Header

...blir det som det blir.
Vi hade kurs för Anna Emanuelsson i helgen och hon var verkligen jättebra, MEN jag var såklart sjuk...
Det resulterade i att jag red som en kratta och Billy visade problem som vi aldrig har haft förut som att vägra, och vi missbedömde även avstånden och kraschade i flera hinder... Jaja, så kan det vara ibland.

Nu har jag legat i soffan tre dagar i sträck och känner mig bättre, men jag är inte sådär supertaggad inför de kommande fyra dagarna. Varför? Jo för att schemat set ut såhär:

Torsdag: Dressyrträning
Fredag: Hoppträning
Lördag: Dressyrtävling, sova över hos kompis
Söndag: Vara hästskötare på hopptävling.

Ja.. jag missar nog skolan nästa vecka också hörrni😂

Menmen, ska sova tidigt ikväll för att förhoppningsvis bli av med den sista biten av förkylningen så jag kan gå till skolan imorgon.
Förhoppningsvis kommer det ett inlägg med en bra övning inom kort.

👋🏼

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 6 readers

Likes

Comments

Billy, Fälttävlan

Detta är ju ändå mitt livs citat😂

Jag är så otroligt taggad för den här tävlingssäsongen och längtar tills det här slasket försvinner och terrängbanorna blir ridbara

2017, Nu Kör Vi

Likes

Comments

Billy

Helt ärligt talat, är det verkligen det faktum att många ryttare blir chefer som gör att du rider? Skulle inte tro det.

Visst, det kanske är ett jättebra argument om man vill bevisa hur ridsporten kan hjälpa, hur den är bra praktiskt. Men det är inte därför JAG rider.
JAG rider inte för att hästar kan hjälpa funktionsnedsatta.
JAG rider inte för att det tränar hela kroppen. Jag rider inte för att det är coolt att ha koll på en 500kg häst som "kan döda mig när den vill". Även fast vi gärna nämner dessa saker när vi skryter om våran sport.

Jag rider för att jag älskar hästar. För att de stora djuren är min stora passion.
Min häst är min bästa vän. Min häst är allt jag behöver för att vara lycklig. Jag kan förlora allt, så länge jag har kvar min häst. Så är det bara.
Jag älskar honom av hela mitt hjärta, av hela mitt liv. Jag vet inte hur jag ska beskriva känslan med ord, det är bara ren kärlek. Jag får en såndär speciell känsla i bröstet när jag tänker på honom.

Det kan vara svårt för många att förstå hur man kan älska ett djur så mycket, men hästen betyder allt.
När jag är nere tänker jag på honom och mår genast lite bättre.

Min häst ger mig motivation. Vissa morgonar när jag inte orkar gå upp ur sängen tänker jag på att när jag väl är klar i skolan får jag åka till stallet.
Min häst ger mig lycka. Han är den bästa vännen jag har och någonsin kommer ha.

Min häst ger mig livet. För helt ärligt, skulle jag verkligen orka leva utan honom?

🖤

🖤

Likes

Comments

Vardag

1. Han fick OS silver
2. Han var den enda felfria genom hela OS
3. Ridsport är en sport
4. Man spenderar massor av tid på att ta hand om hästen.

Och sist men inte minst:
5. För att svenska folket får rösta fram vinnaren av jerringpriset, och svenska folket röstade. Priset handlar inte om vem som har flest medaljer, det handlar om vem svenska folket tycker förtjänar ett pris. Och vi valde Peder. Deal with it.

Tack för mig

Likes

Comments

Billy, Vardag

Idag cyklade jag till stallet eftersom mamma och pappa jobbar, och det var väldigt kallt. Men jag överlevde och tog mig hela vägen till stallet.
Jag undrar när snön ska komma, det är inte meningen att man ska kunna cykla i början på januari...
Väl i stallet mockade jag och gjorde maten innan jag tog in hästen och sadlade.

Eftersom vi red ganska hårt igår så tog vi det lugnare idag och skrittade ut med lite trav. Billy var lugn och skötte sig utmärkt, han blev bara "rädd" två gånger tror jag.

