Header

Vardag

1. Han fick OS silver
2. Han var den enda felfria genom hela OS
3. Ridsport är en sport
4. Man spenderar massor av tid på att ta hand om hästen.

Och sist men inte minst:
5. För att svenska folket får rösta fram vinnaren av jerringpriset, och svenska folket röstade. Priset handlar inte om vem som har flest medaljer, det handlar om vem svenska folket tycker förtjänar ett pris. Och vi valde Peder. Deal with it.

Tack för mig

Likes

Comments

Billy, Vardag

Idag cyklade jag till stallet eftersom mamma och pappa jobbar, och det var väldigt kallt. Men jag överlevde och tog mig hela vägen till stallet.
Jag undrar när snön ska komma, det är inte meningen att man ska kunna cykla i början på januari...
Väl i stallet mockade jag och gjorde maten innan jag tog in hästen och sadlade.

Eftersom vi red ganska hårt igår så tog vi det lugnare idag och skrittade ut med lite trav. Billy var lugn och skötte sig utmärkt, han blev bara "rädd" två gånger tror jag.

När allt var klart i stallet var det dags att cykla hem igen... Men jag fick lite kraft av en polkagris. Maria i stallet hade nämligen köpt en stor påse full med polkagrisar och hängt upp i stallet som alla fick äta av, de tog nästan slut på en gång.

När jag kom hem satte jag på teven, men det gick inte ett enda bra program, suck...
Inte så händelserik dag, men sånt är livet ibland. Det är ganska skönt att ta det lugnt ibland.

Och juste, har ni några nyårslöften? Jag har några mål för året som jag tänkte att jag kan berätta lite om:
Hoppa banor på 110 med Billy - hoppar 1m nu så det blir nog inte alltför svårt.
Debutera fälttävlan - MÅSTE jag göra!🏇
Tävla LA dressyr - Har än så länge bara ridit LB.
Rida ut själv barbacka - Kan bli svårt på en häst som bockar hela tiden...
Rida ut bettlöst - Samma som ⬆️. Kan bli svårt med en bockande häst. Men det ska nog gå.
Hoppa 130 (ett hinder) - 😨😵
Bli mjukare i min ridning - Tycker själv att jag har blivit så hård men ingen annan märker något, jag kanske bara är väldigt självkritisk. Men man kan alltid jobba på att vara snäll i ridningen.
Lära Billy ett nytt trick - Nu har jag förutom pussen lärt honom att "le", och det tog fyra dagar så det ska nog inte heller bli så svårt.
Cykla till stallet oftare - Lat människa här🙋🏼🚴🏼‍♀️

Ganska många men jag tror att jag kommer klara av dem, det är bara 130 hindret och uteritterna jag är orolig över (och att behöver cykla till stallet..).

Hade gött!

Likes

Comments

Billy, Hoppning

Nu ska jag börja blogga mer. Jag vet att jag har sagt det många gånger men den här gången ska det hända.

Första dagen på nya året och hoppning stod på schemat.
Jag, Maya, Iza och Maja gick till ridhuset och red fram hästarna medans föräldrarna byggde fram en serie, en studs, en oxer med galoppbommar och travbommar i två av hörnen.

Vi värmde upp på travbommarna och fattade galopp på långsidorna. När hästarna var värmda red vi några gånger på studsen och tränade på kontroll och övergångar. När vi kände att hästarna var lugna och helt värmda började vi rida på serien på medellinjen.

Det var först en travbom, sedan två kryss som en studs och sedan ett galoppsprång till en kryssoxer (kryss fram och bom bak). Först red vi några gånger på ca 80 cm och tränade lydnad, och att vi skulle kunna göra halt på rakt spår efteråt. När det gick bra höjde vi oxern en bit i taget. När den låg på 120 frågade jag mamma om jag fick prova. Hon var tveksam men jag ville visa vad Billy går för så jag fick försöka. Billy var väldigt taggad och galopperade in på travbommen så att det blev lite svårt till oxern, och han slog i bakbommen med bakbenen och tog till en liten bockserie efteråt, så jag fick göra om det.
Den här gången gick det mycket bättre för både han och jag var lugnare och vi kom över utan några bocksprång.

När alla var klara med serien så red vi några gånger på oxern, men vi har väldiga problem med galoppbommar, Billy bryr sig inte om dem och jag har svårt att få till avståndet till dem, så vi avslutade på ca 1m tror jag. Vi får träna mer på galoppbommar helt enkelt.

