Header
View tracker

Vardag

I söndags var vi på Sweden international horse show, och det var lika bra som alltid. När vi åkte dit blåste det som satan och snöade lite, när vi åkte hem var det ännu mer snö och blåste fortfarande som satan. Men kvällen var rolig, trots att vi behövde gå när JF Pignon var klar med sitt nummer för att pappa stod och väntade med bilen, så vi missade avslutningen, men det är ändå nästan lika varje år så det var inte jättehemskt att missa den.

På mässan köpte jag ett par ridstövlar, ÄNTLIGEN. Kanske kommer bild senare😏

Ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén, skyller på Iphone

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Billy, Fälttävlan

Nu ber jag om hjälp från vem som helst som ser det här inlägget, det gäller fälttävlan.

Det är så att min ponny (7 år nästa år) har blivit storhäst och måste tävla storhästklasser, och jag vill verkligen prova på fälttävlan nästa år. Vi har tränat en del i år och vi båda tycker det är jättekul och man ser att han kan och har kapacitet. Men jag känner inte att vi är redo för att starta H90 som fälttävlansdebut.

Så till frågan: Kan man starta utom tävlan på en ponnytävling, typ p80? På DM i Strömsholm var det nämligen en som red utom tävlan och då tänkte jag att vi kanske kunde göra det nästa år, eller var det bara ett undantag? Jag är evigt tacksam till den som har svar på min fråga.

Och om det nu går, hur gör jag? Går jag in på tdb och anmäler eller mailar jag arrangören? Eller nåt annat? TACKSAM FÖR SVAR!

Anledningen till att jag vill rida riktig fälttävlan är att jag vill prova på alla moment under en tävlingsdag för att se hur väl han klarar av alla 3 på några timmar så att han inte blir för trött i terrängen, och då känns H90 lite väl svårt att börja med.

Likes

Comments

Billy, Hoppning, Tävling

Han är bäst

På riktigt

Som jag skrev i förra inlägget så var det sista omgången av serien på Hamre idag. Det har varit 4 omgångar, 2 i hoppning och 2 i dressyr. Första omgången var det hoppning och då var vi inte med för Billy var fortfarande skadad då. Andra och tredje omgången var dressyr, och mot allas förväntningar vann vi båda omgångarna. Helt otroligt vad stolt jag är över min prins.
Och idag gick han dessutom in i en 90 cm bedömning A:0 A:0 och nollar båda faserna, utan problem. Han är så jävla bäst. Vann gjorde vi denna omgången också, men det spelar egentligen ingen roll.

Det viktiga är hur stora framsteg vi har gjort det här året. Helt sjukt. För ett år sedan, 19 november 2015, hade INGEN trott att Billy skulle kunna gå i form, än mindre genomföra ett dressyrprogram. Och inte jag heller för den delen, skulle jag rida dressyr? Knappast. Men nu står vi här, på LB:1 nivå och redo att tävla 1 meter. Det kanske inte låter så mycket för världen men det är stort för oss. För mig. För Billy. Förra året visste inte Billy vad dressyr var, han gick med huvudet i himlen och tänkte på sitt. Nu kan vi skänkelvikningar och ryggningar. Allt tack vare en fantastisk tränare som vi hittade i samband med alla veterinärbesök i vintras. På de 10 träningar vi hade för den tränaren (varav 5 av träningarna var ridning, de andra var på vattenband) så lärde vi oss otroligt mycket. 5 timmars träning gjorde oss till proffs. 5 timmars träning lärde oss att gå i form, ställa åt olika håll, galoppfattningar, snygga övergångar, sluta bocka, flytta för skänkeln och så mycket mer, men framför allt så lärde de här träningarna oss att bli ett team. Jag och Billy blev ett lag som samarbetar. 5 timmar lärde Billy att lyssna på mig och mig att lyssna på Billy. Utan de 5 träningarna skulle jag aldrig vågat ge mig ut i terrängen, men nu arbetar vi tillsammans.


Jag är så stolt över den hästen, han slutar aldrig förvåna oss.

Och juste, nu har han gått en hel vecka utan att bocka, helt sjukt va?

