HQS

Hästarna, Vardag
Nu är Kagliari HQS hemma igen, han har varit iväg några månader i träning. Men nu var det dags för honom att komma hem. Och Candy HQS och Contesssa HQS fick åka iväg i stället.

Kagliari ska säljas, men tills han blir såld så kommer jag att rida å utbilda honom. Känner mig rätt så ringrostig, var ett tag sedan jag red! Jag ser dock framemot det här. Skönt att komma igång igen 🙂🐎

Ska göra upp en veckoplanering varje söndag så jag vet hur veckan ser ut och vad vi ska hitta på. Sen kanske det blir lite omplanering beroende på vädret.

Måste komma igång med hoppningen också, han måste få mer rutin där. Jag har inte hoppat på några år så det känns lite läskigt. Men det är bara att bita ihop!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hästarna, Vardag, Avel
Igår när jag vaknade så var det hårt i backen, lite snö och några minusgrader. Hästarna tyckte inte om det alls. Kunde ju knappt röra sig... Alla är oskodda, har unghästar och avelsston hemma på gården. Jag ville gå i ide och vakna till våren..


I morse så vaknade man till snö och plusgrader.. Och nu regnar det ☔ så i morgon är nog all snö borta. Och sen ser man inte den förrän i februari. Så brukar det ju vara på västkusten eller åtminstone här!!

Längtar efter våren, dels på att stona ska föla och att allt ska bli grönt igen! 🌸 🌻 🌳🐎

Har börjat kika lite på hingstar för nästa år, vet inte riktigt hur många ston som betäcks dock. Det är en del att tänka på när man väljer hingst. Man vill ju hitta den bästa kombinationen.

Likes

Comments

Tävlingar, Hästarna
Oj vad Dessi hoppade i söndags 🌟🦄😍 så himla fin. Tyvärr så föll en bom. Men hon hade snabb tid så det blev en 10:e plats 🍾🎉 Vilken fin häst hon är!!! Nu blir det inga mer tävlingar i år utan vi tar nya tag nästa år.

Fotograf @jonsvingphoto

Visade Kagliari för spekulant i måndags och har några till som ska komma. Han är en så himla mysig kille, hoppas att jag hittar rätt hem till honom snart.


Snart är det dags för Contessa och Candy att åka iväg i träning. Nästa år blir spännande för då är det nog ett gäng HQS hästar som är ute och tävlar. 

Likes

Comments

Tävlingar, Hästarna
Känns helt overkligt.. Dessi hoppade fantastiskt i Billdal igår, omgång 1 SM för seniorer. Hade ett löjligt pet, men det räckte till final ändå. Blev 11:e placerad i klassen. Så idag kl 13.00 startar klassen och hon har startnummer 10. Självklart vill man ju vinna, men det här är en seger i sig att hon startar finalen. Vilken häst jag har alltså!!! 🌟😍🦄 ❤


I fredags så hoppade Escalona HQS också i Billdal, blev placerad i 1.30 och gjorde en bra runda i 1.35. Så himla kul att få se henne igen, har inte träffat henne sen jag sålde henne för fyra år sedan.

Buffy och Dessi startade 1.35 i fredags de med, Buffy hoppade fantastiskt men blev lite hetsig så två bommar föll i andra fasen. Dessi gjorde en säker runda och blev 7:e placerad.

Igår lördag så gick Buffy 1.35, hoppade helt magiskt ❤🐎🌟😍 blev 8:e placerad.

Jag måste nästan nypa mig i armen över hur fina hästar jag har 😍🌟 vilka stjärnor alltså!!

Despoina HQS och Jörgen Larsson 11/11 2017

Fotograf @jonsvingphoto

Likes

Comments

Hästarna, Tävlingar, Vardag
Nu är höstlovet slut och barnen ska till skolan om någon timme. Skönt att få lite rutiner igen, man blir lite slapp när det är lov...

Jag har sovit uruselt i natt så jag har varit vaken sen kl 6. Skönt att få en liten lugn stund själv på morgonen i ett tyst hus..

Det har inte hänt så himla mycket här under veckan, inga av mina hästar som har tävlat. Min ena uppfödning Escalona HQS (f-09 e Escudo I - Contender) har dock tävlat, blev två placeringar i 1.15 och 1.25.

Nu till helgen så ska Buffy och Dessi till Billdal och tävla, dit kommer även Escalona.

Buffy ska hoppa tre stycken 1.35 och Dessi ska gå 1.45 och 1.50 (omgång 1 i inomhus SM).

Escalona ska starta två 1.30 och en 1.35.