Tyvärr blev det inga filmer eller bilder för mamma var tydligen för nervös, haha😂
Men jag bjuder på en gammal bild när vi hoppar.

Och en bild på fina Billy❤️

Likes

Comments

Billy, Tävling, Vardag

Nu är det nytt år och dags för mig att börja blogga igen, vad är då bättre än att göra ett snabbt inlägg om min jul?

23 december, dan före dopparedan - BUS. Jag och två andra i stallet bestämde oss för att köra lite gymkhana i ridhuset. Vi ställde fram en slalom och två hinderstöd med en kon på varsin kortsida. Planen var att vi skulle flytta konen från det ena hinderstödet till det andra, men Ferrari var så rädd för konen så vi fick köra med skållor istället. Det gick bra tills Billy fick nån knäpp i huvudet och bockade iväg som en galning, när han kom till kortsidan tvärvände han så att jag blev hängandes på sidan av halsen och han stod och snurrade några varv tills jag släppte taget och landade mjukt som en fjäder på backen. När jag satt upp igen lugnade han som tur var ner sig och det blev inget mer bus. En riktig julbock.

24 december, julafton - JULRITT. Vi möttes i stallet klockan 9 och red ut kanske en halvtimme och sjöng lite julsånger och hade det trevligt. Inte mycket mer med det, men det var mysigt.

25 december,
juldagen - DRESSYR OCH LEK. Den här dagen ville mina kusiner rida så vi gick till ridhuset och jag red lite dressyr och red igenom dressyrprogrammet en gång innan de fick rida medans jag sprang bredvid. Jag galopperar tydligen väldigt snyggt.

29 december, mellandagarna - TÄVLING. Ridskolemästerskap på Hamre, LB:1. Allt gick bra förutom att han var väldigt ostadig i början på programmet. Vi slutade på 70% och vinst, och vi lyckades till och med rida ett ärevarv utan bocksprång. Börjar hästen bli tam?

31 december, nyårsafton - UTERITT. En enkel uteritt som avslutning på året. För finns det något bättre?

Likes

Comments

Billy

Men det kan bli bra ändå.

Idag var det luciashow på Hamre och då skulle jag och Billy få vara med på en prisutdelning.
Men han var väldigt bråkig på framridningen och jag kunde inte rida ordentligt utan att han skulle sticka iväg och bocka, om och om igen. Han rusade, bockade, tvärstannade, stegrade, tvärvände och rusade åt andra hållet eller stod och snurrade. Hela tiden.
Jag kände inte att det var värt att rida in i ett ridhus men fullsatta läktare och musik i högtalarna och försöka rida ett ärevarv, så jag fick lov att gå in till fots istället eftersom jag inte ville flyga av till andra änden av ridhuset inför så mycket folk.

Så det var lite tråkigt att det inte blev som vi hade tänkt oss, men jag fick ju iallafall gå in på prisutdelningen och få mitt pris.
På samma sätt är det tråkigt att Billy inte är ponny, men jag kan ju tävla i vilket fall och ha minst lika roligt.
Han kanske inte är så snäll och lugn som vi trodde när vi köpte honom, men vi har så mycket roligt med honom så det spelar ingen roll.
Och han har så mycket lättare för dressyr än vi trodde när vi köpte honom.

Så det blev inte som vi ville med Billy, men vi älskar honom ändå och jag vet att det inte spelar någon roll för vi har haft så mycket roligt med honom det här året, och jag vet att vi kommer ha lika roligt nästa år, vare sig han är ponny eller storhäst.


Och vi har ju utvecklats otroligt mycket det här året. Bilderna där han bockar är från våran första pay & Cross där han bockade mer än an galopperade, och de andra bilderna är från våran andra Pay & Cross där han inte bockade någonting överhuvudtaget.

Min fina❤️Och visst fick vi en fin rosett idag?👑

BILDERNA FRÅN TERRÄNGEN ÄR INTE MINA SÅ JAG MÅSTE SÄGA ATT DE FINNS PÅ STALL GESALAS HEMSIDA

Likes

Comments

Vardag

I söndags var vi på Sweden international horse show, och det var lika bra som alltid. När vi åkte dit blåste det som satan och snöade lite, när vi åkte hem var det ännu mer snö och blåste fortfarande som satan. Men kvällen var rolig, trots att vi behövde gå när JF Pignon var klar med sitt nummer för att pappa stod och väntade med bilen, så vi missade avslutningen, men det är ändå nästan lika varje år så det var inte jättehemskt att missa den.