Likes

Comments

Billy, Foto, Tävling

Denna veckan har jag fotat i stallet och fått några helt ok bilder, jag är ju ingen proffsfotograf direkt men nån stans måste man ju börja😂

Imorgon är det sista omgången av Serien för i år, hoppning den här gången. Jag leder med 14 poäng så så länge jag inte ramlar av lär jag komma ganska bra placerad, för det är bara 4 st som har varit med i storhästklassen. Såå taggad! Och jag känner också att jag vill ha revansch för att det gick så dåligt på senaste hopptävlingen, men nu har jag en bra känsla.
Berättar imorgon hur det har gått, men nu måste jag sova för klockan är 23:51 och jag ska upp tidigt...

De med svart bakgrund behöver nog redigerad lite men annars tycker jag nog att de blev ganska bra för att vara första gången

Detta är inte heller de bästa bilderna, de sparar jag till senare tillfällen😂

Likes

Comments

Vardag, Billy

Jag blev taggad för jättelängesedan av någon att göra denna challenge som jag faktiskt inte sett förut, men vi kör! Och jag kommer inte heller nominera några andra bloggare att göra denna challenge för jag hittade frågorna med svar i en gammal anteckning, haha😂

Regler:
Nämn bloggaren som har nominerat dig.
Svara på de 11 frågorna som den ställt.
Nominera 11 nya bloggare.
Ge de 11 nya nominerade 11 nya frågor.
Gör de 11 nya bloggarna uppmärksammade om nomineringen.
(Som sagt, jag svarar bara på frågorna)


1. När började du rida? Egen häst/ridskola?
Jag började rida när jag var typ 3 år tror jag. Då var mamma medryttare på en häst som hette Calle som jag brukade få skritta runt lite på och sedan när jag blev äldre fick jag börja rida mer ordentligt med honom. När jag var ca 5 år fick jag börja på ridskolan och det var väl då jag började rida på allvar, och sedan fick jag min första ponny när jag var 7 år.

2. Om du fick spola tillbaka/framåt i tiden, vilket årtal/datum skulle då åkt till och varför?
Svår fråga, men jag skulle nog spola tillbaka till åren 2013-2014, sista året med min gamla ponny Boysan och försöka ta vara på tiden bättre och verkligen uppskatta henne vilket jag känner nu i efterhand att jag inte gjorde tillräckligt. Och så skulle jag lära henne några riktigt coola trick, haha.

3. Varifrån får du inspiration för bloggen eller andra saker?
Jag tror inte att jag tar så mycket inspiration till min blogg från någon annan bloggare, men jag skriver ju om mitt liv med Billy och han ger mig ju väldigt mycket inspiration till livet. Liksom att få vara med honom och "känna samhörighet med en annan varelse", och att det bara går framåt så att jag får orken att fortsätta.

4. Vad är ditt drömjobb?
Åh, jag vill jobba med djur. Jag vet inte exakt, men jag är lite inne på veterinär eller ridande polis, eller kanske unghästutbildare. Fast den absoluta drömmen är ju att leva på ridningen och tävla på elitnivå, så kan jag ha en stor gård med massa hästar och bli hästtränare och hopptränare.

5. Mål med ridningen?
För tillfället att ha kul och att Billy blir frisk, men i framtiden vill jag (om Billy blir bra) börja tävla och kanske rida en LA eller så, jag vet inte riktigt men målet för 2016 är att starta en pay & jump och någon dressyrtävling. Sedan vill jag också prova på fälttävlan.
(Det här svaret skrev jag i början av året, helt sjukt hur långt vi har kommit. Nu har vi startat en riktig hopptävling, två pay & ride, är anmälda till en riktig dressyrtävling, har tränat massor av fälttävlan och startat två pay & cross. Mitt nuvarande mål för nästa år är att starta fälttävlan och tävla 1 meter hoppning) (och juste, det där med LA blir nog inte av, eftersom Billy är storhäst..)