När allt var klart i stallet var det dags att cykla hem igen... Men jag fick lite kraft av en polkagris. Maria i stallet hade nämligen köpt en stor påse full med polkagrisar och hängt upp i stallet som alla fick äta av, de tog nästan slut på en gång.

När jag kom hem satte jag på teven, men det gick inte ett enda bra program, suck...
Inte så händelserik dag, men sånt är livet ibland. Det är ganska skönt att ta det lugnt ibland.

Och juste, har ni några nyårslöften? Jag har några mål för året som jag tänkte att jag kan berätta lite om:
Hoppa banor på 110 med Billy - hoppar 1m nu så det blir nog inte alltför svårt.
Debutera fälttävlan - MÅSTE jag göra!🏇
Tävla LA dressyr - Har än så länge bara ridit LB.
Rida ut själv barbacka - Kan bli svårt på en häst som bockar hela tiden...
Rida ut bettlöst - Samma som ⬆️. Kan bli svårt med en bockande häst. Men det ska nog gå.
Hoppa 130 (ett hinder) - 😨😵
Bli mjukare i min ridning - Tycker själv att jag har blivit så hård men ingen annan märker något, jag kanske bara är väldigt självkritisk. Men man kan alltid jobba på att vara snäll i ridningen.
Lära Billy ett nytt trick - Nu har jag förutom pussen lärt honom att "le", och det tog fyra dagar så det ska nog inte heller bli så svårt.
Cykla till stallet oftare - Lat människa här🙋🏼🚴🏼‍♀️

Ganska många men jag tror att jag kommer klara av dem, det är bara 130 hindret och uteritterna jag är orolig över (och att behöver cykla till stallet..).

Hade gött!

Likes

Comments

Billy, Hoppning

Nu ska jag börja blogga mer. Jag vet att jag har sagt det många gånger men den här gången ska det hända.

Första dagen på nya året och hoppning stod på schemat.
Jag, Maya, Iza och Maja gick till ridhuset och red fram hästarna medans föräldrarna byggde fram en serie, en studs, en oxer med galoppbommar och travbommar i två av hörnen.

Vi värmde upp på travbommarna och fattade galopp på långsidorna. När hästarna var värmda red vi några gånger på studsen och tränade på kontroll och övergångar. När vi kände att hästarna var lugna och helt värmda började vi rida på serien på medellinjen.

Det var först en travbom, sedan två kryss som en studs och sedan ett galoppsprång till en kryssoxer (kryss fram och bom bak). Först red vi några gånger på ca 80 cm och tränade lydnad, och att vi skulle kunna göra halt på rakt spår efteråt. När det gick bra höjde vi oxern en bit i taget. När den låg på 120 frågade jag mamma om jag fick prova. Hon var tveksam men jag ville visa vad Billy går för så jag fick försöka. Billy var väldigt taggad och galopperade in på travbommen så att det blev lite svårt till oxern, och han slog i bakbommen med bakbenen och tog till en liten bockserie efteråt, så jag fick göra om det.
Den här gången gick det mycket bättre för både han och jag var lugnare och vi kom över utan några bocksprång.

När alla var klara med serien så red vi några gånger på oxern, men vi har väldiga problem med galoppbommar, Billy bryr sig inte om dem och jag har svårt att få till avståndet till dem, så vi avslutade på ca 1m tror jag. Vi får träna mer på galoppbommar helt enkelt.

Tyvärr blev det inga filmer eller bilder för mamma var tydligen för nervös, haha😂
Men jag bjuder på en gammal bild när vi hoppar.

Och en bild på fina Billy❤️

Likes

Comments

Billy, Tävling, Vardag

Nu är det nytt år och dags för mig att börja blogga igen, vad är då bättre än att göra ett snabbt inlägg om min jul?

