Foto, Billy

Här kommer ett gäng hästbilder som alltid gör mig glad.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Billy, dressyr, Tävling

Igår var jag och Billy på dressyrtävling i Surahammar, vi red en LB:3.
På framridningen kändes han superfin, jag red med kort spö och korta sporrar och fick ändå fram honom rejält och han lyssnade fint på minsta lilla hjälp, även när jag gjorde ökningar. Jag hade en sådan fantastisk känsla så att jag nästan ville avanmälan bara för att avsluta passet på topp.
Men när jag kom in på banan så stängde Billy av totalt. Han var fortfarande ganska bra framme när jag red runt på banan innan jag fick startsignal, men när jag hälsat och skulle sätta igång i trav så var han tillbaka till sitt gamla sega jag. Förutom detta så var jag verkligen inte på topp och slarvade hela tiden. Jag lyckades inte med en enda galoppfattning, han ändrade sig i halterna för att jag inte samlade honom och jag red med för långa tyglar... Riktigt klantigt och dumt av mig för hur ska han kunna prestera på topp om jag inte gör det?

Hur som helst fick vi ihop klena 58% och jag var inte nöjd med poängen, men det gör inte så mycket med tanke på hur fin han var på framridningen. För bara en vecka sedan såg det riktigt mörkt ut, Billy har inte varit sig själv utan tröttare, segare och surare än någonsin. Det har fått mig att känna att han inte mår bra och att jag inte kan ta hand om och rida honom på rätt sätt, men vi lär oss varje dag. Vi har en jättebra tränare som ger tips och coachar, och tack vare henne blev det en jättestor skillnad på bara tre dagar. Att han sedan stängde av inne på banan är en annan sak, men de små framstegen vi gjort den här veckan får mig att blicka framåt och känna att det inte är omöjligt att vi en dag kan ligga på topp.

Vad var meningen med det här inlägget? Jag vet inte riktigt. Hela texten är ganska flummigt skriven och osammanhängande men jag kände för att skriva ner detta så att jag en dag kan gå tillbaka och se vart vi ligger till i träningen idag, eftersom att jag inte har bloggat på hur länge som helst nu...

Vi hörs! (förhoppningsvis..)

Likes

Comments

Billy, Fälttävlan

Idag var vi på terrängtäning för Sandra Odelberg i Enköping, och jag säger bara en sak: MIN HÄST ÄR BÄST!

När jag red fram var Billy otroligt seg och jag fick knappt fram honom ens i galoppen. När vi hoppade den första lilla slingan var han fortfarande jätteseg så jag försökte bara stå upp och galoppera. Men mitt i den andra slingan så kom han igång och galopperade på superbra framåt, så jag tror bara att han behöver några språng på sig att komma igång. Men vi hoppade iallafall en del slingor på 4-5 hinder och han var superfin hela träningen. Vi fick två stopp, det ena var när jag skulle hoppa "soffan", ett hinder som jag tyckte såg lite läskigt ut, hihi. Jag blev lite osäker på om han skulle hoppa och då sprang han såklart förbi, men på andra försöket bestämde jag mig och då fick han verkligen till ett perfekt språng. Synd att det hindret inte är med i H90, så fint som han hoppar på det;).

Dagens andra och sista stopp var på Trakhenern, där jag visste redan innan att han skulle stanna Vi försökte nämligen hoppa den förra året men kom aldrig över då han hade en otroligt dålig dag och var väldigt trött, så vi bestämde oss för att det var bättre att ge oss på den en annan dag när vi hade lite mer energi, och sedan dess har vi helt enkelt inte haft chansen att hoppa den:( Men som sagt så stannade han när jag red an första gången, för jag var alldeles för osäker. Men eftersom att jag sa till Sandra innan jag skulle hoppa att vi antagligen inte skulle komma över så fick vi lite draghjälp på andra försöket, och då hoppade han utan problem (förutom att han skyggade för dammet på marken, haha). När jag sedan fick prova att hoppa den tre gånger till så fanns ingen tvekan överhuvudtaget :)) Trakhener som annars har varit vårt enda problemhinder var plötsligt plättlätt, såå skönt!