6. Favorit-klädesplagg?
Jag skulle nog faktiskt vilja säga mina ridbyxor. Om jag har en ledig dag kan jag ändå gå runt i ridbyxor hela dagen även fast jag inte ens behöver dem, för de är så stretchiga och mjuka, fast nu behöver jag verkligen nya!😂

7. Vem/vilka skulle du inte kunna leva utan?
Ett självklart svar: Min familj, mina kompisar Maya och Iza i stallet och såklart BILLY! Han är den jag skulle ta med till en öde ö, utan tvekan.😂

8. Vad är den viktigaste händelsen i ditt liv?
Att vi åkte provred Billy. Vi hade bestämt oss för två saker när vi letade häst: 1. Den skulle INTE vara vit. 2. Den skulle vara mellan 7-10 år gammal och inte en dag yngre. Men ändå åkte vi och provade den 4-åriga skimmeln Billy, för att mamma hade "en känsla". Och det är jag väldigt glad för, för Billy är en häst man bara får en gång!

9. Vem får dig att le och skratta varje dag?
Billy, behövs ingen förklaring, han är min ljusglimt i livet. Sedan kan jag skratta väldigt mycket med mina vänner också!

10. Någon favoritprodukt som du skulle tipsa om?
Antar att vi snackar om hästar då, och då är det nog pälsglans, jag vet inte exakt vilket pälsglans jag har men det spelar inte riktigt någon roll. Billys svans bli alltid så himla svår att borsta ur och då är det perfekt att använda lite pälsglans så glider borsten genom hur lätt som helst, detta är också ett bra tips om man har ett sto som kissar ner svansen👍🏼

11. Om du fick vara något djur, vilket skulle du vara då?
Jag vill vara en katt, fatta vad skönt att kunna sova hela dagarna om du känner för det, sen om du får tråkigt kan du gå ut (inte på vintern) och jaga en fluga, och plötsligt är livet fyllt av action! Nej det verkar väldigt chill.

(Jag har inte köpt bilden med texten och måste därför säga att fler bilder finns på stall Gesalas hemsida)

Likes

Comments

Billy, Tävling

Idag var det klubbtävling i dressyr på Hamre, serien omgång 3. Omgång 1 & 4 är hoppning och 2 & 3 var dressyr. Jag var inte med på omgång 1 för att Billy fortfarande inte var igång efter skadan än, men jag var med på omgång två och då vann vi👏🏼

Så som sagt så var det omgång 3 idag, och då jag hade den enda storhästen bland privatryttarna så fick jag köra samma klass som ponnyerna, så jag tänkte inte att bag skulle ha en chans för några av de som var med är jätteduktiga.
När jag red fram så kändes Billy faktiskt väldigt bra, han bar upp sig själv i form och följde mig lydigt.
Men när vi kom in i ridhuset och fick rida runt bredvid banan en stund så slutade han liksom lyssna, men så var det förra gången så jag försökte göra honom mer uppmärksam, som vi har tränat på de senaste veckorna. När jag fick gå in på banan så lyssnade han bättre, men var istället jätteseg, så jag satte fart på honom och galopperade mot ingången på banan så att han skulle komma igång, men jag kände ändå ingen skillnad...

MEN. Så fort vi kom in på banan, innanför det lilla staketet, så fick han fart. Han rusade på och gick emot bettet, och när jag försökte fatta galopp så började han bocka, och då fick jag försöka lugna ner honom istället... Så att han tappade framåtbjudningen igen...

När jag fick startsignal så galopperade jag en bit innan jag saktade av till trav och vände upp bara för att få tillbaka framåtbjudningen men det fungerade inte. Programmet kändes väl helt ok, han var jätteseg men jag tänkte att han skulle komma igång vid galoppen. Och det gjorde han. Då började han gå emot innerskänkeln, gena i hörnen och bara rusa. I den ökade galoppen i vänster varv lade han in ett litet bocksprång som inte hör till programmet. Då var jag nära att ge upp men tänkte att eftersom det var typ tre rörelser kvar så red jag klart programmet men hade en helt värdelös känsla.

När jag red ut på banan var jag seriöst nära att börja gråta, men alla tyckte att det hade sett så himla bra ut och bla bla bla, vilket jag inte alls förstod för det hade ju gått jätte dåligt.