23 december, dan före dopparedan - BUS. Jag och två andra i stallet bestämde oss för att köra lite gymkhana i ridhuset. Vi ställde fram en slalom och två hinderstöd med en kon på varsin kortsida. Planen var att vi skulle flytta konen från det ena hinderstödet till det andra, men Ferrari var så rädd för konen så vi fick köra med skållor istället. Det gick bra tills Billy fick nån knäpp i huvudet och bockade iväg som en galning, när han kom till kortsidan tvärvände han så att jag blev hängandes på sidan av halsen och han stod och snurrade några varv tills jag släppte taget och landade mjukt som en fjäder på backen. När jag satt upp igen lugnade han som tur var ner sig och det blev inget mer bus. En riktig julbock.

24 december, julafton - JULRITT. Vi möttes i stallet klockan 9 och red ut kanske en halvtimme och sjöng lite julsånger och hade det trevligt. Inte mycket mer med det, men det var mysigt.

25 december,
juldagen - DRESSYR OCH LEK. Den här dagen ville mina kusiner rida så vi gick till ridhuset och jag red lite dressyr och red igenom dressyrprogrammet en gång innan de fick rida medans jag sprang bredvid. Jag galopperar tydligen väldigt snyggt.

29 december, mellandagarna - TÄVLING. Ridskolemästerskap på Hamre, LB:1. Allt gick bra förutom att han var väldigt ostadig i början på programmet. Vi slutade på 70% och vinst, och vi lyckades till och med rida ett ärevarv utan bocksprång. Börjar hästen bli tam?

31 december, nyårsafton - UTERITT. En enkel uteritt som avslutning på året. För finns det något bättre?

Likes

Comments

Billy

Men det kan bli bra ändå.

Idag var det luciashow på Hamre och då skulle jag och Billy få vara med på en prisutdelning.
Men han var väldigt bråkig på framridningen och jag kunde inte rida ordentligt utan att han skulle sticka iväg och bocka, om och om igen. Han rusade, bockade, tvärstannade, stegrade, tvärvände och rusade åt andra hållet eller stod och snurrade. Hela tiden.
Jag kände inte att det var värt att rida in i ett ridhus men fullsatta läktare och musik i högtalarna och försöka rida ett ärevarv, så jag fick lov att gå in till fots istället eftersom jag inte ville flyga av till andra änden av ridhuset inför så mycket folk.

Så det var lite tråkigt att det inte blev som vi hade tänkt oss, men jag fick ju iallafall gå in på prisutdelningen och få mitt pris.
På samma sätt är det tråkigt att Billy inte är ponny, men jag kan ju tävla i vilket fall och ha minst lika roligt.
Han kanske inte är så snäll och lugn som vi trodde när vi köpte honom, men vi har så mycket roligt med honom så det spelar ingen roll.
Och han har så mycket lättare för dressyr än vi trodde när vi köpte honom.

Så det blev inte som vi ville med Billy, men vi älskar honom ändå och jag vet att det inte spelar någon roll för vi har haft så mycket roligt med honom det här året, och jag vet att vi kommer ha lika roligt nästa år, vare sig han är ponny eller storhäst.


Och vi har ju utvecklats otroligt mycket det här året. Bilderna där han bockar är från våran första pay & Cross där han bockade mer än an galopperade, och de andra bilderna är från våran andra Pay & Cross där han inte bockade någonting överhuvudtaget.

Min fina❤️Och visst fick vi en fin rosett idag?👑

BILDERNA FRÅN TERRÄNGEN ÄR INTE MINA SÅ JAG MÅSTE SÄGA ATT DE FINNS PÅ STALL GESALAS HEMSIDA

Likes

Comments

Vardag

I söndags var vi på Sweden international horse show, och det var lika bra som alltid. När vi åkte dit blåste det som satan och snöade lite, när vi åkte hem var det ännu mer snö och blåste fortfarande som satan. Men kvällen var rolig, trots att vi behövde gå när JF Pignon var klar med sitt nummer för att pappa stod och väntade med bilen, så vi missade avslutningen, men det är ändå nästan lika varje år så det var inte jättehemskt att missa den.

På mässan köpte jag ett par ridstövlar, ÄNTLIGEN. Kanske kommer bild senare😏

Ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén, skyller på Iphone

Likes

Comments