Resten av träningen gick verkligen magiskt bra. Han tvekade typ två sekunder första gången på stora nerhoppet i vattnet men annars var han med på allt jag styrde på och var verkligen skitglad hela träningen, han är så fantastisk!


Den 12 augusti ska vi debutera fälttävlan, och det ska vi göra i Enköping. Vi har dragit ut på debuten ett ganska bra tag men det är för att vi vill vara säkra på att det inte går helt åt skogen. Jag har ju haft en del problem med självförtroendet i hoppning och att då ge sig ut på en H90 bana har känts ganska dumt. Det hade varit en annan sak om han hade varit ponny, då hade vi kunnat debutera P60 redan förra året liksom, för P60 banorna är så pass små och enkla, men nu är han ju då 2 centimeter för hög *suck*. Så kan det gå...

Men allt känns superbra inför debuten så jag är taggad till tusen, can´t wait ;)

Älskligen❤️ Jättejobbigt att ta fram båda öronen när man är så trött som han var efter träningen ;) (tog seriöst närmare 30 bilder och fick inte honom att ta fram öronen en enda gång..)

Likes

Comments

Billy, Tävling, dressyr

Idag var det dressyrtävling på Strömsholm. Jag var med i LB:3, mest för att det skulle vara kul att rida på GP-banan.

På framridningen var han lite trög och ville inte riktigt göra ökningar eller gå fram över huvud taget. När vi sedan gick in till banan så var det massor av läskiga saker att titta på, så jag fick nästan inte in honom på banan först, men det gick utan några större problem. Väl inne på banan stod det stora läskiga blomkrukor i hörnen som Billy absolut INTE kunde gå förbi utan att glo ordentligt för att se så att de inte hoppade på honom, och domaren var nästan lika läskig. Vi fick inte så jättelång tid på oss att starta vilket var lite synd för då han vi inte kolla ordentligt på allt, men jag hann iallafall visa honom ett hörn och domaren innan jag började rida.

Ritten kändes helt okej, det var ingen höjdarkänsla som man kan få efter en riktigt bra träning, och vi fick även två missar: mitt i halten gick han fram ett steg, och i en av galoppfattningarna galoppfattningarna där man liksom vänder snett igenom och byter galopp med några travsteg mellan så var jag inte tillräckligt tydlig så Billy fattade fel galopp, men jag han rätta till det innan vi kom ut till bokstaven så det blev iallafall godkänt ;). I övrigt gick det som sagt helt okej men han var ganska spänd, och mitt i en serpentin så såg han en vääldigt spännande hund en bit bort och kom helt ur form och tappade fokus på mig, men med tanke på att det var på Strömsholms GP-bana så är jag väldigt nöjd ändå, och det var ju våran andra dressyrtävling någonsin.

Trots den inte så jättebra känslan så fick vi 63,788% och låg trea väldigt länge innan de typ 5 sista ryttarna puttade ner oss en bit. Med en ryttare kvar låg vi på en 6e placering, och gissa vad! Hon var såå nära att gå om oss, och jag trodde hon skulle göra det för hennes häst var superfin, men på något magiskt vis så fick vi en delad 6e plats! Superkul. Vem hade trott att min och Billys första placering skulle vara i dressyr?


Jag är jättenöjd med honom med tanke på att vi trots så många onödiga missar lyckades knipa en placering, så nästa gång när vi inte sabbar halten och galoppfattningarna, då är vi på topp! 😉

Nu sitter jag och försöker välja ut en bild att köpa av fotografen som var där och tog bilder, men jag kan verkligen inte välja... Kommer väl sluta med att jag inte köper en enda bild 😂


Btw, HUR kan man tävla på Strömsholm och glömma ta bild framför slottet? 🤦🏼‍♀️ Måste komma ihåg att göra det imorgon, men här kommer en gammal, suddig och otroligt konstnärlig bild ;) (nej jag vet den är bara ful men jag gillar pannbandet okok)

Likes

Comments

Ibland undrar man varför man håller på med hästar. Jag har varit nära att ge upp flera gånger, och nu är en sån tid. Då är det viktigt att tänka på allt som är bra med hästar, och inte glömma att ha kul i stallet.

