpte Romeo. Det börjad med att jag och min mamma hittade många hästar som en person sålde. det visade sig att det var två syskon som solde typ 10 (!) hästar var då provred jag alla hästarna och jag fastnade först för den första hästen jag prov red, men han drog ner huvudet varje gång man saktade ner. Sen red jag några hästar och då kom Romeo. Först vågade jag inte ens galoppera eller hoppa men sen slutade det med att jag hoppade 90 cm så vi passar väldigt bra ihop (om jag själv får säga det ahahhah). Romeo heter Emeracly Romeo och han är född 2011 alltså 6 år. Han är tävlad i LB cm som C-ponny (alltså 90 cm( men han är egentligen över 140 cm. Om jag ska gissa så är han kanske 145-146 och han kan växa 2-3 cm tills han slut mäts om 2 år. Han ska mätas den 17/1 på måndag för mig, bara för att man ska veta vilken klass man ska tävla, eftersom det är en klass högre för ex C och D-ponny. Men tillbaka till Romeo så är han en kritvit valack som älskar att smutsa ner sig (bra combo va) han ex i hagen letar upp den geggigaste platsen i hagen och rullar sig där. Men till ridning så är han väldigt jobbig! Han är sjukt snäll på uteritter förutom att han är väldigt rädd om sin rumpa och lite rädd att rida ut själv osv men om han har med en kompis så är han en ängel. Men när jag rider i ridhuset eller i paddock så är han väldigt svår riden, han stegrar, hoppar, stutsar, han har försökt att hoppa över paddock staketet (det var bara tur att jag fick stopp på han innan han hann hoppa) och han springer in i staketet och vill komma undan helt enkelt. Han vill in te skada mig eller så men han är en tonåring kan man säga. Han kommer från Irland och där har vissa eller ganska många har inte så bra med hästar eller kanske många fler djur och Romeo kanske blivit misshandlad för att han är väldigt rädd om sin rumpa och när han är dum så hoppar jag av och mamma tar han i tygeln och bara går mot han rumpa och han blir LIV rädd. Han hoppar och stutsar för att han blir så rädd för mamma och vissa hästar är bara rädda om sina rumpor men detta med att han är rädd för folk på marken ibland och han är rädd för spray flaskor (det kan han också vara för att han är ung). Så misstänker jag att han har blivit misshandlad men jag vet inte säkert. Men jag hoppas att jag och Romeo kan få väck det här med alla stegringar och så för han har såå sjukt mycket kapacitet för hoppning, dressyr och terräng så han kan nog bli en fälttävlans häst eller en bra hopp häst. Det var lite om Romeo och den 14/1 så hatr jag haft honom i 2 mån!! Och det betyder också att jag känner inte hela Romeo men ja.

Likes

Comments

Jag tänkte berätta lite om Bounty. Bounty är en 20 årig blandning av New Forrest, Welsh och Shetland. Han är en liten C-ponny eller maxad B-ponny (vi ska slutmäta honom). Sen har jag döpt honom till Bounty, förra ägarna sa att han hette "Shit Man" för att han såg ut som en bajs korv när han var föl, men det tror vi inte riktigt på. Så förra ägarna kallade han för Ponii. Sedan är han okänd har inget pass, han har chip men det chipet är inte registrerat i något land, för han är inte svensk född. Så jag och mamma ska fixa pass eller vi får passet snart och då ska jag och Bounty börja tävla om han är C-ponny då som vi får hoppas på! Han heter Ponii Bounty för att mamma råkade skriva på ett papper att han hette Ponii, och jag ville att han skulle heta Bounty, så det blev Ponii Bounty. Han är 20 bast men är som 15, det sa vetininären också att han var ungefär 20 år "på" tänderna. Men om han bara hade kollat på hans kropp hade han sakt 15 år. Tex så är han dubbelt, trippelt, fjärdelt (??) gånger piggare än våran 8 åriga Welsh. Sen så älskar han att hoppa, så fort han ser ett hinder så börjar han trippa. Och när man rider ut så sticker inte han men han vill gärna springa hela tiden, han är lätt att få stopp på men som sagt han älskar att springa. Det bästa han vet är att rida fält tävlan, där han få både hoppa och springa. Han är värkligen världens bästa kompis. Sen nästan samtidigt som jag köpte Bounty så köpte Vilma (nouw.com/vilmanumason) min syrra en häst och Bounty och han har blivit bästa kompisar. Tex när Bounty stog grann box med Pikasso (som Vilmas häst heter) så stack Bounty tillbaks in iboxen 2 gånger och vände rumpan till när man kom in, han ville inte lämmna Picasso:)

Första bilden: Ponii Bounty med mig (Nellie Numason)

Andra bilden: Picasso med Vilma Numason

Likes

Comments

Likes

Comments

Heej, heej! Här är lite bilder från vårt ridläger förra veckan! :)