Startlistor finns här: Inomhus SM Billdal

Plus allt sänds på Equisport


I fredags så var jag förbi min kompis Lotta och tittade på en annan av mina uppfödningar som hon äger nu. Kadiz HQS (f-09 e Carême - Cortus), han har verkligen utvecklats på sistone. Börjar röra sig riktigt riktigt bra, ska bli spännande att se dem på dressyrbanorna framöver.

Bilden nedan är på Kadiz HQS

Och igår söndag var jag i Glommen och tittade på mina två hästar Cantara HQS (f-10 e Canturano - Contender) och Kagliari HQS (f-11 e Cosmeo - Cortus) som är iväg i träning.
Cantara HQS
Kagliari HQS
Men nu är det dags att komma igång och få iväg barnen till skolan.

Likes

Comments

Hästarna, Tävlingar
Dessi hoppade fantastiskt fint på Elmia, men tyvärr så föll några bommar. Hon var lite för stressad, trivs inte riktigt på en sån arena. Gjorde inga katastrofrundor utan de var godkända. Det får bli nya tag på nästa tävling som blir i Billdal om två veckor. Inomhus SM, hon ska gå 1.45 plus 1.50. Hoppas att nollrundorna kommer då och att hon hoppar finalen.

Buffy ska också till Billdal, men hon går inte så höga klasser än. Hon ska gå tre stycken 1.35. Nästa år räknar vi med att hon går 1.50.

Nedan: Despoina HQS och Jörgen Larsson, Elmia 2017. Fotograf Li Sjöstrand

Hade en jättetrevlig helg i Jönköping, skönt med lite semester..

Såg en del fina hästar, både som tävlade och även på SSHS auktionen.

Mässutbudet var bra, jag behövde dock inget så det blev ingen shopping förutom en grimma till Dessi.

Hoppas att jag har häst till start nästa år med, verkligen en bra anordnad tävling. Lätt för mig att säga som sov på hotell och inte behövde göra så mycket 😉😝

Likes

Comments

Tävlingar
Elmia Scandinavian Horse Show 2017


Kl 15.10 idag startar Dessi's klass, hon hoppar som nummer 3.

Startlistor finns här: http://online.equipe.com/sv/competitions/22171

Och allt sänds live på https://www.equisport.tv

Vi åker upp i morgon em och stannar hela helgen, blir en liten minisemester. Häst, hus, barn och kattvakt är ordnad. Ska gå på SSHS auktion på lördag, ska dock inte köpa någon häst. Även fast jag har hittat några fina, speciellt en..

http://selecthorsesales.se

Ska gå runt på mässan och kolla, har några inbokade möten som jag ska hinna med. Ser framemot den här helgen!

Likes

Comments

Hästarna, Tävlingar

När Dessi blev moderlös så fick jag först rådet att hitta en amma till henne, men jag kände som så att hon var ändå 11 veckor gammal. Och hon hade börjat äta annan mat plus hon hade sin extra mamma i hagen, Fartina (mitt andra sto). Jag orkade rent ut sagt inte med att försöka få det att funka med en amma och jag ville absolut inte skicka iväg henne. Hon var ju allt jag hade kvar... Så det fick bli mjölkersättning, i hink. Någon nappflaska hade jag inte lust med och jag tänkte att det var lättare med en hink. Det var inte superlätt att få henne att dricka ersättningen i början, men efter ett par dagar så hade hon kläm på det och hon fattade precis att när hinken kom så var det mat. Jag köpte även mjölkpellets, Foal Creep från Dodson and Horrell. Så här i efterhand så har jag helt glömt hur jobbigt det var att ge ett föl ersättning flera gånger per dag.. Hittade en gammal lapp i en bok för några veckor sedan där jag hade skrivit upp mattider etc..

Dessi gick med Fartina hela dagarna, jag gav henne extra mat och Fartina tog hand om henne på bästa sätt. Första tiden var förfärlig för mig, jag var övertygad om att hon också skulle dö. Det var bara en tidsfråga, blir hon ett halvår så wow tänkte jag. Och sen sköt jag på det till ett år, två år etc..

Första året flöt på bra, när hon var 1 1/2 ungefär så fastnade hon med ena näsborren i en hake. Var tvungen att sy, men det gick upp så efter den dagen så har hon en näsborre som är lite annorlunda.

Samma år hon skulle fylla 3 år så åkte hon på inridning till Olivia och Emelie Andersson, www.oliviaoemelie.se

De visade sen henne på 3-års test där hon blev klass I gångarter med poängen 8-8-7-7-7-8 och hon fick hoppdiplom med poängen 8-9. Jag hade alltså fått mitt skimmelsto som rörde sig bra och hoppade fantastiskt!

