DIY, before & after, HOUSE13

Mitt rätt så kraftigt (ingen underdrift) beskurna olivträd fick istället en uppdatering av zinkkrukan den står i. Limpistol och grovt antracitgrått yllegarn lindades runt toppen av krukan. Den passar mycket bättre på fönsterbrädan nu än innan.

Krukan på plats i pysselrummet innan den blev tillfilad:

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

DIY, HOUSE13

Jag har spenderat två lugna dagar med att göra småpyssel varvat mellan målningen av hallen, kroppen värkte och jag behövde tänka och planera. Istället tog jag fram en massa garn jag fann när vi städade ur huset - inspirationen flödade bara av att lägga fram det.
Det blev en drömfångare som present till en god vän, dekoration till en kristall-platond i hallen och lite uppfixande av en zinkkruka där mitt olivträd försöker återhämta sig efter flytt och kraftig beskärning. Bild på krukan kommer imorgon med dagsljus!

Har fått lite garndille på boho-tofsar, garnlindade detaljer osv men inser att jag inte kan gå lös totalt. Ibland är inspirationen för stor nästan, så jag måste hejda mig. Här är iaf drömfångaren som ska till en vän. Jag måste nog sälja några äldre alster, för att få plats för nya av mina garnskapelser.

Likes

Comments

HOUSE13, mat, work in progress

Vad är bättre när man målar och rollar tills kroppen värker från topp till tå än att fylla på energin med en riktigt god och varm och nyttig powergröt?
Det är precis vad jag gör till lunch, och får förnyad energi att fortsätta kräla längs golvet och måla lister, rolla väggar med trötta och ömma axlar och skuldror. En muskelavslappnande och härlig massage är just nu min högsta dröm. Kanske ska jag unna mig ett varmt bad med en badbomb ikväll för att få min ömma lekamen att må lite bättre?
Men nu blir det en kopp kaffe med Oatly iKaffe havremjölk och powergröt!

Powergröt
2 dl vatten
1,5 dl fiberhavregryn
1 msk chiafrön
1 msk kallpressad kokosolja
1 nypa kanel
1 skivad banan

Koka upp allt i en härlig röra och mosa ihop den skivade bananen med vispen under tiden.
Sen är det bara tömma upp i en skål, avnjuta med havremjölk, mjölk eller som den är. Chiafrön och kokosolja gör den len och riktigt nice i konsistensen.
Vill man boosta ännu mer, kan man ha i en näve blåbär.

Likes

Comments

before & after, HOUSE13, kök

För det första färdiga rummet i HOUSE13?!
Redo eller ej, här kommer bilderna. Matrummet är efter mycket svett, ömma kroppsdelar och färg i hår och över hela kroppen färdigt. Det är ljust, ljuvligt och enormt. De tidigare vedervärdiga gamla tapeterna är ett minne blott.
Det fattas taklampa, nya stolar och den skänk jag ska ha istället för bänken med alla fällar, och fler gröna växter, men jag är nöjd med detta tillfälliga arrangemang. Vad tycks?

Det här hörnet känns så härligt, katterna kan mysa på fällarna, jag får undan förvaring i korgarna och guldkrukorna är egentligen lampskärmar från RUSTA.
Så småningom kommer en bild på vad saker kostat, eftersom vi med små medel faktiskt inrett det här matrummet till detta.

Likes

Comments

before & after, kök, HOUSE13

Att alltid måla fönsterkarmar och lister och dörrkarmar när du målar om, såhär mycket skillnad blir det med fönstren här. Helt vansinnigt nästan, vilken skillnad. Och till er som väntar, imorgon, IMORGON blir det första ordentliga efter-bilden. Även om jag inte fått tag på mina köksstolar jag vill ha än, önskar jag var rik så jag kunde köpa dem direkt men nåja, man kan inte få allt man vill ha 😸

Likes

Comments

before, kök, DIY

Det enorma matrummet är först ut för rakning, mest för att vi spenderar mest tid här och runt köksbordet - och sen eftersom det sitter ihop med hallen mer eller mindre så får hallen sig också ett lyft just nu. Men såhär ser det ut före.
Hoppas kunna bjuda på efter imorgon.
Golvet här är helt okej, så det får bli kvar. Men det är helvetiskt mkt snickerier att måla här med innan det blir färdigt, så kanske får ni hålla er till tåls tills på tisdag..
Kommer att skriva ut vad allt kostat och vart det är köpt också, för det är inte många kronor totalt!

Ursäkta den dåliga panoramabilden, men med stora hundar som dräller in i en och kaffedarriga händer var det inte helt enkelt.

Likes

Comments

before, hundarna, HOUSE13

Det händer grejer nu, skulle man kunna säga. 25l färg har inhandlats, rollers, penslar och värdelösa rollertråg (man ska INTE snåla med just rollertråg).
Hundarna bestämde sig för att hjälpa till, ekparketten behövde piffas till...

Likes

Comments

before & after, DIY, HOUSE13

En mörkgrön lampa spenderade jag förmiddagen med att måla om idag, jag använde hobbyfärg och pensel för att få lite struktur i färgen så att lampan upplevs lite som borstad och metallisk. Den prydde pysselrummet när vi flyttade in och fick vara kvar för jag såg dess potential. Det finns en till likadan lampa nere i garaget som jag också funderar på att sätta tänderna i. Jag blev iaf nöjd med resultatet - betydligt bättre än mörkgrönt!

Likes

Comments

DIY, before, pysselrum

Bland rengöring av köksbordet (suddar bort trycksvärta med ett suddgummi så har blåsor över hela fingrarna nu..) så kände jag att jag måste göra lite småpyssel.
Och det blir lite uppsnyggande av gamla plastförpackningar jag hittat i husets kök.
Några ska diskas, sen ska jag försöka lista ut hur jag vill ha dem. Det här är nämligen det enda rummet i huset där jag tänker ha mycket färger!

Men en liten förebild på några förvaringsboxar och ett lock som går från röd plast till guld kan jag bjuda på!

Likes

Comments