Billy, Tävling, dressyr

Idag var det dressyrtävling på Strömsholm. Jag var med i LB:3, mest för att det skulle vara kul att rida på GP-banan.

På framridningen var han lite trög och ville inte riktigt göra ökningar eller gå fram över huvud taget. När vi sedan gick in till banan så var det massor av läskiga saker att titta på, så jag fick nästan inte in honom på banan först, men det gick utan några större problem. Väl inne på banan stod det stora läskiga blomkrukor i hörnen som Billy absolut INTE kunde gå förbi utan att glo ordentligt för att se så att de inte hoppade på honom, och domaren var nästan lika läskig. Vi fick inte så jättelång tid på oss att starta vilket var lite synd för då han vi inte kolla ordentligt på allt, men jag hann iallafall visa honom ett hörn och domaren innan jag började rida.

Ritten kändes helt okej, det var ingen höjdarkänsla som man kan få efter en riktigt bra träning, och vi fick även två missar: mitt i halten gick han fram ett steg, och i en av galoppfattningarna galoppfattningarna där man liksom vänder snett igenom och byter galopp med några travsteg mellan så var jag inte tillräckligt tydlig så Billy fattade fel galopp, men jag han rätta till det innan vi kom ut till bokstaven så det blev iallafall godkänt ;). I övrigt gick det som sagt helt okej men han var ganska spänd, och mitt i en serpentin så såg han en vääldigt spännande hund en bit bort och kom helt ur form och tappade fokus på mig, men med tanke på att det var på Strömsholms GP-bana så är jag väldigt nöjd ändå, och det var ju våran andra dressyrtävling någonsin.

Trots den inte så jättebra känslan så fick vi 63,788% och låg trea väldigt länge innan de typ 5 sista ryttarna puttade ner oss en bit. Med en ryttare kvar låg vi på en 6e placering, och gissa vad! Hon var såå nära att gå om oss, och jag trodde hon skulle göra det för hennes häst var superfin, men på något magiskt vis så fick vi en delad 6e plats! Superkul. Vem hade trott att min och Billys första placering skulle vara i dressyr?


Jag är jättenöjd med honom med tanke på att vi trots så många onödiga missar lyckades knipa en placering, så nästa gång när vi inte sabbar halten och galoppfattningarna, då är vi på topp! 😉

Nu sitter jag och försöker välja ut en bild att köpa av fotografen som var där och tog bilder, men jag kan verkligen inte välja... Kommer väl sluta med att jag inte köper en enda bild 😂


Btw, HUR kan man tävla på Strömsholm och glömma ta bild framför slottet? 🤦🏼‍♀️ Måste komma ihåg att göra det imorgon, men här kommer en gammal, suddig och otroligt konstnärlig bild ;) (nej jag vet den är bara ful men jag gillar pannbandet okok)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ibland undrar man varför man håller på med hästar. Jag har varit nära att ge upp flera gånger, och nu är en sån tid. Då är det viktigt att tänka på allt som är bra med hästar, och inte glömma att ha kul i stallet.

Jag glömmer lätt hur långt vi har kommit med Billy och hur mycket vi faktiskt har utvecklats. Jag kollar bara på alla andra i stallet och ser mina vänner som bara klättrar i klasserna utan några som helst problem, medans jag står kvar och trampar på 90. Då är det lätt att stressa och vilja upp i klasserna fort, och jag glömmer att Billy knappt var ridbar i början på förra året.
De senaste två helgerna har jag varit på två tävlingar, Fagersta och Surahammar, de två sista omgångarna av div 3. Mina resultat? Utesluten, 4fel, 22fel, utesluten... Klart man blir deppig när man tycker att man rider likadant som alltid men hästen inte presterar. Men det är ju faktiskt inte så konstigt. Detta var Billys första utetävlingar någonsin, han hade ju jättemycket att kolla på och varmt var det, så han blev trött i både kroppen och huvudet.

