Idag är det dags att gå igenom order "Hospitality" och vad det egentligen betyder och lite om den här industrins ursprung. Under mina studier så hade vi en hel kurs om det här, så det finns hur mycket som helst att gå igenom. Men jag tänkte bara nämna lite generell fakta och det som jag tycker är intressant (Måste även tillägga att hela utbildningen var på engelska och därför är det ibland lättare att förklara och skriva på det språket).

Ursprung:
The word hospitality comes from hospice, an old French term meaning "To provide care/shelter for travellers". (walker, 2013,p.4)

The scope of the hospitality industry:

Travel: Air, Cruise ships, Rail, Coach, Automobile, Ecotourism

Lodging: Hotels, Motels and Resorts

Management: Meetings, Conventions, and Expositions

Restaurants and Managed Services: Restaurants and Managed services

Recreation: Attractions, Gaming, Park and Recreation

Service är det som ligger i fokus när vi pratar om Hospitality. Det viktigaste inom den här branschen är att skapa minnen och fokusera på gästens upplevelse och tillfredställese.

Well, det här var en snabb genomgång om vad den här branschen innehåller vilket är viktigt att förstå när jag ska gå igenom alla andra punkter för att veta hur man ska lyckas om man vill arbeta inom den är sektorn eller bara är väldigt intresserad av resa och nya projekt. 

/ Ida 

Likes

Comments

Hej. Vad kul att du har hittat hit till mitt lilla forum. Mitt namn är Ida Jönsson. Jag är 23 år gammal och bor för tillfället i Västerås. Här arbetar jag på det ny öppnade hotellet "The Steam Hotell", och har arbetat där sedan hotellet öppnade första augusti.

I Januari så åker jag till Schweiz för att ta emot min Bachelor Degree inom Hotel Management & Design och tanken är att jag ska sammanfatta mycket som jag har lärt mig under min utbildning, trender inom "The Hospitality Industry". Den här industrin är väldigt bred och det finns många intressanta ämnen att ta upp.

Här är några ämnen som väntar:

Trends

Innovation & Design

Business Strategy

Consumer Behaviour

Product and Brand Development

Hospitality Facility Management & Design

Interior Design

Internships & Management Traning Program

Art of Employability

Personal Development


Likes

Comments