Betäckte henne med Cardento det året, men hon tog sig ej tyvärr. Blev i stället att hon gick 3-års championatet på Flyinge, hon blev tyvärr ej en av de 10 som gick finalen. Men hon skötte sig bra ändå!

Nästa år som 4-åring så var det dags att börja tävla, första tävlingen gjordes i Ulricehamn med Olivia i sadeln. Felfri i båda klasserna, satte sen sina nollor som behövdes för att få starta i semifinalen i 4-års championatet. I semifinalen så blev hon 6:a och gick vidare till finalen på Flyinge. Tyvärr så rev hon ett hinder dag 1 i finalen så hon gick ej vidare till dag 2. Men det var helt ok, jag var så nöjd med att se min vackra stjärna hoppa!

Som 5-åring så satte hon alla nollor i 1.20, kvalade in till Falsterbo och Flyinge. Blev inga topp placeringar men hon skötte sig bra. Fick förfrågningar på henne på nästan varje tävling, men det var samma svar hela tiden - Nej hon är inte till salu!

Som 6-åring kom sen det bästa året som unghäst, hon gjorde sina nollor i 1.30, kvalade in till Falsterbo och Flyinge. I Falsterbo så hoppade hon helt fantastiskt, gick vidare till finalen i Folksam Scandinavian Open. Och i finalen så var det äntligen stolpe in!!! Det blev en 4:e plats!!!! Det var årsdagen när Demeter lämnade oss, den 14/7 2013. Det kändes som om hon var med oss och vakade på oss. Dessi och Olivia blev sen uttagna till Unghäst VM i Zangersheide, vilken upplevelse att vara där! Vilket äventyr alltså!!!

Som 7-åring debuterade hon i 1.40, dubbelnolla och en 5:e placering. Hon hade hoppat suveränt hela den helgen så det slutade med att hon vann totalt Gothenburg Youngster Summer Tour för 7-åringar. Blev inget Falsterbo det året då hon hade varit borta från tävling ett tag då hon vrickade sig under våren. Startade Breeders.

Efter 7-års säsongen så fick hon komma hem och ta det lite lugnt, jag red henne själv i ett halvår ungefär. Sen åkte hon till Jörgen Larsson i Helsingborg på våren som 8-åring. Han hade tävlat hennes mamma tidigare plus ridit en massa andra hästar från den stostammen. Jag ville att hon skulle få chansen att gå lite högre klasser och utvecklas ännu mer. Första tävlingen med Jörgen blev en internationell 1-stjärnig tävling, hon vann en 1.35 klass och blev tvåa i en 1.30 klass.

Sen Dessi hamnade hos Jörgen så kan vi lägga till en massa placeringar och vinster på listan. Hon har vinst i 1.50, placering i 1.40 på 2-stjärnig internationell tävling, hon har nästan på varje tävling fått en placering.

En dröm blev sann i början på året då hon startade på Göteborg Horse Show. Hoppade fantastiskt, rätt så svår konkurrens dock... Och sen startade hon även i Falsterbo i somras, så det blev två stycken 5-stjärniga tävlingar i år! Helt magiskt!!!

Sagan om Dessi fortsätter, jag har inga planer alls på att sälja henne. Hon är min ögonsten och hos mig ska hon stanna!! Har börjat fundera på att göra Embryotransfer på henne så att jag kan få något föl medan hon tävlar.

Jag önskar så att jag hade haft kvar Demeter några år till så att jag hade haft något syskon till Dessi. Tänker så ofta på Demeter och Pippi, undrar om jag gjorde något fel. Kunde jag ha gjort annorlunda? Men jag går glädjas åt Dessi, hon gör mig så lycklig och stolt. Tänk vilken fin häst hon har blivit!!!

Dessi som 3-åring
Dessi i Helsingborg 2015
Dessi i Zangersheide 2013
Dessi i Falsterbo 2013
Dessi på Göteborg Horse Show 2017

Likes

Comments

Avel, Hästarna
För 12 år sedan bestämde jag mig för att börja avla, jag ville ha ett riktigt fint sto och satte ut en annons att jag sökte sto.

Fick ett svar på ett sto född 1991 e Magritte - Anart - Callaghan, hon hade själv tävlat upp till 1.50 hoppning, vann sin kvalitetsbedömning med 8-8-8-8-8 på exteriören, 8-8-8-9 på gången och 9-9 i hoppning. Hennes bror var RS Isac som Jens Fredricson tävlade. Bra möderne. Men min första tanke var nja kanske inte riktigt vad jag hade tänkt mig om man kollade stammen.. Men jag gav henne en chans och körde ner till Helsingborg för att kolla på henne. Hon var även dräktig med en gångartshingst, Smashing Hit.