Nu ska vi tänka om
Vi måste sänka ribban, ta några rejäla skogsturer och börja om från början. Resten av den här veckan ska jag bara rida ut och på söndag ska vi ut och galoppera och skutta lite terränghinder, bara för att komma tillbaka till att tycka att det är kul. Nästa helg ska vi till Strömsholm och tävla dressyr på lördagen och hoppning på söndagen. Efter dressyren ska vi gå runt så att han får kolla in hela området så att han förhoppningsvis inte är lika spänd på hoppningen. Vi har anmält till 90, men om vi känner att det blir för mycket press med två faser så kanske vi flyttar till 80 och bara leker runt.
Så det är målet just nu. Att ha roligt och bara anmäla till tävlingar där vi vet att vi tar oss runt.

<3

Likes

Comments

Billy, Vardag, Foto

I förra inlägget skrev jag om att Billy skulle åka och träffa en equiterapeut för att han känts lite konstig på sistone, och helt riktigt, han hade ett litet fel. Nu vet jag inte exakt vad det var men det var någon led i typ höger bäcken som hade hoppat ur led (??som sagt vet inte riktigt vad det var??). Så det var väl tur att vi upptäckte det så att equiterapeuten kunde behandla så snabbt som möjligt.
Efter besöket i fredags skulle Billy vila i tre dagar, så han har fått en liten vilohelg medans jag har gått och konfirmerat mig;)

Vi sätter igång honom imorgon (måndag) igen och då är det ridning som vanligt som gäller. Sedan har vi hoppträning på onsdag och i helgen går andra omgången av division tre :). Det ska bli roligt att få vara med eftersom att jag inte kunde vara med i första omgången. Nu får vi bara hoppas på att det går bra! :)


Idag var vi och pratade och umgicks lite med hästarna lite när de gick i hagen och de var väldigt sällskapssjuka. De föjde efter oss vart vi än gick i hagen och var väldigt gulliga

Sötisarna😍
Någon gång snart måste jag ta med mig kameran till stallet och ta några ordentliga bilder igen!

Likes

Comments

Billy, Hoppning

Hej igen
Jag tog en liten kort paus från bloggen då det förra veckan var så himla mycket att göra, men nu är jag tillbaka!

Igår hade vi hoppträning, och jag skulle nog inte säga att det gick så himla bra. Billy var lite off och lyssnade inte riktigt på mina signaler vilket gjorde att vi kom fel på några hinder och han stannade även några gånger. Men även när jag lyckades lägga honom på perfekt avstånd på hinder så surade han ändå ur och stannade, vilket inte ALLS är likt honom, han brukar bjuda jättefint på hinder och liksom suga mot alla hinder han ser, men igår var det som att han helt och hållet la i backen. Men men, inte så mycket att göra mer än att försöka ta sig över hindren. När han väl hoppade så var det jättefina språng, men som sagt var han inte alls sig själv.

Han har även känts lite stel och kantig de senaste veckorna, och han har inte riktigt viljat arbeta, varken i dressyren eller hoppningen. Så Tina (tränaren) tipsade om att vi ska ta ut en equiterapeut igen som får klämma lite på honom då hon tyckte att han verkade lite låst i bakdelen. Hon tipsade även om en annan equiterapeut än den vi haft förut som tydligen ska vara bättre, så vi får väl prova och se om det hjälper, eller om Billy bara blivit trotsig. För jag kan inte komma på någon annan anledning till att han skulle stanna när jag för en gångs skull lägger honom rätt på hinder och driver framåt utan att själv vara rädd för hindret som jag kan vara ibland. Så ja, vi får se.


Idag ska mamma jobba lite lösgörande i paddocken och så ska jag ta en riktig långritt med honom på fredag, så kanske han blir glad :)

Älsklingen i hagen❤

Likes

Comments

Jaa, nu står han där i sitt nya stall. Klavsta gård heter det, ett jättefint litet stall mitt ute på landet, 6 km hemifrån oss. Han har fått en box med ett fönster som han älskar, och en stooor hage där han går med sin nya kompis Ivve som han absolut inte kan slita sig ifrån :)

Jag kommer såklart sakna Hamre, men jag tror och hoppas att detta kan bli jättebra, så nu håller vi tummarna för att Billy kommer trivas.

Likes

Comments

Billy, Hoppning

Idag var Billy helt fantastisk! Igen!


