Innan jag fick barn fnös jag lite åt de som sa att det kommer vara en lyx att få gå på toa ensam när man fått barn. Det visade sig vara sant. Extremt mycket sant. Iaf i mitt fall. Jag hade som alla andra hört att bebisar sover mest första veckorna och att det kommer att finnas en massa tid till att kolla på serier, läsa böcker osv. Det är säkert så att det finns såna ungar. Min är inte sån. Jag har fått en vaken, iakttagande och bestämd herre, mycket lik sin mor i många avseenden 😂 och även om jag älskar honom oändligt så tär det de dagar då jag inte ens kan lämna ifrån honom till pappan på kvällen för en dusch för att pappa inte duger..då är jag tacksam för dagar som denna! Pappan och sonen sover ikapp medan mamman får duscha, måla naglar, sminka sig, dricka kaffe i fred (!) och kolla på Sherlock Holmes. Ensam. I soffan. Lyx!!!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag är en mamma. Mamma till en liten son som kom till världen den 3 juni. En son som kräver allt av mig, fått mig att ifrågasätta mig själv på alla plan och fått mitt hjärta att nästan spricka av stolthet. Han är så fin, så perfekt. Hur kunde vi ha sån tur? Inget kunde förbereda mig på hur intensiva dessa första dagar skulle vara, att jag inte skulle göra något annat än att amma och att mitt hjärta skulle slitas i stycken när jag inte förstår varför han är ledsen.
Vilken resa detta kommer bli, jag ser fram emot att se vem du kommer att bli älskade Caspian.

Likes

Comments

Idag är det bf +13. Jag har inte varit så aktiv på bloggen då detta varit rätt tufft för mig. Delvis för att jag trots vetskapen om att en normal graviditet kan variera mellan v.37+0-v.42+0 har haft svårt att motivera mig och behålla peppen när dagarna tickat på. Att dessutom sitta ensam på dagarna och ha svårt att ta sig iväg pga stor och tung mage har gjort mig lite deppig. Tack och lov har jag en underbar sambo som valt att jobba hemifrån nu så att jag slipper vara ensam ❤
Nu är vi i slutspurten, om inget händer till på fredag blir jag igångsatt. ÄNTLIGEN!
Vi längtar efter dig lilla hjärtat ❤

Två dagar kvar, det är ju ingenting :)

Likes

Comments

Sex dagar över tiden. Då bakar man paj! Detta är en hallonsmulpaj, ett recept jag hittade på linas bakskola som finns på Facebook, spana in det kontot!
Tiden går här hemma, har inget hänt till på fredag ska vi in på ultraljud..hoppas något händer snart!!

Likes

Comments

Två dagar över tiden och inte mycket som tyder på att det skulle hända något idag..detta till sambons besvikelse, han tyckte att en lördag var en bra dag att få barn på!
Istället tog vi bilen ut till Ekerö. Jag har alltid haft en förkärlek för Ekerö, landet nära stan. Perfekt! Vi började med en tur på loppis för att sedan fika på ett äppelmusteri, supermysigt!
På vägen dit var vi någon meter från att krocka med ett rådjur, den kom bokstavligen från ingenstans. Sjukt läskigt!! Lyckligtvis klarade sig både rådjur och vi och alla andra biltrafikanter oskadda men jäklar vad pulsen steg..
Nu väntar filmkväll!

Likes

Comments

Idag har jag officiellt gått över tiden. Inte överburen, då har man gått över v.42+0 men en dag över beräknad födsel. Inget att egentligen bli allt för nerdeppad över, läste någonstans att förstagångsföderskor går över beräknat förlossningsdatum 7 av 10 ggr eller något liknande så jag försöker hålla mig cool. Det är kanske känslan av att inte veta när som stör mig?
I onsdags var det rutinkoll hos barnmorskan, allt såg fint ut och vi fick info om ev igångsättning. Just nu gör man en studie i Stockholm där vi kan få delta där man försöker fastslå när det är bäst för mamman och bebisen att sättas igång. Deltar vi kan vi hamna i grupp a eller b. Grupp a sätts igång v.41+0-2 och grupp b v.42+0-1. Jag tror att jag kommer att delta, har varit lite kluven inför igångsättning, delvis för risken att det slutar med akutsnitt, dels pga att det blir en väldigt lång och utdragen process. Men jag ser också fördelar, att veta att det faktiskt händer något. Slippa åka bil med värkar. Mer kontrollerat och framför allt, kunna vara med och kanske hjälpa andra kvinnor i framtiden med de resultat som de kommer fram till!
Allt jag vet är att jag inte kommer kunna styra över hur eller när, jag hoppas att bebis bestämmer sig för att komma inom de närmaste dagarna :)

Välkommen ut!

Likes

Comments

Jag drömmer om ett hus med ett uterum. Ett uterum med spröjsade fönster. Där ska man kunna ligga i en soffa en hel regnig dag och slumra och lyssna på hur vattnet slår mot glaset under ett täcke, lite härligt fuktigt i luften. Känna dofterna från trädgården utanför.
Hälsningar från Brommatvåan som inte har balkong men öppen spis iaf.

Likes

Comments

Gårdagen var ju rätt trist med snö och sol om vartannat. Jag kan inte minnas en majdag som varit så skiftande men det kanske bara är jag som förträngt?
Nåväl, dagen spenderades inomhus förutom ett besök hos polisen för förnyelse av pass och idkort. Kan avslöja att man ser att jag är megagravid på fotot trots att magen inte är med..haha

Upptäckte att jästen jag hade gick ut idag så det blev lite brödbak här på förmiddagen! Mycket goda :)

Eftermiddagen är tänkt att ägnas åt denna bok. Borde givetvis ha läst den mycket tidigare för att kunna göra övningar osv men som den optimist jag är tänker jag att det inte kan skada iaf? Vi har ju varit på profylaxkurs också, den får bära mig i värsta fall ;)
Det börjar närma sig och med det en hel del tankar och känslor. En viss rädsla som jag trodde att jag jobbat bort börjar spöka, därav boken nu. Men det ska nog gå bra ändå!

Likes

Comments

Att sysselsätta sig själv när man är hemma och väntar på att bebis ska komma kräver lite kreativitet. Idag blev det bakning!

Sega och goda chocolate chip cookies 😍

Bebis kan få komma snart..

Likes

Comments

Idag har vi varit på mvc för sammanfattning och kontroll. Allt såg fint ut och vi får se om det kanske var sista besöket innan bebis kommer :)
Efteråt inhandlades nya solglasögon till sambo och toppades av med pizza!

Ser fram emot mindre plufs i facet så småningom 😂

Likes

Comments