Väl där så gillade jag vad jag såg så det blev köp. I april 2006 fölade Demeter, ett fantastiskt vackert stoföl. Så himla fin 😍 hon fick namnet Persefone HQS "Pippi".

I den grekiska mytologin så är ju Demeter jordbrukets gudinna. Så det var ju naturligtvis självklart att följa det temat, därför fick Pippi heta Persefone (dotter till Demeter i grekiska mytologin).


                                                                               Vackra Persefone HQS
En månad efter att Demeter hade fölat så var det dags för seminering. Jag hade hittat en hingst på bruksprovet som jag skulle ha. Fanns ingen reservhingst/reservplan.. Utan Corlensky G var mitt val, jag ville ha ett stoföl, skimmel och den skulle både röra sig bra och hoppa fantastiskt 😍

Demeter blev dräktig, allt gick kanonbra. Dock så blev Pippi dålig och jag blev tvungen att ta bort henne i september 2006. Det var helt fruktansvärt och jag tänker på henne än idag. Är så ledsen över att jag inte fick se henne växa upp. Är övertygad om att hon hade blivit en stjärna på dressyrbanan. 🌟

I april 2007 så fölade Demeter, ut kom en stor svart fölunge.. Ett sto ❤😍 jag var så lycklig! När Dessi var runt två månader så kom de första skimmelhåren fram, på öronen... Två saker på min lista stämde iaf.

Jag letade länge och väl efter ett lämpligt namn, Demeter kallades för Meter så det vore ju kul att döpa fölet till Deci. Då kunde jag ju bara ropa Decimeter när de skulle in... Kollade på Wikipedia, den engelska varianten och där hittade jag det perfekta namnet!!! Despoina "Dessi" ❤ https://en.wikipedia.org/wiki/Despoina

Demeter betäcktes igen, den här gången med Careful. När hon var dräktig på 43 dygn så hände något som jag aldrig mer vill vara med om 😖😢 hon fick kolik, veterinären kom men vi kunde tyvärr ej göra mer här hemma. Det var bara att lasta och köra till Helsingborgs Djursjukhus. Lilla Dessi på 11 veckor fick stanna hemma. Resan till Helsingborg blev ingen trevlig resa, slutade med katastrof då Demeter la sig i transporten strax innan Hallandsåsen. Jag kan inte ens tänka på det utan att minnas allt igen. Köra transport är än idag jobbigt.

Djurambulansen kom och hämtade henne, hon gick in själv på djursjukhuset. Och jag trodde verkligen att hon skulle klara sig. Vi körde hem och hämtade lilla Dessi. Demeter blev så glad över att träffa Dessi igen ❤ men tyvärr så blev hon sämre på natten och tidigt på morgonen den 14/7 2007 så fick hon tas bort.

Kvar stod jag och lilla Dessi, jag lovade Demeter att jag skulle göra allt jag kunde för Dessi. Och att hon skulle få chansen att bli den stjärna jag var övertygad om att hon var. Jag skulle ge henne allt och verkligen satsa allt jag kunde. 

Demeter några dagar innan Dessi föddes.
Despoina HQS några timmar gammal bara
                                                                                 Demeter och Dessi
Demeter i Falsterbo

Likes

Comments

Tävlingar

Snart är det dags.. Despoina HQS startar på torsdag 1.45 och fredag 1.50, sen ev på lördag 1.45 eller så blir det söndag om hon kvalar till Volkswagen Grand Prix 1.50.

Jag har inte riktigt vant mig vid de här höjderna än, det är lite läskigt högt. Men samtidigt är jag glad att jag slipper sitta i sadeln. Har lämnat över det åt ett proffs, Jörgen Larsson.

Hoppas att hon hoppar bättre i år på Elmia än förra året, nu har hon ju mer rutin och har ju faktiskt vinst i 1.50. Hon är i toppform enligt Jörgen så vi får se.

Ser framemot Elmia, blir en liten semester för mig och mannen. Skönt att få komma bort lite från vardagen. Ska träffa en person angående en idé jag har fått när det gäller att utveckla mitt företag. Plus det kommer ju en massa utställare dit så jag kanske hittar fler samarbeten.

Nästa tävling för henne efter Elmia är inomhus SM i Billdal.

Kortet nedan är på Despoina HQS (f-07 e Corlensky G - Magritte - Anart) och Jörgen Larsson, Göteborg Horse Show 2017 (fotograf Stefan Keturi)

Likes

Comments