Vi hade hoppträning hos Tina Svane idag igen, och tidigare idag meddelade hon om att vi skulle träna ute i paddocken. Åh nej tänkte jag som har en häst som kan bli helt knäpp utomhus (och senast jag hoppade utomhus i höstas flög jag av i en bockserie och hästen sprang bort). Men det var ju ändå värt ett försök, och vi måste ju träna utomhus om vi ska kunna tävla överhuvudtaget i sommar, när alla tävlingar är ute.


När vi kom till Tina sprang hästarna som galna i hagen, men Billy brydde sig knappt. Bra start iallafall.

När vi började rida fram var han trög och ville inte alls jobba, och jag hade tagit av mig sporrarna för att han inte skulle bli för pigg i hoppningen, men nästa gång har jag nog sporrarna på tills vi börjar hoppa, för oj vad trögt det gick. Inget bråk än så länge iallafall.

När vi började hoppa blev han väldigt taggad, och mycket starkare än han är när vi hoppar inomhus. Jag behövde rida lite annorlunda mot vad jag brukar och hålla tillbaka honom lite så att han inte bara sprang på, för han kändes lite som en ångvält på vissa hinder. Men han hoppade iallafall fint och hade bra bjudning.


Han brallade en gång på hela träningen, då var det något "läskigt" i ett hörn som han passade på att bli rädd för och drog ett mini-bocksprång, men annars skötte han sig superbra.


Vi hoppade en bana på 10 hinder, först på 90 cm och sedan tog vi hinder 1-8 på 1m. Han var jätteduktig och lyssnade förvånansvärt bra, även fast det såklart kan bli bättre. Andra rundan fick vi lite problem med hinder 4-6. Då tänkte jag lite för mycket tillbaka och vågade inte riktigt rida på 4an som var en ganska stor oxer direkt ur sväng, och sedan kom vi på en jättekonstig väg till 5an så att han antingen fick klippa av jättestort eller gå in jättenära, och då valde han att gå in nära. Sedan blev jag lite off och red inte riktigt på 6an så då kom vi i dålig galopp till ett riktigt dåligt läge, så då stannade vi en gång (skriver vi eftersom det var jag som stannade honom, hade jag lagt på benen hade han antagligen klippt av väldigt stort). När jag kom om hoppade han lite stort och vi kom på en väldigt vinglig väg till 7an i korsgalopp, men så himla fint han hoppade det hindret!

Och hinder nummer 8 som var en kombination skötte han jättefint! Den var lite längre än en vanlig kombination och Billy som har svårt att räcka på vanligt avstånd fick sträcka ut ordentligt, men det gick jättebra alla gånger, förutom första gången när varken jag eller Billy var beredda på att det skulle vara så brett så det blev ett jättesprång på B hindret.


Vi har gjort så stora framsteg bara de senaste 4 veckorna. För kanske två månader sedan fanns det inte på världskartan att jag skulle kunna hoppa honom utomhus, men idag hoppade vi bana på 1m utan problem, och i måndags var han så otroligt fin på tävlingen fast han har varit helt galen på vissa framridningar. Vilken superhäst jag har.

Kommer göra en liten video på flipagram imorgon från träningen idag. Heter alvaaslunnd

Likes

Comments

Billy, Hoppning, Tävling

Fagersta, 2017-04-17, 85cm bed. A & 95cm bed. A:0/A:0

Min häst är så himla fantastisk!


På framhoppningen till första klassen blev det en mindre katastrof. Samtidigt som jag skulle hoppa fram så var det en stoor skimmel som var lite bråkig och höll på att bocka och sparka, och Billy som redan är skygg för andra hästar blev ju livrädd för den där stora läskiga hästen. När jag red an mot räcket stod skimmeln och bråkade precis bredvid där jag skulle rida, så Billy kastade sig undan från den bara några meter framför hindret, och då fanns det ingen chans för mig att jag skulle lyckas styra på hindret så han sprang förbi. När jag red an på hindret nästa gång var jag inte tillräckligt bestämd, så han sprang förbi en gång till innan jag fick över honom. På oxern stannade han en gång innan jag blev lite förbannad, mest på mig själv (för jag red som en kratta), men när jag blev förbannad blev jag bestämd och då kom vi iallafall över hindret, men det var inte snyggt. Sedan kom min tränare ochgav mig några tips, så då fick Billy bättre framåtbjudning och jag hoppade oxern en gång till innan jag gick till banan.