Jag glömmer lätt hur långt vi har kommit med Billy och hur mycket vi faktiskt har utvecklats. Jag kollar bara på alla andra i stallet och ser mina vänner som bara klättrar i klasserna utan några som helst problem, medans jag står kvar och trampar på 90. Då är det lätt att stressa och vilja upp i klasserna fort, och jag glömmer att Billy knappt var ridbar i början på förra året.
De senaste två helgerna har jag varit på två tävlingar, Fagersta och Surahammar, de två sista omgångarna av div 3. Mina resultat? Utesluten, 4fel, 22fel, utesluten... Klart man blir deppig när man tycker att man rider likadant som alltid men hästen inte presterar. Men det är ju faktiskt inte så konstigt. Detta var Billys första utetävlingar någonsin, han hade ju jättemycket att kolla på och varmt var det, så han blev trött i både kroppen och huvudet.

Nu ska vi tänka om
Vi måste sänka ribban, ta några rejäla skogsturer och börja om från början. Resten av den här veckan ska jag bara rida ut och på söndag ska vi ut och galoppera och skutta lite terränghinder, bara för att komma tillbaka till att tycka att det är kul. Nästa helg ska vi till Strömsholm och tävla dressyr på lördagen och hoppning på söndagen. Efter dressyren ska vi gå runt så att han får kolla in hela området så att han förhoppningsvis inte är lika spänd på hoppningen. Vi har anmält till 90, men om vi känner att det blir för mycket press med två faser så kanske vi flyttar till 80 och bara leker runt.
Så det är målet just nu. Att ha roligt och bara anmäla till tävlingar där vi vet att vi tar oss runt.

<3

Likes

Comments

Billy, Vardag, Foto

I förra inlägget skrev jag om att Billy skulle åka och träffa en equiterapeut för att han känts lite konstig på sistone, och helt riktigt, han hade ett litet fel. Nu vet jag inte exakt vad det var men det var någon led i typ höger bäcken som hade hoppat ur led (??som sagt vet inte riktigt vad det var??). Så det var väl tur att vi upptäckte det så att equiterapeuten kunde behandla så snabbt som möjligt.
Efter besöket i fredags skulle Billy vila i tre dagar, så han har fått en liten vilohelg medans jag har gått och konfirmerat mig;)

Vi sätter igång honom imorgon (måndag) igen och då är det ridning som vanligt som gäller. Sedan har vi hoppträning på onsdag och i helgen går andra omgången av division tre :). Det ska bli roligt att få vara med eftersom att jag inte kunde vara med i första omgången. Nu får vi bara hoppas på att det går bra! :)


Idag var vi och pratade och umgicks lite med hästarna lite när de gick i hagen och de var väldigt sällskapssjuka. De föjde efter oss vart vi än gick i hagen och var väldigt gulliga

Sötisarna😍
Någon gång snart måste jag ta med mig kameran till stallet och ta några ordentliga bilder igen!

Likes

Comments

Billy, Hoppning

Hej igen
Jag tog en liten kort paus från bloggen då det förra veckan var så himla mycket att göra, men nu är jag tillbaka!

Igår hade vi hoppträning, och jag skulle nog inte säga att det gick så himla bra. Billy var lite off och lyssnade inte riktigt på mina signaler vilket gjorde att vi kom fel på några hinder och han stannade även några gånger. Men även när jag lyckades lägga honom på perfekt avstånd på hinder så surade han ändå ur och stannade, vilket inte ALLS är likt honom, han brukar bjuda jättefint på hinder och liksom suga mot alla hinder han ser, men igår var det som att han helt och hållet la i backen. Men men, inte så mycket att göra mer än att försöka ta sig över hindren. När han väl hoppade så var det jättefina språng, men som sagt var han inte alls sig själv.

Han har även känts lite stel och kantig de senaste veckorna, och han har inte riktigt viljat arbeta, varken i dressyren eller hoppningen. Så Tina (tränaren) tipsade om att vi ska ta ut en equiterapeut igen som får klämma lite på honom då hon tyckte att han verkade lite låst i bakdelen. Hon tipsade även om en annan equiterapeut än den vi haft förut som tydligen ska vara bättre, så vi får väl prova och se om det hjälper, eller om Billy bara blivit trotsig. För jag kan inte komma på någon annan anledning till att han skulle stanna när jag för en gångs skull lägger honom rätt på hinder och driver framåt utan att själv vara rädd för hindret som jag kan vara ibland. Så ja, vi får se.