Eftersom jag var sista starten så tig det inte lång tid innan de skulle utse vinnaren. Vi var så pass "många" i klassen så att det blev två placerade. Jag hade ändå lite hopp om att kanske komma tvåa för att alla tyckte att det såg så bra ut, men när de ropade upp min kompis som andraplacerad så gav jag upp hoppet. Men chocken kom när de sa mitt namn som vinnare! Jag såg nog ut som en guldfisk med öppen mun, jag var väldigt chockad.

Men jag red in på prisutdelningen och tog emot min rosett, och när det blev dags för ärevarv taggade Billy till igen. Han bockade och bockade och bockade, han tyckte verkligen att det var jätteroligt, men det var iallafall en framgång från förra gången när jag inte ens kunde galoppera ett halvt varv på ärevarvet😂

Så en sammanfattning: Billy är en bergochdalbana med värsta humörsvängningarna och känns helt värdelös att rida (alltså att fet känns som att det inte går bra). Men tydligen ser han fin ut och vi vann dagens klubbtävling i LB:1 med 74,3% 😊👑

Nu laddar vi om för Pay & Cross i Gesala 25/9, önska mig lycka till så får vi hoppas att hästen inte bockar av mig😂


Om ni vill se lite från programmet så kolla min Instagram, heter alvaaslunnd.

Likes

Comments

För ett tag sedan började skolan igen efter sommarlovet, vilket betyder att jag har mindre tid att skriva på bloggen, men jag kommer skriva när jag har nåt speciellt att skriva om.

Är det någon som har nåt tips på tv serier som typ vänner? Eller bara nån annan bra serie? Inte How i met your mother, big Bang theory eller greys anatomy. Please help me!😊

  • 3 readers

Likes

Comments

Vardag

Är det någon som vet ett par riktigt snygga ridstövlar inom ett rimligt pris? För mina ridstövlar börjar bli ganska så slitna och jag vill gärna ha ett par finare för tävling. Jag har varit på två affärer men de enda jag har hittat är jag inte så säker på om jag gillar eller inte. Jag har kollat lite på märket Alex's boots, men då måste jag vänta till nationaldagstävlingarna på Strömsholm för att kunna prova ett par och köpa, och jag vill gärna ha dem innan dess om vi säger så... Här är iallafall de jag har kollat på hemma, men som sagt så är jag inte jätte fäst vid dem, och de skaver lite i hälen...

Jag tycker att de är lite för vardagliga...🖕🏻

Är det någon som har något bra tips? Jag är desperaaaat! PS. Jag bor i Västerås och kan inte åka till typ Skåne för att prova ett par stövlar, men jag är väldigt öppen för förslag!😊

Likes

Comments

Billy, Hoppning, Tävling

Nu sitter jag i bilen påväg till Vänsta på en Pay n Jump, jag ska hoppa 80 cm igen. Jag tror att det kommer gå bra för senast jag var i Vänsta så gick det superbra, och förra torsdagen var vi i Surahammar och hoppade 80 cm så hoppade han allting utan att bocka, men jag tror det var på grund av underlaget för det var så djupt och tungt att han blev helt slut och rev 2 hinder, men jag är ändå supernöjd.
Det enda jag är fundersam över är att tävlingen ska vara inomhus idag, och framhoppningen utomhus. Det brukar vara tvärtom och det passar oss jättebra men idag tror jag att det kan bli väldigt många bocksprång på framhoppningen... Men jag ska försöka hålla mig kvar, vi sätter på martingalen så jag har någonting att hålla mig i. 😂
Vi ändrade om bland tävlingarna igen, så istället för att åka till Surahammar två gånger till med det där dåliga underlaget så ska vi vara med på hoppträningarna som börjar snart, och så åker vi på Pay and Jump någon annan stans om det kommer något bra. Sedan nästa år ska vi starta fälttävlan, Yay. Jag vill att vi ska vara igång så att vi kan vara med i Strömsholm på nationaldagstävlingarna för vi har varit och tränat där, men antagligen blir det nog inte så för vi måste nog träna mer terräng innan vi startar H90, men det är iallafall målet😊


Förresten, Billy fyllde ju år i måndags, GRATTIS BILLY

Vi hörs snart!

Likes

Comments