Väl inne på banan satt jag på en helt annan häst!

Innan jag fick startsignal visade jag honom ett svartvitt plankhinder som var vääldigt läskigt, och så fick han ta sig en ordentlig titt på hon som stod med startflaggan.

När jag sedan hoppade hade han bjudning, men var inte lika bråkig som han har varit förut utan han lyssnade på mig. Banan var ganska enkel och tråkig, men ändå bra träning. Vi tog oss över alla 7 hinder, utan rivningar, vägringar eller bocksprång. Vi har också haft svårt med att landa i eller byta till rätt galopp, men nu landade han i rätt galopp efter alla hinder utom 2an och 3an. SUPERBRA

Clear round och en ROSETT! Och dessutom tredje snabbast tid av 26 starter ;)


Till andra klassen hoppade jag inte fram lika mycket. Han kändes bra så jag tog bara ett språng på varje hinder på framhoppningen innan jag gick till banan med en superbra känsla.

När jag kom in på banan och travade runt verkade Billy ha glömt bort att han hade hoppat de flesta hindren en gång, så jag behövde visa honom plankhindret en gång till, och ett väldigt läskigt påskägg. Vi tog oss också en extra titt på startflaggen.

Den här klassen hade jag lika bra känsla som första klassen, men jag tyckte att oxrarna var lite väl breda (har blivit oxer-rädd på senste tiden..). Men Billy var superduktig och vi fick ett otroligt onödigt nedslag på sista hindret i grunden. Jag tar på mig skulden helt och hållet, för Billy gjorde precis som jag sa trots att det var ett dåligt beslut. Han hoppade nämligen superfint på hinder nr 6 så när vi kom på lite fel avstånd på nr 7 bestämde jag mig för att vi skulle försöka ta av ett språng tidigare, vilket både jag och Billy insåg inte skulle gå. Så då kom vi in alldeles för nära istället och rev med frambenen.. (och då snackar vi inte om ett litet pet med hoven).


Så sammanfattat:

Jag är otroligt besviken på min usla ridning i andra klassen, men Billy var helt fantastisk, och för bara 2-3 veckor sedan hade den ridningen jag hade idag gjort så att vi vägrat ut oss. Så vi har verkligen gjort framsteg, och jag tror att vi är påväg åt rätt håll nu! :)

ooooch INGA BOCKSPRÅNG!! Ett pyttelitet skutt på framhoppningen till andra klassen när jag fattade galopp, men det var så litet så det räknas inte som bocksprång.Jag tog tyvärr (så dum som jag är) inga bilder idag, men jag bjuder på tre fina snapchat-bilder från när vi badade igår. Missnöjd häst

Likes

Comments

Lördag 8 april, pay & jump 90cm + omstart


Eftersom framhoppningen var ute i paddocken och Billy är lite knäpp i bollen så gick vi in i lilla ridhuset och red fram. vi ställde också upp ett räcke på ca 60 cm som jag hoppade fram på, för jag misstänkte att jag inte skulle kunna hoppa fram i paddocken. Han kändes otroligt följsam så efter tre språng gick vi ut till paddocken. Där skrittade jag runt några varv och tog även nåt varv i trav, men ingen galopp och ingen hoppning.


När det sedan var min tur att gå in på banan så travade jag bara runt ett varv och fattade galopp när jag fick startsignal. När jag ed an mot ettan kändes det bra, och vi fick ett helt ok språng. Men han var inte riktigt framme vilket märktes tydligt på tvåan och trean där vi om in nära och han fick lov att kränga sig över hindret. På fyran kom vi på helt fel avstånd och jag bad Billy ta av ett galoppsprång tidigare, vilket han också tänkte göra men ångrade sig i sista sekund och stannade framför hindret. Det var egentligen inte särskilt mycket till tvärstopp, men på något konstigt vis lyckades jag ändå dyka ner i hindret... Men eftersom det bara var Pay & jump så fick jag hoppa upp igen och rida klart banan, och då kändes det mycket bättre. Han hade bättre framåtbjudning och vi kom bra avstånd på hindren, vilket är någonting vi har haft mycket problem med på senaste tiden.

