Sex dagar över tiden. Då bakar man paj! Detta är en hallonsmulpaj, ett recept jag hittade på linas bakskola som finns på Facebook, spana in det kontot!
Tiden går här hemma, har inget hänt till på fredag ska vi in på ultraljud..hoppas något händer snart!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Två dagar över tiden och inte mycket som tyder på att det skulle hända något idag..detta till sambons besvikelse, han tyckte att en lördag var en bra dag att få barn på!
Istället tog vi bilen ut till Ekerö. Jag har alltid haft en förkärlek för Ekerö, landet nära stan. Perfekt! Vi började med en tur på loppis för att sedan fika på ett äppelmusteri, supermysigt!
På vägen dit var vi någon meter från att krocka med ett rådjur, den kom bokstavligen från ingenstans. Sjukt läskigt!! Lyckligtvis klarade sig både rådjur och vi och alla andra biltrafikanter oskadda men jäklar vad pulsen steg..
Nu väntar filmkväll!

Likes

Comments

Idag har jag officiellt gått över tiden. Inte överburen, då har man gått över v.42+0 men en dag över beräknad födsel. Inget att egentligen bli allt för nerdeppad över, läste någonstans att förstagångsföderskor går över beräknat förlossningsdatum 7 av 10 ggr eller något liknande så jag försöker hålla mig cool. Det är kanske känslan av att inte veta när som stör mig?
I onsdags var det rutinkoll hos barnmorskan, allt såg fint ut och vi fick info om ev igångsättning. Just nu gör man en studie i Stockholm där vi kan få delta där man försöker fastslå när det är bäst för mamman och bebisen att sättas igång. Deltar vi kan vi hamna i grupp a eller b. Grupp a sätts igång v.41+0-2 och grupp b v.42+0-1. Jag tror att jag kommer att delta, har varit lite kluven inför igångsättning, delvis för risken att det slutar med akutsnitt, dels pga att det blir en väldigt lång och utdragen process. Men jag ser också fördelar, att veta att det faktiskt händer något. Slippa åka bil med värkar. Mer kontrollerat och framför allt, kunna vara med och kanske hjälpa andra kvinnor i framtiden med de resultat som de kommer fram till!
Allt jag vet är att jag inte kommer kunna styra över hur eller när, jag hoppas att bebis bestämmer sig för att komma inom de närmaste dagarna :)

Välkommen ut!

Likes

Comments

Jag drömmer om ett hus med ett uterum. Ett uterum med spröjsade fönster. Där ska man kunna ligga i en soffa en hel regnig dag och slumra och lyssna på hur vattnet slår mot glaset under ett täcke, lite härligt fuktigt i luften. Känna dofterna från trädgården utanför.
Hälsningar från Brommatvåan som inte har balkong men öppen spis iaf.

Likes

Comments

Gårdagen var ju rätt trist med snö och sol om vartannat. Jag kan inte minnas en majdag som varit så skiftande men det kanske bara är jag som förträngt?
Nåväl, dagen spenderades inomhus förutom ett besök hos polisen för förnyelse av pass och idkort. Kan avslöja att man ser att jag är megagravid på fotot trots att magen inte är med..haha

Upptäckte att jästen jag hade gick ut idag så det blev lite brödbak här på förmiddagen! Mycket goda :)

Eftermiddagen är tänkt att ägnas åt denna bok. Borde givetvis ha läst den mycket tidigare för att kunna göra övningar osv men som den optimist jag är tänker jag att det inte kan skada iaf? Vi har ju varit på profylaxkurs också, den får bära mig i värsta fall ;)
Det börjar närma sig och med det en hel del tankar och känslor. En viss rädsla som jag trodde att jag jobbat bort börjar spöka, därav boken nu. Men det ska nog gå bra ändå!

Likes

Comments

Att sysselsätta sig själv när man är hemma och väntar på att bebis ska komma kräver lite kreativitet. Idag blev det bakning!

Sega och goda chocolate chip cookies 😍

Bebis kan få komma snart..

Likes

Comments

Idag har vi varit på mvc för sammanfattning och kontroll. Allt såg fint ut och vi får se om det kanske var sista besöket innan bebis kommer :)
Efteråt inhandlades nya solglasögon till sambo och toppades av med pizza!

Ser fram emot mindre plufs i facet så småningom 😂

Likes

Comments

Jag nämnde ju en trevlig helg så jag tänkte dela med mig lite av vad vi gjort! Till skillnad från många andra firades ju inte vår valborg med alkohol och fest, är man höggravid får man anpassa sig helt enkelt :)
På lördagen var vi och åt lunch på café blomman i åkeshov och åkte sedan till plantagen för att inhandla vår/sommarblommor till våra två franska balkonger! Det blev murgröna i botten på båda och det finns en förhoppning om att de ska klättra sig upp och bli riktigt fina längst gallret. Även köksörter ska planteras och peneér fick plats att hängas!

Valborgsmässoafton firades i sjöstaden hos sambons familj. Det blev grillat och kola drömtårta till efterrätt, ljuvligt gott!
Vi passade på att vara ute i det fina vädret igår med en fika på drottningsholms slott.

Likes

Comments

Att vänta på bebis.

Vad gör man?


Jag jobbade min sista dag den 13 april vilket var ett bra beslut då kroppen började tycka att det blev lite väl tungt och påfrestande. Men vad gör man under tiden som man väntar?? Jag tänker att man samlar sina tankar, funderingar och farhågor i en blogg! Jag har inga större ambitioner rörande bloggen finns intresse hos någon att kika in säger jag väl mött!

Efter en fin vårhelg med valborgsfirande och en ledig sambo känns det lite tomt här hemma. Bebisböckerna är lästa och allt inför bebis är mer eller mindre fixat. Bf är om 16 dagar, den 18:e maj. Det är så spännande och känns overkligt, läskigt samtidigt. Att kliva in i en ny värld, inget kommer vara sig likt. Fast så kanske det inte alls är? Jag får väl se :)


Likes

Comments