Likes

Comments

Att kunna fly till häst världen är så skönt. Kunna släppa och pausa allt annat och kunna njuta, så skönt. Det är ännu skönare att kunna fly med Bounty. Kunna rida ut när jag vill rida bara när jag vill. Nu hoppas jag bara att Bounty är en C-ponny. Vi ska fixa pass till honom och sedan kan jag börja tävla men Bounty är väldigt liten. Förra ägarna sa att han var 130 cm men han kan ju vara 129 cm och så är det väll att han måste vara över 130 cm, jag vet inte jag hoppas bara att han är C-ponny. Jag hoppas hoppas verkligen det. Jag hoppas att han och jag kommer ut på tävlings banorna snart. Han är verkligen världens bästa tävlings kompis. Så om han blir B-ponny så kommer jag inte hinna tävla med honom så då ska vi sälja honom och det skulle vara synd.. Men vi får hoppas och se. Men min mamma mätte honom med tum stock och en pisk och då blev det 132 cm så vi får hoppas att det är sant. Men ja vi håller tummarna och så säger jag vad det blir sen. pus soch kram! :)

Likes

Comments

Heej, heej! Idag ska jag berätta om en grej som hände i förgår och i går. Det var en tjej som jag var väldigt bra kompis med och vi hade ju en "ute" dag med skolan på en stor fotbollsplan och då ville hon inte var med på då gick hon till någon annan och jag var då med mina andra kompisar. Rimligt? Men aa och då så blev hon arg på och ignorerade hon mig igår och idag för att "jag" lämnade henne för mina andra kompisar. Sedan igår så hade vi "ute" dag på skolan med höjdhopp, längdhopp, 60m och lite sånt. Då gjorde vi det fram till lunch då det var final. Jag skulle tävla i höjdhopp. Så efter maten skulle jag gå till höjdhoppen, men där var hon tjejen och hennes "vänner" hon hade pratat skit om mig att jag hade lämnat henne och dissat henne och sånt (som då inte är sant). Dom tjejerna hon hade snackat till blev skit arga på mig och sa: "Varför lämnar du henne?" Och sedan min syrras kompis lilla syster var en av dom tjejerna och hon var värst, hon sa att jag inte fick vara d'är och hoppa till finalen för jag hade ont i benen och skulle se om jag ens kunde hoppa. Då sa hon "kika här ifrån" och sen sa hon något "du och din syster" och något mer som jag inte hörde. det tog så jävla hårt på mig att hon hade sagt så till dom för dom är fortfarande arga på mig och den tjejen ignorerar mig fortfarande. Hon skrev också att hon inte hade snackat skit men så fort jag är med andra och hon inte står i centrum för mig så blir hon skit arg och snackar skit så nu är hon med andra av mina kompisar. Men dom har hon bara som "reserv" för om vi skulle bli kompisar igen (som inte kommer hända) så skulle hon lämnat dom. Hon är så jävla falsk. Jag trodde jag kunde lita på henne. Plus att samma dag som hon lämnade mig så berättade hon om en tjej som var kompisar med hennes kompisar och då så var hon och denna andra tjejen "elak" på samma sätt som hon varit mot mig!!! Hon sa att den tjejen hon var ovän med så sa hon att hon hade hjälpt henne och sen hade hon bara lämnat henne. Lik dant som den tjejen hade gjort mot mig. Jag hoppas ni hänge med jag orkar inte hitta på namn eller något. Och jag är så frustrerad på denna tjejen... Aja bye bye vi ses!

Likes

Comments

Heej, heej! Idag skriver jag på morgonen för att min farmor eller farfar sak hämta mig snart. För vi ville inte ta bussen, för vi hade kanske inte skulle hinna och då ringde vi farmor/farfar. Jag börjar 08.30(?). Hoppas dom kommer snart så att jag hinner. Men jaja. Idag i skolan så ska vi har... aaa jag kommer inte på vad det heter men vi ska ha 60m och sånt min farmor kom nu hej då!!

Likes

Comments

heej, heej! idag tänker jag inte skriva långt för jag är trött mina ögon vill bara slockna men det är jag glad för:-) men idag har den här: we going on a trip.. oså vidare den har fastnat på min hjärna asså jag menar det värkligen jag och min kompis julia har gort två danser till den idag. två!! a vi är jaa som vi e:) och idag i skolan har gått till fotbolls planen jämte arena hallen och gjort sammarbets lekar brännboll, fotboll, orientering och lite sånt. På en lek så var det en platta med en krok under och långa reu ut så 5-6st kunde hålla i var sitt red och så ska man gå runt och fånga så träbitar med öglor på och då blev jag så jävla arg för att en måste ju sikta och den var jag och då tyckte typ alla att jag tog över d gick jag är ifrån jag pallade inte. För sånt får jag typ höra varje dag och då går jag helst där ifrån. Men det är ju killarna i min klass som säger och gör sånt för inte alla mn många är så jävla omogna och dom i mon klass säger typ "mask" i något sammanhang och börjar gap flabba eller säger dom "Nellie Nagel" till mig och börjar skratta(?). Men aja i dag svarade hästen jag hade skrivit till och hon skrev till baka att han var en maxad D ponny typ och så rekommenderar hon en ungdom eller tonåring same skit men aa så jag vill åka och preov rida honom!:) men ja vi får se. Denna blev lite kortare för innan skrev jag en kanska lång text sen hade jag inte internet och fick uppdatera och då var nästan hela texten borta så därför orkar jag inte skriva mer!:-( men bye bye!!  

Likes

Comments