Jag gjorde en omstart, som gick super. Vi kom i korsgalopp på fyran och så satt det väl kvar lite från förra rundan, så vi rev det hindret och kom lite knäppt på hindret efter, men annars är jag jättenöjd :)


Nästa vecka är det påsklov och ingen hopptäning, men vi ska nog ändå hoppa lite hemma för måndag 17/4 ska vi till Fagersta och hoppa 85 och 95 ;)


Och här kommer några gamla bilder från min Instagram från våren 2015 eftersom jag har varit så himla dålig på att fota på senaste tiden.


Och en bild på knäpphästen i hagen

vi hörs

Likes

Comments

Billy, Hoppning

Idag hade vi hoppträning igen, och jag säger bara - WOW
Det här trodde jag aldrig skulle hända

För bara en månad sedan rusade Billy omkring i ridhuset, bockade som en galning, och stannade på de flesta hindren. Vi hade en svacka.

Idag satt jag på en helt annan häst.
De senaste veckorna har vi bara tränat på att komma i balans och att han ska lyssna på mig när vi hoppar, och det har verkligen gett resultat!

Idag började vi träningen med att rida och hoppa fram utomhus😱 Jag var helt säker på att han skulle bocka av mig, men han var oväntat lugn och nästan seg, lite också för att jag inte vågade gå på honom så hårt eftersom jag flugit av senaste gångerna vi hoppat utomhus.. Men han skötte sig ändå super och bockade bara en gång!

Sedan gick vi in i ridhuset och skulle hoppa en bana, som träning inför Pay & Jump i helgen. Vi började med att hoppa banan med bara räcken på ca 70-80 cm en gång, för det var andra i gruppen som hade unga hästar som inte skulle hoppa oxrar. Det gick superbra och jag kände att Billy lyssnade på mig, och vi var samspelta. Sedan höjde vi banan till 1m och lade upp oxrarna och så fick vi rida en runda till.

Den andra rundan gick också superbra, han kändes framåt och positiv, och han tog av eller lade in ett extra galoppsprång där jag bad honom. Ett litet missförstånd på hinder 5 pga att jag blev för ivrig resulterade i att han blev sur och jag slutade rida, så han stannade en gång på 6an, men annars gick det superbra!

Fina killen, nu laddar vi om för dressyrträning imorgon!🦄

Likes

Comments

Billy, Vardag

Förra helgen gjorde vi en så sjukt impulsiv grej. Vi bestämde oss för att flytta från Hamre. I måndags var jag och kollade på det nya stallet för första gången och i onsdags sa vi upp stallplatsen på Hamre, så snart flyttar vi ut på landet.

Det nya stället då, hur är det?
Det är i stort sett ungefär som Hamre, enda skillnaden är väl egentligen att stallet och ridhuset inte är lika stort, men där finns bra ridvägar, stora hagar, hästkompisar, spolspilta, paddock, ridhus och andra bra grejer.
Det enda dåliga är att det inte ingår mat, så vi måste köpa eget hö vilket vi aldrig har gjort förut, men det löser sig nog.

Jag tror att det kommer bli bättre för Billy då han inte mår så bra av att gå ensam i sin lilla ruta till hage som han har nu, och dessutom kommer det automatiskt bli så att vi rider ut mer när det finns så mycket ridvägar, så jag tror faktiskt att han kommer bli gladare och också prestera bättre i hoppningen. Håller tummarna bara för att det inte var ett dåligt beslut, men det tror jag inte.

Jag vet inte riktigt när vi flyttar, men förhoppningsvis i början av maj. Det är tre månader uppsägningstid på Hamre men jag tror att det är så att om någon annan vill ha boxen så blir vi av med den och behöver inte betala trots att det bara har gått en månad, och som det ser ut nu är det åtminstone två andra hästar som vill ha boxen så jag tror vi blir av med den😉

Det ska bli roligt, och jag SKA uppdatera mer här, I promise.
Den här bloggen har jag inte för att få läsare, utan för att själv kunna kolla tillbaka och se hur mitt liv var när jag skrev ett visst inlägg. Men för att det ska funka måste jag ju uppdatera mer..

Hörs snart

Helt random bild på min vackra häst😂
Följ min Instagram: @ alvaaslunnd

Likes

Comments