På mässan köpte jag ett par ridstövlar, ÄNTLIGEN. Kanske kommer bild senare😏

Ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén, skyller på Iphone

Likes

Comments

Billy, Fälttävlan

Nu ber jag om hjälp från vem som helst som ser det här inlägget, det gäller fälttävlan.

Det är så att min ponny (7 år nästa år) har blivit storhäst och måste tävla storhästklasser, och jag vill verkligen prova på fälttävlan nästa år. Vi har tränat en del i år och vi båda tycker det är jättekul och man ser att han kan och har kapacitet. Men jag känner inte att vi är redo för att starta H90 som fälttävlansdebut.

Så till frågan: Kan man starta utom tävlan på en ponnytävling, typ p80? På DM i Strömsholm var det nämligen en som red utom tävlan och då tänkte jag att vi kanske kunde göra det nästa år, eller var det bara ett undantag? Jag är evigt tacksam till den som har svar på min fråga.

Och om det nu går, hur gör jag? Går jag in på tdb och anmäler eller mailar jag arrangören? Eller nåt annat? TACKSAM FÖR SVAR!

Anledningen till att jag vill rida riktig fälttävlan är att jag vill prova på alla moment under en tävlingsdag för att se hur väl han klarar av alla 3 på några timmar så att han inte blir för trött i terrängen, och då känns H90 lite väl svårt att börja med.

Likes

Comments

Billy, Hoppning, Tävling

Han är bäst

På riktigt

Som jag skrev i förra inlägget så var det sista omgången av serien på Hamre idag. Det har varit 4 omgångar, 2 i hoppning och 2 i dressyr. Första omgången var det hoppning och då var vi inte med för Billy var fortfarande skadad då. Andra och tredje omgången var dressyr, och mot allas förväntningar vann vi båda omgångarna. Helt otroligt vad stolt jag är över min prins.
Och idag gick han dessutom in i en 90 cm bedömning A:0 A:0 och nollar båda faserna, utan problem. Han är så jävla bäst. Vann gjorde vi denna omgången också, men det spelar egentligen ingen roll.

Det viktiga är hur stora framsteg vi har gjort det här året. Helt sjukt. För ett år sedan, 19 november 2015, hade INGEN trott att Billy skulle kunna gå i form, än mindre genomföra ett dressyrprogram. Och inte jag heller för den delen, skulle jag rida dressyr? Knappast. Men nu står vi här, på LB:1 nivå och redo att tävla 1 meter. Det kanske inte låter så mycket för världen men det är stort för oss. För mig. För Billy. Förra året visste inte Billy vad dressyr var, han gick med huvudet i himlen och tänkte på sitt. Nu kan vi skänkelvikningar och ryggningar. Allt tack vare en fantastisk tränare som vi hittade i samband med alla veterinärbesök i vintras. På de 10 träningar vi hade för den tränaren (varav 5 av träningarna var ridning, de andra var på vattenband) så lärde vi oss otroligt mycket. 5 timmars träning gjorde oss till proffs. 5 timmars träning lärde oss att gå i form, ställa åt olika håll, galoppfattningar, snygga övergångar, sluta bocka, flytta för skänkeln och så mycket mer, men framför allt så lärde de här träningarna oss att bli ett team. Jag och Billy blev ett lag som samarbetar. 5 timmar lärde Billy att lyssna på mig och mig att lyssna på Billy. Utan de 5 träningarna skulle jag aldrig vågat ge mig ut i terrängen, men nu arbetar vi tillsammans.


Jag är så stolt över den hästen, han slutar aldrig förvåna oss.

Och juste, nu har han gått en hel vecka utan att bocka, helt sjukt va?

Likes

Comments

Billy, Foto, Tävling

Denna veckan har jag fotat i stallet och fått några helt ok bilder, jag är ju ingen proffsfotograf direkt men nån stans måste man ju börja😂

Imorgon är det sista omgången av Serien för i år, hoppning den här gången. Jag leder med 14 poäng så så länge jag inte ramlar av lär jag komma ganska bra placerad, för det är bara 4 st som har varit med i storhästklassen. Såå taggad! Och jag känner också att jag vill ha revansch för att det gick så dåligt på senaste hopptävlingen, men nu har jag en bra känsla.
Berättar imorgon hur det har gått, men nu måste jag sova för klockan är 23:51 och jag ska upp tidigt...

De med svart bakgrund behöver nog redigerad lite men annars tycker jag nog att de blev ganska bra för att vara första gången

Detta är inte heller de bästa bilderna, de sparar jag till senare tillfällen😂

Likes

Comments