Idag ska mamma jobba lite lösgörande i paddocken och så ska jag ta en riktig långritt med honom på fredag, så kanske han blir glad :)

Älsklingen i hagen❤

Likes

Comments

Jaa, nu står han där i sitt nya stall. Klavsta gård heter det, ett jättefint litet stall mitt ute på landet, 6 km hemifrån oss. Han har fått en box med ett fönster som han älskar, och en stooor hage där han går med sin nya kompis Ivve som han absolut inte kan slita sig ifrån :)

Jag kommer såklart sakna Hamre, men jag tror och hoppas att detta kan bli jättebra, så nu håller vi tummarna för att Billy kommer trivas.

Likes

Comments

Billy, Hoppning

Idag var Billy helt fantastisk! Igen!


Vi hade hoppträning hos Tina Svane idag igen, och tidigare idag meddelade hon om att vi skulle träna ute i paddocken. Åh nej tänkte jag som har en häst som kan bli helt knäpp utomhus (och senast jag hoppade utomhus i höstas flög jag av i en bockserie och hästen sprang bort). Men det var ju ändå värt ett försök, och vi måste ju träna utomhus om vi ska kunna tävla överhuvudtaget i sommar, när alla tävlingar är ute.


När vi kom till Tina sprang hästarna som galna i hagen, men Billy brydde sig knappt. Bra start iallafall.

När vi började rida fram var han trög och ville inte alls jobba, och jag hade tagit av mig sporrarna för att han inte skulle bli för pigg i hoppningen, men nästa gång har jag nog sporrarna på tills vi börjar hoppa, för oj vad trögt det gick. Inget bråk än så länge iallafall.

När vi började hoppa blev han väldigt taggad, och mycket starkare än han är när vi hoppar inomhus. Jag behövde rida lite annorlunda mot vad jag brukar och hålla tillbaka honom lite så att han inte bara sprang på, för han kändes lite som en ångvält på vissa hinder. Men han hoppade iallafall fint och hade bra bjudning.


Han brallade en gång på hela träningen, då var det något "läskigt" i ett hörn som han passade på att bli rädd för och drog ett mini-bocksprång, men annars skötte han sig superbra.


Vi hoppade en bana på 10 hinder, först på 90 cm och sedan tog vi hinder 1-8 på 1m. Han var jätteduktig och lyssnade förvånansvärt bra, även fast det såklart kan bli bättre. Andra rundan fick vi lite problem med hinder 4-6. Då tänkte jag lite för mycket tillbaka och vågade inte riktigt rida på 4an som var en ganska stor oxer direkt ur sväng, och sedan kom vi på en jättekonstig väg till 5an så att han antingen fick klippa av jättestort eller gå in jättenära, och då valde han att gå in nära. Sedan blev jag lite off och red inte riktigt på 6an så då kom vi i dålig galopp till ett riktigt dåligt läge, så då stannade vi en gång (skriver vi eftersom det var jag som stannade honom, hade jag lagt på benen hade han antagligen klippt av väldigt stort). När jag kom om hoppade han lite stort och vi kom på en väldigt vinglig väg till 7an i korsgalopp, men så himla fint han hoppade det hindret!

Och hinder nummer 8 som var en kombination skötte han jättefint! Den var lite längre än en vanlig kombination och Billy som har svårt att räcka på vanligt avstånd fick sträcka ut ordentligt, men det gick jättebra alla gånger, förutom första gången när varken jag eller Billy var beredda på att det skulle vara så brett så det blev ett jättesprång på B hindret.


Vi har gjort så stora framsteg bara de senaste 4 veckorna. För kanske två månader sedan fanns det inte på världskartan att jag skulle kunna hoppa honom utomhus, men idag hoppade vi bana på 1m utan problem, och i måndags var han så otroligt fin på tävlingen fast han har varit helt galen på vissa framridningar. Vilken superhäst jag har.

Kommer göra en liten video på flipagram imorgon från träningen idag. Heter alvaaslunnd

Likes

Comments